Dodaj do ulubionych

Radzikowskiego

IP: *.l5.c1.dsl.pol.co.uk 28.12.04, 19:11
Czy może jest ktoś na forum kto kupował mieszkanie od Budostal II
jeśli tak to proszę o opinie oraz o lokalizację czy jest to bezpieczna
lokalizacja słyszałam iż jest to jedna z lepszych lokalizacji w Krakowie??
Obserwuj wątek
    • Gość: artur Re: Radzikowskiego IP: *.l5.c1.dsl.pol.co.uk 28.12.04, 19:14
      Miałem zamiar kupić tam mieszkanie ale niestety były nie na moją kieszeń a co
      do lokalizacji zgadzam sie
    • Gość: mysza Re: Radzikowskiego IP: *.autocom.pl 28.12.04, 20:48
      ja mialam kase i ja mam dalej, ale okolica nie ciekawa. wole region ruczaju.
      tam buduja super bloczki i domki a tym bardziej ze widzialam plan zagosp.
      przestrz. i naqprawde bedzie milo!!!
    • Gość: marek Re: Radzikowskiego IP: *.l5.c1.dsl.pol.co.uk 28.12.04, 21:38
      Ruczaj odpada!!!
    • Gość: ecd Re: Radzikowskiego IP: *.77.classcom.pl 28.12.04, 22:22
      hej

ja kupilem z 2 reki mieszkanie w budynku wybudowanym przez budostal II na
      podkowinskiego i od roku mieszkam - jestem bardzo zadowolony, oklica bezpieczna
      o ile sie na azory nie zapuszczasz. bedzie jeszcze lepiej gdy skoncza budowac
      bloczki + zrobie porzadna droge - odradzam ruczaj - plus radzikowskeigo to to
      ze nic juz tu nie postawia - nie ma miejsca :))

a co budostal II ma jeszcze mieszkania ??

pozdr.

ecd
      • Gość: hem czemu odradzasz akurat Ruczaj? IP: *.autocom.pl 28.12.04, 22:37
        Jest tyle innych beznadziejnych miejsc w Krakowie.
      • Gość: magda Re: Radzikowskiego IP: *.l5.c1.dsl.pol.co.uk 28.12.04, 23:06
        Tak kupiłam mieszkanie w części, która jest obecnie kończona.
        Z developera jestem bardzo zadowolona prace posuwaja sie bardzo szybko i
        słyszałam, że maja jeszcze wolne mieszkania (tzn jakiś miesiąc temu)
        • Gość: Magda Re: Radzikowskiego IP: *.l4.c1.dsl.pol.co.uk 29.12.04, 18:29
          Tak jak pisałam dokonałam zakupu mieszkania z czego jestem bardzo zadowolona.
          Zgadzam się dokładnie z tym co napisał "ecd".
          Mam jednak pytanie czy może ktoś się orientuje jakie są opłaty administracyjne.
          (Budostal II)Z góry serdecznie dziękuję
          • Gość: ecd Re: Radzikowskiego IP: *.76.classcom.pl 29.12.04, 23:46
            budostal II nie ma juz nic to powiedzienia jezeli chodzi o adminsitracje i
            zarzad - dziala wspolnota - placimy 280 w okresie grzewczym i 200 w
            pozostalym/miesiac w tym ciepla i zimna woda, ogrzewanie, fundusz remontowy,
            sprzatanie, adminsitracja, smieci, winda itd co pol roku rozliczenie - zawsze
            sa nadplaty, do tego prad (ile zuzyjesz) i ci co maja to tez gaz

w razie dodatkowych pytan - prosze o kontakt na priv - ecd@tlen.pl

pozdr
    • Gość: polo Re: Radzikowskiego IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 29.12.04, 00:50
      Podobno slychac tam Opolska.
      • Gość: Grzesiek Re: Radzikowskiego IP: *.alan.krakow.pl 29.12.04, 09:48
        > Podobno slychac tam Opolska.

to nie jest najgorsze. Ja również wahałem się, czy nie kupić od Dom-budu (lub
        nieszczęsnego Agmenu w pobliżu) mieszkania w kończonym bloku.
        Na szczęscie nie zdecydowałem się, a głównymi powodami było:
        - odległości między blokami - koszmar - widać, co robi sąsiad z bloku
        oddalonego o 10m (może 15...). Do tego brak miejsc parkingowych, samochody
        przejeżdzają po drogach osiedlowych dotykając zaparkowanych lusterkami
        - mieszkańcy - nie jest tajemnicą, że mniej więcej 20% mieszkań kupują ludzie
        pod wynajem. są one z reguły wynajmowane studentom. sam byłem, wiem, jacy cici
        potrafimy być - dla mieszkańców to utrapienie, policja bezsilna, mnie to
        ogromnie już teraz przeszkadza.
        - brak możliwości wyjazdu na rondo (planowany w bliżej nieokreslonej
        przyszłości)
        - niedługie uruchomienie linii kolejowej (to głównie minus - kolejny - dla
        Agmen).

tyle 'grzechów głównych'

pzdr,
        Grzesiek
        • Gość: ecd Re: Radzikowskiego IP: *.76.classcom.pl 29.12.04, 10:13
          hej

opolska slychac jedynie z pierwszego szeregu blokow na koncy radzikowskiego od
          ogrodkow dzialkowych, zwarta zabudowa powoduje bardoz duze wyciszenie :),
          to samo dotyczy pociagow - slychac je jedynie z mieszkan wysunietych
          najbardziej w strone torow. nie dotyczy to oczywiscie brzoskwiniowej ale ja
          akurat brzoskwiniowej nie zachwalalem - liczne powody mozna znalezc na tej
          stronie.

odleglosc miedzy blokami nie jest duza to fakt, ale zgodna z prawem budowlanym
          (min. 20 m miedzy oknami blokow wielorodzinnych bo taki przepis obowiazywal do
          czerwca 2004 r. a przed ta data wydano wszystkie pozwolenia - w czesci bloczku
          budowanej przez budostal 2 ten problem jest znacznie mniejszy bo od strony
          zachodniej jest jakies 40 m, a jezeli okna wychodza na pd to widok jest wzdluz
          calego bloku wiec bez ograniczen, natomiast od strony wchodniej tylko czesc
          mieszkan ma widok na nowy blok budowany przez dom-bud (20m), ala reszta (+ okna
          na pn) nie sa juz przez nic zasloniete.

co do miejsc parkingowych to musza zakonczyc sie jeszcze 3 budowy (do czerwca
          2005, moze wczesniej przy takiej zimie) i problem powinien zniknac, wzgluz
          calego odcinka radzikowskiego od ronda do ostatnich bloczkow od strony azorow
          sa planowane miejsca postojowe

co do wynajmujacych studentow - ide o zaklad ze akurat radzikowskiego jest
          ponizej sredniej jezeli o nich chodzi. malo kto kupuje mieszkanie na wynajem za
          3300 3500 netto, no a ulgi juz nie ma.

brak wyjazdy na rondo zaliczylbym raczej jako plus - przynajmniej nie ma
          takiego ruchu. wystarczy pojechac do rydla, skrecic w bronowicka i za 4 minuty
          jest sie na rondzie od drugiej strony, a jak jedziesz do centrum to i tam
          najszybciej do konca radizkowskiego, wroclawska itd

pozdrowienia dla nowej sasiadki

ecd
          • Gość: FK Re: Radzikowskiego IP: 217.8.182.* 05.01.05, 16:44
            Podpisuję się obiema rękami. Opolskiej w ogóle nie słyszymy! Pociągi też nie są
            specjalnie słyszalne, prędzej samoloty ;)

Co do odległości między blokami, zależy od położenia konkretnego mieszkania..
            Na niektóre bloczki faktycznie w życiu bym się nie zdecydowała, a ja wiedziałam
            co wybieram.

Miejsca parkingowe, no cóż... nie jest ciekawie. Nas ratuje garaż, ale jak
            przyjadą goście/znajomi bywa ciężko. Liczę, że tak jak piszecie to się zmieni.

Co do połączenia z rondem. Mieliśmy nadzieję, że będzie. Ale wygląda na to, że
            nie (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=412&w=16966405&a=16981552) i w
            sumie dochodzę do wniosku, że to dobre rozwiązanie. Rydla to świetny dojazd do
            centrum, ale bezpośredni dojazd do Opolskiej, np. w okolicach Ikei też by się
            przydał.

No i nie możemy się doczekać drogi przy Podkowińskiego!!! Czy ktoś coś wie na
            ten temat?

A tak poza tym to polecam :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka