Gość: MaGdA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:07 chcialabym sie ladnie ubrac. gdzie moge za te pieniadze modnie sie ubrac? co kupic? DORADZCIE MI COS, PLIS. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
llora Re: mam 20 zl 21.05.05, 22:15 to chyba żart. Chodziło Ci chyba o 200 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iksowa Re: mam 20 zl IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.05, 22:24 W lumpeksie :) Odpowiedz Link Zgłoś
dori7 Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:09 Gość portalu: iksowa napisał(a): > W lumpeksie :) Serio, serio. Jak dobrze poszukasz, to starczy nawet na kilka ladnych rzeczy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:21 dori7 napisała: > Gość portalu: iksowa napisał(a): > > > W lumpeksie :) > > Serio, serio. Jak dobrze poszukasz, to starczy nawet na kilka ladnych rzeczy :) > ) Jak Wawa,to ja nawet mogę polecić lumpeks - na wagę,a rzeczy ładne. Przystanek 157 lub 35 "Baseny Inflancka",sklep Prima Sort,koło kiosku,były sklep z dżinsem. Odpowiedz Link Zgłoś
dori7 Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:32 Hehe, nie wiem jak autorka watku, ale ja skorzystam z adresu - dzieki, tego przybytku z tania odzieza jeszcze nie znam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:34 dori7 napisała: > Hehe, nie wiem jak autorka watku, ale ja skorzystam z adresu - dzieki, tego > przybytku z tania odzieza jeszcze nie znam :)) Ależ proszę.Sama nie korzystam raczej,nie w moim guście.Chociaż kiedyś widziałam PIĘKNĄ bluzę męską z "filcu". Sporo za dużą. O ja głupia,nie wiedziałam,że można rozpruć i zrobić mniejszą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz-ka Re: mam 20 zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:38 Ja zaś z kolei mam tylko 10 zł i musze dociągnąć z nimi do końca miesiąca. O kupowaniu ubrań już nawet nie myśle. Gdzie za te pieniądze mogę coś kupić do jedzenia? Jaką żywność kupić, aby było tanio i mozna się było najeść do syta. Prosze o jakieś rady. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:06 Gość portalu: sz-ka napisał(a): > Ja zaś z kolei mam tylko 10 zł i musze dociągnąć z nimi do końca miesiąca. O > kupowaniu ubrań już nawet nie myśle. Gdzie za te pieniądze mogę coś kupić do > jedzenia? Jaką żywność kupić, aby było tanio i mozna się było najeść do syta. > Prosze o jakieś rady. słyszałam o pierogach z pasztetową - niedobre,ale tanie Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:14 > słyszałam o pierogach z pasztetową - niedobre,ale tanie no mysle... a swoja droga czego to ludzie nie wymysla... Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:19 zettrzy napisała: > > słyszałam o pierogach z pasztetową - niedobre,ale tanie > > no mysle... a swoja droga czego to ludzie nie wymysla... czytałam o takiej socjolożce,która "weszła" do badanych grup - w tym grupy żyjącej za 10 zeta dziennie - i to ona o tych pierogach pisała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: mam 20 zl IP: *.localdomain / 80.48.249.* 22.05.05, 00:27 wielkie mi poświęcenie 10 zł, jak liczna ta rodzina, 5 osób? Są takie metody zdobywania jedzenia, że "normalnemu" człowiekowi obiad do gatdła podchodzi. Można iść do OPSów, do jakiejkolwiek piekarni gdzie mają resztki, można ze szczawiu zupę ugotopwać, a nawet z pokrzyw. Za 10 zł kupując normalnie dla 1 osoby nie wyżyje do końca miesiąca. A wszelkie socjolożki badające mam głęboko w poważaniu, bo babie się wydaje, że przez miesiąc doświadczy sedna i potem to opisze. Gó.. nie opisze, trzeba mieć pół życia za sobą i pół życia przed sobą jednostajnego życia za figę z makiem, żebranie, caritasy i kościół, żeby wyciągnąć właściwe wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:29 . A wszelkie socjolożki badające mam głęboko > w poważaniu Twoje prawo.I coś w tym jest (że masz w poważaniu). Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:34 ze szczawiu, zupe barszcz, bardzo lubie, z pokrzyw nie jadlam ale slyszalam ze bardzo zdrowa - a znajoma Tajka nauczyla mnie jesc bratki i nasturcje: bierze sie kwiatek, w buzke i chlup, mozna przelknac mozna przezuc, powiem ze mi smakuje co do doswiadczenia przez miesiac, owszem ona doswiadczy, tyle ze ona ma przed soba WYJSCIE Z SYTUACJI, a wielu ludzi nie, i to jest ta podstawowa roznica - nie co sie je teraz i na jakich warunkach, tylko jak dlugo i czego oczekiwac pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:35 zettrzy napisała: > ze szczawiu, zupe barszcz, bardzo lubie, z pokrzyw nie jadlam ale slyszalam ze > bardzo zdrowa no,ale kaloryczna mało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: mam 20 zl IP: *.localdomain / 80.48.249.* 22.05.05, 00:47 na kaloryczność jest smalec, skóry wieprzowe lub .. mięso dla psów Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:52 Gość portalu: Richelieu* napisał(a): > na kaloryczność jest smalec, skóry wieprzowe lub .. mięso dla psów mięso dla psów pół biedy,co innego,gdyby to było mięso Z psów Odpowiedz Link Zgłoś
b_bb Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:40 > co do doswiadczenia przez miesiac, owszem ona doswiadczy, tyle ze ona ma przed > soba WYJSCIE Z SYTUACJI, a wielu ludzi nie, i to jest ta podstawowa roznica Poza tym ona w tym czasie może nie kupować butów, kurtki, majtek, bo ma w szafie (kupi za miesiąc), może odpuścić płacenie rachunków (zapłaci za miesiąc z odsetkami), a wielu ludzi za miesiąc, dwa, trzy, dwanaście pozostanie w tej samej sytuacji. Takie "badania" są g. warte, to raczej zabawa i popisywanie się dzielnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: mam 20 zl IP: *.localdomain / 80.48.249.* 22.05.05, 00:41 no właśnie, nadzieja, że będzie koniec daje zupełnie inne spojrzenie. Dlatego te socjolożki mam w poważaniu. Nie, kochanico, siebie nie, bo ja nie badam stylu życia biednych, a raczej, no, ten, tego, nie muszę badać, bo ich znam od dzieciństwa. I jest to dyskryminacja socjologa z zewnątrz, trudno, dyskryminacja wynikła nie z niechęci, a wyłącznie z niemożności doświadczenia identycznych stanów. Ba, powiem więcej, jest to bulwersujące, że dobrze odżywiony socjolog ma czelność pisać cokolwiek na temat biedy, kształtując opinię publiczną i zakłamując prawdziwy obraz. Co do szczawiu, zettrzy, wiem że jest dobry ;) Chodziło mi o to, że buraki na barszcz trzeba komuś z pola ukraść w nocy, a szczaw rośnie dziko Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:46 > identycznych stanów. Ba, powiem więcej, jest to bulwersujące, że dobrze > odżywiony socjolog ma czelność pisać cokolwiek na temat biedy, kształtując > opinię publiczną i zakłamując prawdziwy obraz. > No jest.A co proponujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: mam 20 zl IP: *.localdomain / 80.48.249.* 22.05.05, 00:49 Niech się każdy zajmuje tym na czym się zna. Socjlogia to nie jest specjalnie trudny kierunek, a wśród tzw. menelstwa też są jego absolwenci Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:52 Gość portalu: Richelieu* napisał(a): > Niech się każdy zajmuje tym na czym się zna. No to socjolog właśnie zna się na teoretyzowaniu na temat różnych "grup". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Re: mam 20 zl IP: *.localdomain / 80.48.249.* 22.05.05, 01:30 Wiem na czym się socjolog zna i wiem kto mnie "uczył", a najgorsze zajęcia z polityki społecznej miałam diableską ochotę wyśmiać, chociaż prowadzący jest bardzo dobrym socjologiem, ale nie od sedna, a od właśnie czystego teoretyzowania Odpowiedz Link Zgłoś
stern.stern do magda 22.05.05, 01:37 glupie sa, nie sluchaj ich. jezeli chodzi Ci naprawde o 20 zl, to troszke malo chyba. uzbieraj sobie przez jakis czas i kup wtedy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:52 ja wlasnie najbardziej lubie ten dziki no a takie szczezuje i inne glisty to juz fokle mniam mniam i prawde mowie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:54 zettrzy napisała: > ja wlasnie najbardziej lubie ten dziki > no a takie szczezuje i inne glisty to juz fokle mniam mniam i prawde mowie!!! a najlepiej mieszkać nad morzem południowym,tam są frutti di mare u nas można żreć winniczki,zamiast je dla Francuzów zbierać Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: mam 20 zl 22.05.05, 01:04 ech, nad prawdziwym morzem poludniowym, w takiej powiedzmy Polinezji, to sie wchodzi w lagune z sitkiem, zanurza, odcedza kolacje od wody i gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 01:06 zettrzy napisała: > ech, nad prawdziwym morzem poludniowym, w takiej powiedzmy Polinezji, to sie > wchodzi w lagune z sitkiem, zanurza, odcedza kolacje od wody i gotowe akurat,za kolacją trzeba popływać Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: mam 20 zl 22.05.05, 01:10 kochanica-francuza napisała: > zettrzy napisała: > > > ech, nad prawdziwym morzem poludniowym, w takiej powiedzmy Polinezji, to > sie > > wchodzi w lagune z sitkiem, zanurza, odcedza kolacje od wody i gotowe > > akurat,za kolacją trzeba popływać za duza, odswietna kolacja tak, ale jakies skromne danie dla jednej osoby mozna naprawde wyjac z wody gola reka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fergie Re: mam 20 zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 01:05 10zł to mało na dzień??!! ja tam żyję za ok.2-5zł dziennie i mam sie dobrze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
klarak Re: mam 20 zl 22.05.05, 11:19 makaron, marchewka i ziemniaki ;) spokojnie dociagniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
ludzka_budowla Re: mam 20 zl 22.05.05, 03:27 obawiam sie za za 20 zl to ani modnie ani ladnie sie nie ubierzesz. ewentualnie pogrzeb w lumpeksach - moze ci sie cos trafi. ameryki nie odkrylam ale to jedyne rozwiazanie ktore widze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Evita Re: mam 20 zl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 08:50 ej, a może jakies kolezanki oddadzą Ci swoje nietrafione zakupy, to co im się znudziło? Jaki masz rozmiar i skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
lestka Re: mam 20 zl 22.05.05, 10:25 za 20 zl ja przysle ci poczta wydruk ubran z drukarki wytniesz je zepniesz zszywaczem :D i bedziesz modnie i oryginalnie ubrana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. PROMOD-29 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 10:39 Za 29 w PROMOD są super bluzki-kolory extra! Naprawde.Do tego spodnie + klpaki z gazety,+torebka z gazety i jest SUUUUPER!!!Pisze serio, bo sama mam czasem tylko tyle kasy w portfelu. Odpowiedz Link Zgłoś
ziyi Re: PROMOD-29 22.05.05, 10:55 Juz wolalabym chodzic w starych sandalach i bez torebki niz miec je z gazety. Swoja droga za gazete tez trzeba zaplacic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliwcia Re: PROMOD-29 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 11:15 Skoro masz 10zł. na koncie to jakim cudem korzystasz z internetu?Na chleb nie masz ,a na internet masz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marvellous Re: PROMOD-29 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 11:43 Może tyle jej kieszonkowego zostało, a utrzymują ją rodzice?! Proste:P. Odpowiedz Link Zgłoś