Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:07
    chcialabym sie ladnie ubrac. gdzie moge za te pieniadze modnie sie ubrac? co
    kupic? DORADZCIE MI COS, PLIS.
    Obserwuj wątek
      • r.richelieu Re: mam 20 zl 21.05.05, 22:09
        na plaży nudystów
      • llora Re: mam 20 zl 21.05.05, 22:15
        to chyba żart.
        Chodziło Ci chyba o 200 zł...
      • Gość: iksowa Re: mam 20 zl IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.05, 22:24
        W lumpeksie :)
        • dori7 Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:09
          Gość portalu: iksowa napisał(a):

> W lumpeksie :)

Serio, serio. Jak dobrze poszukasz, to starczy nawet na kilka ladnych rzeczy :))
          • kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:21
            dori7 napisała:

> Gość portalu: iksowa napisał(a):
            >
            > > W lumpeksie :)
            >
            > Serio, serio. Jak dobrze poszukasz, to starczy nawet na kilka ladnych rzeczy :)
            > )
            Jak Wawa,to ja nawet mogę polecić lumpeks - na wagę,a rzeczy ładne.
            Przystanek 157 lub 35 "Baseny Inflancka",sklep Prima Sort,koło kiosku,były sklep
            z dżinsem.
            • dori7 Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:32
              Hehe, nie wiem jak autorka watku, ale ja skorzystam z adresu - dzieki, tego
              przybytku z tania odzieza jeszcze nie znam :))
              • kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:34
                dori7 napisała:

> Hehe, nie wiem jak autorka watku, ale ja skorzystam z adresu - dzieki, tego
                > przybytku z tania odzieza jeszcze nie znam :))

Ależ proszę.Sama nie korzystam raczej,nie w moim guście.Chociaż kiedyś widziałam
                PIĘKNĄ bluzę męską z "filcu".

Sporo za dużą.

O ja głupia,nie wiedziałam,że można rozpruć i zrobić mniejszą...
      • Gość: sz-ka Re: mam 20 zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.05, 22:38
        Ja zaś z kolei mam tylko 10 zł i musze dociągnąć z nimi do końca miesiąca. O
        kupowaniu ubrań już nawet nie myśle. Gdzie za te pieniądze mogę coś kupić do
        jedzenia? Jaką żywność kupić, aby było tanio i mozna się było najeść do syta.
        Prosze o jakieś rady.
        • Gość: NADOBNA Re: mam 20 zl IP: *.aster.pl 21.05.05, 23:57
          Kup pieczywo i dżem
        • kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:06
          Gość portalu: sz-ka napisał(a):

> Ja zaś z kolei mam tylko 10 zł i musze dociągnąć z nimi do końca miesiąca. O
          > kupowaniu ubrań już nawet nie myśle. Gdzie za te pieniądze mogę coś kupić do
          > jedzenia? Jaką żywność kupić, aby było tanio i mozna się było najeść do syta.
          > Prosze o jakieś rady.

słyszałam o pierogach z pasztetową - niedobre,ale tanie
          • zettrzy Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:14
            > słyszałam o pierogach z pasztetową - niedobre,ale tanie

no mysle... a swoja droga czego to ludzie nie wymysla...
            • kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:19
              zettrzy napisała:

> > słyszałam o pierogach z pasztetową - niedobre,ale tanie
              >
              > no mysle... a swoja droga czego to ludzie nie wymysla...
              czytałam o takiej socjolożce,która "weszła" do badanych grup - w tym grupy
              żyjącej za 10 zeta dziennie - i to ona o tych pierogach pisała
              • Gość: Richelieu* Re: mam 20 zl IP: *.localdomain / 80.48.249.* 22.05.05, 00:27
                wielkie mi poświęcenie 10 zł, jak liczna ta rodzina, 5 osób? Są takie metody
                zdobywania jedzenia, że "normalnemu" człowiekowi obiad do gatdła podchodzi.
                Można iść do OPSów, do jakiejkolwiek piekarni gdzie mają resztki, można ze
                szczawiu zupę ugotopwać, a nawet z pokrzyw. Za 10 zł kupując normalnie dla 1
                osoby nie wyżyje do końca miesiąca. A wszelkie socjolożki badające mam głęboko
                w poważaniu, bo babie się wydaje, że przez miesiąc doświadczy sedna i potem to
                opisze. Gó.. nie opisze, trzeba mieć pół życia za sobą i pół życia przed sobą
                jednostajnego życia za figę z makiem, żebranie, caritasy i kościół, żeby
                wyciągnąć właściwe wnioski.
                • kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:29
                  . A wszelkie socjolożki badające mam głęboko
                  > w poważaniu

Twoje prawo.I coś w tym jest (że masz w poważaniu).
                • zettrzy Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:34
                  ze szczawiu, zupe barszcz, bardzo lubie, z pokrzyw nie jadlam ale slyszalam ze
                  bardzo zdrowa - a znajoma Tajka nauczyla mnie jesc bratki i nasturcje: bierze
                  sie kwiatek, w buzke i chlup, mozna przelknac mozna przezuc, powiem ze mi smakuje

co do doswiadczenia przez miesiac, owszem ona doswiadczy, tyle ze ona ma przed
                  soba WYJSCIE Z SYTUACJI, a wielu ludzi nie, i to jest ta podstawowa roznica -
                  nie co sie je teraz i na jakich warunkach, tylko jak dlugo i czego oczekiwac
                  pozniej
                  • kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:35
                    zettrzy napisała:

> ze szczawiu, zupe barszcz, bardzo lubie, z pokrzyw nie jadlam ale slyszalam ze
                    > bardzo zdrowa

no,ale kaloryczna mało
                    • Gość: Richelieu* Re: mam 20 zl IP: *.localdomain / 80.48.249.* 22.05.05, 00:47
                      na kaloryczność jest smalec, skóry wieprzowe lub .. mięso dla psów
                      • kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:52
                        Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

> na kaloryczność jest smalec, skóry wieprzowe lub .. mięso dla psów
                        mięso dla psów pół biedy,co innego,gdyby to było mięso Z psów
                  • b_bb Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:40
                    > co do doswiadczenia przez miesiac, owszem ona doswiadczy, tyle ze ona ma przed
                    > soba WYJSCIE Z SYTUACJI, a wielu ludzi nie, i to jest ta podstawowa roznica

Poza tym ona w tym czasie może nie kupować butów, kurtki, majtek, bo ma w szafie
                    (kupi za miesiąc), może odpuścić płacenie rachunków (zapłaci za miesiąc z
                    odsetkami), a wielu ludzi za miesiąc, dwa, trzy, dwanaście pozostanie w tej
                    samej sytuacji. Takie "badania" są g. warte, to raczej zabawa i popisywanie się
                    dzielnością.
                  • Gość: Richelieu* Re: mam 20 zl IP: *.localdomain / 80.48.249.* 22.05.05, 00:41
                    no właśnie, nadzieja, że będzie koniec daje zupełnie inne spojrzenie. Dlatego
                    te socjolożki mam w poważaniu. Nie, kochanico, siebie nie, bo ja nie badam
                    stylu życia biednych, a raczej, no, ten, tego, nie muszę badać, bo ich znam od
                    dzieciństwa. I jest to dyskryminacja socjologa z zewnątrz, trudno,
                    dyskryminacja wynikła nie z niechęci, a wyłącznie z niemożności doświadczenia
                    identycznych stanów. Ba, powiem więcej, jest to bulwersujące, że dobrze
                    odżywiony socjolog ma czelność pisać cokolwiek na temat biedy, kształtując
                    opinię publiczną i zakłamując prawdziwy obraz.

Co do szczawiu, zettrzy, wiem że jest dobry ;) Chodziło mi o to, że buraki na
                    barszcz trzeba komuś z pola ukraść w nocy, a szczaw rośnie dziko
                    • kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:46

> identycznych stanów. Ba, powiem więcej, jest to bulwersujące, że dobrze
                      > odżywiony socjolog ma czelność pisać cokolwiek na temat biedy, kształtując
                      > opinię publiczną i zakłamując prawdziwy obraz.
                      >
                      No jest.A co proponujesz?
                      • Gość: Richelieu* Re: mam 20 zl IP: *.localdomain / 80.48.249.* 22.05.05, 00:49
                        Niech się każdy zajmuje tym na czym się zna. Socjlogia to nie jest specjalnie
                        trudny kierunek, a wśród tzw. menelstwa też są jego absolwenci
                        • kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:52
                          Gość portalu: Richelieu* napisał(a):

> Niech się każdy zajmuje tym na czym się zna.

No to socjolog właśnie zna się na teoretyzowaniu na temat różnych "grup".
                          • Gość: Richelieu* Re: mam 20 zl IP: *.localdomain / 80.48.249.* 22.05.05, 01:30
                            Wiem na czym się socjolog zna i wiem kto mnie "uczył", a najgorsze zajęcia z
                            polityki społecznej miałam diableską ochotę wyśmiać, chociaż prowadzący jest
                            bardzo dobrym socjologiem, ale nie od sedna, a od właśnie czystego
                            teoretyzowania
                            • stern.stern do magda 22.05.05, 01:37
                              glupie sa, nie sluchaj ich. jezeli chodzi Ci naprawde o 20 zl, to troszke malo
                              chyba. uzbieraj sobie przez jakis czas i kup wtedy.
                              pozdrawiam
                    • zettrzy Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:52
                      ja wlasnie najbardziej lubie ten dziki
                      no a takie szczezuje i inne glisty to juz fokle mniam mniam i prawde mowie!!!
                      • kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 00:54
                        zettrzy napisała:

> ja wlasnie najbardziej lubie ten dziki
                        > no a takie szczezuje i inne glisty to juz fokle mniam mniam i prawde mowie!!!

a najlepiej mieszkać nad morzem południowym,tam są frutti di mare
                        u nas można żreć winniczki,zamiast je dla Francuzów zbierać
                        • zettrzy Re: mam 20 zl 22.05.05, 01:04
                          ech, nad prawdziwym morzem poludniowym, w takiej powiedzmy Polinezji, to sie
                          wchodzi w lagune z sitkiem, zanurza, odcedza kolacje od wody i gotowe
                          • kochanica-francuza Re: mam 20 zl 22.05.05, 01:06
                            zettrzy napisała:

> ech, nad prawdziwym morzem poludniowym, w takiej powiedzmy Polinezji, to sie
                            > wchodzi w lagune z sitkiem, zanurza, odcedza kolacje od wody i gotowe

akurat,za kolacją trzeba popływać
                            • zettrzy Re: mam 20 zl 22.05.05, 01:10
                              kochanica-francuza napisała:

> zettrzy napisała:
                              >
                              > > ech, nad prawdziwym morzem poludniowym, w takiej powiedzmy Polinezji, to
                              > sie
                              > > wchodzi w lagune z sitkiem, zanurza, odcedza kolacje od wody i gotowe
                              >
                              > akurat,za kolacją trzeba popływać

za duza, odswietna kolacja tak, ale jakies skromne danie dla jednej osoby mozna
                              naprawde wyjac z wody gola reka
              • Gość: fergie Re: mam 20 zl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 01:05
                10zł to mało na dzień??!! ja tam żyję za ok.2-5zł dziennie i mam sie dobrze :-)
        • klarak Re: mam 20 zl 22.05.05, 11:19
          makaron, marchewka i ziemniaki ;) spokojnie dociagniesz...
      • ludzka_budowla Re: mam 20 zl 22.05.05, 03:27
        obawiam sie za za 20 zl to ani modnie ani ladnie sie nie ubierzesz. ewentualnie
        pogrzeb w lumpeksach - moze ci sie cos trafi.
        ameryki nie odkrylam ale to jedyne rozwiazanie ktore widze.
      • Gość: Evita Re: mam 20 zl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 08:50
        ej, a może jakies kolezanki oddadzą Ci swoje nietrafione zakupy, to co im się
        znudziło? Jaki masz rozmiar i skąd jesteś?
      • lestka Re: mam 20 zl 22.05.05, 10:25
        za 20 zl ja przysle ci poczta wydruk ubran z drukarki wytniesz je zepniesz
        zszywaczem :D i bedziesz modnie i oryginalnie ubrana
      • Gość: A. PROMOD-29 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 10:39
        Za 29 w PROMOD są super bluzki-kolory extra! Naprawde.Do tego spodnie + klpaki
        z gazety,+torebka z gazety i jest SUUUUPER!!!Pisze serio, bo sama mam czasem
        tylko tyle kasy w portfelu.
        • ziyi Re: PROMOD-29 22.05.05, 10:55
          Juz wolalabym chodzic w starych sandalach i bez torebki niz miec je z gazety.
          Swoja droga za gazete tez trzeba zaplacic.
          • Gość: Oliwcia Re: PROMOD-29 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 11:15
            Skoro masz 10zł. na koncie to jakim cudem korzystasz z internetu?Na chleb nie
            masz ,a na internet masz?
            • Gość: marvellous Re: PROMOD-29 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 11:43
              Może tyle jej kieszonkowego zostało, a utrzymują ją rodzice?! Proste:P.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka