Gość: jozef glowacki IP: *.bchsia.telus.net 23.01.05, 12:24 moja opinia na temat Jamy Michalika jest nastepujace , jest to jedna ze swietniejszych kawiarni Krakowa ile razy jestem w Polsce zawsze ja odwiedzam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sintiara Re: Jama Michalika, ul. Floriańska 45 IP: *.lama.net.pl 09.04.05, 17:52 He He muj gość od matmy zwie się Michalik więc poszliśmy zobaczyc co tam ciekawego. naprawde swietne miejsce troche nie na nasza kieszeń ale ciekawe i bardzo piekne. Świetny klimat naprawde czuje sie piekno minionych lat. POLECAMY!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Jama Michalika, ul. Floriańska 45 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 17:23 Niestety ale nie mogę napisać dobrej recenzji o Jamie Michalika. Wystrój i obsługa jest na dobrym poziomie ale jakość podawanych potraw ma wiele do życzenia. Bardzo spieczony i wiórowaty bażant i bardzo słone kurki przekreśliły zupełnie ten lokal w oczach moich i moich gości. Myślę, że tak serwowane dania gościom z zagranicy mówią wiele złego o naszej, jakże zachwalanej, polskiej kuchni. Przeczytali oni wiele dobrych recenzji na temat Jamy Michalika a tu totalna porażka. Z wielu różnych restauracji ta wypadła najgorzej. Przykro mi to pisać ale odnoszę wrażenie, że Jama Michalika opiera się tylko na swojej ponad stuletniej historii. Bażant prawdopodobnie także pochodził z tamtego okresu. No i ta żenująca opłata za skorzystanie z toalety. Rzecz to niesłychana i bardzo niskiego polotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cav Re: Jama Michalika, ul. Floriańska 45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 12:35 szczerze mowiac Jama Michalika to syf. Nie zobaczysz tam zadnego krakusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Jama Michalika, ul. Floriańska 45 IP: *.wolfson.cam.ac.uk 23.07.06, 23:11 Gość portalu: cav napisał(a): > szczerze mowiac Jama Michalika to syf. Nie zobaczysz tam zadnego krakusa. calkowicie sie zgadzam; na obsluge kiedys czekalem ponad 30 minut z moimi zagranicznymi znajomymi; ogolnie ta knajpa to porazka i juz nie to co bylo dawniej choc wystroj oczywiscie ladny; nigdy wiecej; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciezko pracujaca Re: Jama Michalika, ul. Floriańska 45 IP: *.214.wp3.ptc.pl 01.08.06, 21:54 Pan czekał na obsluge 30 min. Pewnie jeszcze chcial pan czekolade a nie było. Wpadł pan do bufetu i krzyczał ,,skandal"bo był pan z gronem francuzów. Niestety nie da się obsłużyc 100 gosci w 3 osoby na raz. Proponuje skoro nie moze pan czekac 30 min to niedaleko jest McDonald...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: Jama Michalika, ul. Floriańska 45 10.08.06, 23:59 Jama Michalika jest niestety syfna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dren Re: Jama Michalika, ul. Floriańska 45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 21:40 Po przeczytaniu opinii na temat Jamy Michalikwoej postanowiłem się tam udać! Wstyd się przyznać ale ostatni raz byłem tam w 1987 roku w czasach schyłkowego PRL-u. Wtedy jak dobrze pamiętam Jamę prowadzia komunistyczna firma WSS - Społem (dla młodszych czytelników - firma która prowadziła również bary na dworcach znanych np. z filmu "MIŚ"). Wtedy (w 1987 roku) miejsce to było jedną wielką tragedią - dziurawe kanapy, karaluchy, zaduch, fatalna obsługa, podłe menu i ten fatalny, udający opozycję do władz PRL-u kabaret. Jednym słowem w 87r. była to jedna, wielka porażka! Natomiast teraz w 2007r. jest rewelacja! Miła, młoda obsługa, doskonałe menu, lokal z klimą, kompletnie wyremontowany, ciekawa muzyka. Jednym słowem SUPER! Teraz na stałe mieszkam w Niemczech i gdy tylko będę w Krakowie zawsze przyjdę do Jamy. Z drugiej strony w głowie mi się nie mieści jak można być tak podłym, żeby o tak wspaniałym lokalu pisać takie podłe rzeczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Komentarz "Dren" to wypowiedz obslugi...... IP: *.betanet.pl 23.06.07, 11:50 a nie klienta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasyl Do "Ciezko pracujacej" ty jestes dla klienta.... IP: *.betanet.pl 26.06.07, 00:18 a nie odwrotnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon&Kasia Jama Michalika, ul. Floriańska 45 IP: *.krn.pl 07.08.07, 14:50 Nigdy więcej,fatalna obsługa.Jedzenie było na pewno z mikrofalówki (schab z morelami). Za taką cenę to wstyd. Najlepsze to ,że nawet toaleta jest PŁATNA DLA GOŚCI. Odpowiedz Link Zgłoś
10iwonka10 Re: Jama Michalika, ul. Floriańska 45 09.08.07, 09:58 Ja tam bylam dobre kilka lat temu ale zauwazylam ze porcje( zwlaszcza drinkow) sa strasznie male. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Jama Michalika, ul. Floriańska 45 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 15:19 Sądząc po stronie internetowej, która wygląda wprost DRASTYCZNIE zaryzykowałbym stwierdzenie, że ten lokal nie ma menadżera z prawdziwego zdarzenia co tłumaczyłoby takie wtopy jak pobieranie opłat za toaletę. Odnoszę wrażenie, że oni po prostu lecą na opinii sprzed 100 lat i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś