trosia 27.01.05, 19:44 Cześć! Podpisałam dzisiaj z nimi umowę przedwstępną na mieszkanko w 2P i szukam sąsiadów. Jest ktoś? Jakie są Wasze wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grzesiek Re: KRAKOIN - budynek 2P - szukam sąsiadów! IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 28.01.05, 13:18 Ja podpisałem jakiś czas temu - mieszkanie 19. Na razie jest OK, zobaczymy, co dalej. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solos Re: KRAKOIN - budynek 2P - szukam sąsiadów! IP: 5.5.* / 80.58.22.* 09.02.05, 00:35 witam, ja wlasnie powaznie zastanawiam sie nad kupnem mieszkanka w tym budynku. wiesz moze cos na temat tego, czy na tym osiedlu jest od razu doprowadzona kablowka i szerokopasmowy internet? jesli tak to jakiej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
annb Re: KRAKOIN - budynek 2P - szukam sąsiadów! 09.02.05, 08:52 kablówki brak ale bedzie... internet jest -parę firm się ogłasza a ty mozesz wybrać tę co ci odpowiada :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Solos Re: KRAKOIN - budynek 2P - szukam sąsiadów! IP: 5.5.* / 80.58.22.* 09.02.05, 10:29 Swietnie. A moglabys napisac miedzy jakimi firmami moge wybrac jesli chodzi o internet? Czy sa to jakies male sieci lokalne czy duzi providerzy internetowi? W kwestii kablowki wiesz moze jaka firma ma ja dostarczyc i kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beza Re: KRAKOIN - budynek 2P - szukam sąsiadów! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 09.02.05, 10:49 co do internetu to ghnet lub ufonet, ja mam ghnet i nie narzekam płacę 50/mies. i nie mam żadnych ograniczeń. co do kablówki są problemy, bo to teren autocomu,nie ma konkurencji, więc dużo chcą. myślałam, że skoro cały blok się zdecyduje, to dadzą znizki, ale niestety nie. Ja mieszkam po drugiej stronie od ponad pół roku, a na kablówkę ludzie się nie zdecydowali.raczej zostaje cyfra, lub własna satelita. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annb Re: KRAKOIN - budynek 2P - szukam sąsiadów! 09.02.05, 11:03 autocom jest na etapie uzgodnien formalnoprawnych jesli chodzi o doprowadzenie sygnału więc to raczej potrwa co do satelity to - bloki są nowe jeszcze mają gwarancje, wspolnoty nie są chetne do dawania zgodny na "rycie" balkonów wszystko zalezy od tego co postanowi dana wspolnota u nas mamy przedyskutowac ten problem na najblizszym zebraniu :) (tez mieszkam po drugiej stronie) Odpowiedz Link Zgłoś
trosia Re: KRAKOIN - budynek 2P - szukam sąsiadów! 09.02.05, 11:44 Cześć! W budynku 2P ma być kablówka właśnie z firmy Autocom, a internet pewnie z Ufo. Ja mam Ufonet w mieszkaniu w bloku nr 9 i jestem raczej zadowolona - na początku były problemy, ale jak ukrócili "ciągnących na lewo" lub tych którzy ściągali jakieś olbrzymie pliki to wszystko jest OK. A co do zakupu mieszkania to lepiej się pospiesz, bo niewiele już zostało. Generalnie budynek mają oddać w połowie 2006 roku więc jeszcze może się pozmieniać (jeżeli chodzi o kablówkę i internet). Zachęcam do zakupu i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
annb Re: KRAKOIN - budynek 2P - szukam sąsiadów! 09.02.05, 14:45 trosia my mamy ufo ale jak przeczytałam jaki transfer daje ghnet za niewielkie pieniadze to sie zaczynam łamac.... Odpowiedz Link Zgłoś
trosia Re: KRAKOIN - budynek 2P - szukam sąsiadów! 31.03.05, 20:53 Ponawiam wątek... Mamy już dość pokaźną dziurę w ziemi :) Jeszcze półtora roku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: KRAKOIN - budynek 2P - szukam sąsiadów! IP: *.alan.krakow.pl 31.03.05, 21:53 No, ja już definitywnie uruchomiłem kredyt na mieszkanie - 19, farciarz ze mnie, bo franek był akurat po 2,64 w kupnie :-) Możesz napisać, jak to dziś wygląda? I tak co miesiąc ;-) Na stronie Krakoina są zdjęcia dość nieaktualne. pozdrawiam, Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
trosia Re: KRAKOIN - budynek 2P - szukam sąsiadów! 01.04.05, 13:52 Ja też kredyt uruchomiłam, ale nie miałam tyle szczęścia co Ty, bo kurs był 2,52 :( Co do postępów na budowie to będę Cię informować na bieżąco, bo jeżdżę tamtędy codziennie do pracy. Pozdrawiam - trosia (mieszkanie 78) Odpowiedz Link Zgłoś
trosia Do Grześka 04.04.05, 10:42 Cześć! Mam pytanie: z której strony masz mieszkanie - z tej co jest przedstawiony rendering na stronie Krakoinu czy z drugiej? Moje mieszkanko jest akurat z drugiej strony i powiedziano mi w Krakoinie, że nie mają więcej renderingów, bo architekt był zobowiązany do zrobienia tylko jednego :( I tak sobie pomyślałam, że może jakby ich więcej osób ponaciskało to może zrobiliby ten rendering, a nie musielibyśmy czekać półtora roku na to żeby zobaczyć jak budynek będzie wyglądał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Do Grześka IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 04.04.05, 11:50 Heh, nie wiem, tzn. nie wiem, co to jest rendering :( Mieszkanie mam od strony szpitala, narożne, róg skierowany w 1P i szpital. Jak dzisiaj stan prac? Nie było jeszcze raportu :) Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
trosia Re: Do Grześka 04.04.05, 12:00 Rendering to jest taki rysunek, który przedstawia jak budynek będzie wyglądał w przyszłości. Z Twojego opisu wynika, że na zamieszczonym przez nich rysunku powinieneś zobaczyć swój balkonik :) Szczęściarz... znowu... Dzisiaj nie jechałam przez Fieldorfa, ale wczoraj wypatrzyłam, że już oprócz betonu są "wmontowane" takie metalowe konstrukcje. Praca wre ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Do Grześka IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 04.04.05, 13:25 Czekaj - czy rendering to po prostu projekt techniczny? Jeśli tak, to przecież jest to jeden z załączników do umowy przedwstępnej. A balkoniki przecież były (i nadal to można sprawdzić) podawane w planach mieszkań na www. Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
trosia Re: Do Grześka 04.04.05, 17:34 Jak wchodzisz na stronę główną Krakoinu to masz taki rysunek (wyglada trochę jak zdjęcie) i to jest właśnie rendering naszego bloku, ale tylko z jednej strony. I przez to, że ten rysunek przedstawia blok tylko z jednej strony (od południowo-wschodniej) to nie wiem jak będzie wyglądał od strony np. północno- zachodniej. I to mnie boli... Projekt mojego mieszkanka mam - chyba w 20 egzemplarzach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Do Grześka IP: *.solidex.com.pl / *.solidex.com.pl 05.04.05, 09:14 Aaaa, faktycznie! Jest tylko z jednej strony, i faktycznie widać mój balkon - to ten na samym końcu, drugi od góry. Nieźle :-) A przy okazji mam pytanie - czy zmieniasz coś w swoim mieszkaniu? Mam szczególnie na myśli ścianki działowe oraz miejsce instalacji zlewu w kuchni. Czy takie zmiany są płatne? dzięki, Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
trosia Re: Do Grześka 05.04.05, 20:12 Jak na razie to nic nie zmieniam - pasuje tak jak jest. Chciałam przesunąć jedne drzwi, ale doszłam do wniosku, że to zły pomysł. Na pewno będę chciała pomyśleć nad elektryką żeby fajnie rozmieścić oświetlenie, ale jeszcze nie wiem... Ściągnęłam ze strony Ikea program do projektowania kuchni i walczę :) Z tego co wiem to zmiany takie są płatne - cennik jest załacznikiem nr 3 do Umowy przedwstępnej. We wcześniejszych blokach było tak, że ludzie się dogadywali z pracownikami z budowy i Ci im robili zmiany za "niewielką opłatą", ale zaczęło to się robić nagminne i ludzie strasznie wydziwiali i przebudowywali mieszkania i Krakoin postanowił to ukrócić: teraz będzie oficjalnie i za oficjalną opłatą. A jakie kupiłeś mieszkanie? Tzn. chodzi mi o metraż i ilość pokoi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Do Grześka IP: *.alan.krakow.pl 06.04.05, 23:12 Małe raczej, pierwsze w życiu - 2 pokoje, 47,76 m2 bodajże (na planach pierwsze). Waham się, czy nie zmienić rozkładu w kuchni, tj. przenieść zlew, oraz zmienić korytarz, i zrobić 3 pokoje (w tym jeden to w zasadzie byłby schowek na noc - około 5 m2). Niby jest czas do końca czerwca, ale podobno można i później. Muszę to przemyśleć. A Twoje? Jakie jest? Pewnie zdecydowanie większe, skoro się przeprowadzasz? ;-) Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
trosia Re: Do Grześka 07.04.05, 14:11 Moje wcale nie jest dużo większe bo 54,6 m2, ale mam trzy pokoje i okno w łazience! Kupiłam również komórkę lokatorską na piętrze 1,8 m2 i rozważam możliwość zakupu miejsca parkingowego, ale chwilowo brak kasy :( To ma być już takie "docelowe" mieszkanko... Nie wiem czemu nie ma go już na planach. Co do Twoich przeróbek to zlew zawsze możesz zamontować koło okna, bo tam jest na rysunku zmywarka więc musi też być odpływ. A co do tego miejsca do spania to przemyśl to dobrze, bo to będzie klitka... Będziesz tam mieszkał tylko Ty czy ktoś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Do Grześka IP: *.alan.krakow.pl 07.04.05, 23:23 No właśnie jest problem, wiadomo, że powstanie klitka, nawet dwie (po kilka metrow, zamiast jednego większego pokoju). Zobaczymy, jak to będzie wyglądac 'na żywo' na budowie - jeśli wizualnie będzie OK (a co innego kreślić po projekcie, a co innego zobaczyć), to może się zdecydujemy. Mieszkanko przeznaczone jest dla narzeczonej (a wkrótce żony - już w czerwcu), a w perspektywie oczywiście dla wiekszej gromadki ;-) - stąd takie dość intensywne chęci wydzielenia dla ewentualnego dziecka własnego kąta. Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
trosia Re: Do Grześka 08.04.05, 22:30 Gość portalu: Grzesiek napisał(a): > Mieszkanko przeznaczone jest dla narzeczonej (a wkrótce żony - już w czerwcu), > a w perspektywie oczywiście dla wiekszej gromadki ;-) - stąd takie dość > intensywne chęci wydzielenia dla ewentualnego dziecka własnego kąta. Znam to z autopsji - ja jestem mężatką od czerwca ubiegłego roku :) Kupiliśmy trzypokojowe z myślą o przyszłym dziecku (na razie mamy psa, ale on nie zajmuje dużo miejsca choć jest pełnoprawnym członkiem rodziny...). Dzieciątko na początku nie zajmuje dużo miejsca i może spać z Wami w jednym pokoju, a potem zawsze lepiej odstąpić mu własny kąt i przenieść się do "dużego" pokoju. W każdym razie macie o czym myśleć... Pozdrów Narzeczoną od przyszłej sąsiadki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
trosia Re: KRAKOIN - budynek 2P - szukam sąsiadów! 13.04.05, 10:49 Dzisiaj wylewają beton :) Parking podziemny już prawie jest ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ginia Re: KRAKOIN - budynek 2P - szukam sąsiadów! IP: *.ghnet.pl 22.04.05, 22:04 oj, jestem zdziwiona tym co piszecie o płatnościach za zmiany ścianek, ja odebrałam mieszkanie w styczniu zeszłego roku, nic nie płaciłam za zmiany, a były oficjalne, płaciłabym gdybym wymiarowo chciała tych scianek więcej podrawiam pzryszłych sąsiadów zza ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaton Re: KRAKOIN - budynek 2P - szukam sąsiadów! IP: 81.21.195.* 27.04.05, 11:05 Hej, Sąsiedzi! A ja mam całkiem malutkie mieszkanko, bo 30 m2, ale na razie mi wystarczy! Pozdrawiam Was. Mam nadzieje,ze będzie nam się fajnie mieszkalo :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
trosia Re: KRAKOIN - budynek 2P - szukam sąsiadów! 27.04.05, 13:12 No nareszczie ktoś się ujawnił! Już myślałam, że tylko ja i Grzesiek będziemy mieszkać w tym bloku ;) Pozdrawiam i zachęcam do zaglądania na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
trosia Do Grześka - melduję :) 30.05.05, 16:56 Budowa się posuwa mimo tego upału. Na stronie Krakoina jest zdjęcie z 16.05 i informacja, że dostali pozwolenie na użytkowanie budynku nr 8. - Mam nadzieję, że teraz prace ruszą ze zdwojoną siłą, bo zostały im tylko dwa bloki po tej samej stronie ulicy (nasz i 1P). Do "usłyszenia"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: balbinka01 Re: Do Grześka - melduję :) IP: *.rmf.pl / *.rmf.pl 06.07.05, 09:00 Cześć wszystkim! Tu sąsiadka z bloku numer 7:) Jakieś dwa tygodnie temu odebraliśmy mieszkanie 49,5 metra i własnie urządzamy:) kurcze, w przyszłym tygodniu musimy się wprowadzić.... Pozdrawiam! aha- kompletnie zmienialiśmy rozmieszczenie ścianek, nie płaciliśmy za to... Zrezygnowaliśmy z korytarza, powiększyliśmy łazienkę, połączyliśmy ją z kiblem, jest pokój dla dziecka, duży połączony z kuchnią i maluteńka sypialnia - tylko łózko i stolik. Jest cudnie! Każdy jest zaskoczony sprytem rozmieszczenia pomieszczeń;) Jakby co, służę rysunkiem! pozdr. Beata Odpowiedz Link Zgłoś