Gość: kkk IP: 81.186.225.* 04.03.05, 20:46 W mianowniku miasto, W dopełniaczu włosy, Aby to odgadnąć, Powiedziałem dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kapturak Re: zagadka 04.03.05, 22:29 proste to: toż to Kielce! brawo! gdzie nagroda? Odpowiedz Link Zgłoś
kapturak Re: zagadka 04.03.05, 23:02 Nie. To nie Nowa Huta. Po namyśle podaję odpowiedź: To Jaworzno Szczakowa. Konsultowałem tą odpowiedź z Prof. Kazimierą Szczuką. Odpowiedz Link Zgłoś
kapturak Re: zagadka 04.03.05, 23:14 Pardon: już wiem!!! - zapytałem właśnie Prezia: On rzekł - toż to Saska Kępa! Wprawdzie nie całkiem miasto, ale pasuje. Proszę o nagrodę. mrug napisał: > Nie. > To na pewno jest Nowa Huta! Odpowiedz Link Zgłoś
kapturak Re: zagadka 04.03.05, 23:23 Ciężko jest. Właśnie dostalem cynk od red. Strasbugera że jest ZUPEŁNIE inne rozwiązanie: GLIWICE. "Tak odpowiedziało najwięcej osób". Proszę o nagrodę. Bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: zagadka 04.03.05, 23:28 Nie, nie, i jeszcze raz nie! Jest jedno pytanie i tylko jedna odpowiedż. Reszta to tylko wytwory umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
kapturak Re: zagadka 05.03.05, 22:20 Właśnie poczytałem mądre książki - min. przewertowałem całą berlinkę i mam jasną odpowiedź: Parczew. W mianowniku Parczew. W dopełniaczu Parczewa. Wołacz O Parczew! Tak jest i będzie. Nagrody chcę. Odpowiedz Link Zgłoś