evqia 16.03.05, 21:46 Proszę o opinie na temat tego szpitala. Zastanawiam się nad porodem właśnie tam. Wiem, że jest wątek o tym gdzie w Krakowie rodzić najlepiej, ale o szpitalu na Galla jest na prawdę niewiele informacji. Czekam niecierpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
indiaaa Re: Szpital na Galla 16.03.05, 21:53 Wejdż na forum Szpitale i wrzuć galla w wyszukiwarke. Odpowiedz Link Zgłoś
evqia Re: brak informacji ? - szpital MSWiA ! 17.03.05, 12:39 Same zobaczcie jakie są wyniki poszukiwań. Dlatego jeszcze raz proszę o informacje jeżeli ktoś takimi dysponuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lily23 ja tam bede rodzic 17.03.05, 17:31 ja tam bede rodzic,termin mam na niedziele.Jak chcesz wiecej info,to ci na priv napisze to co wiem o tym szpitalu.chyba ,ze urodze wczesniej,czyli np. jutro,to juz bym ci mogla napisac to co wiem z doswiadczenia wlasnego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
evqia Re: ja tam bede rodzic 18.03.05, 16:00 Oczywiście, że chcę :)) Trzymam kciuki i będę czekała na informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzenka odp IP: *.compower.pl 17.03.05, 21:34 Mam kolezanke ktora tam rodziła, była bardzo zadowolona, ale jesli chcesz to na priv podam Ci jej namiary to sie wypytasz dokładnie. Ja wiem tylko tyle ze ma prawie roczną sliczą córeczke :-) Mail: naola@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: odp 18.03.05, 01:36 Urodziłam tam oboje swoich dzieci i to w czasach, kiedy trzeba było załatwiać tam wejście. Wtedy było super. Kameralnie, czysto, sympatycznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa33 Re: Szpital na Galla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 16:34 ja rodziłam na Galla rok temu, nie narzekam chociaż mogłobyć lepiej. Zależy czego oczekujesz. I na kogo trafisz z personelu.Być może powinnaś się zastanowić nad prywatną położną. Czyli przypuszczam tak jak wszędzie.Warunki sanitarne nie są luksusowe . Ale prawdopodobnie gdybym miała ponownie wybierać to szukałabym innego szpitala - chociaż teraz jestem bogatsza w doświadczenia- a najważniejsze to umieć upomnieć się o to co ci się należy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax Re: Szpital na Galla IP: 5.5R2D* / 192.147.57.* 18.03.05, 16:39 Ja sie tam urodzilem 40 lat temu. Nie narzekam... Odpowiedz Link Zgłoś
evqia Re: Szpital na Galla 18.03.05, 18:37 Ax - chodzi mi raczej o wrażenia rodzących :)))) A tak poważnie, to od lat chodzę do lekarza, który pracuje na Galla i dlatego proszę o opinie o tym szpitalu, ponieważ w tej chwili jestem prawie zdecydowana na to, że będę tam rodzić, a ponieważ będę miała cc na 100% i mam obietnicę, że przyjedzie na moją cesarkę, ciekawią mnie wasze doświadczenia, wrażenia i oczywiście rady. Znalazłam już we wcześniejszych opiniach, niekorzystne opisy, ale tak na prawdę były tylko od dwóch osób, a jak wszyscy wiemy to zawsze jest się do czego przyczepić. Wg Fundacji "Rodzić po ludzku" jest całkiem przyzwojcie ale nie ma to jak przekazanie osobistych doświadczeń. A im więcej tym lepiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
prunio4 Re: Szpital na Galla 19.03.05, 14:57 MOJĄ KOLEŻANKĘ 4 LATA TEMU ODESŁALI DO DOMU Z GALLA, Z TABLETKĄ PRZECIWBÓLOWĄ.AKCJA BYŁA O 23.00,A O 2.00 URODZIŁA.nA SZCZĘŚCIE ZDĄŻYŁ JĄ MĄŻ PRZEWIEŚĆ DO INNEGO SZPITALA.BRRRRR...A JAKI PAN DOKTOR BYŁ ZLY, ŻE GO OBUDZILI!!!Z TEJ ZŁOŚCI KAZAŁ DAĆ PODWÓJNĄ DAWKĘ PROSZKÓW(PIELĘGNIARA WYCIĄGNĘŁA RĘKĘ Z TABLETKAMI I KAZAŁA POŁKNĄĆ BEZ POPITKI). HARD CORE. aLE SKOŃCZYŁO SIĘ SZCZĘŚLIWIE.W SPESIE. Odpowiedz Link Zgłoś
evqia Re: Szpital na Galla 19.03.05, 20:53 Przykre jest to, że takie sytuacje zdarzają się niestety we wszystkich szpitalach. Pewnie jestem naiwana ale mam nadzieję, że to się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzruzgotana Re: Szpital na Galla IP: *.autocom.pl 19.03.05, 21:09 Taka jest prawda,że dopóki nic się nie dzieje to ok., ale co do warunków to dziadostwo, oszczedności , niezbyt miłe położne , lekarze broń BOże ich nie obudż, koszmar,sala rodzinna bez telefonu ,dzwonka ,dobrze że miałam komórkę bo inaczej to by mnie juz nie było,dzieci karmią w nocy mlekiem bo zabierają je na noc ,a jak wejdziesz to pielęgniarki nie ma na sali tylko śpi obok w dyżurce skandal to jest opieka??Położna szyje cię sama bez lekarza kto to widział żeby lekarz nie szył tylko szedł sobie spać.Dla mnie to jest godne do zastanowienia .Poważnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Szpital na Galla IP: *.autocom.pl 19.03.05, 21:14 JESTEM W SZOKU ODECHCIAŁO MI SIĘ PORODU W TYM SZPITALU , ALE CO TERAZ CZYTAŁAM JUŻ KILKA ZŁYCH OPINII O TYM SZPITALU, ALE JESLI PIELĘGNIARKA ŚPI A NOWORODKI SĄ SAME TO WOLĘ IŚĆ DO SZPITALA GDZIE DZIDZIA BĘDZIE ZE MNĄ NAWET NA KOPERNIKA ...NIE MAMA DOŚWIADCZENIA NAD DZIESIAKAMI ALE JA BĘDĘ NAD NIM CZUWAC A TAM TAK SAME...... NIE NIE Odpowiedz Link Zgłoś
evqia Re: Szpital na Galla 21.03.05, 17:22 Zdruzgotana, kiedy to się wydarzyło ? Miałaś tam swojego lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdruzgotana Re: Szpital na Galla IP: *.autocom.pl 21.03.05, 18:43 w tamtym roku , ale z tego wiem to tam nie zmienia się nic na lepsze , w końcu to XXI wiek Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: Szpital na Galla 21.03.05, 23:40 jeżeli nie bedzie przy porodzie komplikacji , to ok. Odpowiedz Link Zgłoś