15.04.05, 10:05
Ponieważ przymierzam się do zakupu mieszkanka w OE, mam pytanie do osób,
które brały kredyt, na który bank się zdecydowały, kto daje najlepsze warunki
obecnie. Byłbym także wdzięczny za Wasze rady, na jaką walutę się lepiej
zdecydować niżej oprocentowanego franka, czy złotówkę, w której zarabiam...
Obserwuj wątek
    • gabryjelka17 Re: kredyt 15.04.05, 11:55
      Polecam mbank i kredyt we frankach szwajcarskich
      • login_sceptyk Re: kredyt 15.04.05, 12:02
        Polecam BS Skawina i kredyt w jenach

Dlaczego?
        argumentacja j.w.
        • robsoon Re: kredyt 15.04.05, 12:07
          <hahaha>

Oj SCEPTYK dajesz po jajach :))) Ludzie poważnie pytają, a Ty tutaj z
          wyskakujesz :))) A może lepiej w RUMUŃSKIEJ WALUCIE???
          Poważnie mówiąc to BPH kiedyś miało najlepsze Kredyty mieszkaniowe, ale spróbuj
          z EXPANDEREM bo, podobno oni Ci doradzą, chociaż nie próbowałem, więc nie mogę
          polecić ale z tego co pamiętam to wwww.expander.pl.

Pozdrawiam ALL TOWNS in EU i dużo humoru
          ROBSON
    • dorotek_s Re: kredyt 15.04.05, 12:08
      Nie ma jednoznacznie najlepszego banku i kredytu. Wszystko zależy od Twoich dochodów, od wysokości kredytu jaki chcesz wziąść, od wysokości wkładu własnego itd.
      Trzeba poprostu odwiedzić banki i rozmawiać co oferują i na jakich warunkach.
      mBank owszem jest dobry, ale np. dla osób które nie mają tam konta przez minimalny wymagany przez nich czas. to warunki już są troche gorsze. Możesz się też przejść do doradztwa finansowego (np. Expander) - współpracują z wieloma bankami i mają u nich zniżki np. jeśli chodzi o oprocentowanie. Ale z drugiej strony lepiej rozmawiać z bankiem samemu, bez pośredników bo w wielu można dostać jeszcze większe ulgi niż przez Expandera.
      Co do waluty, z kimkolwiek nie rozmawiał to bierze we frankach
      • balsamum_vigor Re: kredyt 15.04.05, 12:39
        to fakt - polecam przejść się do Expandera (na Wielopole), oni pomogą wybrać jakąś ofertę a potem iść i załatwiać kredyt samemu, bez pośrednika.

W moim przypadku załatwiałem przez Expander i zajęło to dosyć długo ...
        • dorotek_s Re: kredyt 15.04.05, 13:30
          Wg mnie Expander jest dla osób które kompletnie nie mają czasu samym zając się poszukiwaniem najlepszego kredyty. Wtedy to owszem, jest to wygodne. Ale jesli zależy komus na naprawde najlepszych warunkach, to polecam samemu rozmawiać z bankami. My także zawitaliśmy do Expandera, ale ostatecznie skonczyło sie na tym ze osobiscie zrobilismy rozeznanie na rynku i tym sposobem wybraliśmy najlepszy kredyt dla nas.
          • gabryjelka17 Re: kredyt 15.04.05, 13:55
            W moim przypadku poszukiwania na własną rękę pokryły się ostatecznie z tym co
            zaproponował Expander. I jestem z tej oferty bardzo zadowolona.
            • dorotek_s Re: kredyt 15.04.05, 14:03
              Jasne, tak jak mówię, zalezy co kto potrzebuje. My akurat wyszlismy lepiej negocjując z bankiem sami, niz przez Expandera. Co nie znaczy ze informacja tam nie jest rzetelna i fachowa.
              • lautremont Re: kredyt 15.04.05, 16:55
                OKI dawajcie konkrety. ja poświęciłem sporo czasu na szukanie i analizy decyzja
                padła na DOM BANK. Kredyt w CHF oprocentowanie 1,9 % przy 20 % wkładzie własnym
                dochód rodziny łączony około 4.000 netto. Największy minus banku to spory
                spread kursu CHF.
                Dobra jest również oferta Millenium minus to dość drogie ubezpieczenie dalej
                Nordea Bank...
                dozgonnie pozdrawiam :))
                • dorotek_s Re: kredyt 15.04.05, 18:55
                  Dom Bank..?? Co to jest...?
                  • lautremont Re: kredyt 16.04.05, 21:11
                    Już odpowiadam Dom Bank to marka hipoteczna GETIN Banku dawniej Górnośląski
                    Bank Gospodarczy S.A. jedyne w krakówku biuro jest na kalwaryjskiej...
                    pozdr.
                    • 123teraz Re: kredyt 18.04.05, 07:26
                      GETING Bank jest też w Krakowie na ul.Szpitalnej, od strony Małego Rynku
                      • bartoo Re: kredyt 29.04.05, 09:25
                        A przez Expandera dostałem lepsze warunki niż bezpośrednio w Mbanku. Różnie
                        bywa.
                        • barcellona Re: kredyt 29.04.05, 12:40
                          My równiez dostalismy lepsze warunki przez Expandera niż w tym samym banku bezpośrednio. Mowa o BPH.
                          • lautremont Re: kredyt 30.04.05, 15:17
                            Expander też musi coś na tym zarobić najczęściej jest to czyta manipulacja
                            obniża się jedną opłatę kosztem podwyższenia lub nie zejścia z ceny na innym
                            koszcie (tu jest wiele możliwości: oprocentowanie-prowizja, koszt niskiego
                            wkładu własnego-podwyższony procent lub ubezpieczenie do czasu hipoteki itd
                            itp) Ciekawszy jest Open Finanse gdzie mogą zejść z oprocentowania nawet o 1
                            procent !!! pod warunkiem założenia lokaty oszczędnościowej (przez pięć lat
                            trzeba uzbierać min. 10.000 pln) i tu znowu uwaga o czym oczywiście już często
                            nie mówią ---lokata jest objęta cesją na czas trwania kredytu czyli kaskę
                            dostaniemy z powrotem dopiero po spłaceniu kredytu ale uwaga MIN. za 10 lat. W
                            tej lokacie inwestujemy w wybrane fundusze i to jedyna zaleta bo jak ktoś potr
                            afi może teoretycznie znacznie ją pomnożyć choć z pewnością po roku będziemy
                            raczej na minusie (opłaty za zarządzanie w funduszach)..
                            Pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka