Gość: Hehe IP: *.lama.net.pl / *.lama.krakow.pl 02.07.02, 22:28 Są słowa których sam dźwięk wkurza. Jeśli macie takie to podajcie, moze da sie stworzyć listę słów ZAKAZANYCH. Moje słowa to: 1. domator (tfu) 2. kaczy (od kaczki) 3. niezbędnik Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PROKOCIM Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.client.attbi.com 02.07.02, 22:30 bills (rachunki) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 02.07.02, 22:36 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > bills (rachunki) i wydruk z konnta pod koniec miesiaca ! /serio :-(/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.client.attbi.com 02.07.02, 22:41 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > bills (rachunki) > > i wydruk z konnta pod koniec miesiaca ! /serio :-(/ ja sprawdzam swoje przez net albo auto telefon kiedy chce. zreszta nie ma co sprawdzac (dlugi jedynie) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 02.07.02, 22:49 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > bills (rachunki) > > > > i wydruk z konnta pod koniec miesiaca ! /serio :-(/ > > ja sprawdzam swoje przez net albo auto telefon kiedy chce. > zreszta nie ma co sprawdzac (dlugi jedynie) moje przychodzi na szczescie z koncem albo poczatkiem miesiaca... dlugow jeszcze nie ma, ale od pol roku zyje sobie ponizej miesiecznych przychodow, hehe... teraz mam za swoje - w wakacje musze 'poscic'... a wlasnie - pozwolilem sobie odswierzyc moj ulubiony watek na forum architektura ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.client.attbi.com 02.07.02, 22:52 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > bills (rachunki) > > > > > > i wydruk z konnta pod koniec miesiaca ! /serio :-(/ > > > > ja sprawdzam swoje przez net albo auto telefon kiedy chce. > > zreszta nie ma co sprawdzac (dlugi jedynie) > > moje przychodzi na szczescie z koncem albo poczatkiem > miesiaca... > > dlugow jeszcze nie ma, ale od pol roku zyje sobie ponizej > miesiecznych przychodow, hehe... > > teraz mam za swoje - w wakacje musze 'poscic'... > > a wlasnie - pozwolilem sobie odswierzyc moj ulubiony > watek na forum architektura ;-) chcesz w dziuba? zara zerkne Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 02.07.02, 22:57 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > > > bills (rachunki) > > > > > > > > i wydruk z konnta pod koniec miesiaca ! /serio :-(/ > > > > > > ja sprawdzam swoje przez net albo auto telefon kiedy chce. > > > zreszta nie ma co sprawdzac (dlugi jedynie) > > > > moje przychodzi na szczescie z koncem albo poczatkiem > > miesiaca... > > > > dlugow jeszcze nie ma, ale od pol roku zyje sobie ponizej > > miesiecznych przychodow, hehe... > > > > teraz mam za swoje - w wakacje musze 'poscic'... > > > > a wlasnie - pozwolilem sobie odswierzyc moj ulubiony > > watek na forum architektura ;-) > > chcesz w dziuba? zara zerkne przypomniala sie niechlubna przeszlosc, heh :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.client.attbi.com 02.07.02, 23:01 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > > > > > bills (rachunki) > > > > > > > > > > i wydruk z konnta pod koniec miesiaca ! /serio :-(/ > > > > > > > > ja sprawdzam swoje przez net albo auto telefon kiedy chce. > > > > zreszta nie ma co sprawdzac (dlugi jedynie) > > > > > > moje przychodzi na szczescie z koncem albo poczatkiem > > > miesiaca... > > > > > > dlugow jeszcze nie ma, ale od pol roku zyje sobie ponizej > > > miesiecznych przychodow, hehe... > > > > > > teraz mam za swoje - w wakacje musze 'poscic'... > > > > > > a wlasnie - pozwolilem sobie odswierzyc moj ulubiony > > > watek na forum architektura ;-) > > > > chcesz w dziuba? zara zerkne > > przypomniala sie niechlubna przeszlosc, heh :-) a ty lustrator? p.s. jak tam z patrycja? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 02.07.02, 23:06 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > > > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > > > > > > > bills (rachunki) > > > > > > > > > > > > i wydruk z konnta pod koniec miesiaca ! /serio :-(/ > > > > > > > > > > ja sprawdzam swoje przez net albo auto telefon kiedy chce. > > > > > zreszta nie ma co sprawdzac (dlugi jedynie) > > > > > > > > moje przychodzi na szczescie z koncem albo poczatkiem > > > > miesiaca... > > > > > > > > dlugow jeszcze nie ma, ale od pol roku zyje sobie ponizej > > > > miesiecznych przychodow, hehe... > > > > > > > > teraz mam za swoje - w wakacje musze 'poscic'... > > > > > > > > a wlasnie - pozwolilem sobie odswierzyc moj ulubiony > > > > watek na forum architektura ;-) > > > > > > chcesz w dziuba? zara zerkne > > > > przypomniala sie niechlubna przeszlosc, heh :-) > > a ty lustrator? moge byc i lustratorem :-) > p.s. jak tam z patrycja? hehe no wlasnie... patrycja padla... tzn. ta idea padla :-( zobaczymy co da sie zrobic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.client.attbi.com 02.07.02, 23:13 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > > > > > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > > > > > > > > > bills (rachunki) > > > > > > > > > > > > > > i wydruk z konnta pod koniec miesiaca ! /serio :- > (/ > > > > > > > > > > > > ja sprawdzam swoje przez net albo auto telefon kiedy c > hce. > > > > > > zreszta nie ma co sprawdzac (dlugi jedynie) > > > > > > > > > > moje przychodzi na szczescie z koncem albo poczatkiem > > > > > miesiaca... > > > > > > > > > > dlugow jeszcze nie ma, ale od pol roku zyje sobie ponizej > > > > > miesiecznych przychodow, hehe... > > > > > > > > > > teraz mam za swoje - w wakacje musze 'poscic'... > > > > > > > > > > a wlasnie - pozwolilem sobie odswierzyc moj ulubiony > > > > > watek na forum architektura ;-) > > > > > > > > chcesz w dziuba? zara zerkne > > > > > > przypomniala sie niechlubna przeszlosc, heh :-) > > > > a ty lustrator? > > moge byc i lustratorem :-) > > > > p.s. jak tam z patrycja? hehe > > no wlasnie... patrycja padla... tzn. ta idea padla :-( > > zobaczymy co da sie zrobic :-) powodzenia, patti wlasnie siedzi obok mnie i sie smieje Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 02.07.02, 23:18 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > mikolaj7 napisał(a): > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > > > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > > > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > > > > > > > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > > > > > > > > > > > bills (rachunki) > > > > > > > > > > > > > > > > i wydruk z konnta pod koniec miesiaca ! /ser > io :- > > (/ > > > > > > > > > > > > > > ja sprawdzam swoje przez net albo auto telefon ki > edy c > > hce. > > > > > > > zreszta nie ma co sprawdzac (dlugi jedynie) > > > > > > > > > > > > moje przychodzi na szczescie z koncem albo poczatkiem > > > > > > miesiaca... > > > > > > > > > > > > dlugow jeszcze nie ma, ale od pol roku zyje sobie poni > zej > > > > > > miesiecznych przychodow, hehe... > > > > > > > > > > > > teraz mam za swoje - w wakacje musze 'poscic'... > > > > > > > > > > > > a wlasnie - pozwolilem sobie odswierzyc moj ulubiony > > > > > > watek na forum architektura ;-) > > > > > > > > > > chcesz w dziuba? zara zerkne > > > > > > > > przypomniala sie niechlubna przeszlosc, heh :-) > > > > > > a ty lustrator? > > > > moge byc i lustratorem :-) > > > > > > > p.s. jak tam z patrycja? hehe > > > > no wlasnie... patrycja padla... tzn. ta idea padla :-( > > > > zobaczymy co da sie zrobic :-) > > powodzenia, patti wlasnie siedzi obok mnie i sie smieje hym, hym, potraktuje to jako niewybredny zart :P to, ze Twoja narzeczona tak moze miec na imie nie przekresla jeszcze mojej szansy na znalezienie Patrycji z forum :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.client.attbi.com 02.07.02, 23:22 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > > > > > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > > > > > > > > > mikolaj7 napisał(a): > > > > > > > > > > > > > > > > > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > > > > > > > > > > > > > > > bills (rachunki) > > > > > > > > > > > > > > > > > > i wydruk z konnta pod koniec miesiaca ! > /ser > > io :- > > > (/ > > > > > > > > > > > > > > > > ja sprawdzam swoje przez net albo auto telef > on ki > > edy c > > > hce. > > > > > > > > zreszta nie ma co sprawdzac (dlugi jedynie) > > > > > > > > > > > > > > moje przychodzi na szczescie z koncem albo poczat > kiem > > > > > > > miesiaca... > > > > > > > > > > > > > > dlugow jeszcze nie ma, ale od pol roku zyje sobie > poni > > zej > > > > > > > miesiecznych przychodow, hehe... > > > > > > > > > > > > > > teraz mam za swoje - w wakacje musze 'poscic'... > > > > > > > > > > > > > > a wlasnie - pozwolilem sobie odswierzyc moj ulubi > ony > > > > > > > watek na forum architektura ;-) > > > > > > > > > > > > chcesz w dziuba? zara zerkne > > > > > > > > > > przypomniala sie niechlubna przeszlosc, heh :-) > > > > > > > > a ty lustrator? > > > > > > moge byc i lustratorem :-) > > > > > > > > > > p.s. jak tam z patrycja? hehe > > > > > > no wlasnie... patrycja padla... tzn. ta idea padla :-( > > > > > > zobaczymy co da sie zrobic :-) > > > > powodzenia, patti wlasnie siedzi obok mnie i sie smieje > > hym, hym, potraktuje to jako niewybredny zart :P > > to, ze Twoja narzeczona tak moze miec na imie nie > przekresla jeszcze mojej szansy na znalezienie Patrycji z > forum :-))) no pewnie ze tak. wpadniesz do nas na piwo? patti sie pyta Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 02.07.02, 23:26 Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > no pewnie ze tak. wpadniesz do nas na piwo? patti sie pyta bardzo chetnie, powiedz tylko kiedy - moze byc jutro? :-) a tak na serio - Twoja narzeczona mowi po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.client.attbi.com 02.07.02, 23:33 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: PROKOCIM napisał(a): > > > > > no pewnie ze tak. wpadniesz do nas na piwo? patti sie pyta > > bardzo chetnie, powiedz tylko kiedy - moze byc jutro? :-) > > a tak na serio - Twoja narzeczona mowi po polsku? Jak na gdanszczanke przystalo. Tylko sie smieje ze mnie jak mowie ze ide na pole. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 02.07.02, 23:37 to ma rację :)) się mówi - idę na dwór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.client.attbi.com 02.07.02, 23:46 jottka napisał(a): > to ma rację :)) się mówi - idę na dwór W Krakowie sie chodzi na pole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 00:13 nie grzesz więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROKOCIM Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.client.attbi.com 03.07.02, 00:17 Gość portalu: peteen napisał(a): > nie grzesz więcej... ja sie nie wstydze i zawsze ide na pole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 12:40 chodziłem, chodzęi będę chodził WYŁĄCZNIE na pole; ba, teraz chodzą moje dzieci... :c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudny Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.sp / 192.168.5.* 03.07.02, 12:42 No a gdzie maja iść ? To jasne ;-))))))))) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Jakub Szela IP: *.mps.krakow.pl / 192.168.2.* 03.07.02, 13:10 w Krakowie, czy może szerzej - małopolsce / Galicji, na dwór to chodził Jakub Szela, a poza tym wszyscy wychdzą na pole:))) wagabunda Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 02.07.02, 23:06 "poniewierać się" Boże jak ja nie cierpię tego słowa. Aż dostaję dreszczy kiedy go słyszę. Było to ulubione słówko mojej mamy na okreslenie stanu rzeczy w moim pokoju, przyczyny, że nie mogę niczego w domu znaleźć. Dla mnie dalej brzmi jak najgorsze przekleństwo. W zasobie słów przeze mnie używanych słowo to nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudny Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.sp / 192.168.5.* 03.07.02, 12:00 Nie znosze kiedy używa się, a coraz to powszechniejsze, slowa "zajebiście" i jego odmian... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poganin Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.telia.com 03.07.02, 12:20 Slowa oglupiacze: "wartosci chrzescijanskie" -hipokryzja dla kazdego czarnego cwaniaka "spoleczna nauka kosciola"- gnoza o ambicjach nauki(w normalnym znaczeniu slowa) "Ojciec Swiety" - koniecznie z duzej litery! "ojciec dyrektor" - ?? "zlaczeni w Jezusie" - seksgrupa? i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudny Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.sp / 192.168.5.* 03.07.02, 12:31 Gość portalu: Poganin napisał(a): > Slowa oglupiacze: > "wartosci chrzescijanskie" -hipokryzja dla kazdego czarnego cwaniaka > "spoleczna nauka kosciola"- gnoza o ambicjach nauki(w normalnym znaczeniu slowa > ) > "Ojciec Swiety" - koniecznie z duzej litery! > "ojciec dyrektor" - ?? > "zlaczeni w Jezusie" - seksgrupa? > i inne. Masz jednak ogromny zasób słów Poganinie. Trudno Ci stanąć naprzeciw. trudny > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joseph Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 03.07.02, 13:11 Któryś ze słynnych publicystów (niestety nie pamiętam który) twierdził niegdyś, że najbardziej na świecie śmieszą go trzy określenia: - Trabant Limuzyna - Wodogrzmoty Mickiewicza - parlamentarzyści radzieccy Uwaga! Zrozumiałe głównie dla ludzi pamiętających przynajmniej lata osiemdziesiąte ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gonzales Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 03.07.02, 12:57 kathy38 popieram Cię w 100% !!! Moja żona i jej rodzina używa słowa "poniewierać się" właśnie w tym samym kontekście, i tak samo doprowadza mnie to do szału. Natomiast - co ciekawe - gdy użyję kontrpropozycji w postaci słowa "walać się", to moja żona wyraża swoją dezaprobatę... Pozdrowienia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudny Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.sp / 192.168.5.* 03.07.02, 13:03 Do "walania się" to mam sentyment, bo pamiętam kiedy babcia mi mówiła...: a popatrz jak sobie powalałeś spodenki! albo uwalałeś koszulkę... Wspominam to miło i mam ciepłą rejestrację takiego określenia, ale "poniewierało się" nieraz i niejedno;;;-))) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
gonzales Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 03.07.02, 13:28 Pozwolę sobie na krótki komentarz: To co piszesz o "walaniu się" jest oczywiście użyte w znaczeniu "spaskudzenia" sobie czegoś (czyli ubrudzenia, jak kto woli). Ja używam tego w znaczeniu pejoratywnym, jeśli coś mi się "wala" to znaczy, że mi to przeszkadza, albo utrudnia zycie w inny sposób. Używam obu tych znaczeń, jak najbardziej. Natomiast "poniewieranie się" w znaczeniu takim, jak pisała kathy38 (i niżej podpisany), jest trochę - moim zdaniem - niewłaściwe, zresztą, to wszystko jasno dowodzi, że znaczenie słów i ich kontekst może być różny... Mnie też mówili, że "się uwalałem" bądź "się powalałem" etc. i też mam swoisty sentyment - lubię takie "jędrne" słowa... Są jednak słowa, które drażnią przez ich nadużycie, lub niezbyt precyzyjne (czy wręcz groteskowe) użycie. Bądź pozdrowiony ! Gonzales PS/ z prawdziwą przyjemnością czytam Twoje wątki i riposty, ale nie rozumiem, czego się Ciebie czepiają o jakieś wyzwiska??? tego nie mogę odnaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poganin Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.telia.com 03.07.02, 13:40 o slowach-ogupiaczach katolickich pisalem poprzednio, a teraz slynne bolszewickie: Maslo dietetyczne- bolszewicy skradli z niego ok 20% tluszczu. (to samo "maslo roslinne" Moralnosc socjalistyczna- patrz wartosci chrzescijanskie (zamien kolor czarny na czerwony) rewolucyjna praworzadnosc - kula w leb bez wyroku. Demokracja socjalistyczna(ludowa)- dyktatura ciemiakow i cwaniakow. i inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.lama.net.pl / *.lama.krakow.pl 04.07.02, 20:10 Przyszło mi coś do głowy, polityka haha. Popatrzcie na posty. Blacha rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek niezbędnik IP: *.mps.krakow.pl / 192.168.2.* 03.07.02, 13:41 ale co proponujesz zamiast niezbędnik, bo jakiejś nazwy wypadało by używać wagabunda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: niezbędnik IP: *.lama.net.pl / *.lama.krakow.pl 03.07.02, 23:01 Co za paskudztwo, wagabunda (tfu trzy razy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poganin Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.telia.com 03.07.02, 13:45 i poniewaz jestesmy w blogoslawionym miescie Krakowie kilka natchnionych erotykow katolickich: pochwa- "sanktuarium milosci" pracie- "pilgrzym" stosunek plciowy- "pielgrzym odwiedza sanktuarium milosci" Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 03.07.02, 14:55 Gość portalu: Poganin napisał(a): > i poniewaz jestesmy w blogoslawionym miescie Krakowie kilka natchnionych > erotykow katolickich: > pochwa- "sanktuarium milosci" > pracie- "pilgrzym" > stosunek plciowy- "pielgrzym odwiedza sanktuarium milosci" ciezkie kompleksy, naprawde. ksiadz cie z kosciola wyrzucil jak byles maly i dotad chowasz uraze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poganin Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.telia.com 03.07.02, 15:19 mikolaj7 napisał(a): > Gość portalu: Poganin napisał(a): > > > i poniewaz jestesmy w blogoslawionym miescie Krakowie kilka natchnionych > > erotykow katolickich: > > pochwa- "sanktuarium milosci" > > pracie- "pilgrzym" > > stosunek plciowy- "pielgrzym odwiedza sanktuarium milosci" > > ciezkie kompleksy, naprawde. > > ksiadz cie z kosciola wyrzucil jak byles maly i dotad > chowasz uraze ? Re Oczywiscie ze mam uraz, bo zycie w PRL-u i dzisiejszym domu wariatow zwanym III RP to powod do gorszych dewiacji niz odrobina sarkazmow, panie cerber michnikowski Odpowiedz Link Zgłoś
viking73 Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 03.07.02, 14:57 Mnie śmieszą różne udziwnione nazwy sklepów, te wszystkie "salony", w których można kupić co najwyżej śrubkę z nakrętką, albo najzwyklejsze krzesła. A ostatnio powaliło mnie "Studio gorącej wody" na ul. Czerwonego Prądnika. Okazało się, że to zwykły sklep z urządzeniami sanitarnymi :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kilroy_was_here Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 03.07.02, 15:09 ktoś napisał: > Boże jak ja nie cierpię tego słowa. Aż dostaję dreszczy kiedy go słyszę. Wybacz, że zacytowałem, zazwyczaj staram się tak nie robić, ale tu zadziałał tryb wyjątkowy, gdyż na mnie właśnie działa jak płachta na byka, kiedy ktoś mówi "go" tam, gdzie ma być "je". Maniera to (niestety) tak powszechna, że "je" niedługo stanie się archaizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joseph Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.interkom.pl / *.interkom.pl 03.07.02, 15:16 Bardziej elegancką formą "je" jest "spożywa". Odpowiedz Link Zgłoś
kilroy_was_here Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 03.07.02, 15:39 Gość portalu: Joseph napisał(a): > Bardziej elegancką formą "je" jest "spożywa". A skoro już o tym znaczeniu mowa, to "spożywa" wcale nie jest bardziej elegancką formą, tylko bardziej napuszoną. Nie ma to jak słowa proste. A "spożywa" mówią ci sami, co mówią "aczkolwiek" zamiast "choć", "konwersować" zamiast "rozmawiać" i "wykonać telefon" zamiast "dzwonić". Odpowiedz Link Zgłoś
taczecia Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 03.07.02, 17:18 witryna pobierz pomarancz (zamiast pomaranczy) klapek obrady i wiele wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
kilroy_was_here Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 03.07.02, 19:46 taczecia napisał(a): > witryna > pobierz > pomarancz (zamiast pomaranczy) > klapek > obrady > i wiele wiele innych Jeśli chodzi o 'pomarańcz', to 'ta pomarańcz' mnie razi, ale 'ten pomarańcz' bardzo mi się podoba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 03.07.02, 20:19 był taki wierszyk, bodaj Witolda Gawdzika, z serii pomocy mnemotechnicznych: pomarańcza i rodzynek to przysmaki, rzekł mój synek dobrze mówisz, więc, mój synku, masz w nagrodę garść rodzynków :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudny A ten Witold to bardziej MNEMO IP: *.sp / 192.168.5.* 03.07.02, 20:56 czy bardziej TECHNICZNY? A z słów to niepokoi mnie jeszcze OSRAM. Niby od żarówek ale trochę jakby grozi...;-))))) trudny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 20:55 Mówi się 'ta pomarańcza'. Odpowiedz Link Zgłoś
kilroy_was_here Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 03.07.02, 22:12 Gość portalu: mtq napisał(a): > Mówi się 'ta pomarańcza'. Jak jest ona, to tak, ale jak jest on? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 03.07.02, 22:44 to wtedy mamy do czynienia z grejpfrutem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.telia.com 03.07.02, 23:06 co wy macie hopla na punktcie owocow cytrusowych!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.lama.net.pl / *.lama.krakow.pl 03.07.02, 23:07 Gratuluję, obrady to straszliwie kiepskie słowo. Tylko tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purysta Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.telia.com 03.07.02, 23:11 obuwie czy buty? mieszkac czy zamieszkiwac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 10:21 Buty i mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
kilroy_was_here Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 04.07.02, 10:48 Gość portalu: purysta napisał(a): > obuwie czy buty? A po Krakowie jeździ taki samochód z napisem "Hurtownia obuw", i to wcale nie jest napis uszkodzony, tylko od początku tak zrobiony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 dokładnie 04.07.02, 10:32 A co myslicie o używaniu a raczej nadużywaniu tego słowa? Odpowiedz Link Zgłoś
taczecia Re: dokładnie 04.07.02, 10:45 a co sadzicie o wdziac sweterek przywdziac wdzianko przykucnac Odpowiedz Link Zgłoś
kilroy_was_here Re: dokładnie 04.07.02, 10:50 taczecia napisał(a): > a co sadzicie o > wdziac sweterek Wdziać jest cool. Za to ubrać sweterek podobno jest niepoprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtq Re: dokładnie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 10:58 a mnie denerwuje słowo "bluza" Odpowiedz Link Zgłoś
taczecia niedokładnie 04.07.02, 11:32 wiem o co chodzi, ze dokladnie to kalka z ang itd nie wiem dlaczego osobiscie nawet lubie to slowko natomiast nie lubie slowa karkowka ani watrobiana Odpowiedz Link Zgłoś
maagi6 Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 04.07.02, 11:30 Ja osobiście nie lubię słów 'generalnie", które jest używane za często oraz "OKI" zamiast: OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: purysta Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.telia.com 04.07.02, 12:39 za moich mlodych czasow huj pisalo sie bez c jak dzisiaj, dlaczego? i laska znaczyla cos innego... i kubki byly plastykowe a nie debilnie plastikowe? ja sie starzeje czy swiat glupieje? Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 04.07.02, 12:46 Faktycznie kiedyś było lepiej. Jak Ci ktoś napisał na ścianie domu chuj przez samo h było mniej zmywania :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peteen Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 13:11 mnie wdyniają ludzie nadużywający słów ze słownika wyrazów obcych: zawsze reasumują, podkreślają asertywność, dyskutują o synergii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomCrac Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 13:36 Posluchajcie naszych pilkarzy i znawcow futbolu np. pana Tomaszewskiego, ktory "aczkolwiekuje" i nastepnie "reasumuje" kilkanascie razy w ciagu 5min spiczu. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
yatze Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 04.07.02, 13:51 ciekawy temat,choc nic mi nie przychodzi do baszki... Odpowiedz Link Zgłoś
taczecia Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 04.07.02, 14:11 drazni mnie slowo instalacja (w kontekscie badziewia przewaznie video w roli dziela sztuki) Odpowiedz Link Zgłoś
kilroy_was_here Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA 05.08.02, 11:27 Ostatnio zostałem zbombardowany ze wszystkich stron idiotycznym słowem KLIMA. Autokar mieli z klimą, do kawiarni to wchodzili tylko do takiej, co miała klimę, i klimę pewnie sami sobie zamontują, bo na takie upały to tylko klima, a auta bez klimy to w ogóle nie auta itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Purysta Re: BLASZANE I DREWNIANE SŁOWA IP: *.telia.com 05.08.02, 16:23 jadac przez Polske widzialem "Centrum Drzwi" ile teoretycznie moze byc centrow? W Gryfinie jest "Centrum wodne" - a to po prostu basen plywacki! Odpowiedz Link Zgłoś