Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 08.05.06, 16:50 ktos kiedys pisal ze na balkonach na parterze nie beda montowane balustrady...od kierownika budowy dowiedzialam sie ze jednak beda ( szkolo polaczone z aluminium) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.centertel.pl 16.05.06, 22:55 Nie wiem z jakim kierownikiem rozmawialas, moze to byl kierownik ochrony. Ale nie siej niepokoju i nieprawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 12.05.06, 18:14 Macie moze jakies najnowsze wiesci z budowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 12.05.06, 20:47 Cześć! Przejeżdałam przed chwilą obok naszego osiedla. Budynek A prawie cały obłożony styropianem, budynek B1 ma styropian na ścianie od ulicy. Jest nadzieja, że niedługo będą tynkować. Odpowiedz Link Zgłoś
monzo Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" 14.05.06, 18:28 Witam. Czy ktos z sasiadow(-ek) zastanawial sie nad instalacja anteny satelitarnej na dachu budynku? Antena na balkonie nie wyglada zbyt estetycznie a montujac ja na dachu koniczne jest poprowadzenie kabli z dachu do mieszkan. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 15.05.06, 16:24 Myślę, że byłoby dobrze gdyby cała wspólnota dogadała się w sprawie wprowadzenia jednego operatora sieci kablowej, bo internet podobno mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 15.05.06, 18:38 a kto bedzie dostawca internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 16.05.06, 16:51 W DK powiedziano mi, że będzie to firma GH NET. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 17.05.06, 12:38 nie sieje niepokoju :-) balustrady mam tez wpisane w umowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 17.05.06, 15:22 A o co chodzi z tym niepokojem? Co do balustrad to na wizualizacjach naszego osiedla na parterze też ich nie widać oprócz balkonu, który jest na południową stronę. Taką wersję, że na parterze są tarasy bez balustrad słyszałam też w firmie w tamtym roku kiedy podpisywaliśmy umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 17.05.06, 17:09 nie wiem o co chodzi z tym niepokojem :-)sasiad Kris poczul sie zaniepokojony balustradami lub ich brakiem. Napisalam to co uslyszalam od kierownika budowy i to samo mam w umowie z DK. O tym ze balustrad nie ma byc dowiedzialam sie z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 17.05.06, 17:17 Czas pokaże. Podobny problem jest z nawiewnikami w oknach. W umowie są, a na budowie np. w naszym mieszkaniu ich nie zauważyłam. Inspektor nadzoru powiedział,że będą tam gdzie to konieczne czyli nie we wszystkich mieszkaniach ( tak naprawdę to nie wiem dlaczego w jednych mają być konieczne, a w innych nie). A Wy macie nawiewniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 17.05.06, 17:25 jeszcze nie...o to tez pytalam kierownika ale nie potrafil mi odpowiedziec czy beda. Ciekawe dlaczego w niektorych mieszkaniach beda konieczne a w innych nie....troche dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 17.05.06, 19:57 Generalnie nam specjalnie na nich nie zależy. Rozmawiałam z firmą, która zajmuje się ich montażem. Niestety nawiew zimnego powietrza jest duży i w zimie jest po prostu chłodno w mieszkaniu. Wybieram ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bulldogdsl.com 17.05.06, 21:18 ale to chyba dziala na zasadzie tzw "rozszczelniania okien". wydaje mi sie ze nalezy otworzyc te nawiewniki aby powietrze z zewnatrz moglo wleciec do mioeszkania. Chyba ze to nie o takie nawiewniki chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 17.05.06, 22:44 Co do nawiewników ( wywietrzników ) to jest to podobno normalny otwór w ramie okiennej, który może się otwierać automatycznie lub drugi typ jest otwierany ręcznie. Efekt jego otwarcia jest podobno taki sam jak uchylenie okna czyli wieje z zewnątrz powietrze ( w zimie musi więc być chłodno).Trudno powiedzieć na ile zdaje to egzamin. Obecnie w mieszkaniu mamy tzw, mikrouchyły w oknach i nie wyobrażam sobie funkcjonowanie przy nich np. w zimie.Jest normalnie zimno jakby było otwarte okno.Myślę, że taki nawiewnik działa podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 23.05.06, 13:37 Witam, mam pytanie czy ktoś z sasiadów dostał juz kwote ostatniej raty kredytu? po przeliczeniu waloryzacji? czy był ktos ostatnio na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 23.05.06, 15:56 Witam! Byliśmy dzisiaj, prace postępują. Budynek A jest już ocieplony styropianem i powoli zaczynają tynkować, pozostałe budynki okładają styropianem. Ekipa z Zakładu Energetycznego wykonywała jakieś prace na ulicy ( chyba przyłącza do osiedla ). Na klatkach schodowych zamontowane są ramy okienne ( aluminiowe ), szyby mają być po tynkach. W B1 są już wylewki, kierownik mówił, że przygotowują się do montażu grzejników i drzwi.Generalnie ruch spory. Zaczynają też robić coś z terenem parkingu przed B1.Rozmawiałam z DK, podobno termin końca czerwca jest realny. Pani Szokalska podaje orietacyjnie kwotę waloryzacji, szczegółowo ma być obliczone do połowy czerwca dla wszystkich lokatorów.Nie jest wysoka. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 25.05.06, 14:20 czy ktos z was dowiadywal sie kiedy najwczesniej bedzie mozna odebrac mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 01.06.06, 07:36 Dostałąm pismo od DK o wstepnyh terminach odbioru mieszkan, mam pytanie czy ktoś z Państwa był na budowie osytatnio? sa zamontowane juz drzwi? a czy ktos wie czy akt notarialny podpisujemy przy notariuszu wspólpracującym z DK czy kazdy na własną rękę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 01.06.06, 15:35 Akt notarialny na pewno u notariusza współpracującego z firmą ( kancelaria Cyz- Hejmo na Grunwaldzkiej ). Wczoraj przejeżdżałam obok budowy, powoli kończą tynkowanie budynku A, B1 i B2 jeszcze nie są całe obłożone styropianem.My też otrzymaliśmy informację, że w ostatnim tygodniu czerwca będą podpisywane protokoły odbioru mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Electric Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.autocom.pl 02.06.06, 11:54 Witam. Mam pytanie - na kiedy macie planowany termin oddania mieszkań? Pytam się ,ponieważ firma SEREMET jest wykonawcą naszej budowy na Piasta Kołodzieja i na razie idzie im sprawnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 02.06.06, 14:40 Na koniec czerwca, początek lipca.Dużo zależy od pogody. Generalnie unas idzie zgodnie z planem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 08.06.06, 18:32 witam, byl ktos ostatnio na naszym osiedlu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 08.06.06, 19:05 Cześć Sąsiedzi! Byłam wczoraj wieczorem ok. 20.00 i robotnicy jeszcze pracowali ( malowali elewację ). Budynek A jest już cały wytynkowany i wymalowany ( taka jasna cytrynka + rudy brąz )B1 i B2 mają część ścian skończonych, na bocznych nie ma jeszcze rusztowań, ale widać już ogólny "efekt". Stróż powiedział mi, że w środku zamonotowano już drzwi, parapety i kładą płytki na korytarzach. Raczej na pewno zdążą z mieszkaniami na koniec czerwca, ale infrastrukturę będą robić później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 09.06.06, 08:11 Witam, ja byłam wczoraj na budowie. Sciągali rusztowanie z frontu budynku B1, n klatkach juz kładą płytki, drzwi wejsciowe do mieszkań sa zamontowane, parapety w mieszkaniach również -kolor zblizony do koloru okien. Sa zamontowane również grzejniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 09.06.06, 09:00 Cześć Sąsiadko z B1! Rozumiem, że wchodziłaś do środka ( ja byłam przedwczoraj wieczorem i oczywiście stróż mnie nie wpuścił ). Jakie są te płytki na klatkach, czy to gres? I jak ogólnie "efekt" wizualny domostwa z parapetami, drzwiami i grzejnikami jeśli oglądałaś mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 09.06.06, 12:27 a jak wyglada tynk na scianach wewnatrz mieszkan...czy faktycznie nie bedzie koniecznosci gipsowania scian? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 09.06.06, 13:15 WG mnie chyba nie bedzie konieczne,ladnie wykonczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 14.06.06, 11:26 sasiedzi kiedy podpisujecie protokol przekazania mieszkania...? i teraz pytanie do osob kt braly kredyt...ja mialam w umowie przedwstepnej kt przekazalam do banku napisane ze ostatnia rata bedzie wplacona do DK po podpisaniu tego protokolu, ale nie pozniej niz do 31 maja...termin ten juz minal, zwiazku z tym czy moga byc jakies konsekwencje tego opoznienia? czy jest ktos w takiej sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 16.06.06, 07:21 Ja dostałam pismo od DK w ktorym podali termin oddania mieszkania pomiedzy 22 a 30 czerwca oraz date ostatniej raty do 26 czerwca lub trzy dni przed podpisaniem protokołu odbioru. Zalezy tez od banku, z tego co wiem niektóre nie czekały na przekazanie wplaty tylko przelały pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 16.06.06, 08:23 dzieki , juz wyjasnilam z bankiem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 19.06.06, 18:05 witam czy byliscie ostatnio w waszych mieszkaniach? macie jakies usterki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 20.06.06, 07:41 Witam, dostałam wczoraj pismo od DK z terminem oddania mieszkania na 10.07.2006. Podali mi rowniez kwote taksy notarialnej 2700? czy nie uwazacie ze jest to spora kwota, skoro koszt księgi wieczystej został obnizony to czemu notariusz bieze tak duzo? moze ponegocjujemy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 20.06.06, 18:58 A jakie masz duże mieszkanie? Kwota tych opłat zależna jest też od wartości mieszkania. W ubiegłym roku podawane było, że opłaty notarialne sięgają do 3% wartości mieszkania, więc te obecne, które podaje DK są (wydaje mi się) niższe. Natomiast niewątpliwie sama taksa notarialna zależy tylko od notariusza.Jeśli chce może ją obniżyć dla danego klienta. Z tego co wiem kancelaria Cyz - Hejmo stosuje dla klientów DK zniżki. Z innej beczki. Byliśmy dzisiaj na budowie.Robotników coś jakby ubyło ( czyżby przenieśli się na Piasta Kołodzieja?), robią parking przed B1, cofnięto również baraki na sąsiednią działkę, chyba żeby zrobić miejsce dla wykonania parkingów przed budynkiem A.W B1 są już piece, kontakty,domofony, drzwi wewnątrz mieszkań nadal nie ma . Trochę pomalowali klatkę schodową, ale beznadziejnie. Zamierzamy to zgłosić. Sąsiedzi przyjrzyjcie się ścianom i też to zróbcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 21.06.06, 14:41 10.07 to data oddania czy podpisania protokolu?jak wogole wyglada taki odbior techniczny mieszkania?macie jakies doswiadczenia w tej kwestii:-)? ja dostalam, info z dk ze u notariusza mam doplacic jeszcze 2900zl wszystkich oplat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monzo Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 16:06 Witam. Po ostatniej rozmowie tel. dowiedzialem sie jak to ma wygladac: - odbior mieszkania w obecnosci P Jedrychowskiego - podpisanie protokolu gotowosci mieszkania - nalezy wplacic ostatnia rate + waloryzacje - podpisanie umowy ostatecznej w notariacie + uiszczenie oplaty notar. i oplaty sadaowe Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 21.06.06, 17:02 Do odbioru warto sobie załatwić kogoś kto potrafi fachowym okiem ocenić jakość wykonania. Myślę, że można nawet wcześniej wejść do mieszkania i na spokojnie obejrzeć.Zwróćcie też uwagę na jakość klatki schodowej. Ja zgłaszałam już dzisiaj do p. Jędrychowskiego, że w B1 jest beznadziejnie położony tynk i ściany wyglądają kiepsko, a już pomalowali je farbą. Jak odbierzemy mieszkania to pewnie nikt tego nie poprawi bo wyjdą z założenia, że to nie wewnątrz mieszkań! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Electric Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.autocom.pl 22.06.06, 06:28 Witam. Jakoś nie widzę,żeby na Piasta Kołodzieja przybyło pracowników Seremetu. Większy ruch i zaangażowanie jest u grugiego podwykonawcy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bulldogdsl.com 22.06.06, 09:36 tez tak mysle po odbiorze mieszkan pewnie trudno bedzie cokolwiek wyegzekwowac albo bedzie sie to ciagnelo miesiacami. Odpowiedz Link Zgłoś
mia007 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" 22.06.06, 11:10 czy ktos wie kiedy najwczesniej mozna podpisac protokol gotowosci do odbioru mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 22.06.06, 15:53 DK informuje, że ok. 10 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 26.06.06, 08:55 Cześć Sąsiedzi! Wracam jeszcze do kwestii nawiewników w oknach, które według umowy miały być, a w naszych ich nie ma. Czy nie sądzicie, że firma powinna nam obniżyć koszt mieszkania np. waloryzację za brak nawiewników? Taki nawiewnik kosztuje nawet do 200 zł.Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 26.06.06, 13:13 oczywiscie myle ze kazdy bedzie "za" pytalas moze juz w DK o mozliwosc zwroku kosztow tych nawiewnikow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 29.06.06, 10:48 Witam, mam propozycje moze wspólnymi siłami spiszemy na co trzeba zrócic uwagę przy odbiorze mieszkania oraz czesci wspólnych. Dobrze by było mieć wspolne stanowisko np w sprawie jakosci wymalowanych scian na klatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 29.06.06, 18:06 1. nawiewniki na 100% budynek B1 ( zwrot kosztow lub zamontowanie brakujacych) 2. sciany na klatkach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 02.07.06, 20:36 Jeśli chodzi o ściany na klatce schodowej to my już zgłosiliśmy to do inspektora nadzoru i miały zostać poprawione. Ale dobrze byłoby gdyby więcej osób monitowało w tej sprawie. Co do nawiewników jestem za zwrotem kosztów np. przez obniżenie kwoty waloryzacji. Na pewno przy odbiorze mieszkania musimy też zwracać uwagę na cały budynek , nie tylko mieszkanie. Generalnie w samych mieszkaniach chyba nie jest źle z wykończeniem. Chyba, że ktoś coś zauważył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bulldogdsl.com 04.07.06, 20:08 czy ktos z was dostał odpowiedz od DK odnosnie zwrotu kosztow za te nieszczesne nawiewniki?ja wyslalam 2 dni temu maila i jeszcze nie dostalam odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 04.07.06, 20:24 Uzyskaliśmy informację, że nawiewniki zostaną zamontowane w oknach zgodnie z umową. Niestety ściany na klatkach schodowych dalej nie poprawione, zastanawiam się kiedy oni mają zamiar to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bulldogdsl.com 05.07.06, 21:10 moze poprostu nie odbierajmy jeszcze mieszkan ...zawsze mozemy poczekac i podpisac protokol po poprawkach na klatce Ja odbiore swoje dopiero pod koniec lipca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 05.07.06, 21:31 Nam niestety zależy, żeby odebrać mieszkanie jak najszybciej. Samo wykończenie też zabierze sporo czasu. Jest jeszcze coś takiego jak protokół odbioru mieszkania gdzie ewentualne usterki są wpisywane i firma ma podać termin ich usunięcia. Wydaje mi się, że w mieszkaniach jest chyba nie najgorzej. Natomiast ściany klatki schodowej są ewidentnie zrobione byle jak. W dodatku pomalowali je już farbą. Więc jeśli więcej ludzi będzie zwracać im na to uwagę, to może wreszczie to poprawią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 06.07.06, 10:31 Mnie tez zakleży na szybkim wejsciu, zreszta umowa z bankiem wymusza ode mnie dostarczenia aktu notarilanego do konca lipca. Moze wiecie czy i tym razem przeniosą termin oddania mieszkan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 06.07.06, 11:36 Moim zdaniem kroi się następne przesunięcie terminu, chociaż pan inspektor zapewniał,że pojedyncze mieszkania można będzie odbierać ok. 15 lipca. Byliśmy na budowie we wtorek i nie bardzo sobie wyobrażam jak tam można wejść. Robili właśnie drogę dojazdową ( koparki, wykopy itp. krajobraz księżycowy ), w mieszkaniach nadal nie ma drzwi wewnętrznych. Czy ktoś się ich może doczekał? Zobaczymy co powiedzą na początku przyszłego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bulldogdsl.com 12.07.06, 23:37 sasiedzi jak oceniacie standard wykonania mieszkan-sciany, podloga(wylewka) itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 17.07.06, 08:38 Mam pytanie czy ktos odebral juz mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad A; Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 15:56 witam przyszlych sasiadow!! mam nadzieje ze juz niedlugo spotkamy sie na Malej Gorze i wszystko bedzie ok,wywietrzniki,sciany,parkingi..uff wazne ze juz niedlugo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 18.07.06, 15:47 czy ktos juz odebral M i czy mieliscie jakies zastrzezenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 18.07.06, 16:23 Oficjalny odbiór mieszkań będzie za ok. 2 tygodnie. Ściany na klatkach schodowych trochę poprawiają i wyglądają już lepiej. Z tyłu osiedla robią już siatkę ogrodzeniową, nadal układają kostkę brukową i flizy na balkonach. Jeśli ktoś coś zauważy ( usterki )to zgłaszajcie do inspektora, bo widać przynosi to efekt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 18.07.06, 17:16 a wiesz moze czy bedzie mozna odebrac wczesniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiad Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 18:56 Ja już odebralem warunkowo mieszkanie parę dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 24.07.06, 11:03 Halo Sąsiedzi! Czy ktoś uzyskał jakąś wiarygodną datę oficjalnego odbioru mieszkań? Jest już prawie miesiąc opóźnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 24.07.06, 14:37 ja podpisuje protokol w srode.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadkaA Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 17:39 Czy ktoś otrzymał wzór umowy notarialnej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag do Magdy Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 24.07.06, 19:39 Ale czy to jest oficjalny odbiór mieszkania? Bo przecież na osiedlu nie ma jeszcze wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 25.07.06, 11:40 mnie zalezalo aby odebrac mieszkanie wczesniej bo teraz maz jest w Pl i bedz\ie mogl podpisac umowe...moze ryzykuje ale nie mam wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 25.07.06, 14:09 Jeśli nie podpisujecie oficjalnego odbioru mieszkania tylko dostajecie tzw. klucz budowlany to niczym nie ryzykujecie, bo wszystkie usterki wpisywane są do oficjalnego protokołu. Teraz ciężko to zrobić bo brakuje jeszcze bardzo wielu rzeczy ( szyby na balkonach, klamki w drzwiach wejściowych, nie wiadomo co z wodą - dzisiaj rano była na budowie jakaś ekipa z wodociągów to może wreszcie ją podłączą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 25.07.06, 15:43 my mamy taki problem ze bank nie wplaci ostatniej raty jesli nie przedstawimy tego protokolu...wiec dlatego tak sie nam spieszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 25.07.06, 21:13 Jak odbierzecie mieszkanie to napisz jak to wyglądało. I jeszcze jedno... Czy ktoś zwrócił uwagę na metraż swojego mieszkania i czy zgadza się z tym, który był w projekcie? U nas na pewno tu i ówdzie ściany są nieco krótsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bulldogdsl.com 27.07.06, 00:36 ten protokol kt podpisal moj maz...to nie jest w sumie ten wlasciwy...ale podobno wystarczy on do wyplaty ostatniej transzy przez bank... takze kiedy wszystko bedzie juz gotowe bedziemy musieli podpisac juz ten pelny... mieszkanie jest wykonczone bardzo porzadnie..nie mamy zastrzezen. Acha tez macie ta fajna wneke w lazience? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 27.07.06, 10:03 Wnękę w łazience mamy i planujemy zrobić tam schowek. Czy inspektor nadzoru mówił Wam kiedy będą oficjalne protokoły? My też nie mamy większych zastrzeżeń co do samego mieszkania. Są drobiazgi np. na balkonach fugi niezbyt dokładnie zrobione itp. A czy macie drzwi wewnętrzne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 31.07.06, 09:59 ja mam jutro odbiór, mam pytanie czy to jest odbiór wstępny?nie podpisuję sie protokołu?a kiedy oficjalny? musze do konca sierpnia złożyc akt notarialny do banku.Macie Państwo juz drzwi wewnetrzne. Moze ktoś powiedziec jak wygląda taki odbiór?I czy po odbiorze może juz ktoś wejść i robić w mieszkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 31.07.06, 13:00 Z tego co wiem to nie jest odbiór oficjalny. Dostaje się klucz i można coś robić w mieszkaniu. My np. do tej pory nie mamy drzwi wewnętrznych, nie mówiąc już o szybach na balkonach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lib B2 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 31.07.06, 17:38 U nas drzwi wewnętrzne już są. Ogólnie wrażenia OK. Zwłaszcza jak chodzi o wyprowadzenia gniazdek i standard wykończenia. Brak płytek i szyb na balkonie (podobno zakwestionował ich jakość nasz inspektor nadzoru i czekają na inne). Nie najlepiej prezentuje się podjazd pod B2 i ściany na klatce ale widziałem że ekipa "jechała" na pędzlach więc pewnie poprawią. Odbiór mamy pojutrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 31.07.06, 17:56 Co do ścian na klatce schodowej to w B1 też było kiepsko, zgłosiliśmy to jeszcze miesiąc temu i poprawili. Wprawdzie daleko im do tynków w mieszkaniach, ale jest lepiej niż było.Jeśli ktoś bedzie odbierał klucze w najbliższych dniach to zapytajcie jak z wodą, prądem i gazem.Tzn. kiedy trzeba załatwiać liczniki.Pozdrowienia dla Sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bulldogdsl.com 31.07.06, 22:21 zalatwiac liczniki?my mamy to robic? ja sie wogole nie orientuje... :-( jesli my mamy zalatwiac to do kiedy jest termin na zalatwienie tego i czy wogole jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 01.08.06, 10:05 Co do liczników na pewno trzeba samemu udać się do Zakładu Energetycznego i Gazowniczego i podpisać umowę ( to jest normalna procedura; kiedy kupujesz mieszkanie na rynku wtórnym też musisz podpisać umowy, bo dotychczasowe są na starego właściciela. Tu przynajmniej nie ma problemu, bo liczniki już są, a u nas nie ma ponieważ to nowe mieszkania).Zamontują je więc kiedy każdy podpisze umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 01.08.06, 10:07 A co do termniu to chyba nie ma żadnego. Po prostu dopóki nie podpiszecie umowy nie będziecie mieć prądu i gazu w mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lib B2 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.softnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 10:43 Media są na miescu tyle, że konieczne są jakieś formalności żeby przyłączyć je do budynków. Nie nasz problem. Kwestia ma podobno być rozwiązana w ciagu najbliższych 2 tygodni. Naszym obowiązkiem będzie podpisanie umów z dostawcami wody, prądu, gazu, internetu, itp.. Póki co można korzystać z prądu "budowlanego" a wiaderko wody jeśli ktoś chce płytki układać też się znajdzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadkaA Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 16:14 Ja byłam wczoraj w Zakładzie Gazowniczym, ale narazie nic nie załatwimy, bo oni jeszcze nic nie wiedzą o naszych mieszkaniach :( A prąd chyba możemy już podłączyć, ale swoje trzeba odstać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 01.08.06, 16:48 a nie orientujesz sie czy trzeba to zrobic osobiscie czy mozna kogos z rodziny "wyslac" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadA Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 13:01 witam, mam pytanie odnosnie oplaty notarialnej czy nie uwazacie ze jest troche za wysoka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 02.08.06, 14:43 A jaką kwotę Ci podano i przy jakim metrażu mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadkaA Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 16:07 Dzisiaj podpisałam umowe na przyłącze prądu, podłączą nas dopiero 17 sierpnia. Umowe może podpisac za nas osoba z pisemnym upoważnieniem. Czy zamawialiście już szafki kuchenne? Podajcie namiary na sklepy i napiszcie jak długo trzeba czekać na zamówienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bulldogdsl.com 02.08.06, 20:24 o jakim pisemnym upowanieniu piszesz?notarialnym czy zwykle upowaznienie z podpisem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag do SąsiadkiA Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 02.08.06, 22:21 Czy ten termin 17 sierpnia jest zależny od tego kiedy indywidualnie podpiszesz umowę z Zakładem Energetycznym czy w ogóle wtedy podłączą prąd na osiedlu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadkaA Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:35 17, 18 sierpnia podłączą prąd do mieszkań z którymi podpiszą umowe do tego czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 03.08.06, 13:13 Mam pytanie,mam podpisany protokół odbioru teraz musze jechac podpisc umowe w gazowni i elektrowni.Czy ktos wie jakie dokumenty trzeba miec ze soba i czy sa tam duze kolejki? gdzie trzeba sie kierowac. Aktu notarialnego jeszcze nie podpisuje. W mieszkaniu pękła mi sciana,bezsensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag do Sąsiadki B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 03.08.06, 13:36 Czy podpisałaś oficjalny odbiór mieszkania? Z tego co wiem to firma jeszcze nie zgłosiła osiedla do Zakładu Gazowniczego i tam na pewno nie można podpisać umowy, w Zakładzie Energetycznym natomiast tak. Inną sprawą jest, że chcąc podpisać umowy powinniśmy mieć akt notarialny w ręku ( czyli własność mieszkania). W Zakładzie Energetycznym powiedzieli mi, że na bazie przedwstępnej umowy sprzedaży możliwe jest podpisanie umowy na pół roku, a potem trzeba będzie ją przedłużyć. A tak w ogóle jak to pękła Ci ściana? Na którym piętrze jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 03.08.06, 13:51 Do Mag: ja jestem w budynku B1 na drugim pietrze. A Ty? podpisalam wstepny protokól. A Ty podpisałas juz? wybierasz sie do elektrowni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 03.08.06, 13:53 Ponoc jest to normalne bo blok pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 03.08.06, 14:21 Ale czy to jest jakaś rysa na ścianie czy coś poważniejszego? I na którym piętrze jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 03.08.06, 14:57 na drugim pietrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lib B2 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 03.08.06, 17:49 Wczoraj odebraliśmy. Do elektrowni i gazowni się póki co nie wybieram. "Abonamentu" płacić póki co mi się nie chce, może za miesiąc :) Czy macie juz jakichś wykonawców? Do mojego mieszkania (51m2) nie szukając znalazłem na miejscu : malarza który za 2000 (po niedużych targach) chce zrobić gładź i malowanie (materiały moje). fliziarza, który za 20-30 zł położy płytki w łazience a kuchnie.... w zależności od płytek :) Szukając przez allegro znalazłem sklep z panelami na Śląsku, który za 59 (2800) (w tym cena m2 paneli 42,90) zł od metra dostarczy materiał i wykona całość usługi (panel Classen AC4 7mm) wraz z wykończeniem. W Krakowie za takie pieniądze nie znalazłem. (47m2 do "zapanelowania". Cena obejmuje panele wraz z piankami, listwami na zaczepach a nie klejonymi, listwami wykończeniowymi, piankami, foliami, dowozem, montażem, itepe.) Co prawda same panele mozna kupic w Krakowie taniej ale per saldo wychodzi taniej. Cena brutto. Z 7% fakturą VAT. Szukam kogoś z doświadczeniem w temacie kabin prysznicowych i sprzętu AGD (kuchnia elekryczna + płyta) - gdzie i co kupić, za ile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 03.08.06, 18:05 uwazasz ze gladz na scianach jest jednak potrzebna?w sumie sciany wygladaja ok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lib B2 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 03.08.06, 18:12 Też byłem zdziwiony ale meches powiedział że jak przyszlifuje ściany żeby je wyrównać (miejscami widać nierówności) to po malowaniu wyjdzie. Chciał na starcie 12 zł/m2 i zjechał do dychy. Cena obejmuje dwukrotne gipsowanie i dwukrotne malowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 03.08.06, 18:25 ja raczej gipsowac nie bede a jesli juz to moze miejscami, ale raczej to wyglada fajnie i przynajmniej u mnie nie widze potrzeby :-) i jeszcze pytanie czy macie gniazdka do internetu w kazdym pokoju ? ja mam w jednym a wg umowy przedwstepnej mialy byc we wszystkich pokojach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re: Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 03.08.06, 18:26 W jednym pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadkaA Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:40 Do Magdy: Kobieta powiedziała, że potrzeba pisemne upoważnienie. Najlepiej zadzwoń tam i dopytaj się, żeby nie czekać niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 03.08.06, 07:49 Dzięki za informacje. A gdzie podpisuje się te umowy? Czy na Niwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 03.08.06, 07:50 I czy ktoś z Sąsiadów "przymierza się" do podpisania aktu notarialnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bulldogdsl.com 28.07.06, 09:38 podobno oficjalny odbior ma byc za tydz moze dwa...chyba nic na 100% nie wiadomo.Ale ja i tak odbiore dopiero pod koniec sierpnia. jesli chodzi o dzwi wewn. t zrezygnowalismy z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag do Lib B2 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 03.08.06, 21:49 Jeśli chodzi o AGD to duży wybór znajdziesz w firmie Woltel os. Niepodległości 3. Czy podpisałeś oficjalny odbiór mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 04.08.06, 07:34 Do Lib, ja kupiłam cały sprzęt na Albertyńskim 37, firma DOMAX, tel. 647-35-68. Maja naprawde atrakcyjne ceny.Jezeli chcesz zamówią Ci sprzet który np wybrałes z internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasiadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 04.08.06, 07:35 Mam pytanie czy mozna podpiac akt notarialny przed podpisaniem umow z gazownia i elektrownia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 04.08.06, 08:37 Na pewno. W ogóle chcąc podpisać umowy o dostarczanie mediów powinniśmy mieć akt notarialny w ręku, który jest dowodem ,że jesteśmy właścicielami mieszkań.W Zakładzie Energetycznym powiedziano mi, że mając umowę przedwstępną można z nimi podpisać tylko umowę czasową, którą potem należy przedłużyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lib B2 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.softnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 12:18 Podpisałem. Dziś zaczynam "budowę" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadkaA Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 21:11 Do Lib B2: Podpoisałeś akt notarialny czy protokół odbioru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lib B2 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.chello.pl 05.08.06, 01:21 Protokołek. Notariusz 17.08 rano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadkaA Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 19:40 Czy czytaliście akt notarialny?Czy jest w porządku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 05.08.06, 21:37 Można poprosić w firmie o przesłanie treści aktu notarialnego e-mailem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadkaA Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 09:33 Ja mam akt notarialny, tylko ciekawa jestem czy czytał go ktoś kto się na tym dobrze zna. Ja przedwstępną umowe dawałam innemu notariuszowi do przeczytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 06.08.06, 18:14 Wydaje mi się , że jest w porządku, ale oceniam oczywiście jako laik. Kiedy podpisujesz akt notarialny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saąsiadkaA Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 21:39 NIe mam jeszcze terminu, a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saisadka B1 Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 08.08.06, 10:41 Pytanie do Mag: mozesz mi powoedziec na którym pietrze masz mieszkanko? Byłaś moze podpisac umowy w elektrowni i gazowni? ja sie wybiore w przyszłym tygodniu bo sa kolejki, ale chyba przydałoby sie podpisac akt notarialny wczesniej.Mnie w sprawie aktu notarialnego kazali dzwonic w tym tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 07.08.06, 17:28 Czy ktos z Was zasiegnal juz opini fachowca odnosnie scian...tzn podobno sa one przygotowane do malowania lub tapetowania...czyli mozna malowac bez podkladu? - jestem zielona jesli chodzi o wzgl techniczne :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ramtel.pl 07.08.06, 20:25 Teoretycznie można je malować lub tapetować od razu. Przed malowaniem dobrze jest zagruntować ściany, żeby nie wydać majątku na farby. Tynki nie wyglądały źle, ale wykonanie dodatkowo gładzi spowoduje, że ściany będą super idealne ( niestety trochę to kosztuje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda ubezpieczenie ---kredyt IP: 194.205.246.* 08.08.06, 17:27 mam pytanie do osbob ktore braly kredyt na zakup mieszkania...gdzie bedziecie ubezpieczac mieszkanie, gdzie jest najtaniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: ubezpieczenie ---kredyt IP: *.chello.pl 08.08.06, 21:11 podobno 90%ludzi z naszego osiedla brało kredyt-:) generalnie pytalem wsrod znajomych i polecali PZU; odnosnie ubezpieczenia od pozaru i wydarzen losowych ubezpieczenie przedstawili nam w naszym banku millenium -9PLN/miesiacznie; jesli znjdziesz jakies dobre ubezpieczenie odnosnie kradzieży daj znac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda wpis do ksiegi wieczystej IP: *.bulldogdsl.com 10.08.06, 22:45 kto wpisuje nasze mieszkania do ksiegi wieczystej?DK czy musimy to robic osobiscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saiad A Re: wpis do ksiegi wieczystej IP: *.chello.pl 11.08.06, 08:44 odnosnie wpisu do ksiegi wieczystej, jak dobrze zrozumialem zajmuje sie wszystkim notariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wpis do ksiegi wieczystej IP: 194.205.246.* 11.08.06, 14:12 a co w przypadku gdy zakup jest kredytowany?czy notariusz takze przepisuje hipoteke na bank? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadA Re: wpis do ksiegi wieczystej IP: *.chello.pl 11.08.06, 22:08 my od banku dostalismy oswiadczenie o ustanowieniu hipoteki, to dajemy notariuszowi a on juz to zalatwia-w sumie bierze niemale pieniadze wiec niech cos zrobi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wpis do ksiegi wieczystej IP: *.bulldogdsl.com 11.08.06, 23:32 myslisz ze podpisanie przez notariusza tego oswiadczenia bedzie juz w cenie wszystkich oplat notarialnych? Ja podejzewam ze bedzie chcial policzyc dodatkowo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadA Re: wpis do ksiegi wieczystej IP: *.chello.pl 13.08.06, 00:14 mam nadzieje ze nie, wedlug moich obliczen pobiera max ustawowa oplate notarialna,(a podobna mial udzielac rabatu)ale okaze sie wkrotce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wpis do ksiegi wieczystej IP: *.bulldogdsl.com 13.08.06, 17:09 hahah ten rabat to moze do DK powedrowal :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadaA no to co, powoli zaczyna sie zycie na osiedlu IP: *.chello.pl 18.08.06, 22:52 odbory mieszkan, umowy notarialne, coraz wiecej ludzi(wróć!-sasiadów przyszłych kreci sie pomiedzy bloczkami); no ciekawe za ile nasze osiedle bedzie wygladało tak jak to obok-:) pozdrowaienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: no to co, powoli zaczyna sie zycie na osiedlu IP: *.ramtel.pl 20.08.06, 20:24 Mam pytanie do Sąsiadów czy ktoś z Was podpisał już umowę notarialną? Jeśli tak to jaką taksę notarialną zapłaciliście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lib B2 Re: no to co, powoli zaczyna sie zycie na osiedlu IP: *.chello.pl 20.08.06, 23:28 Notariusz łącznie nas skasował na niecałe 2500 za 51 m2. Nie mamy kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: no to co, powoli zaczyna sie zycie na osiedlu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 12:47 czy ktos moze mi podac adresy wodociagow, zajkladu energetycznego, gazowni pod ktore podlegamy i gdzie nalezy zwrocic sie o przylacze tych mediow i liczniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Pytanie do Lib2 IP: *.ramtel.pl 21.08.06, 17:09 Mam jeszcze pytanie dotyczące takiej sprawy jak brak gazu w mieszkaniach i odbioru oficjalnego całego budynku ( o ile wiem w akcie notarialnym powinien się znaleźć zapis, że budynek zgłoszono do odbioru dnia .... ). Jak się na to zapatruje firma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Do Magdy IP: *.ramtel.pl 21.08.06, 17:13 Wodociągi nas nie interesują, liczniki wody są zamontowane i tu już nic się nie załatwia dodatkowo. Liczniki energetyczne na Niwy ( wejście od Klimeckiego )w Enion S.A., a gazowe chyba na Kalwaryjskiej, ale nie słyszałam żeby już można było podpisywać umowy. Podobno po przeglądach kominiarskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Do Magdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 20:05 Mam jeszcze jedno pytanko , nie wiem czy sie orientujecie...najwyzej zapytam jutro na budowie...czy w kaloryferach jest woda? Ja nie wprowadze sie w tym roku i bez sensu ogrzewac pustostan. Gdyby woda juz byla to za pozno na jakiekolwiek zmiany... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lib B2 Re: Do Magdy IP: *.chello.pl 21.08.06, 23:08 Nie sprawdzałem ale kierownik budowy zapewniał że instalacja jest napełniona i była sprawdzona. Jeśli tak nie jest to ciśnienie w ewnatrz powinno wyjść od razu po podłączenia pieca do prąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Mozna juz podpisywac umowy z gazownią ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 08:34 Podobno zaloza liczniki kiedy zbiora okolo 15 mieszkan do podlaczenia. Nie trzeba byc przy zakladaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda wniosek o utworzenie ksiegi wieczystej.....pilne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 18:53 w ktorym sadzie nalezy zglaszac ten wniosek dla naszej nieruchomosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: wniosek o utworzenie ksiegi wieczystej.....pi IP: *.ramtel.pl 23.08.06, 21:44 Wniosek ten składa w naszym imieniu notariusz, u którego podpisujemy umowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: wniosek o utworzenie ksiegi wieczystej.....pi IP: *.crowley.pl 30.08.06, 11:47 Mam pytanie czy ktoś wie ile sie czeka na utworzenie Księgi Wieczystej? potrzebuje do banku zanieść, i czy przychodzi informacja pocztą i trzeba jechać do Sądu? czy sa za to jakies opłaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: wniosek o utworzenie ksiegi wieczystej.....pi IP: *.ramtel.pl 30.08.06, 18:44 Jeśli chodzi o Sąd w Krakowie to podobno bardzo długo, znajoma czekała pół roku ! Czy ktoś już mieszka na naszym osiedlu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wniosek o utworzenie ksiegi wieczystej.....pi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 15:06 podobno 2 rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: wniosek o utworzenie ksiegi wieczystej.....pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 22:49 Witam Mieszkam bardzo niedaleko Was:) i tak odnosnie ksiegi wieczystej... ja czekalem 5 miesiecy...i to po ponagleniach i wizytach u pani dyrektor wydzialu...a slyszalem, ze czesto i jest to prawie rok jak sie za tym nie chodzi... Tak apropo: warto napisac pismo o przyspieszenie wpisu z powodu wzietego kredytu i kosztow zwiazanych z ubezpieczaniem go. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka B1 Re: wniosek o utworzenie ksiegi wieczystej.....pi IP: *.crowley.pl 04.09.06, 09:05 Mam pytanie gdzie takie pismo mam złożyc o przyspieszenie formalnosci dot. księgi wieczystej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: wniosek o utworzenie ksiegi wieczystej.....pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 00:17 Witam, Nie pamietam juz gdzie zlozylem to pismo ale bylo to albo podczas spotkania z pania dyrektor wydzialu ksiag wieczystych albo w sekretariacie tegoz wydzialu. Wydzial miesci sie w pawilonie K sadu okregowego, sekretariat jest na pierwszym pietrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: wniosek o utworzenie ksiegi wieczystej.....pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 00:32 Jeszcze jedna sprawa. Przed zlozeniem pisma warto w sekretariacie dowiedziec sie o dane swojej sprawy tzn.: numer 'dzkw'- czyli numer wpisu w dzienniku wydzialu wieczystoksiegowego pod jakim jest zajerestrowany Wasz wniosek (trzeba podac swoje dane, nazwisko notariusza-jesli to przez niego wniesiony jest wniosek) oraz zapytac sie czy cos sie dzieje w Waszej sprawie. PS. wczesniej zle zatytulowalem Najwyzsza Wladze:-) Nie Pani dyrektor tylko Przewodniczący Wydzialu... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiadka A Re: wniosek o utworzenie ksiegi wieczystej.....pi IP: 195.205.210.* 18.09.06, 13:07 Witam, Mam pytanie. Czy ktos z was podpisywał AKT notarialny u innego niz nasz developer wskazuje notariusza? czy róznice w kwotach były większe? osobiście mam mozliwośc spisania aktu gdzie indziej,na o wiele korzystniejszych warunkach, ale przemiłe panie w DK robią straszne problemy, czego kompletnie nie rozumiem.Jakim prawem obliguja nas do wybranego notariusza, przecież to sa nasze pieniądze i nasza tak naprawde sprawa. prosze o info w tej kwestii. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiad Re: wniosek o utworzenie ksiegi wieczystej.....pi IP: *.chello.pl 19.09.06, 19:01 wg mnie problemy wynikaja z tego ze rabat ktory daje notariusz trafia do kieszeni developera ot i cala sprawa. ja wybralem notariusza od developera bo to wygodniej a i nie mialem czasu szukac czegos tanszego.(poza tym popytalem o tego notariusza tu i owdzie i opinnie byly ok) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry student Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 15:16 czereśnie się już dawno skończły!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bulldogdsl.com 04.11.06, 17:21 sasiedzi, do kogo nalez teraz zglaszac usterki typu nie dzialajacy kontakt? do dk? czy zarzadcy osiedla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ghnet.pl 04.11.06, 19:50 Można jeszcze "złapać" na osiedlu kierownika budowy i kręcą się też robotnicy. Ja ostatnio zgłaszałam dziurę w ścianie na klatce schodowej i naprawili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bulldogdsl.com 04.11.06, 21:47 dzieki mam nadzieje ze szybko to zalatwia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ghnet.pl 05.11.06, 14:04 Generalnie z elektryką z tego co wiem dużo ludzi miało problemy. Posprawdzajcie sobie więc teraz dokładnie czy wszystko działa bo teraz jest jeszcze szansa dopaść elektryków, którzy robili instalację. U nas też sporo rzeczy było zawalonych. Sprawdźcie nie tylko kontakty, ale również kabelki na sufitach do lamp oraz co najważniejsze skrzynkę z bezpiecznikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bulldogdsl.com 05.11.06, 20:55 a co nie tak bylo ze skrzynka z bezpiecznikami? co dokladnie sprawdzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.bulldogdsl.com 05.11.06, 20:57 Mam jeszcze pytanie odnosnie anteny...nie mieszkam jeszcze, nawet nie ma mnie w krakowie :-( mialy byc maszty do przymocowania anten...czy juz sa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 06.11.06, 09:58 Nie ma i nie wiadomo czy beda. Jest zakaz mocowania msztów do kominów. Ja mam pytanie nie działa domofon . Po wcisnieciu kodu co mam zrobic dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ghnet.pl 06.11.06, 14:51 U nas nie działa domofon od bramki ( nie dzwoni w domu ) , zgłosiłam do administratora i czekam co z tego wyniknie. Jeśli chodzi o skrzynki z bezpiecznikami u nas były 4 kable poprzypinane odwrotnie np. lodówka do kuchenki itp. Nie było też prądu w niektórych kablach na suficie do lamp ( też były źle popodpinane ).Wezwaliśmy elektryka ( naszego "budowlańca") i wszystko poprawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 06.11.06, 16:08 u mnie w mieszkaniu wlasnie dzis byl elektryk...posprawdzal wszystko i ma byc ok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda zabudowa pieca IP: 194.205.246.* 07.11.06, 11:48 czy istnieje mozliwosc zabudowy pieca w lazience? czy ktos z was zabudowywal? obiektywnie patrzac ...piec nie wyglada zbyt estetycznie i raczej razi w oczy....:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: zabudowa pieca IP: *.ghnet.pl 07.11.06, 15:09 Zabudowa pieca chyba nie jest bezpieczna zwłaszcza, że mamy piece z otwartą komorą spalania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: zabudowa pieca IP: 194.205.246.* 07.11.06, 15:15 tez tak mysle...ale moze jakos sie da...nie wiem np gora odkryta...wtedy chyba wentylacja bylaby dobra... Dostalam jeszcze pismo mowiace o tym ze nie mozna zakladac wyciagow (okapow) kominowych. przeciez to sa chyba dwa rozne kominy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: zabudowa pieca IP: *.ghnet.pl 07.11.06, 18:08 Co do okapów to uważam,że nie ma problemu bo można wybrać okap , który działa jak pochłaniacz. Kupuje sie do niego specjalne filtry i nie ma potrzeby odprowadzania do komina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: zabudowa pieca IP: *.crowley.pl 13.11.06, 08:03 Mam pytanie czy w całym bloku 11a nie dziala domofon?wpisujac kod mnieszkania niestety nie mozna sie do niego dostac, wyswietla bład ponadto sygnalu w mieszkaniu tez nie ma. A co z brama?ktos moze ma jakies informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: zabudowa pieca IP: *.ghnet.pl 13.11.06, 15:42 Jestem z budynku 11a. U nas nie ma sygnału jeśli ktoś próbuje dzwonić przy furtce. Poza tym wszystko gra.Zgłaszałam to do administratora, problem polega na tym ,że musi to naprawić firma, która zakładała domofony ( kwestia gwarancji ). A oni ponoć nie dostali kasy od wykonawcy, więc im się nie spieszy. Acha, nie mogę też otworzyć furtki kluczem tylko przez kod.Generalnie zabawnie jak się do własnego domu nie będziemy mogli dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda zabudowa pieca---jeszcze raz IP: 194.205.246.* 15.02.07, 14:31 zabudowa calkowita w gre nie wchodzi :-( ale moze ktos z Was jakos bezpiecznie obudowal piec? czy udalo sie Wam jakos wkomponowac piec w calosc wystroju lazienki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 27.11.06, 15:22 witam, czy dostaliscie juz informacje z sadu o zalozeniu ksiegi wieczystej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.ghnet.pl 27.11.06, 16:24 Myślę, że jeszcze nikt się tego nie doczekał. W sądzie w Krakowie takie sprawy ciągną się nawet do pół roku.W ubiegłym roku znajoma po złożeniu wniosku w sądzie w lipcu otrzymała pismo o założeniu księgi dopiero w grudniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: 194.205.246.* 27.11.06, 17:12 dzieki za odp...czyli czekamy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda co z TV IP: *.bulldogdsl.com 09.12.06, 00:11 czy ktos moglby mi napisac na czym stanęła sprawa z anteną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: co z TV IP: *.ghnet.pl 09.12.06, 18:38 Jest uchwała wspólnoty, że wpłacamy do 15 grudnia określoną dla każdego budynku kwotę na montaż anteny na dachu. Potem podpisujemy umowę o abonament z wybranym operatorem. Kto nie był na zebraniu i nie mieszka jeszcze na Czereśniowym Sadzie powinien dostać tą informację od zarządcy pocztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: co z TV IP: *.bulldogdsl.com 09.12.06, 23:29 czyli ta antena a nie maszt do odbioru podstawowych programow? jak to bedzie wygladalo w praktyce bo w mieszkaniach mamy te "kontakty" antenowe..czy kable zostane wpuszczone do srodka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: co z TV IP: *.ghnet.pl 10.12.06, 15:03 Ma to być antena zamontowana na jednym z kominów ( jedna dla całego budynku do odbioru telewizji satelitarnej ). Kable mają być poprowadzone w "rurkach" , które zostały przygotowane przez developera. Nie będzie wtedy potrzeby przeciągania kabli po ścianach ani wiercenia dziur w ścianach co musielibyśmy robić gdyby każdy indywidualnie montował sobie antenę np. na balkonie. Kable mają więc być doprowadzone "orurowaniem" do poszczególnych gniazdek w mieszkaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda antena satelitarna IP: 194.205.246.* 11.12.06, 11:58 312zl za zalozenie anteny to wg mnie lekka przesada...i z tego co wiem to kilka osob juz zlozylo jakas skarge... Czy ktos orientuje sie jakie programy bedziemy mogli ewentualnie odbierac przy zalozeniu ze zamontuja ta antene? Bo przeciez wiekszosc atrakcyjnych programow jest kodowana...czy nie ma szansy na zwykla kablówke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: antena satelitarna IP: *.ghnet.pl 11.12.06, 20:04 A dowiedz się ile będziesz musiała zapłacić kiedy indywidualnie będziecie chcieli zamontować antenę na balkonie ( talerz, dekoder, aktywacja, montaż itp. )to są całkiem zbliżone kwoty. Uważam, że po to developer zrobił to całe "orurowanie" żeby je teraz wykorzystać i nie wiercić dziur w ścianach czy oknach żeby przeciągać kable do mieszkania.Na kablówkę nie ma tu szansy bo jest za mało mieszkań, żeby się np. UPC opłacało ciągnąć do nas kable. To już sprawdzone i wiadomo, że nic z tego nie będzie. Przeciąganie tej sprawy z TV tylko wydłuża niepotrzebnie ten okres kiedy męczymy się z pokojowymi antenami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: antena satelitarna IP: 194.205.246.* 12.12.06, 12:05 wydaje mi sie ze lepszym rozwiazaniem byloby zamontowanie normalnej anteny zbiorczej do odbioru podst programow...bo raczej zawsze znajda sie przeciwnicy satelitarnej, zwlaszcza ze wybor atrakcyjnych programow niekodowanych jest marny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: antena satelitarna IP: *.ghnet.pl 12.12.06, 16:17 Ale montaż tej anteny jest równie kosztowny co satelity ( przynajmniej w tych ofertach, które mieliśmy ). Więc wydaje mi się, że jak mamy płacić tyle kasy to już lepiej za satelitę. Odpowiedz Link Zgłoś
czeresnia111 witam 13.12.06, 20:26 wlasnie dostalem adres tego forum od sasiada :-) Z tego co wiem to do 15.12 mamy wplacac pieniadze na antene...i jesli bedzie wystarczajaca ilosc osob ktore chca ja zamontowac to zamontuja jesli nie to poprostu nie bedziemy mieli anteny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: witam IP: *.ghnet.pl 13.12.06, 21:42 Jest podjęta uchwała wspólnoty w tej sprawie, a więc wszyscy muszą się jej podporządkować. Odpowiedz Link Zgłoś
czeresnia111 Re: witam 13.12.06, 22:08 nie, bo to nie jest czesc wspolna tzw zastana...i w momencie zakupu nieruchomosci anteny niebylo... a gdyby ktos zamierzak wybudowac palac na dachu i wspolnota by przeglosowala to tez wszyscy ponosiliby koszty? Odpowiedz Link Zgłoś
czeresnia111 Re: witam 13.12.06, 22:09 a jeslimktos poprostu nie chce odbierac tv...to co wtedy nie zmusisz nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: witam IP: *.ghnet.pl 14.12.06, 18:37 Myślę, że głupio jest porównywać założenie anteny na dachu z budową pałacu. To jest przecież inwestycja dla wszystkich mieszkańców ( nawet jeżeli ktoś nie jest zainteresowany teraz to może będzie w przyszłości). Jak znam życie potem (gdyby antena + cała instalacja byłyby wykonane) wszyscy bardzo chętnie bedą chcieli skorzystać z "gotowca" łącznie z tymi, którzy teraz nie są zainteresowani ponoszeniem kosztów tej inwestycji. Jeżeli teraz nie można się dogadać to co będzie za kilka lat kiedy pojawi się problem np.pierwszych remontów. Czyli np. wspólnota ustali, że odnawiamy klatkę schodową, a część lokatorów się "wypnie" bo uzna, że im wystarczy , że w mieszkaniu mają czysto.. Odpowiedz Link Zgłoś
czeresnia111 Re: witam 14.12.06, 23:32 "Czyli np. wspólnota ustali, że odnawiamy klatkę schodową, a część > lokatorów się "wypnie" bo uzna, że im wystarczy , że w mieszkaniu mają czysto" mylisz pojęcia...od tego jest fundusz remontowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag fundusz remontowy- czereśnia111 IP: *.ghnet.pl 15.12.06, 19:01 Przy tak małym osiedlu nasz "kapitał remontowy" będzie niski ( zobacz jaką kwotę w czynszu płacisz na fundusz remontowy i policz co z tego uzbieramy za kilka lat, jest tylko 45 mieszkań na osiedlu! ). Na pewno do większych prac remontowych będziemy musieli dopłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
czeresnia111 Droga mag 16.12.06, 16:37 Dlaczego myslisz ze to malo?to standardowa wys funduszu remontowego..Pierwsze remonty zaczna sie pewnie za jakies min 6-7 lat , jesli nie pozniej ( i pisze nie o powaznych remontach a np o malowaniu jak wspomnialas klatek) . jesli myslisz ze ktos bedzie placil za malowanie klatek co roku to sie grubo mylisz...moze powinnas wybudowac sobie domek i sie przeprowadzic?a nie imputowac tutaj ze cos sie musi.Czasy komuny sie skonczylu...nikt nic nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: Droga mag IP: *.ghnet.pl 16.12.06, 20:15 No faktycznie, szkoda dyskutować... Pooglądaj bloki na sąsiednim osiedlu Prokocim lub Bieżanów.Przy takim podejściu większości lokatorów, że nikt nic nie musi za kilka lat u nas będzie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda a co z internetem...? IP: 194.205.246.* 15.12.06, 14:08 czy ktos ma podpiety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: a co z internetem...? IP: *.ghnet.pl 15.12.06, 19:03 My np. korzystamy z GHNet. To jest operator, który ma okablowanie w naszych budynkach.Oprócz niego zostaje chyba już tylko neostrada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: a co z internetem...? IP: *.bulldogdsl.com 16.12.06, 00:14 a ile placiliscie za podlaczenie i jaka maja szybkosc internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: a co z internetem...? IP: *.ghnet.pl 16.12.06, 20:07 Podłączenie za symboliczną złotówkę,wysokość opłat miesięcznych uzależniona jest od szybkości i okresu na jaki decydujesz się podpisać umowę ( im dłuższy tym opłata mniejsza . My płacimy ok.37 zł za prędkość 1024 przez pierwszy rok, potem po upływie roku 55 zł (umowa na 36 miesięcy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: a co z internetem...? IP: 194.205.246.* 19.12.06, 15:58 Mag , czy wiesz cos o tej antenie...ja wplacilam pieniadze... zarzadca nadal nie wie czy ja zamontuja...niby jesli nic z tego nie wyjdzie to pieniadze maja przejsc na poczet czynszu... Wiesz moze ilu musi byc chetnych aby ja zainstalowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda antena...znowu :-) IP: 194.205.246.* 19.12.06, 15:59 Mag , czy wiesz cos o tej antenie...ja wplacilam pieniadze... zarzadca nadal nie wie czy ja zamontuja...niby jesli nic z tego nie wyjdzie to pieniadze maja przejsc na poczet czynszu... Wiesz moze ilu musi byc chetnych aby ja zainstalowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: antena...znowu :-) IP: *.ghnet.pl 19.12.06, 21:08 Mówiąc szczerze w przedświątecznym kołowrocie zajęć nie miałam czasu się dowiedzieć. Spróbuję jutro dopytać się u zarządcy osiedla. Termin już minął, więc coś się powinno w tej kwestii wyjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: antena...znowu :-) IP: *.crowley.pl 29.12.06, 09:50 czy ktos wie jak wyglada sprawa z anteną? czy bedzie zakładana czy tez w zwiazku z brakiem odzewu sasiadów rezygnujemy z instalacji jednej anteny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: antena...znowu :-) IP: *.bulldogdsl.com 29.12.06, 10:13 Ja juz nie mam pojecia co z ta antena ...wplacilam jakos kolo 15 grudnia kase...i czekam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: antena...znowu :-) IP: *.ghnet.pl 29.12.06, 14:44 Z tego co dowiedziałam się u zarządcy naszego osiedla większość ludzi zmobilizowała się i wpłacono pieniądze. Jeśli jednak nie wpłacą wszyscy wówczas jest szansa, że antena + okablowanie zostanie doprowadzone tylko do tych mieszkań, których właściciele partycypowali w kosztach instalacji TV. Dla wszystkich sąsiadów życzenia szczęśliwego Nowego Roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: antena...znowu :-) IP: *.bulldogdsl.com 29.12.06, 17:08 Jak to "jest szansa" ze kable zostana poprowadzone tylko do tych mieszkan ktorych wlasciciele zaplacili???czyli ze jest mozliwe ze jesli ktos nie zaplacil to i tak bedzie podpiety do anteny?Ja osobiscie zamierzam nikomu sponsorowac tej "przyjemnosci"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: antena...znowu :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:00 No to co? Będzie w końcu ta antena czy nie? Jak długo można wałkować taką sprawę? Ludzie dogadajmy się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: antena...znowu :-) IP: *.bulldogdsl.com 06.01.07, 13:45 dzwonilam do administratora...wplacilo okolo 60% mieszkancow...administrator prosil aby sie dowiadywac jeszcze za 2-3 tyg co dalej...z tego co mowili to oni nie chca sie juz w to mieszac, bo z doswiadczenia wiedza ze poprostu ludzie sie nie dogadaja...ciagle dostaja pisma typu "ze komuna sie skonczyla i oni nic nie musza :-))" Zreszta to podobno nie nalezy do ich obowiazkow a podjeli sie tego po to aby nam pomoc rozwiazac sprawe anteny... Raczej kazdego czeka nas montaz satelity na wlasnym balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: antena...znowu :-) IP: *.ghnet.pl 06.01.07, 17:41 Jest jeszcze szansa, że ta firma zgodzi się za tą samą cenę zamontować antenę i doprowadzić kable do mieszkań lokatorów, którzy wpłacili pieniądze. Administrator mówił, że będzie z nimi w tej sprawie rozmawiał.Jak już czekaliśmy tak długo to poczekajmy jeszcze te parę dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda jasne ze warto.... IP: *.bulldogdsl.com 07.01.07, 12:32 z rozmowy z administratorem wynikalo ze faktycznie mozliwe jest ze nawet ci ktorzy nie zaplacili beda mieli TV na nasz koszt...nie wiem jak to mozliwe? przeciez poprostu mogliby nie wpuszczac kabli w te rurki w mieszkaniach u osob ktore nie zgadzaly sie na antene... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda wpis do KW IP: *.bulldogdsl.com 29.12.06, 18:25 czy robiliscie juz wpis do KW? Ile taka przyjemnosc kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: DK-Development "Czereśniowy Sad" IP: *.crowley.pl 10.01.07, 07:32 zostala podjeta jakas decyzja w sprawie anteny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda podnosze temat... IP: 194.205.246.* 15.01.07, 15:43 czy juz cos wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: podnosze temat... IP: *.ghnet.pl 15.01.07, 18:15 Wiadomo tyle, że w dalszym ciagu nie zapłacili wszyscy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: podnosze temat... IP: 194.205.246.* 17.01.07, 14:52 podobno antena ma byc na 100% w bloku B1 z tym ze przy instalacji koniecznie (!) trzeba byc w domu...wiecie juz kiedy maja instalowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: podnosze temat... IP: 194.205.246.* 18.01.07, 17:56 dzwonilam do administratora, to dot bloku B1 nie wiem jak z innymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: podnosze temat... IP: *.ghnet.pl 18.01.07, 19:21 A czy coś wiesz bliżej o terminie montażu? Z ostatnich wieści, które miałam podobno w naszym budynku ( 11a ) brak było wpłat od 3 właścicieli mieszkań. Czyżby jednak zapłacili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: podnosze temat... IP: *.crowley.pl 19.01.07, 09:27 Mam pytanie czy u Państwa jest ciepło w łazience? u mnie strasxnie ciagnie, nie moge dogrzac łazienki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: podnosze temat...łazienki IP: *.ghnet.pl 19.01.07, 16:34 Faktycznie za ciepło to nie jest. Trzeba sprawdzić ustawienia pieca, on ma 3 opcje grzania. Przy tej pierwszej w łazience było zupełnie zimno, przy drugiej jest trochę lepiej.Na pewno jest ostry nawiew powietrza z komina, myślałam już żeby zapytać kominiarza, czy to tak ma być ( bo podobno przy tego typu piecach jak nasze ten nawiew powietrza jest potrzebny do spalania), ale nie da się ukryć, że jest chłodno. Odpowiedz Link Zgłoś