Gość: Dell IP: 149.156.51.* 10.05.05, 22:55 Bierzcie Go! Stawowy potrzebujesz dwoch napastnikow!!On ma idealne warunki!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hamerKSC Re: Cracovia testuje Argentyńczyka IP: *.chello.pl 10.05.05, 23:11 od Dudzia jest na pewno lepszy wiec błagam cie Wojtuś-bierz go,błagam cie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrt Re: Cracovia testuje Argentyńczyka IP: *.abhsia.telus.net 11.05.05, 01:50 nie jestem kibuicem cracovii ale bierzcie go .nam jest potrzebna silna liga iwisla i legia i cracovia i lech i jeszcze inne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wak Re: Jeszcze derby IP: *.metal.agh.edu.pl 11.05.05, 08:07 p.Stawowy chyba nie policzył 3 setek Wisły i niepodyktowanego karnego. Nie można wypowiadać się ,że byliśmy lepsi. Trzeba obiektywnie popatrzeć na jak Wisła kontrolowała grę. T.zw. przewaga w posiadaniu piłki nic nie znaczy wobec bramek, a błędy są permanentnym elementem piłki nożnej i dlatego mówi się o " szczęściu" a nie o pewnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Jeszcze derby IP: *.g.pppool.de 11.05.05, 09:34 Czytaj dokladnie to jest wazne:.... Trener Stawowy podkreśla, że jego podopieczni szybciej i lepiej rozgrywali akcje. - Wisła to drużyna budowana przez sześć lat za duże pieniądze, a Cracovia to beniaminek, który rozegrał dopiero 20 meczów [w I lidze - red.]. Na boisku - tak wiosną, jak i jesienią - nie było widać różnicy - stanowczo stwierdza trener. Ze swej strony dodam ze bylo widac u Wisly duze ogranie i doswiadczenie no i miala w swoich szeregach Majdana,Zurawskiego i Franka. Pasy natomiasz graly praktycznie bez napastnika dlatego tez latwo Wisle bylo sie bronic Na gwalt jest potrzeba dwoch rasowych napastnikow.Poniewaz zostalo jszcze niewiele meczow do konca uwazam ze teraz powinien grac Szczoczasz aby go sprawdzic i ograc w lidze bo wpuszczajac go na pare minut nie wiadomo czy jest sens dalej w niego inwestowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PawełB Re: Jeszcze derby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 13:12 Jeżeli chcecie grać w europejskich pucharach to Szczoczasz musi grać! Niech się zagraniczni komentatorzy już przyzwyczajają to prawidłowej wymowy tego nazwiska. Bo poźniej będzie tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szechtar donieck Re: Jeszcze derby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 14:23 Chyba poprawnie jest SZCZOCZARZ. Ale nazwisko zabójcze dla komentatorów. Chyba nawet lepiej od 'Rząsa' (Raza). Odpowiedz Link Zgłoś
agrafek Re: Jeszcze derby 11.05.05, 14:28 Ów wyrównany poziom i niezasłużona przegrana, o której mówi trerner, w "najlepszym" przypadku doprowadziłyby do bezbramkowego remisu. Bo o ile w obronie i w środku boiska Cracovia jeszcze jakoś sobie radziła, o tyle nijak nie potrafiła znaleźć sposobu na obronę Wisły. Dlatego przyda się Argentyńczyk, niech ktoś nauczy Cracovię strzelać gole nie tylko na zasadzie: "znowu się jakoś udało". pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektywny Krakus Panie Stawowy... IP: *.interia.pl 11.05.05, 09:37 ... Ja rozumiem ból po porażce w derbach, ale trochę obiektywizmu by się sprzydało. Przecież Pasy w drugiej połowie nie oddały strzału, a Wisła w pierwszej mogła strzelić 3 bramki i tylko kiepska forma Franka uratowała pańską drużynę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drewniak Re: Panie Stawowy... IP: *.veranet.pl 11.05.05, 23:28 Jakieś niezłe pranie mózgu chyba przeszedł pan Stawowy,że nie widzi różnic w grze Wisły i Cracovii jesienią i wiosną.Co gorsza, serwuje to swoim pilkarzom ,a oni potem plotą głupstwa na lewo i prawo dziennikarzom,że klepaliśmy Wisłe i w ogóle to bylismy lepsi.Czy wy tam wszyscy na kałuży dostaliście jakiegoś amoku,czy co? A jak czytam ,że Baster to żądło na skrzydle to mnie śmiech ogarnia.To jest obok ataku,którego nie ma Cracovia,kolejne najsłabsze ogniwo.Wiele razy przypatrywałem sie jego grze i stwierdzam ,że to zdecydowanie piłkarz drugoligowy,albo jeszcze gorzej.Bez obrazy, to jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Mucho WSL Re: Cracovia testuje Argentyńczyka IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.05, 11:58 Stawowy jak zwykle nudzi.Cóż,taki człowiek z kompleksikami."Wolnoć Tomku w swoim podświadomku" jak mawia Groński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Do EL Mucho WSL IP: *.g.pppool.de 11.05.05, 14:30 Wiesz co to jest projekcja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo Re: Cracovia testuje Argentyńczyka IP: *.autocom.pl 11.05.05, 12:10 "Sytuacje strzeleckie dla Wisły to efekt naszych błędów, a nie dobrej gry przeciwników - upiera się Stawowy." o czyjej pracy to świadczy panie trenerze a argentyńczyka brać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plutny Panie Stawowy daj se Pan juz na wstrzymanie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 12:26 Oj Panie Stawowy juz po derbach dawno a Pan swoje ze i tak powinniscie wygrac-trza bylo strzelic o jednego gola wiecej to by sie inaczej gadalo.Jak wejdziecie do pucharow to proponuje zgolenie wasow!pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac ŁKS-ŁÓDŹ Re: Panie Stawowy daj se Pan juz na wstrzymanie! IP: *.toya.net.pl 11.05.05, 12:36 Śledząc kolejne wypowiedzi muszę powiedzieć że tak kulturalnej i budującej wymiany zdań dawno nie widziałem (szczególnie na temat derbów:) Co do Argentyńczyka, jak tylko was stać to go brać, może trafi się jakiś prawdziwy talent a całej naszej lidze potrzebni są lepsi zawodnicy. Pozdrawiam wszystkich Krakowian, macie cudowne miasto uwielbiam do Was przyjeżdzać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTYPTAK NIE POKONANA NASZA WISELKA KOCHANA!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.05.05, 14:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re:Cracovia!!! IP: *.g.pppool.de 11.05.05, 14:32 Czy wygrasz czy przegrasz i tak kocham Cie Cracovio!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crook Re: Cracovia testuje Argentyńczyka IP: *.qumak.pl 11.05.05, 15:30 Ten facet, Stawowy, nic nie rozumie. W szczególności nie rozumie na czym polega piłka nożna. W pierwszej połowie Wisła miała 5 (!) 100% sytuacji z których wykorzystała 1. Cracovia 2 z których żadna nie była nawet 70-cio procentowa. W drugiej połowie było jeszcze gorzej po stronie Cracovii a Wiśle sędzia zabrał ewidentnego karnego. Umiejętność szybkiego biegania w środku boiska bez żadnego efektu nie jest równoważna umiejętności gry zespołowej w piłkę nożną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beskitu! Re: Cracovia testuje Argentyńczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 16:22 po pierwsze: Trenerze Stawowy, kogo w ataku ma Cracovia, ze Pan sie zastanawia, czy wziac tego Argentynczyka???? Kto niby jest lepszy? po drugie: jak to jest, ze taki krol strzelcow, co zdominowal lige boliwijska, musi u nas testy przechodzic? jakie testy? czy umie pilke kopnac? widac umie. ale musi umiec po polsku ja kopac chyba... u nas jakby grali Ronaldo, Nedved i Maldini to i tak byliby sredniakami, bo u nas sie sredniacko gra. w ogole to nie wiem nad czym sie Cracovia zastanawia - jesli ten gosc chce u nas grac, a obawiam sie ze nie chce i o to chodzi, zeby go przekonac kasa, to sie nie ma co cykac, trzeba mu placic i tyle! a po treningach na pewno zaprzyjaznilby sie z Mauro, zza miedzy :)) beskitu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIKI Re: PO HISZPAŃSKU??? IP: *.chello.pl 11.05.05, 22:52 MARIO ROMERO PRIETO: "Ojalá me den otra oportunidad" 11/13/2004 Pasó por todas las divisiones inferiores del Olimpia y en la época en que Nery Pumpido fue el responsable de la conducción técnica franjeada, jugó varios encuentros en Primera División. A la salida de Pumpido lo tuvieron relegado en el club, no le dieron ocasión de mostrarse. Nos referimos al argentino Mario Antonio Romero Prieto, quien en la actualidad cuenta con 25 años. A principio del presente año consiguió la liberación de su pase y fue a jugar en el fútbol boliviano, donde estuvo en el Independiente Petrolero de la Segunda División. Allí, Mario se destacó por su goles e incluso, pese a que su equipo no pudo llegar al título para el ascenso a Primera, fue el goleador del torneo con 28 tantos de todos los colores. "Tuve que ir a probar suerte a Bolivia este año, porque estaba un poco relegado en el Olimpia. Ojalá que me den otra oportunidad para poder jugar nuevamente en club. En el 2003 jugué numerosos encuentros en la Reserva, pero por esas cosas del fútbol no fui tenido en cuenta en la Primera", señaló el delantero que con goles se abrió camino en el fútbol boliviano. Refiriéndose a la experiencia que tuvo en Bolivia, Romero explicó que "felizmente me fue bien en lo futbolístico. Aprendí muchas cosas que antes no conocía. En realidad la gente me trató muy bien en el Independiente. Creo que no defraudé la confianza que depositaron en mi persona desde el inicio del campeonato los principales directivos del club". Sobre su futuro, el atacante explicó que "hay posibilidades de volver al fútbol paraguayo. Mi intención es retornar al Olimpia y en eso estamos con mi representante. También tengo ofertas de Chile y México, pero mi ilusión es vestir nuevamente la camiseta del Olimpia, club donde me inicié como futbolista". Finalmente, Romero manifestó que "también contactaron conmigo y con mi representante clubes importantes de la Primera División de Bolivia, pero mi intención es retornar al fútbol paraguayo. Ahora estoy trabajando de manera individual para mantenerme en forma física". ALGO MÁS EL EQUIPO del Independiente Petrolero, de la Segunda División del Fútbol Boliviano, anotó en esta temporada 59 goles y de ellos 28 fueron del atacante argentino Mario Romero. EL "TANQUE" lo apodaron en el Fútbol Boliviano a Romero. Es que tiene un estatura de 1,90 y cuenta con 88 kilos. Realmente su físico es muy parecido al del "Tanque" Torres, quien lució por varias temporadas la casaca de Olimpia y en la actualidad se dedica a la dirección técnica. EL DELANTERO se inició en la Escuela de Fútbol del club Quilmes, pero cuando su familia decidió radicarse en Asunción, fue a probar suerte en el Olimpia y allí hizo sus primeras armas en el fútbol profesional. EN REALIDAD Romero había ido este año a Bolivia para enrolarse al equipo de Blooming, de Santa Cruz de la Sierra, pero como hubo cambio de entrenador en el mencionado club, el delantero quedó sin equipo y entonces fue a probar suerte en el Independiente Petrolero. EL EX FRANJEADO comentó que admira como jugador a Ronaldo y Zidane, quienes en la actualidad militan en el Real Madrid. Romero señaló que los mencionados futbolistas hacen lo más fácil en el fútbol. EL ATACANTE fue autor de 12 tantos en el torneo Apertura y anotó 16 goles en la segunda competencia del año. El goleador en el 2003 sumó solamente 15 goles en las dos competiciones del año Odpowiedz Link Zgłoś