Dodaj do ulubionych

Majchrowski na prezydenta???

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.02, 19:15
Uwaga uwaga! kandydat na prezydenta stoł. król miasta Krakowa pan Jacek
Majchrowski powiedział: "Trzeba skonczyć (!) z traktowaniem tego miasta jak
skansenu. Kraków nie zyje tylko kulturą, nauka i sztuką".Cytuję za dzisiejszą
GW.
Słowo daję ten kto wprowadził do powszechnego obiegu hasło że KRaków jest
skansenem (chyba wiem który to arcytektor) powinien zostac wypchany i wożony na
kółkach po miescie. Jaki kurna skansen? Niechze mi kto powie? Gdzie nie można
inwestować? Przecież wszedzie się buduje! O co mu chodzi? Że nie można budować
na Plantach, bo przecież na Kramelickie czy Zwierzynieckiej już wszystko można,
aaa, chodzi o to że za niskie?
Może w Rynku jest skansen? jazgot taki, ze nie znam nikogo kto dobrowlonie
chodziłby wieczorem do ogródka w Rynku - tam juz tylko hołota i wystraszeni
turysci.
O co chodzi ze skansenem? Przecież burzymy zabytki jak sie patrzy, parcelujemy
działki w centrum miasta, sprzedjamy zabytkowe kamienice dziwacznym firmom. To
ma byc dalej tak jak jest - panie ewentualny prezydencie - tylko jeszcze
bardziej?
Obserwuj wątek
    • magazyn1 Re: Majchrowski na prezydenta??? 13.07.02, 22:38
      A ktoz on,ten Majchrowski?Nazwisko podejrzanie brzmi w uszach moich!!
      • prokocim1 Re: Majchrowski na prezydenta??? 13.07.02, 22:42
        magazyn1 napisał:

> A ktoz on,ten Majchrowski?Nazwisko podejrzanie brzmi w uszach moich!!

zejdz z netu to zadzwonie
      • Gość: tEq Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 00:39
        Profesor, wykłada na UJ, będzie kandydował z ramienia krakowskiego SLD. Mnie
        nie przekonuje ogólnikowy program SLD i ten Pan nie ma u mnie szans.
        • scur Re: Majchrowski na prezydenta??? 14.07.02, 00:44
          Wszystkie programy są ogólnikowe a kandydaci dyskusyjni, ale trzeba z nich
          będzie cóś wybrać... Wolisz Gniewomira?...
          • Gość: tEq Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 01:04
            Narazie mam dwóch "kandydatów" na których na 99% nie zagłosuje:
            1. Majchrowski - czytałem kiedyś w Gazecie program krakowskiego SLD i nie
            podoba mi się, ogólnie nie zgadzam się z poglądami SLD
            2. Jan Maria Rokita - za "zmienność w uczuciach" partyjnych i za forsowany
            przez niego program budowalnay Konsorcjum.
            Najbliżej mi do głosowania na Lassote, ale muszę jeszcze pomyśleć, choć chyba
            na nim się skończy bo Gołaś mnie nie przekonuje a na oszołomstow typu LPR i
            Samoobrona nie będę głosował.
            • scur Re: Majchrowski na prezydenta??? 14.07.02, 01:33
              Rzeczywiście, zostaje Lassota, choć najchętniej głosowałabym na Kozłowskiego.
              No cóż, trzeba się będzie zadowolić tym, co dają...
              Jan Maria ostatnio pisze bajki ("wysokie Obcasy") i nawet nieźle mu to idzie.
              • gustlik102 Re: Majchrowski na prezydenta??? 14.07.02, 06:23
                scur napisała:

> Rzeczywiście, zostaje Lassota, choć najchętniej głosowałabym na Kozłowskiego.
                > No cóż, trzeba się będzie zadowolić tym, co dają...
                > Jan Maria ostatnio pisze bajki ("wysokie Obcasy") i nawet nieźle mu to idzie.

Las-sota (kapiaca laska)
                Kozlowski - daje w dupe
                Jan- z przodu Maria- z tylu Rokita- z kazdej strony, tego lubie lubieznika
    • boogienights Re: Majchrowski na prezydenta??? 14.07.02, 18:39
      Tak czy inaczej, nowy prezydent moze byc tylko lepszy. Chyba ze znowu (!)
      bedzie nim Golas (!!!) - ale to, mam nadzieje, niemozliwe. Od G. lepszy bylby
      pewnie nawet Lepper...
      • Gość: skks Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 14.07.02, 20:43
        By się Twoje słowo w gówno obróciło, brrrrr
        :-))) skks
        PS. A jak zostanie P.Prezydentem Jaśmaryś Diabełek to wyjeżdżam z Krakowa w
        góry:(
      • Gość: skks Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 14.07.02, 20:44
      • Gość: skks Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 14.07.02, 20:44
      • Gość: skks Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.chello.pl / *.chello.pl 14.07.02, 20:45
        • Gość: skks Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 14.07.02, 20:55
          Powaliło to nowe forum:(
          :((skks
    • Gość: Victoria Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.waw.cdp.pl 14.07.02, 23:03
      Kochany, czego ty nie rozumiesz? Przeciez gosciowi nie chodzilo o wyburzenie
      zabytkow, czy robienie im krzywdy. Nie słyszysz jak wszyscy krzyczą,że do
      Krakowa turysci juz nie chcą przyjeżdżać, bo zabytki to za malo? Hotele świecą
      pustkami. A turyscie to kasa, a kasa to rozwój tego amista, między innymi dla
      ciebie.Zabytki mają stać, a władze miasta mają dbać o to żeby one dobrze się
      trzymały a ludziki przyjeżdżały, zeby je oglądać.

A moze właśnie trzeba dać szanse komus nowemu spoza układów? Przecież
      wiadomo,że kiedy Majchrowski był wojewodą to pracował z ludźmi ze wszytskich
      partii jeśli tylko byli fachowami. A moze czas skończyć z tą cholerną polityką
      i kolesiami. Slyszałam, że Majchrowskiego popiera Stowarzyszenie Przyjazny
      Kraków, które jest ponadpolityczną organizacją i wiele środowisk prawicowych.
      Skoro np. Bukowski-ten z prawicy go popiera to coś wtym jest.

Poza tym co sie w Krakowie buduje? Kiedy i gdzie powstał zakład, fabryka czy
      cokolwiek innego, który zatrudniłby coraz większą liczbę bezrobotnych. jakoś
      tego nie widać. Nie ważne czy prezydentem będzie Majchrowski czy ktokolwiek
      inny. Ważne że odstawi politykę a będzie miał fachowców wokół siebie, a nie
      partyjnych koleżków.
      Twierdzisz, że się buduje. Wiesz co, może nie widzisz, że są ludzie którzy
      biednieją z dnia na dzień, a oni w przeważającej mierze nie mieszkają na
      zwierzynieckiej. W krakowie są blokowiska, tam jest strach, agresja i przemoc i
      bieda. ich nie stać nawet na piwo w rynku.
      Ja chcę mieszkać w miesćie, w którym ciężką pracą zarobię na mieszkanie, żeby
      godnie żyć. Na razie mnie stać moze na 1 metr kwadratowy, mimo że pracuję 12
      godzin dobę.Niestety nie mam bogatych rodziców, którzy mi kupią mieszkanie. A
      wokół mnie coraz więcej znajomych szuka pracy, bo jej nie ma. To o co chodzi.
      Gdzie są firmy, które ich zatrudnią? Co robią władze miasta.
      Wiesz co cię stanie jeśli HTS się rozleci. 10 tysiecy ludzi na bruk a cała
      dzielnica stanie się slumsem rządzonym przez bandytów. A co władze miasta
      robią? Kiedy odbywa się spotkanie posięcone ratowaniu huty, nikt z nich nie
      przychodzi.

Vika

• Gość: tEq Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 23:13
        Tego co opisałaś nie zmieni żaden prezydent, w ludziach musi obudzić się
        przedsiębiorczość i chęć działania, ale teraz o to ciężko bo przeżywamy kryzys
        (rzecz normalną w cyklu koniunkturalnym).
        • Gość: Vika Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.uwoj.krakow.pl 15.07.02, 10:24
          Ale w ludziach drzemie przedsiębiorczość, ale jak mogą ja zrealizować skoro
          rzuca się kłody pod nogi. Chociaż jest kryzys to miasto jest takim
          mikroświatem, w którym można radzić sobie lepiej od innych.Miasto może
          przynajmniej nie przeszkadzać, a wprowadzenie ułatwiających przepisów to też
          nie taka filozofia.
          • m.in Re: Majchrowski na prezydenta??? 15.07.02, 11:27
            ale co ma do tego Majchrowski? czy jakikolwiek inny kandydat na prezydenta?
            poproś moja droga swoich szefów, żeby stworzyli odpowiednie prawo ułatwiające
            ludziom zycie, to sobie popiszemy...
            • Gość: Vika Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.uwoj.krakow.pl 15.07.02, 13:49
              Moj drogi! Akurat uważam, ze Majchrowski to dobry kandydat, bo wiem ze oatacza
              sie madrymi ludzmi i fachowcami, a nie partyjnymi kolesiami. A prezydent moj
              drogi to moze a i owszem postarac sie np. o sprowadzenie chociaz jednego duzego
              inwestora,ktory dalby miejsca pracy. skoro nie widzisz ze jest coraz wiecej
              bezrobotnych to jestes szczesliwy czlowiek, ale ja akurat mam wielu znajomych,
              ktorzy szukaja pracy i znalezc nie moga. Nie mowiac ze cholernym zadaniem tego
              czy innego miasta jest "dopieszczanie" inwestorow ktorzy zechca tu przyjechac.
              A co np. zTishmanem. Malo brakowalo, aby sie wycofal. A jak to jest ze np.
              centrale bankow sie wycofuja z krakowa?
              Poza tym wlasnie prezydent i jego urzednicy powinni zadbac, w tym zakresie w
              jakim moga np.zeby bylo troche bardziej bezpieczniej. Zamaist wydawac szmal na
              ksiazeczki o chuliganach, to lepiej wydac na bezposrednie dzialania te
              pieniadze. Moj drogi akurat tak sie sklada ze mieskzam w nie najlepszej
              dzielnicy Krakowa, w ktorej codziennie sa napady m.in. na kobiety i ich
              torebki. Jakos nikt ztym nic nie robi, a mysle ze bedzie gorzej. pzoa tym w
              tej dzielnicy, jak i w wielu innych przydalyby sie boiska dla mlodych ludzi,
              ktorzy zamknieci w blokowiskach z nudy wyladowuja sie na ludziach, drzewach i
              wszystkich co im sie nie podoba.
              Poza tym przydalyby sie np. miejsca miejskeigo wypoczynku, bo nie wszystkich
              stac,zeby wyjechac za miasto. jakos parkow, basenow i pdobnej infrastruktury
              nie przybylo. Choc moze sie myle...

• Gość: tEq Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.07.02, 15:21
                Co do Tishmana to może podziękować kolegom Majchrowskiego z SLD i UP oraz panu
                Gołasiowi i AWSowskim ministrom za wspólne rzucanie kłód pod nogi tej
                inwestycji. Pragnę Ci przpomnieć że tego inwestora do Krakowa przyciągnął
                właśnie Lassota.
            • Gość: Vika Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.uwoj.krakow.pl 15.07.02, 13:50
              Moj drogi! Akurat uważam, ze Majchrowski to dobry kandydat, bo wiem ze oatacza
              sie madrymi ludzmi i fachowcami, a nie partyjnymi kolesiami. A prezydent moj
              drogi to moze a i owszem postarac sie np. o sprowadzenie chociaz jednego duzego
              inwestora,ktory dalby miejsca pracy. skoro nie widzisz ze jest coraz wiecej
              bezrobotnych to jestes szczesliwy czlowiek, ale ja akurat mam wielu znajomych,
              ktorzy szukaja pracy i znalezc nie moga. Nie mowiac ze cholernym zadaniem tego
              czy innego miasta jest "dopieszczanie" inwestorow ktorzy zechca tu przyjechac.
              A co np. zTishmanem. Malo brakowalo, aby sie wycofal. A jak to jest ze np.
              centrale bankow sie wycofuja z krakowa?
              Poza tym wlasnie prezydent i jego urzednicy powinni zadbac, w tym zakresie w
              jakim moga np.zeby bylo troche bardziej bezpieczniej. Zamaist wydawac szmal na
              ksiazeczki o chuliganach, to lepiej wydac na bezposrednie dzialania te
              pieniadze. Moj drogi akurat tak sie sklada ze mieskzam w nie najlepszej
              dzielnicy Krakowa, w ktorej codziennie sa napady m.in. na kobiety i ich
              torebki. Jakos nikt ztym nic nie robi, a mysle ze bedzie gorzej. pzoa tym w
              tej dzielnicy, jak i w wielu innych przydalyby sie boiska dla mlodych ludzi,
              ktorzy zamknieci w blokowiskach z nudy wyladowuja sie na ludziach, drzewach i
              wszystkich co im sie nie podoba.
              Poza tym przydalyby sie np. miejsca miejskeigo wypoczynku, bo nie wszystkich
              stac,zeby wyjechac za miasto. jakos parkow, basenow i pdobnej infrastruktury
              nie przybylo. Choc moze sie myle...

• m.in Re: Majchrowski na prezydenta??? 15.07.02, 14:18
                moja droga Viko. bezrobocie widze jak wszyscy, nie jest to trudne, ale
                Prezydent Krakowa niekoniecznie jest najwazniejszym ogniwem w wlace z tym
                problemem. myślę, że wręcz dosyć nieistotnym. "miasto" nie jest od prowadzenia
                przedsiebiorstw, miasto jest od zarządzania. to zupełnie inne prerogatywy.
                kandydat, który powie, że bedzie walczył z bezrobociem, będzie pierwszym
                skreślonym przeze mnie. to potrzebne jest dobre prawo i "nieprzeszkadzanie". co
                maja wspólnego siedziby central banków z urzedem miasta to chyba tylko ty
                wiesz... warszawa wysysa wszystko, co najlepsze i jest to proces trudny do
                powstrzymania.
                w kwestii tishmana: nie zapominaj o nieocenionej roli panów z obecnej koalicji
                w straszeniu inwestora (Pol, Lisak).
                Kraków bedzie silny siłą pieniądza swoich mieszkańców. jak przestanie im sie
                przeszkadzac w robieniu pieniedzy to i podatki większe zapłaca i bedzie wiecej
                pieniędzy w budżecie na parki i boiska. obecna koalicja rządzi w kraju i w
                wiekszości samorządów. a bezrobocie i korupcja jest wszedzie. nie widze więc
                specjalnie argumentów, za podobnymi rządami w Krakowie. a majchrowski póki co
                jeszce nie powiedział, co zamierza osiagnąc i przy pomocy jakich narzedzi i
                środków.
                można go wiec zaakceptowac, ale tylko jako nadzieje, bo konkretów, poddających
                sie ekonomicznej i politycznej analizie BRAK.
                • Gość: tEq Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 15.07.02, 15:26
                  Myślę że o konkrety poza populistycznymi hasłami, jak to SLD ma w zwyczaju nie
                  usłyszymy. rząd u-p-s-l-d działa już dość długo a poza zwalaniem winy na RPP i
                  posiłkując się niezprzeczalnymi błedami AWS nic sam nie zdziałał, nawet nie
                  sprecyzował działań rządu mających na celu wsparcie gospodarki, bo przecież i
                  tak nic nie mogą zrobić przez tą RPP... oj panie Miller a tacy byliśmy pewni
                  swego przed wyborami...
                • Gość: Vika Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.waw.cdp.pl 15.07.02, 21:55
                  Jesli sie nie myle to w krakowskim samorządzie nie rządzi lewica,a wręcz
                  przeciwnie i z tego co widzę radni- z z nieokreslonego co prawda ciała
                  politycznego - dobrze sobie radzą. Też chciałabym jak oni wiedzieć trochę
                  wcześniej, że można kupić działkę tam, gdzie będzie budowany Careffour w Hucie,
                  a później sprzedać z zyskiem. Ale to kropla w morzu. Nie upieram, wszyscy robią
                  podobnie. Dlatego uważam, że może w końcu nie partia powinna rządzić w
                  samorządzie.Choc może to nierealne.Ale możliwe.
                  Co do siły pieniądza, zgadzam się w zupełności, że przynajmniej nie należy
                  przeszkadzać.
                  Co do Tishmana to zwracam uwagę, że zanim wymienieni panowie zaczęli się
                  wtrącać, to dziwnym trafem przez 3 lata inwestycja została zahamowana.Zresztą
                  na stronach forum można dokładnie przeczytać dlaczego.
                  Co do bezrobocia, najgorzej jak się odczuje go na własnej skórze.

m.in napisał:

> moja droga Viko. bezrobocie widze jak wszyscy, nie jest to trudne, ale
                  > Prezydent Krakowa niekoniecznie jest najwazniejszym ogniwem w wlace z tym
                  > problemem. myślę, że wręcz dosyć nieistotnym. "miasto" nie jest od
                  prowadzenia
                  > przedsiebiorstw, miasto jest od zarządzania. to zupełnie inne prerogatywy.
                  > kandydat, który powie, że bedzie walczył z bezrobociem, będzie pierwszym
                  > skreślonym przeze mnie. to potrzebne jest dobre prawo i "nieprzeszkadzanie".
                  co
                  >
                  > maja wspólnego siedziby central banków z urzedem miasta to chyba tylko ty
                  > wiesz... warszawa wysysa wszystko, co najlepsze i jest to proces trudny do
                  > powstrzymania.
                  > w kwestii tishmana: nie zapominaj o nieocenionej roli panów z obecnej
                  koalicji
                  > w straszeniu inwestora (Pol, Lisak).
                  > Kraków bedzie silny siłą pieniądza swoich mieszkańców. jak przestanie im sie
                  > przeszkadzac w robieniu pieniedzy to i podatki większe zapłaca i bedzie
                  wiecej
                  > pieniędzy w budżecie na parki i boiska. obecna koalicja rządzi w kraju i w
                  > wiekszości samorządów. a bezrobocie i korupcja jest wszedzie. nie widze więc
                  > specjalnie argumentów, za podobnymi rządami w Krakowie. a majchrowski póki co
                  > jeszce nie powiedział, co zamierza osiagnąc i przy pomocy jakich narzedzi i
                  > środków.
                  > można go wiec zaakceptowac, ale tylko jako nadzieje, bo konkretów,
                  poddających
                  > sie ekonomicznej i politycznej analizie BRAK.
                  • Gość: tEq Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 15.07.02, 23:36
                    Bezrobociem powinien zająć się rząd i wreszcie obniżyć podatki i znowelizować
                    kodeks pracy, celem działania prezydenta miasta jest rozwój miasta Krakowa, a
                    nie dbanie o interesy poszczególnych grup społecznych, lecz o interesy
                    mieszkańców jako całości, dlatego nie może on wpuścić np. marketu do sukiennic
                    nawet za obietnice redukcji bezrobocia do 1%.
                    • Gość: Vika Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.uwoj.krakow.pl 16.07.02, 08:58
                      A co się kryje pod twoim hasłem rozwój miasta?

Gość portalu: tEq napisał(a):

> Bezrobociem powinien zająć się rząd i wreszcie obniżyć podatki i znowelizować
                      > kodeks pracy, celem działania prezydenta miasta jest rozwój miasta Krakowa, a
                      > nie dbanie o interesy poszczególnych grup społecznych, lecz o interesy
                      > mieszkańców jako całości, dlatego nie może on wpuścić np. marketu do
                      sukiennic
                      > nawet za obietnice redukcji bezrobocia do 1%.
                      • m.in Re: Majchrowski na prezydenta??? 16.07.02, 09:05
                        z dzisiejszej gazety nt kandydata
                        (...) Lewicowe konkrety:
                        Rozwijanie przedsiębiorczości przez "wzmocnienie roli organów samorządu jako
                        podmiotu wpływającego na działalność gospodarczą miasta".
                        Zahamowanie rosnącego zadłużenia przez "społeczną racjonalizację wydatków gminy
                        i ustalenie odpowiedniej hierarchii ich ważności".
                        Przedszkola dla wszystkich pięciolatków - "tworzenie przedszkolnych oddziałów
                        również w szkołach podstawowych".
                        Preferencje dla szkół publicznych przez "umożliwienie dodatkowego finansowania".
                        Zwiększenie nakładów na pomoc społeczną.
                        Zapewnienie "odczuwalnego przyrostu tanich mieszkań komunalnych".
                        Zmniejszenie liczby dzielnic.

ps tak przy okazji Vika: codziennie dojeżdżasz z wawy do Krakowa? czy są was
                        dwie? :)))
                        • Gość: Vika Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.uwoj.krakow.pl 16.07.02, 12:48
                          To są deklaracje samej partii, kandydat mówił trochę inne rzeczy. proponuję to
                          zauważyć różnicę.
                          Sugestia co do istnienia 2 Vik, czym jest podyktowana?

m.in napisał:

> z dzisiejszej gazety nt kandydata
                          > (...) Lewicowe konkrety:
                          > Rozwijanie przedsiębiorczości przez "wzmocnienie roli organów samorządu jako
                          > podmiotu wpływającego na działalność gospodarczą miasta".
                          > Zahamowanie rosnącego zadłużenia przez "społeczną racjonalizację wydatków
                          gminy
                          >
                          > i ustalenie odpowiedniej hierarchii ich ważności".
                          > Przedszkola dla wszystkich pięciolatków - "tworzenie przedszkolnych oddziałów
                          > również w szkołach podstawowych".
                          > Preferencje dla szkół publicznych przez "umożliwienie dodatkowego
                          finansowania"
                          > .
                          > Zwiększenie nakładów na pomoc społeczną.
                          > Zapewnienie "odczuwalnego przyrostu tanich mieszkań komunalnych".
                          > Zmniejszenie liczby dzielnic.
                          >
                          > ps tak przy okazji Vika: codziennie dojeżdżasz z wawy do Krakowa? czy są was
                          > dwie? :)))
                      • Gość: Zbigniew Droga Viku IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.02, 09:12
                        Nie wiem czy dobrze odmieniłem:)
                        Nie wiem ile masz lat, ale jeżeli jesteś młodą osobą to nie dziwi mnie że
                        chcesz głosować na lewicowego kandydata.
                        Wracając do bezrobocia w Krakowie to nadal jesteśmy w czołówce miast z
                        najniższym bezrobociem w Polsce poniżej 10 % i trudna sytuacja na rynku pracy
                        bardziej zależy od sytuacji gospodarczej w Polsce a mniej od prezydenta miasta.
                        A to że na przyklad siedziby banków przenoszą się do Warszawy to nawet nowy
                        prezydent im tego nie zabroni.
                        SLD w kampaniach wyborczych najlepiej się pezentuje tylko z realizacją marzeń
                        jest trochę gorzej. Twój kandydat już kiedyś był wojewodą i chociaż z miastem
                        nie ma to wiele wspólnego to przez reprezentowanie władz centralnyc mógłby w
                        Krakowie zrobić więcej.
                        O gospodarce chętnie z Tobą porozmawiam.
                        Ale mie się dużo napisało:)

Pozdrawiam
                        • Gość: Vika Re: Droga Viku IP: *.uwoj.krakow.pl 16.07.02, 12:42
                          Dziekuję za pozdrowienia, czynię to niniejszym również.Co do wieku, nie
                          precyzując, powiem, że juz tak młodą osobą nie jestem.
                          W poprzednich listach podkreślałam jedną rzecz: moze czas skończyć z
                          konkretnymi partiami, a postawić na coś apolitycznego. Nie upieram się na
                          lewicę, ale uważam ze polityka w tym kraju "sparszywiała" do cna i przynajmniej
                          na poziomie regionalnym, w miastach można postawić nie na polityków,
                          najczęściej zresztą marnej jakości. Nie upieram sie przy tym kandydacie, ale
                          właśnie o tym człowieku słyszałam wiele dobrych rzeczy,m.in. żę właśnie kolesie
                          partyjni nie są forowani, a wrecz przeciwnie.(to właśnie majchrowski keidy był
                          wojewodą zabiegał o utworzenie Specjalnej Strefy Ekonomicznej, która choć
                          powstała to następcy- w tym władze miasta jakoś nie zadbały, ze ktos tam poza
                          nielicznymi zainwestował. Poza tym podpisał pierwszą umowę o budowie Centrum
                          Kongresowo-Koncertowego). A właśnie słyszałam, ze majchrowskiego popierają
                          apolityczne stowarzyszenia skupione wokół Stowarzyszenai Przyjazny Kraków oraz
                          organizacje kombatanckie o prawicowej prowieniencji. (gwoli przypomnienia: był
                          czas keidy społecznosć tego maista domagała się przenieisienia grobów żołnierzy
                          radzieckich, które przez wiele lat znajdowały się na Planatch kołó Barbakanu. I
                          to właśnie ten lewicowy wojewoda szanując te prośby doprowadził do
                          przenieisienia grobów na cmentarz). Piszą to chcę jednocześnie zarócić uwagę,
                          że należy na różnych kandydatów popatrzeć z wielu stron na to co mają do
                          powiedzenia. Bo łatwo i miło słuchac oraz uwierzyć w gładkie słówka, a później
                          słychać tylko okrzyki oburzenia, że ci politycy znowu tylko przed wyborami
                          naobiecywali.
                          Uważam, że władze maista naprawdę mogę wiele dobrego zrobić i jakoś myślę, że
                          są nawet w stanie zablokować mądra polityką ucieczkę banków czy firm. To maisto
                          mogłoby być może więcej parków, miejsc pracy, basenów czy sal koncertowych
                          gdyby rządzono trochę inaczej.Podam jeden przykład. Dlaczego miasto nie
                          zinwentaryzowało posiadanego majatku, doprowadzajac do sytuacji, że krakowskimi
                          kamienicami handluje mafia, a dziennikarze podejmujący te tematy są zatraszani?
                          Co do gospodarki nie będę udawać, ze się znam, ale jesli się nie mylę miasto
                          ustala lokalne podatki i od niego zależy jak więśc się będzie lokalnym małym i
                          większym przedsiębiorcom.
                          Co do bezrobocia to w małoposlce wynosi ono aktualnie 13,4 i czerwiec był
                          ostatnim miesiaćem delikatnego spadku. Uważam, że jak najbardziej prezydent
                          miasta może wiele zrobić w tej materii. Skoro np. na spotkanie z udziałem
                          wszystkich rodzajów władz poświecone przyszłośći HTS przychodzi marzsałek,
                          wojewoda, oczywiście władze i zwiazku z HTS a nie przychodzi przedsatwiciel
                          miasta to o czym to świadczy. A jesli zlikwidują hutę, to np. 10 tys.
                          bezrobotnych będzie problemem tego miasta, a nie Warszawy czy premiera i
                          prezydenta RP. Nie mówiąc o kwestii bezpieczeństwa związanej z tą sytuacją.
                          Poza tym nie można wiecznie czekać, ze władza tam w W-wie nam pomoże i za nas
                          coś zrobi. Trzeba rządzić samemu-dobrze. Skoro np. Wrocław, Poznań są miastami
                          bogatszymi to jakoś ich władze coś mogą zrobić.
                          No, ja też się rozpisałam. Ciao!
                          Gość portalu: Zbigniew napisał(a):

> Nie wiem czy dobrze odmieniłem:)
                          > Nie wiem ile masz lat, ale jeżeli jesteś młodą osobą to nie dziwi mnie że
                          > chcesz głosować na lewicowego kandydata.
                          > Wracając do bezrobocia w Krakowie to nadal jesteśmy w czołówce miast z
                          > najniższym bezrobociem w Polsce poniżej 10 % i trudna sytuacja na rynku pracy
                          > bardziej zależy od sytuacji gospodarczej w Polsce a mniej od prezydenta
                          miasta.
                          > A to że na przyklad siedziby banków przenoszą się do Warszawy to nawet nowy
                          > prezydent im tego nie zabroni.
                          > SLD w kampaniach wyborczych najlepiej się pezentuje tylko z realizacją marzeń
                          > jest trochę gorzej. Twój kandydat już kiedyś był wojewodą i chociaż z miastem
                          > nie ma to wiele wspólnego to przez reprezentowanie władz centralnyc mógłby w
                          > Krakowie zrobić więcej.
                          > O gospodarce chętnie z Tobą porozmawiam.
                          > Ale mie się dużo napisało:)
                          >
                          > Pozdrawiam
                      • Gość: tEq Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 16:36
                        Dla mnie podstawą rozwoju jest:
                        - zmniejszenie biurokracji
                        - pogonienie urzędasów
                        - zapewnienie bezpieczeństwa
                        - zadbanie o dobrą komunikacje w mieście
                        • Gość: Vika Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.blast.pl 16.07.02, 20:14
                          ano właśnie, a kłócicie się ze mnną że to nie należy do
                          prezydenta.Bezpieczeństwo to podstawa, ale jakoś nic się nie dzieje w tej
                          materii. Chociaż...rzecznik obecnego prezydenta wydaje książeczkę pt. Jak
                          ustrzec się przed chuliganami?"
                          Ale co tam u mnie w klatce raz wtygodniu jest napad, ostatnio w niedzielę pod
                          oknem o 7 rano na młodą dziewczynę.

Kochany a kiedy ty byłeś ostatnio w urzędzie miasta? Próbowałeś moze
                          zarejestrować samochód, albo załatwić coś w wywdziale geodezji? Jeśli nie, to
                          życzę powodzenia!

Gość portalu: tEq napisał(a):

> Dla mnie podstawą rozwoju jest:
                          > - zmniejszenie biurokracji
                          > - pogonienie urzędasów
                          > - zapewnienie bezpieczeństwa
                          > - zadbanie o dobrą komunikacje w mieście
                          • Gość: tEq Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.debniki.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 23:48
                            Żeby było jasne nie popieram obecnego prezydenta, a to co napisałem to dla
                            mnie najpilniejsze potrzeby które po realizacji powinny stymulować rozówj
                            miasta.
    • Gość: skks Re: Majchrowski na prezydenta??? IP: *.chello.pl / 62.179.0.* 16.07.02, 21:49
      Eeee! ja moge być prezydentem! Też nic nie umiem robić, łapówki będe brał od
      wszystkich, zlikwiduje straż miejska bo to banda nierobów! to cały mój plan:))
      • Gość: wiking1 Re: pteen na prezydenta IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.02, 15:14
        Kiedyś był taki temat,może czas do tego wrócić?
        • mikolaj7 Re: pteen na prezydenta 17.07.02, 22:19
          Gość portalu: wiking1 napisał(a):

> Kiedyś był taki temat,może czas do tego wrócić?

generalnie to dobry pomysl, niech sie tylko Peteen nie
          zdziwi, jak wroci z wakacji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka