ania105 03.06.05, 19:17 Chciałabym sie dowiedziec jak jest na tej uczelni adokładnie na kier. Turystyka MIędzynarodowa.Jacy sa wykładowcy i co najtrudniej zaliczyc . Ponadto chciałbym sie dowiedziec czy na 2 roku trudna jest matma. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aha Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.06.05, 18:19 a nie chcialabys się dowiedzieć ile wart będzie twój dyplom? Szkoda kasy, znajdźcoś porzadniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dariusz Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 19:25 Zważywszy, że w naszym dziwnym kraju wiekszość absolwentow konczy za kasami w hipermarkecie albo na truskawkach w Szwecji to rodzaj dyplomu nie ma szczegolnego znaczenia. Niech dziewczyna studiuje co lubi, tyle przyjemności, a pozniej juz tylko szara rzeczywistosc (Tak samo szara z dyplomem ujotu jak i ksw). Odpowiedz Link Zgłoś
tycia.tycia Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego 04.06.05, 21:37 Dariusz, przesadzasz trochę. Wiele w związku z własną przyszłością zależy od nas samych. I jeśli ktoś ma zamiar całe studia obijać się i przykładać (albo i nie) jedynie do sesji, to niestety skończy na truskawkach za granicą. Kraj jest dziwny i tego nikt nie ma zamiaru kwestionować. Ale w związku z tym trzeba się za wczasu zająć własną przyszłością i zadbać o to, by po studiach móc o sobie powiedzieć, że ma się doświadczenie/praktykę/wiedzę odpowiednią do tego, by pracować na dobrze opłacanym stanowisku. A co do dyplomu UJ, który jest podobno wart tyle samo co dyplom KSW (albo odwrotnie). Będąc studentką KSW pytałam o staż albo praktykę. - Pani z KSW? - Tak. - To miejsc nie mamy. Niestety tak to wyglądało. Dziś tę samą praktykę dostałam bez najmniejszego problemu. Może i jest te dyplom tyle samo wart. Ale UJ ciągle jest traktowny po prostu poważniej. Na renomę trzeba trochę popracować. Odpowiedz Link Zgłoś
sarenka26 Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego 05.06.05, 01:39 To dziwne co piszesz bo wiem z wiarygodnego zrodla, ze KSW w celu zmniejszenia kosztow prowadzenia tego wielkiego kombinatu zwanego uczelnia bierze studentow gdzie moze na praktyki - owszem we wlasnych strukturach, ale jednak. Natomiast od kuzyna i kuzynki slyszalam jak wygladaja praktyki na Zarzadzaniu Kultura na UJ i na Dziennikarstwie. Na pierwszym z kierunkow mozna w ramach praktyk organizowanych przez uczelnie nosic segregatory w muzeum, a na dziennikarstwie mozna popatrzyc z daleka na kamere w telewizji kraków. Jeśli ktoś jest niezaradny i nie załatwi sobie sam praktyk to uczelnia mu w tym nie pomoze. Masz jednak racje, ze w miejscach gdzie pracodawca w ogole pyta o dyplom UJ jest traktowany powazniej. Ja tez konczylam UJ, ale pracodawcy nigdy mnie nie pytali o uczelnie bo zawsze liczylo sie tylko portfolio z moimi projektami wiec to wszystko zalzy od rodzaju zawodu. Jak ktos chce byc prawnikiem czy cos w tym rodzaju to lepiej zeby mial dyplom UJ niz KSW, ale w wiekszosci zawodow tych bardziej zwyczajnych to nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tycia.tycia Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego 05.06.05, 13:22 Nie czekam aż mi uczelnia załatwi praktyki. Chciałam je sama sobie znaleźć. Udało mi się dopiero kiedy na pytanie o uczelnię odpowiadałam UJ. Odpowiedz Link Zgłoś
madai Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego 06.06.05, 22:50 ja sie nie zgadzam z tymi praktykami. ja znalazlam sobie kilka praktyk JEDNEGO DNIA i wszedzie gdzie poszlam, musialam powiedziec, ze jestem z KSW, i nie byl to zaden problem. w niektorych miejscach mowiono: "to swietnie sie sklada". i to nie jest byle biuro, czy cos w tym stylu, ale naprawde fajne i znane media. Odpowiedz Link Zgłoś
tycia.tycia Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego 07.06.05, 11:36 Moi znajomi wybrali sie do TVN i pan sie uśmiechnął jak usłyszał, że są z KSW. Powiedział, że nie ma miejsc. Moja kumpela z roku poszła i dostała od strzału. Dziwne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tycityci Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 11:53 a gdzie ty studiujesz?pewnie na AP! Odpowiedz Link Zgłoś
tycia.tycia Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego 07.06.05, 17:41 wyobraz sobie, ze nie na AP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof Re: KSW im. Frycza Modrzewskiego IP: w3cache.* / *.2-0.pl 07.06.05, 16:08 Jako profesor na turystyce międzynarodowej spotkałem najgorszy zestaw studentów w całej swojej karierze. Około trzy razy gorszy niż np. na handlu zagranicznym w tej samej szkole. A porównania z grupami studentów, z którymi miałem do czynienia na innych uczelniach w ogóle nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś