Dodaj do ulubionych

SGH vs KSW

IP: 212.160.85.* 20.07.05, 22:40
Przemek z KSW wita Was ponownie...

Jak wiecie, jestem autorem wielu śmiałych, lecz zgodnych z rzeczywistością
postów na temat KSW i innych krakowskich uczelni.

Moje tezy znajdują potwierdzenie w rzeczywistości, nikt na tym forum nie
podważył merytorycznie moich argumentów.

Dzisiaj chciałbym Wam napisać na temat obserwacji jednego z dużych
pracodawców, dotyczącego absolwentów SGH vs. KSW.

Otóż absolwenci SGH mają wyższe wymagania, wyższe mniemanie o sobie,
natomiast kwalifikacje-cóż te niewiele różnią się od „średniej”. Ważne tutaj
jest, że SGH czerpie z tradycji SGPiS.
Absolwenci KSW mają nie tylko podobną wiedzę, ale również nowocześniejszą,
nie są obciążeni balastem komunistycznej przeszłości.

Ich wiedza, rozsądne, realne wymagania sprawiają, że są bardziej pożądani
przez pracodawców.

O to kolejny argument, potwierdzający wybitność KSW nie tylko na tle Krakowa,
ale także i Polski.

Celem KSW jest równanie do najlepszych!

PROSZĘ TYLKO O RZECZOWE ARGUMENTY
Obserwuj wątek
    • sopelsiasty Re: SGH vs KSW 21.07.05, 01:36
      Ja merytorycznie i rzeczowo podwazylem argumenty przeciw KSW w wtku "KSW - tylo
      rzeczowe argumenty" i na razie nie spotkalem sie z odpowiedzia. Polecam
      lekture...
    • Gość: Miś Re: SGH vs KSW IP: *.tele2.pl 21.07.05, 09:47
      Masz straszne kompleksy :-((( Ale tak jest zawsze jak ktoś nie dostał się na
      dobrą uczelnie i musiał iśc byle gdzie. Żal mi ciebie.
    • Gość: flamengista Re: SGH vs KSW IP: *.chello.pl 21.07.05, 11:33
      Na moje rzeczowe argumenty również nie doczekałem się odpowiedzi.

A porównywanie poziomu SGH z KSW jest po prostu śmieszne. Zaraz jeszcze
      napiszesz, że KSW jest lepsze od Oxfordu, Harwardu i MIT;)
      • Gość: Darek Re: SGH vs KSW IP: 213.25.217.* 22.07.05, 08:43
        Zaraz powiesz, ze KSW >> UW, KSW >> UJ, KSW >> AGH etc... czlowieku to co mowisz
        jest smieszne. Sprawa jest prosta, prywatne uczelnie sa po to by taki
        "absolwent" mogl powiedziec "Ja to mam magistra", ta.. mgr z roslinek a mgr z
        elektroniki to sie w pale nie miesci jak ten gosc z Elektroniki ma wieksza
        wiedze ze swojego kierunku niz tego z roslinek... Prywate uczelnie sa po to byby
        ktos mial tego magistra, ale nie wysilal sie, rowniez po to by odciazyc
        renomowane uczelnie... przeciez taki ktos nie bedzie ryl caly rok.. polecam UJ -
        Matematyke/Informatyke, czy wydzial Elektryczny na AGH - Informatyke - tam na 1
        roku ma sie 0 (slownie: zero!!!) zycia prywatnego, ryje sie po kilka godzin
        dziennie - no chyba ze ktos chce miec warunki, albo srednia 3.0 i zaliczac "od
        sesji do sesji" - jezeli ktos jednak patrzy smialo w przyszlosc, wie ze to co na
        uczelni nie wystarczy... a zalicanie "od sesji do sesji" nie ma poprostu sensu
        ... Pozdrawiam zakompleksionego "studenta KSW" (mozna tak o Was mowic ? LOL!!!)
        - zal mi Was, Twoja sprawa, np Ty piles wino przez cale liceum - pozniej
        zdawales na UJ/AGH na topowy kierunek i ... "Nie dostalem sie - zabraklo kilku
        punktow" - LOL - koledze tez zabraklo kilku punktow, tylko jak sprawdzilem na
        stronie wyniki po peselach to mial ledwie 50% punktow ktore trzeba bylo miec,
        aby zostac przyjetym- LOL!! -
    • Gość: przemek.ksw KSW-tylko suche fakty IP: 212.160.85.* 22.07.05, 12:20
      PRawda jest taka, że poziom KSW jest bardzo wysoki-powody wymieniałem w
      poprzednich postach.

A tak jak pisałem SGH vs KSW wypada na korzyść tej drugiej, ponieważ absolwenci
      SGH mają minimalnie wyższą wiedzę, ale dużo wyższe wymagania (w tym płacowe
      etc.) natomiast studenci KSW tak wysokich wymagań wobec pracodawcy nie mają a
      wiedza ich jest na niewiele niższym lub podobnym poziomie...
      • mn7 Re: KSW-tylko suche fakty 22.07.05, 19:23
        Gość portalu: przemek.ksw napisał(a):

> PRawda jest taka, że poziom KSW jest bardzo wysoki-powody wymieniałem w
        > poprzednich postach.

Taaaaaa.. To jest tak zwany trzeci rodzaj prawdy...
        A może to "PRawda" nie było przypadkiem?
    • czarna_jagodka Re: SGH vs KSW 22.07.05, 13:55
      Gościu... może spróbuj w końcu zdać na jakąś porządną uczelnie i skończ te
      watku o KSW, albo idź leczyc swoje kompleksy u jakiegos dobrego psychologa.
      • Gość: sonic Re: SGH vs KSW IP: *.crowley.pl 22.07.05, 16:41
        Przemku.ksw, Twoje argumenty sa absurdalne.Nie wiem, kto zlecił Ci tego typu
        "agitacje" na forum, jedno jest jednka pewne, odnosza one przeciwny skutek.
        Zamiast promowac swoja uczelnie, upokarzasz ją, udowadniajac wszystkim anty -
        KSW, że maja racje. Znam wielu studentów tej uczelni, 90% z nich nie można nic
        zarzucić.A KSW jest jak kazda uczelnia prywatna, kształci jak może, i dopiero za
        10 - 20 lat zobaczymy jaki sukces odniesli jej absolwenci.Sama studiuje na UJ,
        ale nie twierdze, ze jestem w czymkolwiek lepsza od Was.Zastanawia mnie tylko
        jedno. W Krakowie jak i calej Małopolsce jest masa prywatnych uczelni, czemu
        jednak głowbym tematem mniej lub bardziej kształcących dyskusji jest własnie
        KSW??? Moze to własnie przejaw jakiegos kopleksu studenta KSW?
        • Gość: Adi Re: SGH vs KSW IP: *.net.autocom.pl 22.07.05, 18:15
          Jak KSW jest taką wspaniałą szkołą, to dlaczego musisz to udowadniać?

Kocham to. Jak tylko widzę twój nick przy jakimś nowym temacie, zaraz poprawia
          mi się humor xD Może założysz jakiś kabaret?
    • Gość: przemek.ksw zabrakło Wam argumentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 00:37
      jw
      • Gość: famme Re: zabrakło Wam argumentów IP: *.crowley.pl 26.07.05, 17:49
        Może i zabraklo...bo jakich argumentów używać w konfrontacji z absurdalnymi
        "argumentami" produkowanymi przez Ciebie w ilościach hurtowych?????
      • sopelsiasty Re: zabrakło Wam argumentów 27.07.05, 06:37
        Nie zabrakło - nie chce nam się ich powtarzać, bo rzeczowe po prostu ignorujesz
        i nie odpowiadasz na nie.
      • Gość: prawda Re: zabrakło Wam argumentów IP: 24.176.245.* 31.07.05, 00:35
        KWS = Kup Sobie Wykształcenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka