Gość: nvr IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 06.06.01, 13:00 hej, czy ktoś wie, co się dzieje ze Świetlikami ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wawa Re: Świetliki ? IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 07.06.01, 09:26 Gość portalu: nvr napisał(a): > hej, > czy ktoś wie, co się dzieje ze Świetlikami ? Czy to chodzi o robaczki świetojańskie? Chyba nie bo piszesz z duzej litery. Więc co to są: "Świetliki"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olw Re: Świetliki ? IP: *.tera.com.pl 07.06.01, 09:54 Świetliki to takie szybki w dachu np. hali fabrycznej Robią karierę telewizyjną (dosiadają Pegaza)i nie mają czasu na tfurczość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nvr Re: Świetliki ? IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 07.06.01, 13:15 > Robią karierę telewizyjną (dosiadają Pegaza)i nie mają czasu na tfurczość. TVP... to w zasadzie sporo wyjaśnia, ale chyba nie wszystko. Może coś im się jeszcze kiedyś odmieni ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olw Re: Świetliki ? IP: 212.160.162.* 07.06.01, 13:59 Odmieni się, odmieni. Wstąpią do Unii Wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nvr Re: Świetliki ? IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 07.06.01, 14:03 Gość portalu: olw napisał(a): > Odmieni się, odmieni. Wstąpią do Unii Wolności. no to ja już nie mam więcej żadnych pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olw Re: Świetliki! IP: 212.160.162.* 07.06.01, 14:20 Chłopiec na posyłki, który się zestarzał? Starzec na posyłki. Obiecujący poeta, który się zestarzał? Świetlicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nvr Re: Świetliki! IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 07.06.01, 14:23 Gość portalu: olw napisał(a): > (...) Świetlicki. tjaaa.... to przykre, ale starzenie się dosięga wszystkich...żyjących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olw The Users IP: 212.160.162.* 08.06.01, 13:38 Nie dotyczy wprawdzie Świtlików, ale Świetlickiego - słuchałeś chyba The Users - Nie idź do pracy?... Całkiem wporzo. ale głównie za sprawą Brylewskiego, Tymańskiego, etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nvr Re: The Users IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 08.06.01, 14:30 Gość portalu: olw napisał(a): > (...) słuchałeś chyba The Users > - > Nie idź do pracy?... Całkiem wporzo. Nie, nigdy nie słuchałem The Users. Ale skoro twierdzisz, że OK, to może jeszcze przed emeryturą spróbuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nvr Re: Świetliki ? IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 07.06.01, 13:12 Gość portalu: Wawa napisał(a): > Więc > co to są: "Świetliki"? hmmm... OK moja wina, myślałem, że to oczywiste :-) sam nie wiem dlaczego... Taki zespół. Parę lat temu nawet tu i ówdzie znany i lubiany. Ostatnio zapomniany...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll BREJKAM WSZYSTKIE RULE! IP: *.ds.uj.edu.pl 07.06.01, 17:19 wczoraj dostałem list od papieża, pisze, że jestem niezły ożywiam się tylko wtedy gdy myślę o sobie, o sobie w tobie przeproś! przeproś! ogień płonie, czajnik jest zimny, ogień płonie no chodź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nvr Re: BREJKAM WSZYSTKIE RULE! IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 07.06.01, 17:23 o, ktoś pamięta...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: BREJKAM WSZYSTKIE RULE! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.01, 23:23 fnoll, skoro spodobala Ci sie nasza strona (dzieki za wpis!), to jest tam też teraz trochę mojej poezji. Jeśli Świetlicki przestał Ci wystarczać... kto wie? może moja twórczość ukoi Twój głód liryki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fnoll Re: BREJKAM WSZYSTKIE RULE! IP: *.ds.uj.edu.pl 08.06.01, 00:43 > fnoll, skoro spodobala Ci sie nasza strona (dzieki za wpis!), to jest tam też t > eraz trochę mojej poezji. Jeśli Świetlicki > przestał Ci wystarczać... kto wie? może moja twórczość ukoi Twój głód liryki? dzięki za propozycję, ale w tych postmodernistycznych czasach czysta poezja jest nie na czasie, jakbyś dołożył jeszcze kebab, ćwiarteczke, dzwonki, pantomime i origami, to byłoby super :), wiesz, w życiu nie czytałem tomiku Świetlickiego, a babcia zawsze powtarzała: gdy coś ci wysiadło - czytaj Podsiadło! gdy komornik zapuka - nie oddaj Stasiuka! itd. poza tym, tak szczerze, to ja w poezje nie wierze music is your only friend, until the end boom! shake, shake the room! ale wszystko ma swój renesans... czasem bez Przerwy-Szymborskiej nie da się żyć... gdy jesteś na głodzie i śpisz w komodzie natreść mi ości i ouzo muzo! chwała poetom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: BREJKAM WSZYSTKIE RULE! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.01, 02:04 Gość portalu: fnoll napisał(a): > dzięki za propozycję, ale w tych postmodernistycznych czasach czysta poezja > jest nie na czasie, jakbyś dołożył jeszcze kebab, ćwiarteczke, dzwonki, pantomi > me > i origami, to byłoby super :), Alez z najwieksza przyjemnoscia! Jezeli tylko masz ochote, to mozemy sie umowic na kebaba, cwiarteczke i pantomime! > natreść mi ości > i ouzo > muzo! Świetlickiego nie czytasz, ale Białoszewskiego owszem. I bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fnoll Re: BREJKAM WSZYSTKIE RULE! IP: *.ds.uj.edu.pl 10.06.01, 01:42 Gość portalu: Tadek napisał(a): > Alez z najwieksza przyjemnoscia! Jezeli tylko masz ochote, to mozemy sie umowic > na kebaba, cwiarteczke i > pantomime! spox, moze cos ciekawego sie z tego wykluje, moze mi przemailujesz propozycje spozywczo-artystyczne? mam na gazecie konto na fnoll'a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nvr Re: BREJKAM WSZYSTKIE RULE! IP: 10.0.0.* / *.ctk.com.pl 11.06.01, 12:45 deszcz..... deeeeeszcz...! sz...cz...sz...cz...sz...cz... Odpowiedz Link Zgłoś