Dodaj do ulubionych

PCM blokuje dostęp do neostrady

IP: *.umk / *.um.krakow.pl 23.08.05, 08:29
Ojej ale wielki problem...
TPSA zdejmie PCM-ke Magdzie,
a zalozy jej sasiadowi i po problemie.
Tak sie zawsze robi :P

Obserwuj wątek
    • Gość: pracownik tepsy Re: PCM blokuje dostęp do neostrady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 09:15
      oj! Suloszowa to wcale nie malutka wies! dlugoscia ustepuje w Polsce tylko
      Zawoi...
      jesli chodzi o strategie Tepsy to jest ona bardzo prosta, tak dlugo jak ma
      pozycje monopolisty bedzie wyciskac ile sie da, inwestycje spadly do zera a
      chodzi tylko o maksymalne wykorzystanie istniejacej infrastruktury i
      pozostawienie "spalonej ziemi"...
      • Gość: Krzysiek Re: PCM blokuje dostęp do neostrady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 13:00
        Ja mieszkam niedaleko centrum Krakowa i też chciałem sobie założyć neostradę i
        TPSA mi powiedziała że się nie da "bo nie". A reklamy w kółko idą w TV, co z
        tego że usługa niedostępna... Ciekawe czy można by ich skarżyć z tego powodu? Bo
        z tego co się orientuje to oferta jest wiążąca dla oferującego...
        • Gość: hehe Re: PCM blokuje dostęp do neostrady IP: *.wiknet.pl 27.08.05, 00:16
          Ale tam jest zastrzeżenie, że w zależności od możliwości technicznych. Swoją
          drogą, to prawdopodobnie tez masz PCM, złóż wniosek to Ci odinstalują PCM i
          bedziesz mógł zamontować Neo...
        • sqwind Re: PCM blokuje dostęp do neostrady 24.09.05, 17:45
          Mieszkam w podobnym miejscu-co miesiąc dostaję obok faktury za telefon
          reklamówkę gorąco namawiającą mnie do założenia neostrady-kiedy o to poprosiłem
          wykręcili się sianem(brak pary łączy i jakieś mętne dla mnie ględzenie o
          warunkach technicznych).Natomiast na stronie neostrady-kontrola,czy da się
          założyć to cudo techniki-wypada na mój numer pozytywnie.I powiedzcie mi,o co tu
          awruk,chodzi?
    • marp100 Re: Pani Joasiu, jest Pani naturalną blondynką? 23.08.05, 13:33
      Domyślam się tego po logice pani artykułu. Można było dać go do przeczytania
      jakiemuś znajomemu o większej inteligencji i nie formułować zdań dowodzących
      absolutnej bezmyślności.
      W Pani artykule jest dokładna informacja do czego służy PCM (do dzielenia łącza
      ('drutu') między paru użytkowników - cytat odpowiedzi TPSA). Czy paru sąsiadów
      używa jednego drutu - nie jest to żadna blokada! A ADSL-a (nie wiedzieć czemu
      Telefranca nazywa to Neostradą) na lini z PCM używać się nie da, bo zajmują to
      samo pasmo częstotliwości...

• Gość: gościu Re: Pani Joasiu, jest Pani naturalną blondynką? IP: *.lerkins.com / 195.46.43.* 23.08.05, 22:28
        nie blondynką, po prostu zapewne ta pani Madzia to jej znajoma i dzięku takiemu
        artowi GW może pisać potem, że się zajmuje sprawami społeczeństwa i szarych
        maluczkich... to mi wygląda na jakąś głębszą strategię :)

tfu co za bezczelna prywata!! w gazecie za którą chcą 2 zety
      • Gość: hehe Re: Pani Joasiu, jest Pani naturalną blondynką? IP: *.wiknet.pl 27.08.05, 00:17
        > blokada! A ADSL-a (nie wiedzieć czemu
        > Telefranca nazywa to Neostradą

W Neti też to się nie nazywa ADSL, Często używane są nazwy handlowe zamiast
        nazw technologi, podobnie byłoz SDI (technologia HIS)...
    • Gość: Bogdan Re: PCM blokuje dostęp do neostrady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 21:51
      Mama mieszka w Sułoszowej, małej wiosce w okolicach Krakowa.Tak napisałaś To
      dla Ciebie jest mała miejscowość? w takich wsiach jak Sułoszowa, gdzie "ciemno
      i straszno" nie obrażaj przynajmniej jej mieszkańców.O ile mi wiadomo to się tu
      wychowałaś.Sułoszowa to jedna z najprężniej rozwijających się gmin w Polsce.{81
      miejsce) a ma 1 w Małopolsce i co Ty na to? Ja mam to szczęście mieć neostradę
      ale też miałem wczesniej pcm.I wcale nie winna temu Sułoszowa że masz PCM tylko
      miej pretensję do TP-sa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka