Dodaj do ulubionych

NAUKI O RODZINIE NA KSW

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 19:52
Cześć! Właśnie w tym roku wybieram się na KSW na kierunek: Nauki o Rodzinie.
Czy ktoś mógłby mi coś napisać jak to wszystko tam wygląda i czy są jakieś
problemy na tym kierunku???
Obserwuj wątek
    • Gość: STUDENTKA_NOR Re: NAUKI O RODZINIE NA KSW IP: *.chello.pl 31.08.05, 23:30
      Strzeż się pani Kluz!!jedyna popie..na kobieta na wydziale NOR.Na 1 roku
      bedziesz miala z nia demografie rodziny i cw z socjologii.W 2 semestrze prace
      socjalna.Straszny kociol panuje w dziekanacie,o czym sie sama przekonasz...nie
      idzie sie z tym ludzmi dogadac...pozatym wszystko wporzadku,wyklady prowadzone w
      taki sposob aby za ciekawic studenta...koles z Instytucjii III RP troche
      przynudza,ale dasz rade:P zalke z cw dostajesz za samo chodzenie...plus referaty
      i aktywnosc tez nie zaszkodzi miec...a nawet bylo by wrecz wskazane:)wykladowcy
      napewno nie beda wam robic problemow z zaliczeniami...oprucz wymienionej wyzej
      pani...wiec witam na wydziale i zycze powodzenia see ya:)
      • Gość: gibsinka Re: NAUKI O RODZINIE NA KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 09:24
        Wielkie dzięki troche podniosłaś mnie na duchu mam nadzieje że z tą wyżej
        wymienioną Panią dam sobie jakoś rade chodź coś mi się wydaje że niebędzie
        łatwo :/ Jeszcze raz wielkie dzięki!!! :)))
      • Gość: studentka Re: NAUKI O RODZINIE NA KSW IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 01.09.05, 15:04
        nie jest lekko a wrecz przeciwnie bo kazdy egzamin prawie to test w którym
        reguluje komputer ilośc czasu albo wykladowca szybkop sciaga pytania z kliszy i
        kolejne a czasem nie monza nadazyc przeczytac a coi sopiero odpowiedziec -
        koszmar! pytania ida wyswietlane z kliszy a na odpowiedz masz czas maksimum 4
        sek przewaznie i najwazniejsze to to że nie mozna oczywiscie wrócic do pytania
        tak jak w normalnych testach..!jest zasada albo wiesz albo nie!kluzowa to
        horror i prawdziwy postrach tej szkoły!u niej jesli sie trafi jedna 4 na 300
        osob na roku to cud!tak to same banie z góry na dól i dety!90%osób ona ulewa
        przeważnie na kazdym roku!ona jest naprawde chora i trzeba sie strasznie uczyć!
        ostatnio jak mielismy z demografi test (to na zwykle zaliczenie a nie na
        egzamin)to czekam do 12 wrzesnia na wynik bo dotąd nie poprawiła jako jedyny
        wykladowca i wiem ze bedzie pala i porawka ale powiem ci ze to był koszmar .ha
        słyszalam duzo opowesci na jej temat i jej egzaminów ale to co było na
        demografi naprawde wkurzyło mnie ..nie było czasu nawet przeczytac pytan
        niektórych a ona tak szybko sciagała z planszy pytania ze szok!to mial byc test
        a ona jeszcze dołozyła swoje pytania pisemne ale krótkie!kluzowa to prawdziwy
        horror i tego możesz byc pewna!żeby ją przeżyc to da sie przezyc wszystko w tej
        szkole!niektórzy zdawali juz u niej po 18 razy i dalej nie moga zdac nawet jak
        umieją (to jest zaliczenie wiec u niej mozna tyle razy zaliczac (wg jej
        włąsnych zasad ustalonych z rektorem i nie trzeba płacic aż tyle kasy za te
        zaliczenia non stop ale jak jest egzamin to 2 poprawki i komis tylko cie czekac
        może)pozdrawiam i zycze szczescia!
        • Gość: studentka Re: NAUKI O RODZINIE NA KSW IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 01.09.05, 15:10
          przepraszam za literówki w tamtym poscie ale strasznie sie spiesze bo zaraz
          wychodze z domu a chcialam ci szybko odpisac!wszystko bedzie dobrze o ile
          przejdziesz kluzową !pozdrawiam
          ps. u nas w szole sa ostre zasady i mimo ze prywatna to ostatnio od
          naswykladowce wyrzucili wykladajacego na AP (u nas dorabiał w ksw)bo jedna
          panna poskarzyła w dziekanacie ze on nic nie uczy (był zajebistym luzakiem i
          super było ale rzeczywiscie nie uczył nic prawie)i mimo ze cały rok napisał
          pismo ze to nieprawda to i tak go wywalili z tej szkoły!i wyobraż sobie ze
          musimy teraz przedmiot(logike)powtarzac w ttym roku!ą logika jest przesrana
          podobno!niestety w ksw zostali sami nauczyciele od logiki strasznie wynagajacy!
          pa
          • Gość: gibsonka Re: NAUKI O RODZINIE NA KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 21:49
            Wielkie dzięki za informacje mam nadzieje że jakoś to będzie ale na samą myśl o
            tej babie to mnie już trzepie chociaz jej nieznam ale już jej nie lubie
            grrrrrrrrr ona jakaś nieżyciowa jest!!! Jeszcze raz wielkie dzięki!!!pa :)))
    • Gość: gibsonka Re: NAUKI O RODZINIE NA KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 08:00
      Jeszcze mam takie jedno pytanko jak wygląda tam sytuacja wiekowa czy zawsze na
      pierwszym roku są 18-19 latki?? Ja niestety jestem z wielkim opóźnieniem i
      wydaje mi się że będe musiała być najstarsza :/ Jeśli "Studentko" wiesz coś na
      ten temat ( pewnie z doświadczenia ) to bardzo prosze o informacje. Z góry
      dziękuje!!! Pozdrawiam!!!
      • Gość: studentka Re: NAUKI O RODZINIE NA KSW IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 02.09.05, 12:05
        Gibsonko już ci odpowiadam:
        nie masz sie czym martwic bo u nas własnie na roku mało jest osób w wieku 19
        lat a wiecej z "opóznieniem"!jest nawet dużo starszych babek kolo 40-50 lat ale
        są spoko!ja sama poszłam dopiero na te studia w wieku 22 lat wiec tez z
        opóznieniem!a ty ile masz lat jesli wolno zapytać bo jestem ciekawa czy to aż
        takie duże opóznienie!nic sie nie martw bo nie bedziesz napewno najstarsza a
        przynajmniej u mnie na roku tak jest!pozdrawiam
        • Gość: student Nor Re: NAUKI O RODZINIE NA KSW IP: *.chello.pl 02.09.05, 13:12
          Hey!! jest tak jak mówi studentka...jestem teraz na 2 roku"rocznik 85" a srednia
          wieku to 19-24 podkreslam,ze na dziennych:) wiec nie masz sie czym martwic...to
          najmniejszy z problemow...ludzie sa tak zajebiscie sympatyczni,ze dla nich bez
          roznicy czy masz 20-24 lata...

pozdro:)
          • Gość: gibsonka Re: NAUKI O RODZINIE NA KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 20:03
            To super bo już myślałam że tam wszyscy młodzi ja mam 23 lata więc myśle że
            dramatu nie ma :) chciałam jeszcze podkreślić że ja wybieram się na zaoczne
            ponieważ pracuje całymi dniami i bym niewyrobiła ale myśle że to nie ma
            różnicy!!!
            Pozdrawiam!!!
            Ps. dzięki Student Nor.
    • chocoolate Re: NAUKI O RODZINIE NA KSW 03.09.05, 11:29
      widze że tu kompetentne osoby sie wypowiadają... i właśnie bardzo dobrze i fajnie.
      Ja ma pytanie odnoście odnalezienia się w głównym budynku uczelni (blok A,B) czy
      naprawdę trudno jest trafić "tu i tam" za pierwszym razem?
      • Gość: gibsonka Re: NAUKI O RODZINIE NA KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 14:02
        Właśnie to dobre pytanie jest całkowicie o tym zapomniałam!!! 16 ma się odbyć
        jakieś spotkanie organizacyjne w budynku A aula 026, a 7 X "Uroczysta
        inauguracja roku akademickiego" w auli B. Mam takie pytanie czy ja tam trafie
        bez problemu?? czy na terenie budynku znajdują się jakieś wskazówki którędy się
        trzeba udać?? Czy poprostu "koniec języka za przewodnika" Bardzo proszę o
        odpowiedź!!!
        Pozdrawiam!!!
        • Gość: ktos Re: NAUKI O RODZINIE NA KSW IP: *.boreknet.com 03.09.05, 16:19
          spotkanie organizacyjne 3października!! różne miejsca,różne godziny dla różnych
          kierunków. :)
          a pytania całkiem dobre - gdzie co i jak dotrzeć ?
      • kwachuniek Re: NAUKI O RODZINIE NA KSW 05.09.05, 11:37
        Witam. Jeszcze nie zdecydowałem czy isc na AP na pedagogike czy na KSW na Nauki
        o Rodzinie. Mam pytanko... Jaki pytania zadają na rozmowie kwalifikacyjnej na
        Nauki o Rodzinie?? Z góry dziękuje i pozdrawiam...
        • Gość: gibsonka Re: NAUKI O RODZINIE NA KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 20:11
          Witam!Kwachuniek!
          Tak prawde mówiąc to już mało pamiętam co dokładnie pytali bo ja miałam rozmowe
          w czerwcu więc już troche mineło od tego czasu :) ale z tego co pamiętam to
          było: trzy etapy w wychowywaniu dzieci, co to jest społeczeństwo, no i
          oczywiście dlaczego ten kierunek a nie inny. Było jeszcze wiele różnych pytań
          ale naprawde więcej nie pamiętam może ktoś inny będzie mógł Ci troche bardziej
          pomóc!!!
          Pozdrawiam!!!
    • Gość: ktos Re: NAUKI O RODZINIE NA KSW IP: *.boreknet.com 05.09.05, 20:16
      a o komunikacji i odnalezieniu sie na KSW to nam nikt nie chce napisac :P :)
      • Gość: gibsonka Re: NAUKI O RODZINIE NA KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 21:02
        No właśnie nikt niechce nam zdradzić czy tam trzeba się wybrać z kompasem czy
        nie ma żadnego problemu z odnalezieniem tych aulia a spotkanie organizacyjne
        już niedługo przynajmniej w moim przypadku!!!
        • oniczka21 Re: NAUKI O RODZINIE NA KSW 05.09.05, 23:21
          WItam. Z odnalezieniem sie na uczelni nie bedziecie mieli problemow. Wchodzac do
          kampusu zauważycie tablice z rozpiską sal i pięter. Mozliwe ze aula ,,b" to
          nazwa nowej auli,ktora otworzyli w 2 czesci kampusu.W tym sie nie orientuje bo
          wyjezdzajac w czerwcu do domu 2 czesc kampusu byla na ukonczeniu, wiec pewnie
          sie wyrobili z pracami wykończeniowymi.
          Pozdrawiam!
          • Gość: gibsonka Re: NAUKI O RODZINIE NA KSW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 20:08
            To się cieszę że nie ma problemu z odnalezieniem się na uczelni!!!
            Wielkie dzięki Pozdrawiam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka