Dodaj do ulubionych

SAlwator City

IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 12.09.05, 15:38
Chciałem tyko dodać,że nie widziałem gorszej umowy w życiu niż ta na Salwator
Sity!
Obserwuj wątek
    • olapaola1 Re: SAlwator City 13.09.05, 16:23
      Na czym polega problematyczność umowy? Przymierzam się do Salwator City, bardzo
      podoba mi sie lokalizacja, ale poczytałam trochę krytycznych uwag na temat SM
      Salwator, i zaczynam mieć wątpliwości. To znaczy zaczęłam myśleć krytycznie, w
      końcu marketing marketingiem, a to ja będę zadłużona... Czy mógłbyś przesłać
      wzór umowy? mailem na gazetowy.
      • Gość: Miro32 Re: SAlwator City IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 14.09.05, 10:54
        Nie ma wersji elektronicznej, umowy!
        Natomiast najbardziej rażące jest to ze z umowy wynika iz mieszkanie mogą
        oddawać w nieskończoność, ponieważ sprecyzowane do kiedy mają wybudowac jest
        płynne, samo oddanie mieszkania może nastapic ktak naprawde kiedy zechca!
        Nie zniechecem do inwestycji, ale umowa jest do poprawienia w kazdym wzgledzie,
        przed wszytskim w dziale związanym z udostenieniem lokalu, przekazaniem,
        założeniem ksiagi wieczytstej. Umowę niech
        No i dobrych pare lat budowy pod oknem!
        pozdrawiam,
        • Gość: mikos Re: SAlwator City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 10:38
          Uważajcie w umowie na brak suwerenności co do dachu. Moga być reklamy, moga być
          anteny.Walczcie zeby wpłaty były opisane dokładnie co zaczną robić na danym
          etapie budowy bloku. Inaczej wbicie łopaty na osiedlu zaskutkuje płaceniem od
          wszystkich a nie od konkretnego bloku a koniec budowy będzie niezależny od
          waszych wpłat czyli jak w Salwatorze wpłacisz wszystko a bloku nie ma.
          • olapaola1 Re: SAlwator City 19.09.05, 20:19
            O dzizas. To tak jak w mojej spółdzielni w waw, miałam szczęście, że załapałam
            sie na pierwszy etap, i zamieszkaliśmy bez czasowych polizgów. Drugi etap
            ślimaczy się już 4 latka. Dzięki Wam za przydatne uwagi.

Czy na forum są może przyszli mieszkańcy Salwator City? Tzn. ktoś z Was podpisał
            umowę przedwstępną?
            • Gość: Meta Re: SAlwator City IP: *.broker.com.pl 19.09.05, 22:17
              Tak ja podpisałem, a co chcesz poznac sasiadow??:>
              • olapaola1 Re: SAlwator City 21.09.05, 19:34
                Nie wiem, czy zostaniemy sąsiadami, ponieważ ciągle się zastanawiam :)
                Lokalizacja całkiem fajna... i tylko to mnie bierze.

Podpisywałeś umowę taką jak przedstawił deweloper? czy udało się wprowadzić
                swoje uwagi?
        • Gość: Danka Re: SAlwator City IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 18:30
          Jak to nie ma wersji elektronicznej umowy? Ja taką dostałam i mojej koleżance
          tez wysłali bez żadnego problemu.
    • Gość: albin Re: SAlwator City IP: *.orange.pl 21.09.05, 20:28
      W takim razie nasuwa się pytanie, czy developer stosuje
      jednakową umowę dla wszystkich prowadzonych swoich inwestycji.
      Jeden z najważniejszych punków mówi- 10 co miesięcznych rat (bez względu czy
      postęp prac jest czy go nie ma !!)
      Dla mnie jest to nie do przyjęcia
      • Gość: klm Re: SAlwator City IP: 213.134.191.* 27.09.05, 16:54
        jest już prawomocne pozwolenie ?
        • janravic Re: SAlwator City 30.09.05, 20:23
          Sprawdzcie najpierw opinie o salwatorze w linku najgorszy developer to...
          • Gość: lechusas Re: SAlwator City IP: *.nespo.pl / *.w-net.pl 30.09.05, 21:38
            A czy ktoś z Was zapytał o drogę dojazdową do budynków???
            Jeśli nie to czym prędzej pytajcie bo ... JEJ NIE MA!!!
            DLATEGO TERMIN ODDANIA JEST WIRTUALNY!!!
            HA, HA, HA !!!
        • Gość: sąsiad Re: SAlwator City IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 07.11.05, 13:25
          nie ma i marne szanse, ze bedzie, z tego co wiem jest poważny problem z droga
          dojazdową, chcą zrobić dojazd od Armii Krajowej ale to się chyba nie uda - nie
          są właścicielami tych działek, a dojazd od Stańczyka to pomyłka - jak zmieścić
          wszystkich mieszkańców SalwatorTower i City na tej drodze, szykuje się jakiś
          koszmar
          • boldhead jak to? 07.11.05, 14:40
            a slyszalem, ze ma powstac estakada od armii krajowej do podziemnego parkingu.
            na dachu ma powstac ladowisko dla smiglowcow (dlatego dach nie jest wylaczony z
            zasobow).
            • Gość: Helenka Od kogo słyszałeś takie bzdety? IP: *.pnet.com.pl 09.11.05, 16:01
              Przecieżnie od dziś wiadomo, że na dachu ma powstać lotnisko poważnych
              samolotów a nie dla smigłowców. I na drugi raz uwaznie czytaj materiały
              lekramowe.
              Żeby cztery bloki z płaskim dachem a'la Obudowicz sprzedawaćjako miasto, to
              trzeba dużej śruby...
              A jak się podoba lekrama telewizyjna z dziewczynkami prosto ze solarium,
              marzeniem każdego dresa?
              Korzyśc wymierna dla miasta taka, że IMB As.. miała za co kupić i wyremontować
              Starą Elektrownię.
              I dobrze, że miała
              • Gość: Łysy Helenko IP: 81.21.194.* 09.11.05, 19:13
                alez nie za te pieniadze wyremontowala i kupila, bo z salwador sity wspolnego
                nic nie ma. salwador tauer - i owszem, aka zlota wieza, popelnili; szczesliwie
                (dla ludzkosci) panowie B ja "zmodernizowali". czy dla siebie szczesliwie - to
                sie dopiero okaze.
                pzdr
              • konkurs_pk Re: Od kogo słyszałeś takie bzdety? 15.11.05, 21:32
                no chyba zes o KCI mowila.
        • Gość: mieszkaniec Re: SAlwator City IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 07.11.05, 13:30
          z tego co wiem chyba nie dostaną pozwolenia, mieszkam na ul. Zapolskiej i nie
          wyobrażam sobie jak pomieszcza się wszystkie samochody mieszkańców
          SalwatorTower i SalwatorCity w godzinach kiedy wszyscy wyjezdzaja z pracy lub
          wracają do domu, w tej chwili nie ma szans na drogę dojazdową którą obiecuje
          Salwator czyli od Armii Krajowej - tam są ogródki działkowe (chyba że prezesi
          związku działkowców wezmą poteżną łapówkę i zgodzą się na sprzedanie z terenu
          pod drogę)
          • Gość: Helenka Re: SAlwator City IP: *.pnet.com.pl 09.11.05, 16:02
            Wezmą przykład z Budopolu na Wieczystej i "sie przepchnie"
            • Gość: lisek Re: SAlwator City IP: *.interia.pl 07.12.05, 17:11
              tylko lokalizacja jest super
              sam sie wycofalem po odrzuceniu moim poprawek do umowy.
              nawet nie zgodzili sie na zapis,w którym gwarantuja ze urzadzenia zamontowane
              na dachu(ktory pozostajeich wlasnoscia) beda nieszkodliwe dla zdrowia
              Co do drogi to zapowiada sie osiedle bez dojazdu no i bedzie to plac budowy
              przez najblizsze kilka lat.
              NA marginesie. W Krakowie jest juz kancelaria prawna, ktora specjalizuje sie w
              sporac ze Spółką Salwator.
              • Gość: magda Re: SAlwator City IP: *.uk.deuba.com 13.12.05, 17:11
                a mozesz mi podac nazwe tej kancelarii??plizzz
                • helenka17 KKPW 27.12.05, 20:09
                  ul. Dietla
              • Gość: gość Re: SAlwator City IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 27.12.05, 19:56
                Dobrze by było, gdyby ta kancelaria napisała do organizatorów konkursu "Solidna
                Firma". Salwator startuje w tym konkursie i stara się o tytuł "Solidnej Firmy".
                W tej chwili trwa etap publicznej weryfikacji kandydatów - każdy kto ma
                udokumentowane zastrzeżenia co do solidneości kandydujących firm może je wysłać
                do organizatorów konkursu - szczegóły na stronie www.solidnafirma.pl. Adres:
                Sekretariat Programu Solidna Firma, ul. Promyka 11, 01-604 Warszawa
              • hbiern Re: SAlwator City 29.01.06, 14:45
                Cześć, czy mógłbyś podać mi namiary na tą kancelarię ?
                Z góry dzięki.
                Hanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka