Dodaj do ulubionych

Życzenia dla Unii Wolności

IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 11:25
Droga Unio Wolności życzę ci tego abyś na zawsze odeszła ze sceny politycznej.
Aby tak się stało wystarczy, że nie przekroczysz 3% i nie będzie kasy, a to
oznacza koniec. Zasłużyaś na to, bo przez całe 12 lat chciałaś rządzić, ale nie
ponosić nigdy odpowiedzialności, spychając to na innych. Odejdź i nigdy już nie
wracaj, a twoi liderzy zawsze bedą dobrze żyli, mam nadzieję, że już nie w
Polsce ale Izraelu, gdzie od lat ładowali kasę. Good Bye!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: beata Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: 213.17.128.* 24.09.01, 15:09
      O, a kolega zapewne glosowal na Lige Rodzin Polskich....
    • Gość: Mira Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 09:35
      A ja myśę że nie na LPR, lecz na Samoobronę.
      Niestety, teraz chyba "rządzić" będą nami właśnie takie prostaki, jak "kolega"
      powyżej.
      Ja zawsze byłam zwolenniczką Unii i uważam że zrobiła bardzo dużo dobrego,
      szkoda tylko że doszło do podziału.
      • Gość: Adalbert Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: *.dialup.medianet.pl 25.09.01, 09:50
        Gość portalu: Mira napisał(a):

> A ja myśę że nie na LPR, lecz na Samoobronę.
        > Niestety, teraz chyba "rządzić" będą nami właśnie takie prostaki, jak "kolega"
        > powyżej.
        > Ja zawsze byłam zwolenniczką Unii i uważam że zrobiła bardzo dużo dobrego,
        > szkoda tylko że doszło do podziału.

Oczywiście, że UW w porównaniuz LPR, OP czy PiS wypada nieco lepiej. I szkoda, że
        nie ma jej w Sejmie - zamiast tych oszołomów. Ciekawie wyglądałyby pogaduszki
        Leppera z Geremkiem ... .
        Piszesz Miro, że " ... i uważam że zrobiła bardzo dużo dobrego. " Tak to się
        niejako zgadza. Zrobiła b. dużo dla ... siebię i swoich kolesi.

• Gość: xy Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: 213.25.166.* 25.09.01, 11:42
          ciekawe skąd to wiesz, chyba z autopsji
        • Gość: Mira Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 11:50
          A inni to niby nie ???
          Może będzie nie na temat ale ja i tak nadal twierdzę że Unia jest jedyną partią
          ludzi naprawdę inteligentnych. Wystarczy nawet popatrzeć na otoczenie tzn. na
          twarze ludzi tworzących otoczenie Pana Geremka. Aż miło popatrzeć, same
          inteligentne buzie. A gdzie indziej ? Nie będę się wyrażać !
          Szkoda, bardzo szkoda Unii i jej potencjału.
          • Gość: beata Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: 213.17.128.* 25.09.01, 17:08
            Zgadzam sie. To partia ludzi naprawde inteligentnych, pelna specjalistow i
            ludzi, ktorzy wiedza, o czym mowia. Pewnie ze tacy sa i w innych partiach, mimo
            to i tak uwazam UW za intelektualnie najlepsza.
            • Gość: jurij Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 10:00
              Do wiadomości wszystkich nie głosowałem ani na LPR ani na Samoobronę. Nie
              jestem także prostaczkiem tylko studentem studiów doktoranckich na Wydziale
              Prawa i Administracji UJ. Moje życzenia są głosem tysięcy ludzi w Polsce i
              oczywiście można się z nimi nie zgodzić, ale kazdy ma prawo wyrażać własne
              opinie. A moja o Panu Geremku i innych "aktorach" z UW po prostu jest taka.
              • Gość: m Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: 213.25.166.* 26.09.01, 10:48
                Przepraszamy prostaczq
              • krzychut Re: Życzenia dla Unii Wolności 26.09.01, 11:45
                Gdyby nie ludzie z Unii Wolności to zamiast komputera i internetu, dzięki
                którym możesz upubliczniać swoją tępotę, miałbyś do dyspozycji 1 i 2 program
                państwowej telewizji plus ewentualnie Ostankino.
              • Gość: T Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: *.emea.compaq.com 26.09.01, 11:54
                Oczywiscie kazdy moze miec swoje zdanie, ale prymitywne odwolania
                do "izraelskiego pochodzenia" nie przystoja doktorantowi uj.
                Moze nie glosowales na LRP i Samoobrone, ale intelektualnie bardzo od nich nie
                odstajesz...
                T
              • Gość: Eko Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: *.ols.bptnet.pl 28.09.01, 23:20
                Gość portalu: jurij napisał(a):

>
                > . Moje życzenia są głosem tysięcy ludzi w Polsce i
                > oczywiście można się z nimi nie zgodzić, ale kazdy ma prawo wyrażać własne
                > opinie.

Brawo, panie populisto, tak się właśnie uprawia politykę w naszym kraju.
                Na "głosach tysięcy" otumanionych ludzi w Polsce. Piękna droga do osiągnięcia
                politycznej kariery!!!!
                A swoją drogą, jakżeż nisko upadł Wydział Prawa i Administracji UJ !!!. Chyba że
                z tym pańskim doktoratem to tylko marzenie ściętej głowy...
    • Gość: jurij Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 12:11
      Rozumiem, że komputer, internet i inne nowości telekomunikacyjne zawdzięczam
      Unii Wolności. Suprer!!!. Szkoda tylko, że oni (unici) wszystkie swiadectwa,
      dyplomy zawdzięczają PRL-owi, bo przecież te dypolmy, świadectwa umożliwiły im
      rozwój intelektualny. Po drugie gdyby byli tacy uczciwi jak mówią o sobie to
      ponosiliby odpowiedzialność, a tego nigdy nie robili. I jescze jedno spójrzcie
      na ich stany majątkowe sprzed 15 lat, a co mają teraz. Dopchali się do koryta i
      koniec. No ale przecież są tacy "UCZCIWI"
      • Gość: m Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: 213.25.166.* 26.09.01, 12:40
        ty chyba zglupiales totalnie. Przeczytaj sobie chłoptasiu zyciorysy J. Kuronia,
        T. Mazowickiego itd.
        Ciekawe w jaki sposób taki głąb jak ty robi doktorat. Zapewne "przypadkiem"
        dopchałeś się do koryta co?
      • Gość: beata Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: 213.17.128.* 26.09.01, 12:58
        Jak rozumiem, ci ktorzy chcieli sie ksztalcic w czasach PRLu nie mogli tego
        robic, bo uczelnie byly komunistyczne? Nie mogli sie ksztalcic na lekarzy,
        psychologow itd. tylko dlatego, ze uczelnie byly uczelniami PRLowskimi? Dziwne.

A konto kazdego polityka wzrasta. I niewazne czy jest unita, czy czlowiekiem
        Solidarnosci, czy socjaldemokrata...

• Gość: Mira Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 26.09.01, 13:40
        Jak na takiego "inteligenta", za jakiego się podajesz coś twoje poglądy za
        bardzo "lewicują". A tak wogóle, to niby skąd mieli mieć dyplomy ? Przecież
        urodzili się w tzn. Polsce Ludowej i innej wtedy nie było. Coś (jak
        na ""przyszłego" doktorka) jesteś niedouczony i za bardzo bronisz
        stnowiska "tamtych". Co do strony majątkowej ludzi z Unii to nie będę z tobą
        polemizować bo pierwsze to nie twoja sprawa, po drugie widocznie zazdrośisz
        ludziom którzy się czegoś w życiu dorobili, to co przytaczasz jest poprostu
        żałosne. Jesteś chyba za bardzo sfrustrowany. Widocznie nic ci w życiu nie
        wychodzi. Nawet ten twoj "doktorat" brzmi podejrzanie. Jakoś ci nie wierzę. Jak
        myślisz, dlaczego ???
        • Gość: jurij Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 14:38
          Droga Miro! W życiu jestem bardzo szczęśliwy i jak na razie wszystko mi
          wychodzi. Poza tym mam ten zaszczyt, że reprezentuje III próg podatkowy i nigdy
          nikomu niczego nie zazdrościłem. O osobach, które reprezentują, bądź
          reprezentowały Unię nigdy nie będę miał poprostu dobrego zdania. Dla mnie to
          albo ludzie, którzy jak trzeba to należeli do PZPR (np. Balcerowicz)a potem
          nagle o tym zapomnieli, albo tchórze, które ze strachu uciekają (np. Piskorski,
          bo liczą się dla nich tylko własne korzyści, a nie wartości jakie wyznają
          (jeśli wogóle jakieś wyznają). Pozdrawiam Cię
          • Gość: Mira Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 26.09.01, 15:01
            Dzięki za pozdrowienia, ale i tak po twoich wypowiedziach już wyrobiłam sobie
            opinię na twój temat i tak cię jakoś "nie lubię". Ciekawe, co ?
            Również przesyłam pozdrowienia.
            • Gość: jurij Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 12:13
              Dzięki Mira za pozdrowienia!!! Szkoda tylko, że uważasz, że mnie nie lubisz, bo
              tak naprawdę to przecież mnie nie znasz. Nasze poglądy są odmienne, ale to
              przecież nie musi oznaczać, że ludzie myślący inaczej nie mogą się lubić.
              Uważam, że mogą pod warunkiem, że szanuje swoje poglądy, ale i przy tym innych.
              Ja wyraziłem swoje poglądy, ale szanuje twoje. To zależy od swiata wartości
              jakie wyznajesz. Może mnie jednak polubisz, choć nie będę specjalnie o to
              zabiegał. Jeszcze raz serdecznie Cię pozdrawiam!!!
          • Gość: kloss Ej doktorku! IP: 192.168.10.* / *.bratniak.krakow.pl 27.09.01, 01:14
            Ciągle się chwalisz - jestem doktorantem, III próg podatkowy - ale z twoich
            wypowiedzi wynika coś zupełnie innego.
          • Gość: Eko Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: *.ols.bptnet.pl 28.09.01, 23:39

> Droga Miro! W życiu jestem bardzo szczęśliwy i jak na razie wszystko mi
            > wychodzi. Poza tym mam ten zaszczyt, że reprezentuje III próg podatkowy i nigdy
            >
            > nikomu niczego nie zazdrościłem. O osobach, które reprezentują, bądź
            > reprezentowały Unię nigdy nie będę miał poprostu dobrego zdania. Dla mnie to
            > albo ludzie, którzy jak trzeba to należeli do PZPR (np. Balcerowicz)a potem
            > nagle o tym zapomnieli, albo tchórze, które ze strachu uciekają (np. Piskorski,
            >
            > bo liczą się dla nich tylko własne korzyści, a nie wartości jakie wyznają
            > (jeśli wogóle jakieś wyznają). Pozdrawiam Cię

Skoro taki pan szczęśliwy i reprezentuje III próg podatkowy, to świadczy to o
            tym, że nie powodziło sie panu źle w czasie ostatnich 12 lat. Sporo bowiem ludzi
            żyjących w tym okresie ledwo mieści się w I progu. Szczególnie dotyczy to
            studentów studiów doktoranckich, ktorych sytuacja materialna jest wybitnie
            trudna, a jeszcze ciągle się pogarsza.
            Miałbym więc do pana w związku z tym kilka pytań:
            1. Jak to jest, że w przeciwieństwie do wielu cierpiących prawdziwą biedę
            studentów studiów doktoranckich, którzy ( jak wykazują badania statystyczne) mimo
            wszystko nie kontestuja polityki ostatnich 12 lat, pan zadowolony ze swojego
            statusu finansowego bo bogaty, tak krytycznie ocenia tę formację, która
            najpełniej wzięła udział w procesie transformacji ustrojowej i ekonomicznej i
            cały czas uczciwie ponosiła za to odpowiedzialność ???
            Przyznam, że coś mi się tu w pańskim rozumowaniu, jak i przedstawionych faktach
            nie zgadza.

2. Czy może pan podac tytuł swojej pracy doktorskiej ????
            Nazwisko promotora ??? Mam nadzieję iz nie jest to dla pana tajna informacja.
      • Gość: beata Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: 213.17.128.* 27.09.01, 12:17
        Dorobili sie, dopchali do koryta, maja konta...Jak widac w trzecim progu
        podatkowym bywaja tez doktoranci...Ale politycy Unii nie moga, tak?
      • Gość: krzych Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: 195.150.144.* 01.10.01, 15:34

> Rozumiem, że komputer, internet i inne nowości telekomunikacyjne zawdzięczam
        > Unii Wolności. Suprer!!!. Szkoda tylko, że oni (unici) wszystkie swiadectwa,
        > dyplomy zawdzięczają PRL-owi, bo przecież te dypolmy, świadectwa umożliwiły im
        > rozwój intelektualny. Po drugie gdyby byli tacy uczciwi jak mówią o sobie to
        > ponosiliby odpowiedzialność, a tego nigdy nie robili. I jescze jedno spójrzcie
        > na ich stany majątkowe sprzed 15 lat, a co mają teraz. Dopchali się do koryta i
        >
        > koniec. No ale przecież są tacy "UCZCIWI"
        Nie nowości telekomunikacyjne zawdzięczasz unitom tylko dostęp do tych nowości -
        bratruro .
        A swoją drogą - popatrzcie jakim "śmondakom" dzisiaj dyplomy dają i w dodatku
        bredzi "toto" jescze o studiach doktoranckich na UJ. Co na to senat uczelni?
    • Gość: andre Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.01, 08:11
      Brawo Jurij!!!! Nareszcie ktoś powiedział prawdę o unitach. Nie przejmuj się
      tym co ci ludzie tu piszą. Dla nich nie ma znaczenia czy Polska będzie Polską
      czy jej wogóle nie będzie. Trzymaj sie stary i oby tak dalej!!!!
      • Gość: mix Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: 213.25.166.* 27.09.01, 09:02
        Gość portalu: andre napisał(a):

> Brawo Jurij!!!! Nareszcie ktoś powiedział prawdę o unitach. Nie przejmuj się
        > tym co ci ludzie tu piszą. Dla nich nie ma znaczenia czy Polska będzie Polską
        > czy jej wogóle nie będzie. Trzymaj sie stary i oby tak dalej!!!!
        "spoko" jestes andre

• Gość: Mira Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 27.09.01, 09:28
        Gość portalu: andre napisał(a):

> Brawo Jurij!!!! Nareszcie ktoś powiedział prawdę o unitach. Nie przejmuj się
        > tym co ci ludzie tu piszą. Dla nich nie ma znaczenia czy Polska będzie Polską
        > czy jej wogóle nie będzie. Trzymaj sie stary i oby tak dalej!!!!

No tak, więc według ciebie teraz będzie ta prawdziwa Polska ??? Tak ??? Ciekawe
        spostrzeżenie !
        Jestem bardzo ciekawa co powiesz za parę lat pod "rządami" wybranych "oszołomów".
        Zobaczymy jak będą wyglądać "rządy" ludzi, którzy do tego zupełnie się nie
        nadają. Jak się będą ze sobą dogadywać ? Jakoś ciemno to widzę. Zresztą nie tylko
        ja.

• Gość: kloss Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: 192.168.10.* / *.bratniak.krakow.pl 27.09.01, 11:05
          Tak - niektórym śni się Polska od morza do morza. A teraz dzięki temu, że
          głosowali na faszystów i nacjonalistów z LPR mają nadzieję, że ich sny się
          spełnią. Oby nie.
          • Gość: m Re: Życzenia dla Unii Wolności IP: 213.25.166.* 27.09.01, 21:09
            Gość portalu: kloss napisał(a):

> Tak - niektórym śni się Polska od morza do morza. A teraz dzięki temu, że
            > głosowali na faszystów i nacjonalistów z LPR mają nadzieję, że ich sny się
            > spełnią. Oby nie.

POPIERAM POPIERAM POPIERAM W 100%
            SZKODA ZE JEST W POLSCE TAK MALO LUDZI, KTÓRZY MYSLA RACJONALNIE.
            NIESTETY WIEKSZOSC JEST ZASLEPIONA WE WLASNYCH KOMPLEKSACH I POZA SOBA WIDZI
            JEDYNIE CZUBEK WLASNEGO NOSA. NO PRZECIESZ TO SIE W GLOWNIE NIE MIESCI, ZE
            NIEKTORZY MAJA TUTAJ TAKIE POGLADY ZE AZ SLABO. TOLERANCJA MA SWOJE GRANICE

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka