Dodaj do ulubionych

Convector Develompent

IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 21.10.05, 03:43
Czy ktos kupil u nich mieszkanie na Zachodniej??? ... bo szukam przyszlych
sasiadow.
Obserwuj wątek
    • bnm123 Re: Convector Develompent 21.10.05, 17:27
      jeśli możesz to napisz co cię skłoniło do kupna mieszkania w bloku przy
      Zachodniej? Bardzo mnie to ciekawi bo dla mnie jest to b. nieciekawa inwestycja.
      • Gość: monias77 Re: Convector Develompent IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 22.10.05, 00:49
        no jasne, ze moge. A ja moge spytac czemu dla Ciebie taka nieciekawa? Bo mnie i
        miejsce, standard i cena odpowiada. ponadto bardzo odopowiada mi uklad
        mieszkania, to ze bedzie mialo duzy balkon z fajnym widoczkiem na
        Bielansko-Tyniecki Park Krjobrazowy.Ogolna wizualizacja calego budynku tez mi
        sie podoba. Jezeli chodzi o Develeopera to tez na razie nie mam zastrzezen.
    • bnm123 Re: Convector Develompent 22.10.05, 10:39
      jeżeli wybrałaś widok z okna na Bielany tzn. że będziesz miała pod oknami bardzo
      ruchliwą drogę.
      jeżeli zdecydować by się na mieszkanie w innej części bloku to też nieciekawie,
      bo dookoła obstawiony innymi blokami /zbyt bliskie odległości, a jeszcze chce
      się tu wepchać Wawel Service/.
      Interesowałam się tą inwestycją w styczniu br i wtedy informowali że budowa
      rusza najpóźniej w maju, sama wiesz kiedy zaczęli.

a na koniec
      mam nadzieję że skończą tak jak planują, ty się wprowadzisz i będziesz
      zadowolona. a zachody słońca nad klasztorem na Bielanach są cudne. pozdrawiam.
      • Gość: seb Re: Convector Develompent IP: 213.94.213.* 23.10.05, 03:10
        Rowniez kupilem mieszkanie w tej inwestycji (okna wychodza na to dosc ruchliwa
        ulice ale ciekawe jak to bedzie w rzeczywistosci z tym halasem bo o ile dobrze
        pamietam to ulica jest oddalona od budynku ok. 100 metrow), jak na razie jestem
        dosc zadowolony z obslugi mimo terminu rozpoczecia budowy, ktory sie oddalil o
        pare miesiecy.
        Pzdr dla sasiadki.
        • Gość: monias77 Re: Convector Develompent IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 23.10.05, 18:08
          To milo,ze jakis sasiad sie w koncu odezwal:).
          Moje mieszkanie znajduje sie w nizszej czesci budynku na szostym pietrze i mam
          widoka na poludniowo-zachodnia strone, czyli na ulice Jahody (odleglosc od
          udynkow mieszkalnych wynosi chyba okolo 50 m). A odleglosc budynku od glownej
          ulicy to faktycznie ok 100m wiec moze nie bedzie az tak glosno, zreszta dla mnie
          osobiscie to nie jest az tak wielki problem.pozdrowiam

• Gość: sąsiad zza miedzy Re: Convector Develompent IP: 83.143.128.* 24.10.05, 09:16
            Ja jestem sasiadem ale zza miedzy.
            I muszę przyznać, że troche sie zdenerwowalem gdy dowiedzialem sie o tym, ze w
            sasiedztwie blokow IV pietrowych powstanie blok XI pietrowy.
            Ale teraz po kilku miesiącach myśle, że:
            - blok Convectora wyciszy szum aut od ulicy Grota Roweckiego. Nie łudzcie się -
            na tym odcinku można się naprawdę rozpędzić i dlatego w szczególnie w nocy auta
            b. wyraźnie słychać. A ja mieszkam przy Drukarskiej (z 500 m) od ulicy. Na
            dodatek ulica ta kiedyś bedzie 4 pasową, a nie jak dotychczas 2 pasmową, więc
            będzie jeszcze głośniej. A dojdzie jeszcze tramwaj... Ale zawsze można postawić
            jakieś ekrany dzwiękochłonne,
            - dzięki blokowi Convectora ulica Zachodnia nigdy już nie połączy ul. Grota
            Roweckiego z Kobierzyńską. A to jest dla mnie plus, bo będzie mniej aut tamtędy
            jeżdziło, czyli będzie mniej hałasu,
            - blok z wizualizacji wygląda nieźle (poza wysokością), będzie ogrodzony, a
            więc zatrzyma pewną, bardziej agresywną i rozwrzeszczaną młodzież ze starych
            bloków, dzięki czemu w naszej części (Drukarska, Jahody, Gutenberga) będzie
            spokojniej i mniej kradzieży. Bo jak będą mieli obchodzić, nadkładać drogi to
            przynajmniej jakaś część z tych mętów zrezygnuje. Tym bardziej, jak ogrodzi się
            także teren Wawel Serwisu,
            - co do widoków, to nie cieszyłbym się za wcześnie, bo faktycznie od strony
            wschodniej powstanie blok Wawel Serwis (wysoki, X piętrowy), a słyszalem też,
            iż pomiędzy blokiem Convectora a blokami przy ul. Jahody da się postawić
            jeszcze jeden blok (!!!). Nie wiem jak chcą to zrobić, ale widząc jak powstają
            nowe budynki i w jakich miejscach obawiam się, że da się to zrobić. I dopóki
            nie zostanie uchwalony plan zagospodarowania przestrzennego dla tej dzielnicy,
            to...
            PZDR
            Sąsiad zza miedzy.
    • Gość: sasiadka Re: Convector Develompent IP: *.delphiauto.com 26.10.05, 10:58
      ja tez kupilam mieszkanie na Zachodniej.
      mam nadzieje, ze developer wywiaze sie z umowy i bedziemy mieli fajne
      mieszkanka.
    • waiter22 Re: Convector Develompent 28.10.05, 09:39
      Oj, chyba strasznie kradną na tej budowie...
      Wczoraj wieczorem zapalili takie lampy, jak szperacze na bombowce (w stronę
      południowią), że w pokoju miałem jasno przez całą noc jakbym miał zapalona
      lampkę.
      Ale może to i dobrze - zaoszczędzę na prądzie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka