Gość: monias77 IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 21.10.05, 03:43 Czy ktos kupil u nich mieszkanie na Zachodniej??? ... bo szukam przyszlych sasiadow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bnm123 Re: Convector Develompent 21.10.05, 17:27 jeśli możesz to napisz co cię skłoniło do kupna mieszkania w bloku przy Zachodniej? Bardzo mnie to ciekawi bo dla mnie jest to b. nieciekawa inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias77 Re: Convector Develompent IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 22.10.05, 00:49 no jasne, ze moge. A ja moge spytac czemu dla Ciebie taka nieciekawa? Bo mnie i miejsce, standard i cena odpowiada. ponadto bardzo odopowiada mi uklad mieszkania, to ze bedzie mialo duzy balkon z fajnym widoczkiem na Bielansko-Tyniecki Park Krjobrazowy.Ogolna wizualizacja calego budynku tez mi sie podoba. Jezeli chodzi o Develeopera to tez na razie nie mam zastrzezen. Odpowiedz Link Zgłoś
bnm123 Re: Convector Develompent 22.10.05, 10:39 jeżeli wybrałaś widok z okna na Bielany tzn. że będziesz miała pod oknami bardzo ruchliwą drogę. jeżeli zdecydować by się na mieszkanie w innej części bloku to też nieciekawie, bo dookoła obstawiony innymi blokami /zbyt bliskie odległości, a jeszcze chce się tu wepchać Wawel Service/. Interesowałam się tą inwestycją w styczniu br i wtedy informowali że budowa rusza najpóźniej w maju, sama wiesz kiedy zaczęli. a na koniec mam nadzieję że skończą tak jak planują, ty się wprowadzisz i będziesz zadowolona. a zachody słońca nad klasztorem na Bielanach są cudne. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Convector Develompent IP: 213.94.213.* 23.10.05, 03:10 Rowniez kupilem mieszkanie w tej inwestycji (okna wychodza na to dosc ruchliwa ulice ale ciekawe jak to bedzie w rzeczywistosci z tym halasem bo o ile dobrze pamietam to ulica jest oddalona od budynku ok. 100 metrow), jak na razie jestem dosc zadowolony z obslugi mimo terminu rozpoczecia budowy, ktory sie oddalil o pare miesiecy. Pzdr dla sasiadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monias77 Re: Convector Develompent IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 23.10.05, 18:08 To milo,ze jakis sasiad sie w koncu odezwal:). Moje mieszkanie znajduje sie w nizszej czesci budynku na szostym pietrze i mam widoka na poludniowo-zachodnia strone, czyli na ulice Jahody (odleglosc od udynkow mieszkalnych wynosi chyba okolo 50 m). A odleglosc budynku od glownej ulicy to faktycznie ok 100m wiec moze nie bedzie az tak glosno, zreszta dla mnie osobiscie to nie jest az tak wielki problem.pozdrowiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad zza miedzy Re: Convector Develompent IP: 83.143.128.* 24.10.05, 09:16 Ja jestem sasiadem ale zza miedzy. I muszę przyznać, że troche sie zdenerwowalem gdy dowiedzialem sie o tym, ze w sasiedztwie blokow IV pietrowych powstanie blok XI pietrowy. Ale teraz po kilku miesiącach myśle, że: - blok Convectora wyciszy szum aut od ulicy Grota Roweckiego. Nie łudzcie się - na tym odcinku można się naprawdę rozpędzić i dlatego w szczególnie w nocy auta b. wyraźnie słychać. A ja mieszkam przy Drukarskiej (z 500 m) od ulicy. Na dodatek ulica ta kiedyś bedzie 4 pasową, a nie jak dotychczas 2 pasmową, więc będzie jeszcze głośniej. A dojdzie jeszcze tramwaj... Ale zawsze można postawić jakieś ekrany dzwiękochłonne, - dzięki blokowi Convectora ulica Zachodnia nigdy już nie połączy ul. Grota Roweckiego z Kobierzyńską. A to jest dla mnie plus, bo będzie mniej aut tamtędy jeżdziło, czyli będzie mniej hałasu, - blok z wizualizacji wygląda nieźle (poza wysokością), będzie ogrodzony, a więc zatrzyma pewną, bardziej agresywną i rozwrzeszczaną młodzież ze starych bloków, dzięki czemu w naszej części (Drukarska, Jahody, Gutenberga) będzie spokojniej i mniej kradzieży. Bo jak będą mieli obchodzić, nadkładać drogi to przynajmniej jakaś część z tych mętów zrezygnuje. Tym bardziej, jak ogrodzi się także teren Wawel Serwisu, - co do widoków, to nie cieszyłbym się za wcześnie, bo faktycznie od strony wschodniej powstanie blok Wawel Serwis (wysoki, X piętrowy), a słyszalem też, iż pomiędzy blokiem Convectora a blokami przy ul. Jahody da się postawić jeszcze jeden blok (!!!). Nie wiem jak chcą to zrobić, ale widząc jak powstają nowe budynki i w jakich miejscach obawiam się, że da się to zrobić. I dopóki nie zostanie uchwalony plan zagospodarowania przestrzennego dla tej dzielnicy, to... PZDR Sąsiad zza miedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasiadka Re: Convector Develompent IP: *.delphiauto.com 26.10.05, 10:58 ja tez kupilam mieszkanie na Zachodniej. mam nadzieje, ze developer wywiaze sie z umowy i bedziemy mieli fajne mieszkanka. Odpowiedz Link Zgłoś
waiter22 Re: Convector Develompent 28.10.05, 09:39 Oj, chyba strasznie kradną na tej budowie... Wczoraj wieczorem zapalili takie lampy, jak szperacze na bombowce (w stronę południowią), że w pokoju miałem jasno przez całą noc jakbym miał zapalona lampkę. Ale może to i dobrze - zaoszczędzę na prądzie :) Odpowiedz Link Zgłoś