20.11.05, 11:20
Czy ktoś ma jakąś wiążacą oipnię na temat Wydziału Zarządzania na AGH???
Obserwuj wątek
    • kasia_kar Re: AGH 20.11.05, 18:02
      To dziwny wydział.
      Są na nim dziwne przedmioty ogólnoinzynierskie na pierwszych latach. Uczą trochę
      o wszystkim i o niczym. Jako jedyny wydział na AGH prowadzi lektorat z dwóch
      języków obcych (co mu się liczy na duży plus). Tyle z opini kolegów i koleżanek
      co tam studiują.
      • aaannn Re: AGH 21.11.05, 14:44
        nic dziwnego ze sa przedmioty ogolnoinzynierskie, skoro po skonczeniu mamy miec inzyniera. ale ze nie sa to studia techniczne, wiec cudow od nas nie wymagaja.
        wlasciwie dopiero zaczelam te studia, ale pytac mozesz ;-)
    • Gość: Szymon Re: AGH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 10:16
      Studiuje na tym wydziale już 4 rok (teraz SUM). Mam raczej miłe doświadczenia, i
      no i wiele w pamięci zostanie (nawet i kilku doktorów się zapamięta;-) ).
      Ogólnie polecam, bo większość wykładowców dobrze uczy i czuje się ok.
      • didi_z Re: AGH 25.11.05, 16:03
        a jak poziom i czy jest ciężko??
        • Gość: <> Re: AGH IP: *.246.jawnet.pl 26.11.05, 10:43
          a ktory kierunek cie interesuje? ZiM czy ZiP??
          • didi_z Re: AGH 28.11.05, 03:37
            ZIP,jeśli możesz to napisz mi jak najwięcej o tym kierunku.Pozdrawiam pa
            • Gość: <> Re: AGH IP: *.devs.futuro.pl 28.11.05, 10:10
              Na ZiP jestem od 2 miesiecy wiec wiem jeszcze niewiele.... a co konkretnego
              chcialabys wiedziec??
              • didi_z Re: AGH 30.11.05, 12:09
                szczerze mowiac to mialam nadzije, ze dowiem sie czegos konkretnego, czego tam
                tak naprawde ucza i czy w ogole jest sens to studiowac????
    • Gość: A.P. Re: AGH IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 16.12.05, 18:27
      Hejka,
      W tym roku bronilam sie wlasnie na WZ na AGH. Co do poziomu to powiem tak
      WSZYSTKO ZALEZY OD CIEBIE! Bedziesz sie chciec nauczyc to sie nauczysz i
      znajdziesz prowdzacych ktorzy Ci pomoga, a nie bedziesz chciec to swiety Boze
      nie pomoze... Przedmioty techniczne sa bo sie ma potem inzynierka... Pamietam
      jak na pierwszym roku sie zastanawialam po co mi Inzynieria Materiałow czy
      technologie wytwarzania.. Teraz wiem ze to potrzebne w pracy :D W firmach
      produkcyjnych, przemyśle poprostu sie to przydaje (nawet w kadrach czy
      ksiegowosci!!!) Wiekszosc ludzi z mojego roku pracuje i nie miala wiekszych
      problemow ze znalezieniem pracy, a to dosc wazne.
      Pozdro
      A.P.
    • Gość: Mosq Re: AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 01:05
      To ja tez coś napiszę :) jestem na drugim roku ZiM, faktycznie jest to dziwny
      wydział z jednej strony dużo wiadomości technicznych które niestety często
      ograniczają się do zakuwania całego materiału na pamięć z drugiej strony
      matematyka w ciekawym wydaniu, ekonomia oraz fajni ludzie :) Dwa języki to
      faktycznie plus ale jest to plus tylko w odniesieniu do innych wydziałów AGH.
      Moim zdaniem nie jest to trafne porównanie, ponieważ na pozostałych, ściśle
      technicznych wydziałach, znajomość kilku języków obcych nie jest już tak
      istotna. Porównanie z AE wypada już dużo gorzej, tam także mają dwa języki ale
      już od pierwszego roku (na WZ pierwszy język wchodzi na drugim roku :/). Dla
      równowagi dodam że na AE poziom matematyki jest niski, a to duży minus. Plusem
      studiowania na AGH jest możliwość podjęcia drugiego kierunku bez zdawania
      egzaminów (wybór jest duży). Na pytanie „Czy jest sens to studiować?” nie
      potrafię Ci odpowiedzieć bo to zależy tylko od tego co chcesz robić w życiu. A
      jeśli chcesz rady to uciekaj jak najdalej od tego wydziału oraz kierunku ;)
      konkurencja na rynku pracy i tak jest duża ;). Jeśli mogę to chciałbym
      postraszyć jeszcze dziewczynkę z pierwszego roku :D pierwszy semestr jest Oki,
      ale poczekaj tylko na inżynierie materiałową z panem prof. Dr hab. inż. W.K. a
      będziesz przeklinała ten wspaniały tytuł inż. przed nazwiskiem :D chociaż może
      faktycznie kiedyś to zaprocentuje :) Mam też kilka pytań do pani (eh.. same
      dziewczynki na tym wydziale chyba;)) która skończyła WZ, napisz jak to z tą
      pracą wygląda dokładnie bo to chyba najważniejsze. Jak oceniasz specjalności
      oraz co twoim zdaniem warto wybrać :) Pozdrawiam :)
      • Gość: AEstjudent Re: AGH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 16:57
        zapraszam na AE ..skoro poziom matmy jest tak niski .. polecam informatyke i dr
        Guzika... Mosq nie wiesz co za bzdury piszesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka