didi_z 20.11.05, 11:20 Czy ktoś ma jakąś wiążacą oipnię na temat Wydziału Zarządzania na AGH??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_kar Re: AGH 20.11.05, 18:02 To dziwny wydział. Są na nim dziwne przedmioty ogólnoinzynierskie na pierwszych latach. Uczą trochę o wszystkim i o niczym. Jako jedyny wydział na AGH prowadzi lektorat z dwóch języków obcych (co mu się liczy na duży plus). Tyle z opini kolegów i koleżanek co tam studiują. Odpowiedz Link Zgłoś
aaannn Re: AGH 21.11.05, 14:44 nic dziwnego ze sa przedmioty ogolnoinzynierskie, skoro po skonczeniu mamy miec inzyniera. ale ze nie sa to studia techniczne, wiec cudow od nas nie wymagaja. wlasciwie dopiero zaczelam te studia, ale pytac mozesz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: AGH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 10:16 Studiuje na tym wydziale już 4 rok (teraz SUM). Mam raczej miłe doświadczenia, i no i wiele w pamięci zostanie (nawet i kilku doktorów się zapamięta;-) ). Ogólnie polecam, bo większość wykładowców dobrze uczy i czuje się ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: AGH IP: *.246.jawnet.pl 26.11.05, 10:43 a ktory kierunek cie interesuje? ZiM czy ZiP?? Odpowiedz Link Zgłoś
didi_z Re: AGH 28.11.05, 03:37 ZIP,jeśli możesz to napisz mi jak najwięcej o tym kierunku.Pozdrawiam pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: AGH IP: *.devs.futuro.pl 28.11.05, 10:10 Na ZiP jestem od 2 miesiecy wiec wiem jeszcze niewiele.... a co konkretnego chcialabys wiedziec?? Odpowiedz Link Zgłoś
didi_z Re: AGH 30.11.05, 12:09 szczerze mowiac to mialam nadzije, ze dowiem sie czegos konkretnego, czego tam tak naprawde ucza i czy w ogole jest sens to studiowac???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.P. Re: AGH IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 16.12.05, 18:27 Hejka, W tym roku bronilam sie wlasnie na WZ na AGH. Co do poziomu to powiem tak WSZYSTKO ZALEZY OD CIEBIE! Bedziesz sie chciec nauczyc to sie nauczysz i znajdziesz prowdzacych ktorzy Ci pomoga, a nie bedziesz chciec to swiety Boze nie pomoze... Przedmioty techniczne sa bo sie ma potem inzynierka... Pamietam jak na pierwszym roku sie zastanawialam po co mi Inzynieria Materiałow czy technologie wytwarzania.. Teraz wiem ze to potrzebne w pracy :D W firmach produkcyjnych, przemyśle poprostu sie to przydaje (nawet w kadrach czy ksiegowosci!!!) Wiekszosc ludzi z mojego roku pracuje i nie miala wiekszych problemow ze znalezieniem pracy, a to dosc wazne. Pozdro A.P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mosq Re: AGH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 01:05 To ja tez coś napiszę :) jestem na drugim roku ZiM, faktycznie jest to dziwny wydział z jednej strony dużo wiadomości technicznych które niestety często ograniczają się do zakuwania całego materiału na pamięć z drugiej strony matematyka w ciekawym wydaniu, ekonomia oraz fajni ludzie :) Dwa języki to faktycznie plus ale jest to plus tylko w odniesieniu do innych wydziałów AGH. Moim zdaniem nie jest to trafne porównanie, ponieważ na pozostałych, ściśle technicznych wydziałach, znajomość kilku języków obcych nie jest już tak istotna. Porównanie z AE wypada już dużo gorzej, tam także mają dwa języki ale już od pierwszego roku (na WZ pierwszy język wchodzi na drugim roku :/). Dla równowagi dodam że na AE poziom matematyki jest niski, a to duży minus. Plusem studiowania na AGH jest możliwość podjęcia drugiego kierunku bez zdawania egzaminów (wybór jest duży). Na pytanie „Czy jest sens to studiować?” nie potrafię Ci odpowiedzieć bo to zależy tylko od tego co chcesz robić w życiu. A jeśli chcesz rady to uciekaj jak najdalej od tego wydziału oraz kierunku ;) konkurencja na rynku pracy i tak jest duża ;). Jeśli mogę to chciałbym postraszyć jeszcze dziewczynkę z pierwszego roku :D pierwszy semestr jest Oki, ale poczekaj tylko na inżynierie materiałową z panem prof. Dr hab. inż. W.K. a będziesz przeklinała ten wspaniały tytuł inż. przed nazwiskiem :D chociaż może faktycznie kiedyś to zaprocentuje :) Mam też kilka pytań do pani (eh.. same dziewczynki na tym wydziale chyba;)) która skończyła WZ, napisz jak to z tą pracą wygląda dokładnie bo to chyba najważniejsze. Jak oceniasz specjalności oraz co twoim zdaniem warto wybrać :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AEstjudent Re: AGH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 16:57 zapraszam na AE ..skoro poziom matmy jest tak niski .. polecam informatyke i dr Guzika... Mosq nie wiesz co za bzdury piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś