Dodaj do ulubionych

Krakowski Marsz Tolerancji przejdzie ulicami mi...

IP: *.chello.pl 22.11.05, 23:00
K.. mac dalibyscie sobie siana pajace
Obserwuj wątek
    • ksiaze.ciemnogrodu [...] 22.11.05, 23:01
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: olo Marsz zboczeńców do puszczy niepołomickiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 23:28
        1. nazywajmy rzeczy po imieniu, a nie jakieś wygibasy z marszami "równości".

2. wokoł błoń też chodzą ludzie więc odpada, puszcz niepołomicka ewentualnie
        białowieska, tylko trzeba żubrom pozasłaniać oczy i tyłki.
        • Gość: jo Re: Marsz zboczeńców do puszczy niepołomickiej IP: 83.238.120.* 23.11.05, 17:53
          Oto reprezentacja mieszczan: zaścianek, ciemnota. Sami wkładajcie łapy w
          kajdany Prywaty i Sku wielstwa

J.
      • Gość: R2D2 a co ty jestes? jasnowidz? IP: 213.190.149.* 22.11.05, 23:48
        skad jestes pewien co mysli wiekszosc? ja nie jestem ani gejem ani lesbijka (to
        drugie technicznie niemozliwe) ale co nie jest prawnie zakazane to jest
        legalne. Ci kolesie maja wiec prawo do manifestacji.
        • Gość: gej-jasnowidz Re: a co ty jestes? jasnowidz? IP: dns.d* / *.mofnet.gov.pl 23.11.05, 10:21
          "... ja nie jestem ani gejem ani lesbijka (to drugie technicznie niemozliwe)".

Oczywiście, że technicznie jest możliwe. Zachęcam do uczestnictwa w naszych
          imprezach może nawet będzie realne.
    • Gość: josef I tak nie damy sie zepchnac na margines! :P IP: *.man.rsk.pl 22.11.05, 23:44
      Bedziemy walczyc o swoje prawa az do konca!
      • Gość: debil Re: I tak nie damy sie zepchnac na margines! :P IP: *.utaonline.at 23.11.05, 00:15
        a co to znaczy do konca?
      • Gość: Jacek z Huty Re: I tak nie damy sie zepchnac .. a kto mówi IP: *.zax.pl / *.zax.pl 23.11.05, 11:34
        A kto tu mówi o marginesie? Nie zmuszajcie jednak ludzi do akceptowania na siłe
        waszych orientacji. To tak jak ja bym organizował marsz na rzecz toleranji
        pijacych mleko. Dlaczego mam narzucac komuś na siłe swoje upodobania w piciu
        mleka ? Ktoś chce pić niech pije,ale robić imprezy z tego powodu. I jeszcze
        jedno do tego wszystkiego służy konstytucja. Ale rozumiem to teraz jest taka
        moda. Paru polityków wypłynie na fali tolerancji wykorzystujac młodych
        zbuntowanych. Tak było jest i bedzie.
        • Gość: qwe jakie narzucanie poglądow? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 17:12
          oni tylko chca zorganizowac marsz, a to nie zonacza ze komus chca narzucac sowje poglady a jedynie je zaprezentowac. to tak samo jak targi edukacyjne byly na rynku - tam prezentowaly swoje ofery uczelnie a nikt nikomu nie wmuszal na sile koniecznosci skorzystania z nich...

• gniewko_syn_ryba Re: jakie narzucanie poglądow? 23.11.05, 23:38
            Tak, tak, masz rację... Chcą "tylko" zaprezentować... ale od kiedy na "to" mówi
            się "poglądy" ???... ;)))
        • Gość: demokracja Re: I tak nie damy sie zepchnac .. a kto mówi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 18:34
          Do picia mleka namawia państwo na skalę krajową. Chyba przeoczyłeś. A w Polsce
          panuje demokracja i cudownie, że tylu wspaniałych ludzi bierze udział w
          Marszach Równości. Jest szansa, że dzięki takim marszom i ludziom, którzy je
          organizują zaczniemy żyć w normalnym kraju. Czego życzę bardzo sobie i
          wszystkim!
        • Gość: tchaikovsky Re: I tak nie damy sie zepchnac .. a kto mówi IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 25.11.05, 00:18
          O jakim narzucaniu Ty mowisz!? Czy Ty nie masz wlasnego rozum? Komu oni
          cokolwiek narzucaja? Czy przez to, ze zobacze ich maszerujacych po ulicy
          mialbym zostac homoseksualista?
    • Gość: agnostyk Re: Krakowski Marsz Tolerancji przejdzie ulicami IP: *.autocom.pl 23.11.05, 00:18
      Ja jestem hetero, ale poprę marsz w Krakowie. I namówię swoich znajomych. Będę
      tam!
    • Gość: Lex-legis Kto to finansuje i kto za tym stoi??? IP: *.seminarium.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 00:28
      Kto i dlaczego próbuje pod pięknymi hasłami za wzorce dawać zboczenia....
      • Gość: Locutus Re: Kto to finansuje i kto za tym stoi??? IP: *.bie.lama.net.pl 23.11.05, 17:50
        Nikt nie daje żadnych wzorców - po prostu ci ludzie chcą walczyć o takie same
        prawa, jak mają heterycy. O to, by mogli się dowiedzieć o stanie zdrowia swojego
        partnera, gdy znajdzie się w szpitalu, o to, by mogli się wspólnie z nim
        rozliczyć z fiskusem, o to, by mogli po nim dziedziczyć etc.

...tymczasem Polsce pod tym względem bliżej do Iranu niż do Białorusi, a
        ostatnie wydarzenia w Poznaniu to pokazały. I zgadzam się z wypowiedzią zawartą
        w artykule: ci ludzie, którzy w czasach stanu wojennego byli przez poprzednią
        władzę represjonowani za to, że są inni niż zakładał Jedynie Słuszny model
        polaka-komunisty teraz sami represjonują innych za to, że są inni niż zakłada
        Jedynie Słuszny model polaka-katolika-fanatyka. Żenada. Nie pamięta wół, jak
        cielęciem był? Czy może legendarna zasada (o ile pamiętam autorem tego skrótu
        był pan Kaczyński - a pasuje teraz do niego jak ulał) TKM? Dorwali się do
        władzy, to teraz oni będą dyskryminować, represjonować i wprowadzać swoje
        Jedynie Słuszne wzorce?

Pzdr.
        LOKI
    • Gość: gs Re: Krakowski Marsz Tolerancji przejdzie ulicami IP: *.ghnet.pl 23.11.05, 00:37
      To nie jest marsz tolerancji tylko demonstracyjne okazywanie inności. Szanowni
      organizatorzy - dlaczego nie nazwiecie rzeczy po imieniu?
      • ar.co Re: Krakowski Marsz Tolerancji przejdzie ulicami 23.11.05, 15:04
        Czyżby w twoim poście brzmiało oskarżenie? Nawet jeśli jest to marsz "inności" -
        to odkąd jedynym słusznym wzorcem ma być "taksamość"? Pewnie, są tacy, którzy
        chcieliby żeby wszyscy byli identyczni i najlepiej sterowani pilotem, ale na
        szczęście jeszcze tego nie zdołano wprowadzić w życie.
    • Gość: BATON Re: Krakowski Marsz Tolerancji przejdzie ulicami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 00:57
      będzie zadyma ,tralaalalalaaaaa
    • Gość: qqq kultura gejowsko-lesbijska???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 07:29

Lewacy organizujacy demonstracje homoseksualistow uzywaja metod "sprawdzonych" przez
      komuchow.
      Tam gdzie lewacy wsadzaja dzis przymiotnik "gejowsko-lesbijski", komuchy dawaly przymiotnik
      "demokratyczny" i mowili o "kulturze socjalistycznej" o "ekonomii socjalistycznej" o "demokracji
      socjalistycznej" itp.
      Nie ma czegos takiego jak "kultura gejowsko-lesbujska", tak jak dawniej nie bylo "kultury
      demokratycznej".
      Kultura jest jedna.
      Homoseksualisci nie posiadaja odrebnej kultury tylko odrebne upodobania seksualne.
      Homoseksualisci sa organizowani, podburzani i wykorzystywani politycznie przez lewakow tak
      jak dawniej robotnicy takze traktowani instrumentalnie przez komuchow.
      • Gość: ja Re: kultura gejowsko-lesbijska???????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 09:26
        > Nie ma czegos takiego jak "kultura gejowsko-lesbijska", (...)
        > Homoseksualisci nie posiadaja odrebnej kultury tylko odrebne upodobania
        seksualne.

Otóż to, proszę państwa, i tego się trzymajmy. Jeśli chcecie sobie zrobić marsz
        i pochwalić się jakie macie upodobania - proszę bardzo. Faktycznie, niezbyt
        pięknie się dzieje, kiedy ktoś wam w tym przeszkadza, w końcu de gustibus non
        disputandum... Ale też proszę nie domagać się jakichś szczególnych praw! To
        tak, jakby nagle miłośnicy szpinaku wyszli na "marsz równości" w obronie
        uciskanej mniejszości. Osobiście tych od szpinaku też nie rozumiem, ale nie
        poszłabym rozbijać ich demonstracji. Tylko proszę nie wprowadzać do obiegu
        hasła o "kulturze szpinakofilów"! Kultura jest jedna, gusty się różnią...
        Pozdrawiam!
      • Gość: gejo-lesba :P Jaka kultura??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 11:22
        Jaka znów kultura gejowsko-lesbijska? Powaliło kogoś?
        Ci twórcy kultury mieli coś więcej do powiedzenia, niż tylko tyle, że są
        homosiami czy lesbami! Nie utożsamiali swojej twórczości z orientacją seksualną!
        Dla was walka o byt, jest walką o... wolny odbyt!!!
    • Gość: op90 [...] IP: *.ghnet.pl 23.11.05, 07:47
    • Gość: Prawda Popierani przez Komuchów i Liberałów są bezkarni!! IP: *.seminarium.lan / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 08:24
      WSTYD I SKANDAL
    • Gość: Al Re: To prowokacja piękne hasła a chodzi o zboczen IP: *.ghnet.pl 23.11.05, 08:54
      Powiedz, proszę, wyraźnie kto to taki i jaki ma cel, bo ja naprawdę nie wiem,
      myślę, myślę i nic nie mogę wymyśleć
    • Gość: co zrobić żeby nie dać sprofanować Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 09:01
      teraz to pójdzie w świat: Kraków - miasto homosi: a ja chcę by taka etykietka do
      Krakowa nie przyległa...
      • ar.co Re: żeby nie dać sprofanować Krakowa 23.11.05, 15:05
        Na razie poszło w świat: Polska - Białoruś Europy. I to jest znacznie gorsza
        etykietka.
      • Gość: qwe etykietka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 17:18
        Raczej nikt w zachodniej europie tego tak nie okresli, szybciej spodziewalbym sie stwierdzenia ze wreszcie cos zaczyna sie dziac w tej kwestii
      • Gość: tchaikovsky Re: żeby nie dać sprofanować Krakowa IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 25.11.05, 00:22
        Raczej pojdzie w swiat: Krakow - miasto normalne, jak kazde inne europejskie
        miasto!!!!
    • Gość: ezra Re: Krakowski Marsz Tolerancji przejdzie ulicami IP: *.nfz-krakow.pl 23.11.05, 09:15
      noż to sie po prostu nóż w kieszeni otwiera ....kolejna prowokacja
    • Gość: ulik bedzie zadyma IP: *.dipool.highway.telekom.at 23.11.05, 10:03
      a... nas tez bedzie wiecej... po naszych trupach... bedzie w Krakowie przemarsz
      zwyrodnialcow...

Tolerancja, to nie samowola... nie damy wam demoralizowac spoleczenstwa na
      wielka skale... Bedziemy sie organizowac i nie dopuscimy do tego przemarszu..
      • Gość: HKS Re: bedzie zadyma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 10:32
        Prowokacje lewicy trwają. Cała ta impreza słuzy tylko politycznym celom, a nei
        zadnym tam "prawom" homoskesualistów. Widac to zresztą po tym pseudowywaidzie,
        wktórym oczywiscie redaktor i homo musieli dokopac Kaczynskiemu, gadając o
        jakichs przypuszczeniah co do podawania ręki. Wstyd Gazeto, to metody trybuny
        Ludu.
        • Gość: KSC Re: bedzie zadyma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 10:37
          Gość portalu: HKS napisał:

> Widac to zresztą po tym pseudowywaidzie,
          > wktórym oczywiscie redaktor i homo

Dlaczego "redaktor i homo". Homo i redaktor-homo.

> musieli dokopac Kaczynskiemu, gadając o
          > jakichs przypuszczeniah co do podawania ręki. Wstyd Gazeto, to metody trybuny
          > Ludu.

Nic nowego...
          • Gość: HKS Re: bedzie zadyma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 11:14
            hehheh, widze, że nawet międzyklubowa zgoda jest w tym względzie. Do kwietnia
            daleko, może jednak dadzą sobie spokój z tymi prowokacjami i po prostu skończy
            się na jakimś tam "seminarium" dla zainteresowanych.
            • m635 Re: bedzie zadyma 23.11.05, 16:05
              Gość portalu: HKS napisał:

> hehheh, widze, że nawet międzyklubowa zgoda jest w tym względzie.

Chyba nie od dziś :-)

> Do kwietnia
              > daleko, może jednak dadzą sobie spokój z tymi prowokacjami i po prostu
              skończy
              > się na jakimś tam "seminarium" dla zainteresowanych.

Nie sądzę. Na wiosnę ciepli wujkowie z Niemiec i Ameryki będą dzielić kasę
              dla "uciskanych braci". Nie podymią to nie dostaną eurosów i dolców na walkę z
              faszystami i innymi katolikami. Biznes is biznes, w branży pedalskiej też...
              • Gość: Czandri Re: bedzie zadyma IP: 62.89.126.* 25.11.05, 15:20
                ..."walkę z > faszystami i innymi katolikami. "...

Święta prawda z tym porównaniem faszystów z katolikami, zważywszy na to, że
                Watykan jako pierwsze państwo podpisał konkordat z III Rzeszą Hitlera ...
    • Gość: BRAT DOŚĆ CIEMNOGRODU !!! IP: *.ket.agh.edu.pl 23.11.05, 10:09
      Najwyższy czas oprócz pokazywania i promowania upodobań gejów i lesbijek pokazać
      upodobania innych tłamszonych mniejszości !
      Niech wezmą w marszu liczny udział fetyszyści ze swoimi akcesoriami, niech
      przejdą sodomici przytuleni do swoich ulubionych z owieczek i sodomitki z psami !
      Może wreszcie kiedyś dojrzejemy i do tego, że i nekrofile powiozą na wózeczkach
      swoich nieco oziębłych partnerów !
      Prześladowani wszystkich krajów łączcie się !!!
      • Gość: Jacek z Huty Re: DOŚĆ CIEMNOGRODU !!! Popieram IP: *.zax.pl / *.zax.pl 23.11.05, 11:42
        Popieram
      • Gość: JaTeż! Re: DOŚĆ CIEMNOGRODU !!! IP: *.ket.agh.edu.pl 23.11.05, 12:45
        O niektórych zapomniano !!!
        Na czele maszerujących powinni iść ekshibicjoniści w pelerynkach i co kilka metrów pokazywać swoje nagie wdzięki, przecież nie są gorsi !!!
    • Gość: maciek Re: Krakowski Marsz Tolerancji przejdzie ulicami IP: *.chello.pl 23.11.05, 10:23
      Jak czytam te komentarze, to wstyd mi, że urodziłem się w tym kraju wśród tylu
      nawiedzonych i nietolerancyjnych zacofańców!
      Ludzie wymyślcie sobie aparat do przenoszenia w czasie i wróćcie się do
      średniowiecza - zdecydowanie dobrze byście się czuli w tłumie skandujących przy
      paleniu czarownic.
      • ar.co Re: Krakowski Marsz Tolerancji przejdzie ulicami 23.11.05, 15:11
        Niestety, ich nie trzeba by przenosić do średniowiecza - również dzisiaj dobrze
        by się czuli skandując przy stosie.
        Tylko trochę trudno zrozumieć, czego się tak strasznie boją - prześladowcy
        czarownic przynajmniej mieli racjonalne (wg własnej logiki) przyczyny - nie
        ukarana czarownica mogła sprowadzić nieszczęście, przekląć itp. A teraz? Czego
        boi się Młodzież Wszechpolska i tłuszcza odmawiająca innym prawa do
        demonstracji? Kary boskiej? Dżumy na grzeszny naród tolerantów? To też już nie
        te czasy, odpowiedzialność zbiorowa została zniesiona nawet w KK!
        W końcu jak się komuś nie podoba nie musi się przyłączać, a nie od razu
        skandować faszystowskie hasła czy rzucać kamieniami.
        • gniewko_syn_ryba Re: Krakowski Marsz Tolerancji przejdzie ulicami 23.11.05, 23:50
          Drodzy "maćku" i "ar.co", gdybyście w młodości chodzili do szkoły i uważali na
          lekcjach historii, a nie rzucali w nią (tj. szkołę) kamieniami, to dziś
          wiedzielibyście, że czarownic w średniowieczu raczej nie palono tylko znacznie,
          znacznie później (nawet w XIX wieku) i to przede wszystkim w "postępowych" i
          "oświeconych" krajach protestanckich !... Więc teksty jakie wypisujecie świadczą
          jedynie o waszym nieuctwie i ciemnocie, którą zarzucacie waszym adwersarzom i
          wyimaginowanym "homofobom"...
    • Gość: AF Re: Krakowski Marsz Tolerancji przejdzie ulicami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 11:02
      w koncu przecież Źiobro!!! jest jego zaufanym współpracownikiem!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Jacek z Huty Re: Krakowski Marsz ... mam nadzieje że nie.... IP: *.zax.pl / *.zax.pl 23.11.05, 11:26
      "Mam nadzieję, że mieszkańcy Krakowa zrozumieją, że taki marsz nie jest niczym
      groźnym. Mamy takie samo prawo wyjść na ulicę, jak każdy inny"
      Mam nadzieje, że jednak nie dojdzie do marszu oraz imprez publicznych.
      Spotykajcie się w lokalach ale nie mam ochoty ogladać rockowych koncertów i
      performance w wykonaniu homo i lesb czy. Prosze mnie do tego nie zmuszać. I
      jeszcze jedno ktoś kto porównuje interwencje Policji z akcjami ZOMO chyba jest
      niepoważny.
      • Gość: maciek Re: Krakowski Marsz ... mam nadzieje że nie.... IP: *.chello.pl 23.11.05, 11:43
        Nie ma sprawy - niech geje siedzą w domach i lokalach,...
        - ale pod warunkiem, że tak samo będzie się zachowywał Kościół, a więc od dziś
        procesje, pielgrzymki i cała reszta tego typu inicjatyw niech odbywa się tylko
        i wyłącznie w obrębie murów kościelnych a nie na ulicach!!! Widok procesji czy
        pielgrzymek obraża moje poczucie estetyki.
        • Gość: normalna Re: Krakowski Marsz ... mam nadzieje że nie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 12:49
          Moje poczucie estetyki obraża facet w lateksowych stringach :D

Przestańcie mylić poglądy polityczne, religię z orientacją seksualną. Bo tę
          ostatnią posiada również małpa!

Ci "geje i lesbijki" co tworzyli "kulture gejowsko-lesbijską" mieli o sobie
          więcej do powiedzenia, niż tylko to, że kochają inaczej.
          Wy potraficie tylko tyle.
          Żałosne :(
          • ar.co Re: Krakowski Marsz ... mam nadzieje że nie.... 23.11.05, 15:16
            A moje poczucie estetyki obrażają różne "normalne" panienki, które chodzą z
            gołymi brzuchami i widoczną 15-kilogramową nadwagą, obrażają pryszczate,
            ogolone wyrostki, obrażają moherowe berety i źle zrobiony makijaż - i co z
            tego?
            • Gość: ble ble ble Re: Krakowski Marsz ... mam nadzieje że nie.... IP: 83.17.27.* 24.11.05, 20:51
              pewnie sam miałes kiedyś nadwage i pryszcze
              • Gość: dale Re: Krakowski Marsz ... mam nadzieje że nie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 01:42
                To nie o jakieś partykularia chodzi, tylko o to, że uczucia estetyczne nie mogą
                być podstawą dla wartościowań etycznych. Komuś mogą się nie podobać lateksowe
                stringi, komuś mogą się nie podobać biało-czerwone krawaty, czy moherowe berety,
                czy jeszcze coś.
      • ar.co Re: Krakowski Marsz ... mam nadzieje że nie.... 23.11.05, 15:14
        A ja nie mam ochoty słuchać pięć razy dziennie koncertu mechanicznych dzwonów
        za oknem, co niedziela i święta (parokrotnie) pień miejscowego księdza, który
        wystawia sobie głośnik poza kościół, nie mam ochoty natykać się na procesje ani
        otwierać drzwi ministrantom czy kolędnikom... A mimo to muszę. Może więc
        przyjmiemy, że nie wszystkie przejawy cudzych upodobań nam się podobają, ale
        dopóki nie szkodzą, dopóty są dozwolone?
        • Gość: gosc AR.CO IP: *.dynamic.hinet.net 23.11.05, 15:59
          Facet ty jestes chyba szurniety lekko..... Wspolczuje ( i nie mam na mysli
          akurat tego postu, ale przede wszystkim kilka poprzednich). Jestem tolerancyjny
          ale nie podobalaby mi sie para hetero kopulujaca sie w parku na oczach
          wszystkich, tak samo jak nie podobaja mi sie obsceniczne zachowania gejow czy
          lesbijek na roznego typu " paradach rownosci". W jakim sensie Twoim zdaniem
          geje sa dyskryminowani czy nierowni. Czy ktos ich przesladuje dlatego ze
          mieszkaja razem, nie interesuje mnie czy moj kolega w pracy jez hetero czy
          homo, g... mnie za przeproszeniem obchodzi co on robi w lozku. Mylisz
          TOLERANCJE z nachalnym manifestowaniem swojej orientacji seksualnej.
          • ar.co Re: AR.CO 23.11.05, 17:32
            A czy widziałeś kiedyś organizowaną w Polsce paradę równości? Jeśli tak, to
            powinieneś jednak zwrócić uwagę, że nie ma nic wspólnego z
            żadnymi "obscenicznymi zachowaniami", nie mówiąc już o tym, że wśród
            uczestników jedynie niewielki procent stanowią homoseksualiści - większość są
            to po prostu ludzie, którzy chcą mieć prawo uczestniczyć w dozwolonym przez
            konstytucję sposobie wyrażania poglądów. Niekoniecznie ulegając spałowaniu
            przez policję czy obrzuceniu kamieniami przez MW.
            Czy są dyskryminowani? Zależy co przyjmiesz za dyskryminację. Dla mnie
            dyskryminacją jest np. używanie w stosunku do bliźniego określenia "Ty pedale",
            podobnie jak okrzyki "Zrobimy z wami co hitler zrobił z Żydami". Oczywiście
            sprawy łóżkowe są sprawą prywatną, ale jeśli para homoseksualistów chce chodzić
            trzymając się za ręce - to ich sprawa. A podobnie jak obrzydliwy jest dla mnie
            widok całującej się publicznie pary homoseksualnej, tak samo obrzydliwa jest
            publicznie całująca się para heteroseksualna. Tu manifestowanie seksualności
            jakoś nikomu nie przeszkadza.
            A osobiście jestem hetero.
            • Gość: anty po co wobec tego manifestują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 19:46
              żeby przeszkadzać w życiu innym obywatelom ??? (zablokowane ulice - problem z
              dojazdem)

owszem konstytucja nie zabrania gromadzenia się i wolności słowa
              ale moim zdaniem - manifestacje czemuś muszą służyć !!!

jeżeli mają być "towarzyskim mityngiem" - no to sorry, ale niech się spotykają
              na środku Błoń, albo gdzieś w parku - tam nikomu nie będą przeszkadzać...

dlaczego tak nie chcą ? - bo za tym idą jakieś inne ukryte cele...

JESTEM PRZECIW !!!
              • disenchanted Re: po co wobec tego manifestują 23.11.05, 20:28
                Dokladnie to samo mozna powiedziec o manifestacjach i marszach KAZDEGO innego rodzaju: gornikow, pielegniarek, marszach milczenia, pielgrzymkach, procesjach itd itp. Kazdy ma jakies swoje cele i nic nie powinno stac na przeszkodzie by je mogl realizowac. Cel jest nieodzownym skladnikiem tego rodzaju zgromadzen i niczego zlego w tym nie ma, o ile te cele nie sa niedemokratyczne, badz tez przestepcze.
    • zonatyfacet [...] 23.11.05, 12:34
      • magdolot Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! 23.11.05, 13:29
        Byłam na marszu w Kakowie. Z dzieckiem, bo nie miałam gdzie go zostawić.
        8-letnia dziewczynka doszła tam do następujących wniosków:
        1. ludzie mają prawo żyć jak chcą, jeżeli nikomu tym nie robią krzywdy,
        2. bicie innych to obciach,
        3. będę mieć włosy na głowie a pod nimi rozum,
        4. homoseksualiści nie mogą mieć dzieci, biedni są, nieładnie ich jeszcze lać.

Będę w tym roku. Z pewnością bez dziecka.
        Gdyby homoseksualiści mogli bezpiecznie manifestować swoje poglądy, pewnie bym
        się nie wybrała, bo w ewentualnym referendum na temat zawierania przez nich
        oficjalnych związków jestem za.
        Dopóki jest tak, że po ulicach mogą łazić z transparentami Wszechpolacy i ONR a
        homoseksualiści nie, dopóki jest tak, że wolno faszolom wołać " pedały do gazu"
        JESTEM PEDAŁEM I BĘDĘ. Demokracja jest dla wszystkich, albo jej nie ma.
        Mężata, dzieciata.
        Pozdrowienia dla Żonategofaceta i Agnostyka.
        • Gość: normalna Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 13:40
          > 4. homoseksualiści nie mogą mieć dzieci, biedni są, nieładnie ich jeszcze lać.
          Hahaha, bo twoje dziecię jest zbyt małe, żeby zrozumieć, dlaczego nie mają dzieci.

> Gdyby homoseksualiści mogli bezpiecznie manifestować swoje poglądy, pewnie bym
          > się nie wybrała, bo w ewentualnym referendum na temat zawierania przez nich
          > oficjalnych związków jestem za.
          Oddaj im swoje dziecko na wychowanie :D Bo rozumiem, że też chcesz aby mieli
          prawo do adopcji :D

> Demokracja jest dla wszystkich, albo jej nie ma.
          Wiesz jak wygląda "poprawność polityczna" i tolerancja wg pedałów w USA? Za
          koszulke z napisem "Jestem hetero" koleś wyleciał z uczelni [bardzo znany
          przykład] :D
          • Gość: qwe Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 17:47
            > > Demokracja jest dla wszystkich, albo jej nie ma.
            > Wiesz jak wygląda "poprawność polityczna" i tolerancja wg pedałów w USA? Za
            > koszulke z napisem "Jestem hetero" koleś wyleciał z uczelni [bardzo znany
            > przykład] :D

nie porownuj polski do stanow bo to calkiem rozne kultury, zreszta jak sama zauwazylas to nie kwestia demokracji tylko poprawnosci politycznej. skoro tak chetnie przytaczasz biblie to teraz ja ci cos przytocze:
            "1. Wszyscy są równi wobec prawa. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.
            2.Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, SPOŁECZNYM lub gospodarczym Z JAKIEJKOLWIEK PRZYCZYNY."

Więc skoro ksiądz ma prawo podczas procesji zablokować ruch w mieście i iść ulicami, to i homoseksualiści mogą mieć prawo do zaprotestowania przeciw nietolerancji.
            • Gość: :)))))))))) Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 08:45
              > Więc skoro ksiądz ma prawo podczas procesji zablokować ruch w mieście i iść uli
              > cami, to i homoseksualiści mogą mieć prawo do zaprotestowania przeciw nietolera
              > ncji.

Nie, to nie jest protest przeciw nietolerancji, tylko świadoma prowokacja :)
              Poprzedni marsz w Krakowie miał być w tym samym terminie i kończyć sie w tym
              samym miejscu, co procesja św. Stanisława.
              Przypadek?
              Warszawski Marsz miał być pierwotnie w Boże Ciało!
              Przypadek?
              A potem płacz, że wszyscy protestują!
              I niech mi nikt nie pie...y, że Jezus jest miłoscia i poszedłby na taki marsz!!!
    • zonatyfacet Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! 23.11.05, 13:29
      Homoseksualizm nie jest sprzeczny z natura, sprzeczne z natura jest rzucanie
      kamieni i bicie lub wyzywanie i nienawiść w sercu. Polskie społeczeństwo
      potrzebuje wentylu bezpieczeństwa gdzie frustracja mogła by się wylądować,
      kiedyś to byli żydzi, teraz homoseksualiści a prawdziwy problem to bezrobocie i
      bieda, młodzi ludzie nie mogą znaleźć pracy. Popatrzmy na bogate kraje tam
      ludzie są bardziej tolerancyjni im biedniejszy kraj tym więcej nienawiści i
      religijności fałszywie rozumianej, usprawiedliwiającej nienawiść cytatami z
      biblii.
      • Gość: normalna Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 13:36
        Ale czy od gejo-parad przybędzie miejsc pracy?
        Wywracasz kota ogonem :D
        W bogatej Francji byli mega tolerancyjni wobec wszystkiego - i co???? Płonące
        miasta...
        Poza tym - stawianie kogoś na piedestał tylko dlatego że jest pedałem, wcale nie
        jest tolerancją :)))) Tolerancja jest wtedy, kiedy ci nei przeszkadza, że on
        jest pedałem.
        Jestem hetero, ale nie latam po mieście i nie drę ryja, że jestem hetero :D A
        geje i lesby na każdym kroku publicznie podkreslają, że są "inaczej"...
        Wiesz czemu to jest bliskie? Ekshibicjonizmowi... :D
        Lady Godiva pozdrawia :D
        • zonatyfacet [...] 23.11.05, 13:52
          • Gość: normalna Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 13:59
            Mylisz dwie rzeczy :D
            Ksiądz potępia homoseksualistów za to że żyją ze sobą, ale wcale nie nakazuje
            ich bić. Wystarczy poczytać katechizm kk w tym temacie.
            Tak to jest, jak sie ma tak płytki rozumek :D
            I nie myl kibola-debila z normalnym katolikiem :D
            • zonatyfacet [...] 23.11.05, 14:13
              • Gość: normalna Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 14:20
                Chwilusia - Maria Magdalena czy łotr na krzyżu wiedzieli co robią złego :D
                I żałowali za swoje grzechy...
                A pedzie wrzeszczą - to my jesteśmy cool :D Własnie jak biblijny faryzeusz :D
                Wątpię, czy Chrystus by poszedł na gej-paradę :D
              • Gość: normalna I co??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 14:35
                Zatkało???
                Brak odzewu???
                • zonatyfacet Re: I co??? 23.11.05, 14:54
                  Nie ty jesteś od oceniania co jest dobre a co złe u bliźniego, od tego jest Bóg
                  na sądzie ostatecznym, ty zajmij się swoimi grzechami i je staraj naprawić a
                  nie cudze, pamiętaj widzisz drzazgę w oku bliźniego swego ale we własnym oku
                  belki nie widzisz!!! Jezus poszedł na ucztę do celnika chociaż wszyscy
                  odradzali, tak samo poszedłby na marsz tolerancji i równości. Bo Jezus jest
                  miłością.!!!
                  • Gość: normalna Re: I co??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 15:13
                    Śmieszny jesteś :D
                    Ja nie jestem od oceniania :)) Ale ty - obrońca gejów - robisz dokładnie to samo
                    - oceniasz :D
                    Celnik żałował, deklarował, że odda to co zabrał - dalej nie kumasz różnicy -
                    :)))))))
                    Jakikolwiek homo zadeklarował, że przestanie być homo????
                    No właśnie :))))))))))
                    • Gość: a diabel siecieszy Przestan czytac glupie ksiazki IP: *.cable.ubr07.edin.blueyonder.co.uk 23.11.05, 15:51
                      W nicku masz normalna a jestes nawiedzona
                      Przeczytaj Zmartwychwstanie Tolstoja
                      wszyscy ludzie sa wolni i tak ma byc
                      ja o tm wiem a ty dzieki temu mozesz
                      pisac takie bzdury
              • m635 zonatyfacet - kłamiesz, znam cię SLDowski debilu 23.11.05, 16:36
                zonatyfacet napisał:

> Sam jestem normalnym katolikiem i byłem w marszu tolerancji, bo dla mnie
                > katolicyzm to tolerancja.

łżesz jak pies! Znam cię dupku. Jesteś kolesiem z esbeckiej "Partii Racja" i
                pojawiasz się w tv Kraków jako przedstawiciel młodzieży SLD. Nie jesteś żadnym
                katolikiem! Jesteś kompletnym zerem i kłamcą!

• Gość: qwe do normalnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 17:30
              > Mylisz dwie rzeczy :D
              > Ksiądz potępia homoseksualistów za to że żyją ze sobą, ale wcale nie nakazuje
              > ich bić. Wystarczy poczytać katechizm kk w tym temacie.
              > Tak to jest, jak sie ma tak płytki rozumek :D
              > I nie myl kibola-debila z normalnym katolikiem :D

oj nie myli.
              w zeszlym roku na religii ksiadz przed marszem tolerancji podawal dokladna godzine i miejsce spotkania, aby jak to sie wyrazil: "Zbojkotowac pedalow" na koniec pieknej przemowy dodal, ze: "beda czekac specjalnie przygotowane do rzucania jajka."

to ze cos jest zakazane to jest jedno bo praktyka jest calkiem inna.
              • Gość: :)))))))))) Re: do normalnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 08:46
                Wyznawcy Rydzyka w kieckach, to nie cały kk :)
      • Gość: gosc Nie jest sprzeczny z natura?????? IP: *.dynamic.hinet.net 23.11.05, 16:02
        CO za inteligent z ciebie. Moze bys w takim razie wyjasnil jak byloby mozliwe
        zachowanie gatunku w wykonaniu homoseksualistow. PARANOJA.
        • disenchanted Re: Nie jest sprzeczny z natura?????? 23.11.05, 16:38
          A moze Ty wyjasnisz jak byloby mozliwe zachowanie gatunku w wykonaniu ksiezy katolickich? Czy to jest jakis dowod na 'nienaturalnosc'? Nie. Tym bardziej ze zachowania homoseksualne sa w naturze bardzo rozpowszechnione. Co nie przeszkadza gatunkom sie rozmnazac. A poki co, czlowiek nie jest gatunkiem zagrozonym wymarciem, wprost przeciwnie. Dla dobra przyrody nalezaloby raczej ograniczyc przyrost naturalny.
    • magdolot Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! 23.11.05, 13:32
      Gość portalu: normalna napisał(a):

> Marsz jamników czy zjazd Krystyn nie jest propagowaniem zachowań sprzecznych z
      > naturą.
      > Czego nie da sie powiedzieć o gejo-paradzie...
      >
      > Bóg na ten temat miał swoje zdanie - przypomnijcie sobie bibliją Sodomę i
      Gomor
      > ę...
      Doczytaj o sprawiedliwości Lota. Może zrozumiesz dlaczego jego żona zamieniła
      się w słup. Jakby mój mąż się tak zachował też bym osłupiała.
      • Gość: normalna Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 13:37
        Kara za obejrzenie sie wstecz była jasna - zamiana w słup - zobaczyła co Bóg
        zrobił z miastem :D
        Coś mi sie wydaje, że część ludków ma wybrakowaną Biblię [i to mooooooocno] :D
      • Gość: normalna Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 13:41
        Poza tym - Bóg stworzył Adama i Ewę a nie dwóch Adamów!!!!!!!!!!!!
        Albo dwie Ewy...
        • zonatyfacet Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! 23.11.05, 14:06
          A co będzie jak Adam pomyli dziurki?? Oprócz Ewy bóg wczesnej stworzył Lilit,
          patronkę czarownic, która nie zgodziła się na seks z Adamem i została wypędzona
          przez Boga z raju.
        • Gość: a diabel siecieszy [...] IP: *.cable.ubr07.edin.blueyonder.co.uk 23.11.05, 15:54
    • Gość: Karol Nie w kraju gdzie tyle katolików IP: *.chello.pl 23.11.05, 13:40
      To jest właśnie tolerancja katolicka.Co nie po myśli katolickiej to
      zabronione.Tolerancja,miłość,wybaczanie powinno być wykreślone z dekalogu
      katolika bo w ostatnich latach te słowa są puste i w ustach katolika oznaczają
      śmieszność
    • Gość: normalna [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 13:46
      • ar.co Re: Czym myśli homo? 23.11.05, 15:20
        To malutko jeszcze widziałaś.
    • Gość: Kolega Kapturka Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! IP: *.crowley.pl 23.11.05, 13:46
      A Czerwony Kapturek...
      • Gość: normalna Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 13:48
        Hłe, hłe :)))
        Dopatrujesz sie jakichś podtekstów, tam gdzie ich absolutnie nie ma :D
        Przeciez Wilk zjadł Babcię i Czerwonego Kapturka :D A nie figlował z nimi...
        Personifikacja lęku przed pierwotną dziką natura, wobec której człowiek jest
        bezradny.
        Bajka powstała w czasach, gdy idąc samotnie przez las, rzeczywiście można było
        zostać pożartym przez wilka :D
        • Gość: Kolega Kapturka Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! IP: *.crowley.pl 23.11.05, 15:06
          Oj... chyba nie zalapalas...
          Powolywanie sie na opinie Boga nie rozni sie dla mnie zbytnio od powolywania sie
          na opinie Czerwonego Kapturka (mysle, ze kolega sie nie obrazi).
          Wspolczuje ludziom, ktorych zyciem kieruja bajkowe postacie.
          • Gość: normalna Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 15:14
            Ojj, a wielcy obrońcy gejów walą teksty że Jezus jest miłością - looknij pare
            postów powyżej :D
            Hipokryzja przyjacielu?
            • Gość: Kolega Kapturka Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! IP: *.crowley.pl 23.11.05, 16:15
              Po prostu rownie smieszne posty jak twoje.
              "Normalnosc"... to bez cudzyslowu niewiele znaczy...
              A co do zachowan sprzecznych z natura... polecam "Seksiatrie" Wladyslawa
              Imielinskiego (po prostu troszke faktow z historii i w ogole). Co
              inteligentniejszym mogloby dac do myslenia.
              Chociaz nie wiem czy jestes w stanie choc przez chwile pomyslec racjonalnie w
              tej kwestii.
            • Gość: Kolega Kapturka Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! IP: *.crowley.pl 23.11.05, 16:18
              Jeszcze pozwole sobie, bo po podpisie przypuszczam, ze jestes kobieta:

Sexual mores and practices have shown an age-old
              Resistance to change. Today, there is hardly any part of human
              behavior we are more willing to question and alter. The accep-
              tance of new ideas of what is sexually okay is now so immedi-
              ate you'd think entire generations had been holding their breath
              ­ people being born, living, and dying, yet never daring to ex-
              plore their own sexuality, afraid that only she/he ever felt cer-
              tain erotic desires, only he/she was aberrant and everyone else
              was "normal." Then, suddenly, The Word is out; without
              seeming to pause for even a sigh of relief, everybody knows
              without further discussion that it is not only okay, but that it
              has always been okay.
              To suggest you ever questioned it is to show what a hopeless
              square you were to begin with. It took years for Kinsey's find-
              ings in the '40s to make their full cultural impact, but the revo-
              lution Masters and Johnson introduced in the '60s was imme-
              diately accepted as not revolutionary at all. Right away, their
              findings became part of everyone's workaday bedroom knowl-
              edge. "Sure, what else is new?"
              Oral sex, for example. In the '50s, I almost fainted when a
              man suggested it. Yet I almost fainted with pleasure when he
              did it. Today, who would dare suggest that oral sex was bad,
              dirty, perverted ­ or even unusual?

During the five years I was compiling material for My Secret
              Garden, I could not find a doctor or psychiatrist who would
              intelligently discuss women's sexual fantasies. It was still a
              taboo subject. In 1968, before I decided to write the book, I did
              some research in the giant New York Public Library and the
              even larger British Museum library in London. In the millions
              upon millions of cards on file in these two vast repositories of
              practically everything ever written in the English language, I
              did not find a single book or magazine article that dealt with
              the subject, even though, by definition, women's sexual fanta-
              sies were of more than intellectual interest to one-half of the
              human race.
              I spoke to at least a dozen psychiatrists in both the United
              States and Great Britain. The most any of these learned men
              would concede was that perhaps some women did have sexual
              fantasies when they masturbated; otherwise, they said, the
              phenomenon was limited to the sexually frustrated and/or to
              the pathological. They took the initial fact that a woman had
              sexual fantasies as a sign of sickness. The idea that a happily
              married woman, sexually satisfied by a beloved husband,
              might still have erotic pictures in mind ­ perhaps of another
              man, perhaps of ten other men ­ was totally foreign to their
              ideas of feminine "mental health." Too often in these discus-
              sions, the medical mask would slip, and I would find myself
              facing not the calm professional but the outraged man. The
              disgusted son, husband, and father would look at me ­ surely a
              hoax cleverly disguised as a "nice woman" ­ with ill-concealed
              anxiety and dislike. "You are entitled to your subjective opin-
              ions, Miss Friday. But have you any medical qualifications to
              back up your ideas?"
              As late as February 1973, the noted "permissive" Dr. Allen
              Fromme would take a similar position in daring Cosmopolitan
              magazine. "Women do not have sexual fantasies," Dr. Fromme
              wrote, and went on with patronizing kindness: "How do we
              know? Ask a woman, and she will usually reply, No. The rea-
              son for this is obvious: women haven't been brought up to en-
              joy sex ... women are by and large destitute of sexual fantasy."
              Needless to say, this reinforced the need to deny the practice
              of sexual fantasy among the millions of Cosmo Girls who read
              these words, not only when talking to eminent medicos like Dr.
              Fromme but even to themselves. Of course, most women told
              Dr. Fromme that they did not have sexual fantasies; no woman
              wanted to be thought sexually "weird" when faced with what
              seemed to be expert medical opinion, that if she did, she was
              totally outside the "normal" experience of her sisters.

• Gość: Kolega Kapturka Re: Kochaj bliźniego jak siebie samego!!! IP: *.crowley.pl 23.11.05, 16:34
              Jestes zatrzymana strasznie... dlaczego seksualnosc czlowieka jest takim
              wstetnym tematem? Nawet jezeli chcialby sie ktokolwiek chwalic... nie
              reagowalabys w taki sposob, gdyby to byla parada smakoszy wina na przyklad...
              Tak samo ze wstydem czlowiek sie nie rodzi.
              I tu nie chodzi o chwalenie sie tylko o zwrocenie uwagi na problemy z jakimi sie
              spotykaja... Tak tez bylo w przypadku czarnych... Tez powiesz, ze chwalili sie,
              ze sa czarni?
              Nie podoba mi sie taki porzadek swiata i bede zawsze robil wszystko, zeby to
              zmienic.
    • Gość: ja tym razem wezmę udział ! do zobaczenia ! IP: 195.136.107.* 23.11.05, 13:53
      • Gość: Kolega Kapturka Re: tym razem wezmę udział ! do zobaczenia ! IP: *.crowley.pl 23.11.05, 16:39
        Dokladnie... Swiat sie zmienia, ale zawsze dzeki ludziom, ktorzy walcza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka