tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.02.07, 23:40 Witajcie sąsiadki i sąsiedzi! Po pierwsze: nie uwierzycie dzisiaj pojawiła się konstrukcja dachu w bloku B :) Notabene nie wiedziałem że środkowa część bloku ma tylko 3 piętra :) No faktycznie patrzę teraz na stronę semaco ma tylko 3 piętra środek bloków :) Po drugie: No Marcin wybaczam Ci ucinanie mi głowy ;) Mam nadzieję, że się poprawisz :) Po trzecie: co do spotkania na mieście mi tak niebardzo pasuje weekend wieczorkiem bo pracuje w soboty i niedzielę ale dostosuje się do Wszystkich także mnie możecie liczyć na którąś sobotę wieczór. Po czwarte: Może w przyszłym tygodniu uderzę do Semaco i zapytam czy coś by nie zrobili w sprawie tego "TBS-u". Po piąte: Jeszcze raz chciałem powiedzieć, że mam super sąsiadki i sąsiadów :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 21.02.07, 07:48 Witajcie sąsiedzi!!!! Z tego co widzę pojawiają się mieszkańcy z sąsiedniego bloku, to dobrze, minusem jest to, że do momentu kiedy nie odbierzemy mieszkań nie mamy chyba prawa głosu, ale napewno wspoeramy Was duchowo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:25 Witam Wszystkich! Ciesze się, ze mamy kontakt z mieszkancami rózowego bloku:-) W temacie budowy „na skwerku” – cos się ruszyło. Sabella złożycie protest do Wydziału Architektury w sprawie budowy TBS – bardzo dobrze :-) Z tego, co dowiedziała się moja kolezanka w Wydziale Architektury nie koniecznie tam ma powstac TBS – tą działke miasto chce sprzedac, ale by działka miala wieksza wartość chca ustalic warunki zabudowy, by były gotowe, gdy jakis deweloper kupi działke… zatem może tam powstac inny budynek mieszkalny – nie koniecznie TBS… Mysle, ze warto byłoby również wykorzystac pomysł „net@” który pisał: „można by jeszcze zgłosić problem do Rady Dzielnicy XIII, Rynek Podgórski 1. Jest tam nowy przewodniczący Jacek Bednarz, który ostatnio dość krytycznie wypowidał się w Dzienniku Polskim oraz innych mediach na temat gęstej zabudowy Płaszowa. Myślę, że warto by to wykorzystać.... W związku z faktem, iż w różowym bloku jest przychodnia zdorowia, która nie ma żadnego parkingu wartoby zaatakować samorządowców, by postarli się zrogranizowac tam parking dla pacjentów a nie kolejny budynek. Jeżeli działka faktycznie należy do miasta myślę, że warto by było... W przeciwnym razie będziemy miec i budynek i samochody pacjentów przychodni tarasujące wyjazd :-( „ Zatem mysle, ze protest przeciwko budowie jest bardzo dobry, ale moze warto byłoby również wyjsc z propozycja innego zagospodarowania tego terenu - tak jak „net@” pisze: „moze ...Mieszkancy rózowego bloku... napisaliby pismo do Urzędu Miasta z propozycją by na tym miejscu powstał parking. Myślę, że pismo do Rady Dzielnicy XIII też by nie zaszkodziło. Podpisy mieszakńców rózewgo bloku a moze nawet pracowników przychodni powinny coś zadziałać.... „ Mieszkancy rózowego bloku – mamy do Was prosbe, może Wam się uda cos takiego wystosowac do Rady Dzielnicy... My, dopóki nie mamy oddanych mieszkan niestety nie możemy się wypowiadac w kwestii tej budowy, tylko strony w sprawie, a my na razie „stroną w sprawie” nie jesteśmy… Na forum jest kilka osob z rozowego bloku: Sabella, YD, XYZ – halo halo Sąsiedzi z rózowego bloku – ujawnijcie się znow:-) Może uda się Wam wspólnie skontaktowac i stworzyc jakies pisemko? Prosimy o informacje, co dzieje się w tym temacie… Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:03 A odnosnie spotkanka na miescie - to tak Tigerowi bardziej pasuje w tygodniu, Marcinowi w weekend, mi tez w sumie w weekend, "Ka" moze w weekend 10-11 marca, nie wiemy jak reszta? Halo Sasiedzi... To mozemy zrobic jakies "wstepne" spotkanko w tygodniu, wtedy wszyscy sa chyba w Krakowie, a potem w ktorys weekend marca. Co Wy na to? Rzucam propozycje, czy np. w przyszłym tygodniu w srode 28.02. pasuje sie Wam spotkac na piwku? I drugi termin to weekend 10-11.03? Sa to luzne propozycje:-) prosze o opinie Sąsiadki i Sąsiadów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 21.02.07, 14:15 super że coś się dzieje :-) A może ktoś zasugerował by kierownikowi przychodni by oni też wystąpili do Urzędu Maista z pisem, że potrzebują parkingu dla swoich pacjentów?...... W zwiazku z faktem, iz przychodnia jest w rózowym bloku, to myślę, że jakieś kontakty nasi sąsiedzi już tam mają :-) Myślę, że w związku z faktem, iż jest tam również przychodnia rehabilitacyjna, do której ściągają ludzie z całego Podgórza, taką potrzebę można solidnie umotywować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:54 "Net@" a Ty masz mieszkanie na Płaszowskiej, tam gdzie my? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:03 Witamy "Jo" na forum:-) Mysle, ze nastepnym razem, załapiecie sie na foto wspolne;-) i ze teraz juz przyłaczycie sie do "rozmow" A udalo sie Wam sciagnac zdjecia? Fajne sa - dzieki Marcin. A moze ktos jeszcze wrzuci tam swoje fotki? Odnosnie spotkania to MK z zona nie dadza w podanych terminach, podajcie moze inne terminy to były luzne propozycje, moze uda sie nam wybrac jakis wspolny dzien, by wybrac sie "do miasta". A jak reszta Sąsiedztwa? :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 23.02.07, 13:24 tak, blok "B" :-) od strony ogródków działkowych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 23.02.07, 13:26 tak, blok B, od strony ogródków działkowych :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 13:33 To witamy :-) Ja tez mam blok "B" od strony ogródków działkowych:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 23.02.07, 14:29 miło mi bliski sąsiedzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 26.02.07, 14:39 Niestety z braku czasu jestem tylko z tzw doskoku na forum ale fajnie jest poznac wirualnie przyszlych sasiadow. Niestety nie udalo mi sie obejrzec zdjec!!!! :-((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.02.07, 15:08 Nic straconego, pewnie za niedługo będzie nowa porcja fotek z kolejnego spotkania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.237.spine.pl 25.02.07, 21:10 Hej hej, w tym tygodniu bardziej pasowałby mi czwartek, piątek też jest prawdopodobny. W kolejnym tygodniu każdy dzień bez wtorku i środy. A co Sąsiedzi na to wszystko? pzdr, ka. ps. dzięki za wszystkie zdjęcia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 24.02.07, 14:13 Oto kilka fotek z mojego aparatu :) rapidshare.com/files/18039686/Mieszkanie_-_P__322_aszowska.zip.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.02.07, 17:50 Właśnie udało mi się obejrzeć wszystkie fotki, dzięki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:51 Witam! Tiger - dzieki za fotki:-) Robi sie kolekcja zdjec:-) Sąsiedzi, a co robimy z jakims spotkankiem? Halo, halo - dajcie znac, czy organizujemy cos... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 26.02.07, 20:32 Witam wszystkich! Ja jestm jak najbardzej za spotkaniem. Może wstępnie środa 28.II tak chyba K. proponowała Pozdrawiam Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.237.spine.pl 26.02.07, 20:52 No właśnie, jak na razie po K. i po mnie jesteś kolejny, który odpowiedział na pytanie o termin... Mi środa 28go nie pasuje. Bardziej najbliższy piątek lub weekend za tydzień, ew. w tygodniu poniedziałek, czwartek. A jak pozostali Sąsiedzi? Miłego wieczoru, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 26.02.07, 22:05 U mnie strasznie słabo ostatnio z czasem, więc wolę się nie deklarować. Pozdrawiam Rasko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 08:24 To samo u nas. Cienko z czasem choc spotkanie będzie napewno super. Nastepne dwa weekendy nie ma szans a w tygodniu też ciężko, a może przesuniemy jak bedzie trochę cieplej, choć i tak mozna się przecież spotkac nie raz... Odpowiedz Link Zgłoś
mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest 27.02.07, 09:47 Nam się też ciężko umawiać, bo mamy małe dziecko. Jak już ustalicie termin to zobaczymy czy babcia da radę przyjechać wtedy. Pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 27.02.07, 10:27 Myślę, że pomysł mk żeby przesunąć to na cieplejszą porę jest całkiem niezły. Może coś w okolicach świąt będzie lepszym terminem. Jeżeli chodzi o mnie to ja i tak pracuje cały tydzień więc czy weekend czy w tygodniu jest dla mnie problemem ale dostosuję się w razie czego i jakoś się urwę :) Aha ... na budowie kończą ostro budynek B, tzn. kończą ściany IV piętra, wstawiają okna na II piętrze, no i zadaszają środkową część budynku gdzie dach jest spadzisty. Nie wiecie czy te środkowe mieszkania na III piętrze mają możliwość adaptacji poddasza? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 27.02.07, 11:00 Witam po dłuższej nieobecności! Właśnie wróciłem z budowy i widziałem szanowną sąsiadkę, którą wcześniej widziałem na zdjęciach z Waszego spotkanka ale po nicku nie rozpoznam kto to był a nie zdążyłem się przywitać :-( W każdym razie Pani przyjechała srebrnym Seicento!. Odnośnie pytania o poddasza to właściwie wszyscy, którzy mieszkanka kupili w bloku B na 3 piętrze mają mieszkania dwupoziomowe z poddaszami mam je ja, mój kolega oraz sąsiedzi których nie udało mi się jeszcze zidentyfikować . Może po prostu na forum nie wchodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 12:06 Witam Wszystkich! To ja dzis rano pojechalam na budowe:-) mysle jeszcze nad sciankami działowymi, a ze na drugim pietrze w mojej czesci jeszcze nie scianek działowych, to mozna cos zmieniac.... Ładnie Sąsiedzie, ładnie - i to z tego samego bloku, poznać, a sie nie ujawnić;- ) RK, czy stałes kolo białego auta i rozmawiales przez telefon? :-) Aha i porzucamy zwrot "Pani" :-) RK, Ty jeszcze nie dołaczyłes do naszej bazy teleadresowej, podaj moze do siebie mail, to podeslemy Ci "baze". A propos mieszkan na III pietrze, to moja kolezanka ma na trzecim pietrze mieszkanie, ale małe mieszkanko, wiec nie ma łaczonego z poddaszem, widocznie róznie jest w roznych czesciach bloku... Panowie ostro buduja, choc z tego, co rozmawiałam z tym Panem, co nas kiedys oprowadzal, to bardzo ludzi jest chorych (okolo 20-stu) wiec to nalezy wziac pod uwage... Sąsiedzi, czy w koncu rezygnowaliscie z drzwi wewnetrznych? Mysia chyba kiedys pisala, ze trzeba napisac pismo, ze sie rezygnuje z nich. Odnosnie spotkania, to faktycznie, jak sa malutkie dzieci, to trzeba wczesniej to ustalic i poprosic kogos o opieke... Zatem mysle, ze powoli znajdziemy jakis wspolny weekend, kiedy wiecej osob bedzie mogł przyjsc, bysmy sie spotkali całą ekipa:-) z tego, co napisaliscie, to dwa kolejne weekendy nie bardzo pasuja, wiec na biezaco bedziemy szukac innego, wolnego dla wiekszosci weekendu:-) A w miedzyczasie proponuje takie "wstepne" spotkanie 6 marca, Marcin moze, moja kolezanka Sąsiadka z III pietra moze, czy ktos jeszcze dołaczy? :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 27.02.07, 12:44 Witam ponownie! Tak, to ja stałem właśnie koło białego auta (białe tylko z nazwy bo brudne strasznie było) :-) Jeszcze raz przepraszam że się nie przywitałem ale zanim zaskoczyłem to było już za późno. Istotnie nie podawałem jeszcze adresów z uwagi na ograniczony czas ale nadrabiam teraz: kurnatowski@gmail.com Ja też się dziś na dokładne pomiary wybrałem aby coś pozmieniać jeszcze zanim będzie za późno. W każdym razie miło było poznać :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 12:54 20 osób chorych to epidemia prawie.... To tak jak Pan brygadzista powiedział nam przy ostatniej wizycie, że na koniec marca będzie stan surowy zamknięty, to zaczynam to czarno widzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 13:36 RK - równiez miło poznac:-) Sprawdz sobie mail... :-) Tak, 20 osob chorych, to bardzo duzo... zatem tak jak mowisz MK, nie wiem jak bedzie z tym planowanym stanem surowym zamknietym na koniec marca, moze byc troszke ciezko. No nic - czas pokaze, bądźmy dobrej mysli - chyba nic innego nam nie pozostaje:-) Pozdrawiam, miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.02.07, 14:00 Dokładnie tak, mam nadzieję, że jak bedzie spóźnienie to potem nadrobią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 14:16 A najlepsze jest to, ze zimy w tym roku nie było, cały czas jest cieplo i cały czas idzie praca, wiec teoretycznie powinni wczesniej skonczyc... ale zobaczymy jak bedzie. Tak czy owak - bedzie dobrze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.02.07, 14:25 My mamy nadzieję, że koło lipca/sierpnia można będzie już wchodzić z pracami do mieszkań. Przecież oststnie miesiące to praktycznie roboty wokół budynków A tak na marginesie wracam do rozmowy na temat dodatkowych zabezpieczeń garaży, wypowiadaliście się, że jesteście za. Może warto już wymienić jakieś poglądy na temat jak to zrobić, w końcu przypominam, że oba budynki mają wpólny garaż ok 100 miejsc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 16:39 Myslicie, ze spokojnie mozna cos robic w mieszkaniach zanim nastąpi "oddanie budynku"? To byłoby dobre, bo późną jesienia wszystkie prace robic, to kiepska sprawa. A na pewno kazdemu zalezy na tym, by w miare mozliwosci szybko sie przeniesc do swojego mieszkanka... Odnosnie garazy, to mysle, ze ten teren obu blokow bedzie ogrodzony i kazdy mieszkaniec bedzie miał pilota do bramy - jak sadzicie? Do bramy to raz, a dwa do drzwi garazowych. Nie wiem, w jaki jeszcze sposob mozna zabezpieczyc garaze, z tego wzgledu, ze do garazy beda schodziły windy, zatem nawet jesli drzwi z parteru do garazu byłyby zamykane na klucz, to windą mozna zjechac na dół... No chyba, ze to jakos inaczej bedzie wygladac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.02.07, 20:03 To jeszcze raz przypomnę co pisałem wcześniej Rozmawiałem z prezesem semaco i mówił, że dodatkowe zabezpieczenie ma blok gdzie jest siedziba firmy Wygląda to podobno tak, że każdy kto ma garaż lub komórkę lokatorską ma kartę z kodem, przy drzwiach na dół czyli z widy lub z klatki są czytniki tych kart, wszystko więc jest monitorowane, w związku z tym np.: ktoś wcodzi przez klatkę z bloku A i może wyjść klatką w bloku B, a jest to zapisane w jakimś centrum monitorowania tzn. nr. karty i godzina i wtedy można dojść z czyjej karty kto wchodził o danej godzinie. Nie jestem tylko pewien jak to naprawdę działa i czy jest możliwość w garażach zamontowania czytnika, bo chyba z windy wychodzi się automatycznie do garażu. My osobiście jesteśmy skłonni do dodatkowego jakiegoś zabezpieczenia garaży, sporo tam aut będzie i co gorsza można przejść z jednego do drugiego bloku "pod ziemią" Może macie jakieś inne propozycje?????? Jeśli oczywiście jesteście zainteresowani tą sprawą???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 12:13 Uwazam, ze te dodatkowe zabezpieczenia, o ktorych pisze MK - jakie sa w bloku, gdzie jest siedziba Semaco sa w porzadku. Oczywiscie spełnia to swoje funkcje, jesli nie wychodzi sie z windy automatycznie, bo wówczas one nic by nie dawały... Ja w tym momencie nie mam auta super, ale jesli inicjatywa powstanie, by cos takiego zrobic, to jestem "za" i sie przyłącze. A czy myslicie cos na temat jakichs zabezpieczen mieszkan? Wiadomo trzeba ubezpieczyc mieszkanie, bo w dzisiejszym swiecie to podstawa, ale czy np. ktos sie zastanawiał nad innym zabezpieczeniem? Rozumiem, ze w standardzie dostajemy drzwi wejsciowe antywłamaniowe - prawda? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 01.03.07, 18:03 Z tego co sobie przypominam to drzwi antywłamaniowe typu GERDA, a pozostałe zabezpieczenia to we własnym zakresie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 14:12 Halo, halo, gdzie sie podziała reszta Sąsiadów? :-) Co myslicie o zabezpieczeniach zarówno garazy, jak i mieszkań? Czy ktos z Was myśli o alarmie, czy czymś takim? Czekamy na opinie... Pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 02.03.07, 22:30 Dokładnie, gdzie reszta sąsiadów i wasze zdanie dotyczące zabezpieczeń?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 04.03.07, 19:27 Witam wszystkich!! Chwilke mnie nie było ale już jestem. Tiger wielkie dzięki za fotki. Pierwsi goście w mieszkanku, może kawy i ciastek nie było ale postaram się poprawić na przyszłość :) Nie wiem czy widzieliście ale już jest konstrukcja dachu w środkowej cęści budnku B no i do pierwszego piętra są już podmurowane okna. Mam pytanko co do wcześniejszego "wejścia" do mieszkania w celu zaczęcia wykańczania, czy może ktoś z Was dopytywał się juz o to w Semaco?? Pozdrawiam i mam nadzieje do zobacenia w tym tygodniu "na mieście" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 10:20 Witam Wszystkich! Ja nie pytalam nic jeszcze, jesli chodzi o wczesniejsze niz oddanie prace wykonczeniowe... ale juz od kilku osob słyszłam, ze jest to mozliwe:-) W tamtym tygodniu rzuciłam plan, takiego wstepnego spotkania 6 marca, czyli jutro "na miescie" - wiem, ze osobom z dziecmi jest troche ciezko w tygodniu i bedziemy organizowac cos w weekend, ale moze niektorym uda sie wybrac "na miasto"? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 12:18 Upsss, rzuciłam termin 6 marca, który własnie okazało sie, ze upadł... Przepraszam... zatem termin jest otwarty :-) Pozdrawiam i do zobaczenia i usłyszenia Odpowiedz Link Zgłoś
reynevans Pytanie 05.03.07, 20:20 Cześć wszystkim. Mam nadzieję że to spotkanie które ma sie odbyc nie jest zamknięte dla nowych forumowiczów. Mam jednak pytanie. Czy nie uwazacie że blok B oraz różowy budynek znajdują się zbyt blisko siebie. Dzieki za odp Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.03.07, 22:50 Witam! Długo się nie oddzywałem ale uważnie czytałem co piszecie :) Marcin jak widzisz ja Ci głowy nie uciąłem ;) Naprawdę miło nas przyjąłeś tzn. pierwszych gości :) Byłem dzisiaj w Semaco. Dowiedziałem się conieco, już mówię co :) Jeżeli chodzi o wejście wcześniejsze do swoich mieszkanek to może będzie to możliwe ale trzeba będzie opłacić za prąd wodę ale każdy będzie musiał osobiście to załatwiać z właścicielami Semaco. Jeżeli chodzi o ten teren przed blokami to WZ jeszcze miasto nie ma. Najgorsze jest to że nie chce tego terenu sprzedać nikomu :( Ale WZ nie ma bo Semaco by o tym wiedziało tzn. jeżeli dostaną to Semaco ma dostać pismo w tej sprawie. Pani mi powiedziała, że ten sklepik koło Kormoranu już 2 razy starał się o dobudowanie piętra i mu omówili bo się tłumaczyli jakąś tam drogą i pokazała mi nawet to pismo o odmowie. Więc mówiła, że i oni też mogą z tego powodu nie dostać pozwolenia. Powiedziała też że jeżeli dostaną to później zanim się coś zacznie dalej robić to minie ze 4 miesiace i może już będziemy właścicielami i będziemy mogli sami też już działać a i Semaco będzie stało za nami i powiedziała że Semaco też jest bardzo przeciwne temu i będzie walczyć by tam nic nie powstało. Są za nami! Jeżeli chodzi o budynki to Marcin ma rację, tzn. zadaszają już budynek B. Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu przeskoczą na budynek A i dogonią budynek B. Jeżeli chodzi o spotkanie na mieście to może przed świętami coś się uda bo będzie wolniejszy czas :) Co do zabezpieczeń garaży jestem za! A co do zabezpieczenia mieszkania to nie myślałem i narazie nie chce mi się o tym myśleć :) Witamy nowego sąsiada. Kinia proszę "zajmij" się nowym gościem ;) A ma ktoś może info o długości grzejników? Bo wkońcu się nie zapytałem w Semaco. To chyba tyle na dzisiaj :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.03.07, 23:02 > A ma ktoś może info o długości grzejników? Bo wkońcu się nie zapytałem w Semaco > Ja kiedyś oglądałem projekt ogrzewania w moim mieszkaniu i były tam symbole dla każdego kaloryferu - z tego co pamiętam to nm.in. moc i długość można było odczytać. Musisz poprosić w Semaco o plan CO swojego mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 11:03 Witam Wszystkich! Witamy nowego sąsiada "Reynevans" ! Jasne spotkanie i forum jest otwarte dla wszystkich Sąsiadów, mam nadzieje, ze pozostaniesz z nami na forum na stałe:-) Jestes z bloku "B" ? Prosimy kilka słow o sobie;-) Widać część sąsiadów czyta, czyta, czyta, a się nie ujawnia, ale myśle, że z czasem uda sie nam poznac wiekszosc sasiadów, zanim wprowadzimy sie na Płaszowską:-) Zatem zapraszamy do naszych wspólnych "dyskusji" :-) Tiger - dzieki za informacje o budowie "na skwerku". Miejmy nadzieje, ze nic nie zaczna budowac, do momentu, gdy będziemy juz włascicielami mieszkan.... Sąsiedzi, odnosnie zabezpieczeń garaży, czy cos czynimy? Sądze, że jakbyśmy chcieli zrobic jakies zabezpieczenie, o ktorym pisał MK, to na etapie budowania budynków trzeba byłoby tym się zająć.... Jesli chodzi o kaloryfery, to faktycznie Rasko - popatrzylam dokładnie na plan CO mojego mieszkania, który mam od Semaco i na nim sa chyba wymiary kaloryferów. Przy jednym mam 1135 - choc nie wiem, czy to możliwe by kaloryfer miał 113,5 cm? A przy drugim mam 515 czyli poł metra.... W sumie moze tak, jeden pokoj jest mały, a drugi dosc spory z kuchnia, wiec wielki kaloryfer... A w łazience 320 - 32 cm. Zatem chyba wszyscy maja podobnej wielkosci te grzejniki. Pozdrawiam, miłego dzionka Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.03.07, 13:13 > Jesli chodzi o kaloryfery, to faktycznie Rasko - popatrzylam dokładnie na plan > CO mojego mieszkania, który mam od Semaco i na nim sa chyba wymiary > kaloryferów. Przy jednym mam 1135 - choc nie wiem, czy to możliwe by kaloryfer > miał 113,5 cm? A przy drugim mam 515 czyli poł metra.... W sumie moze tak, > jeden pokoj jest mały, a drugi dosc spory z kuchnia, wiec wielki kaloryfer... Witam, Ja raczej obstawiam, że to 1135 lub 515 to moc grzejnika. Wymiary pewnie bedą standardowe np 600 lub 450 mm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 13:22 Dzieki Rasko, tak, to jest bardzo prawdopodobne:-) Hmm, nie znam sie za bardzo na tym ;-) Zatem, to zmienia postac rzeczy, jeden miałby wymiary 600 na 700mm, a drugi 450 na 450mm w małym pokoju. Jakies ogromne nie sa, ale chyba wystarczajace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 14:34 Drodzy Sąsiedzi, podejmujemy kolejną próbę umówienia się na spotkanie na miescie. I tak, np. 19 marca (tj. poniedzialek), 25 marca (tj. niedziela) Co Wy na to? :-) Zbieramy opinie... i czekamy na inne pasujące terminy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.03.07, 15:07 Mi pasuje i 19 i 25 więc dostosuję się do większości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.237.spine.pl 06.03.07, 20:18 K., jeśli chodzi o mnie, to 19. najprawdopodobniej nie będzie mi pasował. Jeszcze nie wiem, jestem w trakcie ustaleń :). Natomiast 25 na pewno nie. :/ Ale 22 lub 23 na dzień dzisiejszy jak najbardziej pasują :). Jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju zabezpieczenia garażu, to przyznam szczerze, Drodzy Sąsiedzi, nie zastanawiam się nad tym jeszcze. Choć być może rzeczywiście teraz powinniśmy się tym zająć... Jak coś wymyślę, podzielę się tym z Wami :) I witam nowego Sąsiada na forum. :) pzdr, ka. Odpowiedz Link Zgłoś
reynevans Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.03.07, 18:37 Witam wszystkich Sąsiadów. Nie przedstawiłem sie więc zamierzam to nadrobić. Forum "Naszego" nowego osiedla odkryłem niedawno więc nawet nie miałem czasu poznać nikogo. Zgadza się moje mieszkanie znajduje sie w bloku B na pierwszym piętrze, żłuje że nie wiedziałem wczesniej, że odbyło się spotkanie zwiazane ze "zwiedzaniem" budynków, ponieważ na pewno bym sie zjawił. Poza tym własnie skonczyłem studia. Dzieki za miłe powitanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 13:22 Sąsiedzie Reynevans, dobrze, ze odkryłes forum teraz, do oddania bloków jeszcze troszke czasu, wiec zdarzysz sie zapoznac z nasza Ekipa:-) Jestes kolejna osoba z bloku "B" - to dobrze, bo do tej pory wiekszosc forumowiczów było z "A" - a teraz proporcje sie zmieniaja;-) Wycieczka na budowe była w lutym, ale na pewno bedziemy organizowac jeszcze zbiorowe wyjscie na budowe, mysle, ze wtedy wiecej osob dołączy:-) Sąsiadka " Tymczasem ustalamy termin spotkania "na miescie" - nie jest to łatwe... Prosze o propozycje, bysmy jakis wspólny termin wybrali... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 13:25 C.D. Zaczełam zdanie i nie skonczylam... Sąsiadka "Jo" - czyli Państwo w kurtkach sportowych, sąsiad Hudibyk... cos sie nie ujawniaja znow... Ale mysle, ze "sledza" co dzieje sie na forum i na spotkanie - jak ustalimy - dołacza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 07.03.07, 14:54 a moze spotkanie jednak nie na mieście ale na terenie Płaszowskiej? na placu zabaw Semaco ;-) coś dla dzieci i ławeczki dla rodziców i jeszcze widok na budowę :-) 3 w 1 :-) taką mamy piękną wiosnę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 16:33 Tak, wiosna jest piekna, ale w okolicach Płaszowskiej, jak na razie takie błoto, ze polowe spotkanie moze nie byc najlepszym rozwiazaniem;-) szczegolnie dla dzieciaków:-) Na budowe na pewno sie wybierzemy, a pogawedzic moze jednak, gdzies pojdziemy usiasc... Ale czekamy na opinie Sąsiadów:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 07.03.07, 19:47 Witam wszystkih sąsiadów i sąsiadki oczywiście też:) Nie było mnie dwa dni a tu już tyle nowych postów. Tiger jeżeli chodzi o grzejniki to: Po pierwsze zadzwoń do Pana Michała z Semaco bez problemu powinien Ci udostępić schematy wszystkich instalacji w Twoim mieszkaniu włącznie z CO. Tam będziesz miał napisane nad mieszkaniem sumę mocy wszystkich grzejników a pod każdym grzejniczkiem opis np: 22 V - 600/1200 co oznacza że V przyłącze do grzejnika dolne, pierwsza cyfra oznacza liczbę płyt grzejnika w tym przypaku dwie, druga cyfra oznacza liczbę konwektorów czyli profilowanych blach w tym przypadku również dwie, później 600 oznacza jego wysokość w mm a 1200 jego długość również w mm. pod tym oznaczeniem jest wielka krecha a pod krechą jest takie oznaczenie np: 1930 - 3.0 co oznacza że moc grzejnik awynosi 1930 [W] a tajemnicze 3.0 w dalszym ciągu pozostaje dla mnie zagadką. Oczywiście są to informacje nieoficjalne wynikające z rozmów ze znajomymi, wizyt w sklepie OBI oraz internetu. W kwestii spotkania to jestem otwarty na propozycje i postaram się dostosować do reszty :). A wracając do sprawy grzejników to warto by było spytać w Semaco czy zasilanie skoro ma być od dołu to będzie wychodziło ze ściany czy z podłogi bo osobiście uważam że ze ściany będzie lepiej z dwóch względów, po pierwsze łatwiej jest utrzymać porządek pod grzejniczkiem (wszędzie można wjechać mopem i nie przeszkadzają jakieś rurki) a po drugie ładniej to wygląda. Co do aktualizacji listy sąsiadów postaram się zaraz odrobić pracę domową. Podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 11.03.07, 16:54 Witam po krótkiej przerwie. jeśli chodzi o Nas o spotkanie to jak narazie nie ma szans, gdyż mam małą kontuzje po nartkach i jestem niedysponowany, mimo to śledzę terminy i może jak się on odwlecze to się uda dotrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 10:28 Witam! MK - zycze szybkiego powrotu do zdrowia! I tak jestes szczesciarzem, ze udało Ci sie w tym roku, tej ciepłej zimy - pojezdzic na nartach:-) Zdrowiej! Ustalanie terminu spotkania idzie nam powolutku, wiec mysle, ze wrocisz do dyspozycji:-) Sąsiedzi, czekamy na opinie, co do terminu spotkanka... Wierze, ze sie uda, jakis wspolny dzien wybrac:-) Pozdrawiam, miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 12:13 Witam Sąsiadów i Sąsiadki, byłam dzis w Semaco rano, pytalam o grzejniki; rurki do grzejników maja wychodzic ze sciany, nie z podłogi:-) czyli bedzie mozna spokojnie myc podłoge pod grzejnikiem bez przeszkod;-) W bloku "B" - na czesci środkowej - tej, ktora jest troszke niższa kłada blache na dachu. Pan Kierwonik mowi, ze spokojnie wyrobia sie z oddaniem bloków na czas:-) Fajnie, na koniec roku, mam nadzieje zamieszkamy. Tyle, ze korki tam sa masakryczne, w zasadzie jak wyjezdza sie od nas z bloku, to zaczyna sie korek i cała Płaszowska jest zakorkowana, mam nadzieje, ze kiedys cos tam zrobia... A druga rzecz, to obok baru "Kormoran" na tym placu stoi zawsze kilka TIR-ów. Wiecie moze do kogo ten plac nalezy? Jest tam tak nieprzyjemnie, błoto, nie wyglada to zachecajaco... i zastanawiam sie, czy zawsze tak bedzie, ze tam jakis przystanek TIR-ów bedzie, czy jest szansa, ze ktos to ładnie zagospodaruje? Moze wiecie cos na ten temat? Pozdrawiam, miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 14.03.07, 21:47 To prawda, korki ogromne ale cóż, trzeba cierpliwie czekać na zmianę Płaszowskiej na jednokierunkową lu ślepą, pamiętam, że juz na forum o tym pisaliśmy A wiadomość, że mieszkanka na czas będą oddane o SUPER NEWS !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giovanna Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 14.03.07, 23:22 Cześć wczystkim! Mam mieszkane w różowym bloku i chciałabym wyjaśnić kilka kwestii co do ewentualnej zabudowy działki przed 'różowym blokiem' i waszymi nowobudowanymi blokami. 1. problem braku miejsc parkingowych nie dotyczy wyłącznie klientów apteki/przychodni/centrum rehabilitacji. Nie wiem czy wzięliście pod uwagę fakt, że goście przyjeżdżający do was też będą musieli gdzieś parkować, bo pewnie wasz blok też będzie ogrodzony (czyli niedostępny dla aut z zewnątrz) 2. stroną w sprawie ustalenia warunków zabudowy w Wydziale Architektury Urzędu Miasta Krakowa są właściciele działek sąsiednich, czyli w waszym imieniu występuje Semaco i to na nich powinniście wywierać nacisk, aby oficjalnie oprotestowali projekt zagospodarowania tego terenu 3. o ile w Wydziale Architektury Urzędu Miasta Krakowa być może mogą występować wyłącznie zainteresowane strony (właścicele), to wnioski do rady dzielnicy mogą składać wszyscy okoliczni mieszkańcy (również ci przyszli;) 4. oczywiście, mieszkańcy różowego bloku plan zagospodarowania oprotestowali, ale w takich sprawach to w ilości siła - obawiam się, że protesty mieszkańców bloku różowego oraz właścicieli przychodni mogą nie wystarczyć. A gdy ten etap zostanie zatwierdzony, to pozwolenie na budowe i realizacja projektu może nastąpić naprawdę szybko. Myślę, że do czasu zawiązania waszej wspólnoty, czyli jak rozumiem do września, sprawa może być już niestety przesądzona/zamknięta. Reasumując, proszę 'nie zwalać' problemu ewentualnego nowego bloku wyłącznie na mieszkańców różowego bloku! Pamiętajcie, w ilości siła. Pozdrawiam i życzę wiele radości z nowych miszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 15.03.07, 09:28 Wiem na razie tyle ze strony BIPu, że w 27 lutego 2007 r. Rada Miasta Krakowa podjęła uchwałę w sprawie przystąpienia do sporządzenia nowych miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego obszarów, min. dla obszaru ''Płaszowska-Krzywda'': www.bip.krakow.pl/?dok_id=167&sub_dok_id=167&sub=uchwala&query=id%3D16902%26typ%3DUpozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 15.03.07, 11:21 popieram giovanna! myślę, że pisemko do Dzielnicy a nawet Urzedu Miasta napewno nie zaszkodzi a moze nam pomóc. Nie będzie to oficjalny protest (bo do tego nie mamy na razie prawa) ale wyrazimy swoje zdanie. Też jestem zwolennikiem "duszenia" takich sprawa w zarodku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.server.ntli.net 15.03.07, 15:57 fiu fiu :-) troche mnie nie bylo na forum a tu widze dalej ruch niczym na Plaszowskiej w godzinach szczytu ;-)))) pozdrowionka dla Wszystkich Sasiadow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 16.03.07, 11:04 Tak jak pisalam wczesniej na forum bywam mocno nieregularnie! Ciesze sie ze grono znajomych sasiadow sie powieksza. Nasze mieszkanko ma byc w budynku B wiec powieksza sie grono sasiadow. Ciesza mnie radosne wiesci co do terminowego oddania budynkow! Co do spotkania to jestesmy bardzo za tyle ze dopasowanie sie nam do terminu moze byc problemem wiec mysle ustalcie termin a my bedziemy sie starac dotrzec. No i oczywiscie popieramy protes zabudowy terenu obok naszych blokow!!! Niestety chyba cos namieszalam i nie udalo mi sie ogladnac zdjec na serwerze. Za ewentualne dokladne wskazowki z goru dziekuje ;-) Pozdrawiam Jo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 12:21 Witam serdecznie Wszystkich! Najpierw przesyłam wskazówki dla Jo odnosnie zdjec. Przecwicz sobie na pojedynczym zdjeciu, takie było zamieszczone: "właśnie skorzystałem z rady Rasko i umeściłem jedno zdjęcie na: rapidshare.com/files/17233967/DSC_0002.JPG.html" Ja postaram Ci sie opisac w miare dokładnie, jak sciagnac stamtad zdjecia: 1. najpierw klikasz na ten link, otwiera sie stronka i pojawia sie napis: "You want to download the file rapidshare.com/files/17233967/DSC_0002.JPG" pod tym napisem jest ramka, w jednej kolumnie jest napis "Premium" a w kolejnej "FREE". Na dole kolumny "FREE" jest przycisk "FREE" - ktory naciskasz. 2. pojawia sie taki napis: "Download ticket reserved. In 0.6 minutes your download will be ready. Avoid the need for download tickets by using a PREMIUM account. Instant access!" i ten czas sobie biegnie. Jak jest jedno zdjecie, to szybko leci, a jak jest wiecej to te sekundki mijaja wolniej.... 3. Jak mina te sekundki, to pojaiw sie cos takiego: Download from TeliaSonera: rs37tl.rapidshare.com (5361 of 10000 MBit/s in use) Download from Level(3) #3: rs37l33.rapidshare.com (5573 of 10000 MBit/s in use) Download from Cogent: rs37cg.rapidshare.com (7186 of 10000 MBit/s in use) Download from TeliaSonera #2: rs37tl2.rapidshare.com (5305 of 10000 MBit/s in use) Download from GlobalCrossing: rs37gc.rapidshare.com (4201 of 10000 MBit/s in use) Download from Level(3) #2: rs37l32.rapidshare.com (5708 of 10000 MBit/s in use) Download from Cogent #2: rs37cg2.rapidshare.com (5527 of 10000 MBit/s in use) Download from Teleglobe: rs37tg.rapidshare.com (3361 of 10000 MBit/s in use) Download from Level(3): rs37l3.rapidshare.com (5727 of 10000 MBit/s in use) To jest przykładowe. Pod tym wszystkim jest napis: "No premium user. Please enter" Pod tym sa jakies dziwne znaki: litery cyfry.... niby nic nie znacza, ale jest to swego rodzaju kod, ktory musisz wpisac w rameczke. Rameczka jest pod tym kodem i napis "here" : tam wpisujesz ten kod i naciskasz ENTER Wazne! ENTER A NIE INNY PRZYCISK Mam nadzieje, ze po tych wskazówkach, uda sie Tobie Jo, a moze i innym sciagnac fotki. Linki sa cały czas na forum. Daj znac, czy sie udało, czy wskazówki sa oki:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 12:31 Time Chaser sprawdz sobie e-mail :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 12:45 Odnosnie zabudowy placu "na skwerku" - Giovanna - nie chcemy zrzucic wszystkiego na mieszkanców różowego bloku. Mysle, ze inni Sąsiedzi z Płaszowskiej się zgodza z tym, ze jakies pisemko mozemy stworzyc do Urzedu Miasta z wnioskiem o zagospodarowanie tego terenu. Mam pytanie do Mieszkanców "różowca" ;czy oprócz protestu pisaliscie jakies pismo z propozycja innego zagospodarowania tego terenu? Czy ewentualnie wzor takiego pisma mogłabys nam Giovanna podesłac? Mysle, ze byłoby szybciej, niż cos sami napiszemy, a jesli nie, to moze sie jakos zbierzemy, by cos stworzyc... i tak potrzeba, by takie pismo podpisali wszyscy.... Co Sąsiedzi myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 20.03.07, 11:02 No wielkie wielkie dzieki za tak szczegolowe wskazowki. Jak sie okazalo problem tkwil w czyms innym a nie w moim nieudolstwie ;-) a mianowicie probowalam ogladnac zdjecia w pracy gdzie prawdopodobnie jest zalozona blokada. Ale weszlam w domku i wszystko bylo juz ok! Pliki sa ogromniaste wiec nie ogladnelam jeszcze wszystkich do konca ale nadrobie to! Jeszcze raz dzieki za wskazowki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 16.03.07, 21:07 Słuchajcie, myślę, że w interesie wszystkich jest veto co do budowy na skwerku, ale skoro w obecnej sytuacji nie mamy prawa głosu, to zastanówcie się czy nasze pismo nie odniesie odwrotnego skutku i przez to, że jest nas nie mało jak się "wychylimy", to nie przyśpieszy to pewnych ruchów ze strony Inwestora Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ip24.pl 18.03.07, 20:21 MK ma to rowniez sens co piszesz - ciezko wyczuc sprawe tak naprawde z innej beczki (strony): ostatnio jak bylem na budowie to ktorys z majstrow rzekl ze odnosnie dzialki obok bloku A (tam gdzie jest szklarnia i biega sobie pies) tez juz sa jakies ruchy - czy Drodzy Forumowicze cos o tym slyszeliscie? roznica taka ze jest to dzialka prywatna a nie miejska. jak cos tam wybuduja to widok na Krzemionki i kopiec podgorski zniknie :-)podkreslam jeszcze raz ze to niesprawdzone info pochadzace od majstra w czapce uszatce :-) a tak jeszcze na marginesie :-))) zauwazyliscie ze na budowie nikt nie nosi kaskow? bylem tam kilka razy do tej pory rano i po popoludniu i jeszcze zadnego robotnika w kasku nie uswiadczylem:-) aha zapomnialbym: Ktore drzwi wybraliscie?:-)Pani Ula obdzwania chyba wszystkich.Mi sie podobaja Macadi5 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 13:18 Witam! Odnosnie budowy "na skwerku" - ciezko stwierdzic, co robic... Sadze jednak, ze lepiej cokolwiek zrobic niz nic.... Rozmawialismy z Tigerem, ze moze by zrobic cos takiego: jesli Semaco bedzie pisac jakies pismo, my jako przyszli własciciele moglibysmy sie "dołączyc" i podpisac. Nie jestesmy włascicielami na razie, ale nie długo bedziemy, wiec Semaco nas reprezentuje, ale chyba bardziej przekonywująco wyglada, jesli mieszkancy by sie pod tym podpisali... A Semaco ma kontakt z wszystkimi mieszkancami, my tylko z kilkoma rodzinami... Co sądzicie? Tiger dzis bedzie w Semaco, moze uda sie jakies informacje uzyskac na ten temat... Czekamy:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 13:19 Aha, odnosnie drzwi to ja zrezygnowalam z nich:-) Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 19.03.07, 16:18 To niezły pomysł z tymi podpisami na piśmie z Semaco A co do wolnej działki koło szklarni to pierwsze słyszę To jest od strony Nowohuckiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 19.03.07, 17:04 jesli pierwsze slyszysz to tylko sie cieszyc - bo moze tylko majster cos sciemnial. Jemu chodzilo o dzialke na ktorej stoi szklarnia i biega pies , za domem jednorodzinnym.. Rownolegla dzialka do bloku A - ale tak jak mowie: nie chce siac plotek tylko powtarzam co zaslyszalem na budowie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.03.07, 09:12 Byłem wczoraj w Semaco ale Pani Ula była tak zajęta tymi drzwiami i tak zakręcona że nawet jej nie próbowałem pytać o jakąś petycje i podpisy. Jeżeli chodzi o drzwi to ja wziąłem trzy z pięciu możliwych :) Trochę jest lipa z tymi drzwiami wejściowymi że jest do wyboru tylko jeden kolor :( Pozdrawiam z uśmiechniętą minką gdyż w górach wróciła zima i jest jeszcze szansa na nartki w tym roku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 20.03.07, 11:06 niestety mnie tez sie obilo o uszy ze w przyszlosci teren dzialek bedzie zlikwidowany i powstana bloki. Mam na mysli ten pas zieleni oddzielajacy nasze bloki on dwupasmowki! :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 11:08 "Jo" udalo Ci sie sciagnac fotki? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 20.03.07, 11:59 tak tak odpisalam na twoje wskazowki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 20.03.07, 11:13 co do potencjalnych budów na terenie działek to gdzieś czytałam, że nie można budować bezpośrednio pod taką linią energetyczną...... ale nie wiem czy to jest prawda. Poza tym nie jestm pewna czy to nie są działki, które są własnością, a wykup po parę metrów od tylku właściecieli jest chyba nie łatwy Co do podpisów na piśmiue z Semaco to dobry pomysł :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 11:34 Mi tez sie wydaje, ze pod ta linia energetyczna bloki nie powstana, ewentualnie gdzies dalej... natomiast tam gdzie sa za blokiem A ogrodki dzialkowe i szklarnia ludzie moga to sprzedac, biorac pod uwage dzisiejsze ceny ziemi i niestety jest prawdopodobienstwo budowy... ale to tylko tak mi sie wydaje i nie mam zadnych konkretnych informacji na ten temat. Mysle, ze jak Pani Ula "ochłonie" troszke po temacie "drzwi" poruszymy kwestie pisma jakiegos do Urzedu Miasta, z nasza oprobata dla protestu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.03.07, 14:02 Ja tam myslę, że nie tak łatwo odbiorą ogródki działkowe działkowcom. To jest poważna siła wyborcza i raczej się nie odważą ich ruszyć ;o) Tak się pocieszam .... Bardziej liczył bym się z zabudową terenu prywatnego po prawej stronie bloku A :-( Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.03.07, 14:12 > Bardziej liczył bym się z zabudową terenu prywatnego po prawej stronie bloku A Oczywiście myślałem o LEWEJ stronie patrząc od Płaszowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 20.03.07, 15:40 Oby jak najdłużej nic tam nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pink Floyd Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.200.* 20.03.07, 16:43 My z różowego też tak mówiliśmy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 22.03.07, 20:51 Zbliża się koniec marca .... Stan surowy zamknięty ..... ZDĄŻĄ ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 23.03.07, 10:14 Witam!! Właśnie wróciłem z budowy gdzie z sąsiadką K oglądaliśmy nasze mieszkanka i cóż, stan surowy zamknięty to chyba jeszcze nie tak szybko. Choć mile zaskoczony byłem faktem wejścia tynkarzy na niższe piętra bloku B, tam gdzie już przyłącza i ściany działowe są gotowe. Praca na bloku B wre pełną parą, wszędzie pełno robotników ale blok A jakby stanął w miejscu. Z tego co wiem to kłopoty się pojawiły z materiałami budowlanymi a w szczególności z pustakami, pomijając już ich obecną cenę!. W każdym razie jeśli prace na bloku B tak będą szły jak teraz to myślę że blok ukończony będzie w okolicach lipca, sierpnia. Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 14:09 Witam! Tak, dzis tez przypadkiem spotkalismy sie na budowie z sasiadem RK i jego Zona:- ) Zatem zwiedzilismy wspolnie mieszkania:-) Na bloku "B" kiedys sadzilismy, ze jest blacha kładziona, ale to nie blacha, ale takiego koloru folia, czy cos w tym stylu... ale blok B - rosnie, rosnie i sporo sie dzieje. Jednak moim zdaniem stan surowy na koniec marca w obu blokach nie jest raczej realny. No chyba, ze jakies super przyspieszenie nastapi:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.03.07, 09:45 Niedobre wieści odnośnie tych materiałów, jeżeli ich faktycznie brak, myślałem, że taki developer to materiał ma wcześniej zapewniony na taka inwestycję? Oby to tylko przypuszczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 24.03.07, 20:54 Przejeżdżałem dzisiaj obok budowy, zresztą jak co dzień :), no i pełno palet z pustakami jest na budowie i wydaje mi się że leży właśnie tyle ile potrzeba do dokończenia ścian budynku A więc myślę że nie ma się co martwić. A w bloku B już okna na IV piętrze zaczęli zakładać :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.03.07, 21:42 UUUUUffffffffffffffff !!!!!!!!!!!!!!!!!!! To mnie uspokoiłeś !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 26.03.07, 09:29 Witam!! Ojojoj nie chciałem nikogo straszyć :-) Nie jest aż tak źle choć media trąbią że kolejki po pustaki ustawiają się kilometrami. U nas na razie wszystko jest Ok choć moje ścianki działowe są z cegły komórkowej a nie jak inni mają z pustaka którego już dostac nie było można. Generalnie praca wre i materiały do pracy są i to sie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 16:51 Witam Wszystkich w ten słoneczny dzionek:-) podejmujemy kolejną próbę sąsiedzkiego spotkania sie; na herbatce, soczku, piwku, itd... Proponowana data to 02.04.2007 (poniedziałek) ok. godz. 20,00 w Rynku lub na Kazimierzu, to jest do ustalenia... Na dzien dzisiejszy ta data pasuje Tigerowi z Małżonką, Marcinowi, mojej kolezance, a zarazem sasiadce z B, no i mi :-) Prosimy o sprawdzenie w swoich terminarzach, czy ten wieczorek macie wolny:-) Pozdrawiam i dajcie znac, jak z Waszym czasem. Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 28.03.07, 17:50 ja niestety odpadam znowu gdyz jestem na obczyznie do Swiat praktycznie ;-( wiec jak cos postaram sie zalapac na nastepne spotkanko pozdrawiam Sasiadki i Sasiadow:-) Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 29.03.07, 14:27 Właśnie wracam z Semaco. Mam dwie dobre wieści. Jedna dotycząca miejsca przed blokiem B a druga to sprawa garaży. Spotkałem również MK i miło pogadaliśmy sobie i przy okazji dowiedzieliśmy się właśnie coś o garażach :) Rozmawiałem z Panią Ulą o podpisach pod pismem w sprawie tego zagospodarowania miejsca przed blokiem B. Mówiła, że to bardzo dobry pomysł i że na pewno napiszą takie pismo i z chęcią zbierze od nas podpisy ale jeszcze nie teraz bo narazie sprawa stoji w miejscu tzn. czekają na WZ-kę ale chyba jej nie dostają. Odpowiednie osoby trzymają rękę na pulsie i w razie czego jak Semaco dostanie jakieś pismo w sprawie tego że dostali WZ-kę albo że coś się w tej sprwie ruszy to odrazu Pani Ula będzie do mnie dzwoniła (powiedziała, że mnie tym "obarczy" ;) ). Narazie więc czekamy i w razie czego pismo z podpisami będzie na 100%. W bloku B ma miekszanie jakaś ważna Pani, która też się tym bardzo interesuje i też trzyma rękę na pulsie w razie czego :) Jeżeli chodzi o garaże to właśnie rozmawialiśmy z MK o tym żeby jednak zrobić drzwi jak się wysiada z windy. No i co się okazało ... otóż są drzwi i to w dodatku na kartę magnetyczną :) Pani Ula powiedziała, że oni to robią że tak właśnie ma być. Zatem wysiadając z windy będzie trzeba, żeby się dostać do garaży, otworzyć drzwi na kartę! Zostaje jeszcze tylko zrobić bramę zamykaną do wjazdu do garaży i będzie super. Ehhh ale się rozpisałem :) Pozdrawiam i do zobaczenia z niektórymi w poniedziałek na soczku ;) P.S. Pozdrowienia dla nowo poznanego sąsiada z bloku B. Mam nadzieję, że się ujawni bo obiecał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 14:37 cześć, To ja nowy sąsiad z bloku B - ujawniam się !!!!! bedę obserwował na bieżąco forum, dajcie znać jak będzie gdzieś wychodzić, chętnie się zabiorę poznać nowych sąsiadów!!!! pzdr Radek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 15:07 Witam, to bardzo dobre wiesci Tiger niesiesz:-) Bardzo fajnie, ze pomysł, by sie podpisac na pismie został "zaakceptowany" przez Pania Ulę:-) zatem na pewno w tym temacie bedziemy uczestniczyc. To jest duzy plus - dobrze jest miec udział w "protescie" by potem nie załować, ze nie zrobiło sie nic... Z garazami tez super, dobrze, ze kwestia zabezpieczenia wyjscia z windy do garazu sie rozwiazała:-) Witamy nowego Sąsiada Radka. Masz okazje zapoznać się z nami juz w przyszłym tygodniu, jeśli czasowo dasz rade. Przypominam Wszyskim; planujemy wyjscie "na miasto" w poniedziałek (02.04.2007) ok. godz. 20,00. Ustalimy tylko, gdzie sie spotykamy, czy w Rynku, czy na Kazimierzu. Wszystkich Forumowiczów zapraszamy! Pozdrawiam i do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 29.03.07, 15:47 Cześć, Witam wszystkich starych i nowych sąsiadów! Ja niestety w poniedziałek nie dam rady - w przyszłym tygodniu tylko wtorek i środa wchodzą w rachubę. A powiedźcie mi (bo dawno nie byłam na budowie) jak idzie budowa bloku A? Ciekawa jestem czy mam już sufit, albo chociaż podłogę ;-) Pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.03.07, 17:45 Muszę sprostować nieco poprzednie wypowiedzi. Tiger jak sie rozstaliśmy w Semaco rozmawiałem z architektem i sprawa tych kart to pomyłka ... niestety.... Będzie natomiast tak to wyglądało: Każdy z nas właścicieli będzie miał klucz jeden do wszystkiego taki nazwijmy to Wash&Go, tzn, że tym samym kluczem otwierać się będzie drzwi do mieszkania jak również drzwi na klatkę schodową, do garaży itd. To jest taki "magiczny jakiś zamek - wynalazek". Ma jakiś szyfr, który bbędzie przypisany każdemu właścicielowi. Tak więc może trochę to rozwiązuje sprawę garaży ale nie do końca. Rozmawiałem o tym z Prezesem i powiedział mi, że powie kto montował ten system z kartami w bloku na Saskiej, w tym, w którym jest siedziba firmy - tam taki system działa bezproblemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.03.07, 17:48 A tak na marginesie nie wiem czy zwróciliście uwagę, że nasz topic zbliża się do 1000, a teraz chyba i tak jest "najbardziej oblegany", blisko 900 wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 30.03.07, 10:11 MK to oznacza że Pani Ula ma mniej wiarygodnie informacje niż Pan Michał :):):) Ktoś pytał co tam na budowie się dzieję, a więc tak: Blok B: pojawiają się już okna na IV piętrze, pojawiły się już kominy, a dzisiaj pojawiło się już RUSZTOWANIE! w tylnej części budynku. W środku z tego co wiem to już weszli tynkować na dolne piętra. Blok A: kończą dach w tylnej części budynku, w środkowej zaczyna pojawiać się dach tzn. od wczoraj pojawiły się pierwsze belki, a przednia część niestety stoi troszkę w miejscu tzn. zatrzymała się na 2 piętrze choć chyba powoli pajawia się sufit i równocześnie podłoga III piętra. No i na parterze zaczęły pojawiać się okna. Zatem idzie to wszystko do przodu i oby tak dalej. Pogoda nam sprzyja. Pozdrawiam i do zobaczenia z niektórymi w poniedziałek :) P.S. Może uda mi się w niedzielę zrobić mały fotoreportarzyk :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 15:13 Witam:-) zapraszamy Wszystkich na poniedziałkowe spotkanie! Mam nadzieje, ze Sąsiadki i Sąsiedzi, ktorzy nie moga w ten poniedzialek przyjsc, nastepnym razem spotkaja sie z nami... Szkoda, ze Mysia, Time Chaser nie dadza rady pojawic sie... a co z innymi osobami: Ka, MK, Rasko? RK chyba przyjdzie:-) A jak reszta Sąsiedztwa? Jo, Net@, Hudibyk, Radek, Reynevans? Przepraszam tych, ktorych pominelam :-) Proponuję bysmy sie umowili w Rynku pod fontanna, miedzy Kosciolem Mariackim a kamienica, w ktorej jest Empik. Tam jest mniej ludzi, niz np. pod Empikiem. Zatem widzimy sie w poniedziałek o 20,00 pod fontanna. Wiele sasiadów czyta forum, a sie nie ujawnia - zapraszamy:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hudibyk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 07:50 Witam wszystkich, oczywiście śledzę forum, ale niestety za bardzo się na nim nie udzielam. Jeśli chodzi o jakiekolwiek spotkanie na mieście, to mi w tygodniu żaden termin raczej nie odpowiada. Tak więc życzę wszystkim miłej zabawy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 31.03.07, 19:21 Z przykrością my też w tygodniu nie damy radę, ale myślę, że będzie jeszcze nie jena okazja aby to odrobić !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 01.04.07, 00:44 Dużo osób pisze, że w tygodniu nie da rady :( a w weekend dacie radę? Jeżeli tak to rzućcie jakiś termin! Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 02.04.07, 12:34 No i tak jak obiecałem zrobiłem kilka fotek wczoraj. Jest ich nie dużo ale widać wszystko co potrzeba a mianowicie postępy w pracy :) img11.picsplace.to/img.php?file=img10/24/07_04_01_01.jpg Zamieniaj cyferki od 01 do 09. Miłego oglądania i do zobaczenia z niektórymi wieczorkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 02.04.07, 16:37 Dzięki za foto !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.04.07, 23:56 Jestem mieszkańcem tego malego osiedla na Saskiej - nie cieszyłbym się na Waszym miejscu z zakupu tej lokalizacji: 1 - korki i coraz większ korki -a jak wybudują nowopłaszowską to będą jeszcze większe gdyż wszyscy będą skracać sobie z Wielickiej do Huty 2 - co za tym idzie głośno!!! do niedawna w soboty i niedzie było w miarę cicho ale teraz wszyscy jadą tędy na giełdę samochodową 3 - w pespektywie będziecie mie`c dwa bloki koło siebie tzw komunalne ( dla tych co już nie mają na czynsz) 4 - z dzieckiem nie ma gdzie wyjść - chyba że ma maskę gazową 5 - na piwo blisko tez nie ma gdzie wyjść bo Kormoran tylko do 18 tej a w innych to trzeba mieć kamizelkę kuloodporną i tak dalej..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 03.04.07, 09:05 Witam! Straszny pesymista z kolegi :-) Tak tragicznie to chyba nie jest, Płaszowska ma być jednokierunkową drogą tzw. dojazdówką do osiedli, odnośnie bloków komunalnych to jeszcze nic nie jest przesądzone, na spacerek też jest gdzie pójść choćby w stronę Bagrów a piwo to i na balkonie można sobie wypić. Ja nie widzę tego aż tak pesymistycznie choć faktem jest, że okolica dość ruchliwa ale kto chce mieszkać blisko centrum musi się liczyć też z minusami takie lokalizacji. Hej sąsiedzi jak było na spotkanku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 11:23 Witam Wszystkich! Na pewno Sąsiad z Saskiej ma wiele racji i wszystkie uwagi sa słuszne, to fakt; niestety nie da sie ukryc, ze Płaszowska nie jest to zacisze oddalone od ruchu i gwaru miasta, ale sadze, ze kazdy był tego swiadomy kupujac mieszkanie w tej lokalizacji. Jest blisko do centrum, za to jest ruch, szum i korki... ale zawsze tak jest, ze "kij ma dwa konce". Kazdy przed zakupem na pewno analizowal "za i przeciw" i jest swiadomy, ze do ideału jest daleko, z drugiej jednak strony mysle, ze wiekszosc osob na razie wynajmuje mieszkania i czeka na swoje "M" z wielka niecierpliwoscia i minusy "otoczenia" przynajmniej na razie nie sa w stanie przesłonic radosci z własnego lokalu :-) Odnosnie spotkanka, to było bardzo wesolo i miło :-) nie była obecna tak liczna grupa jak poprzednio, ale moze nastepnym razem uda sie wieksza grupe zorganizowac;-) Niektorzy uchylili rąbka tajemnicy i ujawnili swe talenty, zatem wsrod nas moze powstanie "ekipa wykonczeniowa mieszkania" ;-) Ponadto zrodziło sie kilka pomysłów na "biznesy" np. wynajem miejsc na tarasie do opalania;-) itp. Generalnie śmiesznie:-) Pozdrawiam Wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 03.04.07, 12:12 Co do wypowiedzi gościa to powiem tak ... zazdrość??? :) A co do spotkania to było naprawdę bardzo bardzo bardzo fajnie. Mamy super sąsiadki i sąsiadów to trzeba przyznać. A co do "biznesów" to pomysłów było więcej ale szczegółów nie zdradzam :) Było bardzo śmiesznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 03.04.07, 21:12 Witam wszystkich! Po pierwsze dziękuje za uwagi sąsiada z Saskiej, może tiger ma racje że to zazdrość ale uważam osobście że to my bedziemy decydowali jak bedziemy się czuli w naszym towarzystwie i to od nas bardzo duzo zależy, bedziemy wspólnotą i nie bedzie nas tak mało więc będziemy mieli również wpływ na to o będzie się działo w okolicy. Aczkolwiek każda uwaa jest cenna. Ja osobiście wybierając miejsce nie kierowałem się tym że co dzień będzie mnie budził kogut do pracy a sniadanie bede jadł na tarasie przy jeziorku z widokiem na góry, tylko lokalizacją. Może mam szczęście ale do pracy bede miał spacerkiem 5 min :). Mam nadzieje że na mieszkanie na wsi pod Krakowem przyjdzie jeszcze dla mnie czas. Dobra, dosyć tych przemyśleń, co do spotkania to było świetnie, szkoda tylko że to był środek tygodnia i dzisiaj trzeba było iść do pracy bo można by było posiedzieć dłużej. Naprawde sąsiadki i sąsiedzi mi się udali :) pozdrawiam gorąco wszystkich i do zobaczenia mam nadzieje ju niedługo Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 85.158.196.* 07.04.07, 12:55 Nie ,,zazdrość'' tylko współczucie - właśnie się z tamtąd wyprowadzam i to będzie najpiękniesze ( poza miasto - nareszcie odpocznę). Mimo to nie żałuję tej inwestycji bo rzaden bank nie dałbymi tego co zarobiłem na tym mieszkaniu Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 03.04.07, 21:30 Cieszymy się, że spotkanie się udało jednocześnie żałując wielce, iż nie dane nam było uczestniczyć w nim osobiście, ale jak rozmawialiśmy z tigerem napewno odrobimy to z nawiązką. A co do lokalizacji zgadzam się z przedmówcami, że każdy z nas miał świadomość co i gdzie kupuje i myślę, że źle nie wybraliśmy....... pozdrawiamy Was Serdecznie jednocześnie życząc Wszystkim Sąsiadom Wszelkiej pomyślności z Okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych, niech ten czas będzie dla Was spokojem, refleksji ale również odpoczynkiem i czasem na naładowanie akumulatorów na maxa przed wykańczaniem naszych "M". Oby następne Święta już Bożego Narodzenia moglibyśmy spedzić w naszych mieszkankach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:06 Witam! Bardzo dziekuje za świąteczne zyczenia. Przyłaczam sie do nich i takze przesyłam Wszystkim życzenia wielu radosnych chwil na święta Wielkanocne, smacznego święconego i mokrego Dyngusa:-) i mysle, ze Boze Narodzenie swietujemy na Płaszowskiej:-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 05.04.07, 09:02 cieszę się z nowych inforamcji z Semaco :-) i z tego, że spotaknie było udane :- ) może następnym razę dołaczę :-) co do anonimowego sąsiada z Sasakiej to wszytsko co pisze to prawda, kwestia co sąsiedzi z Saskiej zrobili żeby to zmienić??????? Z tego co wiem teren pod spory park jest zaplanowany w okolicach nowej szkoły podstawowej na ul. Myśłiwskiej tylko od x lat nic z tematem się nie dzieje - ale czy ktoś naciska???? co do trasy nowopłaszoiwskiej - czy ktoś protrestował???? sąsiedzi z ul. lipskiej tak oprotestowali trasę Bagrową, że mieli ją budowac już ok. 10 lat temu i do tej pory nic.... co do korków na saskiej - a czy ktoś protestuje???? nie oczekujmy że coś stanie się samo jak sobie ponarzekamy Niedawno widziałam moblizację mieszkańców os. Oświecenia jak chciano im postawić antenę telefonii komórkowej na osiedlu - był protest, media, policja i anteny raczej nie będzie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: semakiel Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:21 witam sasiadow mam mieszkanie w budynku A 1.0.6 A wydaje mi sie ze wszystkie niedogodnosci z duzym ruchem na ulicy saskiej i brakiem parku czy odpowiednio knajpy(w zaleznosci od upodoban:) w znacznym stopniu rekomnpensuje lokalizacja(pod wawel jest niecale 10 min na rowerze)wiec wydaje mi sie ze nie jest az tak zle ja jestem w kazdym razie zadowolony,zobaczymy jeszcze jak bedzie sie mieszkac:) pozdrawiam wszystkich:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 05.04.07, 19:00 Witamy semakiel !!! My mamy takie samo zdanie, każdy wie co kupował Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 14:30 Witamy Semakiel! Grono sąsiedzkie sie poszerza:-) Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.04.07, 22:27 > wydaje mi sie ze wszystkie niedogodnosci z duzym ruchem na ulicy saskiej i > brakiem parku czy odpowiednio knajpy(w zaleznosci od upodoban:) w znacznym > stopniu rekomnpensuje lokalizacja(pod wawel jest niecale 10 min na rowerze)wiec Witam sąsiada :o) Popieram opinię o okolicy - gdzie indziej nie jest inaczej a często o wiele dalej od centrum. Jak zrobią ulicę Kuklińskiego powinno byćc ałkiem OK. Wesołych Świąt wszystkim sąsiadom życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.04.07, 19:14 Również wszystkim sąsiadkom i sąsiadom wszystkiego dobrego na święta. Uważajcie żeby się za często nie przejadać ;) P.S. Witam nowego sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.244.137.188.mielec137.tnp.PL 08.04.07, 20:54 hej spoznione ale szczere zyczenia Wesolych Swiat :-) knajpy jak sie chce do raczej nie do Kormorana ale na Kazimierz tudziez Rynek ;-) lokalizacja wg mnie jest bardzo ok:-) podoba mi sie ze mieszkamy praktycznie przy Wisle i faktycznie niedaleko do centrum - Sasiedzi sie pewnie beda spotykac rowniez przez przypadek w m1 lub w galerii kazimierz :-))) pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 08.04.07, 21:17 No właśnie!!! Jak widziwsz Gościu, każdy z nas wie co kupował, wydając tyle pieniędzy, myślę, że twoja opinia jest delikatnie mówiąc nie na miejscu... Jak chcesz mieć zieloną trawkę to twój wybór ale pamiętaj, że koreczki dojazdowe do miasta też zapewnie Cię nie ominą.... Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 12.04.07, 23:33 Ojjj coś sąsiedzi po świętach dużo pracują bo nie mają czasu na forum :) albo nie mają tematu do napisania :) ... a 900 postów się zbliża i trzeba dalej podbijać te cyferki :):):) Ja mam takie pytanie: Czy jest możliwość, że ktoś zrezygnował z okna i mu go poprostu zamurowali? Bo w bloku B mieszkanie na 4 piętrze od ulicy to z tym tarasem nie ma okna na tarasie a tylko drzwi balkonowe a powinno być też okno. Looknijcie na projekty na stronie Semaco. Jak tam prace w środku w budynku B wie ktoś? A w budynku A zaczęli już ścianki działowe na niższych piętrach? Ojjj coś mi się wydaje, że muszę sobie zrobić wycieczkę do wnętrza bloków :) Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 13.04.07, 07:44 My mamy zamurowane okno w formie szyby mlecznej, natomiast o całkowitym zamurowniu powiedziano mi, że nie ma mowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hudibyk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:27 Ja natomiast na parterze mam zamienione okno z drzwiami balkonowymi Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 13.04.07, 15:53 He he he ... wiecie co się okazało. Przez "przypadek" zamurowali to okno!!! mają je teraz "odmurować" :) ale dali asa :):):) Oby jak najmniej takich "przypadkowych" wpadek :) Ta jeszcze nie była kosztowna i nie wymaga dużo pracy gorzej jak coś innego im się przydaży :) Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 13.04.07, 15:56 Aha no i przekroczyliśmy właśnie 900 postów!!! Nieźle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 13.04.07, 21:29 Myślę że tysiączek będzie nasz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 16.04.07, 14:44 Mam dobre wieści. Zaczęli ocieplać styropianem blok B. Także idą idą idą do przodu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 16.04.07, 22:26 Coś mi się wydje, że tylko my tiger coś działamy na tym forum reszta coś "strajkuje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 16.04.07, 23:34 A ja się cieszę że mi wreszcie ściany wybudowali. Został jeszcze tylko sufit do zrobienia... Pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 16.04.07, 23:55 Tysiaczek musi byc nasz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 08:00 Włączyli chyba turbo doładowanie bo jak wspomniał tiger ocieplaja juz blok B. Super tak trzymać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 19.04.07, 14:32 Widzę, że znowu przestój na forum ... wrrrr ... spróbuję znowu Was rozruszać :) Zrobiłem dzisiaj na szybkiego 3 fotki z budowy (sorki za jakość ale robione w pośpiechu telefonem!). Miłego oglądania :) [url=img11.picsplace.to/img.php?file=img10/24/SP_A0085.jpg][img] img11.picsplace.to/img10/24/thumbs/SP_A0085.jpg[/img][/url] [url=img11.picsplace.to/img.php?file=img10/24/SP_A0086.jpg][img] img11.picsplace.to/img10/24/thumbs/SP_A0086.jpg[/img][/url] [url=img11.picsplace.to/img.php?file=img10/24/SP_A0087.jpg][img] img11.picsplace.to/img10/24/thumbs/SP_A0087.jpg[/img][/url] Jak widać: mysia powoli zaczyna mieć sufit :) a blok B zaczyna być biały ze styropianu :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 19.04.07, 14:38 sorki poprawka :) img11.picsplace.to/img.php?file=img10/24/SP_A0085.jpg img11.picsplace.to/img.php?file=img10/24/SP_A0086.jpg img11.picsplace.to/img.php?file=img10/24/SP_A0087.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 19.04.07, 19:26 Dzięki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga@pazeta.pl Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 20.04.07, 14:08 czesc, zupelnie przypadkiem wpadlam na to forum i musze przyznac ze jestem pod wrazeniem;) Jestem szczesliwa "przyszla posiadaczka" mieszkania w bloku A (3.03) i z przyjemnoscia poznam swoich przyszlych sasiadow;) Budowa posuwa sie do przodu, szkoda tylko ze w moim mieszkanku nie zrobiono jeszcze zgloszonych przerobek, ale wierze ze nastapi to szybko;)Pozdrawiam wszystkich tu piszacych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 20.04.07, 19:39 Witamy nową sąsiadkę, zapraszmy do śledzenia forum, ze ściankami to się ni martw, bo narazie kończa blok B, u nas w bloku A ścianki działowe a przy tym zmiany będą dopiero wprowadzane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 20.04.07, 23:56 Witamy witamy nową sąsiadkę. No my już tu "forumujemy" bardzo długo :) Miło nam że "nadciąga" nas coraz więcej :) Wy się martwicie o ścianki działowe a ja dopiero podłogę od dzisiaj mam :):):) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 14:15 To podkreślam jeszcze raz, że ostro przyśpieszyli.... Tiger to gratulacje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 23.04.07, 08:45 Dzieki, uspokoiliscie mnie;) Moze jestem troche przewrazliwiona , ale tyle sie slyszy o przekretach developerow;(Szczegolnie ostatnio -o tym ze wypowiadaja umowy i podwyzszaja ceny;(Byle do wrzesnia;) Milego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.04.07, 08:48 bedaga czy masz na tym forum dwa nicki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 23.04.07, 12:10 wlasciwie to nie;) piszac w piatek wpisalam caly adres mailowy, stad ta zmylka;) sorki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Bardzo WAZNY link :-) IP: 206.19.210.* 23.04.07, 20:15 miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,4081183.html jak wiecie rozpoczyna sie gazetowa akcja porzadkowa - wsrod kandydatow do najbrzydszego miejsca jest rog plaszowskiej i saskiej... wezcie udzial w sondazu:-) glosujcie Sasiedzi z nowych i starych blokow :-) powiedzcie komu sie da:-)polaczmy razem sily to moze cos miasto zrobi z faktycznie nieciekawym skwerem.. jednoczmy sily jako przyszli mieszkancy dzielnicy:-) pozdrawiam Wszystkich :-) ja juz zaglosowalem - A TY?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Bardzo WAZNY link :-) IP: *.autocom.pl 23.04.07, 21:14 he, he, nie chwaląc się to ja zgłosiłam to miejsce ;-) A teraz proszę mi tu głosować - może wygramy ten konkurs :-) pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.237.spine.pl 23.04.07, 22:06 Witam Sąsiadkę! Numer mieszkania mówi mi, że sąsiadować będziemy drzwi w drzwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 24.04.07, 09:45 czesc ka (tajemniczy sasiedzie;). Bede wpadac po sol;) A jaki stan mieszkanka? U mnie wciaz jakas scianka, ktorej nie bylo na planie, buu;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.04.07, 21:58 Ja już ale jak tylko nadarzy się okazja to zagłosuję jeszcze wraz ze znajomymi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 23.04.07, 22:17 Mysia 26 brawo za pomysl :-) czekam na opinie K. i Tiger'a - dwoch najbardziej aktywnych uczestnikow forum :-) pozdrawiam Wszystkich :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.04.07, 22:19 My z tigerem już wysyłamy linki do znajomych, róbcie to samo !!!!!!!!!!!!!!! Pomału idziemy w górę, nie zapomnijcie oddac głos z komputerów w pracy !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 23.04.07, 22:23 ja zrobie jutro zrobie mala przebiezke po biurze w porze obiadowej - duzo znajomych nie blokuje kompw wiec parenascie glosow wpadnie ;-) szacuje ze 10 minimum :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 24.04.07, 09:42 Cha, sprytny pomysl Time Chaser;) Natchnales mnie, u mnie w biurze tez sporoooo komputerkow;) Glosujemy, glosujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 23.04.07, 22:25 No uruchomiłem wszystkich znajomych i idziemy ostro w górę :) Zróbmy tak wszyscy!!! Mysia fajnie że to znalazłaś! mk Dzięki że mnie "poruszyłeś" do działania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.04.07, 22:28 Do boju PŁASZOWSKA Z SASKĄ !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 23.04.07, 22:41 chcialem niesmialo zauwazyc lubu dubu ze to ja znalazlem tenze sondaz w sieci ktory powstal pod natchnieniem Mysi;-))) to bylem ja Jarzabek :-))) Plaszowska!! Plaszowska!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.04.07, 22:46 Działamy jutro ostro pozdr Płaszowska !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 24.04.07, 12:46 chcialem sie pochwalic ze u mnie w robocie jak na razie 23 osoby okazalo sie ze sa za rogiem Plaszowskiej i Saskiej w sondazu :-))))) po moim usilnym lobbingu wieczorem akcja wsrod moich znajomych :-)))) jest szansa ze wyprzedzimy ulice Mogilska (193) - a wtedy bedziemy na 3 miejscu a to juz podium :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 24.04.07, 14:02 Dokładnie, jeszcze tylko 95 głosów i będziemy na 1 miejscu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 14:32 My też się staramy jak możemy i podium tuż tuż, a jeszcze wczoraj tiger w rozmowie ze mną mówił, że małe szanse a tu ...... Odpowiedz Link Zgłoś
tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 24.04.07, 14:34 Ja też robię co mogę :) Idziemy w górę!!! Niedługo 1 miejsce!!! Do kiedy jest to głosowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 24.04.07, 14:57 z tego co wiem to chyba do 28go kwietnia ale moze sie myle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 15:04 to mamy jeszcze parę dni na pościg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 15:07 ok mam! "ostatnie głosy będą przyjmowane do północy z soboty na niedzielę (z 28 na 29 kwietnia)" "Przypominamy, że efektem naszego plebiscytu ma być nie tylko wywiezienie śmieci, ale również przywrócenie estetyki wybranego przez czytelników miejsca. Jeśli się okaże, że trzeba zasiać trawę albo posadzić krzewy, służby miejskie zobowiązały się to zrobić. Podobnie gdy okaże się, że potrzebny będzie remont chodnika. Nowy wygląd takiego miejsca ma być nagrodą dla wszystkich krakowian." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 24.04.07, 15:09 Ufff, jeszcze tylko 73 głosy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 15:26 To mamy jeszcze czas, do podium tuż tuż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 24.04.07, 15:38 juz 187 !!!! ale jazda !! jak na aukcji na allegro :-))) grupa lobbingowa we firmie sie zwiekszyla do 40 :-))))) wiec na bank juz mamy 3 miejsce :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 15:41 GO PŁASZOWSKA GO !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 15:59 Jest podium!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 24.04.07, 16:06 Prosze Panstwa co za kapitalna akcja zespolowa !!:-) czy bedzie drugie miejsce ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 16:08 GONIĆ SMOKA !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 24.04.07, 16:15 smoku !! do budy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 16:17 Uciekać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 16:40 Smok zjedzony!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 16:42 To teraz czas na koalicję Kleparską !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 24.04.07, 17:29 Dokładnie, tym bardziej że wcale nie jest tam tak źle. Przed chwilą jechałam przez Kleparz, na rogu Alei i Prądnickiej kwitną czerwone tulipany, nie to co u nas ;-) mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 19:27 MAMY LIDERA< ale do soboty trzeba to utrzymać !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 24.04.07, 20:32 koszulka lidera jezd :-) a co to utrzymania to nie martwilbym sie o to ;-) do soboty :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz-z różowego Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.bph.pl 25.04.07, 07:44 dołączyłam, świetny pomysł:) Odpowiedz Link Zgłoś
mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest 25.04.07, 09:23 Witam, Dziękuję wszystkim za Wasze głosy, myślę że uda nam się pozostać do soboty na pierwszym miejscu - oczywiście głosowanie nie jest jeszcze zakończone i jeżeli macie tylko taką możliwość to wciąż czekamy na głosy. Słuchajcie, może napiszcie jeszcze maile do redakcji wyborczej, w których opiszecie jak wygląda sytuacja na rogu ul. Saskiej i Płaszowskiej, tak aby oprócz anonimowych głosów na tą właśnie lokalizację było coś więcej. Tak aby po zakończeniu akcji redaktor mógł z czystym sumieniem napisać: "W licznych listach przysyłanych do redakcji nasi czytelnicy utyskiwali na brak zieleni, zniszczony chodnik, klepisko, kurz, śmieci itp." Podaję adres na który zgłaszałam róg Saskiej i Płaszowskiej: redakcja@krakow.agora.pl Pozdrawiam mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 25.04.07, 10:18 zacieram lapki i juz smaruje maila do redakcji, ale jazda...w koncu mam poczucie, ze cos zalezy od nas 'maluczkich';) moze w koncu 'gora' sie ruszy i zrobi tam porzadek;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.04.07, 09:23 xyz - to uruchom jak najwięcej swoich znajomych!!! Wygrana musi być nasza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 11:57 mój głosik już jest!!!! pozdrawiam wszytkich lokatorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.04.07, 13:26 Tak trzymać do soboty juz niedługo !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.04.07, 14:04 A jakie macie propozycje co by można zrobić w tamtym miejscu? Może pisząc maile do gazety trzebaby im coś zasugerować co fajnie by było jakby się tam znalazło :) Witamy Radka na naszym forum :) Czyżby kolejny sąsiad dołączył do naszego grona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 25.04.07, 14:18 Ja napisałam że można by posiać trawę, posadzić krzaczki, drzewa, zrobić nowy chodnik. Byle by nie było takiego klepiska z kurzem/błotem przed barem Kormoran jak teraz. mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 26.04.07, 10:13 hmm, mozna by w tym miejscu dac upust fantazji, ale bedzie super jesli wykostkuja teren, posadza jakies klomby i inne zielone, poloza ladny chodniczek... i o tym wszystkim napisalam do redakcji;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.04.07, 15:29 Przewaga jest ale trzeba byc czujnym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 26.04.07, 16:44 czujnym jak wazka :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.04.07, 20:15 Blok A idzie cały czas do góry, zaczęli już mury czwartego piętra !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.04.07, 20:17 Noooo mam już pół ścian!!! :) <jupi> Za kilka dni będę miał całe :)Może już jutro :) Kurcze jestem ostatnim mieszkaniem jakie stawiają :) Mam nadzieję, że później zaczną wykańczać od końca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 26.04.07, 20:26 A to widzieliście - przed blokiem A na sąsiedniej działce. img117.imageshack.us/img117/118/plaszowskaao0.jpg Ciekawe co tam wyrośnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.04.07, 20:48 ciekawe ciekawe??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 26.04.07, 21:31 chyba ktoś dom buduje... Może to o tym mówił ten robotnik z naszej budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.04.07, 21:38 Właśnie stwierdzilismy z tigerem, że coś wąskie te fundamenty na dom, ale wszystko mozliwe.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 27.04.07, 09:28 kurcze zaskoczyliscie mnie z tym zdjeciem nowej budowli .. fiu fiu ... moze faktycznie dom i wlasciciel jeszcze sprawi sobie jakis fajny ogrod :-) wtedy to bedzie swietnie:-) z jednej strony wysprzatany rog plaszowskiej i saskiej z drugiej tez zielono ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 27.04.07, 09:51 o ranyyyyy...kiedy sie to postawilo?? Jeszcze niedawno tam bylam i nie widzialam zadnych fundamentow. Byle nie za wysoko sie stawiali bo mi sloneczko zastawia;) A co do ploteczek, to mi tez jakis pracownik szepnal cos o domkach kilku- rodzinnych. Hmmm.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.04.07, 12:51 Jak uda mi się zajrzeć w sobotę na budowę to postaram się dowiedzieć co tam planują. Może właściciel sobie buduje mały basen :):):) Aha dzisiaj zniknął z budowy jeden z żurawi :) ten z przodu o dziwo bo przecież przód jeszcze nie całkiem skończony. A ściany mi rosną i rosną :):):) Wiecie jeżeli uda nam się wygrać z tym wysprzątanym rogiem Saskiej i Płaszowskiej to trzeba będzie to jakoś uczcić w gronie sąsiedzkim :) Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest 27.04.07, 13:13 Tiger, my też zastanawiamy się czy by się jutro nie wybrać na budowę. Czy Ty się umawiasz z kierownikiem budowy wcześniej czy idziesz tak tylko z zewnątrz obejrzeć. My byśmy chcieli wejść do naszego mieszkania o ile to możliwe. mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 13:29 Witam, pojawiałem się już wczesniej na forum, ale raczej mało aktywnie(brak czasu). Chciałem wam tylko powiedzieć jakie numery wywija developer budujący apartamenty na ul.Wiarusa. Otóż znajomy kupił tam mieszkanie i spłaca raty, spóźnił się z jedną z nich (dwa dni) a ten wypowiedziął mu umowę (dodatkowo czepiał się że iż z różnych kont spływały raty). To tak przestroga w jaki sposób chcą się firmy wywinąć z umów i podpisywać nowe z nowymi kupującymi , oczywiście na korzystniejszych dla sprzedającego warunkach... pozdrawiam radek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 27.04.07, 13:28 czy bedziemy rowniez na tymze spotkaniu wybierac Gospodarza Domu? ;-))) Tiger my mamy znajomych wspolnych tak na margiesie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.04.07, 15:41 Jak będzie taka potrzeba to i wybierzemy gospodarza :):):) albo gospodynię :):):) Może być i tak i tak :) Time Chaser wiem wiem ostatnio też się dowiedziałem :) Notabene ten nasz wspólny znajomy to mój były współlokator na mieszkanku akademickim :)i nie tylko! Znam się z nim dość długo! Mysia idę w sobotę na "żywioł" tzn. chcę iść jak wstanę :) i podejdę zapytam czy jest kierownik i czy będę mógł wejść na budowę. Nie będę specjalnie dzwonił wcześniej. A jak najbardziej chcę wejść do wnętrz gdyż wkońcu będę mógł pospacerować sobie po własnym mieszkanku a tak długo na to czekałem :) Może wspólnie się wybierzemy? Radek nie kracz nie kracz ... u nas jest i będzie dobrze z Developerem i mam nadzieję, że wszyscy się ze mną zgadzają :) No i na sam koniec mała niespodzianka bo nie mogłem się dzisiaj oprzeć zrobieniu 2-ch fotek z samochodu na szybkiego telefonikiem :) Oto linki: www.sendspace.com/file/lr9hnj www.sendspace.com/file/2chl6w Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.04.07, 16:52 czesc sasiedzi (w niedalekiej przyszlosci mam nadzieje:) bylem dzis na budowie i co nieco podslyszalem (nie mylic z podsluchiwaniem:) nie zgadniecie co sie buduje obok budynku A....te fundamenty to ...przyszla pieczarkarnia...ale moze to byc zart panow budujacych:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 27.04.07, 17:27 dopoki nie bedzie tam rzezni tudziez oczyszczalni lokalnych sciekow moge z tym zyc :-)))) wlasciciel dzialki to najwidoczniej prezny przedsiebiorca i nic na to nie poradzimy, szklarnie pieczarkarnie .. i agrobiznes sie nam kolo bloku kreci ;- )))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 27.04.07, 22:43 A z takiej pieczarkarni to nie śmierdzi czasem? Wiecie przecież czym to się nawozi... mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 27.04.07, 19:09 Cześć Tiger, My jutro nie idziemy na budowę - dzwoniłam dziś do kierownika budowy i powiedział mi że w naszym miszkaniu są jeszcze stemple pod deką i że nas nie wpuści. Ale zaprasza za tydzień :-) mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.04.07, 20:03 Ciekawe z tą pieczarkarnią, może za niedługo pizzę będzie można zamawiać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.07, 22:03 albo zapiekanki;)) ...mozna nawet pomyslec o rozkreceniu jakiegos interesu bazujacego na pieczareczkach;) My tu gadu gadu a za dwie godziny nasza wielka wygrana (pierwsza z wielu;)) Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magik Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.07, 22:11 ja rowniez czekam na wygrana;) wyslalem kilkanascie glosow, okupujac wszystkie komputery w szkole;) bardzo lubie pieczarki, ale nie zabijecie mnie jak to okaze sie plota?;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 28.04.07, 22:20 Co do wygranej to dzisiaj troszkę miałem stracha gdyż był moment że włączyli się inni do walki ale chyba jednak dowieziemy zwycięstwo do końca (i też mam nadzieję, że pierwsze z wielu!). A co do pieczarkarni to myślę, że zaniedługo się wszystko wyjaśni nie ma co gdybać ważne że bloku tam nie stawiają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 28.04.07, 23:17 Myślę, że wielu z nas czeka na to zwycięstwo !!!! Super zespół mamy i myślę, że w związku z tym napewno będzie sie łatwiej dogadywać w wielu sprawach we Wspólnocie Mieszkaniowej VICTORIA PŁASZOWSKA !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.04.07, 00:03 No to świętujmy zwycięstwo!!! Ponad 150-cioma głosami!!! Jakie propozycje na świętowanie wygranej w tak fajnym zespole jaki mamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.04.07, 09:08 Grill u tigera na tarasie /w końcu największy balkon ma.../ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.04.07, 11:39 Nie ma problemu zapraszam ale na to trzeba będzie jeszcze troszkę poczekać a pasowałoby poświętować wcześniej :) MK ale jak będzie padał deszczyk to imprezka u Ciebie w mieszkanku /w końcu naj... ;) / ... żartuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.04.07, 20:15 OK no problem jakoś to rozwiążemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.04.07, 21:19 Słuchajcie albo mam zwidy albo dalej głosy dochodzą. Rano było 507 a teraz 512, o co chodzi?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 30.04.07, 01:17 nie ma to znaczenia :-) juz jest na stronce gazety artykul o niebywalym zwyciestwie :-))))i ze juz w poniedzialek bedzie rekonesans sluzb miejskich na tejze dzialce :-))) SUKCES !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 30.04.07, 08:51 Dziękuję wszystkim za głosy - oby więcej takich akcji! Teraz zobaczymy czy KZK wywiąże się ze składanych obietnic - mam nadzieję że tak. Pozdrawiam i życzę miłego długiego weekendu mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.04.07, 10:06 Tak już pojawił się artykuł, tak, że mamy nadzieję, że dotrzymają słowa Dzięki wszystkim, ale nie zapomnijcie o mailach do redakcji !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 30.04.07, 11:35 Oprócz tego artykułu: miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,4099727.html jest jeszcze taki: miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,4099728.html - szczególnie polecam pierwszy akapit :-) mysia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.04.07, 13:14 Jest super i już! :) To teraz trzeba walczyć o parking przed blokiem B :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.128.108.194.contactel.net 03.05.07, 11:46 co to niby jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 03.05.07, 14:41 a jakis szczegol co dokladnie Kamilu? :-) wszyscy Ci chcemy odpowiedziec ale nie wiemy czym jest "to" :-) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 17:11 Czyżby kolejny mieszkaniec Płaszowskiej;Pan Kamil ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 17:12 A tak z pryjemności to 1000 nasz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 04.05.07, 19:27 gratulacje :-) MK rozbila bank ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 04.05.07, 22:54 A wiecie, że dzisiaj nikt nie pracował na budowie :/ Przynajmniej o godz. 13:30 brama była zamknięta :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 11:06 kolego ser MK to men not women... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 05.05.07, 15:44 w euforii nie zdazylem otworzyc naszej listy sasiadow i przesledzic nick po nicku who is who...:-)ale nie pisaliscie tego samego posta oboje naraz? ;-) albo man albo woman raczej?:-) pozdrawiam i zycze jeszcze milego weekendu mimo pogody :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 05.05.07, 16:01 No problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 10:38 Witam Wszyskich sedrcznie! Strasznie sie za Wami stesknilam:-) Bardzo długo nie mialam łacznosci i dostepu do internetu. Moja mama miala problemy zdrowotne i bylam "odcieta od rzeczywistosci" - sytuacja zostala opanowana, nastepnie bylam w Egipcie, ale juz jestem:-) Bardzo, bardzo, bardzo, bardzo dziekuje Wam za SUPER AKCJE!!!!! Za wygrana! Za to, ze bedzie ładnie kolo naszych blokow! Ciesze sie niezmiernie, ze udalo sie nam juz stworzyc, mimo, ze blok nie oddany, taka zgrana grupe sąsiedzka:-) To jest ekstra! Przeprowadzona akcja "sprzatanie" pokazala, ze da sie wiele rzeczy zdzialac :-) jak sie tylko chce. Naprawde jestem pod wrazeniem i strasznie sie ciesze, ze ten paskudny plac bedzie uprzatniety. Do nie dawna ten problem pojawial sie w naszych myslach, ze jest tam tak brzydko i te tiry, bloto, bleeee.... A teraz problem zniknie:-) Dzieki Sasiadki i Sasiedzi! Akcja na medal!!! Super! Witam takze nowych Sasiadów: Bedage, Kamila! Radek juz wczesniej sie pojawil:-) Mysle, ze swietowanie po tak udanej, wygranej akcji jest wskazane:-) zatem mysle, ze jak juz sie zrobi troszke cieplej jakies spotkanko zorganizujemy:-) i tym razem wieksza grupa sasiedzka przyjdzie:-) A pieczarki obok naszych bloków?? hmmm - zobaczymy, mysle, ze w semaco cos beda wiedziec na ten temat, wiec najpierw musimy informacje zdobyc na ten temat, by cokolwiek myslec:-) Pozdrawiam Wszystkich! Miłego dzionka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 07.05.07, 11:42 Cześć Kinga! Długo Cię nie było (nawet się martwiłam co z Tobą), fajnie ze już jesteś :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 12:12 Hej Mysia - jestem, jestem:-) dzieki. Tigerowi mowilam, ze znikam na jakis czas, wiec "kontrolował" sytuacje:-) Niestety nie wziełam udziału w wielkiej akcji sprzątania:-) bardzo dzielnie sie spisaliscie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 07.05.07, 13:00 Salem Alejkum K :-) co do tematu skweru - nie wiecie czy szanowne miasto cos juz zaczelo tam robic/ewentualnie sprawdzac co mozna zrobic? mysle ze trzeba bedzie tak czy siak gniesc temat poprzez wyborcza - mimo ze sie zobowiazali.. dajcie znac jesli cos wiecie pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:41 cześć wszystkim po dłuuuugim weekendzie majowym!!! Chciałem tylko wspomnieć iż jeśli ktoś z was szuka jakiejś ekipy wykończeniowej to mam godnych polecenia panów, którzy powrócili z Francji. Chłopcy są dokładni i w miarę tani na krakowskie warunki.Za położenie gładzi w 30m2 mieszkaniu, paneli, pomalowanie mieszkanie, położenie płytek w łazience i kuchni, obsadzenie zlewów, geberita i prysznica zapłaciłem 2500PLN - doradzali mi co do farb, gładzi , itp. Mi wykończyli pierwsze mieszkanie, które miałem w Krakowie, byłem bardzo zadowolony. Nie to żebym nastręczał, ale chłopaki są naprawdę fajne i znają się na robocie. Ja zarezerowowałem ich na II połowę sierpnia do mojego mieszkania budynek "B", mam nadzieję że nic się nie opóźni z naszym wykonawcą...i zacznę zgodnie z planem... pzdr radek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 07.05.07, 15:27 Pozdrawiam wszystkich. Jak tam po majowce sasiedzi?;) Radku czy mozesz dac mi namiary na Twoich panow fachowcow? Nie dla mnie to niestety (postanowilam, ze sama zmierze sie ze swoimi scianami;), ale dla znajomej, ktora poszukuje takowych "zlotych raczek". Bede wdzieczna za namiary;) Czyzby sierpien byl opcjonalnym terminem kiedy mozna wpakowac sie w swoje progi i zaczac remoncik?? Czy budek A tez ma jakies szanse (chocby nikle;)? Wg gazety panowie urzedasy mialy sie pojawic na skwerku ostatniego dnia kwietnia w celu rozeznania. Mam nadzieje, ze postawia sie na wysokosci zadania;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:26 Nr tel. 607 260 172 Marcin. Możesz powołać się na mnie , na Radka z Krakowa, że ode mnie masz kontakt. pozdrawiam radek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.crowley.pl 02.07.07, 22:51 Witam, Radku podeslij prosze namiar na ekipe jestem zainteresowana bardzo, dzieki bardzo i pozdraiwam, Odpowiedz Link Zgłoś