Dodaj do ulubionych

Płaszowska-Semaco Invest

• tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.02.07, 23:40
      Witajcie sąsiadki i sąsiedzi!

Po pierwsze: nie uwierzycie dzisiaj pojawiła się konstrukcja dachu w bloku B :)
      Notabene nie wiedziałem że środkowa część bloku ma tylko 3 piętra :) No
      faktycznie patrzę teraz na stronę semaco ma tylko 3 piętra środek bloków :)

Po drugie: No Marcin wybaczam Ci ucinanie mi głowy ;) Mam nadzieję, że się
      poprawisz :)

Po trzecie: co do spotkania na mieście mi tak niebardzo pasuje weekend
      wieczorkiem bo pracuje w soboty i niedzielę ale dostosuje się do Wszystkich
      także mnie możecie liczyć na którąś sobotę wieczór.

Po czwarte: Może w przyszłym tygodniu uderzę do Semaco i zapytam czy coś by nie
      zrobili w sprawie tego "TBS-u".

Po piąte: Jeszcze raz chciałem powiedzieć, że mam super sąsiadki i sąsiadów :)

Pozdrawiam
      • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 21.02.07, 07:48
        Witajcie sąsiedzi!!!!

Z tego co widzę pojawiają się mieszkańcy z sąsiedniego bloku, to dobrze,
        minusem jest to, że do momentu kiedy nie odbierzemy mieszkań nie mamy chyba
        prawa głosu, ale napewno wspoeramy Was duchowo....
        • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 10:25
          Witam Wszystkich!

Ciesze się, ze mamy kontakt z mieszkancami rózowego bloku:-)

W temacie budowy „na skwerku” – cos się ruszyło.

Sabella złożycie protest do Wydziału Architektury w sprawie budowy TBS – bardzo
          dobrze :-)
          Z tego, co dowiedziała się moja kolezanka w Wydziale Architektury nie
          koniecznie tam ma powstac TBS – tą działke miasto chce sprzedac, ale by działka
          miala wieksza wartość chca ustalic warunki zabudowy, by były gotowe, gdy jakis
          deweloper kupi działke… zatem może tam powstac inny budynek mieszkalny – nie
          koniecznie TBS…

Mysle, ze warto byłoby również wykorzystac pomysł „net@” który pisał:

„można by jeszcze zgłosić problem do Rady Dzielnicy XIII, Rynek Podgórski 1.
          Jest tam nowy przewodniczący Jacek Bednarz, który ostatnio dość krytycznie
          wypowidał się w Dzienniku Polskim oraz innych mediach na temat gęstej zabudowy
          Płaszowa. Myślę, że warto by to wykorzystać.... W związku z faktem, iż w
          różowym bloku jest przychodnia zdorowia, która nie ma żadnego parkingu wartoby
          zaatakować samorządowców, by postarli się zrogranizowac tam parking dla
          pacjentów a nie kolejny budynek. Jeżeli działka faktycznie należy do miasta
          myślę, że warto by było... W przeciwnym razie będziemy miec i budynek i
          samochody pacjentów przychodni tarasujące wyjazd :-( „

Zatem mysle, ze protest przeciwko budowie jest bardzo dobry, ale moze warto
          byłoby również wyjsc z propozycja innego zagospodarowania tego terenu - tak
          jak „net@” pisze:

„moze ...Mieszkancy rózowego bloku... napisaliby pismo do Urzędu Miasta z
          propozycją by na tym miejscu powstał parking. Myślę, że pismo do Rady Dzielnicy
          XIII też by nie zaszkodziło.
          Podpisy mieszakńców rózewgo bloku a moze nawet pracowników przychodni powinny
          coś zadziałać.... „

Mieszkancy rózowego bloku – mamy do Was prosbe, może Wam się uda cos takiego
          wystosowac do Rady Dzielnicy... My, dopóki nie mamy oddanych mieszkan niestety
          nie możemy się wypowiadac w kwestii tej budowy, tylko strony w sprawie, a my na
          razie „stroną w sprawie” nie jesteśmy…

Na forum jest kilka osob z rozowego bloku: Sabella, YD, XYZ – halo halo
          Sąsiedzi z rózowego bloku – ujawnijcie się znow:-)

Może uda się Wam wspólnie skontaktowac i stworzyc jakies pisemko? Prosimy o
          informacje, co dzieje się w tym temacie…

Pozdrawiam
          • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 11:03
            A odnosnie spotkanka na miescie - to tak Tigerowi bardziej pasuje w tygodniu,
            Marcinowi w weekend, mi tez w sumie w weekend, "Ka" moze w weekend 10-11 marca,
            nie wiemy jak reszta? Halo Sasiedzi...

To mozemy zrobic jakies "wstepne" spotkanko w tygodniu, wtedy wszyscy sa chyba
            w Krakowie, a potem w ktorys weekend marca. Co Wy na to?

Rzucam propozycje, czy np. w przyszłym tygodniu w srode 28.02. pasuje sie Wam
            spotkac na piwku?

I drugi termin to weekend 10-11.03? Sa to luzne propozycje:-) prosze o opinie
            Sąsiadki i Sąsiadów.

Pozdrawiam
            • Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 21.02.07, 14:15
              super że coś się dzieje :-)

A może ktoś zasugerował by kierownikowi przychodni by oni też wystąpili do
              Urzędu Maista z pisem, że potrzebują parkingu dla swoich pacjentów?......
              W zwiazku z faktem, iz przychodnia jest w rózowym bloku, to myślę, że jakieś
              kontakty nasi sąsiedzi już tam mają :-)
              Myślę, że w związku z faktem, iż jest tam również przychodnia rehabilitacyjna,
              do której ściągają ludzie z całego Podgórza, taką potrzebę można solidnie
              umotywować.
              • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.07, 14:54
                "Net@" a Ty masz mieszkanie na Płaszowskiej, tam gdzie my?
                • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:03
                  Witamy "Jo" na forum:-) Mysle, ze nastepnym razem, załapiecie sie na foto
                  wspolne;-) i ze teraz juz przyłaczycie sie do "rozmow"

A udalo sie Wam sciagnac zdjecia? Fajne sa - dzieki Marcin. A moze ktos jeszcze
                  wrzuci tam swoje fotki?

Odnosnie spotkania to MK z zona nie dadza w podanych terminach, podajcie moze
                  inne terminy to były luzne propozycje, moze uda sie nam wybrac jakis wspolny
                  dzien, by wybrac sie "do miasta". A jak reszta Sąsiedztwa? :-)

Pozdrawiam
                  • Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 23.02.07, 13:24
                    tak, blok "B" :-) od strony ogródków działkowych :-)
                  • Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 23.02.07, 13:26
                    tak, blok B, od strony ogródków działkowych :-)
                    • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 13:33
                      To witamy :-)

Ja tez mam blok "B" od strony ogródków działkowych:-)

Pozdrawiam
                      • Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 23.02.07, 14:29
                        miło mi bliski sąsiedzie :-)
                  • Gość: Jo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 26.02.07, 14:39
                    Niestety z braku czasu jestem tylko z tzw doskoku na forum ale fajnie jest
                    poznac wirualnie przyszlych sasiadow.
                    Niestety nie udalo mi sie obejrzec zdjec!!!! :-(((((
                    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.02.07, 15:08
                      Nic straconego, pewnie za niedługo będzie nowa porcja fotek z kolejnego
                      spotkania...
            • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.237.spine.pl 25.02.07, 21:10
              Hej hej,
              w tym tygodniu bardziej pasowałby mi czwartek, piątek też jest prawdopodobny. W kolejnym tygodniu każdy dzień bez wtorku i środy.
              A co Sąsiedzi na to wszystko?
              pzdr, ka.

ps. dzięki za wszystkie zdjęcia :))
    • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 24.02.07, 14:13
      Oto kilka fotek z mojego aparatu :)

rapidshare.com/files/18039686/Mieszkanie_-_P__322_aszowska.zip.html
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.02.07, 17:50
      Właśnie udało mi się obejrzeć wszystkie fotki, dzięki !!!
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.07, 09:51
        Witam!

Tiger - dzieki za fotki:-) Robi sie kolekcja zdjec:-)

Sąsiedzi, a co robimy z jakims spotkankiem? Halo, halo - dajcie znac, czy
        organizujemy cos...

Pozdrawiam

• Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 26.02.07, 20:32
          Witam wszystkich!
          Ja jestm jak najbardzej za spotkaniem.
          Może wstępnie środa 28.II tak chyba K. proponowała
          Pozdrawiam
          Marcin
          • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.237.spine.pl 26.02.07, 20:52
            No właśnie, jak na razie po K. i po mnie jesteś kolejny, który odpowiedział na pytanie o termin...

Mi środa 28go nie pasuje. Bardziej najbliższy piątek lub weekend za tydzień, ew. w tygodniu poniedziałek, czwartek.

A jak pozostali Sąsiedzi?

Miłego wieczoru,
            ka.
            • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 26.02.07, 22:05
              U mnie strasznie słabo ostatnio z czasem, więc wolę się nie deklarować.

Pozdrawiam
              Rasko
              • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 08:24
                To samo u nas. Cienko z czasem choc spotkanie będzie napewno super.
                Nastepne dwa weekendy nie ma szans a w tygodniu też ciężko, a może przesuniemy
                jak bedzie trochę cieplej, choć i tak mozna się przecież spotkac nie raz...
                • mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest 27.02.07, 09:47
                  Nam się też ciężko umawiać, bo mamy małe dziecko. Jak już ustalicie termin to
                  zobaczymy czy babcia da radę przyjechać wtedy.
                  Pozdrawiam
                  mysia
                  • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 27.02.07, 10:27
                    Myślę, że pomysł mk żeby przesunąć to na cieplejszą porę jest całkiem niezły.
                    Może coś w okolicach świąt będzie lepszym terminem. Jeżeli chodzi o mnie to ja
                    i tak pracuje cały tydzień więc czy weekend czy w tygodniu jest dla mnie
                    problemem ale dostosuję się w razie czego i jakoś się urwę :)

Aha ... na budowie kończą ostro budynek B, tzn. kończą ściany IV piętra,
                    wstawiają okna na II piętrze, no i zadaszają środkową część budynku gdzie dach
                    jest spadzisty.

Nie wiecie czy te środkowe mieszkania na III piętrze mają możliwość adaptacji
                    poddasza?

Pozdrawiam.
                    • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 27.02.07, 11:00
                      Witam po dłuższej nieobecności!
                      Właśnie wróciłem z budowy i widziałem szanowną sąsiadkę, którą wcześniej
                      widziałem na zdjęciach z Waszego spotkanka ale po nicku nie rozpoznam kto to był
                      a nie zdążyłem się przywitać :-( W każdym razie Pani przyjechała srebrnym Seicento!.
                      Odnośnie pytania o poddasza to właściwie wszyscy, którzy mieszkanka kupili w
                      bloku B na 3 piętrze mają mieszkania dwupoziomowe z poddaszami mam je ja, mój
                      kolega oraz sąsiedzi których nie udało mi się jeszcze zidentyfikować . Może po
                      prostu na forum nie wchodzili.
                      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 12:06
                        Witam Wszystkich!

To ja dzis rano pojechalam na budowe:-) mysle jeszcze nad sciankami działowymi,
                        a ze na drugim pietrze w mojej czesci jeszcze nie scianek działowych, to mozna
                        cos zmieniac....

Ładnie Sąsiedzie, ładnie - i to z tego samego bloku, poznać, a sie nie ujawnić;-
                        ) RK, czy stałes kolo białego auta i rozmawiales przez telefon? :-) Aha i
                        porzucamy zwrot "Pani" :-) RK, Ty jeszcze nie dołaczyłes do naszej bazy
                        teleadresowej, podaj moze do siebie mail, to podeslemy Ci "baze".

A propos mieszkan na III pietrze, to moja kolezanka ma na trzecim pietrze
                        mieszkanie, ale małe mieszkanko, wiec nie ma łaczonego z poddaszem, widocznie
                        róznie jest w roznych czesciach bloku...

Panowie ostro buduja, choc z tego, co rozmawiałam z tym Panem, co nas kiedys
                        oprowadzal, to bardzo ludzi jest chorych (okolo 20-stu) wiec to nalezy wziac
                        pod uwage...

Sąsiedzi, czy w koncu rezygnowaliscie z drzwi wewnetrznych? Mysia chyba kiedys
                        pisala, ze trzeba napisac pismo, ze sie rezygnuje z nich.

Odnosnie spotkania, to faktycznie, jak sa malutkie dzieci, to trzeba wczesniej
                        to ustalic i poprosic kogos o opieke... Zatem mysle, ze powoli znajdziemy jakis
                        wspolny weekend, kiedy wiecej osob bedzie mogł przyjsc, bysmy sie spotkali całą
                        ekipa:-) z tego, co napisaliscie, to dwa kolejne weekendy nie bardzo pasuja,
                        wiec na biezaco bedziemy szukac innego, wolnego dla wiekszosci weekendu:-)

A w miedzyczasie proponuje takie "wstepne" spotkanie 6 marca, Marcin moze, moja
                        kolezanka Sąsiadka z III pietra moze, czy ktos jeszcze dołaczy? :-)

Pozdrawiam
                        • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 27.02.07, 12:44
                          Witam ponownie!
                          Tak, to ja stałem właśnie koło białego auta (białe tylko z nazwy bo brudne
                          strasznie było) :-) Jeszcze raz przepraszam że się nie przywitałem ale zanim
                          zaskoczyłem to było już za późno.
                          Istotnie nie podawałem jeszcze adresów z uwagi na ograniczony czas ale nadrabiam
                          teraz: kurnatowski@gmail.com
                          Ja też się dziś na dokładne pomiary wybrałem aby coś pozmieniać jeszcze zanim
                          będzie za późno.
                          W każdym razie miło było poznać :-)

Pozdrawiam
                        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.07, 12:54
                          20 osób chorych to epidemia prawie....
                          To tak jak Pan brygadzista powiedział nam przy ostatniej wizycie, że na koniec
                          marca będzie stan surowy zamknięty, to zaczynam to czarno widzieć...
                          • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 13:36
                            RK - równiez miło poznac:-) Sprawdz sobie mail... :-)

Tak, 20 osob chorych, to bardzo duzo... zatem tak jak mowisz MK, nie wiem jak
                            bedzie z tym planowanym stanem surowym zamknietym na koniec marca, moze byc
                            troszke ciezko. No nic - czas pokaze, bądźmy dobrej mysli - chyba nic innego
                            nam nie pozostaje:-)

Pozdrawiam, miłego dnia
                            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.02.07, 14:00
                              Dokładnie tak, mam nadzieję, że jak bedzie spóźnienie to potem nadrobią
                              • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 14:16
                                A najlepsze jest to, ze zimy w tym roku nie było, cały czas jest cieplo i cały
                                czas idzie praca, wiec teoretycznie powinni wczesniej skonczyc... ale zobaczymy
                                jak bedzie. Tak czy owak - bedzie dobrze :-)
                                • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.02.07, 14:25
                                  My mamy nadzieję, że koło lipca/sierpnia można będzie już wchodzić z pracami do
                                  mieszkań.
                                  Przecież oststnie miesiące to praktycznie roboty wokół budynków

A tak na marginesie wracam do rozmowy na temat dodatkowych zabezpieczeń garaży,
                                  wypowiadaliście się, że jesteście za.
                                  Może warto już wymienić jakieś poglądy na temat jak to zrobić, w końcu
                                  przypominam, że oba budynki mają wpólny garaż ok 100 miejsc
                                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.07, 16:39
                                    Myslicie, ze spokojnie mozna cos robic w mieszkaniach zanim nastąpi "oddanie
                                    budynku"? To byłoby dobre, bo późną jesienia wszystkie prace robic, to kiepska
                                    sprawa. A na pewno kazdemu zalezy na tym, by w miare mozliwosci szybko sie
                                    przeniesc do swojego mieszkanka...

Odnosnie garazy, to mysle, ze ten teren obu blokow bedzie ogrodzony i kazdy
                                    mieszkaniec bedzie miał pilota do bramy - jak sadzicie? Do bramy to raz, a dwa
                                    do drzwi garazowych. Nie wiem, w jaki jeszcze sposob mozna zabezpieczyc garaze,
                                    z tego wzgledu, ze do garazy beda schodziły windy, zatem nawet jesli drzwi z
                                    parteru do garazu byłyby zamykane na klucz, to windą mozna zjechac na dół... No
                                    chyba, ze to jakos inaczej bedzie wygladac...
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.02.07, 20:03
      To jeszcze raz przypomnę co pisałem wcześniej
      Rozmawiałem z prezesem semaco i mówił, że dodatkowe zabezpieczenie ma blok
      gdzie jest siedziba firmy
      Wygląda to podobno tak, że każdy kto ma garaż lub komórkę lokatorską ma kartę z
      kodem, przy drzwiach na dół czyli z widy lub z klatki są czytniki tych kart,
      wszystko więc jest monitorowane, w związku z tym np.: ktoś wcodzi przez klatkę
      z bloku A i może wyjść klatką w bloku B, a jest to zapisane w jakimś centrum
      monitorowania tzn. nr. karty i godzina i wtedy można dojść z czyjej karty kto
      wchodził o danej godzinie.
      Nie jestem tylko pewien jak to naprawdę działa i czy jest możliwość w garażach
      zamontowania czytnika, bo chyba z windy wychodzi się automatycznie do garażu.

My osobiście jesteśmy skłonni do dodatkowego jakiegoś zabezpieczenia garaży,
      sporo tam aut będzie i co gorsza można przejść z jednego do drugiego bloku "pod
      ziemią"

Może macie jakieś inne propozycje??????
      Jeśli oczywiście jesteście zainteresowani tą sprawą????????
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.07, 12:13
        Uwazam, ze te dodatkowe zabezpieczenia, o ktorych pisze MK - jakie sa w bloku,
        gdzie jest siedziba Semaco sa w porzadku. Oczywiscie spełnia to swoje funkcje,
        jesli nie wychodzi sie z windy automatycznie, bo wówczas one nic by nie
        dawały... Ja w tym momencie nie mam auta super, ale jesli inicjatywa powstanie,
        by cos takiego zrobic, to jestem "za" i sie przyłącze.

A czy myslicie cos na temat jakichs zabezpieczen mieszkan? Wiadomo trzeba
        ubezpieczyc mieszkanie, bo w dzisiejszym swiecie to podstawa, ale czy np. ktos
        sie zastanawiał nad innym zabezpieczeniem? Rozumiem, ze w standardzie dostajemy
        drzwi wejsciowe antywłamaniowe - prawda?

Pozdrawiam
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 01.03.07, 18:03
          Z tego co sobie przypominam to drzwi antywłamaniowe typu GERDA, a pozostałe
          zabezpieczenia to we własnym zakresie
          • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.07, 14:12
            Halo, halo, gdzie sie podziała reszta Sąsiadów? :-)

Co myslicie o zabezpieczeniach zarówno garazy, jak i mieszkań? Czy ktos z Was
            myśli o alarmie, czy czymś takim? Czekamy na opinie...

Pozdrawiam:-)
            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 02.03.07, 22:30
              Dokładnie, gdzie reszta sąsiadów i wasze zdanie dotyczące zabezpieczeń??????????
              • Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 04.03.07, 19:27
                Witam wszystkich!!
                Chwilke mnie nie było ale już jestem. Tiger wielkie dzięki za fotki. Pierwsi
                goście w mieszkanku, może kawy i ciastek nie było ale postaram się poprawić na
                przyszłość :)
                Nie wiem czy widzieliście ale już jest konstrukcja dachu w środkowej cęści
                budnku B no i do pierwszego piętra są już podmurowane okna.

Mam pytanko co do wcześniejszego "wejścia" do mieszkania w celu zaczęcia
                wykańczania, czy może ktoś z Was dopytywał się juz o to w Semaco??
                Pozdrawiam i mam nadzieje do zobacenia w tym tygodniu "na mieście" :)
                • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 10:20
                  Witam Wszystkich!

Ja nie pytalam nic jeszcze, jesli chodzi o wczesniejsze niz oddanie prace
                  wykonczeniowe... ale juz od kilku osob słyszłam, ze jest to mozliwe:-)

W tamtym tygodniu rzuciłam plan, takiego wstepnego spotkania 6 marca, czyli
                  jutro "na miescie" - wiem, ze osobom z dziecmi jest troche ciezko w tygodniu i
                  bedziemy organizowac cos w weekend, ale moze niektorym uda sie wybrac "na
                  miasto"?

Pozdrawiam
                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.07, 12:18
                    Upsss, rzuciłam termin 6 marca, który własnie okazało sie, ze upadł...
                    Przepraszam... zatem termin jest otwarty :-)

Pozdrawiam i do zobaczenia i usłyszenia
    • reynevans Pytanie 05.03.07, 20:20
      Cześć wszystkim. Mam nadzieję że to spotkanie które ma sie odbyc nie jest zamknięte dla nowych forumowiczów. Mam jednak pytanie. Czy nie uwazacie że blok B oraz różowy budynek znajdują się zbyt blisko siebie. Dzieki za odp
    • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.03.07, 22:50
      Witam!

Długo się nie oddzywałem ale uważnie czytałem co piszecie :)

Marcin jak widzisz ja Ci głowy nie uciąłem ;) Naprawdę miło nas przyjąłeś tzn.
      pierwszych gości :)

Byłem dzisiaj w Semaco. Dowiedziałem się conieco, już mówię co :)
      Jeżeli chodzi o wejście wcześniejsze do swoich mieszkanek to może będzie to
      możliwe ale trzeba będzie opłacić za prąd wodę ale każdy będzie musiał
      osobiście to załatwiać z właścicielami Semaco.
      Jeżeli chodzi o ten teren przed blokami to WZ jeszcze miasto nie ma. Najgorsze
      jest to że nie chce tego terenu sprzedać nikomu :( Ale WZ nie ma bo Semaco by o
      tym wiedziało tzn. jeżeli dostaną to Semaco ma dostać pismo w tej sprawie. Pani
      mi powiedziała, że ten sklepik koło Kormoranu już 2 razy starał się o
      dobudowanie piętra i mu omówili bo się tłumaczyli jakąś tam drogą i pokazała mi
      nawet to pismo o odmowie. Więc mówiła, że i oni też mogą z tego powodu nie
      dostać pozwolenia. Powiedziała też że jeżeli dostaną to później zanim się coś
      zacznie dalej robić to minie ze 4 miesiace i może już będziemy właścicielami i
      będziemy mogli sami też już działać a i Semaco będzie stało za nami i
      powiedziała że Semaco też jest bardzo przeciwne temu i będzie walczyć by tam
      nic nie powstało. Są za nami!

Jeżeli chodzi o budynki to Marcin ma rację, tzn. zadaszają już budynek B. Mam
      nadzieję, że w przyszłym tygodniu przeskoczą na budynek A i dogonią budynek B.

Jeżeli chodzi o spotkanie na mieście to może przed świętami coś się uda bo
      będzie wolniejszy czas :)

Co do zabezpieczeń garaży jestem za! A co do zabezpieczenia mieszkania to nie
      myślałem i narazie nie chce mi się o tym myśleć :)

Witamy nowego sąsiada. Kinia proszę "zajmij" się nowym gościem ;)

A ma ktoś może info o długości grzejników? Bo wkońcu się nie zapytałem w Semaco.

To chyba tyle na dzisiaj :) Pozdrawiam
      • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 05.03.07, 23:02
        > A ma ktoś może info o długości grzejników? Bo wkońcu się nie zapytałem w Semaco
        >

Ja kiedyś oglądałem projekt ogrzewania w moim mieszkaniu i były tam symbole dla
        każdego kaloryferu - z tego co pamiętam to nm.in. moc i długość można było odczytać.
        Musisz poprosić w Semaco o plan CO swojego mieszkania.
        • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 11:03
          Witam Wszystkich!

Witamy nowego sąsiada "Reynevans" ! Jasne spotkanie i forum jest otwarte dla
          wszystkich Sąsiadów, mam nadzieje, ze pozostaniesz z nami na forum na stałe:-)
          Jestes z bloku "B" ? Prosimy kilka słow o sobie;-) Widać część sąsiadów czyta,
          czyta, czyta, a się nie ujawnia, ale myśle, że z czasem uda sie nam poznac
          wiekszosc sasiadów, zanim wprowadzimy sie na Płaszowską:-) Zatem zapraszamy do
          naszych wspólnych "dyskusji" :-)

Tiger - dzieki za informacje o budowie "na skwerku". Miejmy nadzieje, ze nic
          nie zaczna budowac, do momentu, gdy będziemy juz włascicielami mieszkan....

Sąsiedzi, odnosnie zabezpieczeń garaży, czy cos czynimy? Sądze, że jakbyśmy
          chcieli zrobic jakies zabezpieczenie, o ktorym pisał MK, to na etapie budowania
          budynków trzeba byłoby tym się zająć....

Jesli chodzi o kaloryfery, to faktycznie Rasko - popatrzylam dokładnie na plan
          CO mojego mieszkania, który mam od Semaco i na nim sa chyba wymiary
          kaloryferów. Przy jednym mam 1135 - choc nie wiem, czy to możliwe by kaloryfer
          miał 113,5 cm? A przy drugim mam 515 czyli poł metra.... W sumie moze tak,
          jeden pokoj jest mały, a drugi dosc spory z kuchnia, wiec wielki kaloryfer... A
          w łazience 320 - 32 cm. Zatem chyba wszyscy maja podobnej wielkosci te
          grzejniki.

Pozdrawiam, miłego dzionka
          • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.03.07, 13:13
            > Jesli chodzi o kaloryfery, to faktycznie Rasko - popatrzylam dokładnie na plan
            > CO mojego mieszkania, który mam od Semaco i na nim sa chyba wymiary
            > kaloryferów. Przy jednym mam 1135 - choc nie wiem, czy to możliwe by kaloryfer
            > miał 113,5 cm? A przy drugim mam 515 czyli poł metra.... W sumie moze tak,
            > jeden pokoj jest mały, a drugi dosc spory z kuchnia, wiec wielki kaloryfer...

Witam,
            Ja raczej obstawiam, że to 1135 lub 515 to moc grzejnika.
            Wymiary pewnie bedą standardowe np 600 lub 450 mm.
            • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 13:22
              Dzieki Rasko, tak, to jest bardzo prawdopodobne:-) Hmm, nie znam sie za bardzo
              na tym ;-) Zatem, to zmienia postac rzeczy, jeden miałby wymiary 600 na 700mm,
              a drugi 450 na 450mm w małym pokoju. Jakies ogromne nie sa, ale chyba
              wystarczajace.
              • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.07, 14:34
                Drodzy Sąsiedzi,

podejmujemy kolejną próbę umówienia się na spotkanie na miescie. I tak, np. 19
                marca (tj. poniedzialek), 25 marca (tj. niedziela) Co Wy na to? :-) Zbieramy
                opinie... i czekamy na inne pasujące terminy...

Pozdrawiam
                • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.03.07, 15:07
                  Mi pasuje i 19 i 25 więc dostosuję się do większości.
                • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.237.spine.pl 06.03.07, 20:18
                  K.,
                  jeśli chodzi o mnie, to 19. najprawdopodobniej nie będzie mi pasował. Jeszcze nie wiem, jestem w trakcie ustaleń :).
                  Natomiast 25 na pewno nie. :/
                  Ale 22 lub 23 na dzień dzisiejszy jak najbardziej pasują :).

Jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju zabezpieczenia garażu, to przyznam szczerze, Drodzy Sąsiedzi, nie zastanawiam się nad tym jeszcze. Choć być może rzeczywiście teraz powinniśmy się tym zająć...
                  Jak coś wymyślę, podzielę się tym z Wami :)

I witam nowego Sąsiada na forum. :)

pzdr, ka.
    • reynevans Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.03.07, 18:37
      Witam wszystkich Sąsiadów. Nie przedstawiłem sie więc zamierzam to nadrobić. Forum "Naszego" nowego osiedla odkryłem niedawno więc nawet nie miałem czasu poznać nikogo. Zgadza się moje mieszkanie znajduje sie w bloku B na pierwszym piętrze, żłuje że nie wiedziałem wczesniej, że odbyło się spotkanie zwiazane ze "zwiedzaniem" budynków, ponieważ na pewno bym sie zjawił. Poza tym własnie skonczyłem studia. Dzieki za miłe powitanie.
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 13:22
        Sąsiedzie Reynevans, dobrze, ze odkryłes forum teraz, do oddania bloków jeszcze
        troszke czasu, wiec zdarzysz sie zapoznac z nasza Ekipa:-) Jestes kolejna osoba
        z bloku "B" - to dobrze, bo do tej pory wiekszosc forumowiczów było z "A" - a
        teraz proporcje sie zmieniaja;-)

Wycieczka na budowe była w lutym, ale na pewno bedziemy organizowac jeszcze
        zbiorowe wyjscie na budowe, mysle, ze wtedy wiecej osob dołączy:-) Sąsiadka "

Tymczasem ustalamy termin spotkania "na miescie" - nie jest to łatwe... Prosze
        o propozycje, bysmy jakis wspólny termin wybrali...

Pozdrawiam
        • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 13:25
          C.D. Zaczełam zdanie i nie skonczylam... Sąsiadka "Jo" - czyli Państwo w
          kurtkach sportowych, sąsiad Hudibyk... cos sie nie ujawniaja znow... Ale mysle,
          ze "sledza" co dzieje sie na forum i na spotkanie - jak ustalimy - dołacza...
          • Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 07.03.07, 14:54
            a moze spotkanie jednak nie na mieście ale na terenie Płaszowskiej? na placu
            zabaw Semaco ;-) coś dla dzieci i ławeczki dla rodziców i jeszcze widok na
            budowę :-) 3 w 1 :-) taką mamy piękną wiosnę....
            • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 16:33
              Tak, wiosna jest piekna, ale w okolicach Płaszowskiej, jak na razie takie
              błoto, ze polowe spotkanie moze nie byc najlepszym rozwiazaniem;-) szczegolnie
              dla dzieciaków:-)

Na budowe na pewno sie wybierzemy, a pogawedzic moze jednak, gdzies pojdziemy
              usiasc... Ale czekamy na opinie Sąsiadów:-)
              • Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 07.03.07, 19:47
                Witam wszystkih sąsiadów i sąsiadki oczywiście też:)
                Nie było mnie dwa dni a tu już tyle nowych postów.
                Tiger jeżeli chodzi o grzejniki to:
                Po pierwsze zadzwoń do Pana Michała z Semaco bez problemu powinien
                Ci udostępić schematy wszystkich instalacji w Twoim mieszkaniu włącznie
                z CO. Tam będziesz miał napisane nad mieszkaniem sumę mocy wszystkich
                grzejników a pod każdym grzejniczkiem opis np:
                22 V - 600/1200 co oznacza że V przyłącze do grzejnika dolne, pierwsza cyfra
                oznacza liczbę płyt grzejnika w tym przypaku dwie, druga cyfra oznacza liczbę
                konwektorów czyli profilowanych blach w tym przypadku również dwie, później 600
                oznacza jego wysokość w mm a 1200 jego długość również w mm.
                pod tym oznaczeniem jest wielka krecha a pod krechą
                jest takie oznaczenie np: 1930 - 3.0 co oznacza że moc grzejnik awynosi 1930
                [W] a tajemnicze 3.0 w dalszym ciągu pozostaje dla mnie zagadką. Oczywiście są
                to informacje nieoficjalne wynikające z rozmów ze znajomymi, wizyt w sklepie
                OBI oraz internetu.

W kwestii spotkania to jestem otwarty na propozycje i postaram się dostosować
                do reszty :).

A wracając do sprawy grzejników to warto by było spytać w Semaco czy zasilanie
                skoro ma być od dołu to będzie wychodziło ze ściany czy z podłogi bo osobiście
                uważam że ze ściany będzie lepiej z dwóch względów, po pierwsze łatwiej jest
                utrzymać porządek pod grzejniczkiem (wszędzie można wjechać mopem i nie
                przeszkadzają jakieś rurki) a po drugie ładniej to wygląda.

Co do aktualizacji listy sąsiadów postaram się zaraz odrobić pracę domową.
                Podrawiam
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 11.03.07, 16:54
      Witam po krótkiej przerwie.
      jeśli chodzi o Nas o spotkanie to jak narazie nie ma szans, gdyż mam małą
      kontuzje po nartkach i jestem niedysponowany, mimo to śledzę terminy i może jak
      się on odwlecze to się uda dotrzeć
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.07, 10:28
        Witam!

MK - zycze szybkiego powrotu do zdrowia! I tak jestes szczesciarzem, ze udało
        Ci sie w tym roku, tej ciepłej zimy - pojezdzic na nartach:-) Zdrowiej!

Ustalanie terminu spotkania idzie nam powolutku, wiec mysle, ze wrocisz do
        dyspozycji:-)

Sąsiedzi, czekamy na opinie, co do terminu spotkanka... Wierze, ze sie uda,
        jakis wspolny dzien wybrac:-)

Pozdrawiam, miłego dnia!
        • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.07, 12:13
          Witam Sąsiadów i Sąsiadki,

byłam dzis w Semaco rano, pytalam o grzejniki; rurki do grzejników maja
          wychodzic ze sciany, nie z podłogi:-) czyli bedzie mozna spokojnie myc podłoge
          pod grzejnikiem bez przeszkod;-)

W bloku "B" - na czesci środkowej - tej, ktora jest troszke niższa kłada blache
          na dachu. Pan Kierwonik mowi, ze spokojnie wyrobia sie z oddaniem bloków na
          czas:-) Fajnie, na koniec roku, mam nadzieje zamieszkamy. Tyle, ze korki tam sa
          masakryczne, w zasadzie jak wyjezdza sie od nas z bloku, to zaczyna sie korek i
          cała Płaszowska jest zakorkowana, mam nadzieje, ze kiedys cos tam zrobia...

A druga rzecz, to obok baru "Kormoran" na tym placu stoi zawsze kilka TIR-ów.
          Wiecie moze do kogo ten plac nalezy? Jest tam tak nieprzyjemnie, błoto, nie
          wyglada to zachecajaco... i zastanawiam sie, czy zawsze tak bedzie, ze tam
          jakis przystanek TIR-ów bedzie, czy jest szansa, ze ktos to ładnie
          zagospodaruje? Moze wiecie cos na ten temat?

Pozdrawiam, miłego dnia!
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 14.03.07, 21:47
            To prawda, korki ogromne ale cóż, trzeba cierpliwie czekać na zmianę
            Płaszowskiej na jednokierunkową lu ślepą, pamiętam, że juz na forum o tym
            pisaliśmy

A wiadomość, że mieszkanka na czas będą oddane o SUPER NEWS !!!!!!!!!!!!!
            • Gość: giovanna Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 14.03.07, 23:22
              Cześć wczystkim!
              Mam mieszkane w różowym bloku i chciałabym wyjaśnić kilka kwestii co do
              ewentualnej zabudowy działki przed 'różowym blokiem' i waszymi nowobudowanymi
              blokami.
              1. problem braku miejsc parkingowych nie dotyczy wyłącznie klientów
              apteki/przychodni/centrum rehabilitacji. Nie wiem czy wzięliście pod uwagę
              fakt, że goście przyjeżdżający do was też będą musieli gdzieś parkować, bo
              pewnie wasz blok też będzie ogrodzony (czyli niedostępny dla aut z zewnątrz)
              2. stroną w sprawie ustalenia warunków zabudowy w Wydziale Architektury Urzędu
              Miasta Krakowa są właściciele działek sąsiednich, czyli w waszym imieniu
              występuje Semaco i to na nich powinniście wywierać nacisk, aby oficjalnie
              oprotestowali projekt zagospodarowania tego terenu
              3. o ile w Wydziale Architektury Urzędu Miasta Krakowa być może mogą występować
              wyłącznie zainteresowane strony (właścicele), to wnioski do rady dzielnicy mogą
              składać wszyscy okoliczni mieszkańcy (również ci przyszli;)
              4. oczywiście, mieszkańcy różowego bloku plan zagospodarowania oprotestowali,
              ale w takich sprawach to w ilości siła - obawiam się, że protesty mieszkańców
              bloku różowego oraz właścicieli przychodni mogą nie wystarczyć. A gdy ten etap
              zostanie zatwierdzony, to pozwolenie na budowe i realizacja projektu może
              nastąpić naprawdę szybko. Myślę, że do czasu zawiązania waszej wspólnoty, czyli
              jak rozumiem do września, sprawa może być już niestety przesądzona/zamknięta.

Reasumując, proszę 'nie zwalać' problemu ewentualnego nowego bloku wyłącznie na
              mieszkańców różowego bloku! Pamiętajcie, w ilości siła.

Pozdrawiam i życzę wiele radości z nowych miszkań.
          • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 15.03.07, 09:28
            Wiem na razie tyle ze strony BIPu, że w 27 lutego 2007 r. Rada Miasta Krakowa
            podjęła uchwałę w sprawie przystąpienia do sporządzenia nowych miejscowych
            planów zagospodarowania przestrzennego obszarów, min. dla obszaru
            ''Płaszowska-Krzywda'':
            www.bip.krakow.pl/?dok_id=167&sub_dok_id=167&sub=uchwala&query=id%3D16902%26typ%3DUpozdrawiam
            mysia
            • Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 15.03.07, 11:21
              popieram giovanna!
              myślę, że pisemko do Dzielnicy a nawet Urzedu Miasta napewno nie zaszkodzi a
              moze nam pomóc. Nie będzie to oficjalny protest (bo do tego nie mamy na razie
              prawa) ale wyrazimy swoje zdanie. Też jestem zwolennikiem "duszenia" takich
              sprawa w zarodku.
              • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.server.ntli.net 15.03.07, 15:57
                fiu fiu :-) troche mnie nie bylo na forum a tu widze dalej ruch niczym na
                Plaszowskiej w godzinach szczytu ;-))))
                pozdrowionka dla Wszystkich Sasiadow
                • Gość: Jo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 16.03.07, 11:04
                  Tak jak pisalam wczesniej na forum bywam mocno nieregularnie! Ciesze sie ze
                  grono znajomych sasiadow sie powieksza. Nasze mieszkanko ma byc w budynku B
                  wiec powieksza sie grono sasiadow. Ciesza mnie radosne wiesci co do terminowego
                  oddania budynkow! Co do spotkania to jestesmy bardzo za tyle ze dopasowanie sie
                  nam do terminu moze byc problemem wiec mysle ustalcie termin a my bedziemy sie
                  starac dotrzec. No i oczywiscie popieramy protes zabudowy terenu obok naszych
                  blokow!!!
                  Niestety chyba cos namieszalam i nie udalo mi sie ogladnac zdjec na serwerze.
                  Za ewentualne dokladne wskazowki z goru dziekuje ;-)

Pozdrawiam
                  Jo
                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 12:21
                    Witam serdecznie Wszystkich!

Najpierw przesyłam wskazówki dla Jo odnosnie zdjec.

Przecwicz sobie na pojedynczym zdjeciu, takie było zamieszczone: "właśnie
                    skorzystałem z rady Rasko i umeściłem jedno zdjęcie na:
                    rapidshare.com/files/17233967/DSC_0002.JPG.html"

Ja postaram Ci sie opisac w miare dokładnie, jak sciagnac stamtad zdjecia:

1. najpierw klikasz na ten link, otwiera sie stronka i pojawia sie napis:
                    "You want to download the file
                    rapidshare.com/files/17233967/DSC_0002.JPG"
                    pod tym napisem jest ramka, w jednej kolumnie jest napis "Premium" a w
                    kolejnej "FREE". Na dole kolumny "FREE" jest przycisk "FREE" - ktory naciskasz.

2. pojawia sie taki napis: "Download ticket reserved. In 0.6 minutes your
                    download will be ready.
                    Avoid the need for download tickets by using a PREMIUM account. Instant
                    access!" i ten czas sobie biegnie. Jak jest jedno zdjecie, to szybko leci, a
                    jak jest wiecej to te sekundki mijaja wolniej....

3. Jak mina te sekundki, to pojaiw sie cos takiego:

Download from TeliaSonera: rs37tl.rapidshare.com (5361 of 10000 MBit/s in use)
                    Download from Level(3) #3: rs37l33.rapidshare.com (5573 of 10000 MBit/s in use)
                    Download from Cogent: rs37cg.rapidshare.com (7186 of 10000 MBit/s in use)
                    Download from TeliaSonera #2: rs37tl2.rapidshare.com (5305 of 10000 MBit/s in
                    use)
                    Download from GlobalCrossing: rs37gc.rapidshare.com (4201 of 10000 MBit/s in
                    use)
                    Download from Level(3) #2: rs37l32.rapidshare.com (5708 of 10000 MBit/s in use)
                    Download from Cogent #2: rs37cg2.rapidshare.com (5527 of 10000 MBit/s in use)
                    Download from Teleglobe: rs37tg.rapidshare.com (3361 of 10000 MBit/s in use)
                    Download from Level(3): rs37l3.rapidshare.com (5727 of 10000 MBit/s in use)

To jest przykładowe. Pod tym wszystkim jest napis: "No premium user. Please
                    enter"

Pod tym sa jakies dziwne znaki: litery cyfry.... niby nic nie znacza, ale jest
                    to swego rodzaju kod, ktory musisz wpisac w rameczke. Rameczka jest pod tym
                    kodem i napis "here" :

tam wpisujesz ten kod i naciskasz ENTER
                    Wazne! ENTER A NIE INNY PRZYCISK

Mam nadzieje, ze po tych wskazówkach, uda sie Tobie Jo, a moze i innym sciagnac
                    fotki. Linki sa cały czas na forum.

Daj znac, czy sie udało, czy wskazówki sa oki:-)

Pozdrawiam

• Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 12:31
                      Time Chaser sprawdz sobie e-mail :-)

Pozdrawiam
                      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.07, 12:45
                        Odnosnie zabudowy placu "na skwerku" - Giovanna - nie chcemy zrzucic
                        wszystkiego na mieszkanców różowego bloku.

Mysle, ze inni Sąsiedzi z Płaszowskiej się zgodza z tym, ze jakies pisemko
                        mozemy stworzyc do Urzedu Miasta z wnioskiem o zagospodarowanie tego terenu.
                        Mam pytanie do Mieszkanców "różowca" ;czy oprócz protestu pisaliscie jakies
                        pismo z propozycja innego zagospodarowania tego terenu? Czy ewentualnie wzor
                        takiego pisma mogłabys nam Giovanna podesłac? Mysle, ze byłoby szybciej, niż
                        cos sami napiszemy, a jesli nie, to moze sie jakos zbierzemy, by cos
                        stworzyc... i tak potrzeba, by takie pismo podpisali wszyscy.... Co Sąsiedzi
                        myslicie?
                    • Gość: Jo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 20.03.07, 11:02
                      No wielkie wielkie dzieki za tak szczegolowe wskazowki. Jak sie okazalo problem
                      tkwil w czyms innym a nie w moim nieudolstwie ;-) a mianowicie probowalam
                      ogladnac zdjecia w pracy gdzie prawdopodobnie jest zalozona blokada. Ale
                      weszlam w domku i wszystko bylo juz ok! Pliki sa ogromniaste wiec nie
                      ogladnelam jeszcze wszystkich do konca ale nadrobie to!
                      Jeszcze raz dzieki za wskazowki!
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 16.03.07, 21:07
      Słuchajcie, myślę, że w interesie wszystkich jest veto co do budowy na skwerku,
      ale skoro w obecnej sytuacji nie mamy prawa głosu, to zastanówcie się czy nasze
      pismo nie odniesie odwrotnego skutku i przez to, że jest nas nie mało jak
      się "wychylimy", to nie przyśpieszy to pewnych ruchów ze strony Inwestora
      • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ip24.pl 18.03.07, 20:21
        MK ma to rowniez sens co piszesz - ciezko wyczuc sprawe tak naprawde

z innej beczki (strony): ostatnio jak bylem na budowie to ktorys z majstrow
        rzekl ze odnosnie dzialki obok bloku A (tam gdzie jest szklarnia i biega sobie
        pies) tez juz sa jakies ruchy - czy Drodzy Forumowicze cos o tym slyszeliscie?
        roznica taka ze jest to dzialka prywatna a nie miejska.

jak cos tam wybuduja to widok na Krzemionki i kopiec podgorski zniknie
        :-)podkreslam jeszcze raz ze to niesprawdzone info pochadzace od majstra w
        czapce uszatce :-)

a tak jeszcze na marginesie :-))) zauwazyliscie ze na budowie nikt nie nosi
        kaskow? bylem tam kilka razy do tej pory rano i po popoludniu i jeszcze zadnego
        robotnika w kasku nie uswiadczylem:-)

aha zapomnialbym: Ktore drzwi wybraliscie?:-)Pani Ula obdzwania chyba
        wszystkich.Mi sie podobaja Macadi5

pozdrawiam
        • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 13:18
          Witam!

Odnosnie budowy "na skwerku" - ciezko stwierdzic, co robic... Sadze jednak, ze
          lepiej cokolwiek zrobic niz nic....

Rozmawialismy z Tigerem, ze moze by zrobic cos takiego: jesli Semaco bedzie
          pisac jakies pismo, my jako przyszli własciciele moglibysmy sie "dołączyc" i
          podpisac. Nie jestesmy włascicielami na razie, ale nie długo bedziemy, wiec
          Semaco nas reprezentuje, ale chyba bardziej przekonywująco wyglada, jesli
          mieszkancy by sie pod tym podpisali... A Semaco ma kontakt z wszystkimi
          mieszkancami, my tylko z kilkoma rodzinami... Co sądzicie?

Tiger dzis bedzie w Semaco, moze uda sie jakies informacje uzyskac na ten
          temat...

Czekamy:-)

Pozdrawiam
        • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.07, 13:19
          Aha, odnosnie drzwi to ja zrezygnowalam z nich:-)

Miłego dnia!
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 19.03.07, 16:18
            To niezły pomysł z tymi podpisami na piśmie z Semaco

A co do wolnej działki koło szklarni to pierwsze słyszę
            To jest od strony Nowohuckiej?
            • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 19.03.07, 17:04
              jesli pierwsze slyszysz to tylko sie cieszyc - bo moze tylko majster cos
              sciemnial. Jemu chodzilo o dzialke na ktorej stoi szklarnia i biega pies , za
              domem jednorodzinnym.. Rownolegla dzialka do bloku A - ale tak jak mowie: nie
              chce siac plotek tylko powtarzam co zaslyszalem na budowie.

Pozdrawiam

• Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 19.03.07, 21:04
                Oby...
                • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.03.07, 09:12
                  Byłem wczoraj w Semaco ale Pani Ula była tak zajęta tymi drzwiami i tak
                  zakręcona że nawet jej nie próbowałem pytać o jakąś petycje i podpisy.

Jeżeli chodzi o drzwi to ja wziąłem trzy z pięciu możliwych :)

Trochę jest lipa z tymi drzwiami wejściowymi że jest do wyboru tylko jeden
                  kolor :(

Pozdrawiam z uśmiechniętą minką gdyż w górach wróciła zima i jest jeszcze
                  szansa na nartki w tym roku :)
                • Gość: Jo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 20.03.07, 11:06
                  niestety mnie tez sie obilo o uszy ze w przyszlosci teren dzialek bedzie
                  zlikwidowany i powstana bloki. Mam na mysli ten pas zieleni oddzielajacy nasze
                  bloki on dwupasmowki! :-((((
                  • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 11:08
                    "Jo" udalo Ci sie sciagnac fotki? :-)
                    • Gość: Jo Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.office.streamcn.pl 20.03.07, 11:59
                      tak tak odpisalam na twoje wskazowki!
                  • Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 20.03.07, 11:13
                    co do potencjalnych budów na terenie działek to gdzieś czytałam, że nie można
                    budować bezpośrednio pod taką linią energetyczną...... ale nie wiem czy to jest
                    prawda.
                    Poza tym nie jestm pewna czy to nie są działki, które są własnością, a wykup po
                    parę metrów od tylku właściecieli jest chyba nie łatwy

Co do podpisów na piśmiue z Semaco to dobry pomysł :-)
                    • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.07, 11:34
                      Mi tez sie wydaje, ze pod ta linia energetyczna bloki nie powstana, ewentualnie
                      gdzies dalej... natomiast tam gdzie sa za blokiem A ogrodki dzialkowe i
                      szklarnia ludzie moga to sprzedac, biorac pod uwage dzisiejsze ceny ziemi i
                      niestety jest prawdopodobienstwo budowy... ale to tylko tak mi sie wydaje i nie
                      mam zadnych konkretnych informacji na ten temat.

Mysle, ze jak Pani Ula "ochłonie" troszke po temacie "drzwi" poruszymy kwestie
                      pisma jakiegos do Urzedu Miasta, z nasza oprobata dla protestu.

Pozdrawiam
                      • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.03.07, 14:02
                        Ja tam myslę, że nie tak łatwo odbiorą ogródki działkowe działkowcom.
                        To jest poważna siła wyborcza i raczej się nie odważą ich ruszyć ;o)
                        Tak się pocieszam ....
                        Bardziej liczył bym się z zabudową terenu prywatnego po prawej stronie bloku A :-(
                        • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 20.03.07, 14:12
                          > Bardziej liczył bym się z zabudową terenu prywatnego po prawej stronie bloku A

Oczywiście myślałem o LEWEJ stronie patrząc od Płaszowskiej.
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 20.03.07, 15:40
      Oby jak najdłużej nic tam nie było
      • Gość: Pink Floyd Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.200.* 20.03.07, 16:43
        My z różowego też tak mówiliśmy ;)
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 22.03.07, 20:51
      Zbliża się koniec marca .... Stan surowy zamknięty ..... ZDĄŻĄ ??????
      • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 23.03.07, 10:14
        Witam!!
        Właśnie wróciłem z budowy gdzie z sąsiadką K oglądaliśmy nasze mieszkanka i cóż,
        stan surowy zamknięty to chyba jeszcze nie tak szybko. Choć mile zaskoczony
        byłem faktem wejścia tynkarzy na niższe piętra bloku B, tam gdzie już przyłącza
        i ściany działowe są gotowe. Praca na bloku B wre pełną parą, wszędzie pełno
        robotników ale blok A jakby stanął w miejscu. Z tego co wiem to kłopoty się
        pojawiły z materiałami budowlanymi a w szczególności z pustakami, pomijając już
        ich obecną cenę!. W każdym razie jeśli prace na bloku B tak będą szły jak teraz
        to myślę że blok ukończony będzie w okolicach lipca, sierpnia.

Pozdrawiam wszystkich!
        • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 14:09
          Witam!

Tak, dzis tez przypadkiem spotkalismy sie na budowie z sasiadem RK i jego Zona:-
          ) Zatem zwiedzilismy wspolnie mieszkania:-)

Na bloku "B" kiedys sadzilismy, ze jest blacha kładziona, ale to nie blacha,
          ale takiego koloru folia, czy cos w tym stylu... ale blok B - rosnie, rosnie i
          sporo sie dzieje.

Jednak moim zdaniem stan surowy na koniec marca w obu blokach nie jest raczej
          realny. No chyba, ze jakies super przyspieszenie nastapi:-)

Pozdrawiam
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.03.07, 09:45
      Niedobre wieści odnośnie tych materiałów, jeżeli ich faktycznie brak, myślałem,
      że taki developer to materiał ma wcześniej zapewniony na taka inwestycję?
      Oby to tylko przypuszczenia...
      • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 24.03.07, 20:54
        Przejeżdżałem dzisiaj obok budowy, zresztą jak co dzień :), no i pełno palet z
        pustakami jest na budowie i wydaje mi się że leży właśnie tyle ile potrzeba do
        dokończenia ścian budynku A więc myślę że nie ma się co martwić. A w bloku B
        już okna na IV piętrze zaczęli zakładać :)

Pozdrawiam
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.03.07, 21:42
          UUUUUffffffffffffffff !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          To mnie uspokoiłeś !!!
          • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 26.03.07, 09:29
            Witam!!
            Ojojoj nie chciałem nikogo straszyć :-) Nie jest aż tak źle choć media trąbią że
            kolejki po pustaki ustawiają się kilometrami. U nas na razie wszystko jest Ok
            choć moje ścianki działowe są z cegły komórkowej a nie jak inni mają z pustaka
            którego już dostac nie było można. Generalnie praca wre i materiały do pracy są
            i to sie liczy.
            • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 16:51
              Witam Wszystkich w ten słoneczny dzionek:-)

podejmujemy kolejną próbę sąsiedzkiego spotkania sie; na herbatce, soczku,
              piwku, itd... Proponowana data to 02.04.2007 (poniedziałek) ok. godz. 20,00 w
              Rynku lub na Kazimierzu, to jest do ustalenia...

Na dzien dzisiejszy ta data pasuje Tigerowi z Małżonką, Marcinowi, mojej
              kolezance, a zarazem sasiadce z B, no i mi :-)

Prosimy o sprawdzenie w swoich terminarzach, czy ten wieczorek macie wolny:-)

Pozdrawiam i dajcie znac, jak z Waszym czasem. Do zobaczenia
              • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 28.03.07, 17:50
                ja niestety odpadam znowu gdyz jestem na obczyznie do Swiat praktycznie ;-(
                wiec jak cos postaram sie zalapac na nastepne spotkanko

pozdrawiam Sasiadki i Sasiadow:-)
                • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 29.03.07, 14:27
                  Właśnie wracam z Semaco. Mam dwie dobre wieści. Jedna dotycząca miejsca przed
                  blokiem B a druga to sprawa garaży. Spotkałem również MK i miło pogadaliśmy
                  sobie i przy okazji dowiedzieliśmy się właśnie coś o garażach :)

Rozmawiałem z Panią Ulą o podpisach pod pismem w sprawie tego zagospodarowania
                  miejsca przed blokiem B. Mówiła, że to bardzo dobry pomysł i że na pewno
                  napiszą takie pismo i z chęcią zbierze od nas podpisy ale jeszcze nie teraz bo
                  narazie sprawa stoji w miejscu tzn. czekają na WZ-kę ale chyba jej nie dostają.
                  Odpowiednie osoby trzymają rękę na pulsie i w razie czego jak Semaco dostanie
                  jakieś pismo w sprawie tego że dostali WZ-kę albo że coś się w tej sprwie ruszy
                  to odrazu Pani Ula będzie do mnie dzwoniła (powiedziała, że mnie
                  tym "obarczy" ;) ). Narazie więc czekamy i w razie czego pismo z podpisami
                  będzie na 100%. W bloku B ma miekszanie jakaś ważna Pani, która też się tym
                  bardzo interesuje i też trzyma rękę na pulsie w razie czego :)

Jeżeli chodzi o garaże to właśnie rozmawialiśmy z MK o tym żeby jednak zrobić
                  drzwi jak się wysiada z windy. No i co się okazało ... otóż są drzwi i to w
                  dodatku na kartę magnetyczną :) Pani Ula powiedziała, że oni to robią że tak
                  właśnie ma być. Zatem wysiadając z windy będzie trzeba, żeby się dostać do
                  garaży, otworzyć drzwi na kartę! Zostaje jeszcze tylko zrobić bramę zamykaną do
                  wjazdu do garaży i będzie super.

Ehhh ale się rozpisałem :) Pozdrawiam i do zobaczenia z niektórymi w
                  poniedziałek na soczku ;)

P.S. Pozdrowienia dla nowo poznanego sąsiada z bloku B. Mam nadzieję, że się
                  ujawni bo obiecał :)
                  • Gość: radi Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 14:37
                    cześć, To ja nowy sąsiad z bloku B - ujawniam się !!!!! bedę obserwował na
                    bieżąco forum, dajcie znać jak będzie gdzieś wychodzić, chętnie się zabiorę
                    poznać nowych sąsiadów!!!!
                    pzdr
                    Radek
                    • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 15:07
                      Witam,

to bardzo dobre wiesci Tiger niesiesz:-)

Bardzo fajnie, ze pomysł, by sie podpisac na pismie został "zaakceptowany"
                      przez Pania Ulę:-) zatem na pewno w tym temacie bedziemy uczestniczyc. To jest
                      duzy plus - dobrze jest miec udział w "protescie" by potem nie załować, ze nie
                      zrobiło sie nic...

Z garazami tez super, dobrze, ze kwestia zabezpieczenia wyjscia z windy do
                      garazu sie rozwiazała:-)

Witamy nowego Sąsiada Radka. Masz okazje zapoznać się z nami juz w przyszłym
                      tygodniu, jeśli czasowo dasz rade.

Przypominam Wszyskim; planujemy wyjscie "na miasto" w poniedziałek (02.04.2007)
                      ok. godz. 20,00. Ustalimy tylko, gdzie sie spotykamy, czy w Rynku, czy na
                      Kazimierzu.

Wszystkich Forumowiczów zapraszamy!

Pozdrawiam i do zobaczenia
                      • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 29.03.07, 15:47
                        Cześć,
                        Witam wszystkich starych i nowych sąsiadów!
                        Ja niestety w poniedziałek nie dam rady - w przyszłym tygodniu tylko wtorek i
                        środa wchodzą w rachubę.
                        A powiedźcie mi (bo dawno nie byłam na budowie) jak idzie budowa bloku A?
                        Ciekawa jestem czy mam już sufit, albo chociaż podłogę ;-)
                        Pozdrawiam
                        mysia
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.03.07, 17:45
      Muszę sprostować nieco poprzednie wypowiedzi. Tiger jak sie rozstaliśmy w
      Semaco rozmawiałem z architektem i sprawa tych kart to pomyłka ... niestety....
      Będzie natomiast tak to wyglądało:
      Każdy z nas właścicieli będzie miał klucz jeden do wszystkiego taki nazwijmy to
      Wash&Go, tzn, że tym samym kluczem otwierać się będzie drzwi do mieszkania jak
      również drzwi na klatkę schodową, do garaży itd. To jest taki "magiczny jakiś
      zamek - wynalazek". Ma jakiś szyfr, który bbędzie przypisany każdemu
      właścicielowi.
      Tak więc może trochę to rozwiązuje sprawę garaży ale nie do końca.
      Rozmawiałem o tym z Prezesem i powiedział mi, że powie kto montował ten system
      z kartami w bloku na Saskiej, w tym, w którym jest siedziba firmy - tam taki
      system działa bezproblemowo.
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.03.07, 17:48
      A tak na marginesie nie wiem czy zwróciliście uwagę, że nasz topic zbliża się
      do 1000, a teraz chyba i tak jest "najbardziej oblegany", blisko 900 wypowiedzi.
      • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 30.03.07, 10:11
        MK to oznacza że Pani Ula ma mniej wiarygodnie informacje niż Pan Michał :):):)

Ktoś pytał co tam na budowie się dzieję, a więc tak:

Blok B: pojawiają się już okna na IV piętrze, pojawiły się już kominy, a
        dzisiaj pojawiło się już RUSZTOWANIE! w tylnej części budynku. W środku z tego
        co wiem to już weszli tynkować na dolne piętra.

Blok A: kończą dach w tylnej części budynku, w środkowej zaczyna pojawiać się
        dach tzn. od wczoraj pojawiły się pierwsze belki, a przednia część niestety
        stoi troszkę w miejscu tzn. zatrzymała się na 2 piętrze choć chyba powoli
        pajawia się sufit i równocześnie podłoga III piętra. No i na parterze zaczęły
        pojawiać się okna.

Zatem idzie to wszystko do przodu i oby tak dalej. Pogoda nam sprzyja.

Pozdrawiam i do zobaczenia z niektórymi w poniedziałek :)

P.S. Może uda mi się w niedzielę zrobić mały fotoreportarzyk :)
        • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.07, 15:13
          Witam:-)

zapraszamy Wszystkich na poniedziałkowe spotkanie! Mam nadzieje, ze Sąsiadki i
          Sąsiedzi, ktorzy nie moga w ten poniedzialek przyjsc, nastepnym razem spotkaja
          sie z nami...

Szkoda, ze Mysia, Time Chaser nie dadza rady pojawic sie... a co z innymi
          osobami: Ka, MK, Rasko? RK chyba przyjdzie:-) A jak reszta Sąsiedztwa? Jo,
          Net@, Hudibyk, Radek, Reynevans? Przepraszam tych, ktorych pominelam :-)

Proponuję bysmy sie umowili w Rynku pod fontanna, miedzy Kosciolem Mariackim a
          kamienica, w ktorej jest Empik. Tam jest mniej ludzi, niz np. pod Empikiem.

Zatem widzimy sie w poniedziałek o 20,00 pod fontanna.

Wiele sasiadów czyta forum, a sie nie ujawnia - zapraszamy:-)

Pozdrawiam
          • Gość: Hudibyk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.07, 07:50
            Witam wszystkich,
            oczywiście śledzę forum, ale niestety za bardzo się na nim nie udzielam. Jeśli
            chodzi o jakiekolwiek spotkanie na mieście, to mi w tygodniu żaden termin raczej
            nie odpowiada. Tak więc życzę wszystkim miłej zabawy.

Pozdrawiam
            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 31.03.07, 19:21
              Z przykrością my też w tygodniu nie damy radę, ale myślę, że będzie jeszcze nie
              jena okazja aby to odrobić !!!
              • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 01.04.07, 00:44
                Dużo osób pisze, że w tygodniu nie da rady :( a w weekend dacie radę? Jeżeli
                tak to rzućcie jakiś termin!
                • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 02.04.07, 12:34
                  No i tak jak obiecałem zrobiłem kilka fotek wczoraj. Jest ich nie dużo ale
                  widać wszystko co potrzeba a mianowicie postępy w pracy :)

img11.picsplace.to/img.php?file=img10/24/07_04_01_01.jpg
                  Zamieniaj cyferki od 01 do 09.

Miłego oglądania i do zobaczenia z niektórymi wieczorkiem :)

• Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 02.04.07, 16:37
                    Dzięki za foto !!!
                  • Gość: gość Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 02.04.07, 23:56
                    Jestem mieszkańcem tego malego osiedla na Saskiej - nie cieszyłbym się na
                    Waszym miejscu z zakupu tej lokalizacji:
                    1 - korki i coraz większ korki -a jak wybudują nowopłaszowską to będą jeszcze
                    większe gdyż wszyscy będą skracać sobie z Wielickiej do Huty
                    2 - co za tym idzie głośno!!! do niedawna w soboty i niedzie było w miarę cicho
                    ale teraz wszyscy jadą tędy na giełdę samochodową
                    3 - w pespektywie będziecie mie`c dwa bloki koło siebie tzw komunalne ( dla
                    tych co już nie mają na czynsz)
                    4 - z dzieckiem nie ma gdzie wyjść - chyba że ma maskę gazową
                    5 - na piwo blisko tez nie ma gdzie wyjść bo Kormoran tylko do 18 tej a w
                    innych to trzeba mieć kamizelkę kuloodporną
                    i tak dalej.....
                    • Gość: RK Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 80.48.253.* 03.04.07, 09:05
                      Witam!
                      Straszny pesymista z kolegi :-)
                      Tak tragicznie to chyba nie jest, Płaszowska ma być jednokierunkową drogą tzw.
                      dojazdówką do osiedli, odnośnie bloków komunalnych to jeszcze nic nie jest
                      przesądzone, na spacerek też jest gdzie pójść choćby w stronę Bagrów a piwo to i
                      na balkonie można sobie wypić. Ja nie widzę tego aż tak pesymistycznie choć
                      faktem jest, że okolica dość ruchliwa ale kto chce mieszkać blisko centrum musi
                      się liczyć też z minusami takie lokalizacji.

Hej sąsiedzi jak było na spotkanku?
                      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 11:23
                        Witam Wszystkich!

Na pewno Sąsiad z Saskiej ma wiele racji i wszystkie uwagi sa słuszne, to fakt;
                        niestety nie da sie ukryc, ze Płaszowska nie jest to zacisze oddalone od ruchu
                        i gwaru miasta, ale sadze, ze kazdy był tego swiadomy kupujac mieszkanie w tej
                        lokalizacji. Jest blisko do centrum, za to jest ruch, szum i korki... ale
                        zawsze tak jest, ze "kij ma dwa konce".

Kazdy przed zakupem na pewno analizowal "za i przeciw" i jest swiadomy, ze do
                        ideału jest daleko, z drugiej jednak strony mysle, ze wiekszosc osob na razie
                        wynajmuje mieszkania i czeka na swoje "M" z wielka niecierpliwoscia i
                        minusy "otoczenia" przynajmniej na razie nie sa w stanie przesłonic radosci z
                        własnego lokalu :-)

Odnosnie spotkanka, to było bardzo wesolo i miło :-) nie była obecna tak liczna
                        grupa jak poprzednio, ale moze nastepnym razem uda sie wieksza grupe
                        zorganizowac;-) Niektorzy uchylili rąbka tajemnicy i ujawnili swe talenty,
                        zatem wsrod nas moze powstanie "ekipa wykonczeniowa mieszkania" ;-) Ponadto
                        zrodziło sie kilka pomysłów na "biznesy" np. wynajem miejsc na tarasie do
                        opalania;-) itp. Generalnie śmiesznie:-)

Pozdrawiam Wszystkich!
                        • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 03.04.07, 12:12
                          Co do wypowiedzi gościa to powiem tak ... zazdrość??? :)

A co do spotkania to było naprawdę bardzo bardzo bardzo fajnie. Mamy super
                          sąsiadki i sąsiadów to trzeba przyznać. A co do "biznesów" to pomysłów było
                          więcej ale szczegółów nie zdradzam :)
                          Było bardzo śmiesznie :)

• Gość: Marcin Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 03.04.07, 21:12
                            Witam wszystkich!
                            Po pierwsze dziękuje za uwagi sąsiada z Saskiej, może tiger ma racje że to
                            zazdrość ale uważam osobście że to my bedziemy decydowali jak bedziemy się
                            czuli w naszym towarzystwie i to od nas bardzo duzo zależy, bedziemy wspólnotą
                            i nie bedzie nas tak mało więc będziemy mieli również wpływ na to o będzie się
                            działo w okolicy. Aczkolwiek każda uwaa jest cenna.
                            Ja osobiście wybierając miejsce nie kierowałem się tym że co dzień będzie mnie
                            budził kogut do pracy a sniadanie bede jadł na tarasie przy jeziorku z widokiem
                            na góry, tylko lokalizacją. Może mam szczęście ale do pracy bede miał
                            spacerkiem 5 min :). Mam nadzieje że na mieszkanie na wsi pod Krakowem
                            przyjdzie jeszcze dla mnie czas.
                            Dobra, dosyć tych przemyśleń, co do spotkania to było świetnie, szkoda tylko że
                            to był środek tygodnia i dzisiaj trzeba było iść do pracy bo można by było
                            posiedzieć dłużej. Naprawde sąsiadki i sąsiedzi mi się udali :)
                            pozdrawiam gorąco wszystkich i do zobaczenia mam nadzieje ju niedługo
                            Marcin
                          • Gość: Gość Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 85.158.196.* 07.04.07, 12:55
                            Nie ,,zazdrość'' tylko współczucie - właśnie się z tamtąd wyprowadzam i to
                            będzie najpiękniesze ( poza miasto - nareszcie odpocznę).
                            Mimo to nie żałuję tej inwestycji bo rzaden bank nie dałbymi tego co zarobiłem
                            na tym mieszkaniu
                            Wesołych Świąt
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 03.04.07, 21:30
      Cieszymy się, że spotkanie się udało jednocześnie żałując wielce, iż nie dane
      nam było uczestniczyć w nim osobiście, ale jak rozmawialiśmy z tigerem napewno
      odrobimy to z nawiązką.
      A co do lokalizacji zgadzam się z przedmówcami, że każdy z nas miał świadomość
      co i gdzie kupuje i myślę, że źle nie wybraliśmy.......
      pozdrawiamy Was Serdecznie jednocześnie życząc Wszystkim Sąsiadom Wszelkiej
      pomyślności z Okazji zbliżających się Świąt Wielkanocnych, niech ten czas
      będzie dla Was spokojem, refleksji ale również odpoczynkiem i czasem na
      naładowanie akumulatorów na maxa przed wykańczaniem naszych "M".
      Oby następne Święta już Bożego Narodzenia moglibyśmy spedzić w naszych
      mieszkankach !!!
      • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.07, 12:06
        Witam!

Bardzo dziekuje za świąteczne zyczenia. Przyłaczam sie do nich i takze
        przesyłam Wszystkim życzenia wielu radosnych chwil na święta Wielkanocne,
        smacznego święconego i mokrego Dyngusa:-) i mysle, ze Boze Narodzenie
        swietujemy na Płaszowskiej:-)

Pozdrawiam
        • Gość: net@ Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 212.160.172.* 05.04.07, 09:02
          cieszę się z nowych inforamcji z Semaco :-) i z tego, że spotaknie było udane :-
          ) może następnym razę dołaczę :-)

co do anonimowego sąsiada z Sasakiej to wszytsko co pisze to prawda, kwestia co
          sąsiedzi z Saskiej zrobili żeby to zmienić???????
          Z tego co wiem teren pod spory park jest zaplanowany w okolicach nowej szkoły
          podstawowej na ul. Myśłiwskiej tylko od x lat nic z tematem się nie dzieje -
          ale czy ktoś naciska????
          co do trasy nowopłaszoiwskiej - czy ktoś protrestował???? sąsiedzi z ul.
          lipskiej tak oprotestowali trasę Bagrową, że mieli ją budowac już ok. 10 lat
          temu i do tej pory nic....
          co do korków na saskiej - a czy ktoś protestuje???? nie oczekujmy że coś stanie
          się samo jak sobie ponarzekamy
          Niedawno widziałam moblizację mieszkańców os. Oświecenia jak chciano im
          postawić antenę telefonii komórkowej na osiedlu - był protest, media, policja i
          anteny raczej nie będzie......
          • Gość: semakiel Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:21
            witam sasiadow
            mam mieszkanie w budynku A 1.0.6 A
            wydaje mi sie ze wszystkie niedogodnosci z duzym ruchem na ulicy saskiej i
            brakiem parku czy odpowiednio knajpy(w zaleznosci od upodoban:) w znacznym
            stopniu rekomnpensuje lokalizacja(pod wawel jest niecale 10 min na rowerze)wiec
            wydaje mi sie ze nie jest az tak zle
            ja jestem w kazdym razie zadowolony,zobaczymy jeszcze jak bedzie sie mieszkac:)
            pozdrawiam wszystkich:)
            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 05.04.07, 19:00
              Witamy semakiel !!!
              My mamy takie samo zdanie, każdy wie co kupował
            • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 14:30
              Witamy Semakiel! Grono sąsiedzkie sie poszerza:-)

Wesołych Świąt!
            • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.04.07, 22:27
              > wydaje mi sie ze wszystkie niedogodnosci z duzym ruchem na ulicy saskiej i
              > brakiem parku czy odpowiednio knajpy(w zaleznosci od upodoban:) w znacznym
              > stopniu rekomnpensuje lokalizacja(pod wawel jest niecale 10 min na rowerze)wiec

Witam sąsiada :o)
              Popieram opinię o okolicy - gdzie indziej nie jest inaczej a często o wiele
              dalej od centrum.
              Jak zrobią ulicę Kuklińskiego powinno byćc ałkiem OK.

Wesołych Świąt wszystkim sąsiadom życzę :)
        • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 06.04.07, 19:14
          Również wszystkim sąsiadkom i sąsiadom wszystkiego dobrego na święta. Uważajcie
          żeby się za często nie przejadać ;)

P.S. Witam nowego sąsiada.
          • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.244.137.188.mielec137.tnp.PL 08.04.07, 20:54
            hej
            spoznione ale szczere zyczenia Wesolych Swiat :-)

knajpy jak sie chce do raczej nie do Kormorana ale na Kazimierz tudziez Rynek ;-)
            lokalizacja wg mnie jest bardzo ok:-) podoba mi sie ze mieszkamy praktycznie
            przy Wisle i faktycznie niedaleko do centrum - Sasiedzi sie pewnie beda spotykac
            rowniez przez przypadek w m1 lub w galerii kazimierz :-)))

pozdrowionka
            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 08.04.07, 21:17
              No właśnie!!! Jak widziwsz Gościu, każdy z nas wie co kupował, wydając tyle
              pieniędzy, myślę, że twoja opinia jest delikatnie mówiąc nie na miejscu...
              Jak chcesz mieć zieloną trawkę to twój wybór ale pamiętaj, że koreczki
              dojazdowe do miasta też zapewnie Cię nie ominą....
      • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 12.04.07, 23:33
        Ojjj coś sąsiedzi po świętach dużo pracują bo nie mają czasu na forum :) albo
        nie mają tematu do napisania :) ... a 900 postów się zbliża i trzeba dalej
        podbijać te cyferki :):):)

Ja mam takie pytanie: Czy jest możliwość, że ktoś zrezygnował z okna i mu go
        poprostu zamurowali? Bo w bloku B mieszkanie na 4 piętrze od ulicy to z tym
        tarasem nie ma okna na tarasie a tylko drzwi balkonowe a powinno być też okno.
        Looknijcie na projekty na stronie Semaco.

Jak tam prace w środku w budynku B wie ktoś? A w budynku A zaczęli już ścianki
        działowe na niższych piętrach? Ojjj coś mi się wydaje, że muszę sobie zrobić
        wycieczkę do wnętrza bloków :)

Pozdrawiam wszystkich!
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 13.04.07, 07:44
          My mamy zamurowane okno w formie szyby mlecznej, natomiast o całkowitym
          zamurowniu powiedziano mi, że nie ma mowy
          • Gość: Hudibyk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:27
            Ja natomiast na parterze mam zamienione okno z drzwiami balkonowymi
            • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 13.04.07, 15:53
              He he he ... wiecie co się okazało. Przez "przypadek" zamurowali to okno!!!
              mają je teraz "odmurować" :) ale dali asa :):):)

Oby jak najmniej takich "przypadkowych" wpadek :) Ta jeszcze nie była kosztowna
              i nie wymaga dużo pracy gorzej jak coś innego im się przydaży :)
              • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 13.04.07, 15:56
                Aha no i przekroczyliśmy właśnie 900 postów!!! Nieźle :)
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 13.04.07, 21:29
      Myślę że tysiączek będzie nasz!!!
      • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 16.04.07, 14:44
        Mam dobre wieści.

Zaczęli ocieplać styropianem blok B. Także idą idą idą do przodu :)
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 16.04.07, 22:26
          Coś mi się wydje, że tylko my tiger coś działamy na tym forum reszta
          coś "strajkuje"
          • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 16.04.07, 23:34
            A ja się cieszę że mi wreszcie ściany wybudowali. Został jeszcze tylko sufit do
            zrobienia...
            Pozdrawiam
            mysia
            • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 16.04.07, 23:55
              Tysiaczek musi byc nasz :-)
              • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 08:00
                Włączyli chyba turbo doładowanie bo jak wspomniał tiger ocieplaja juz blok B.
                Super tak trzymać !!!
      • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 19.04.07, 14:32
        Widzę, że znowu przestój na forum ... wrrrr ... spróbuję znowu Was rozruszać :)
        Zrobiłem dzisiaj na szybkiego 3 fotki z budowy (sorki za jakość ale robione w
        pośpiechu telefonem!). Miłego oglądania :)
        [url=img11.picsplace.to/img.php?file=img10/24/SP_A0085.jpg][img]
        img11.picsplace.to/img10/24/thumbs/SP_A0085.jpg[/img][/url]
        [url=img11.picsplace.to/img.php?file=img10/24/SP_A0086.jpg][img]
        img11.picsplace.to/img10/24/thumbs/SP_A0086.jpg[/img][/url]
        [url=img11.picsplace.to/img.php?file=img10/24/SP_A0087.jpg][img]
        img11.picsplace.to/img10/24/thumbs/SP_A0087.jpg[/img][/url]
        Jak widać: mysia powoli zaczyna mieć sufit :) a blok B zaczyna być biały ze
        styropianu :)
        Pozdrawiam!
        • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 19.04.07, 14:38
          sorki poprawka :)
          img11.picsplace.to/img.php?file=img10/24/SP_A0085.jpg
          img11.picsplace.to/img.php?file=img10/24/SP_A0086.jpg
          img11.picsplace.to/img.php?file=img10/24/SP_A0087.jpg
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 19.04.07, 19:26
            Dzięki !!!
            • Gość: bedaga@pazeta.pl Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 20.04.07, 14:08
              czesc, zupelnie przypadkiem wpadlam na to forum i musze przyznac ze jestem pod
              wrazeniem;) Jestem szczesliwa "przyszla posiadaczka" mieszkania w bloku A
              (3.03) i z przyjemnoscia poznam swoich przyszlych sasiadow;)
              Budowa posuwa sie do przodu, szkoda tylko ze w moim mieszkanku nie zrobiono
              jeszcze zgloszonych przerobek, ale wierze ze nastapi to szybko;)Pozdrawiam
              wszystkich tu piszacych
              • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 20.04.07, 19:39
                Witamy nową sąsiadkę, zapraszmy do śledzenia forum, ze ściankami to się ni
                martw, bo narazie kończa blok B, u nas w bloku A ścianki działowe a przy tym
                zmiany będą dopiero wprowadzane.
              • Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 20.04.07, 23:56
                Witamy witamy nową sąsiadkę. No my już tu "forumujemy" bardzo długo :) Miło nam
                że "nadciąga" nas coraz więcej :)

Wy się martwicie o ścianki działowe a ja dopiero podłogę od dzisiaj mam :):):)

Pozdrawiam
                • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.07, 14:15
                  To podkreślam jeszcze raz, że ostro przyśpieszyli....
                  Tiger to gratulacje !!!
                  • Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 23.04.07, 08:45
                    Dzieki, uspokoiliscie mnie;) Moze jestem troche przewrazliwiona , ale tyle sie
                    slyszy o przekretach developerow;(Szczegolnie ostatnio -o tym ze wypowiadaja
                    umowy i podwyzszaja ceny;(Byle do wrzesnia;) Milego dnia...
                    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.04.07, 08:48
                      bedaga czy masz na tym forum dwa nicki?
                      • Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 23.04.07, 12:10
                        wlasciwie to nie;) piszac w piatek wpisalam caly adres mailowy, stad ta
                        zmylka;) sorki
                        • Gość: Time Chaser Bardzo WAZNY link :-) IP: 206.19.210.* 23.04.07, 20:15
                          miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,4081183.html
                          jak wiecie rozpoczyna sie gazetowa akcja porzadkowa - wsrod kandydatow do
                          najbrzydszego miejsca jest rog plaszowskiej i saskiej...

wezcie udzial w sondazu:-) glosujcie Sasiedzi z nowych i starych blokow :-)
                          powiedzcie komu sie da:-)polaczmy razem sily to moze cos miasto zrobi z
                          faktycznie nieciekawym skwerem..

jednoczmy sily jako przyszli mieszkancy dzielnicy:-)

pozdrawiam Wszystkich :-) ja juz zaglosowalem - A TY?:-)
                          • Gość: mysia26 Re: Bardzo WAZNY link :-) IP: *.autocom.pl 23.04.07, 21:14
                            he, he, nie chwaląc się to ja zgłosiłam to miejsce ;-)
                            A teraz proszę mi tu głosować - może wygramy ten konkurs :-)

pozdrawiam
                            mysia
              • Gość: ka. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.237.spine.pl 23.04.07, 22:06
                Witam Sąsiadkę!
                Numer mieszkania mówi mi, że sąsiadować będziemy drzwi w drzwi :)
                • Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 24.04.07, 09:45
                  czesc ka (tajemniczy sasiedzie;). Bede wpadac po sol;) A jaki stan mieszkanka?
                  U mnie wciaz jakas scianka, ktorej nie bylo na planie, buu;(
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.04.07, 21:58
      Ja już ale jak tylko nadarzy się okazja to zagłosuję jeszcze wraz ze
      znajomymi....
      • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 23.04.07, 22:17
        Mysia 26 brawo za pomysl :-)

czekam na opinie K. i Tiger'a - dwoch najbardziej aktywnych uczestnikow forum :-)

pozdrawiam Wszystkich :-)
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.04.07, 22:19
          My z tigerem już wysyłamy linki do znajomych, róbcie to samo !!!!!!!!!!!!!!!
          Pomału idziemy w górę, nie zapomnijcie oddac głos z komputerów w pracy !!!!!!
          • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 23.04.07, 22:23
            ja zrobie jutro zrobie mala przebiezke po biurze w porze obiadowej - duzo
            znajomych nie blokuje kompw wiec parenascie glosow wpadnie ;-) szacuje ze 10
            minimum :-)
            • Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 24.04.07, 09:42
              Cha, sprytny pomysl Time Chaser;) Natchnales mnie, u mnie w biurze tez sporoooo
              komputerkow;)
              Glosujemy, glosujemy...
          • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 23.04.07, 22:25
            No uruchomiłem wszystkich znajomych i idziemy ostro w górę :)
            Zróbmy tak wszyscy!!!
            Mysia fajnie że to znalazłaś!
            mk Dzięki że mnie "poruszyłeś" do działania ;)
            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.04.07, 22:28
              Do boju PŁASZOWSKA Z SASKĄ !!!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 23.04.07, 22:41
              chcialem niesmialo zauwazyc lubu dubu ze to ja znalazlem tenze sondaz w sieci
              ktory powstal pod natchnieniem Mysi;-)))

to bylem ja Jarzabek :-)))

Plaszowska!! Plaszowska!! :-)
              • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 23.04.07, 22:46
                Działamy jutro ostro

pozdr

Płaszowska !!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 24.04.07, 12:46
                  chcialem sie pochwalic ze u mnie w robocie jak na razie 23 osoby okazalo sie ze
                  sa za rogiem Plaszowskiej i Saskiej w sondazu :-))))) po moim usilnym lobbingu

wieczorem akcja wsrod moich znajomych :-))))
                  jest szansa ze wyprzedzimy ulice Mogilska (193) - a wtedy bedziemy na 3 miejscu
                  a to juz podium :-)))))
                  • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 24.04.07, 14:02
                    Dokładnie, jeszcze tylko 95 głosów i będziemy na 1 miejscu :-)
                    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 14:32
                      My też się staramy jak możemy i podium tuż tuż, a jeszcze wczoraj tiger w
                      rozmowie ze mną mówił, że małe szanse a tu ......
                    • tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest 24.04.07, 14:34
                      Ja też robię co mogę :) Idziemy w górę!!! Niedługo 1 miejsce!!!

Do kiedy jest to głosowanie?
                      • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 24.04.07, 14:57
                        z tego co wiem to chyba do 28go kwietnia ale moze sie myle
                        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 15:04
                          to mamy jeszcze parę dni na pościg...
                          • Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 15:07
                            ok mam!

"ostatnie głosy będą przyjmowane do północy z soboty na niedzielę (z 28 na 29
                            kwietnia)"

"Przypominamy, że efektem naszego plebiscytu ma być nie tylko wywiezienie
                            śmieci, ale również przywrócenie estetyki wybranego przez czytelników miejsca.
                            Jeśli się okaże, że trzeba zasiać trawę albo posadzić krzewy, służby miejskie
                            zobowiązały się to zrobić. Podobnie gdy okaże się, że potrzebny będzie remont
                            chodnika. Nowy wygląd takiego miejsca ma być nagrodą dla wszystkich krakowian."
                        • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 24.04.07, 15:09
                          Ufff, jeszcze tylko 73 głosy!
                          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 15:26
                            To mamy jeszcze czas, do podium tuż tuż...
                          • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 24.04.07, 15:38
                            juz 187 !!!! ale jazda !! jak na aukcji na allegro :-)))

grupa lobbingowa we firmie sie zwiekszyla do 40 :-))))) wiec na bank juz mamy 3
                            miejsce :-))))

• Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 15:41
                              GO PŁASZOWSKA GO !!!!
                            • Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 15:59
                              Jest podium!!!
                              • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 24.04.07, 16:06
                                Prosze Panstwa co za kapitalna akcja zespolowa !!:-)

czy bedzie drugie miejsce ??

• Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 16:08
                                  GONIĆ SMOKA !!!!!!!!!!!!!!!
                                  • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 24.04.07, 16:15
                                    smoku !! do budy!!
                                    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 16:16
                                    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 16:17
                                      Uciekać !!!
                                      • Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 16:40
                                        Smok zjedzony!!! :)
                                        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 16:42
                                          To teraz czas na koalicję Kleparską !!!!
                                          • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 24.04.07, 17:29
                                            Dokładnie, tym bardziej że wcale nie jest tam tak źle. Przed chwilą jechałam
                                            przez Kleparz, na rogu Alei i Prądnickiej kwitną czerwone tulipany, nie to co u
                                            nas ;-)
                                            mysia
                                            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 24.04.07, 19:27
                                              MAMY LIDERA< ale do soboty trzeba to utrzymać !!!
                                              • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 24.04.07, 20:32
                                                koszulka lidera jezd :-)

a co to utrzymania to nie martwilbym sie o to ;-)

do soboty :-)
                                                • Gość: xyz-z różowego Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.bph.pl 25.04.07, 07:44
                                                  dołączyłam, świetny pomysł:)
                                                  • mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest 25.04.07, 09:23
                                                    Witam,
                                                    Dziękuję wszystkim za Wasze głosy, myślę że uda nam się pozostać do soboty na
                                                    pierwszym miejscu - oczywiście głosowanie nie jest jeszcze zakończone i jeżeli
                                                    macie tylko taką możliwość to wciąż czekamy na głosy.

Słuchajcie, może napiszcie jeszcze maile do redakcji wyborczej, w których
                                                    opiszecie jak wygląda sytuacja na rogu ul. Saskiej i Płaszowskiej, tak aby
                                                    oprócz anonimowych głosów na tą właśnie lokalizację było coś więcej.
                                                    Tak aby po zakończeniu akcji redaktor mógł z czystym sumieniem napisać: "W
                                                    licznych listach przysyłanych do redakcji nasi czytelnicy utyskiwali na brak
                                                    zieleni, zniszczony chodnik, klepisko, kurz, śmieci itp."
                                                    Podaję adres na który zgłaszałam róg Saskiej i Płaszowskiej:
                                                    redakcja@krakow.agora.pl

Pozdrawiam
                                                    mysia
                                                  • Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 25.04.07, 10:18
                                                    zacieram lapki i juz smaruje maila do redakcji, ale jazda...w koncu mam
                                                    poczucie, ze cos zalezy od nas 'maluczkich';) moze w koncu 'gora' sie ruszy i
                                                    zrobi tam porzadek;)
                                                  • Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.04.07, 09:23
                                                    xyz - to uruchom jak najwięcej swoich znajomych!!!

Wygrana musi być nasza!
                                                  • Gość: radek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 11:57
                                                    mój głosik już jest!!!!
                                                    pozdrawiam wszytkich lokatorów
                                                  • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.04.07, 13:26
                                                    Tak trzymać do soboty juz niedługo !!!
      • Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 25.04.07, 14:04
        A jakie macie propozycje co by można zrobić w tamtym miejscu? Może pisząc maile
        do gazety trzebaby im coś zasugerować co fajnie by było jakby się tam
        znalazło :)

Witamy Radka na naszym forum :) Czyżby kolejny sąsiad dołączył do naszego grona?
        • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 25.04.07, 14:18
          Ja napisałam że można by posiać trawę, posadzić krzaczki, drzewa, zrobić nowy
          chodnik. Byle by nie było takiego klepiska z kurzem/błotem przed barem Kormoran
          jak teraz.

mysia
          • Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 26.04.07, 10:13
            hmm, mozna by w tym miejscu dac upust fantazji, ale bedzie super jesli
            wykostkuja teren, posadza jakies klomby i inne zielone, poloza ladny
            chodniczek... i o tym wszystkim napisalam do redakcji;)
            Pozdrawiam
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.04.07, 15:29
      Przewaga jest ale trzeba byc czujnym....
      • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 26.04.07, 16:44
        czujnym jak wazka :-)))
      • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 26.04.07, 20:18
        Dystans ładnie rośnie ;-)
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.04.07, 20:15
      Blok A idzie cały czas do góry, zaczęli już mury czwartego piętra !!!
      • Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.04.07, 20:17
        Noooo mam już pół ścian!!! :) <jupi> Za kilka dni będę miał całe :)Może już
        jutro :)

Kurcze jestem ostatnim mieszkaniem jakie stawiają :) Mam nadzieję, że później
        zaczną wykańczać od końca ;)
      • rasko2 Re: Płaszowska-Semaco Invest 26.04.07, 20:26
        A to widzieliście - przed blokiem A na sąsiedniej działce.
        img117.imageshack.us/img117/118/plaszowskaao0.jpg
        Ciekawe co tam wyrośnie ...
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.04.07, 20:48
          ciekawe ciekawe???
        • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 26.04.07, 21:31
          chyba ktoś dom buduje... Może to o tym mówił ten robotnik z naszej budowy.
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 26.04.07, 21:38
            Właśnie stwierdzilismy z tigerem, że coś wąskie te fundamenty na dom, ale
            wszystko mozliwe....
            • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 27.04.07, 09:28
              kurcze zaskoczyliscie mnie z tym zdjeciem nowej budowli .. fiu fiu ... moze
              faktycznie dom i wlasciciel jeszcze sprawi sobie jakis fajny ogrod :-) wtedy to
              bedzie swietnie:-) z jednej strony wysprzatany rog plaszowskiej i saskiej z
              drugiej tez zielono ;-)))

• Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 27.04.07, 09:51
                o ranyyyyy...kiedy sie to postawilo?? Jeszcze niedawno tam bylam i nie
                widzialam zadnych fundamentow. Byle nie za wysoko sie stawiali bo mi sloneczko
                zastawia;)
                A co do ploteczek, to mi tez jakis pracownik szepnal cos o domkach kilku-
                rodzinnych. Hmmm....
                • Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.04.07, 12:51
                  Jak uda mi się zajrzeć w sobotę na budowę to postaram się dowiedzieć co tam
                  planują. Może właściciel sobie buduje mały basen :):):)

Aha dzisiaj zniknął z budowy jeden z żurawi :) ten z przodu o dziwo bo przecież
                  przód jeszcze nie całkiem skończony. A ściany mi rosną i rosną :):):)

Wiecie jeżeli uda nam się wygrać z tym wysprzątanym rogiem Saskiej i
                  Płaszowskiej to trzeba będzie to jakoś uczcić w gronie sąsiedzkim :) Co Wy na
                  to?
                  • mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest 27.04.07, 13:13
                    Tiger, my też zastanawiamy się czy by się jutro nie wybrać na budowę. Czy Ty się
                    umawiasz z kierownikiem budowy wcześniej czy idziesz tak tylko z zewnątrz
                    obejrzeć. My byśmy chcieli wejść do naszego mieszkania o ile to możliwe.
                    mysia
                    • Gość: radek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.07, 13:29
                      Witam, pojawiałem się już wczesniej na forum, ale raczej mało aktywnie(brak
                      czasu). Chciałem wam tylko powiedzieć jakie numery wywija developer budujący
                      apartamenty na ul.Wiarusa. Otóż znajomy kupił tam mieszkanie i spłaca raty,
                      spóźnił się z jedną z nich (dwa dni) a ten wypowiedziął mu umowę (dodatkowo
                      czepiał się że iż z różnych kont spływały raty). To tak przestroga w jaki
                      sposób chcą się firmy wywinąć z umów i podpisywać nowe z nowymi kupującymi ,
                      oczywiście na korzystniejszych dla sprzedającego warunkach...
                      pozdrawiam
                      radek
                  • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 27.04.07, 13:28
                    czy bedziemy rowniez na tymze spotkaniu wybierac Gospodarza Domu? ;-)))

Tiger my mamy znajomych wspolnych tak na margiesie :-))
                    • Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.04.07, 15:41
                      Jak będzie taka potrzeba to i wybierzemy gospodarza :):):) albo
                      gospodynię :):):) Może być i tak i tak :)

Time Chaser wiem wiem ostatnio też się dowiedziałem :) Notabene ten nasz
                      wspólny znajomy to mój były współlokator na mieszkanku akademickim :)i nie
                      tylko! Znam się z nim dość długo!

Mysia idę w sobotę na "żywioł" tzn. chcę iść jak wstanę :) i podejdę zapytam
                      czy jest kierownik i czy będę mógł wejść na budowę. Nie będę specjalnie dzwonił
                      wcześniej. A jak najbardziej chcę wejść do wnętrz gdyż wkońcu będę mógł
                      pospacerować sobie po własnym mieszkanku a tak długo na to czekałem :) Może
                      wspólnie się wybierzemy?

Radek nie kracz nie kracz ... u nas jest i będzie dobrze z Developerem i mam
                      nadzieję, że wszyscy się ze mną zgadzają :)

No i na sam koniec mała niespodzianka bo nie mogłem się dzisiaj oprzeć
                      zrobieniu 2-ch fotek z samochodu na szybkiego telefonikiem :) Oto linki:

www.sendspace.com/file/lr9hnj
                      www.sendspace.com/file/2chl6w
                      Pozdrawiam!
                      • Gość: magik Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.04.07, 16:52
                        czesc sasiedzi (w niedalekiej przyszlosci mam nadzieje:)
                        bylem dzis na budowie i co nieco podslyszalem (nie mylic z podsluchiwaniem:)
                        nie zgadniecie co sie buduje obok budynku A....te fundamenty to ...przyszla
                        pieczarkarnia...ale moze to byc zart panow budujacych:)
                        Pozdrawiam

• Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 27.04.07, 17:27
                          dopoki nie bedzie tam rzezni tudziez oczyszczalni lokalnych sciekow moge z tym
                          zyc :-))))

wlasciciel dzialki to najwidoczniej prezny przedsiebiorca i nic na to nie
                          poradzimy, szklarnie pieczarkarnie .. i agrobiznes sie nam kolo bloku kreci ;-
                          ))))

pozdrawiam

• Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 27.04.07, 22:43
                          A z takiej pieczarkarni to nie śmierdzi czasem? Wiecie przecież czym to się
                          nawozi...
                          mysia
                      • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.autocom.pl 27.04.07, 19:09
                        Cześć Tiger,
                        My jutro nie idziemy na budowę - dzwoniłam dziś do kierownika budowy i
                        powiedział mi że w naszym miszkaniu są jeszcze stemple pod deką i że nas nie
                        wpuści. Ale zaprasza za tydzień :-)
                        mysia
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 27.04.07, 20:03
      Ciekawe z tą pieczarkarnią, może za niedługo pizzę będzie można zamawiać....
      • Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.07, 22:03
        albo zapiekanki;)) ...mozna nawet pomyslec o rozkreceniu jakiegos interesu
        bazujacego na pieczareczkach;)
        My tu gadu gadu a za dwie godziny nasza wielka wygrana (pierwsza z wielu;))
        Pozdrawiam,
        • Gość: magik Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.04.07, 22:11
          ja rowniez czekam na wygrana;) wyslalem kilkanascie glosow, okupujac wszystkie
          komputery w szkole;)
          bardzo lubie pieczarki, ale nie zabijecie mnie jak to okaze sie plota?;))
          • Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 28.04.07, 22:20
            Co do wygranej to dzisiaj troszkę miałem stracha gdyż był moment że włączyli
            się inni do walki ale chyba jednak dowieziemy zwycięstwo do końca (i też mam
            nadzieję, że pierwsze z wielu!).

A co do pieczarkarni to myślę, że zaniedługo się wszystko wyjaśni nie ma co
            gdybać ważne że bloku tam nie stawiają :)
            • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 28.04.07, 23:17
              Myślę, że wielu z nas czeka na to zwycięstwo !!!!
              Super zespół mamy i myślę, że w związku z tym napewno będzie sie łatwiej
              dogadywać w wielu sprawach we Wspólnocie Mieszkaniowej

VICTORIA PŁASZOWSKA !!!!!!!!!!
              • Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.04.07, 00:03
                No to świętujmy zwycięstwo!!! Ponad 150-cioma głosami!!!
                Jakie propozycje na świętowanie wygranej w tak fajnym zespole jaki mamy?
                • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.04.07, 09:08
                  Grill u tigera na tarasie /w końcu największy balkon ma.../
                  • Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.04.07, 11:39
                    Nie ma problemu zapraszam ale na to trzeba będzie jeszcze troszkę poczekać a
                    pasowałoby poświętować wcześniej :)
                    MK ale jak będzie padał deszczyk to imprezka u Ciebie w mieszkanku /w końcu
                    naj... ;) / ... żartuje :)
                    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.04.07, 20:15
                      OK no problem jakoś to rozwiążemy
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 29.04.07, 21:19
      Słuchajcie albo mam zwidy albo dalej głosy dochodzą. Rano było 507 a teraz 512,
      o co chodzi??????????
      • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 30.04.07, 01:17
        nie ma to znaczenia :-) juz jest na stronce gazety artykul o niebywalym
        zwyciestwie :-))))i ze juz w poniedzialek bedzie rekonesans sluzb miejskich na
        tejze dzialce :-)))

SUKCES !!
        • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 30.04.07, 08:51
          Dziękuję wszystkim za głosy - oby więcej takich akcji!
          Teraz zobaczymy czy KZK wywiąże się ze składanych obietnic - mam nadzieję że tak.
          Pozdrawiam i życzę miłego długiego weekendu
          mysia
          • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.04.07, 10:06
            Tak już pojawił się artykuł, tak, że mamy nadzieję, że dotrzymają słowa
            Dzięki wszystkim, ale nie zapomnijcie o mailach do redakcji !!!!
          • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 30.04.07, 11:35
            Oprócz tego artykułu: miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,4099727.html
            jest jeszcze taki: miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,4099728.html -
            szczególnie polecam pierwszy akapit :-)
            mysia
        • Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 30.04.07, 13:14
          Jest super i już! :)

To teraz trzeba walczyć o parking przed blokiem B :)
    • Gość: kamil Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.128.108.194.contactel.net 03.05.07, 11:46
      co to niby jest
      • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 03.05.07, 14:41
        a jakis szczegol co dokladnie Kamilu? :-) wszyscy Ci chcemy odpowiedziec ale nie
        wiemy czym jest "to" :-)

pozdr
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 17:11
      Czyżby kolejny mieszkaniec Płaszowskiej;Pan Kamil ???
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.07, 17:12
      A tak z pryjemności to 1000 nasz !!!
      • Gość: time chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 04.05.07, 19:27
      • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 04.05.07, 19:27
        gratulacje :-) MK rozbila bank ;-))))
        • Gość: tiger017 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 04.05.07, 22:54
          A wiecie, że dzisiaj nikt nie pracował na budowie :/ Przynajmniej o godz. 13:30
          brama była zamknięta :/
    • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.07, 11:06
      kolego ser MK to men not women...
      • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.ghnet.pl 05.05.07, 15:44
        w euforii nie zdazylem otworzyc naszej listy sasiadow i przesledzic nick po
        nicku who is who...:-)ale nie pisaliscie tego samego posta oboje naraz? ;-) albo
        man albo woman raczej?:-)

pozdrawiam i zycze jeszcze milego weekendu mimo pogody :-/
        • Gość: mk Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.chello.pl 05.05.07, 16:01
          No problem
          • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 10:38
            Witam Wszyskich sedrcznie!

Strasznie sie za Wami stesknilam:-) Bardzo długo nie mialam łacznosci i dostepu
            do internetu. Moja mama miala problemy zdrowotne i bylam "odcieta od
            rzeczywistosci" - sytuacja zostala opanowana, nastepnie bylam w Egipcie, ale
            juz jestem:-)

Bardzo, bardzo, bardzo, bardzo dziekuje Wam za SUPER AKCJE!!!!! Za wygrana! Za
            to, ze bedzie ładnie kolo naszych blokow! Ciesze sie niezmiernie, ze udalo sie
            nam juz stworzyc, mimo, ze blok nie oddany, taka zgrana grupe sąsiedzka:-) To
            jest ekstra! Przeprowadzona akcja "sprzatanie" pokazala, ze da sie wiele rzeczy
            zdzialac :-) jak sie tylko chce. Naprawde jestem pod wrazeniem i strasznie sie
            ciesze, ze ten paskudny plac bedzie uprzatniety. Do nie dawna ten problem
            pojawial sie w naszych myslach, ze jest tam tak brzydko i te tiry, bloto,
            bleeee.... A teraz problem zniknie:-) Dzieki Sasiadki i Sasiedzi! Akcja na
            medal!!! Super!

Witam takze nowych Sasiadów: Bedage, Kamila! Radek juz wczesniej sie pojawil:-)

Mysle, ze swietowanie po tak udanej, wygranej akcji jest wskazane:-) zatem
            mysle, ze jak juz sie zrobi troszke cieplej jakies spotkanko zorganizujemy:-) i
            tym razem wieksza grupa sasiedzka przyjdzie:-)

A pieczarki obok naszych bloków?? hmmm - zobaczymy, mysle, ze w semaco cos beda
            wiedziec na ten temat, wiec najpierw musimy informacje zdobyc na ten temat, by
            cokolwiek myslec:-)

Pozdrawiam Wszystkich! Miłego dzionka!
            • Gość: mysia26 Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 62.233.163.* 07.05.07, 11:42
              Cześć Kinga!
              Długo Cię nie było (nawet się martwiłam co z Tobą), fajnie ze już jesteś :-)
              • Gość: K. Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 12:12
                Hej Mysia - jestem, jestem:-) dzieki.

Tigerowi mowilam, ze znikam na jakis czas, wiec "kontrolował" sytuacje:-)

Niestety nie wziełam udziału w wielkiej akcji sprzątania:-) bardzo dzielnie sie
                spisaliscie!

Pozdrawiam
                • Gość: Time Chaser Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: 206.19.210.* 07.05.07, 13:00
                  Salem Alejkum K :-)

co do tematu skweru - nie wiecie czy szanowne miasto cos juz zaczelo tam
                  robic/ewentualnie sprawdzac co mozna zrobic?

mysle ze trzeba bedzie tak czy siak gniesc temat poprzez wyborcza - mimo ze sie
                  zobowiazali..

dajcie znac jesli cos wiecie

pzdr
                  • Gość: radek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 14:41
                    cześć wszystkim po dłuuuugim weekendzie majowym!!!
                    Chciałem tylko wspomnieć iż jeśli ktoś z was szuka jakiejś ekipy wykończeniowej
                    to mam godnych polecenia panów, którzy powrócili z Francji. Chłopcy są dokładni
                    i w miarę tani na krakowskie warunki.Za położenie gładzi w 30m2 mieszkaniu,
                    paneli, pomalowanie mieszkanie, położenie płytek w łazience i kuchni,
                    obsadzenie zlewów, geberita i prysznica zapłaciłem 2500PLN - doradzali mi co
                    do farb, gładzi , itp. Mi wykończyli pierwsze mieszkanie, które miałem w
                    Krakowie, byłem bardzo zadowolony. Nie to żebym nastręczał, ale chłopaki są
                    naprawdę fajne i znają się na robocie. Ja zarezerowowałem ich na II połowę
                    sierpnia do mojego mieszkania budynek "B", mam nadzieję że nic się nie opóźni z
                    naszym wykonawcą...i zacznę zgodnie z planem...
                    pzdr
                    radek
                    • Gość: bedaga Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.lhsystems.com 07.05.07, 15:27
                      Pozdrawiam wszystkich. Jak tam po majowce sasiedzi?;)
                      Radku czy mozesz dac mi namiary na Twoich panow fachowcow? Nie dla mnie to
                      niestety (postanowilam, ze sama zmierze sie ze swoimi scianami;), ale dla
                      znajomej, ktora poszukuje takowych "zlotych raczek". Bede wdzieczna za namiary;)

Czyzby sierpien byl opcjonalnym terminem kiedy mozna wpakowac sie w swoje progi
                      i zaczac remoncik?? Czy budek A tez ma jakies szanse (chocby nikle;)?

Wg gazety panowie urzedasy mialy sie pojawic na skwerku ostatniego dnia
                      kwietnia w celu rozeznania. Mam nadzieje, ze postawia sie na wysokosci zadania;)
                      • Gość: radek Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:26
                        Nr tel. 607 260 172 Marcin. Możesz powołać się na mnie , na Radka z Krakowa, że
                        ode mnie masz kontakt.
                        pozdrawiam
                        radek
                    • Gość: ana Re: Płaszowska-Semaco Invest IP: *.crowley.pl 02.07.07, 22:51
                      Witam,
                      Radku podeslij prosze namiar na ekipe

jestem zainteresowana bardzo,

dzieki bardzo i pozdraiwam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka