IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 22:31
Ludzie omijajcie z daleka Agmen.Wprowadzamy sie do nowooddanego bloku i toniemy po kolana w bajorze.Nawet nie zrobili dla ludzi prowizorycznej sciezki.Sytuacja wygląda jak na dzikim zachodzie.Tak Agmen traktuje ludzi ktorzy wydali niemałe pieniądze.Skandal co ta firma wyprawia z ludzmi.
Trzeba zaprosić telewizję.
Obserwuj wątek
    • Gość: ula Re: Agmen IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 10.12.05, 14:07
      czy aby napewno ten budynek jest "oddany"
      • Gość: Wojtek Re: Agmen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 23:34
        Oczywiście,że jest oddany.Ludzie malują,wnoszą meble tylko w jakich warunkach.To warto zobaczyć bo u innych deweloperów tego sie nie zobaczy.
        • Gość: anna.a Re: Agmen IP: *.cust.tele2.pl 16.12.05, 21:34
          Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Oczywiście,że jest oddany.Ludzie malują,wnoszą meble tylko w jakich
          warunkach.T
          > o warto zobaczyć bo u innych deweloperów tego sie nie zobaczy.

Budynek niestety nie jest jeszcze oddany. Będzie w okolicach świąt - po
          świętach. To, że umożliwiono lokatorom podpisanie protokołów technicznych i
          remont mieszkań nie znaczy, że budynek oddano. Nikt tam jeszcze nie może
          mieszkać. A znają ich lekkie opóżnienia coś czuje, że pociągnie sie to do
          nowego roku...
          Zeby byla jasnosc: tez sie tam wprowadzam :) Tylko wlasnie darowalam sobie
          walke z placem budowy przed oddaniem budynku...

pozdrawiam,
    • Gość: jurek Re: Agmen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 22:20
      Zgadzam sie z tą opinią .Wszelkiej maści kierowników cechuje buta i arogancja.
      • Gość: Pestka Re: Agmen IP: *.zax.pl 13.12.05, 17:54
        A co z hipoteka w budynkach anstepnych? Wyjaśnili juz obciazenia w dziale 4?
        Troche słabo im idzie...
        • Gość: bebe Re: Agmen IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 13.12.05, 18:38

Zapis w KW dotyczy całej nieruchomości (działki, na której są wszystkie 3
          budynki.Podobno wszystko na dobrej drodze. Mam nadzieję...
      • Gość: anna.a Re: Agmen IP: *.cust.tele2.pl 16.12.05, 21:39
        Gość portalu: jurek napisał(a):

> Zgadzam sie z tą opinią .Wszelkiej maści kierowników cechuje buta i arogancja.

Wiecie co... Nie chcialabym zostac uznana, za kogos 'stamtad', jezeli cos
        powiem o nich dobrze, ale nigdy mi sie nie zdarzylo, zeby ktos byl niemily.
        Moze mialam szczescie...a moze to kwestia tego, ze ludzie traktuja Cie tak jak
        Ty ich traktujesz? Tak czy owak nigdy nie odprawiono mnie z kwitkiem, nigdy
        nikt nie wykazal chocby promila zniecierpliwienia, a o 'bucie i arogancji' w
        ogole nie bylo mowy...A jestem na takie rzeczy naprawde wyczulona.

pozdrawiam,
        anna.a
        • Gość: Jurek Re: Agmen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.05, 22:44
          Jednak jesteś stamtąd !
          • Gość: anna.a Re: Agmen IP: *.cust.tele2.pl 17.12.05, 22:12
            Gość portalu: Jurek napisał(a):

> Jednak jesteś stamtąd !

Zatem sprawdź moje IP :) Troszkę się geograficznie nie zgadza :)
    • helenka17 Wojtek? 20.12.05, 19:52
      Zanim blok nie będzie odebrany, to się nie wprowadzaj - dobrze Ci radzę.
      Wyłączą Ci wode, a jakby co, to powiedzą, że nie oddany. A nie daj Boże pożar
      albo zalanie - i żadne firmy nie wypłacą Ci ubezpieczenia. Więc nie daj się
      wydutkać spryciarzom - Oberkom.
      Twój deweloper ma też wąską , ale ciekawą specjalizację: jesli ktoś zatrzyma
      się poza parkingiem, to od razu przyjeżdża laweta. Taki - rozumiesz - kawał
      sytuacyjny.
      • Gość: anna.a Re: Wojtek? IP: *.cust.tele2.pl 21.12.05, 16:55
        helenka17 napisała:

> Zanim blok nie będzie odebrany, to się nie wprowadzaj - dobrze Ci radzę.
        > Wyłączą Ci wode, a jakby co, to powiedzą, że nie oddany. A nie daj Boże pożar
        > albo zalanie - i żadne firmy nie wypłacą Ci ubezpieczenia.

Przecież NIE WOLNO wprowadzać się do budynku, który nie jest oddany. Takie jest
        prawo budowlane. I obowiązuje w całym kraju, nie tylko na budowach firmy Agmen.
        Nikt tego nie wyssał z palca. I firmy ubezpieczeniowe również nie pokryją strat
        kogoś, kto złamał ten przepis. Ludzie, logiczne. Budynek musi być ODDANY DO
        UŻYTKU. Czy tak trudno ten przepis zrozumieć? Czy łatwiej wieszać na kims psy?
        • raciborek144 Re: Wojtek? 23.12.05, 14:32
          Nie ma drogi bo to jest nowoczesne budownictwo
          Na wizualizacji osiedla na ich stronie jest zwizualizowana droga gruntowa a nie
          droga gruntowa
          patrz tutaj:
          www.agmen.com.pl/?strona=oferta_brz
          Na żadnym zdjęć nie widać dróg dojazdowych - zdjęcia są tak sprytnie ( celowo )
          zrobione
          Przykładem jest ich inwestycja przy ulicy Rozdroże gdzie blok wybudowano
          przy ścieżce asfaltowej bo jak nazwać drogę która ma miejscami ok 2 m szerokości

Co do zamieszkiwania budynku nieoddanego to nieprawda - Jest taki blok na
          Chmieleńcu w którym ludzie mieszkają od kilku lat i wciaż nie został oddany,
          nie został bo nie ma drogi dojazdowej, więc podobno nie można, ale zameldować
          tych ludzi już mozna było - to się nazywa spójność prawa.
    • Gość: Anusia Re: Agmen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 20:17
      W umowie o kupno mieszkania było zapisane ,że agmen będzie miał prawo przez
      trzy lata administrować naszymi mieszkaniami.
      A dzisiaj wyczytałam ze.to nie jest tak.Wspolnota mieszkaniowa może zmienic
      administratora juz po kilku miesiącach.
    • Gość: Łukasz Re: Agmen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 20:20
      Oberki będą się trzymać rękoma i nogami.
      • helenka17 [...] 31.12.05, 03:03
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: ooo Re: Ten od rugby musiał się przechrzcić w Reichu, IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 31.12.05, 13:14
          Helenka, co Ty spać nie możesz ?!
          Po co tyle jadu w Tobie.
          • helenka17 Poznasz - to zobaczysz. 31.12.05, 14:49
            ..i wtedy pogadamy, czy to jest aby jad - czy tylko opis postaci.
            A co do potrzeby snu..., to u mnie jest (jak by Ci to powiedzieć...) inna
            godzina. Strefy czasowe i te sprawy. Stąd nie cierpię na niedobór snu.
            H.
            • Gość: ooo Re: Poznasz - to zobaczysz. IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 31.12.05, 15:12
              strefy czasowe to i owszem są, ale "te sprawy" to jednak źle na Ciebie wpłwają
              • helenka17 Re: Poznasz - to zobaczysz. 31.12.05, 19:53
                Zamiast ujmowaćw cudzysłów coś, co dzięki niemu nabiera w polszczyźnie innego
                znaczenia , dokształć się może w sprawach niezrównanej kompanii AGMEN, a
                później pogadamy. U mnie pora obiadku - tymczasem, bo wystygnie.

H.
            • Gość: anna.a Re: Poznasz - to zobaczysz. IP: *.cust.tele2.pl 01.01.06, 19:31
              helenka17 napisała:

> ..i wtedy pogadamy, czy to jest aby jad - czy tylko opis postaci.
              > A co do potrzeby snu..., to u mnie jest (jak by Ci to powiedzieć...) inna
              > godzina. Strefy czasowe i te sprawy. Stąd nie cierpię na niedobór snu.
              > H.

Skoro jesteś w innej strefie czasowej to skąd wiesz, że "dach na trzecim
              bloczku jakoś tak zatrzymał się"? Lubię logiczną i racjonalną argumentację, a
              to co Ty piszesz jakos tak pachnie mi jakimiś prywatnymi urazami i próbą psucia
              im opinii za wszelką cenę... Jestem człowiekiem z zewnątrz i nie mam zadnego
              interesu w bronieniu ich (oczywiscie zaraz sie znajda tacy, co to na ich obraz
              i podobienstwo stworzono Boga i wszystkich swietych i oni NA PEWNO wiedza, ze
              jestem 'stamtąd' -> odsylam do admina forum i mojego IP), ale to co na tym
              forum wypisuje sie o Agmenie dziwnym zbiegiem okolicznosci jest w 80% prywatnym
              przytykiem do ich wlascicieli, a nie do kompetencji i rzetelnosci firmy jako
              takiej. Czytanie w kolko o tym jacy to ci wlasciciele sa tacy i owacy robi sie
              nudne. Tym bardziej, ze - jak dotychczas - nie mam powodu, zeby narzekac na
              sama firme i to co od niej kupilam. A przedstawiane tutaj spiskowe teorie
              dziejow sa juz troche smieszne...
              • helenka17 No dobra. 02.01.06, 18:33
                Skąd wiem, mimo, że jestem gdzieś indziej? Ano z dokumentacji foto,
                zamieszczanej na mojej stronce przez zaprzyjaźnionych dokumentalistów.
                A czy to są osobiste urazy? Nie sądzę.
                To jest opis.
                A czy firma jest w porządku?
                A nie jest. Bo jej nabywcy nie mogą uruchomić kredytów na zakup mieszkań, bo
                hipoteka działki (działka w całości, trzy bloki) jest zajęta. Podobno jest
                zajęta niezasadnie - ale jest.
                A dojazd do bloków prowadzi ul. Brzoskwiniową, która nie jest nawet ulicą.
                A wyjazd z tej "ulicy" na Radzikowskiego jest CHOLERNIE NIEBEZPIECZNY. Polecam.
                A lokatorzy wprowadzają się do pierwszego bloku "po cichu".
                A blok jest nieodebrany.
                A jak będzie pożar, to kto zapłaci?
                Bo ubezpieczyciel nie.
                A straż pożarna/pogotowie, to którędy dojedzie, jeśli -co nie daj Boże - coś
                się stanie?
                Chyba koleją.
                I tyle nt mniemanych osobistych animozji - których nie mam. Słowo daję.
                • Gość: ola Re: No dobra. IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 02.01.06, 19:44
                  To miłe, że troszczysz się o innych.
                  Szkoda tylko, że ta troska opiera się na niesprawdzonych faktach
                  zaprzyjaźnionych dokumentalistów
                  • helenka17 Czyżby położyli dach na trzecim bloczku? 02.01.06, 20:51
                    Byłabym mile zdziwiona. Zima w pełni, a tu z dnia na dzień (wczoraj nie było)
                    dach na sporym bloczku?
                    Jakkolwiek wyrazy sympatii (nieco uszczypliwej - przyznajmy) przyjmuję z
                    radością, to proszę o odrobinę materii w tym ciele. Bo nie wiem, jakie fakty mi
                    umknęły?
                    Z wymienionych - żadne.
                    Może czegośnie wymieniłam? A jeśli tak, to czego?
                  • helenka17 Puk, puk. Dzień dobry 04.01.06, 11:45
                    Już jestem. Sama sprawdziłam, że podane informacje są prawdziwe. Niestety.
                    Nic nie mozna więc zwalić na moich dokumentalistów. Dachu na trzecim budynku
                    firmy AGMEN nie ma.
                    Ale za to pan właściciel kupił sobie nowego "Humera". A to się klienci ucieszą!
                    Oczywiście niech Pan Właściciel zyje sto lat i jeździ samymi tylko Maybachami -
                    życzę mu jak najlepiej.
                  • helenka17 Re: No dobra. 05.01.06, 19:50
                    Pani Olu,
                    dziękuję za dobre słowo. Prosiłabym natomiast o wskazanie, które mianowicie z
                    przedstawionych faktów są niesprawdzone?
                    H.
        • helenka17 Helenka bardzo przeprasza 04.01.06, 17:13
          , że złamała prawo, lub regulamin.
    • Gość: Nina Re: Agmen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 22:59
      To bardzo solidna firma. Pierwszy blok mieli oddać w III kwartale 2005 a jest
      już styczeń i ptaszki nawet nie ćwierkają kiedy to nastąpi.Ciekawa jestem jakie
      odsetki za zwłoke zapłacą oberki chćiwe.
      • Gość: Mariusz Re: Agmen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 15:30
        Niech mi ktoś powie,kiedy miał być oddany ten pierwszy blok naprawdę,bo ja mam
        mieszkanie w bloku c i też niby ma być oddane w III kwartale 2006 r.
        Czy ktoś wie czy jest już dach na tym bloku c,czy coś robią.
        • Gość: anna.a Re: Agmen IP: *.cust.tele2.pl 14.01.06, 17:00
          Obawiam się, że tego, kiedy będzie oddany nikt nie wie :) Chwilowo rozsyłają
          jedynie indywidualne opomiarowania mieszkań, czyli kosztów ciąg dalszy.
          Z tym, że budynek A w styczniu zeszłego roku był zbudowany tak do 1-2 piętra, a
          C jest już w całości, więc może w jego przypadku wyrobią się w miarę w
          terminie...
          • Gość: Mariusz Re: Agmen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 20:22
            Dzięki za wiadomość!
            Co to znaczy jakies dodatkowe koszty zwiazane z opomiarowaniem.
            Czy w związku z tak dużym opóżnieniem w oddaniu bloku agmen poniesie koszty
            wzgldem mieszkańców .
            • Gość: anna.a Re: Agmen IP: *.cust.tele2.pl 15.01.06, 15:07
              Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> Co to znaczy jakies dodatkowe koszty zwiazane z opomiarowaniem.

To znaczy, że podpisywałeś umowę na mieszkanie, które ma powierzchnię dajmy na
              to 30m2, za tyle zapłaciłeś, a po ukończeniu i indywidualnym opomiarowaniu
              wychodzi, że ono ma powiedzmy 30,5m2 i różnicę dopłacasz...

Czy poniesie koszty względem mieszkanców? Hm...gdyby wszyscy solidarnie
              zaprotestowali...Z tym, że zacznie się spór o różnicę pomiędzy "zakończyć
              budowę" a "oddać". O tym drugim nie ma w umowie mowy. Poza tym ich nieszczęsna
              umowa zakłada, że "ostateczne wykończenie budynku wraz z ukształtowaniem terenu
              wokół nastąpi do 6 miesięcy od zakonczeniu budowy osiedla składajacego się z 3
              budynków". Czyli teoretycznie mają prawo jakiś rok jeszcze całości nie
              oddawać...Ale podobno można mieszkać w nieoddanych budynkach :/
            • Gość: anna.a Re: Agmen IP: *.cust.tele2.pl 15.01.06, 15:13
              Zapomniałam dodać, że umowa przewiduje prawo do ewentualnej 3 miesiecznej
              zwłoki w "wydaniu przedmiotu umowy". To już nie obowiązuje, bo "przedmiot
              umowy" wydano chyba wszystkim. O "oddaniu budynku" dalej nic.
        • Gość: Pestek Re: Agmen IP: *.zax.pl 17.01.06, 17:31
          Na bud. c i b jest juz dach i wstawiaja okna.Ale wciaz dzial 4 w hipotece jest
          obciazony niemala sumka. Ztego co wiem banki nie chca udzielac kredytu dla
          niepewnej inwestycji. Miejmy nadzieje, ze inwestor stanie na wysokosci zadania
          i zapis zostanie usuniety. Pzdr
          • Gość: anna Re: Agmen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 18:59
            To Agmen nie płacił wykonawcom,przecież ciężkie pieniądze wpłacamy a właściciel
            kupuje sobie nowe samochody
            Trzeba bedzie się skrzyknąć i coś z tym fantem zrobić,niech wyjaśni Oberkiewicz
            co jest grane.
            • Gość: anna.a Re: Agmen IP: *.cust.tele2.pl 18.01.06, 20:14
              Gość portalu: anna napisał(a):

> Trzeba bedzie się skrzyknąć i coś z tym fantem zrobić,niech wyjaśni
              > Oberkiewicz co jest grane.

Proponowałabym zainteresowanym wysłać temu panu link do tego i innych wątków
              dotyczących słynnej hipoteki. I poprosić o wyjaśnienie tutaj, na forum, bo
              raczej ta informacja nie robi firmie Agmen najlepszej reklamy.
          • Gość: Jureczek Re: Agmen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 19:03
            Po co wam bylo ciężką kasę wydawać u takiego inwestora!!!!!!.
            • helenka17 Rekord świata 21.01.06, 11:01
              moja faworytna firma na "A" sprzedaje swoim klientom mieszkanka na
              Brzoskwiniowej (czytaj :na Radzikowskiego)
              o rewelacyjnej
              i nie mającej sobie równej
              powierzchni
              16
              metrów kwadratowych.
              H.
              • Gość: anna.a Re: Rekord świata IP: *.cust.tele2.pl 21.01.06, 15:16
                helenka17 napisała:

> moja faworytna firma na "A" sprzedaje swoim klientom mieszkanka na
                > Brzoskwiniowej (czytaj :na Radzikowskiego)
                > o rewelacyjnej
                > i nie mającej sobie równej
                > powierzchni
                > 16
                > metrów kwadratowych.
                > H.

Hm...Zdaje sie 18,6m2.
                Jeżeli ktos w Krakowie pracuje/mieszka/studiuje tylko kilka lat, nie chce brac
                ogromnego kredytu, to chyba to dla niego dobre rozwiazanie, zamiast wynajmu.
                Tym bardziej, ze wkladanie 200tys zl, w mieszkanie obok torow, zeby spedzic tam
                cale zycie - to dopiero jest lekko smieszne. Z tego co mi wiadomo, te malutkie
                mieszkania wykupuja wlasnie studenci i im podobni - niedrogie, w nowym
                budownictwie, na kilka lat. Nie chca sie teraz pakowac w ogromne kredyty, a gdy
                troszke stana na nogi - kupia cos nowego i o wiele wiekszego. Chyba to bardzo
                rozsadne.
                Sprawa dalsza: czy helenka nie wziela pod uwage, ze czyjas sytuacja finansowa
                na chwile obecna moze byc taka, ze 200tys. zl na mieszkanie po kosmicznych
                ostatnio krakowskich cenach to troche za duzo, a nie chce wynajmowac, wiec
                kupuje chwilowo mniejsze?
                Ciesze sie, ze Ty mozesz od reki wziac kredyt na 200tys, zl, ale mnostwo osob w
                tym kraju nie moze. I kupuja te malenstwa, najczesciej bez kredytu, albo z
                niewielkim, bo na placenie komus nie maja ochoty. A jezeli nie ma maleństw -
                mieszkaja w wynajmowanych kawalerkach lub wynajmuja pokoje w mieszkaniach. Co
                lepsze?
                Wiec tak, kupilam to malenstwo, nie biorac nawet zlotowki kredytu :) A gdzie ja
                bede mieszkac i co robic za 5 lat - nie mam pojecia. A co dopiero mówić o
                splacaniu kredytu przez 30 lat. Jezel ktos jest pewien, ze przez 30 lat na
                pewno zawsze bedzie mial na rate - prosze bardzo. Wychowalam sie w domu, w
                ktorym trzymano sie od czegos takiego jak kredyt czy pozyczka zawsze z daleka :)

Pozdrawiam :)
    • Gość: F1E Re: Agmen IP: *.76.classcom.pl 26.01.06, 22:07
      Szukam przyszłych mieszkańców Brzoskwiniowej/Radzikowskiego w bloku A. Czy ktoś
      już tam mieszka? Zwłaszcza na poddaszu. Jaka jest sytuacja prawna tego bloku?
      • Gość: opaliae Re: Agmen IP: *.cust.tele2.pl 27.01.06, 18:57
        Mieszka tam zaledwie kilka osób - na parterze i chyba na 1 piętrze. W sumie
        piętra dolne oddawano najwcześniej. Ja zamieszkam może za miesiąc :)
        Gdybyś miał (miała?) jakieś pytania, lub tak po prostu, jako przyszła sąsiadka,
        podaję mail: opaliae@poczta.fm
        Pozdrawiam :)
    • Gość: franek Re: Agmen IP: 213.134.191.* 27.01.06, 21:43
      no i dobrze a jak tak mówi niania farnia a reszta niech mysli co chce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka