Dodaj do ulubionych

Rekruci wyższej klasy...

31.10.02, 08:31
Nie dalej jak wczoraj , Pan minister Zemke, poinformował, ze teraz to już
chłamu ludzkiego do wojskowej służby brać nie będą. Mogą wybierać. Jak kto
karany, albo niedouczony, to brama jednostki zamknięta przed nim. I świetnie.
Uważam, ze moze nie ten sam minister, ale np. Premier albo jeszcze który,
winien zastosować tę metodę wobec otwierania bram władzy.
Dziwi mnie dlaczego takie obostrzenie nie obowiązuje przy rekrutacji na
parlamentarzystę albo członka władzy głównej jakiej Pan Zemke jest
reprezentantem ?
Ileż mogłoby to załatwić.
Moze udałoby się uniknąćkilku bodaj poważnych pomyłek.
Czy można wystąpić z tego typu inicjatywą obywatelską?
I jak to się robi?
trudny
Obserwuj wątek
    • Gość: picipolo Re: Rekruci wyższej klasy... IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 08:41
      prponuje jeszcze obowiazkowe badania psychiatryczne!

pozdrawiam picipolo

Ps.ucałuj zonke Trudny
      • skks Re: Rekruci wyższej klasy... 31.10.02, 08:58
        Gość portalu: picipolo napisał(a):

> prponuje jeszcze obowiazkowe badania psychiatryczne!
        > pozdrawiam picipolo
        > Ps.ucałuj zonke Trudny

A kogo, miły Picipolo miałyby te badania dotyczyć?
        Czy może kandydatów na posłów, radnych?
        Czy naprawdę uważasz, że schizofrenik nie ma prawa kandydowac do Sejmu?
        Czy naprawdę mamy az tak siebie ograniczyć?
        A kto, jaki lekarz będzie klasyfikował: wariat, normalny?
        Czy może badaniami objąć "społeczeństwo":), które samowolnie, bez przymusu
        wybiera TAKICH swoich przedstawicieli!!
        Czy ktoś Ciebie - oczywiscie jako "społeczność", jako całość!!!! zmuszał do
        oddania głosu na imć P.Janowskiego? Czy może Maciarewicz stał przy urnie i
        nakazał Ci głosowanie na imć P.Maciarewicza!!
        Czy może wybrałeś Leppera tak "dla jaj"?
        • Gość: picipolo Re: Rekruci wyższej klasy... IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 09:15
          skks napisał:

> Gość portalu: picipolo napisał(a):
          >
          > > prponuje jeszcze obowiazkowe badania psychiatryczne!
          > > pozdrawiam picipolo
          > > Ps.ucałuj zonke Trudny
          >
          > A kogo, miły Picipolo miałyby te badania dotyczyć?
          > Czy może kandydatów na posłów, radnych?
          > Czy naprawdę uważasz, że schizofrenik nie ma prawa kandydowac do Sejmu?
          > Czy naprawdę mamy az tak siebie ograniczyć?
          > A kto, jaki lekarz będzie klasyfikował: wariat, normalny?
          > Czy może badaniami objąć "społeczeństwo":), które samowolnie, bez przymusu
          > wybiera TAKICH swoich przedstawicieli!!
          > Czy ktoś Ciebie - oczywiscie jako "społeczność", jako całość!!!! zmuszał do
          > oddania głosu na imć P.Janowskiego? Czy może Maciarewicz stał przy urnie i
          > nakazał Ci głosowanie na imć P.Maciarewicza!!
          > Czy może wybrałeś Leppera tak "dla jaj"?

> oj skks teraz to mi dowaliłes (1-0 dla ciebie)
          ale swoja droga robisz prawojazdy i przechodzisz badania,do wojska to samo
          a startujac na posła itp nic ! wystarczy tylko zebrac odpowiednia ilosc głosów
          i mozesz sie zarejestrowac.Skoro juz obaliłes postulat o badaniach to moze
          zgodzisz sie przynajmniej na to zeby przyszli włodarze kraju mieli odpowiednie
          wykształcenie?
          Np. nie majac matury nie mozna zostac inspektorem BHP!wiec pytam jak to jest ze
          ludki bez wykształcenia zostaj prezydentami,ministrami i posłami?
          Moze lepiej zeby zostawali ministrantami i posłancami ?

pozdrawiam picipolo
          >
          >
          • skks Re: Rekruci wyższej klasy... 31.10.02, 10:58
            Jak mogłeś pomyśleć, że chciałem Ci dowalić:((( ani mi to w głowie!!
            Przeczytaj iścio raz, iscio mnoga, mnoga raz i dopiero wtedy się przeraź ale
            nie tym, że to ja chcę Ciebie atakować, dokuczyć Tobie:)), Tylko tym, że w
            Polsce / jak to mowią: w tym kraju/ wyborcy dokonuja takich a nie innych
            wyborów. Wybiorą Janowskiego, Maciarewicza a odrzucą Mazowieckiego!!
        • gph Re: Rekruci wyższej klasy... 31.10.02, 09:32
          skks napisał:

>> A kogo, miły Picipolo miałyby te badania dotyczyć?
          > Czy może kandydatów na posłów, radnych?
          > Czy naprawdę uważasz, że schizofrenik nie ma prawa kandydowac do Sejmu?
          > Czy naprawdę mamy az tak siebie ograniczyć?
          > A kto, jaki lekarz będzie klasyfikował: wariat, normalny?
          > Czy może badaniami objąć "społeczeństwo":), które samowolnie, bez przymusu
          > wybiera TAKICH swoich przedstawicieli!!
          > Czy ktoś Ciebie - oczywiscie jako "społeczność", jako całość!!!! zmuszał do
          > oddania głosu na imć P.Janowskiego? Czy może Maciarewicz stał przy urnie i
          > nakazał Ci głosowanie na imć P.Maciarewicza!!
          > Czy może wybrałeś Leppera tak "dla jaj"?

hallo, hallo!

bez zbytniego pośpiechu skks-ie... niektórzy kandydaci moga ukrywać zaburzenia
          i przy wyborach zachowywać się całkiem normalnie!! (vide młody Gabryjel
          Janowski - na pozór całkiem OK.)
          a społeczeństwa nie trzeba badać, tylko oświatę krzewić. zupełnie jak w XIX
          wieku..
    • adam.67 Światełko w tunelu? 31.10.02, 08:46
      Chwała mu za to !!!
      Choć to dopiero mały kroczek w kierunku jakiejś normalności.
      Niech wybierają. Najlepszych. Najsprawniejszych. A nie tych co "żywią y
      bronią", bo tych rola jest inna. Do uprawy. Nie kpię, szanuję tych co żywią. To
      ciężka praca i szacunek jej się należy. Niech więc żywią a nie bronią. Niech do
      diabła robią to dobrze. Nie blokują dróg, ulic, sal sejmowych. Jak każdy
      zacznie dobrze robić to co robi, to może się poprawi w tym kraju???
      Chwała panu ministrowi. Niech jego szef weźmie to pod uwagę. Bo to zdrowa
      zasada, szkoda, że nie cieszy się większą popularnością wśród elity (???)
      władzy.

Cenna inicjatywa. Nawet dałaby się pewnie zrealizować. Ale kto ma dokonywać
      selekcji? Czy mądrość jest po ich stronie?
      Adam
      • trudny2002 Re: Światełko w tunelu? 31.10.02, 09:15
        Taki poborowy to podlega wszystkim badaniom.
        Sprawdza się, mniejsza z jakim wynikiem, bo to "zasługa" tych mędrców medycyny
        z komisji, ale sprawdza się stan zdrowia w szerokim spektrum.
        Też ubolewam, ze tego nie robi się w przypadku nawet już tylko kandydatów do
        sprawowania funkcji publicznych.
        Taki Parlament. Stanowi prawo. A kto to prawo stanowi?
        440 czy wiecej jakichś przypadkowych, wydartych skąds od zapylonych miast po
        przedmuchane wsie , żadnych wielkiej władzy nicponi.
        Żeby z brzegu, taki poseł Florek co to zna go spora grupa oglądaczy Big
        Brother'a - to kto to jest i jaki to reprezentant i jaki stanowiciel prawa?
        Ot jeden z ekshibicjonistów, któremu wpojono w kilka tygodni, ze jest
        popularnym gwiazdorem...
        Albo Pan Cieślak, też gwiazda telewizyjna - juz to porucznik milicji
        obywatelskiej, juz to jeżdżacy pod prąd i po chodniku przypuszczalnie po
        kielichu poszukiwacz choinek z immunitetem za pazuchą...
        Albo Pan Lepper - chuligan od blokowania wykonań wyroków sądowych, organizator
        łobuzerskich i kosztownych blokad dróg i zwolennik Husajnowych mityngów...do
        tego zdolny uczeń Tymochowicza...
        Albo Pan Kaczmarek, naburmuszony i nieustannie bezkompromisowo mądry medrzec,
        geniusz ekonomii i niekwestionowany autorytet...nie trzeba psychologa
        najwyższej klasy, aby z jego gestów czytał szcerosć i prawdziwość wiary w
        głoszone teorie.
        Albo jeszcze paru Panów i Pań parlamentarnych czteroletnich kuracjuszy...
        Juz kiedyś pytałem, kto tak naprwdę wierzy w legitymację tego typu wyboru?
        Kto tak naprawdę dziś zgadza się na czteroletnie kursy wieczorowo - nocne
        fundowane tym nicponiom za pieniadze podatników?
        ...
        Nie twerdzę, ze poprzednia ekipa była rewelacyjna. Natomiast wiem, ze dosć
        często i dziś , obecna ekipa powołuje sie na niską jakość poprzedników. I
        powołuje się na wyniki sondaży pod koniec czteroletniej kadencji...
        I tewierdzi, ze były marne...
        Były marne, ale nie były gorsze od wyników sondaży dzisiejszej ekipy, po roku
        funkcjonowania.
        Te wiec też są marne, i to znacznie szybciej, a samopoczucie bałwanów jest
        dobre. Tak Pan Łapiński z maniakalnym uporem przekonuje o swej nieomylnośći
        korzyściach dla chorych...a bzdura to nad bzdury.
        Hausner cieszy sie spadkiem bezrobocia, ale ten nawet jak żądał stu tysiecy od
        UJ to mówił, ze nie chodzi o pieniądze...
        Zreszta przytaczanie tych idiotycznych i swiadczących o żadnej jakości ekipy
        przykładów jest zajeciam jakie teraz jedynie może mnie wprowadzić w kiepski
        nastrój, a po co?
        Nie cierpię postkomunistycznych i, jasne, komunistycznych postaw, ale
        nadewszystko nie cierpię bezdennej głupoty. Po którejkolwiek jest stronie. I
        jeszcze bardzo nie lubię oszustów .
        Skłamać mozna, a czasem nawet pewnie trzeba, ale to nie to samo.
        Pozdrawiam
        trudny
    • Gość: picipolo Re: Rekruci wyższej klasy... IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 09:36
      Wezmy np.pana kaczynskiego bliskiego wygranej w warszawce!
      wedle ustawy osoba ktora została skazana wyrokiem prawomocnym(niewazne za co)
      nie moze zostac prezydentem miasta!wiec bardzo mnie ciekawi jak to bedzie z
      L.Kaczynskim?przeca ona ma wyroki?nawet jak sie odwołuje nic mu to nie da
      poniewaz jego wina jest oczywista!
      i czy my jako naród zgodzimy sie na to zeby L.Kaczynski został prezydentem
      naszej stolicy?dobrowolnie zgodzimy sie na łamanie prawa przez byłego ministra
      sprawiedliwosci?i jak to sie ma do jego nazwy jego parti?

pozdrawiam picipolo
      • trudny2002 Re: Rekruci wyższej klasy... 31.10.02, 09:43
        To dość ryzykowne drogi Pic i Polo,
        zapewne słyszałeś o przestępcach, których przestepcami nazwać nie mozna z
        powodu tak błahego, ze nie są skazani wyrokiem sadu.
        Słyszałeś pewnie też , jak ja o takich, którzy skazani, na dobrą sprawę
        wątpliwymi sa przestepcami, albo moze inaczej, nie są sprawcami przestępstwa...
        To zabawne i podobnie ryzykwne jak ta twoja teoria i myslenie...
        Niemniej wolę ja, ale to subiektywne, niektórych skazanych od niektórych
        nieskazanych.
        Oczywiste, ze nie jest to reguła jaką psługuję się na codzień i nie jest to
        uogólnienie.
        Za Twoim rozumowaniem , ten któs kto zastrzelił ministra Papałę, nie jest
        przestępcą.... Jacek Kuroń zaś jest skazanym Wrogiem ludu...więc jest?
        Pozdrawiam
        trudny
        • Gość: picipolo Re: Rekruci wyższej klasy... IP: *.nowa-huta.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 10:00
          Trudny nie w tym rzecz ze ktos skazany albo internowany za komuny jest
          przestepca !Chodzi mi raczej o ostatnie 10 lat,i w tym okresi sie poruszajmy.
          Jesli chodzi ci o nikła szkodliwosc społeczna , to w takim razie musi jakos
          rozgraniczyc to co jest szkodliwe a to co nie!
          ja wiem ze np.wyczyny swiateczne naszego polskiego"colombo"z lewicy sa
          karygodne,przeca jak bys ty czy ja robił rajdy nawalony jak dziąło pod prad
          napewno nasze sprawy skonczyły by sie inaczej.Ale co do wyroków skazujacych:
          pamietasz moze posła Kolasinskiego?gazety od dawien dawna pisły o
          jego "znajomosciach"i przekretach i co?i nic dotrwał do konca swojej kadencji.
          sprawa ministra Szeremietewa?pozostawiam twojej ocenie.I takich przypadków jest
          wiecej i z lewa i z prawa ale to jest nieistotne , istotne jest to ze my jako
          naród zgadzamy sie na to aby nasze madre poselski,ministerialne głowy robiły co
          chciały!Przeca wystarczy popatrzec kto nami rzadzi od przemiany ustrojowej?
          ciagle i te same twarze!zmieniaja tylko nazwy swoich partyjek i głosza takie
          same brednie co zawsze tylko z ta róznica ze inaczej wypowiadane.

pozdrawiam picipolo
          • Gość: trudny Re: Rekruci wyższej klasy... IP: *.local.net / 192.168.5.* 31.10.02, 10:12
            Już mówiłem, ze mnie to rybka, czy jeden z drugim łajdak jest z Kielc, Bochni
            czy z LPR-u, to mnie nie rusza.
            Mnie to kompletnie nie obchodzi, ale nie przystaję na uogólnianie.
            To nie jest moja wina, ze Miller był sekretazem KC i ma przeszłość jaką ma.
            Miał wybór i tak wybrał. Mnie nie obchodzi, ze Lepper, Wachowski i cała grupa
            innych wyślizgują sie składom skazującym...
            Jeśli kto ukradł, i to widziałeś i wiesz ponad wątlpliwość, to co to ma za
            znaczenie dla Ciebie czy sąd go skazał czy nie?
            Jeśli postąpiłby tak ktoś wobec mnie to bierze w ryj aż piszczy i tyle. Jeśli
            nadmiernie i potem przychodzi mi odpowiadać za niewspółmierne użycie
            środków...to jeśli to komu nie pasuje to już jego problem, Z tym że ryj jest
            również jego. Nie jestem raptus, ale jestem skuteczny.
            trudny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka