Dodaj do ulubionych

Skala Tannera :/:/

IP: *.telnet.krakow.pl 06.01.06, 14:15
Dostawalismy w szkole taka karte z ktora mamy isc i zrobic badania u lekarza
pierwszego kontaktu jakis wzrost,skora itp czy jest w normie ale zaniepokoił
mnie jeden akapit
pisze
Dojrzewanie płciowe wedlug skali Tannera:..................................
Wie ktos jak to lekarz sprawdza?? :/
chyba nie bede mu pokazywal:/
Obserwuj wątek
    • jenny1 Re: Skala Tannera :/:/ 06.01.06, 14:29
      Moze się mylę, ale mnie Tunner , czy Tanner kojarzył sie z wada gen. u kobiet,
      ich mały wzrost(na poziomie małej dziewczynki) itp, ale ja sie nie znam i
      pewnie cos poknociłam;)
    • Gość: Gosc Re: Skala Tannera :/:/ IP: 195.94.193.* 06.01.06, 14:34
      Z tego co pamietam to nic sie nie pokazuje
      pielegniarka wklada reke w majty i obmaca co trzeba, znaczy malego i jajka, a
      potem opisuje w karcie

zeby Ci tylko czasem nie "drygnal" ;P
      ja mialem taka mloda i fajna laske, ze nie sposob bylo ;)
      nawet o dodatkowe punkty, pamietam, ja zagadalem ;)
      • Gość: Siwy Re: Skala Tannera :/:/ IP: *.telnet.krakow.pl 06.01.06, 15:52
        Cooo??
      • Gość: Wagnar Cos mi sie zdaje ze robisz sobie jaja IP: *.telnet.krakow.pl 06.01.06, 17:07
        Co mi sie zdaje ze robisz sobie jaja z tym wkladanie
        a jesli to prawda to czy pacjent sie musi na to zgodzic ?
    • Gość: Siwy Re: Skala Tannera :/:/ IP: *.telnet.krakow.pl 06.01.06, 23:27
      No piszcie cos niekt nie wiem na czym to polega ?
      • Gość: Andre Re: Skala Tannera :/:/ IP: *.netcontrol.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 00:16
        No sam tego chciales.....
        Sciągasz majty i pigulanka ogląda cały twój dobytek. jeśli olewa swoją robotę,
        to rzuci okiem i wpisze ci w karte dane "na oko". A pielegniarka (lub lekarka)
        z poczuciem obowiazku palpacyjnie przebada wielkość i stan narządu i określi
        czy stan rozwoju jest zgodny z wiekiem.
        Jednym słowem: ubierz czyste majty!
    • mrug Re: Skala Tannera :/:/ 07.01.06, 11:57
      To jest skala dla owłosienia łonowego, pachowego, rozwoju piersi, rozwoju
      zewnętrznych narządów płciowych u chłopców. Określa się ją w stadiach.
      Generalnie będą Ci patrzyć wszędzie tam, gdzie nie będziesz tego chciał.
    • Gość: Siwy A czy musze sie na to zgodzic ??? IP: *.telnet.krakow.pl 07.01.06, 16:34
      Musze sie na to zgodzic ??
      • Gość: Polak Re: A czy musze sie na to zgodzic ??? IP: *.telnet.krakow.pl 10.01.06, 15:26
        Mi sie zdaje ze na przymus nie moge ale nie wiem wkoncu nie jestem pelnoletni
        jeszcze nie nie wiem
        • seven Re: A czy musze sie na to zgodzic ??? 10.01.06, 15:34
          to jak jestes niepelnoletni, to musisz sie zgodzic
    • Gość: madzia Re: Skala Tannera :/:/ IP: *.chello.pl 10.01.06, 19:40
      Pielęgniara wzmie ci to twoje "toto" w łapę i będzie zsuwać i na nakładać
      skórę. Tak 10 razy. Wszystko po to by stwierdzić czy nie masz genetycznych
      uwarunkowań do zespołu tulejkowego. Więc uważaj na reakcje, co byś nie musiał
      wrzucić na twarzochę purpury.

Gorzej jak będzie to robił pielęgniarz. Współczuję wtedy, obciach na całe lata
      • Gość: Kurcze Re: Skala Tannera :/:/ IP: *.telnet.krakow.pl 10.01.06, 23:37
        Wiecie co to ja spalam tą karte i mam to gdzieś wali mnie to juz ja nie pozwole
        aby jakis pielegniarz cos tam ssuwal i nasuwal niech sobie to wybije z glowy!!!
        • Gość: andrzej Re: Skala Tannera :/:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 00:02
          a czy jak spalisz wezwanie przed komisje wojskowa, to myslisz, ze ona o tobie zapomni..? tu
          jest analogicznie, spaliles nic nie znaczacy swistek, ale dalej jestes w aktach.

zreszta chyba lepiej pojsc "normalnie" i trafic np na jakas ladna pielegniarke, niz zeby cie scigali
          i pozniej postawili niejako za kare przed pielegniarzem. slyszalem ze tak robia tym, ktorzy sie
          migaja :/
          • Gość: madzia Re: Skala Tannera :/:/ IP: *.chello.pl 11.01.06, 12:24
            No właśnie, posłuchaj Andrzeja! Idź i przyjmij to jak mężczyzna. Poza tym mają
            obowiązek sprawdzić czy nie masz innych dolegliwości, np. syndromu
            tzw. "czarnej porzeczki - poprzecinkowej" (zapomniałam fachowego określenia,
            ale tak się też mówi). To jest dosyć niebezpieczne i możesz mieć kiedyś kłopoty
            w zbliżeniach intymnych, jeżeli wcześniej nie zostanie to zdiagnozowane
      • Gość: Kurcze Re: Skala Tannera :/:/ IP: *.telnet.krakow.pl 10.01.06, 23:40
        A z tego co wiem to ten zespul tulejkowaty to znacze ze jest na koncu tulejka i
        nie chce sie ssunąc skura tak ? a jak ja wiem ze mi sie ssuwa to po h on ma mi
        to badac niech sobie swojego pomaca zreszta karte juz spalilem nie pujde na badanie!
        • Gość: pacjent Re: Skala Tannera :/:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 23:59
          no wiesz, a czemu lekarz mialby ci uwierzyc na slowo, ze ci sie zsuwa?
          zawsze lepiej sprawdzic, bo pozniej moga byc komplikacje, zakazenie i bedzie przymusowe
          obrzezanie. zastanow sie, czy nie lepszy od tego jest jednak "kontakt" z pielegniarzem.
    • Gość: piotr87 Re: Skala Tannera :/:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 00:06
      Nie jest tak zle ja dostaelm "zgodnie z wiekiem" nic nie bolalo :)
      Po prstu nie spinaj sie i bedzie dobrze u mnie pielegniarka nie byla zlosliwa to u ciebie moze tez nie
      bedzie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka