Dodaj do ulubionych

Rozrywka na grobach

IP: *.ipt.aol.com 22.10.04, 20:32
Polacy to swinie ! Nie maja nawet szacunku dla zmarlych.
Obserwuj wątek
    • Gość: zioło A co z lo3 ? Ty tesh jestes POLAKIEM a wiec swinią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 21:46
      Po 1 wiem cos o gim. 12... jasne ze chodza tam palić, itd.itp. Lo 3 rownież nie
      pozostaje bez winy, w artykule sotyczacym zjazdu "trojki", ktos sie wypowiadal
      ze z sentymentu poszli zapalic na cmentarz... rzeczywiscie sentyment.. co do
      dewastowania, skomentuje to tak: "nic w przyrodzie nie ginie" kazdego spotka
      kara za takie czyny, ja nie widze w tym zabawnych, czy tez finansowych
      aspektow... Co do Pana Warmiaka z Niemiec, soory ale to ze wyjechales z kraju,
      nie oznacza ze jestes wielkim niemcem, piszesz: "polacy to swinie"... ja sie za
      swinie nie uwazam, a polakiem jestem... ty zreshta tesh... wiec po co samego
      siebie nazywac swinią ?? Nie wiem, lepiej pish "sa wsrod nas swinie" bo
      niektorzy probuja zmienic ten okrutny siwat na lepshe... Ehhh... szkoda
      gadac.... Wielu jest takich ktorzy jak wyjechali z kraju i sa Polakami to teraz
      uwazaja sie za lepszych i wyzszych ranga.... sorry... ale mnie to wpienia...
      najlepiej wyjechac i krytykowac cos w czym sie nie bierze udzialu, LUDZIE
      pamietajcie ze z Polska lacza sie wasze korzenie, wasza historia, zycie...
      czyli cali WY... tak na marginesie: soory za bledy typu polak z malje litery,
      ale nie bawie sie narazie w ortografie... itd. itp. trzeba sie spieszyc nie? :)
      • Gość: Ed Re: A co z lo3 ? Ty tesh jestes POLAKIEM a wiec s IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.10.04, 03:25
        Niepotrzebnie się unosisz. Polecam w przrwie miedzy lekcjami odwiedzić mogiłę
        jednego z dowóców AK wyzwalających Wilno. 100 m alej stawiacie pomniki
        sybirakom, wyzwolencom itd. Czy nie warto by było wcześniej zstanowić się nad
        czynami i akcjami"???

Co do cmentarza. Był to cmentarz parafialny Do póki ni było cmentarzy
        komunalnych, interes kwitł. Skończył się interes, to i proboszcz ogrodził
        kościół od cmentarza widocznym na zjęciu murem. Dorzucić do tego można
        niszcejącą kaplicę ćmentarną. Tan sam koscół i proboszcz zupełnie inaczej
        reagował, gdy opuszczoną kaplicę cmentarnąprzy Al. WP zagosporarowywali swgo
        czasu na swoje cele bodajże prawosławni.

Prawd mówiąc też tego nie rozumiem i tłumaczć nie mam zamiaru.
      • Gość: Warmiak z Niemiec Re: A co z lo3 ? Ty tesh jestes POLAKIEM a wiec s IP: *.ipt.aol.com 23.10.04, 11:19
        Witam "Ziolo",
        wypowiadasz sie na temat, na ktory chyba zbyt wiele nie wiesz. Moja rodzina
        zyla na Warmii (w okolicach Olsztyna) conajmniej 250 lat i byla i jest
        narodowsci niemieckiej. Polakami stalismy sie dopiero po 1945 roku i uwierz mi,
        nie dlatego bo chcielismy. Wrecz przeciwnie. Serce boli, jak sie widzi co
        zrobiliscie z Warmii przez te ostatnie 60 lat.
        Co do cmentarzy. Nie widzialem w Polsce jeszcze zadnego zadbanego cmentarza.
        Tylko pare dni przed 1. listopada lataja wszyscy jak ze sraczka i probuja
        zrobic z "gowna" cacko. Co zaniedbali przez caly rok chca nadrobic przez pare
        dni.
        Przepraszam tych niewielu porzadnych Polakow, ze tak negatywnie wypowiadam sie
        na temat calego narodu.
    • Gość: cv Re: Rozrywka na grobach IP: 5.5R* / *.iad.untd.com 22.10.04, 22:14
      Prymitywizm tego narodu nie zna granic. To bydlo nawiezione ze wschodu
      zdewastuje wszystko. Gdzie tylko sie pokaza tam zostaje "krajobraz po bitwie".
      Im bardziej na wschod tym bardziej prymitywnie. Wodeczka sie liczy nic wiecej.
      • Gość: Kowalski Re: Rozrywka na grobach IP: *.proxy.aol.com 22.10.04, 22:52
        niestety, ten krajobraz po bitwie to nasze reality. Nie trzeba jednak do tego
        calego narodu. Wystarczy nieduzy odsetek degeneratow. Dlatego tez wypraszam
        sobie ten "prymitywizm narodu"! Polskie spoleczenstwo jest chore moralnie i
        okaleczone kulturowo. Niestety zasluga to nie jedynie nasza a takze naszych
        szlachetnych sasiadow ze wschodu i zachodu, ktorzy gnebili i kaleczyli nas
        przez 200 lat, a i wciaz probowac nie przestaja. Jesli ktos nie jest lub nie
        czuje sie Polakiem a sasiadem (ze wschodu czy zachodu) to prosze okazac troche
        szacunku dla prawdy historycznej. Prymitywizmu (jak sasiad sam zauwazyl) mamy
        wystarczajaco duzo swojego. Waszego nam juz nie trzeba. Pozdrawiam i rozsadku
        zycze. ;-)
        Do pana dyrektora cmentarzy komunalnych: Prosze Pana, wstyd mi, ze jako burak
        zostal Pan posadzony na tym stanowisku. Wstyd mi za tych, co Pana tam
        posadzili, bo to straszna niekompetencja. Rozumiem tez, ze Pan sam zdajac sobie
        z tej paranoji sprawe woli nazywac ten teren "parkiem". Burak w paru to prawie
        nobilitacja, czyz nie? Wstydz sie czlowieku i wez sie do pracy!
      • Gość: * Re: Rozrywka na grobach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 13:57
        Czy widziałeś pijących Niemców nie za swoje? Obrazów nie chcę przytaczać.
        Oczywiście, za swoje piją nad wyraz oszczdnie ;((

Co do sposobu zachowania się - daruję sobie komentarz - przytoczę tylko jeden
        obrazek tej wysokiej kultury. Gościłem swego czasu kolegę ze Szwecji i
        wyszliśmy sobie na kawę do dawnej Andromedy. Przy stoliku obok zagościli Niemcy
        w 6 osobowym składzie zupełnie nic nie rozumiejący po polsku. Na pierwszy rzut
        poszły koniaki - w butelkach. Czy wiesz, jak kolejne butelki wykazywały
        zdolności lingwistyczne w nauczanniu języka polskiego? Niedość, że szewcowi
        słysząc ten język opadły by uszy ale skończyły się jakiekolwiek problemy
        porozumienia z kelnerem :))

O taka wartość kulturowa w wydaniu niemieckim.

Co do narodowości. Każdy jest tym za kogo się uważa. Skoro uważasz się za
        Warmiaka, to proponował bym sięgnięcie do własnego drzewa genealogicznego. Być
        może ze zdziwieniem znajdziesz swoich przodków jak nie na Kurpiach, to na
        Pomorzu Chełmińskim. Jak zapewne wiesz migracja z tych terenów na Warmię była
        migracją typowo germańską :))
      • Gość: * Re: Rozrywka na grobach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 13:57

• Gość: * Re: Rozrywka na grobach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 13:59

Czy w języku niemieckim znane jest Ci powiedzenie utrzymania rozwagi o tym, co
        się mówi? W razie trudności mogę służyć Ci pomocą ;((
    • Gość: alex Re: Rozrywka na grobach IP: *.ols.vectranet.pl 23.10.04, 01:33
    • Gość: ziolo DROGI WARMIAKU "NIE" WARMIAKU... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 11:47
      Drogi warmiaku- czy tesh nie WARMIAKU, jesli czujesh sie Warmiakiem a nie
      Polakiem to cos nie gra, nie kwestionuje historii twojej rodziny, sam mam
      wieksza czesc rodziny poza granicami Polski, jestem w 25-50% Niemcem, jednak
      nie obrazam tych ktorzy tu zyja, nie krytykuje... Mowish "Lataja przed 1 jak ze
      sraczka", no jasne.. a niemcy sa porzadni jak nikt inny... tam jest wszystko
      piekne zadbane i wogole "sielankowa" wizja... ciekawe czemu... kazdy chyba wie
      na czym sie wzbogacili, niestety nie duchowo... bo gdy jestem w waszym lepszym
      kraju - Niemcy wypowiadaja sie tragicznie, sczegolnie ci przyszywani... dawni
      Polacy... A to ze Polska nie powinna wstapic do Unii, bo tu nic nie ma i
      ogólnie gówno... A to że my wam prace zabieramy, a to że nie możecie jush na
      nas patrzec... Ja uważam sie za kogos kto chcialby zmienic ten brutalny swiat..
      lecz niestety moge go zmieniac w sposób jak robila to Amelia, wokól siebie...
      Nie urazjac ciebie chcialbym zwrocic ci uwage ze cos cie z tym krajem laczylo,
      nie wszczyscy sa tu brutalni glupi i źli... Nie urazajac Niemców, choc sam w
      czesci nim jestem, patrzcie an to z innej perspektywy... Ja nigdy nie bede
      chcial tam mieszkac, zyc, pracowac... dobrze ze moi rodzice nie zrobili tego
      bledu kilkanascie lat temu... Kiedy jade do rodziny widze jak zmienil ich ten
      dobrobyt... Mimo to prosze cie o jedno, pamietaj ze tu byles... zyles... mozesz
      to wszystko uwazac za wielka pomylke... ale tu tesh zyja istoty takie jak ty -
      ludzie i one tesh maja uczucia... Pozdrawiam... ziolo[18latek]... :)
    • Gość: Audi2 Re: Rozrywka na grobach IP: *.dip.t-dialin.net 23.10.04, 20:17
      Zaczne jak w bajce ...
      ...Dawno dawno temu ,w latach mojej mlodosci a byly to lata 70-te wpajano
      mi ,bratu i siostrom szczegolna sytuacje i sposob czczenia osob ,ktore to
      opuscily ten ziemski padol.Cmentarz jako taki jest oaza szacunku ,ciszy i
      spokoju i to nie tylko jeden dzien w roku !!! W latach tych ,odleglosci
      do cmentarzysk rozsianych po Warmii byly przeogromne(takie czasy ;brak
      samochodow,rowerow i innych srodkow lokomocji)Pomimo wszystko calymi paczkami
      udawalismy sie piechotka by czyscic i pielegnowac groby ,nawet i te w
      pobliskich lasach.Nigdy ,przenigdy nie przyszlo nam do glowy by
      demolowac ,niszczyc czy bezczescic te miejsca pamieci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Niewazne bylo kto i dlaczego tam lezy ,a na warmii pochowana jest ogromna ilosc
      nieznanych osob.
      W koncu kazdy z nas tak skonczy swe zycie .
      Przesadzam sadzac iz picie jaboli ,czy tez palenie i gaszenie papierosow na
      nagrobkach,wyprowadzanie psow miedzy groby,czy tez - o zgrozo wyrywanie krzyzy
      w celach pazernosci materialnej to koniec ludzkosci.
      I to nie sa pojedyncze przypadki- Hieny cmentarne ,lowcy skor to obraz
      codzienny z ktorym niestety spoleczenstwo nasze sie juz zaprzyjaznilo.
      To normalka,po trupach do celu .
      Nalezaloby apelowac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka