Gość: Zbigniew IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 17:41 Szukam w internecie jakiś opracowań dotyczących kodeksu handlowego dokładnie spółek nadlowych oraz cywilnych (jawnych). Oraz kontraktów menadżerskich. Proszę o pomoc Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dreamlover Re: Do Ekonomistów (dreamlover) 03.11.02, 17:46 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > Szukam w internecie jakiś opracowań dotyczących kodeksu handlowego dokładnie > spółek nadlowych oraz cywilnych (jawnych). > Oraz kontraktów menadżerskich. Hihi - prosisz o pomoc przyszłą bezrobotną, dosyć to odważne ;)) A na poważnie: Rozumiem, że chodzi Ci bardziej o jakiś komentarz do kodeksu niz sam kodeks? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Do Ekonomistów (dreamlover) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 17:54 dreamlover napisała: > Hihi - prosisz o pomoc przyszłą bezrobotną, dosyć to odważne ;)) > A na poważnie: > Rozumiem, że chodzi Ci bardziej o jakiś komentarz do kodeksu niz sam kodeks? Niemożliwe wszyscy siedzą teraz na gazecie:)) Ale miło mi że się tak szybko odzywasz:)) Może będę prowadził jakiś większy biznes, więc potrzebuję info o spółkach w jakiej jakie panują warunki ale ogólnie kto odpowiada i czym:)) Ograniczmy się do działalności gospodarczej, spólki cywilnej (aktualnie chyba jawnej) oraz z o.o. akcyjne komandytowe i inne pakudztwa olać:)) A kontrakt menadżerski coś byś miała bo nie wiem jak się zatrudnię:)) Pozdrawiam Ps. Nie przesadzaj z tą bezrobotną:)) Jak biznes rozwkwitnie coś się dla Ciebie znajdzie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Do Ekonomistów (dreamlover) 03.11.02, 18:00 A co bys chciał wiedzieć? pewnie wszystkiego:))) nie wiem ale raczej dużo:) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj24 Re: Do Ekonomistów (dreamlover) 03.11.02, 18:05 skks napisał: > A co bys chciał wiedzieć? > pewnie wszystkiego:))) nie wiem ale raczej dużo:) nie ma to jak rozmowa z samym sobą:) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Do Ekonomistów (dreamlover) 03.11.02, 18:11 Mikuś a o co Ciebie lata:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Do Ekonomistów (dreamlover) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 18:05 skks napisał: > A co bys chciał wiedzieć? Gadalimy chwilę o tym biznesie jak jechaliśmy po świnkę:)) A wiesz co to "cichy wspólnik"? > pewnie wszystkiego:))) nie wiem ale raczej dużo:) Może się spotkamy i obgadamy? Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: Do Ekonomistów (dreamlover) 03.11.02, 18:09 Dobra:) ale napisz wczesniej co byś chciał wiedzieć tak zawsze łatwiej:) odpowiadać. Podpowiadam: kapitał, zarząd, odpowiedzialność i jej zakres, upoważnienia, zalety i wady każdej ze spółek. I najwazniejsze określenie efektu jaki chcesz osiągnąć przy jej pomocy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Do Ekonomistów (dreamlover) IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 18:25 skks napisał: > Dobra:) ale napisz wczesniej co byś chciał wiedzieć tak zawsze łatwiej:) > odpowiadać. > Podpowiadam: kapitał, zarząd, odpowiedzialność i jej zakres, upoważnienia, > zalety i wady każdej ze spółek. > I najwazniejsze określenie efektu jaki chcesz osiągnąć przy jej pomocy:) Wysyłam dzisiaj emaila:)) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.67 Zapraszam na priv 04.11.02, 08:40 Zbigniew, mam pytanie - daj znać na priv adam.67@gazeta.pl pozdrowienia A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Zapraszam na priv IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.02, 11:33 adam.67 napisał: > Zbigniew, > mam pytanie - daj znać na priv > adam.67@gazeta.pl > > pozdrowienia > A. Poszło:)) Odpowiedz Link Zgłoś
rodzina4 Re: Do Ekonomistów (dreamlover) 04.11.02, 09:12 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > > Może będę prowadził jakiś większy biznes, więc potrzebuję info o spółkach w > jakiej jakie panują warunki ale ogólnie kto odpowiada i czym:)) > Ograniczmy się do działalności gospodarczej, spólki cywilnej (aktualnie chyba > jawnej) oraz z o.o. akcyjne komandytowe i inne pakudztwa olać:)) Drogi Zbigniewie, bierzesz się za "większy biznes" (nie wiem jak duży) a nie znasz podstaw prawa handlowego. Niedobrze to rokuje. Czasy szaleńców już chyba minęły, a bazując na opinii domorosłych znawców prawa można się mocno przejechać. Radzę: przemyśl swoją decyzję i aby w przyszłości uniknąć tragedii zapisz się na jakiś poważny dokształt. Na pewno ukończenie studium podypl. nie będzie stanowiło dla Ciebie większego problemu. Pozdr życzę sukcesu (reszty opinii nie czytałem) r4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Do Ekonomistów (dreamlover) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.02, 10:35 rodzina4 napisał: > Drogi Zbigniewie, > bierzesz się za "większy biznes" (nie wiem jak duży) a nie znasz podstaw prawa > handlowego. Nie przesadzaj podstawy znam, bardziej mi chodziło o przypomnienie, chociaż KH się bardzo zmienił od czasów moich studiów podyplomowych i te nowości by mnie bardziej interesowały. Zastanawiam się jako opcję wybrać, żeby była dla mnie najbardziej korzystna. Wiesz teoria teorią a praktyka praktyką. > Niedobrze to rokuje. Czasy szaleńców już chyba minęły, a bazując na > > opinii domorosłych znawców prawa można się mocno przejechać. Czasami w życiu trzeba zaryzykować:)) > Radzę: przemyśl swoją decyzję i aby w przyszłości uniknąć tragedii zapisz się > na jakiś poważny dokształt. Na pewno ukończenie studium podypl. nie będzie > stanowiło dla Ciebie większego problemu. Studia podyplomowe ukończyłem już w dwa:)) Nie o to tutaj biega, jakby absolwenci studiów ekonomicznych umieli prowadzić biznes nie otrzymałbym takiej oferty, właściciel szuka już od dawna człowieka do prowadzenia. Znajomość prawa przydaje się tylko przy starcie później już trzeba pracować:))) > Pozdr życzę sukcesu (reszty opinii nie czytałem) > r4 Mimo złośliwości z Twojej strony dzięki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Dreamlover IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 18:40 O spółkach już znalazłem na firma.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dreamlover Re: Dreamlover 03.11.02, 20:11 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > O spółkach już znalazłem na firma.onet.pl To fajnie. Do jutra pewnie wszystko już znajdziesz ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Dreamlover IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 20:52 dreamlover napisała: > To fajnie. Do jutra pewnie wszystko już znajdziesz ;)) Byś coś pomogła he:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Skks IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 03.11.02, 22:55 skks napisał: > Wysłałem Emilka:) Odpisałem:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Re: Skks IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.02, 11:33 Gość portalu: Zbigniew napisał(a): > skks napisał: > > > Wysłałem Emilka:) > > Odpisałem:)) Napisałem z pytaniem:)) Odpowiedz Link Zgłoś