Dodaj do ulubionych

pasaż ruczaj

13.02.06, 13:39
czy ktoś wie kiedy ma być otwarty i co tam ma się mieścić?
Obserwuj wątek
    • marekjkt Re: pasaż ruczaj 13.02.06, 23:00
      A co to takiego ten pasaż??
      • panna.jak.z.obrazka Re: pasaż ruczaj 14.02.06, 13:41
        marekjkt napisał:

> A co to takiego ten pasaż??
        to to cuś co sie na raciborskiej buduje.... a napis już jest...wielgachny na
        dachu!
        • janosik47 Re: pasaż ruczaj 14.02.06, 15:22
          slyszalem ze sklep typu 'leviatan' taki jak na Polanie Zywieckiej lub Lokietek
          przy Kobierzynskiej - badz co badz oba sa p.Lukasika a pasaz tez buduje jego
          InterBud ...
    • zosiewa Re: pasaż ruczaj 15.02.06, 09:17
      słszałam że mają tam być jakeis gabinety lekarskie, Lewiatan, aptek i cos dla
      dzieci typu anikino.Kiedys były jeszcze przymiarki do jakies knajpki.
    • marekjkt Re: pasaż ruczaj 15.02.06, 17:39
      kurcze, jesli chodzi o nowy blok na raciborskiej, to nie zauwazylem tam zadnego
      napisu (a mam tam meiszkac...) hehehe

w kazdym razie w tym nowym bloku (nr17) ma byc lewiatan, sklepy, sklepiki i inne
      bedzie w papuckach do sklepu ;P
      • frogi5 Re: pasaż ruczaj 15.02.06, 18:44
        marekjkt napisał:

> kurcze, jesli chodzi o nowy blok na raciborskiej, to nie zauwazylem tam zadnego
        > napisu (a mam tam meiszkac...) hehehe

:) Napis jest widoczny od ul. Grota Roweckiego. Na samej górze po lewej(chyba)
        stronie :) Niebieski :)
      • ad.rem1 Re: pasaż ruczaj 28.02.06, 12:51
        marekjkt napisał:

> w kazdym razie w tym nowym bloku (nr17) ma byc lewiatan, sklepy, sklepiki i inn
        > e
        > bedzie w papuckach do sklepu ;P

Tak, w Pasażu będzie Lewiatan (Market Punkt). Ja aż tak bardzo się nie cieszę -
        ze względu na podstawową rzecz, czyli brak dojazdu i parkingu koło "Pasażu". A
        tym samym jedyny dojazd do tego cuda będzie możliwy przez wąską osiedlową ulicę
        Raciborską (gdzie z trudem mijają się 2 samochody). Pomijając już fakt, że
        zwykle części usługowe projektuje się, co logiczne, na obrzeżach osiedli, żeby
        nie powodować nadmiernego ruchu samochodów wewnątrz, a w tym wypadku będzie
        dokładnie odwrotnie - z 1 strony osiedle Inter-Budu "Szuwarowa", z drugiej
        również osiedle Inter-Budu - "Bobrzyńskiego", a w środku centrum handlowe...
        • gioseppe Re: pasaż ruczaj 28.02.06, 13:07
          no i podobno ma tam być przedszkole?

przynajmniej tak mi się wydaje sądząc po tablicy umieszczonej obok pasażu :)
        • emrg Re: pasaż ruczaj 28.02.06, 13:43
          > Pomijając już fakt, że
          > zwykle części usługowe projektuje się, co logiczne, na obrzeżach osiedli, żeby
          tutaj akurat chyba się nie zgodzę, w tym cały urok miasta - mixed used, usługi, knajpki, mieszkaniówka wszystko wymieszane
          • ad.rem1 Re: pasaż ruczaj 28.02.06, 22:45
            emrg napisał:

> > Pomijając już fakt, że
            > > zwykle części usługowe projektuje się, co logiczne, na obrzeżach osiedli,
            > żeby
            > tutaj akurat chyba się nie zgodzę, w tym cały urok miasta - mixed used, usługi,
            > knajpki, mieszkaniówka wszystko wymieszane
            >
            ok, małe knajpki i sklepiki wewnątrz osiedla jak najbardziej tak, ale raczej nie
            supermarket, a jeśli już, to należałoby pomyśleć o zapewnieniu odpowiedniego
            dojazdu i parkingu. Myślę, że mieszkańcom Raciborskiej nie za bardzo uśmiecha
            się, że tą wąską ulicą będzie poprowadzony dojazd do Pasażu. Wydaje mi się, że
            gdyby obowiązywały plany zagospodarowania przestrzennego (jak chociażby dla
            terenów po drugiej stronie ul. Bobrzyńskiego), to coś takiego byłoby niemożliwe.
            • wenecjaa Re: pasaż ruczaj 01.03.06, 16:11
              zgadzam sie z przedmowca calkowicie , plan zagosp to jedna sprawa ale ktos tez
              zatwierdzal projekt budowlany a za chwile wyda pozwolenia na uzytkowanie.
              • raciborek144 Re: pasaż ruczaj 01.03.06, 16:49
                A ja tam odnosze wrażenie, że Łukasik robi to nam na złość ( nam, tzn.
                mieszkańcom osiedli Proinsowych )

Bo najpierw zrobił połączenie z Raciborską tak sprytnie że cała nowa Raciborska
                i pół Szuwarowej jeździ Raciborską

Wybudował blok nr 13 który nie ma parkingu licząc, że mieszkańcy jakoś sobie
                poradzą ( będą parkować na parkingu bloku 18/20 co też czynią )
                Wybudował Pasaż i wejścia z niego zrobił wprost na Raciborską na wprst parkingu
                bloku 18/20

Nie wybudował parkingu przy Raciborskiej obok wejśc do Pasażu, a zrobił w tym
                miescu chodnik mimo, że skoro powstał Pasaż i tam będą wejścia aż się prosi,
                aby tam był parking dla klientów ( chdnik można bło przesunąc bliżej ściany
                bloku )

Nie zrobił połączenia "nowej Szuwarowej" z Kobierzyńską od strony bloku 15 F
                mimo że do ulicy jest raptem ok 30 - 40 m, bo rzekomo na przeszkodzie stoi
                właściel opuszczonego domku a przecież wiadomo wszem i wobec, że INTER-BUD może
                wiele jeśli tylko chce.

Ciekawy jestem jak to wszystko będzie wyglądało jak wprowadzą się do PASAŻA
                wszystkie firmy a pamiętajcie też że dopiero częśc mieszkańców bloku nr 17 się
                wprowadziła

A propos wie ktoś gdzie jest numer Raciborska 15 ?
                Jest 13, jest 17, jest 15 A, a 15-stki nie ma.
                • ad.rem1 Re: pasaż ruczaj 02.03.06, 00:09
                  raciborek144 napisał:

> A ja tam odnosze wrażenie, że Łukasik robi to nam na złość ( nam, tzn.
                  > mieszkańcom osiedli Proinsowych )

No i przy okazji wykorzystuje infrastrukturę wybudowaną przez Proins, która była
                  projektowana na całkiem inne natężenie ruchu. Z kolei w Inter-Budzie twierdzą,
                  że skoro pasaż będzie miał adres "Raciborska", to przecież logiczne, że dojazd
                  będzie ulicą Raciborską. Chyba z tego samego powodu nowe bloki Inter-Budu,
                  zbudowane na tyłach bloku Proinsu 7-11 oficjalnie należą do Raciborskiej,
                  chociaż bardziej logiczne byłoby, gdyby należały do Szuwarowej (stoją dokładnie
                  pomiędzy ulicami Raciborską a Szuwarową, ale są częścią osiedla
                  "Szuwarowa").Można też było nazwać jakoś tą uliczkę pomiędzy Raciborską a
                  Szuwarową - ale wtedy nie byłoby argumentów dla przebicia przejazdu z osiedla
                  Inter-Budu do ul. Raciborskiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka