Gość: Janek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 16:05 Michnik chodzil w swetrze z dziurami skad wzieli kase czy to bedzie rozliczone Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wydawca Re: Pożyczyłam im. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 18.02.06, 16:13 Bo tez chce sobie zalozyc Gazete taka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Pożyczyłam im. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 16:17 bo Wyborcza chce rozliczyc Rydzyka najpierw niech rozliczy siebie Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 A czy znasz kogoś, 18.02.06, 16:21 od kogo Wyborcza wzięła pieniądze bez pokwitowania, albo wzięła i nie oddała? Chętnie bym go poznała. I Nasz Dziennik też chętnie by go poznał.Wierz mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A czy znasz kogoś, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 16:31 nie pytam kto dal pytam skad wzieli bo jesli sie bylo golodu..... to znaczy , ze ktos dal jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Czy sądzisz 18.02.06, 18:20 że twoją informację o dziurawym swetrze Michnika mam uznać za obraz stanu finansowego w początkach Gazety? Ciekawy sposób diagnozowania o finansach spółki. Żebyś Ty widział choć raz w zyciu, jak się ubiera właściciel, prezes i animator RMF-u, to dopiero byś się zdziwił. Jesli miałbym na widoku zrealizowanie marzenia życia w postaci ogólnopolskiego dziennika niezależnego od cenzury, to mógłbym chodzić w dziurawych butach nawet w zimie. Kwestia pasji. Proste. A zatem jeśli TY SĄDZISZ, że ktoś czymś był, albo, że nie mozna było pożyczyć wtedy pieniędzy od nikogo, to może mieszkałeś wtedy w innym kraju? Bo ja nie mam amnezji. Zatem pytaj dalej skąd wzięli. Niestety nie chodzi Ci o ustalenie "skąd wzięli", ale o udowodnienie słabo umocowanego domniemania. Mógł też dać ktoś, kto zdawał sobie sprawę, że to wypali. A z pewnością nikt przy tym nie został poszkodowany, bo zostałoby to już "rozrobione" w minionych latach 1000 razy. Nie sądź, że GW nie ma wrogów. Ma - i owszem. Najwięcej ma ich po aferze Rywina, bo krajowi i zagraniczni durnie nie mogą darować Michnikowi, że wywalił coś, co durniom pasowało do teorii spiskowej. A krajowi i zagraniczni durnie mnożą się jak króliki, a następnie się dzielą. To proces niemożliwy do zahamowania. A może zaprzeczysz, że komuniści stracili w Polsce władzę po aferze Rywina?? H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Podwarszawski Helenko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 08:51 Owszem komuniści (postkomuniści) stracili władze polityczna po aferze Rywina. Jednak ich władza jest szersza niż polityczna. To banki, spółki , bogate firmy itp Owszem Prezes RMF chodzi ubrany jak łajza ale RNF stworzył nie wspierając sie okragłym stołem Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 No dobra 20.02.06, 20:34 Może dowiem się czegoś nowego. To koniec końców czerwoni stracili władzę? Czy nie? Zatem informuję ŻE, I OWSZEM STRACILI. I to jest właśnie największy kłopot dla tych, którzy koniecznie chcą powiązać GW i Michnika z komunistami. Na oko trudno się to wiąże. A czy Bank BPH ma udziały RMF - czy nie ma? Ten bank od prezesa Quandta, sprzedaży budynku nie będącego jego własnoscią i pieniążków Pana Huszczy? (Miller - Moskwa) A czy pierwsi pracownicy RMF, którzy tę stację zbudowali wynosili gruz i ziemię własnymi rękami z fortu - czy nie wynosili? A czy Tyczyńskiemu udostępniono "za bezdurno" francuską licencję na radio muzyczne ("Radio Fun" - z którgo wzięła się nazwa Radio Małopolska Fun" - RMF) - czy nie udostępniono? A czy wiceminister i minister spraw wewnętrznych w rządzie Mazowieckiego - Krzysztof Kozłowski - to ma udziały w stacji - czy nie ma? A pożyczał Tyczyńskiemu pieniądze na start - czy nie? Oczywiście , że Tyczyński nie stworzył RMF podpierając się okrągłym stołem. A czym? Czym innym był RMF w początkach wolnej Polski, a czym innym jest dziś imperium zdolne - i nie bez racji - sięgać po telewizję. Życzę temu imperium dobrze, żeby nie było niedomówień. Kłopot moich interlokutorów polega na tym, że nie są zdolni wskazać tego CZEGOŚ co w tamtych czasach miało być lepsze od okrągłego stołu. Ponadto - w przeciwieństwie do Ciebie - większość tutejszych bywalców sikała wtedy w majtki. I trudno się z nimi gada o tym, co dla mnie było esencją życia i zapewne najlepszymi jego latami. Komuna rozpadła się na moich oczach. I jeśli ktoś sądzi dziś, że komuna może tyle, ile wtedy, to trzeba by może urządzić mu "Back to the future"? (c: H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Podwarszawski zasadnicze pytanie o tytuł prawny do 1 nru GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 06:47 Helenko. Większość co napisałaś i sugerujesz jako fakty, to plotki. Dyskusja jest o GW i AGORZE. Mam jedno , mnie się wydaje zasadnicze pytanie . Kto miał tytuł prawny do pierwszego numeru Gazety Wyborczej ? Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Re: No dobra 21.02.06, 10:37 Helenko. Większość co napisałaś i sugerujesz jako fakty, to plotki. Dyskusja jest o GW i AGORZE. Mam jedno , mnie się wydaje zasadnicze pytanie . Kto miał tytuł prawny do pierwszego numeru Gazety Wyborczej ? Taaak? No dobra. A co konkretnie jest plotką, Smoku ? To, że zostawiam furteczkę domniemania w moich retorycznych bądź co bądź pytaniach nie oznacza, że można je okreslać jako plotki. Więc napisz konkretnie co jest plotką, a wtedy wyciągamy stare gazety, nowe KRS- y i mówimy PRZE-PRA-SZAM. Jazda. Dyskusja jest o GW i o AGORZE. A kto wspominał że Tyczyński nie wspierał się na Okrągłym Stole? Ja? Zatem jeśli przykład odpowiada Tobie, to jest dobry - a jeśli mnie, to jest zły. Rozumiem. Z chęcią udzielę też odpowiedzi na Twoje jedno, zasadnicze pytanie: Nie wiem kto mam tytuł prawny do pierwszego numeru "Gazety Wyborczej". Osobiście także tego nie sprawdzałam, albowiem w chwili ukazywania się 1. numeru GW byłam akurat daleko stąd. Nie - nie w Ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Podwarszawski Re: No dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:25 Helenko. Chętnie porozmawiam na KRSy ale wpierw sprawdż kto był pierwszym właścicielem-wydawcą Gazety. Ja jestem gotów w kwestiach poruszonych przez Ciebie. Także przygotuj się i nie udawaj , że nie wiesz gdzie to sprawdzić :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: No dobra Smoku nie doczekasz się odpowiedzi IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 21.02.06, 16:02 Helenka zajęta jest teraz Apelem do Narodu i swojej pomiętej gazetki,nie zna tez odpowiedzi (lub nie chce znać co na jedno wychodzi) na Twoje pytanie.Zauważyłem że nie lubi odpowiadać na pytania a jeśli już to agresją,tylko czekam aż zrobi z Ciebie tępaka ,niedouka i Bóg raczy wiedzieć co jeszcze,nie odpuszczaj jej jednak,bo wtedy Helenka rośnie ,przynajmniej w swoich oczach o cyborgach nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Idę sprawdzać 21.02.06, 17:15 - bo nie wiem. A nie udaję, że nie wiem, gdzie to sprawdzić. Zarzut jest nietrafiony. Nie zawsze mam wprawdzie czas na sprawdzanie tego, czego akuratnie nie wiem. Ale się przysiądę. Zawsze lepiej się rozmawia o konkretach. A konkret był taki: skąd GW wzięła pieniądze na gazetę? No to skoro wiesz jak było, to wiesz także, skąd wzięła. No to napisz może, co? Bo ja nie wiem skąd wzięła. Nie słyszałam natomiast, by ktoś domagał się od Gazety lub od AGORY zwrotu jakichś kwot. A kąsek jest nośny i niejeden by go chętnie nagłośnił. BTW co z odpowiedzią na pozostałe kwestie? H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Re: Idę sprawdzać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 17:57 Helenko. Nawet książka została wydana na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Książka nie pozew 21.02.06, 23:54 która? Ta wspominana tutaj? P.red.Remuszki? Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Z góry też przepraszam za tego jegomościa pod Tobą 21.02.06, 17:23 , który żyje w świecie swoich marzeń, a także w przekonaniu, że jestem posiadaczem lub przynajmniej pracownikiem prześwietnej spółki na "A". Ja zaś chytrze nie wyprowadzam go z błędu, bo takie przekonanie zajmuje mu mnóstwo czasu i energii, od czego się całkiem ładnie zaslinia i wypisuje coraz to weselsze historie. I sądzi, że z tego coś wyniknie. Jeszcze raz przepraszam, człowiek nie zawsze ma wpływ na to, obok kogo stoi na ulicy. A w sieci - tym bardziej. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rec Re: Pożyczyłam im z renty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 16:17 Pieniądze na Gazetę Wyborczą dała Polonia tylko dlatego, że miała to być gazeta polska, służąca polskiej racji stanu. W perfidny sposób przechwycili ją ci co z Polską nie mają dużych więzi. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Polonia, powiadasz... 18.02.06, 16:29 A kto konkretnie? Moskal, czy Kobylański? Ach! Już wiem, to pewnie mowa o Towarzystwie łączności z Polakami za Granicą"Polonia", takiej przybudówce MSW, która nawet miała własne pismo, miesięcznik "Polska- Nasza Ojczyzna", wydawany przez PolskąAgencję Interpress (wylęgarnię kadr dla WSI). Ale coś mi się nie chce wierzyć, żeby to oni akurat pozyczyli pieniądze na zrobienie "Wyborczej"... Mam pewnien kłopot z Twoją wiarygodnością. Twoja pojszczyzna jest niestety tłumaczona "na żywca" z angielskiego. Żaden Polak posługujący się na co dzień poprawną polszczyzną nie powie "dużych więzi", ale raczej "silnych". I tak mój Panie polonusie z Greenpoint/Jackowo - wyszło szydło z worka. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 No przecież to teraz nie kosztuje tyle 18.02.06, 16:20 , ile wtedy. To skąd Ci tyle pożyczę? Dziś na rynku jest ok 6300 tytułów, i rozpoczęcie wydawania nowego dziennika nie kosztuje tyle, ile wtedy. A dlaczego za każdym razem nazywasz się inaczej? Nie wiem, czy to wzbudza moje zaufanie, jako potencjalnego pożyczkodawcy. Przemyśl to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracodawca Re: Pożyczyłam im. IP: *.aster.pl 19.02.06, 23:40 Gość portalu: wydawca napisał(a): > Bo tez chce sobie zalozyc Gazete taka To na co czekasz, fruuu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza IP: *.wolfson.cam.ac.uk 18.02.06, 16:41 > Michnik chodzil w swetrze z dziurami > skad wzieli kase > czy to bedzie rozliczone sprzedal swetr Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 18.02.06, 16:42 po polsku: "sweter", panie przyjezdny... Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 A Ty to skąd wiesz, co on sprzedawał 18.02.06, 18:23 może "swetr"? (c: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A Ty to skąd wiesz, co on sprzedawał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 18:33 nie wiem jak chodzi ubrany Prezes RMFu bo mnie to nie obchodzi wiem jak sie chodzi ubranym w moim radio nigdzie nie napisalem , ze Michnik ukradl, ale jesli rozlicza i pyta innych niech napisze skad on majacy 1 sweter wzial pieniadze porzadne firma ma zawsze w swojej historii biznesowej jasno to okreslone i tak sobie mysle czy Michnik zrzucil sie na Stocznie? Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: A Ty to skąd wiesz, co on sprzedawał 18.02.06, 19:05 a pisząc o "moim radiu" miałeś na myśli które, toruńskie? to faktycznie, tam chodzi się w sutannach i habitach... ps. info o stoczni nie jest wymysłem giewu, dobrze o tym wiesz, a próbujesz stosować specyficzną metode obrony: odwrócić pytanie, zamiast nań odpowiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Zapytaj w stoczni, wpłaty były imienne. 18.02.06, 19:08 Jeśli Cię to nie obchodzi, i manifestujesz to w dyskusji, to oznacza niestety, że interesuja Cię tylko dowody potwierdzające TWOJĄ teze. A tymczasem każdy ma swoje dowody. To miłe, że masz własne radio.Miłe jest także, że używasz zarzuconej już, nieodmiennej formy tego rzeczownika. Poważam to. I owszem, nie napisałeś nigdzie, że Michnik ukradł, ani ja Ci tego nie zarzuciałam, jakobyś to gdzieś napisał. Ale nie wszyscy Twoi czytelnicy lub słuchacze są durniami. Prawwem Michnika jest pytać o to, co Rydzyk zrobił z pieniędzmi powierzonymi mu przez starsze Panie bez środków. Prawem Michnika jest poddawać w wątpliwość zachowanie i respektowanie prawa przez koncernik Rydzyka. A Koncernik Rydzyka niech w tym samym czasie pyta o to samo w drugą stronę. Nie jest Twoją rzeczą zabraniać Michnikowi pytania w jego własnej gazecie, o co tylko mu się żywnie podoba. Pytać oczywiście - jak sądzę - możesz, ale nie licz, że ktoś zwróci na to uwagę. Głosząc jakoby porządne firmy miały w swojej historii etc etc popełniasz istotny błąd historyczny: poczatki największych firm giną w mrokach niepamięci, albo są podkoloryzowywane na użytek przyszłej sławy. Polecam początki firmy Standard Oil należącej do mało znanej familii Rockefellerów. Niewygodne fakty się przemilcza, a wielu je zmienia. Lub tworzy nowe. Mercedes na ten przykład (Daimler Benz) chwali się wprawdzie, że zrobił samochód dla Hitlera, ale nie chwali się tym, że przejęta przezeń fabryka Maybach zbudowała clou swej potęgi na fabrykowaniu silników do Panter i Tygrysów. A któż z dzisiejszych nabywców Maybacha o tym wie? Żaden. Ponadto - być może dla braku inteligencji - nie widzę związku pomiędzy zrzuceniem się Michnika na stocznię, a nieznanymi losami kasy zagarnietej przez Rydzyka. To, że jej darczyńcy nie domagają się jej zwrotu nie oznacza w porządnym państwie, że Rydzyk mógł z nią zrobić co mu się podoba. Nie mógł. Ponawiam pytanie: Kto i kiedy upomniał się o pieniądze które dał lub pozyczył AGORZE, czy Gazecie Wyborczej, a ona mu nie oddała? Kładź dowody na stole, a nie bij piany, bo szkoda miejsca. BTW: ja także nie wiem, dlaczego taka porządna spółka giełdowa jak AGORA nie opublikowała nic o swoim powstaniu i rozwoju. Ja bym opublikowała. A może przeciwnie, opublikowali, tylko Pan Remuszko nie zamierza o tym pisać? H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Do Janka! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 17:13 Prymitywne sztuczki socjotechniczne Helenek(rodzaj niewiadomy do końca)są porażające,nie dośc że stara sie za wszelką cenę bronić skompromitowanej już ostatecznie osoby Michnika,to na dodatek czyni to metodą Kalego,Michnik może zadawać tendencyjne pytania ,Michnikowi ostateczne też można lecz któż to zauważy?jednocześnie widać wyrażnie iż własnych przmuśleń bądż spostrzeżeń brak Helenkom jak na lekarstwo,posługując sie zacytowanymi bądz przepisywanymi "rewelacjami"np na temat Mercedesa,grzeszy tym samym co zarzuca innym.Wspomagana przez etatowe cyborgi,pragnie zrobić wrażenie na adwersarzu że jest On osamotniony w wymianie poglądów i wogóle najlepiej coby sie zamknął bo nie ma prawa mieć racji.Familia(ulubiony zwrot mający zastąpić rodzina) Rockefellerów była zdaje się twórcami loży masońskiej w ameryce i przeflancowała swoje godło na 1-no dolarówce? jakiez to podobieństwo do do historii Michnika? Posługuje sie tu skrótami,aby tylko zaznaczyc że Janek zadał bardzo niewygodne pytanie które wywołuje za kazdym razem falę wściekłości wśród ludzi którym Polska bardzo nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kutr Kutr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:36 To takie czepianie się czy "swetr" czy "sweter" świadczy o ubóstwie językowym polskiej mowy. Są dwie formy, formą pochodzącą od dopełniacza słowa "sweter-swetra" jest właśnie "swetr". Podobnie jak "kuter" - "kutr" Odpowiedz Link Zgłoś
peteen wiedza z telewizyjnego technikum rolniczego? 20.02.06, 12:39 pan nam tu nową gramatykę języka polskiego wymyślasz... no dobrze, skoro masz z tym problem: słownik języka polskiego sweter (Wilga) rz. mnż I, D. ~tra ‘rodzaj bluzy lub żakietu z dzianiny wełnianej, bawełnianej lub ze sztucznego włókna’ słownik poprawnej polszczyzny sweter (PWN) (nie: swetr) m IV, D swetra: Sweter damski, męski. Sweter wełniany. Włożyć sweter (nie: swetr) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 18:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 18.02.06, 18:47 Czyta się mile , ładna polszczyzna, dość wyszukana. Poczucie humoru. Autor wydaje się być zdziwiony, że korporacja broni swoich interesów. Ja bym nie była. Ale nie kupię tej książki, bo jej reklama mnie nie przekonała. Ale na swoje usprawiedliwienie przyznam, że się wahałam. No zresztą - nie wiem jeszcze. Zobaczymy. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 20:18 nie slucham tak jak mysli peteen radia Rydzyka ani tez nie nawoluje zeby ktos nie sluchal bo zbyt szanuje wole kazdego czlowieka, juz jezeli to bardziej przeszkadza mi istnienie rozowej mandarynki w Polsacie , nikt nic nie musi i basta, kazdy slucha to co lubi uwazam tez, ze Michnik, nie ma prawa rozliczac Rydzyka z pieniedzy, wszak to nie publiczny grosz kto dal i uwaza , ze pieniadze zostaly zmarnowane czy tez zlajdaczone ma Sad do ktorego powinien sie zwrocic , Michnik zas poki co Sedzia nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 18.02.06, 20:22 Gość portalu: Janek napisał(a): > przeszkadza mi istnienie rozowej mandarynki w Polsacie , to jest rozowa >landrynka< ;/ nic sie facet nie znasz ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 20:25 o o to ty seven dobry jestes Odpowiedz Link Zgłoś
seven Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 18.02.06, 20:27 przynajmniej jak sie na czyms nie znam, to nie zabieram glosu, dzieki czemu sie nie osmieszam :) Odpowiedz Link Zgłoś
tempe Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 18.02.06, 20:50 a ja jeśli już zabieram głos to potem głos oddaję Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Zwróć uwagę 19.02.06, 12:32 , że jak narazie, to tylko Ty zamierzasz rozliczać kogokolwiek. Nazwisko Michnika wymieniasz z podziwu godną cierpliwością, ale niestety mam podejrzenia, że mentalnie ktoś tu został ukształtowany w minmionym okresie. Albowiem istnieje takie - dość popularne w świecie - zjawisko , jak kontrolna funkcja mediów. Zetknąłeś się z czymś takim? Kontrolna funkcja mediów sprawia, że Gazeta Wyborcza, którą nie wiedzieć czemu nazywasz Michnikiem, nie ma prawa - ale obowiązek - jako medium zadawać pytania, co się mianowicie stało z pieniędzmi oddanymi Rydzykowi na stocznię. Te media, które od podobnych pytań trzymają się z dala są(dla mnie) moralnie podejrzane. Np pewien ukazujący się w Krakowie dziennik, (którego tytułu nie mogę sobie jakoś przypomnieć, bo na to nie zasługuje) uchodzi za szpicę lustracji, a jednoczesnie kombinuje jak może, żeby nie dotykać tematów śmierdzących (Tishman, Studium B), albo godzących w interesy spółki, która go wydaje. I to właśnie jest zniewolenie prasy. Sądząc, że to (stocznia) nie są publiczne pieniądze zasadniczo się mylisz, albowiem właśnie na publiczny cel zostały zebrane. Czy ja się doczekam jakiegoś konkretu? Zatem jeśli znasz kogoś, komu Gazeta, albo AGORA, albo też Twój Michnik osobiście są winni pieniądze, to dawaj linki, pisz kto to, rozsyłaj wszędzie - a nie bij piany. Bo powtarzasz po kilkakroć to samo i nic z tego nie wynika. Poza tym oczywiście, że wszyscy już wiedzą, że mając dziurawy sweter nie można wydawać gazety. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: Zwróć uwagę Helenko na dowody Ewy! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 17:22 Dopominałaś sie to masz! Oczywiście nie byłabyś soba gdybyś tego nie wykpiła bo kpina to sa Twoje główne argumenty,corac wiecej radości sprawia mi jednak Twoja indolencja i korzystanie z innych żródeł niż własny rozum i inteligencja. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Dobry człowieku 19.02.06, 18:10 , czy wy nie rozumiecie, co się do Was pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i. Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 21:04 na PO, i takie są efekty Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Koniecznie chciałeś coś dopisać 19.02.06, 12:36 , i z rozpędu, oraz z niechęci do PO, pomyliły Ci się wątki. Agresja nie jest dobrym doradcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Skąd wzieli pieniadze na G. Wyborczą ????????? IP: *.net.autocom.pl 19.02.06, 12:37 Właśnie, dobry wątek ! Skąd pieniądze i Kto za tym stoi ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: Skąd wzieli pieniadze na G. Wyborczą ???????? IP: *.net.autocom.pl 19.02.06, 12:38 I dlaczego baby są z reguły głupie???? Odpowiedz Link Zgłoś
peteen Re: Skąd wzieli pieniadze na G. Wyborczą ???????? 19.02.06, 14:33 kiko, skąd w tobie tyle samokrytyki, imponujesz mi trochę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: Skąd wzieli pieniadze na G. Wyborczą ???????? IP: *.net.autocom.pl 19.02.06, 16:00 Dziękuję, petenie. Prawda, że sprytnie to rozegrałam? Tym bardziej, że jak pamiętasz od każdej reguły są zwykle wyjątki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 15:43 www.wprost.pl/ar/?O=86452 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 15:44 skąd wzięli poieniądze to każdy, wie może link ? Odpowiedz Link Zgłoś
hutniczek3 Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 19.02.06, 15:55 A Magdalenka ?za sprzedanie narodu pewnie coś dostali.Reklamówki Milera z Moskiewskimi dolcami?Państwo Izrael też coś pewnie dało. Oni sobie w biedzie pomagają.Stara zasada szukac u innych niech się kłucą a my spokojnie tacy "święci". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator I ci Helenko,sama sie czepiasz literówek Hutniczka IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 19:54 A tak pyskowałaś ,tak sie wymądrzałas kiedyś!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator O! - gada. Bez nakręcania... coś takiego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 19:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Kuter nie podszywaj sie i nie gadaj tyle . IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 20:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzinator Ty zostaw Freuda w spokoju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:29 , bo to przecież Żyd. A wiesz, że ja Żydów - to tak nie bałdzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator [...] IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 20:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Jestem wzruszony do głębi,pochlebstwem!!!! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 20:29 Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Chcesz się zabawić? 19.02.06, 20:27 Napisałam do Ciebie grzecznie, żebyś sobie poszukał innych koleżanek. Zrozum , że nikt mi nie pałci za robienie Ciebie od początku. Naprawy nie pomagają. Przejdź więc z łaski swojej na drugą stronę ulicy - i próbuj porozumienia na swoim poziomie. Tak będzie lepiej. Zostałeś publicznie poniżony oraz ośmieszony i trudno Ci się z tym pogodzić. To jest psychologicznie dość oczywiste. Nieustanne robienie z Ciebie durnia nikomu nie przynosi ani satysfakcji, ani chwały. Dopuść wreszcie do siebie, że części tematów najzwyczajniej nie ogarniasz, a części nie dopuszczasz do siebie. Ani merytoryczny z Ciebie partner do rozmowy (bo nie wiesz podstawowych rzeczy) - ani emocjonalny (bo mylą Ci się poziomy komunikatu). Ale ambicje przeszkadzają Ci to dostrzec i zrozumieć. Możesz się czuć zwolniony z odpowiadania na moje posty i komentowania ich. Nieudolne napaści, które uprawiasz wyglądają zabawnie - ale tylko w oczach osób pozbawionych współczucia. Odsuń się. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: Chcesz się zabawić? IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 20:41 Helenko całą gamę marzeń przede mną rozpostarłeś,aż mi Cie żal,poczytaj swoje wypowiedzi a jeśli coś tam masz pod sufitem to sie sama odsuniesz,ja moge sie "kompromitować" jedynie w Twoich wyblakłych oczętach i tych cyborgów przejścowych lub przedatowanych,no ale wiesz przeciesz że mnie to całkiem po prostu fruwa.Nie wysilaj więc swej resztki jaką posiadasz bo to daremny trud. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortograf pała z ortografii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:46 pseudointeligenciku z nandu (pracujesz tam tylko, czyś się dorobił kawiarenki na kradzieżach?), jak się zdenerwujesz, to walisz straszne "babole" i dobrze! o to chodzi, żebyś się miotał, pomiocie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: pała z ortografii IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 20:52 Nic tak nie cieszy jak wściekłość która jak widać przeżera Twoje paluchy klikające po tłustej klawiaturze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortograf pała z interpunkcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:00 ależ tępi ci byli agenci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: pała z interpunkcji IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 21:13 Nie moja wina ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortograf że byłeś agentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:14 wyłącznie twoja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Z Ciebie to raczej jest Pantograf ? IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 21:18 Jak sie podłaczysz tak se pojedziesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator jedni są byli inni są terażniejsi lub przyszli !a IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 21:21 A Ty Pantograf do których należysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Z Izraela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:37 Z Izraela. No i przede wszystkim od amerykańskich żydów. Przecież w każdym kraju świata musi być interes żydowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: Z Izraela i o hilence.... IP: *.net.autocom.pl 19.02.06, 21:20 Tak ich rozdiasporowało... A biedna hilenka z tą swoją tandetną wyniosłością i pozorami znajomości tematu ( jakiegokolwiek zresztą) to smutne zjawisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Z Izraela i o hilence.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:24 helenka probowala nawet pouczac mnie , ze rola mediow jest min.kontrola tego co sie dzieje dookola tak tak uzyla slowa kontrola pomylila sobie z " rozmowa kontrolowana" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Drogi Janku,bo Helenka jest Wiedżminem tego forum IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 21:26 Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Re: Z Izraela i o hilence.... 19.02.06, 21:58 ...i do tego kłamczuszek... ale nie nazbyt lotny. Nie użyłam słowa "kontrola". Pomyliło Ci się zapewne z racji kontaktów z poprzednim miejscem pracy, w którym słowo kontrola musiało być w częstym użyciu. Użyłam słowa "kontrolna". Ale ono widziane z daleka wygląda podobnie. Może czas na "vision express"? Oto cytat: "Albowiem istnieje takie - dość popularne w świecie - zjawisko , jak kontrolna funkcja mediów. Zetknąłeś się z czymś takim?" Tym samym mogę podziękować za odpowiedż, choć udzieloną nie wprost (c: Nie zetknąłeś się. W życiu. Nawet nie wiesz o czym mowa. No pa. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: Z Izraela i o hilence.... IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 21:24 Kiko,nie wiem czy dobrze odmieniasz? czu to jest ta Helenka ? czy ten Hell? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Z Izraela i o hilence.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:26 to ze wy, pisiaki, macie rozdwojenie jazni i raz piszecie jako kobieta, a raz jako mezczyzna, to nie znaczy, ze normalni ludzie tez tak maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Lol,więc jesteś normalny? nie zazdroszczę Ci ? IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 21:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Z Izraela i o hilence.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:29 ona jest Hell Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: Z Izraela i o hilence.... IP: *.net.autocom.pl 19.02.06, 22:15 kiedyś nazwałam Szanowną Helenkę - "hilenka" i tak mi zostało.... Było to w okresie , kiedy brzydko się w stosunku do mnie zachowywała... Widzę, że w ogóle nie potrafi inaczej.... Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Kiziu? 19.02.06, 22:13 Czy napewno chcesz, żebym sobie o Tobie przypomniała? Bo widzę, że się dopominasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Hilenko,rybeńko nie strasz bo jest takie powiedzon IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 22:22 że się.... my się zimy nie boimy ,kominiarzem też straszono mnie jak byłem niegrzeczny i miałem 3latka,nie kompromituj sie lwico.kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko [...] IP: *.net.autocom.pl 19.02.06, 22:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 A może tak 19.02.06, 22:33 ...na poczatek nauczyłbyś się czytać to, co do CIEBIE piszę? To by nie zaszkodziło. Samrkula-autocom została zdiagnozowana dawno i dość precyzyjnie. Nie potrafię leczyć uzależnień - ale potrafię się nimi posługiwać. A Wy ZAWSZE łykacie przynętę. Polemiki z Tobą prowadzą donikąd. Z powodów ujawnionych wcześniej. Trudno Ci się z tym pogodzić? Odnośnie do słowa "kompromitacja", w formie czasownikowej, to zalecałabym ostrożność, bo to obce słowo - i może Ci wybuchnąć w rękach. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A może tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 23:11 helenko kto cie tego belkotu uczyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Janku Ona to ma z samouczka IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 23:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiko Re: Janku Ona to ma z samouczka IP: *.net.autocom.pl 19.02.06, 23:20 Zauważcie, że pani H. próbuje naśladować Trudnego. Trudny w spódnicy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Janku Ona to ma z samouczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 23:22 jak sie w PO cienko porobilo to od razu orientacje pozmieniali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: A może tak IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 23:26 Powiedziała mi Helenka że sie moich słów nie lęka Cóż tu począć z tą Helenką trzeba to załatwić ręką.(oczywiście klapsa świntucho,klapsa) Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Ślicznie wyglądacie w tej zagródce 20.02.06, 00:23 biegacie sobie w kółko, komentujecie sami siebie. Miły widok. Tak jak to już napisałam, połkniecie każdą przynętę. Nawet malowany gwóźdź. No pa. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Tobie Hilenko nikt nie dorówna w wyglądzie IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 20.02.06, 00:39 wygladasz ,wygladasz,wyglądasz i nic... Ci nie dorówna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: A może tak IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 20.02.06, 00:26 "Odnośnie do słowa kompromitacja" ten zwrot wywołał faktycznie wybuch śmiechu z mojej strony,może Ty Helenko lepiej tańca byś uczyła? Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Z Twojej strony - powiadasz? 20.02.06, 00:56 To pewnie śmiał się ktoś stojący blisko Ciebie. To zdumiewające, jak taki zawzięty jegomość mógł się uchować bez podstawowej wiedzy o języku? Nie wiem doprawdy. Pozycz sobie kredki woskowe i zapisz sobie, że tylko "odnośnie do". Spotkanie z nieznanym często boli. A konwersując ze mną spotkałeś się z nieznanym na każdej prawie stronie. Tak sądzę po nerwowości komentarzy. Zanim więc zapadniesz się głębniej i będziesz sądzić o poprawnej polszczyźnie na podstawie potocznej polszczyzny, to rozważ sobie dylemat taki oto, że odnosić można tylko coś DO czegoś. To na tym właśnie polega istota odnoszenia. Przypuszczałam, że miałam lepszych od Ciebie nauczycieli. Ale nie przypuszczałam, że o tyle lepszych. Napisz coś jeszcze - koniecznie. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Re: Z Twojej strony - powiadasz?z mojej Heleno! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 20.02.06, 19:25 No i nie dośc że mamy nowego prof.Miodka, to dodatkowo specjalistkę psychologii diagnozująca małolatów jak i psychiatrę zajmujaca sie moim unerwieniem.To wszystko jedna osoba-Helena-wcielenie intelektu,wiedzy wszelakiej i wielu innych przymiotów.Niestety posiada tez braki,jak każdy człowiek,tak więc brak skromności jest tylko jednym z najmnieszych braków.Psyche Heleny posiada nie mniej mankamentów,jak choćby zbudowana na płaszczyżnie ukrytych kompleksów, niepewnośc własnych wartości.Psychicznie, kliniczny przykład wtórnej agresji wobec zagrożenia,przejawiajacy sie okresowymi atakami. Ale dość zartów,Twoi śp.nauczyciele w grobie by sie poprzewracali czytajac te brednie które wypisujesz.Niestety Prymitywizm był bardzo bliski Socrealizmowi,podobnie u Ciebie ,przedkładasz formę nad treść.W kazdym razie jesteś ciągle nadzieją tego śmiesznego forum. Odpowiedz Link Zgłoś
flamengista konkretnie - chyba od Sorosa 21.02.06, 11:04 przez Fundację Batorego. Inna sprawa, że GW wcale się z tym specjalnie nie kryje. I słusznie, bo to uczciwa postawa. Prezentuje linię proizraelską - jak ktoś nie lubi, to niech nie czyta:) Mnie natomiast bardziej nurtuje pytanie, skąd o. Rydzyk znalazł pieniądze na rozkręcenie interesu z Radiem Maryja. Teraz to finansują emeryci i Kobylański z Urugwaju. Ale na początku musiał mieć jakiś kapitał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Longi czyżby nowy atak apopleksji? puszczają nerwy IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 21:00 Najbardziej spodobało mi się to O))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza IP: *.aster.pl 19.02.06, 23:38 Od o.Rydzyka. Zorganizował zbiórkę i kasa była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: administratywista Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 20.02.06, 00:20 Trwajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 A kiedy tak wołają z dala 20.02.06, 00:25 ...to nie zawsze słychać, czy wołają "ma trwać" czy może "trwa mać" (c: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazzinator Gra półsłówek?połóż się już spać Helenko! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 20.02.06, 00:34 zaczynasz tracić kontrole nad sobą.Niech Ci sie przyśni tenis w porcie i chyży rój. Odpowiedz Link Zgłoś
serwal Skąd wzięli pieniądze na "GW"? 20.02.06, 15:43 Wzięli od tych osób, którym schlebiają na swych łamach. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 No właśnie 20.02.06, 20:05 , przecież pisałam, że im pożyczyłam - i teraz mi schlebiają. Czyż nie? W każdym prawie numerze jest coś pochlebnego o Helence. Czytajcie uważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mika9930 Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 20.02.06, 20:40 POLSKA DLA POLAKÓW.POLSKA MOIM DOMEM.POLSKA PONAD WSZYSTKO. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 20.02.06, 20:44 Ziemia jest płaska. Kopernik to pedał. I Żyd Odpowiedz Link Zgłoś
mika9930 Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 20.02.06, 20:47 Lejce ci się pomieszały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konfiskator Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 21:13 mika9930, panuj nad sobą żeby tak łamać prawo lub regulamin ze az [...] Odpowiedz Link Zgłoś
mika9930 Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 20.02.06, 21:23 Gość portalu: konfiskator napisał(a): > mika9930, panuj nad sobą > żeby tak łamać prawo lub regulamin ze az [...] Przepraszam-konfiskatorze. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 20.02.06, 20:45 mika9930 napisał: > POLSKA DLA POLAKÓW.POLSKA MOIM DOMEM.POLSKA PONAD WSZYSTKO. ZIEMIA DLA ZIEMNIAKÓW. ZIEMNIAK MOIM DOMEM. ZIEMNIAK PONAD WSZYSTKO Odpowiedz Link Zgłoś
mika9930 [...] 20.02.06, 20:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Naturalnie. 20.02.06, 22:06 najgłębszy cień jest w Łowiczu, jak się słyszy. Ale i w kieleckim są niezłe wyniki. U nas w Krakowie jakoś obleci. A ile ramionek ma gwiazda na twojej choince w Boże Narodzenie? Pięć? Tak Ci zostało z lat pięć - dziesiątych, kiedy Bat'ko Stalin rozdawał cukierki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyjanek Re: Naturalnie. IP: 149.156.84.* 21.02.06, 17:34 Społeczeństwo Żyd, Polak, katolik - próba zrozumienia Autor: dirgone Data: 20.02.06, 23:14 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- Po obejrzeniu filmu ze zjazdu miłosników Radia Maryja, ziejących nienawiścia do żydów i Żydów (prawde mówiąc to nie rozumiem, których oni tak naprawdę nienawidzą - czy osoby pochodzenia żydowskiego, czyli Żydów, czy osoby wyznania mojżeszowego, czyli żydów. A co z żydami - Polakami i Żydami - katolikami?) zaczęłam się zastanawiać nad tym, jak ci ludzie potrafią pogodzić swoją religijność z antysemityzmem. I wyobrazilam sobie taka oto sytuację. Jadę sobie do jakiegos małego miasteczka, np. w Meksyku. Meksykanie to ludzie bardzo religijni, z tego co mi wiadomo,ale to też jest taka hipotetyczna grupa. Wjeżdżam do tego miasteczka i widze, że wszyscy ludzie maja na szyjach medaliki z wizerunkiem JPII. We wszystkich szkolach, kościołach, urzędach państwowych, w oknach zwykłych domów wszędzie porozwieszane zdjęcia i obrazy JPII, jego matki, jego ojca, całej jego rodziny i przyjaciół. Czyli musza go darzyć niezwykłym kultem.I nie tylko jego - całą jego rodzinę! Ja jestem ateistką, JPII ani mnie grzał, ani ziębił, wiem, że dla wielu ludzi był świętością, dla mnie po prostu stał najwyżej w hierarchii kościelnej.Ani nie popieram jego kultu, ani go nie potępiam, bo to nie moja sprawa. Ale wiem, że on i jego rodzina byli Polakami. No i podchodzę sobie do grupki hipotetycznych Meksykanów, przedstawiam się i oczywiście w pierwszych słowach mówię, że jestem Polką. Reakcja otoczenia jest dla mnie bardzo zaskakująca - nagle widze nienawiśc w oczach, ludzie się ode mnie odsuwają i slyszę "Polacy do domu, Polacy to, Polacy tamto, winni całego zła na świecie". Zdziwiona mówię, że przecież papiez tez był Polakiem, a oni, że my go do więzienia wsadziliśmy, żyć mu nie dalismy, że musial od nas uciec i tak dalej. Oczywiście wiem, że trudno to porównywać, ale nie ptorafie zrozumiec, jak bardzo religijni ludzie mogą nienawidzić Żydów (nie potrafię się zdecydowac na wielkość litery, więc uznaję, że chodzi o pochodzenie), skoro Jezus, jego matka, jego ojciec, apostolowie i tak dalej chyba tez byli Żydawmi. I żydami też, prawda? No bo jeszcze potrafie zrozumieć muzułmanów, oni w końcu maja swojego Mahometa i Allaha. chociaz z tego co pamiętam, Jezus według nich też był prorokiem,ale to Mahomet jest najwyższym czy jakoś tak. Dodatkowo zastanawia mnie jedna rzecz - z racji mojej pracy wiem, że w Polsce prawdziwych Żydów jest naprawdę niewielu, a żydów to ilość znikoma. W małych miasteczkach i na wsiach prawie nikt osobiście nie zna nikogo pochodzenia żydowskiego. Antysemityzm bez Żydów? I jeszcze jedno - według "Polaka Prawdziwego Katolika" wszystko co żydowskie jest złe. Jak ci ludzie odnoszą się do elementów kultury żydowskiej w kulturze polskiej? albo do tego, że trylogie Sienkiewicza, czyli pochwałę Polaków, nakręcił Hoffman? Albo do chałki i faworków? i wielu innych żydowskich akcentów? Od razu napisze, że nie uważam, żeby Polacy byli az takimi wielkimi antysemitami, jak to sie ich często kreuje. Moje rozważania dotycza grupy radiomaryjnej, chociaż ciekawa jestem, jakby taka Pani Babcia Radiomaryjna zareagowała, gdybym ustąpiła jej miejsca w autobusie, a potem pomogła zanieść zakupy do domu, a na jej narzekania, że wszystkiemu to winni Żydzi powiedziała, że sama nią jestem. • Re: Żyd, Polak, katolik - próba zrozumienia IP: *.girinst.org Gość: Sarmata 21.02.06, 01:12 + odpowiedz Katolicy nie moga nienawidzic kogokolwiek. JPII podkreslal szczegolny status Zydow w chrzescijanstwie. Antysemityzm, jesli jest propagowany oficjalnie przez radio maryja, kwalifikuje do ekskomuniki przez KK. Nie wiem wiec czy nie jestes przeczulona. • Re: Żyd, Polak, katolik - próba zrozumienia dccircle 21.02.06, 07:58 + odpowiedz Gość portalu: Sarmata napisał(a): > Katolicy nie moga nienawidzic kogokolwiek. JPII podkreslal szczegolny status > Zydow w chrzescijanstwie. Antysemityzm, jesli jest propagowany oficjalnie > przez radio maryja, kwalifikuje do ekskomuniki przez KK. Nie wiem wiec czy nie > jestes przeczulona. Kiedy byłem swego czasu w Krakowie (na dodatek ze swoim chłopakiem), poszliśmy na Kazimierz i wypytywaliśmy o drogę do synagogi (to było jeszcze przed moim przejściem na judaizm. Jakaś pani - najwyraźniej nie żydówka (sorry, nie mam dużego "ż" na klawiaturze), bo mówiła, gdzie "oni" mieszkali przed wojną i w getcie, zaprowadziła nas pod samą synagogę, mimo że miała ciężkie torby z zakupami i podziękowała za pomoc w niesieniu. A patrzyła na nas z dużą sympatią (cóż, mój chłopak, klasyczny Amerykanin, był bardzo ładny - był, bo to były chłopak, choć pewnie jest dalej ładny, choć starszy). Nie wyczuliśmy żadnej wrogości ani niechęci. Natomiast zdarzały się niechętne spojrzenia, kiedy spacerowaliśmy po Kazimierzu, oglądając ślady po mezuzach na budynkach zamieszkanych dziś przez Polaków. Czyśby uważali, że wróciliśmy po majątek. Ja, szczerze mówiąc, wyglądam trochę na mieszankę polsko-żydowską - może dlatego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyjanek link IP: 149.156.84.* 21.02.06, 17:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=37187361&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Bardzo proszę Helenko. Przygotuj się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:00 www.remuszko.pl/gw/ Ponadto tytuły czasopism możesz sprawdzić w ich rejestrze. Sprawdż to tylko się nie zdziw jak odwiedzą Cie pewne służby, które chronią ten układ bo wszytskie jeszcze nie są wyczyszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Smoku 22.02.06, 00:02 dobrą zasadą BBC jest podawanie informacji po sprawdzeniu jej w dwóch niezaleznych źródłach. Mógłbyś wspomóc mnie drugim? Bo Pan Remuszko uznany jest - jak rozumiem - za pierwsze. H. BTW: co z odpowiedzią na pozostałe kwestie, oraz moje ulubione pytanie: czy ktoś się domaga zwrotu? H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Zachodzi już czerwone słoneczko i Nowy Dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 03:37 Jak na razie Ty podałaś tylko swoje, własne osobiste żródło. No to ja podaję Ci również swoje, obok Remuszki. I tak jestem lepszy o jedno zródło :-) Tymczasem rencina dla Agory powoli się kończy. To co było łatwe czyli przejęcie tytułu wysokonakładowego, bardzo wysokonakładowego w zamian za tanią i darmową sprzeczkę z papcią Wałęsą, juz się konczy. Biznes medialny to trudny biznes i Agora musi juz teraz uważać. Oto sygnał ostrzegawczy: wiadomosci.onet.pl/1265567,11,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Oj, robi się nieprzyjemnie. 22.02.06, 09:22 Jakie źródło podałam? I czego to było źródło? Czy aby na pewno piszesz do właściwej osoby? Skoro mowa o finansach GW, czy Agory, to poprosiłam o drugie źródło, poza p. red. Remuszko. Zwracam też uwagę, że książka, by najprawdziwsza, nie ma waloru pretensji skutecznej. Może być prawdziwym opisem, ale prawdziwy opis - i skuteczne pretensje finansowe to nie to samo. Piszesz o sprzeczce z Wałęsą, nie wiem o czym mowa, nie byłam przy niej. Ale zdaje się podajesz jako rzeczy dowiedzone coś, co szerszej publiczności nie jest znane. No to może...? To, że Nowy Dzień padł jest zasługą nie jakiejś kończącej się "renciny" ale działaniem róznych Springerów, któtrzy zwyczajnie mają więcej kasy na zapleczu. O doświadczeniu medialnym Agory (marnym, jak rozumiem) piszesz ex catedra - jeśli dobrze pojmuję, to masz większe? Przwecież GW radzi sobie bo jest liderem ogłoszeń, a nie dlatego, że ma jakieś nierozpoznane, a sugerowane przez ciebie koncesje. To wie każdy, kto choćby dotknął tego rynku. Poczytaj badania. Koncepcja dziennika lokowanego pomidzy "SE" i GW jest obecna w Agorze chyba od 5 lat. Bo tam jest sektor niezagospodarowany. A kłopoty GW zaczęły się jak sądzę nie z racji jakiejś renciny, lub innego cudu - ale od wściekłego ataku Rzepy po ujawnieniu afery Rywina.A dlaczego Rzepa akurat ujawnienie afery uznała za dobry moment do ataku? Pozostanie to zagadką. Jeśli odesłałeś mnie do źródeł, to poczekaj może na wynik tego, co ustalę bez stałego nacisku twojej pomocy, generowanej w tonie niepodważalnych dowodów. Bo zaczynam mieć wrażenie obcowania z osobą oświeconą. Albo respektujemy wzajemne prawo do źródeł. Albo mam tylko cztać i potakiwać. Wybierz sobie. A moich informacji na razie nie podważasz. Co z odpowiedzią na pozostałe kwestie? (pomijasz moje pytanie już trzeci raz) H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maleszkowski Zaczęli od 1 dolara. Imperium Agory.Americam dream IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:58 IMPERIUM AGORY: Radia: 1. Radio Zet 2. Radio Tok FM, m.in. razem z Fundacją Batorego i Spółdzielnią Pracy "Polityka", przy wydatnej pomocy Eugeniusza Smolara i wsparciu BBC, 3. Radio Pogoda ( Warszawa ), 4. Radio Klasyka, 5. Radio Karolina ( Śląsk ) TV, udziały: 1. Canal + Polska -> platforma cyfrowa Cyfra + 2. Polsat Gazety, czaspoisma: 1. City Magazine, 2. Poradnik Domowy, 3. Cztery Kąty, 4. Ładny Dom, 5. Dziecko, 6. Wiedza i Życie, 7. Kwietnik, 8. Bukiety, 9. Ogrody, 10. Kuchnia, 11. Lubię gotować, 12. Motomagazyn, 13. Motocykle Świata, 14. Świat Skuterów, 15. Metro, 16. Gazeta Wyborcza, 17. Tydzień w Bydgoszczy, 18. Zeszyty Literackie. Inwestycje w sieć internetową też są. billboardy, reklama zewnętrzna - Art Marketing Syndicate S.A. (AMS) Odpowiedz Link Zgłoś