Dodaj do ulubionych

Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 16:05
Michnik chodzil w swetrze z dziurami
skad wzieli kase
czy to bedzie rozliczone
Obserwuj wątek
    • helenka17 Pożyczyłam im. 18.02.06, 16:10
      A czemu pytasz?
      • Gość: wydawca Re: Pożyczyłam im. IP: *.hsd1.fl.comcast.net 18.02.06, 16:13
        Bo tez chce sobie zalozyc Gazete taka
        • Gość: Janek Re: Pożyczyłam im. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 16:17
          bo Wyborcza chce rozliczyc Rydzyka
          najpierw niech rozliczy siebie
          • helenka17 A czy znasz kogoś, 18.02.06, 16:21
            od kogo Wyborcza wzięła pieniądze bez pokwitowania, albo wzięła i nie oddała?
            Chętnie bym go poznała. I Nasz Dziennik też chętnie by go poznał.Wierz mi.
            • Gość: Janek Re: A czy znasz kogoś, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 16:31
              nie pytam kto dal
              pytam skad wzieli
              bo jesli sie bylo golodu..... to znaczy , ze ktos dal
              jasne?
              • helenka17 Czy sądzisz 18.02.06, 18:20
                że twoją informację o dziurawym swetrze Michnika mam uznać za obraz stanu
                finansowego w początkach Gazety?
                Ciekawy sposób diagnozowania o finansach spółki.

Żebyś Ty widział choć raz w zyciu, jak się ubiera właściciel, prezes i animator
                RMF-u, to dopiero byś się zdziwił.
                Jesli miałbym na widoku zrealizowanie marzenia życia w postaci ogólnopolskiego
                dziennika niezależnego od cenzury, to mógłbym chodzić w dziurawych butach nawet
                w zimie. Kwestia pasji. Proste.

A zatem jeśli TY SĄDZISZ, że ktoś czymś był, albo, że nie mozna było pożyczyć
                wtedy pieniędzy od nikogo, to może mieszkałeś wtedy w innym kraju? Bo ja nie
                mam amnezji.

Zatem pytaj dalej skąd wzięli.
                Niestety nie chodzi Ci o ustalenie "skąd wzięli", ale
                o udowodnienie słabo umocowanego domniemania.

Mógł też dać ktoś, kto zdawał sobie sprawę, że to wypali.
                A z pewnością nikt przy tym nie został poszkodowany, bo zostałoby to
                już "rozrobione" w minionych latach 1000 razy. Nie sądź, że GW nie ma wrogów.
                Ma - i owszem.
                Najwięcej ma ich po aferze Rywina, bo krajowi i zagraniczni durnie nie mogą
                darować Michnikowi, że wywalił coś, co durniom pasowało do teorii spiskowej.
                A krajowi i zagraniczni durnie mnożą się jak króliki, a następnie się dzielą.
                To proces niemożliwy do zahamowania.
                A może zaprzeczysz, że komuniści stracili w Polsce władzę po aferze Rywina??
                H.
                • Gość: Smok Podwarszawski Helenko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 08:51
                  Owszem komuniści (postkomuniści) stracili władze polityczna po aferze Rywina.
                  Jednak ich władza jest szersza niż polityczna. To banki, spółki , bogate firmy
                  itp
                  Owszem Prezes RMF chodzi ubrany jak łajza ale RNF stworzył nie wspierając sie
                  okragłym stołem
                  • helenka17 No dobra 20.02.06, 20:34
                    Może dowiem się czegoś nowego.
                    To koniec końców czerwoni stracili władzę? Czy nie?
                    Zatem informuję ŻE, I OWSZEM STRACILI.
                    I to jest właśnie największy kłopot dla tych, którzy koniecznie chcą powiązać
                    GW i Michnika z komunistami. Na oko trudno się to wiąże.

A czy Bank BPH ma udziały RMF - czy nie ma?
                    Ten bank od prezesa Quandta, sprzedaży budynku nie będącego jego własnoscią i
                    pieniążków Pana Huszczy? (Miller - Moskwa)
                    A czy pierwsi pracownicy RMF, którzy tę stację zbudowali wynosili gruz i ziemię
                    własnymi rękami z fortu - czy nie wynosili?
                    A czy Tyczyńskiemu udostępniono "za bezdurno" francuską licencję na radio
                    muzyczne ("Radio Fun" - z którgo wzięła się nazwa Radio Małopolska Fun" - RMF)
                    - czy nie udostępniono?
                    A czy wiceminister i minister spraw wewnętrznych w rządzie Mazowieckiego -
                    Krzysztof Kozłowski - to ma udziały w stacji - czy nie ma?
                    A pożyczał Tyczyńskiemu pieniądze na start - czy nie?

Oczywiście , że Tyczyński nie stworzył RMF podpierając się okrągłym stołem. A
                    czym?

Czym innym był RMF w początkach wolnej Polski, a czym innym jest dziś imperium
                    zdolne - i nie bez racji - sięgać po telewizję. Życzę temu imperium dobrze,
                    żeby nie było niedomówień.

Kłopot moich interlokutorów polega na tym, że nie są zdolni wskazać tego CZEGOŚ
                    co w tamtych czasach miało być lepsze od okrągłego stołu. Ponadto - w
                    przeciwieństwie do Ciebie - większość tutejszych bywalców sikała wtedy w
                    majtki. I trudno się z nimi gada o tym, co dla mnie było esencją życia i
                    zapewne najlepszymi jego latami. Komuna rozpadła się na moich oczach. I jeśli
                    ktoś sądzi dziś, że komuna może tyle, ile wtedy, to trzeba by może urządzić
                    mu "Back to the future"? (c:
                    H.
                    • Gość: Smok Podwarszawski zasadnicze pytanie o tytuł prawny do 1 nru GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 06:47
                      Helenko. Większość co napisałaś i sugerujesz jako fakty, to plotki. Dyskusja
                      jest o GW i AGORZE. Mam jedno , mnie się wydaje zasadnicze pytanie .
                      Kto miał tytuł prawny do pierwszego numeru Gazety Wyborczej ?
                    • helenka17 Re: No dobra 21.02.06, 10:37
                      Helenko. Większość co napisałaś i sugerujesz jako fakty, to plotki. Dyskusja
                      jest o GW i AGORZE. Mam jedno , mnie się wydaje zasadnicze pytanie .
                      Kto miał tytuł prawny do pierwszego numeru Gazety Wyborczej ?

Taaak?

No dobra. A co konkretnie jest plotką, Smoku ? To, że zostawiam furteczkę
                      domniemania w moich retorycznych bądź co bądź pytaniach nie oznacza, że można
                      je okreslać jako plotki.
                      Więc napisz konkretnie co jest plotką, a wtedy wyciągamy stare gazety, nowe KRS-
                      y i mówimy PRZE-PRA-SZAM.
                      Jazda.

Dyskusja jest o GW i o AGORZE. A kto wspominał że Tyczyński nie wspierał się na
                      Okrągłym Stole? Ja?
                      Zatem jeśli przykład odpowiada Tobie, to jest dobry - a jeśli mnie, to jest
                      zły. Rozumiem.

Z chęcią udzielę też odpowiedzi na Twoje jedno, zasadnicze pytanie:

Nie wiem kto mam tytuł prawny do pierwszego numeru "Gazety Wyborczej".
                      Osobiście także tego nie sprawdzałam, albowiem w chwili ukazywania się 1.
                      numeru GW byłam akurat daleko stąd.
                      Nie - nie w Ameryce.
                      • Gość: Smok Podwarszawski Re: No dobra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:25
                        Helenko. Chętnie porozmawiam na KRSy ale wpierw sprawdż kto był pierwszym
                        właścicielem-wydawcą Gazety. Ja jestem gotów w kwestiach poruszonych przez
                        Ciebie. Także przygotuj się i nie udawaj , że nie wiesz gdzie to sprawdzić :-)
                        • Gość: jazzinator Re: No dobra Smoku nie doczekasz się odpowiedzi IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 21.02.06, 16:02
                          Helenka zajęta jest teraz Apelem do Narodu i swojej pomiętej gazetki,nie zna
                          tez odpowiedzi (lub nie chce znać co na jedno wychodzi) na Twoje
                          pytanie.Zauważyłem że nie lubi odpowiadać na pytania a jeśli już to
                          agresją,tylko czekam aż zrobi z Ciebie tępaka ,niedouka i Bóg raczy wiedzieć co
                          jeszcze,nie odpuszczaj jej jednak,bo wtedy Helenka rośnie ,przynajmniej w
                          swoich oczach o cyborgach nie wspomnę.
                        • helenka17 Idę sprawdzać 21.02.06, 17:15
                          - bo nie wiem.
                          A nie udaję, że nie wiem, gdzie to sprawdzić.
                          Zarzut jest nietrafiony.
                          Nie zawsze mam wprawdzie czas na sprawdzanie tego, czego akuratnie nie wiem.
                          Ale się przysiądę.
                          Zawsze lepiej się rozmawia o konkretach.
                          A konkret był taki: skąd GW wzięła pieniądze na gazetę?
                          No to skoro wiesz jak było, to wiesz także, skąd wzięła.
                          No to napisz może, co?
                          Bo ja nie wiem skąd wzięła.
                          Nie słyszałam natomiast, by ktoś domagał się od Gazety lub od AGORY zwrotu
                          jakichś kwot.
                          A kąsek jest nośny i niejeden by go chętnie nagłośnił.

BTW co z odpowiedzią na pozostałe kwestie?

H.
                          • Gość: Smok Re: Idę sprawdzać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 17:57
                            Helenko. Nawet książka została wydana na ten temat
                            • helenka17 Książka nie pozew 21.02.06, 23:54
                              która? Ta wspominana tutaj? P.red.Remuszki?
                        • helenka17 Z góry też przepraszam za tego jegomościa pod Tobą 21.02.06, 17:23
                          , który żyje w świecie swoich marzeń, a także w przekonaniu, że jestem
                          posiadaczem lub przynajmniej pracownikiem prześwietnej spółki na "A".
                          Ja zaś chytrze nie wyprowadzam go z błędu, bo takie przekonanie zajmuje mu
                          mnóstwo czasu i energii, od czego się całkiem ładnie zaslinia i wypisuje coraz
                          to weselsze historie.
                          I sądzi, że z tego coś wyniknie.
                          Jeszcze raz przepraszam, człowiek nie zawsze ma wpływ na to, obok kogo stoi na
                          ulicy. A w sieci - tym bardziej.
                          H.
        • Gość: rec Re: Pożyczyłam im z renty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 16:17
          Pieniądze na Gazetę Wyborczą dała Polonia tylko dlatego, że miała to być gazeta
          polska, służąca polskiej racji stanu. W perfidny sposób przechwycili ją ci co z
          Polską nie mają dużych więzi.
          • helenka17 Polonia, powiadasz... 18.02.06, 16:29
            A kto konkretnie? Moskal, czy Kobylański?

Ach! Już wiem, to pewnie mowa o Towarzystwie łączności z Polakami za
            Granicą"Polonia", takiej przybudówce MSW, która nawet miała własne pismo,
            miesięcznik "Polska- Nasza Ojczyzna", wydawany przez PolskąAgencję Interpress
            (wylęgarnię kadr dla WSI).
            Ale coś mi się nie chce wierzyć, żeby to oni akurat pozyczyli pieniądze na
            zrobienie "Wyborczej"...

Mam pewnien kłopot z Twoją wiarygodnością. Twoja pojszczyzna jest niestety
            tłumaczona "na żywca" z angielskiego. Żaden Polak posługujący się na co dzień
            poprawną polszczyzną nie powie "dużych więzi", ale raczej "silnych".

I tak mój Panie polonusie z Greenpoint/Jackowo - wyszło szydło z worka.
        • helenka17 No przecież to teraz nie kosztuje tyle 18.02.06, 16:20
          , ile wtedy. To skąd Ci tyle pożyczę?
          Dziś na rynku jest ok 6300 tytułów, i rozpoczęcie wydawania nowego dziennika
          nie kosztuje tyle, ile wtedy.
          A dlaczego za każdym razem nazywasz się inaczej?
          Nie wiem, czy to wzbudza moje zaufanie, jako potencjalnego pożyczkodawcy.
          Przemyśl to.
        • Gość: pracodawca Re: Pożyczyłam im. IP: *.aster.pl 19.02.06, 23:40
          Gość portalu: wydawca napisał(a):

> Bo tez chce sobie zalozyc Gazete taka

To na co czekasz, fruuu...
    • Gość: eeeee Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza IP: *.wolfson.cam.ac.uk 18.02.06, 16:41
      > Michnik chodzil w swetrze z dziurami
      > skad wzieli kase
      > czy to bedzie rozliczone

sprzedal swetr
      • peteen Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 18.02.06, 16:42
        po polsku: "sweter", panie przyjezdny...
        • helenka17 A Ty to skąd wiesz, co on sprzedawał 18.02.06, 18:23
          może "swetr"? (c:
          • Gość: Janek Re: A Ty to skąd wiesz, co on sprzedawał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 18:33
            nie wiem jak chodzi ubrany Prezes RMFu bo mnie to nie obchodzi
            wiem jak sie chodzi ubranym w moim radio
            nigdzie nie napisalem , ze Michnik ukradl, ale jesli rozlicza i pyta innych
            niech napisze skad on majacy 1 sweter wzial pieniadze
            porzadne firma ma zawsze w swojej historii biznesowej jasno to okreslone
            i tak sobie mysle czy Michnik zrzucil sie na Stocznie?

• peteen Re: A Ty to skąd wiesz, co on sprzedawał 18.02.06, 19:05
              a pisząc o "moim radiu" miałeś na myśli które, toruńskie?
              to faktycznie, tam chodzi się w sutannach i habitach...

ps. info o stoczni nie jest wymysłem giewu, dobrze o tym wiesz, a próbujesz
              stosować specyficzną metode obrony: odwrócić pytanie, zamiast nań
              odpowiedzieć...
            • helenka17 Zapytaj w stoczni, wpłaty były imienne. 18.02.06, 19:08
              Jeśli Cię to nie obchodzi, i manifestujesz to w dyskusji, to oznacza niestety,
              że interesuja Cię tylko dowody potwierdzające TWOJĄ teze. A tymczasem każdy ma
              swoje dowody.
              To miłe, że masz własne radio.Miłe jest także, że używasz zarzuconej już,
              nieodmiennej formy tego rzeczownika. Poważam to.
              I owszem, nie napisałeś nigdzie, że Michnik ukradł, ani ja Ci tego nie
              zarzuciałam, jakobyś to gdzieś napisał. Ale nie wszyscy Twoi czytelnicy lub
              słuchacze są durniami.
              Prawwem Michnika jest pytać o to, co Rydzyk zrobił z pieniędzmi powierzonymi mu
              przez starsze Panie bez środków. Prawem Michnika jest poddawać w wątpliwość
              zachowanie i respektowanie prawa przez koncernik Rydzyka.
              A Koncernik Rydzyka niech w tym samym czasie pyta o to samo w drugą stronę.
              Nie jest Twoją rzeczą zabraniać Michnikowi pytania w jego własnej gazecie, o co
              tylko mu się żywnie podoba. Pytać oczywiście - jak sądzę - możesz, ale nie
              licz, że ktoś zwróci na to uwagę.
              Głosząc jakoby porządne firmy miały w swojej historii etc etc popełniasz
              istotny błąd historyczny: poczatki największych firm giną w mrokach niepamięci,
              albo są podkoloryzowywane na użytek przyszłej sławy. Polecam początki firmy
              Standard Oil należącej do mało znanej familii Rockefellerów.
              Niewygodne fakty się przemilcza, a wielu je zmienia. Lub tworzy nowe.
              Mercedes na ten przykład (Daimler Benz) chwali się wprawdzie, że zrobił
              samochód dla Hitlera, ale nie chwali się tym, że przejęta przezeń fabryka
              Maybach zbudowała clou swej potęgi na fabrykowaniu silników do Panter i
              Tygrysów.
              A któż z dzisiejszych nabywców Maybacha o tym wie?
              Żaden.
              Ponadto - być może dla braku inteligencji - nie widzę związku pomiędzy
              zrzuceniem się Michnika na stocznię, a nieznanymi losami kasy zagarnietej przez
              Rydzyka. To, że jej darczyńcy nie domagają się jej zwrotu nie oznacza w
              porządnym państwie, że Rydzyk mógł z nią zrobić co mu się podoba. Nie mógł.
              Ponawiam pytanie:

Kto i kiedy upomniał się o pieniądze które dał lub pozyczył AGORZE, czy Gazecie
              Wyborczej, a ona mu nie oddała?
              Kładź dowody na stole, a nie bij piany, bo szkoda miejsca.

BTW: ja także nie wiem, dlaczego taka porządna spółka giełdowa jak AGORA nie
              opublikowała nic o swoim powstaniu i rozwoju. Ja bym opublikowała. A może
              przeciwnie, opublikowali, tylko Pan Remuszko nie zamierza o tym pisać?
              H.
              • Gość: jazzinator Do Janka! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 17:13
                Prymitywne sztuczki socjotechniczne Helenek(rodzaj niewiadomy do końca)są
                porażające,nie dośc że stara sie za wszelką cenę bronić skompromitowanej już
                ostatecznie osoby Michnika,to na dodatek czyni to metodą Kalego,Michnik może
                zadawać tendencyjne pytania ,Michnikowi ostateczne też można lecz któż to
                zauważy?jednocześnie widać wyrażnie iż własnych przmuśleń bądż spostrzeżeń brak
                Helenkom jak na lekarstwo,posługując sie zacytowanymi bądz
                przepisywanymi "rewelacjami"np na temat Mercedesa,grzeszy tym samym co zarzuca
                innym.Wspomagana przez etatowe cyborgi,pragnie zrobić wrażenie na adwersarzu że
                jest On osamotniony w wymianie poglądów i wogóle najlepiej coby sie zamknął bo
                nie ma prawa mieć racji.Familia(ulubiony zwrot mający zastąpić rodzina)
                Rockefellerów była zdaje się twórcami loży masońskiej w ameryce i
                przeflancowała swoje godło na 1-no dolarówce? jakiez to podobieństwo do do
                historii Michnika? Posługuje sie tu skrótami,aby tylko zaznaczyc że Janek zadał
                bardzo niewygodne pytanie które wywołuje za kazdym razem falę wściekłości wśród
                ludzi którym Polska bardzo nie pasuje.
        • Gość: Kutr Kutr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:36
          To takie czepianie się czy "swetr" czy "sweter" świadczy o ubóstwie językowym
          polskiej mowy. Są dwie formy, formą pochodzącą od dopełniacza słowa
          "sweter-swetra" jest właśnie "swetr". Podobnie jak "kuter" - "kutr"
          • peteen wiedza z telewizyjnego technikum rolniczego? 20.02.06, 12:39
            pan nam tu nową gramatykę języka polskiego wymyślasz...
            no dobrze, skoro masz z tym problem:
            słownik języka polskiego
            sweter (Wilga)
            rz. mnż I, D. ~tra ‘rodzaj bluzy lub żakietu z dzianiny wełnianej, bawełnianej
            lub ze sztucznego włókna’
            słownik poprawnej polszczyzny
            sweter (PWN)
            (nie: swetr)
            m IV, D swetra: Sweter damski, męski. Sweter wełniany. Włożyć sweter (nie:
            swetr)
    • Gość: rem. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 18:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • helenka17 Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 18.02.06, 18:47
        Czyta się mile , ładna polszczyzna, dość wyszukana. Poczucie humoru.
        Autor wydaje się być zdziwiony, że korporacja broni swoich interesów.
        Ja bym nie była.
        Ale nie kupię tej książki, bo jej reklama mnie nie przekonała.
        Ale na swoje usprawiedliwienie przyznam, że się wahałam.
        No zresztą - nie wiem jeszcze. Zobaczymy.
        H.
        • Gość: Janek Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 20:18
          nie slucham tak jak mysli peteen radia Rydzyka ani tez nie nawoluje zeby ktos
          nie sluchal bo zbyt szanuje wole kazdego czlowieka, juz jezeli to bardziej
          przeszkadza mi istnienie rozowej mandarynki w Polsacie ,
          nikt nic nie musi i basta, kazdy slucha to co lubi
          uwazam tez, ze Michnik, nie ma prawa rozliczac Rydzyka z pieniedzy, wszak to
          nie publiczny grosz
          kto dal i uwaza , ze pieniadze zostaly zmarnowane czy tez zlajdaczone ma Sad do
          ktorego powinien sie zwrocic , Michnik zas poki co Sedzia nie jest
          • seven Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 18.02.06, 20:22
            Gość portalu: Janek napisał(a):

> przeszkadza mi istnienie rozowej mandarynki w Polsacie ,

to jest rozowa >landrynka< ;/ nic sie facet nie znasz ...
            • Gość: Janek Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 20:25
              o o to ty seven dobry jestes
              • seven Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 18.02.06, 20:27
                przynajmniej jak sie na czyms nie znam, to nie zabieram glosu, dzieki czemu sie nie osmieszam :)
                • tempe Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 18.02.06, 20:50
                  a ja
                  jeśli już zabieram głos to potem głos oddaję
          • helenka17 Zwróć uwagę 19.02.06, 12:32
            , że jak narazie, to tylko Ty zamierzasz rozliczać kogokolwiek. Nazwisko
            Michnika wymieniasz z podziwu godną cierpliwością, ale niestety mam
            podejrzenia, że mentalnie ktoś tu został ukształtowany w minmionym okresie.
            Albowiem istnieje takie - dość popularne w świecie - zjawisko , jak kontrolna
            funkcja mediów. Zetknąłeś się z czymś takim?
            Kontrolna funkcja mediów sprawia, że Gazeta Wyborcza, którą nie wiedzieć czemu
            nazywasz Michnikiem, nie ma prawa - ale obowiązek - jako medium zadawać
            pytania, co się mianowicie stało z pieniędzmi oddanymi Rydzykowi na stocznię.
            Te media, które od podobnych pytań trzymają się z dala są(dla mnie) moralnie
            podejrzane. Np pewien ukazujący się w Krakowie dziennik, (którego tytułu nie
            mogę sobie jakoś przypomnieć, bo na to nie zasługuje) uchodzi za szpicę
            lustracji, a jednoczesnie kombinuje jak może, żeby nie dotykać tematów
            śmierdzących (Tishman, Studium B), albo godzących w interesy spółki, która go
            wydaje. I to właśnie jest zniewolenie prasy.
            Sądząc, że to (stocznia) nie są publiczne pieniądze zasadniczo się mylisz,
            albowiem właśnie na publiczny cel zostały zebrane.

Czy ja się doczekam jakiegoś konkretu?

Zatem jeśli znasz kogoś, komu Gazeta, albo AGORA, albo też Twój Michnik
            osobiście są winni pieniądze, to dawaj linki, pisz kto to, rozsyłaj wszędzie -
            a nie bij piany. Bo powtarzasz po kilkakroć to samo i nic z tego nie wynika.
            Poza tym oczywiście, że wszyscy już wiedzą, że mając dziurawy sweter nie można
            wydawać gazety.
            H.
            • Gość: jazzinator Re: Zwróć uwagę Helenko na dowody Ewy! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 17:22
              Dopominałaś sie to masz! Oczywiście nie byłabyś soba gdybyś tego nie wykpiła bo
              kpina to sa Twoje główne argumenty,corac wiecej radości sprawia mi jednak Twoja
              indolencja i korzystanie z innych żródeł niż własny rozum i inteligencja.
              • helenka17 Dobry człowieku 19.02.06, 18:10
                , czy wy nie rozumiecie, co się do Was pisze?
    • Gość: i. Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 21:04
      na PO, i takie są efekty
      • helenka17 Koniecznie chciałeś coś dopisać 19.02.06, 12:36
        , i z rozpędu, oraz z niechęci do PO, pomyliły Ci się wątki.
        Agresja nie jest dobrym doradcą.
      • Gość: kiko Skąd wzieli pieniadze na G. Wyborczą ????????? IP: *.net.autocom.pl 19.02.06, 12:37
        Właśnie, dobry wątek ! Skąd pieniądze i Kto za tym stoi ????
        • Gość: kiko Re: Skąd wzieli pieniadze na G. Wyborczą ???????? IP: *.net.autocom.pl 19.02.06, 12:38
          I dlaczego baby są z reguły głupie????
          • peteen Re: Skąd wzieli pieniadze na G. Wyborczą ???????? 19.02.06, 14:33
            kiko, skąd w tobie tyle samokrytyki, imponujesz mi trochę...
            • Gość: kiko Re: Skąd wzieli pieniadze na G. Wyborczą ???????? IP: *.net.autocom.pl 19.02.06, 16:00
              Dziękuję, petenie. Prawda, że sprytnie to rozegrałam?
              Tym bardziej, że jak pamiętasz od każdej reguły są zwykle wyjątki...
    • Gość: ewa Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 15:43
      www.wprost.pl/ar/?O=86452
      • Gość: mo Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 15:44
        skąd wzięli poieniądze to każdy, wie
        może link ?
    • hutniczek3 Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 19.02.06, 15:55
      A Magdalenka ?za sprzedanie narodu pewnie coś dostali.Reklamówki Milera z
      Moskiewskimi dolcami?Państwo Izrael też coś pewnie dało. Oni sobie w biedzie
      pomagają.Stara zasada szukac u innych niech się kłucą a my spokojnie
      tacy "święci".
      • helenka17 Niech się kłucą, niech 19.02.06, 18:08
        kłuc - kłuc.
        • Gość: jazzinator I ci Helenko,sama sie czepiasz literówek Hutniczka IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 19:54
          A tak pyskowałaś ,tak sie wymądrzałas kiedyś!?
          • Gość: jazzinator O! - gada. Bez nakręcania... coś takiego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 19:59
            • Gość: jazzinator Kuter nie podszywaj sie i nie gadaj tyle . IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 20:15
              • longwehicle Re: Jazzinator,wibrator..jakie skojarzenia!!;o)) 19.02.06, 20:17

• Gość: Jazzinator Ty zostaw Freuda w spokoju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:29
                  , bo to przecież Żyd. A wiesz, że ja Żydów - to tak nie bałdzo...
                  • Gość: jazzinator [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:30
                    • Gość: jazzinator [...] IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 20:49
                • Gość: jazzinator Jestem wzruszony do głębi,pochlebstwem!!!! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 20:29
          • helenka17 Chcesz się zabawić? 19.02.06, 20:27
            Napisałam do Ciebie grzecznie, żebyś sobie poszukał innych koleżanek.
            Zrozum , że nikt mi nie pałci za robienie Ciebie od początku.
            Naprawy nie pomagają.
            Przejdź więc z łaski swojej na drugą stronę ulicy - i próbuj porozumienia
            na swoim poziomie. Tak będzie lepiej. Zostałeś publicznie poniżony oraz
            ośmieszony i trudno Ci się z tym pogodzić. To jest psychologicznie dość
            oczywiste. Nieustanne robienie z Ciebie durnia nikomu nie przynosi ani
            satysfakcji, ani chwały. Dopuść wreszcie do siebie, że części tematów
            najzwyczajniej nie ogarniasz, a części nie dopuszczasz do siebie.
            Ani merytoryczny z Ciebie partner do rozmowy (bo nie wiesz podstawowych
            rzeczy) - ani emocjonalny (bo mylą Ci się poziomy komunikatu).
            Ale ambicje przeszkadzają Ci to dostrzec i zrozumieć.
            Możesz się czuć zwolniony z odpowiadania na moje posty i komentowania ich.
            Nieudolne napaści, które uprawiasz wyglądają zabawnie - ale tylko w oczach osób
            pozbawionych współczucia.

Odsuń się.

H.
            • Gość: jazzinator Re: Chcesz się zabawić? IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 20:41
              Helenko całą gamę marzeń przede mną rozpostarłeś,aż mi Cie żal,poczytaj swoje
              wypowiedzi a jeśli coś tam masz pod sufitem to sie sama odsuniesz,ja moge
              sie "kompromitować" jedynie w Twoich wyblakłych oczętach i tych cyborgów
              przejścowych lub przedatowanych,no ale wiesz przeciesz że mnie to całkiem po
              prostu fruwa.Nie wysilaj więc swej resztki jaką posiadasz bo to daremny trud.
              • Gość: ortograf pała z ortografii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:46
                pseudointeligenciku z nandu (pracujesz tam tylko, czyś się dorobił kawiarenki
                na kradzieżach?), jak się zdenerwujesz, to walisz straszne "babole"

i dobrze! o to chodzi, żebyś się miotał, pomiocie!
                • Gość: jazzinator Re: pała z ortografii IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 20:52
                  Nic tak nie cieszy jak wściekłość która jak widać przeżera Twoje paluchy
                  klikające po tłustej klawiaturze
                  • Gość: ortograf pała z interpunkcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:00
                    ależ tępi ci byli agenci
                    • Gość: jazzinator Re: pała z interpunkcji IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 21:13
                      Nie moja wina !
                      • Gość: ortograf że byłeś agentem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:14
                        wyłącznie twoja!
                        • Gość: jazzinator Z Ciebie to raczej jest Pantograf ? IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 21:18
                          Jak sie podłaczysz tak se pojedziesz!
                        • Gość: jazzinator jedni są byli inni są terażniejsi lub przyszli !a IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 21:21
                          A Ty Pantograf do których należysz?
    • Gość: . Z Izraela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 18:37
      Z Izraela. No i przede wszystkim od amerykańskich żydów. Przecież w każdym kraju
      świata musi być interes żydowski
      • Gość: kiko Re: Z Izraela i o hilence.... IP: *.net.autocom.pl 19.02.06, 21:20
        Tak ich rozdiasporowało...
        A biedna hilenka z tą swoją tandetną wyniosłością i pozorami znajomości tematu
        ( jakiegokolwiek zresztą) to smutne zjawisko...
        • Gość: Janek Re: Z Izraela i o hilence.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:24
          helenka probowala nawet pouczac mnie , ze rola mediow jest min.kontrola tego co
          sie dzieje dookola
          tak tak uzyla slowa kontrola
          pomylila sobie z " rozmowa kontrolowana"
          • Gość: jazzinator Drogi Janku,bo Helenka jest Wiedżminem tego forum IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 21:26
          • helenka17 Re: Z Izraela i o hilence.... 19.02.06, 21:58
            ...i do tego kłamczuszek... ale nie nazbyt lotny.

Nie użyłam słowa "kontrola".
            Pomyliło Ci się zapewne z racji kontaktów z poprzednim miejscem pracy, w którym
            słowo kontrola musiało być w częstym użyciu.
            Użyłam słowa "kontrolna".
            Ale ono widziane z daleka wygląda podobnie. Może czas na "vision express"?

Oto cytat:
            "Albowiem istnieje takie - dość popularne w świecie - zjawisko , jak kontrolna
            funkcja mediów. Zetknąłeś się z czymś takim?"

Tym samym mogę podziękować za odpowiedż, choć udzieloną nie wprost (c:
            Nie zetknąłeś się.
            W życiu.
            Nawet nie wiesz o czym mowa.
            No pa.
            H.
        • Gość: jazzinator Re: Z Izraela i o hilence.... IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 21:24
          Kiko,nie wiem czy dobrze odmieniasz? czu to jest ta Helenka ? czy ten Hell?
          • Gość: lol Re: Z Izraela i o hilence.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:26
            to ze wy, pisiaki, macie rozdwojenie jazni i raz piszecie jako kobieta, a raz jako mezczyzna, to nie
            znaczy, ze normalni ludzie tez tak maja.
            • Gość: jazzinator Lol,więc jesteś normalny? nie zazdroszczę Ci ? IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 21:37
          • Gość: Janek Re: Z Izraela i o hilence.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 21:29
            ona jest Hell
            • Gość: kiko Re: Z Izraela i o hilence.... IP: *.net.autocom.pl 19.02.06, 22:15
              kiedyś nazwałam Szanowną Helenkę - "hilenka" i tak mi zostało.... Było to w
              okresie , kiedy brzydko się w stosunku do mnie zachowywała...
              Widzę, że w ogóle nie potrafi inaczej....
        • helenka17 Kiziu? 19.02.06, 22:13
          Czy napewno chcesz, żebym sobie o Tobie przypomniała?
          Bo widzę, że się dopominasz.
          • Gość: jazzinator Hilenko,rybeńko nie strasz bo jest takie powiedzon IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 22:22
            że się.... my się zimy nie boimy ,kominiarzem też straszono mnie jak byłem
            niegrzeczny i miałem 3latka,nie kompromituj sie lwico.kropka
            • Gość: kiko [...] IP: *.net.autocom.pl 19.02.06, 22:29
            • helenka17 A może tak 19.02.06, 22:33
              ...na poczatek nauczyłbyś się czytać to, co do CIEBIE piszę? To by nie
              zaszkodziło.
              Samrkula-autocom została zdiagnozowana dawno i dość precyzyjnie. Nie potrafię
              leczyć uzależnień - ale potrafię się nimi posługiwać. A Wy ZAWSZE łykacie
              przynętę.
              Polemiki z Tobą prowadzą donikąd. Z powodów ujawnionych wcześniej.
              Trudno Ci się z tym pogodzić?
              Odnośnie do słowa "kompromitacja", w formie czasownikowej, to zalecałabym
              ostrożność, bo to obce słowo - i może Ci wybuchnąć w rękach.
              H.
              • Gość: Janek Re: A może tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 23:11
                helenko
                kto cie tego belkotu uczyl
                • Gość: jazzinator Janku Ona to ma z samouczka IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 23:17
                  • Gość: kiko Re: Janku Ona to ma z samouczka IP: *.net.autocom.pl 19.02.06, 23:20
                    Zauważcie, że pani H. próbuje naśladować Trudnego.
                    Trudny w spódnicy???
                    • Gość: Janek Re: Janku Ona to ma z samouczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 23:22
                      jak sie w PO cienko porobilo to od razu orientacje pozmieniali
              • Gość: jazzinator Re: A może tak IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 23:26
                Powiedziała mi Helenka że sie moich słów nie lęka
                Cóż tu począć z tą Helenką trzeba to załatwić ręką.(oczywiście klapsa
                świntucho,klapsa)
                • helenka17 Ślicznie wyglądacie w tej zagródce 20.02.06, 00:23
                  biegacie sobie w kółko, komentujecie sami siebie. Miły widok.
                  Tak jak to już napisałam, połkniecie każdą przynętę. Nawet malowany gwóźdź.
                  No pa.
                  H.
                  • Gość: jazzinator Tobie Hilenko nikt nie dorówna w wyglądzie IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 20.02.06, 00:39
                    wygladasz ,wygladasz,wyglądasz i nic... Ci nie dorówna
              • Gość: jazzinator Re: A może tak IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 20.02.06, 00:26
                "Odnośnie do słowa kompromitacja" ten zwrot wywołał faktycznie wybuch śmiechu
                z mojej strony,może Ty Helenko lepiej tańca byś uczyła?
                • helenka17 Z Twojej strony - powiadasz? 20.02.06, 00:56
                  To pewnie śmiał się ktoś stojący blisko Ciebie.
                  To zdumiewające, jak taki zawzięty jegomość mógł się uchować bez podstawowej
                  wiedzy o języku?
                  Nie wiem doprawdy.

Pozycz sobie kredki woskowe
                  i zapisz sobie, że tylko "odnośnie do".
                  Spotkanie z nieznanym często boli.
                  A konwersując ze mną spotkałeś się z nieznanym na każdej prawie stronie. Tak
                  sądzę po nerwowości komentarzy.
                  Zanim więc zapadniesz się głębniej
                  i będziesz sądzić o poprawnej polszczyźnie
                  na podstawie potocznej polszczyzny,
                  to rozważ sobie dylemat taki oto,
                  że odnosić można
                  tylko coś DO czegoś.
                  To na tym właśnie polega istota odnoszenia.
                  Przypuszczałam, że miałam lepszych od Ciebie nauczycieli.
                  Ale nie przypuszczałam, że o tyle lepszych.
                  Napisz coś jeszcze - koniecznie.
                  H.
                  • Gość: jazzinator Re: Z Twojej strony - powiadasz?z mojej Heleno! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 20.02.06, 19:25
                    No i nie dośc że mamy nowego prof.Miodka, to dodatkowo specjalistkę psychologii
                    diagnozująca małolatów jak i psychiatrę zajmujaca sie moim unerwieniem.To
                    wszystko jedna osoba-Helena-wcielenie intelektu,wiedzy wszelakiej i wielu
                    innych przymiotów.Niestety posiada tez braki,jak każdy człowiek,tak więc brak
                    skromności jest tylko jednym z najmnieszych braków.Psyche Heleny posiada nie
                    mniej mankamentów,jak choćby zbudowana na płaszczyżnie ukrytych kompleksów,
                    niepewnośc własnych wartości.Psychicznie, kliniczny przykład wtórnej agresji
                    wobec zagrożenia,przejawiajacy sie okresowymi atakami.
                    Ale dość zartów,Twoi śp.nauczyciele w grobie by sie poprzewracali czytajac te
                    brednie które wypisujesz.Niestety Prymitywizm był bardzo bliski
                    Socrealizmowi,podobnie u Ciebie ,przedkładasz formę nad treść.W kazdym razie
                    jesteś ciągle nadzieją tego śmiesznego forum.
                    • helenka17 Ale ciele - łojezu 20.02.06, 19:59
      • flamengista konkretnie - chyba od Sorosa 21.02.06, 11:04
        przez Fundację Batorego. Inna sprawa, że GW wcale się z tym specjalnie nie
        kryje. I słusznie, bo to uczciwa postawa. Prezentuje linię proizraelską - jak
        ktoś nie lubi, to niech nie czyta:)

Mnie natomiast bardziej nurtuje pytanie, skąd o. Rydzyk znalazł pieniądze na
        rozkręcenie interesu z Radiem Maryja. Teraz to finansują emeryci i Kobylański z
        Urugwaju. Ale na początku musiał mieć jakiś kapitał...
    • Gość: jazzinator Longi czyżby nowy atak apopleksji? puszczają nerwy IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 19.02.06, 21:00
      Najbardziej spodobało mi się to O)))
    • Gość: Franek Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza IP: *.aster.pl 19.02.06, 23:38
      Od o.Rydzyka. Zorganizował zbiórkę i kasa była.
    • Gość: administratywista Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 20.02.06, 00:20
      Trwajcie!
      • helenka17 A kiedy tak wołają z dala 20.02.06, 00:25
        ...to nie zawsze słychać, czy wołają

"ma trwać"

czy może

"trwa mać"

(c:
        • Gość: jazzinator Gra półsłówek?połóż się już spać Helenko! IP: *.nandu / *.nandu.com.pl 20.02.06, 00:34
          zaczynasz tracić kontrole nad sobą.Niech Ci sie przyśni tenis w porcie i chyży
          rój.
    • serwal Skąd wzięli pieniądze na "GW"? 20.02.06, 15:43
      Wzięli od tych osób, którym schlebiają na swych łamach.
      • helenka17 No właśnie 20.02.06, 20:05
        , przecież pisałam, że im pożyczyłam - i teraz mi schlebiają. Czyż nie?
        W każdym prawie numerze jest coś pochlebnego o Helence.
        Czytajcie uważnie.
    • mika9930 Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 20.02.06, 20:40
      POLSKA DLA POLAKÓW.POLSKA MOIM DOMEM.POLSKA PONAD WSZYSTKO.
      • helenka17 Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 20.02.06, 20:44
        Ziemia jest płaska. Kopernik to pedał. I Żyd
        • mika9930 Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 20.02.06, 20:47
          Lejce ci się pomieszały.
          • helenka17 Noo - faktycznie. 20.02.06, 20:49
            A co to som lejce?
          • Gość: konfiskator Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 21:13
            mika9930, panuj nad sobą
            żeby tak łamać prawo lub regulamin ze az [...]
            • mika9930 Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 20.02.06, 21:23
              Gość portalu: konfiskator napisał(a):

> mika9930, panuj nad sobą
              > żeby tak łamać prawo lub regulamin ze az [...]
              Przepraszam-konfiskatorze.
      • helenka17 Re: Skad wzieli pieniadze na G Wyborcza 20.02.06, 20:45
        mika9930 napisał:

> POLSKA DLA POLAKÓW.POLSKA MOIM DOMEM.POLSKA PONAD WSZYSTKO.
        ZIEMIA DLA ZIEMNIAKÓW. ZIEMNIAK MOIM DOMEM. ZIEMNIAK PONAD WSZYSTKO
        • mika9930 [...] 20.02.06, 20:51
          • mika9930 Do helci 17 20.02.06, 21:15
            Cała Polska w cieniu gwiazdy dawida
            • helenka17 Naturalnie. 20.02.06, 22:06
              najgłębszy cień jest w Łowiczu, jak się słyszy. Ale i w kieleckim są niezłe
              wyniki.
              U nas w Krakowie jakoś obleci.
              A ile ramionek ma gwiazda na twojej choince w Boże Narodzenie?
              Pięć?
              Tak Ci zostało z lat pięć - dziesiątych, kiedy Bat'ko Stalin rozdawał cukierki?
              • Gość: antyjanek Re: Naturalnie. IP: 149.156.84.* 21.02.06, 17:34
                Społeczeństwo

Żyd, Polak, katolik - próba zrozumienia
                Autor: dirgone
                Data: 20.02.06, 23:14 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                Po obejrzeniu filmu ze zjazdu miłosników Radia Maryja, ziejących nienawiścia
                do żydów i Żydów (prawde mówiąc to nie rozumiem, których oni tak naprawdę
                nienawidzą - czy osoby pochodzenia żydowskiego, czyli Żydów, czy osoby
                wyznania mojżeszowego, czyli żydów. A co z żydami - Polakami i Żydami -
                katolikami?) zaczęłam się zastanawiać nad tym, jak ci ludzie potrafią
                pogodzić swoją religijność z antysemityzmem.

I wyobrazilam sobie taka oto sytuację. Jadę sobie do jakiegos małego
                miasteczka, np. w Meksyku. Meksykanie to ludzie bardzo religijni, z tego co
                mi wiadomo,ale to też jest taka hipotetyczna grupa. Wjeżdżam do tego
                miasteczka i widze, że wszyscy ludzie maja na szyjach medaliki z wizerunkiem
                JPII. We wszystkich szkolach, kościołach, urzędach państwowych, w oknach
                zwykłych domów wszędzie porozwieszane zdjęcia i obrazy JPII, jego matki, jego
                ojca, całej jego rodziny i przyjaciół. Czyli musza go darzyć niezwykłym
                kultem.I nie tylko jego - całą jego rodzinę! Ja jestem ateistką, JPII ani
                mnie grzał, ani ziębił, wiem, że dla wielu ludzi był świętością, dla mnie po
                prostu stał najwyżej w hierarchii kościelnej.Ani nie popieram jego kultu, ani
                go nie potępiam, bo to nie moja sprawa. Ale wiem, że on i jego rodzina byli
                Polakami. No i podchodzę sobie do grupki hipotetycznych Meksykanów,
                przedstawiam się i oczywiście w pierwszych słowach mówię, że jestem Polką.
                Reakcja otoczenia jest dla mnie bardzo zaskakująca - nagle widze nienawiśc w
                oczach, ludzie się ode mnie odsuwają i slyszę "Polacy do domu, Polacy to,
                Polacy tamto, winni całego zła na świecie". Zdziwiona mówię, że przecież
                papiez tez był Polakiem, a oni, że my go do więzienia wsadziliśmy, żyć mu nie
                dalismy, że musial od nas uciec i tak dalej.

Oczywiście wiem, że trudno to porównywać, ale nie ptorafie zrozumiec, jak
                bardzo religijni ludzie mogą nienawidzić Żydów (nie potrafię się zdecydowac
                na wielkość litery, więc uznaję, że chodzi o pochodzenie), skoro Jezus, jego
                matka, jego ojciec, apostolowie i tak dalej chyba tez byli Żydawmi. I żydami
                też, prawda? No bo jeszcze potrafie zrozumieć muzułmanów, oni w końcu maja
                swojego Mahometa i Allaha. chociaz z tego co pamiętam, Jezus według nich też
                był prorokiem,ale to Mahomet jest najwyższym czy jakoś tak.

Dodatkowo zastanawia mnie jedna rzecz - z racji mojej pracy wiem, że w Polsce
                prawdziwych Żydów jest naprawdę niewielu, a żydów to ilość znikoma. W małych
                miasteczkach i na wsiach prawie nikt osobiście nie zna nikogo pochodzenia
                żydowskiego. Antysemityzm bez Żydów?

I jeszcze jedno - według "Polaka Prawdziwego Katolika" wszystko co żydowskie
                jest złe. Jak ci ludzie odnoszą się do elementów kultury żydowskiej w
                kulturze polskiej? albo do tego, że trylogie Sienkiewicza, czyli pochwałę
                Polaków, nakręcił Hoffman? Albo do chałki i faworków? i wielu innych
                żydowskich akcentów?

Od razu napisze, że nie uważam, żeby Polacy byli az takimi wielkimi
                antysemitami, jak to sie ich często kreuje. Moje rozważania dotycza grupy
                radiomaryjnej, chociaż ciekawa jestem, jakby taka Pani Babcia Radiomaryjna
                zareagowała, gdybym ustąpiła jej miejsca w autobusie, a potem pomogła zanieść
                zakupy do domu, a na jej narzekania, że wszystkiemu to winni Żydzi
                powiedziała, że sama nią jestem.

• Re: Żyd, Polak, katolik - próba zrozumienia IP: *.girinst.org
                Gość: Sarmata 21.02.06, 01:12 + odpowiedz

Katolicy nie moga nienawidzic kogokolwiek. JPII podkreslal szczegolny status
                Zydow w chrzescijanstwie. Antysemityzm, jesli jest propagowany oficjalnie
                przez radio maryja, kwalifikuje do ekskomuniki przez KK. Nie wiem wiec czy nie
                jestes przeczulona.

• Re: Żyd, Polak, katolik - próba zrozumienia
                dccircle 21.02.06, 07:58 + odpowiedz

Gość portalu: Sarmata napisał(a):

> Katolicy nie moga nienawidzic kogokolwiek. JPII podkreslal szczegolny status
                > Zydow w chrzescijanstwie. Antysemityzm, jesli jest propagowany oficjalnie
                > przez radio maryja, kwalifikuje do ekskomuniki przez KK. Nie wiem wiec czy nie
                > jestes przeczulona.

Kiedy byłem swego czasu w Krakowie (na dodatek ze swoim chłopakiem), poszliśmy
                na Kazimierz i wypytywaliśmy o drogę do synagogi (to było jeszcze przed moim
                przejściem na judaizm. Jakaś pani - najwyraźniej nie żydówka (sorry, nie mam
                dużego "ż" na klawiaturze), bo mówiła, gdzie "oni" mieszkali przed wojną i w
                getcie, zaprowadziła nas pod samą synagogę, mimo że miała ciężkie torby z
                zakupami i podziękowała za pomoc w niesieniu. A patrzyła na nas z dużą sympatią
                (cóż, mój chłopak, klasyczny Amerykanin, był bardzo ładny - był, bo to były
                chłopak, choć pewnie jest dalej ładny, choć starszy). Nie wyczuliśmy żadnej
                wrogości ani niechęci. Natomiast zdarzały się niechętne spojrzenia, kiedy
                spacerowaliśmy po Kazimierzu, oglądając ślady po mezuzach na budynkach
                zamieszkanych dziś przez Polaków. Czyśby uważali, że wróciliśmy po majątek. Ja,
                szczerze mówiąc, wyglądam trochę na mieszankę polsko-żydowską - może dlatego?
              • Gość: antyjanek link IP: 149.156.84.* 21.02.06, 17:34
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=37187361&v=2&s=0
    • Gość: Smok Bardzo proszę Helenko. Przygotuj się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 18:00
      www.remuszko.pl/gw/
      Ponadto tytuły czasopism możesz sprawdzić w ich rejestrze. Sprawdż to tylko się
      nie zdziw jak odwiedzą Cie pewne służby, które chronią ten układ bo wszytskie
      jeszcze nie są wyczyszczone.
      • helenka17 Smoku 22.02.06, 00:02
        dobrą zasadą BBC jest podawanie informacji po sprawdzeniu jej w dwóch
        niezaleznych źródłach. Mógłbyś wspomóc mnie drugim? Bo Pan Remuszko uznany
        jest - jak rozumiem - za pierwsze.
        H.

BTW: co z odpowiedzią na pozostałe kwestie, oraz
        moje ulubione pytanie:
        czy ktoś się domaga zwrotu?
        H.
        • Gość: Smok Zachodzi już czerwone słoneczko i Nowy Dzień IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 03:37
          Jak na razie Ty podałaś tylko swoje, własne osobiste żródło. No to ja podaję Ci
          również swoje, obok Remuszki. I tak jestem lepszy o jedno zródło :-)
          Tymczasem rencina dla Agory powoli się kończy. To co było łatwe czyli przejęcie
          tytułu wysokonakładowego, bardzo wysokonakładowego w zamian za tanią i darmową
          sprzeczkę z papcią Wałęsą, juz się konczy.
          Biznes medialny to trudny biznes i Agora musi juz teraz uważać. Oto sygnał
          ostrzegawczy:
          wiadomosci.onet.pl/1265567,11,item.html
          • helenka17 Oj, robi się nieprzyjemnie. 22.02.06, 09:22
            Jakie źródło podałam?
            I czego to było źródło?
            Czy aby na pewno piszesz do właściwej osoby?
            Skoro mowa o finansach GW, czy Agory, to poprosiłam o drugie źródło, poza p.
            red. Remuszko. Zwracam też uwagę, że książka, by najprawdziwsza, nie ma waloru
            pretensji skutecznej. Może być prawdziwym opisem, ale prawdziwy opis - i
            skuteczne pretensje finansowe to nie to samo.
            Piszesz o sprzeczce z Wałęsą, nie wiem o czym mowa, nie byłam przy niej. Ale
            zdaje się podajesz jako rzeczy dowiedzone coś, co szerszej publiczności nie
            jest znane. No to może...?
            To, że Nowy Dzień padł jest zasługą nie jakiejś kończącej się "renciny" ale
            działaniem róznych Springerów, któtrzy zwyczajnie mają więcej kasy na zapleczu.
            O doświadczeniu medialnym Agory (marnym, jak rozumiem) piszesz ex catedra -
            jeśli dobrze pojmuję, to masz większe?
            Przwecież GW radzi sobie bo jest liderem ogłoszeń, a nie dlatego, że ma jakieś
            nierozpoznane, a sugerowane przez ciebie koncesje. To wie każdy, kto choćby
            dotknął tego rynku. Poczytaj badania.
            Koncepcja dziennika lokowanego pomidzy "SE" i GW jest obecna w Agorze chyba od
            5 lat. Bo tam jest sektor niezagospodarowany. A kłopoty GW zaczęły się jak
            sądzę nie z racji jakiejś renciny, lub innego cudu - ale od wściekłego ataku
            Rzepy po ujawnieniu afery Rywina.A dlaczego Rzepa akurat ujawnienie afery
            uznała za dobry moment do ataku? Pozostanie to zagadką.

Jeśli odesłałeś mnie do źródeł, to poczekaj może na wynik tego, co ustalę bez
            stałego nacisku twojej pomocy, generowanej w tonie niepodważalnych dowodów. Bo
            zaczynam mieć wrażenie obcowania z osobą oświeconą. Albo respektujemy wzajemne
            prawo do źródeł. Albo mam tylko cztać i potakiwać. Wybierz sobie.

A moich informacji na razie nie podważasz.

Co z odpowiedzią na pozostałe kwestie?
            (pomijasz moje pytanie już trzeci raz)
            H.
    • Gość: Maleszkowski Zaczęli od 1 dolara. Imperium Agory.Americam dream IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 19:58
      IMPERIUM AGORY:
      Radia:
      1. Radio Zet
      2. Radio Tok FM, m.in. razem z Fundacją Batorego i Spółdzielnią
      Pracy "Polityka", przy wydatnej pomocy Eugeniusza Smolara i wsparciu BBC,
      3. Radio Pogoda ( Warszawa ),
      4. Radio Klasyka,
      5. Radio Karolina ( Śląsk )
      TV, udziały:
      1. Canal + Polska -> platforma cyfrowa Cyfra +
      2. Polsat
      Gazety, czaspoisma:
      1. City Magazine,
      2. Poradnik Domowy,
      3. Cztery Kąty,
      4. Ładny Dom,
      5. Dziecko,
      6. Wiedza i Życie,
      7. Kwietnik,
      8. Bukiety,
      9. Ogrody,
      10. Kuchnia,
      11. Lubię gotować,
      12. Motomagazyn,
      13. Motocykle Świata,
      14. Świat Skuterów,
      15. Metro,
      16. Gazeta Wyborcza,
      17. Tydzień w Bydgoszczy,
      18. Zeszyty Literackie.
      Inwestycje w sieć internetową też są.
      billboardy, reklama zewnętrzna - Art Marketing Syndicate S.A. (AMS)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka