Gość: brawo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:34 Super, niech ktos to wreszcie wyjasni i jak trzeba niech rozpedzi tych Borowieckich i Wilczynskich Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: apopleksja Re: Wraca sprawa podejrzanych wyborów elektorskic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.06, 20:55 Rozczarowani skierowali list do prokuratora generalnego i ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobro z prośba o ponowne zajęcie się sprawą. Dwa tygodnie temu dowiedzieli się, że ich prośba zostanie zrealizowana. ZIOBRO SIĘ ODMIENIA - do ministra Ziobry! Do jasnej anieli - odpmieniac to naziwsko i już, bo mnie tu trafi chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilczyca [...] IP: *.aine.pl 20.02.06, 00:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Apopleksjo kochana 20.02.06, 01:09 ...pragnęuspokoić Twoje skołatane serce: odmienia się albo się nie odmienia. Tym między innymi róznią się nazwiska zakończone samogłoską (nawet polskie) od rzeczowników nie będących nazwiskami, że Marka Hłaskę, Wincentego Kraśkę, Zenona Kliszkę, Aleksandra Fredrę, Władysława Jagiełłę odmieniamy, A Romana Waschko, Marka Waśko, Zofii Kurleto, Zbigniewa Ziobro nie. Jest taki sportowiec, nazywa sę bodaj Hajto. Odmienia się - czy nie? H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apokalipsis Helenko1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 05:05 odmieniają się i te Twoje Hajty, i Waśki i inne - gadasz głupoty, przecież to już było. Podoba mi sie krucjata przeciwko nieodmienianiu nawiska Ziobry. I słusznie. On nie jes ponad zadnyhm prawem, w tym prawem jezykowym. Nawisko odmeiniac. Zaraz wkleimy artyków prof. Bajerowej, tylko z roboty przyjdziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
peteen odmieniać, odmieniać... 20.02.06, 13:10 widzimisię różnych Ziobrów nie słuchać... ostatnio w tej sprawie (o Ziobrze) wypowiadał się prof. Bralczyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Jesli ktos mysli logicznie i zna dowody... IP: 87.206.247.* 20.02.06, 16:56 ... to oczywista staje sie sprawa sfalszowania wyborow. Zreszta zostalo to opisane i przedyskutowane juz na tym forum wielokrotnie. Jako studentowi nie miesci mi sie w glowie, ze rektor z ekipa maja czelnosc tak jawnie oszukiwac pracownikow, studentow i wszystkich zainteresowanych. Przeciez jesli dobrze rzadzili, to by ich wybrano! Na szczescie klamstwo jest jak bumerang - po pewnym czasie wraca i uderza rzucajacego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blazej Mazur Re: Jesli ktos mysli logicznie i zna dowody... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.02.06, 19:03 W krótkim artykule trudno jest wyjaśnić bardziej zawiłe sprawy, więc małe uzupełnienie/przypomnienie: 1. Wyniki wyborów były kwestionowane nie tylko ze względu na kilkunastokrotne wzrosty poparcia. Wybory odbywały się w 2 turach, równolegle do Kolegium Elektorów (wybierającego rektora) i np. do Rad Wydziałów. Z całych wyborów, wyniki które ogłoszono dla II tury do Kolegium Elektorów mocno odstają, są „niepasującym kawałkiem”, wydają się zupełnie nieprawdopodobne i niewytłumaczalne. Można to streścić w 3 pytaniach: -jeśli preferencje wyborców rzeczywiście zmieniły się między I a II turą, to dlaczego dotyczy to tylko wyborów do Kolegium Elektorów, a nie do rad wydziałowych? -jeśli wyborcy rzeczywiście chcieli kogo innego wybrać do rad wydziałowych a kogo innego do Kolegium Elektorów (choć nigdy tak nie było), to dlaczego ten efekt wystąpił tylko w II turze? -jeśli wyborcy rzeczywiście chcieli wybrać kogo innego do rad wydziałów, a kogo innego do Kolegium Elektorów, i zadziałała jakaś niewytłumaczalna siła sprawiająca, że ujawniło się to dopiero w II turze, to dlaczego ten efekt wystąpił na jednych wydziałach, a na innych nie? 2. Ale kuriozalność wyników to nie wszystko. Zaszokowani wyborcy po ogłoszeniu wyników sami na piśmie deklarowali na kogo głosowali. Te deklaracje były następnie weryfikowane – odbierane indywidualnie i w sposób poufny przez osoby „publicznego zaufania” w AE. Odbywało się to w taki sposób, że jawny był tylko ostateczny wynik, a nie poszczególne deklaracje – wobec tego nikt nie był poddany presji. Wyniki po weryfikacji znacząco różniły się od tych ogłoszonych przez Komisję Wyborczą. 3. Oraz rzecz trzecia i najważniejsza: Jeśli uwzględni się głosy według deklaracji wyborców a nie według ogłoszonych wyników, to wspomniane na początku sprzeczności znikają. Gdyby ogłoszono „dziwne” wyniki, ale nikt by ich nie kwestionował, sprawa nie byłaby tak poważna. Podobnie, gdyby wyniki były spójne, można byłoby nie przejmować się deklaracjami wyborców. Ale w tym przypadku te dwa fakty wzajemnie się potwierdzają co sprawia, że w ogłoszone oficjalnie wyniki w AE chyba prawie nikt nie wierzy. Teraz jeśli chodzi o prokuraturę: -prokuratura przesłuchała Komisję Wyborczą ale nie przesłuchała wyborców, którzy twierdzą że głosowali inaczej, choć dysponowała wszystkimi oświadczeniami wyborców -uzasadnienie (uchylonego) postanowienia o umorzeniu śledztwa może wydawać się mało przekonujące. Tu cytat: „Część członków komisji, w tym przewodnicząca Zofia Cichoń, wyraziło pogląd, że sfałszowanie wyborów było technicznie niemożliwe, m.in. z uwagi na konieczność współdziałania wielu osób czy też dorobienia kluczy czy plombownic.” oto inny cytat: [źródło: postanowienie o umorzeniu śledztwa z 15 XII 2005, uchylone] „-Może były jeszcze inne plombownice? -W dzisiejszych czasach podrobienie takiego narzędzia jest dziecinne łatwe. Nie obchodzi mnie jednak, czy były inne egzemplarze. Ja mam swoją i dbam o nią jak o własne dziecko – zaręcza przewodnicząca.” [źródło: R. Romanowski „Co się stało z Akademią?” GW Kraków, 24.VI.2005.] W sytuacji kiedy urny (zrobione z kartonu) były przez 2 noce przechowywane na terenie AE, zabezpieczone były zwykłymi zamkami i plombami z plasteliny – nie wydaje mi się, żeby w XXI wieku można było twierdzić, że „sfałszowanie było technicznie niemożliwe”. Tu chodzi o godność ludzką, o zupełnie podstawową przyzwoitość i uczciwość a nie o rozgrywki polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Jesli ktos mysli logicznie i zna dowody... IP: *.ae.krakow.pl 21.02.06, 09:55 >>Ale kuriozalność wyników to nie wszystko. Zaszokowani wyborcy po ogłoszeniu wyników sami na piśmie deklarowali na kogo głosowali. Te deklaracje były następnie weryfikowane – odbierane indywidualnie i w sposób poufny przez osoby „publicznego zaufania” w AE. Odbywało się to w taki sposób, że jawny był tylko ostateczny wynik, a nie poszczególne deklaracje – wobec tego nikt nie był poddany presji. Wyniki po weryfikacji znacząco różniły się od tych ogłoszonych przez Komisję Wyborczą<< Pytam kto te deklaracje podpisywał? Pracuję na AE i nikt z czymś takim do mnie nie przychodził. Wniosek z tego jest tylko jeden, że każda ze stron tego konfliktu próbuje każdego przekonać, że ma rację i nie koniecznie robi to uczciwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blazej Mazur Re: Jesli ktos mysli logicznie i zna dowody... IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.06, 18:45 > Pytam kto te deklaracje podpisywał? Pracuję na AE i nikt z czymś takim do mnie > nie przychodził. > Wniosek z tego jest tylko jeden, że każda ze stron tego konfliktu próbuje > każdego przekonać, że ma rację i nie koniecznie robi to uczciwie... Np. ja podpisywałem. Nie wiem dlaczego nikt do Pani/Pana nie przychodził. Może łatwiej byłoby na to odpowiedzieć gdyby się Pan/Pani podpisał/a - bo sprawy rozgrywały się różnie na różnych wydziałach. Poprzez google można bez trudu odszukać stronę www na której umieszczone są dokumenty pokazujące przykład kto i kiedy zbierał deklaracje wyborców. Tu nie ma "stron" - bo ludzie twierdzący że z wyborami jest coś nie tak są bardzo różni, nie tworzą opcji politycznej. Większość z nich nie chce się po prostu zgodzić na takie pogwałcenie podstawowych zasad moralnych. Wyjaśnienie sprawy wyborów a najlepiej ich powtórzenie jest niezbędne i niestety nie zostało dotąd przeprowadzone i to jest podstawowy problem. Jeśli zarzuca mi Pan/Pani nieuczciwość to proszę to albo udowodnić albo cofnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an Re: Wraca sprawa sfałszowanych wyborów IP: *.chello.pl 20.02.06, 19:15 moze wreszcie rozgonia te przegniłe towarzystwo z AE które sfałszowało tak bezczelnie wybory. W końcy nie jesteśmy Azerbejdzanem, i takie oszustwa powinny byc przykadnie pietnowane przez rząd pod sztandarami PIS u... Panie ziobro, jak Pan to dobrze rozegra i przypilnuje śledztwa zyska pan u mnie na plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ae man Re: Wraca sprawa podejrzanych wyborów elektorskic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 22:13 Ten komuszy REKTOR POWINIEN JUŻ DAWNO SIEDZIEĆ to sekretarzyna z PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wraca sprawa podejrzanych wyborów elektorskic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 23:10 podobnie jak p. Wilczynski ktoremu grunt sie coraz bardziej pali pod nogami. Moze wreszcie zrealizuje swoje pogrozki i sie wyniesie do Warszawy. Ale to pewno kolejne deklaracje bez pokrycia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysza Re: Wraca sprawa podejrzanych wyborów elektorskic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 14:09 Niewazne czy z PZPR czy z Hamasu, byle dobrze rzadzil i nie oszukiwal. A Borowiecki niestety zeszmacil sie przekretem. Mam nadzieje ze nie beda mowic "jaki pan, taki kram". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ae Re: Wraca sprawa podejrzanych wyborów elektorskic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 21:21 wilczyński sie wyniesie do warsawki do instytutu filmowego Odorowiczki , reka rekę myje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: Wraca sprawa podejrzanych wyborów elektorskic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 22:56 Jasna sprawa, ze swoim wygladem bedzie cieciem. A jako doswiadczony aktywista dopilnuje reelkecje dziedziczki na nastepna kadencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vtr Re: Wraca sprawa podejrzanych wyborów elektorskic IP: *.chello.pl 22.02.06, 00:35 Nie czepiajcie sie jego pzprowskiej przeszlosci, tu nie o to chodzi. Chodzi natomiast o to, zeby ukarac Borowieckiego i ludzi, ktorzy w tym maczali palce, o daznosc do demokracji w Polsce i zasygnalizowanie tego, ze lamanie podstawowych zasad nie obejdzie sie bez kary. Zgadzacie sie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna masa Re: Wraca sprawa podejrzanych wyborów elektorskic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 15:44 Oj, ludzie (?). Trzeba umiec przegrać, a wy sie czepiacie Borowieckiego dlatego, że należał do PZPR? Nawiasem mówiąc, studiowałem w tamtych czasach na WSE, zdecydowana większość pracowników naukowych garnęła się sama do PZPR. Nawet ci , co dzisiaj poubierali szaty antykomunistycznych rycerzy. Wytłumaczcie mi do cholery, co jest grane, przecież prokuratura oddaliła sprawę? To też poplecznicy Borowieckiego? Nie dość jadu w tym kraju? Pawlaki się w was odzywają,z granatami w ręce: Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie!!! Wstydzę się, że mój syn tam studiuje. Będę go namawiał , aby się przeniósł na inną uczelnię. Zohydzacie mi wspaniałe lata spędzone na tej uczelni, wspaniałą atmosferę tam panującą. Na szczęście wówczas nie było - takich jak wy -nawiedzonych i mściwych porąbańców. Przypomina mi to sytuację z wyborami prezydenckimi i próbami zdeawuowania wyniku Kwaśniewskiego przez radiomaryjnych nawiedzeńców. Jesteście dokładnie tacy sami, żenujący i jadowici. Nie udało się wygrać normalnie, to szukacie pomocy u Ziobry? Nie wstyd wam? U niego ???? Czego wy się teraz na tej uczelni uczycie? Tak ma wyglądać WASZA - NIE DAJ BOŻE - późniejsza praca na jakichkolwiek stanowiskach? Po cholerę wy tam w ogóle studiujecie? Po co zabieracie miejsca tym, którzy to naprawdę chcą robic , i to robić dobrze! Cieszy was ręczne sterowanie prawem? Obyście sami - lub wasi bliscy - niedługo nie dostali w taki sam dokładnie sposób we własną dupę. A może to właśnie jest wam potrzebne. To ponoć najlepszy sposób na nabywanie rozumu przez normalnych inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Wraca sprawa podejrzanych wyborów elektorskic IP: 87.206.247.* 23.02.06, 02:35 No ladny post napisales, dobrze sie czyta. Duzo o nienawisci i nawet jakas tam puenta, aczkolwiek nad tym popracuj duzo. Nie identyfikuj nikogo z ekstremistami, nie wydawaj pochopnych sadow. Masz zauwazalne tendencje do uogolnien (ja sie nie mam za Radzilbym Ci rowniez zapoznac sie z komentarzami zamieszczonymi pod poprzednimi artykulami. Albo pomyslec chwile. I moze dojdziesz do wniosku, ze duza czesc z ludzi, ktorzy sa przeciw falszowaniu wyborow, nie kieruje sie zawiscia do rektora. Zgadzam sie z Toba, jego PZPRowska przeszlosc nie ma tu zbyt wiele do czynienia. Szkoda tylko, ze oszustwo wyborcze jest zbyt oczywiste. Mniej goryczy i zlosci, a wiecej konkretow. A syn jest pelnoletni i sam moze chyba zdecydowac gdzie chce studiowac;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna masa Re: Wraca sprawa podejrzanych wyborów elektorskic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:43 Dziękuję Ci Jaśku za wykład, jednakże zawiera on mało treści i jeszcze mniej formy. Zarzucasz mi uogólnienia, radzisz popracować. Rady zawsze przyjmuję, nigdy ich za dużo.Szczególnie gdy są dobre. Jest to jednak w tym przypadku jak z przysłowiowa belką i drzazgą w swoim i cudzym oku. Zgadzam się z częścią postów, natomiast większość z nich , niestety, jest przesycona jadem i nienawiścią i to własnie spowodowało moją , tak sformułowaną, reakcję. Pomyśl, czy można będzie za rzetelne uznać wyniki kolejnego postępowania prokuratorskiego prowadzonego pod naciskiem Ziobry? Przecież od razu widać, że chodzi o uwalenie "postkomucha". Pożyjesz trochę dłużej na tym świecie i przekonasz się, że świat nie jest czarno - biały. Że prawica to cacy, a lewica zawsze be. I to własnie chciałem wykazać pisząc ten trochę chaotyczny post.I że gryzienie po kostkach jest domeną kundli, bo to jest ich strefa. CBDO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prorektor Re: Wraca sprawa podejrzanych wyborów elektorskic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 01:37 Borowiecki przykręcił srubę paru chałturnikom, którzy pracowali na 5 etatach w róznych profesjonaych szkołach finansów i gotowania na gazie. I teraz sie odgrywają licząc, że sie rektor zmieni i dalej bedzie można latać z chałtury na chałturę a ubezpieczenie i składke na emerturę dalej będą opłacać frajery z Rakowickiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Wraca sprawa podejrzanych wyborów elektorskic IP: *.chello.pl 24.02.06, 02:14 Absolutnie zgadzam sie z Toba (Jasna Maso), ze prowadzenie sledztwa przez tych samych prokuratorow bedzie tylko i wylacznie kompromitacja wymiaru sprawiedliwosci. Przy okazji nie jestem fanem Ziobry (a nawet antyfanem) i "prawicy" jako takiej i, dla mnie przynajmniej, liczy sie tylko to, ze skoro bylo oszustwo, to odpowiedzialni za nie powinni poniesc stosowna kare. Z postow rzeczywiscie wynika to, ze chodzi o uwalenie "postkomucha", niemniej jednak w calej tej sprawie chodzi tylko i wylacznie o wybory. Przynajmniej tak rozumuje prof. Osiewalski, a to on ma tu najwiecej do gadania. QED. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna masa Re: Wraca sprawa podejrzanych wyborów elektorskic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 09:00 Jeszcze jedno, Jasku. Wczoraj przeczytałem , że zwrócono się do Ziobry o ponowne zbadanie bardzo niejasnej - najdelikatniej mówiąc - sprawy Rydzyka i akcji Stoczni Gdańskiej. Otóż odpowiedział on, że nie będzie ponownego wszczynania prokuratorskiego postępowania, ponieważ juz było i nic nie wykazało. A że był to ewidentny przekręt, to chyba nie muszę przypominać. Retorycznie zapytam więc, jak zatem traktować ponowne wszczęcie postępowania prokuratorskiego w sprawie wyborów w AE? Czy to nie jest ewidentny przykład politycznego działania? I jeszcze jedno. Ja wczesniej napisałem, że będę namawiał syna do zmiany uczelni, a nie, że go będę do tego przymuszał. Czujesz różnicę? Chciałbym ci też przekazać, że opinie studentów Waszej uczelni w sprawie wyborów są bardzo różne i to też o czymś świadczy! Nieprawdaż? Pozdrawiam i życzę sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: Wraca sprawa podejrzanych wyborów elektorskic IP: *.chello.pl 28.02.06, 01:30 Wydaje mi sie Jasna Maso, ze zbaczasz troche z tematu. Nie chodzi wszakze o Ziobre, ktorego swoja droga poglady, zachowania i jakosc rozumowania rozmijaja sie kompletnie z moimi, a o przekret wyborczy rektora AE i jego ekipy. Co do braci studenckiej, to oczywiscie ze zdania sa podzielone, jednakowoz wiekszosc z nich (moge Cie zapewnic), poki sie tym w ogole interesowala, uwazala ze przekret byl. W calej sprawie chodzi tylko i wylacznie o czystosc, klarownosc i przejrzystosc w postepowaniu, a nie o to czy minister sprawiedliwosci jest dewocyjnym, fanatycznym, zaklamanym sluchaczem i bywalcem rozglosni rydzyka. Nie zgadzasz sie? Odpowiedz Link Zgłoś