Gość: Milosz IP: *.adsl.inetia.pl 20.02.06, 12:53 www.rondomogilskie.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? czyli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 12:59 spieprzaj dziadu do Sosnowca... Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: Prawie jak Rondo 20.02.06, 13:08 Gość portalu: Milosz napisał(a): > www.rondomogilskie.prv.pl widzę, że PISowi wolontariusze mający obrzydzić krakowianom Majchrowskiego już zaczęli działać, prosze prosze co za pomysł a jaka stronka tylko że to wszystko szyte jest bardzo grubym ściegiem, akurat was obchodzi jakiekolwiek rondo w Krakowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? nie uważałeś buraque IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 13:35 nie uważałeś na szkoleniach lektorów partyjnych, nie mówi się grubym ściegiem tylko grubymi nićmi szyte... Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Re: nie uważałeś buraque 20.02.06, 13:50 Gość portalu: ? napisał(a): > nie uważałeś na szkoleniach lektorów partyjnych, nie mówi się grubym ściegiem > tylko grubymi nićmi szyte... aha już wiem: ty jesteś ten drugi, od podbijania wątku Odpowiedz Link Zgłoś
moniak22 Re: Plakaty ośmieszające Jacka M. 21.02.06, 11:13 krakow.naszemiasto.pl/wydarzenia/571483.html Przeciwnicy prezydenta Krakowa zaatakowali. Wczoraj rano wokół ronda Mogilskiego pojawiły się plakaty z hasłami "Prawie jak rondo... inwestycja zlecona przez... Jacka Majchrowskiego". Umieszczono też na nich adres prywatnej strony internetowej poświęconej działalności prezydentowi. Na stronie www.rondomogilskie.prv.pl znalazło się szereg zarzutów wobec Jacka Majchrowskiego w sprawie: ronda, Rynku, niezgodnych z prawem odznaczeń "Honoris Gratia", poparcia ułaskawienia byłego wiceministra Zbigniewa Sobotki oraz dotowanie studiów urzędników magistrackich na uczelni, której prezydent był współzałożycielem. Autorzy plakatów i strony internetowej piętnują przeciąganie budowy i zdemolowanie ronda Mogilskiego, opieszałość w podejmowaniu decyzji i narażenie miasta na straty finansowe. Nie podoba im się także przeciąganie remontu Rynku Głównego, niszczący sposób prowadzenia tam badań archeologicznych. Marcin Helbin, rzecznik prasowy prezydenta Krakowa przyznał, że w taki sposób "zaatakowano" prezydenta po raz pierwszy. - Plakaty zostaną zerwane. Były zawieszone nielegalnie - dodał. - To zaśmiecanie miasta. Wiemy, że musiał to zrobić kontrkandydat Jacka Majchrowskiego do fotela prezydenckiego. Pytani przez nas politycy Platformy Obywatelskiej, Prawa i Sprawiedliwości i Ligi Polskich Rodzin byli wyraźnie zaskoczeni pojawieniem się plakatów i stanowczo zaprzeczyli, by ich partie miały z tym coś wspólnego. Paru opozycyjnych wobec prezydenta radnych pospieszyło na rondo, by plakaty obejrzeć, ale żadnemu się nie udało, bo zniknęły one w błyskawicznym tempie. - Około 13.30 zobaczyłam mężczyznę w cywilnym ubraniu, który energicznie zrywał plakaty. Potem pojawiła się kilkuosobowa ekipa w kamizelkach odblaskowych. Jegomość w cywilu poganiał ich, by pracowali szybciej. Jedyny pożytek z tej akcji jest taki, że przy okazji usunęli inne szpetne plakaty, które wisiały tam od wyborów - opowiadała czytelniczka "GK". KOMENTUJE DLA NAS MACIEJ TWARÓG, radny LPR - Gratuluję służbom podległym prezydentowi szybkiej akcji likwidowania plakatów piętnujących ich szefa. Szkoda, że w tak błyskawicznym tempie nie usuwają one na przykład błota pośniegowego, które zalega na ulicach miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary Re: Plakaty ośmieszające Jacka M. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 16:28 Ciekawe, że jakakolwiek krytyka polityka musi zawsze spotkać się z zarzutem, że ma podłoże polityczne. Czy nie można skrytykować kogoś po prostu za złe postępki, niezależnie od tego z jakiej partii pochodzi krytykujący czy krytykowany? Ja też uważam rządy Majchrowskiego za szkodliwe dla Krakowa. Przygnębia mnie widok Mogilskiego, jak również przepastne dziury i koleiny w głównych nawet ulicach miasta. Jestem ofiarą zasiedlenia Górki Narodowej mieszkańcami lokali komunalnych i teraz zamiast na spokojnym osiedlu mieszkam na śmietniku. Pakowanie publicznych pieniędzy w prywatną uczelnię to skandal, podobnie jak popieranie swoich kolesi z magistratu. Czy mnie też zarzucicie, że jestem z PISu? A może z LPR? pozdrawiam mary Odpowiedz Link Zgłoś