Dodaj do ulubionych

POLSKI KATOLIKU ! (ZA)WSTYDŹ SIĘ !!

26.11.02, 15:33
Twoja religia to mieszanina średniowiecznego i kontrreformacyjnego
chrześcijaństwa zaprawiona prymitywnym, chłopskim i drobnomieszczańskim
nacjonalizmem i antysemityzmem.
Nie przestrzegasz żadnego podstawowego przykazania ani nauk ewangelicznych
(np. miłość bliźniego, nadstawianie drugiego policzka, modlitwa "w ukryciu":
nie na pokaz, itd, itp)
Twoja religijnośc to religijnośc prymitywnego buraka. Nie znasz podstawowych
prawd wiary, wierzysz w gusła i zabobony, ktore twój kościół oficjalnie
potępia. Uwielbiasz pielgrzymkowe i procesyjne pochody. Uprawiasz kult
obrazów i "swiętych" figurek. Wbrew znaczeniu słowa "katolicki" (o ile
kiedykolwiek sie dowiesz co ono oznacza)jestes ksenofobem i mistrzem
nietolerancji.
Najlepiej się czujesz mogąc komuś (dosłownie lub w przenośni) dokopać, a
najlepiej jak tym ktosiem jest Żyd, Niemiec, liberał, itp.
Twoja bliska zeru,wiedza o świecie kształtowana jest przez prymitywnych
duchownych i media w rodzaju radiomaryja i nasz dziennik.

A najśmieszniejsze w tym, że jestes z tego dumny. Zaprawdę,zaprawdę boki
zrywać.

P.S. Szanownych czytelników TP i"Znaku" nie proszę bynajmniej o wybaczenie.
Oni wiedzą, ża mam rację. Bo oni stanowia jakieś 0,01 % polskich katolików.

Obserwuj wątek
    • Gość: gph Re: POLSKI KATOLIKU ! (ZA)WSTYDŹ SIĘ !! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.11.02, 16:02
      shanti napisał:

>> A najśmieszniejsze w tym, że jestes z tego dumny. Zaprawdę,zaprawdę boki
      > zrywać.

a Ty z czego jesteś dumny (dumna?)? z wypisywania tych "odkrywczych"
      sloganów?? robisz coś ku temu, żeby zmienić społeczeństwo?? czy tylko się tu
      bezsensownie żyłujesz kiciu?
    • marceliszpak Re: POLSKI KATOLIKU ! (ZA)WSTYDŹ SIĘ !! 26.11.02, 16:24
      sam sie sobie dziwie ze na to odpisuje :)

shanti napisał:

> Twoja religia to mieszanina średniowiecznego i kontrreformacyjnego
      > chrześcijaństwa zaprawiona prymitywnym, chłopskim i drobnomieszczańskim
      > nacjonalizmem i antysemityzmem.

well ... cos mi sie wydaje ze masz na mysli ten zlepek praw koscielnych ,
      strych zwyczajow , mitow .... zwaz ze mowimy o religii ktora liczy sobie
      troche lat i kazdy ja na swoj sposob ksztaltowal wiec znajdziesz tam troche
      wszystkiego

> Nie przestrzegasz żadnego podstawowego przykazania ani nauk ewangelicznych
      > (np. miłość bliźniego, nadstawianie drugiego policzka, modlitwa "w ukryciu":
      > nie na pokaz, itd, itp)

cierpisz na ten sam grzech co pewna czesc wyklinanych przez ciebie czlonkow
      kosciola - stosujesz szkodliwe uogolnienia. znam naprawde duzo ludzi ktorzy
      przykazania traktuja naprawde serio. poza tym jakby ni bylo w istote
      chrzescijanstwa jest wpisany grzech i przebaczenie

> Twoja religijnośc to religijnośc prymitywnego buraka.

chcesz dyskutowac , czy obrzucac ludzi blotem? to stwierdzenie nie jest zbyt
      merytoryczne (no chyba ze chciales tutaj wyladowac swoja frustracje)

> Nie znasz podstawowych
      > prawd wiary, wierzysz w gusła i zabobony, ktore twój kościół oficjalnie
      > potępia. Uwielbiasz pielgrzymkowe i procesyjne pochody. Uprawiasz kult
      > obrazów i "swiętych" figurek. Wbrew znaczeniu słowa "katolicki" (o ile
      > kiedykolwiek sie dowiesz co ono oznacza)jestes ksenofobem i mistrzem
      > nietolerancji.

znow uogolniasz

> Najlepiej się czujesz mogąc komuś (dosłownie lub w przenośni) dokopać, a
      > najlepiej jak tym ktosiem jest Żyd, Niemiec, liberał, itp.

sorry to juz sa pierdoly (ale sie rymlo :) ) gwarantuje ci ze statystyczny
      straszny katolik zdecydowanie woli dokopac sasiadce , sprzedawczyni ... itp ,
      niz szukac jakiegos zyda czy liberala (jedni i drudzy wystepuja w ilosciach
      sladowych w polsce)

> Twoja bliska zeru,wiedza o świecie kształtowana jest przez prymitywnych
      > duchownych i media w rodzaju radiomaryja i nasz dziennik

znow uogolnienia radio maryja ma sluchalnosc gdzies okolo 5 mln osob (jesli sie
      nie myle) wiec mowimy o jakis 15 % katolikow. jasne ze jest to szkodliwe ale
      znow nie opluwaj wszystkich katolikow za ten wypadek przy pracy

najsmieszniejsze jest to ze w wielu kwestiach masz po czesci racje i to jest
      bardzo smutne ale ... nigdy nie stosuj odpowiezialnosci zbiorowej bo kiedys
      ktos zastosuje ja wobec ciebie.
    • Gość: Jaxx Buractwo IP: *.lama.net.pl / 192.168.4.* 26.11.02, 16:53
      Niestety tak. Trudno oczekiwać od prymitywnego buraka że będzie pałał wiarą
      czysta, wielką i przepełniona tolerancją. Buractwo przejawia się w każdej
      dziedzinie, nie tylko w wierze.

I dziwić się nie ma czemu a denerwowac tym bardziej bo z buractwem jest jak z
      głupotą. Jest wieczne, pleni się niezmiernie i jest nieuleczalne niestety.

Pozdrawiam
    • ja-wam-pokaze Re: POLSKI KATOLIKU ! (ZA)WSTYDŹ SIĘ !! 26.11.02, 18:12
      Ciekwaym jaka jest twoja religia i co okazujesz jako jej
      reprezentant. Mam nadzieję, że nie jesteś kimś, kto narobi
      szumu, obrazi mnóstwo ludzi i ucieknie od dyskusji...
      • skks Re: POLSKI KATOLIKU ! (ZA)WSTYDŹ SIĘ !! 26.11.02, 19:04
        :((((
        Bardzo rzadko wchodzę na takie wątki a pierwszy raz /no może drugi/ odpisuję.
        Wkurwiłeś mnie Shanti!!! i to strasznie!!! tym co napisałeś.
        Niestety masz rację:(
        Twoje słowa choć brzydkie, uogólniajace, niesprawiedliwie podane, są jednak
        prawdziwe! Czy się to komus podoba czy nie!
        I piszesz pod wpływen ostatniej "nagonki" na cud Ojca dyrektora, jesteś
        sfrustrowany / a to przywilej naszego Frustrata forumowego:)/ faktami z
        publikatorów:(
        Ale "daj se luz", to już "ostatnie miesiące" naszego Ojca dyr.
        Poprostu przegiął pałę jak przegina wielu księży, katolików, żydów, muzułman,
        ewangelików! a przede wzystkim polityków!
        • silmarillion2 Re: POLSKI KATOLIKU ! (ZA)WSTYDŹ SIĘ !! 26.11.02, 23:10
          hLe hłe a tos im shanti dowalił!!
          ale zgadzam sie z kazdym zdaniem, polski katolicyzm to głownie ciemnogrod i
          hipokryzja.

Do marceliszpak: po pierwsze 15 % czy piec milionow to nie jest chlopie wypadek
          przy pracy: tak dzialaja wszzystkie sekty: najpierw pranie mozgu, potem
          kieszeni oszolomow. a po drugie skad masz statystyki co do ilosci katolikow w
          tym kraju?? Jak bierzesz klesze informacje, ze 95 % ludzi w Polsce to katolicy,
          to chyba cos ci sie poje..ło, wystarczyloby, zeby tzw. katolicy musiel;i
          opodatkowac sie na koscioł, tak jak np. w Niemczech, a zobaczyłbys, ilu by
          zostało chetnych. Mnie czarni na pewno licza, (chociaz jestem niewierzacy i
          kosciol mam gdzies), bo byłem chrzczony, ale wkorwia mnie, ze czarni ciagle
          wyciagaja łapy po cudze ( z podatkow) pieniadze, a bandytom pokroju rydzyka
          wszystko uchodzi na sucho. taka pojeb..na rzeczywistosc
          • marceliszpak Re: POLSKI KATOLIKU ! (ZA)WSTYDŹ SIĘ !! 27.11.02, 10:28
            silmarillion2 napisał:

> hLe hłe a tos im shanti dowalił!!
            > ale zgadzam sie z kazdym zdaniem, polski katolicyzm to głownie ciemnogrod i
            > hipokryzja.
            >
            > Do marceliszpak: po pierwsze 15 % czy piec milionow to nie jest chlopie
            wypadek
            >
            > przy pracy: tak dzialaja wszzystkie sekty: najpierw pranie mozgu, potem
            > kieszeni oszolomow. a po drugie skad masz statystyki co do ilosci katolikow w
            > tym kraju?? Jak bierzesz klesze informacje, ze 95 % ludzi w Polsce to
            katolicy,

obliczalem ze w polsce jest kolo 30 mln katolikow , niech ci bedzie ze jest ich
            25 mln to wciaz jest okolo 20 %.

> to chyba cos ci sie poje..ło, wystarczyloby, zeby tzw. katolicy musiel;i
            > opodatkowac sie na koscioł, tak jak np. w Niemczech, a zobaczyłbys, ilu by
            > zostało chetnych. Mnie czarni na pewno licza, (chociaz jestem niewierzacy i
            > kosciol mam gdzies), bo byłem chrzczony, ale wkorwia mnie, ze czarni ciagle
            > wyciagaja łapy po cudze ( z podatkow) pieniadze, a bandytom pokroju rydzyka
            > wszystko uchodzi na sucho. taka pojeb..na rzeczywistosc

ale to sa dwie rozne rzeczy : to ile jest katolikow od tego ile z tych
            katolikow by placilo na kosciol. poza tym nie wiem czemu sie dziwisz polski
            kosciol jest taki jak polskie spoleczenstwo. kazdy wyciaga reke po cudze.
            smutne jest w tym wszystkim to ze kosciol powinien byc czysty ... ale to jest
            utopia ... tez mnie wkurza zachowanie wielu dostojnikow kosciola ale daleki
            jestem od opluwania wszystkich i wszystkiego bo z tego nic nie wynika.

houk marceli
    • shanti Re: POLSKI KATOLIKU ! (ZA)WSTYDŹ SIĘ !! 27.11.02, 09:35
      Nikt nie stwierdził, iż nie jest tak jak napisałem. Jedyny poważny zarzut, to
      ten, że uogólniam.
      No pewnie, że uogólniam. Jak diagnozuję religijnośc zdecydowanej większości
      społeczenstwa to trudno nie uogólniać, nieprawdaż? Wyjątki tylko potwierdzają
      regułę.
      A jaki był mój cel? Taki, aby katolicy, którzy jeszcze myślą "coś" z tym
      zrobili. Nie wiem co, bo nie jestem katolikiem, ale mieszkam w Polsce i
      wolałbym, aby religijnośc (a to b. ważne)wiekszości była tu inna niz jest.
      pzdr.
      • Gość: Bond MAAX,7-y kopisto z Lewicy... IP: 213.171.64.* 27.11.02, 11:11
        shanti napisał:
        > A jaki był mój cel? Taki, aby katolicy, którzy jeszcze myślą "coś" z tym
        > zrobili. Nie wiem co, bo nie jestem katolikiem, ale mieszkam w Polsce i
        > wolałbym, aby religijnośc (a to b. ważne)wiekszości była tu inna niz jest.
        > pzdr.
        Predzej osiagnąłbys swój cel robiąc to "coś" po prostu w portki,bracie
        Shitti!.Akurat zawartosc ich bylaby wtedy tożsama z merytoryką twojego "pawia"
        na tym portalu.Na Lewicy dostales po kocim ryju i liczysz na to,ze tutaj
        znajdziesz kilku chetnych szambonurkow,ktorzy,żeby kupic FIM, odmawiaja sobie
        codziennego łyka denaturatu.A nie wolałbyś,żeby Strażnica byla drukowana na
        miekkim papierze?Bo to b. ważne!!
        • maaax Bond-Polak-skatolik? 27.11.02, 12:04
          Gość portalu: Bond
          Bond? Rozumiem. Nick mówi o człowieku. Chciałbys byc J. Bondem a jesteś chory
          psychicznie, to teraz już Napoleony niemodne???

napisał:

> shanti napisał:
          > > A jaki był mój cel? Taki, aby katolicy, którzy jeszcze myślą "coś" z tym
          > > zrobili. Nie wiem co, bo nie jestem katolikiem, ale mieszkam w Polsce i
          > > wolałbym, aby religijnośc (a to b. ważne)wiekszości była tu inna niz jest.
          > > pzdr.
          > Predzej osiagnąłbys swój cel robiąc to "coś" po prostu w portki,bracie
          > Shitti!.Akurat zawartosc ich bylaby wtedy tożsama z merytoryką
          twojego "pawia"
          > na tym portalu.Na Lewicy dostales po kocim ryju i liczysz na to,ze tutaj
          > znajdziesz kilku chetnych szambonurkow,ktorzy,żeby kupic FIM, odmawiaja sobie
          > codziennego łyka denaturatu.A nie wolałbyś,żeby Strażnica byla drukowana na
          > miekkim papierze?Bo to b. ważne!!

Typowy Polak-skatolik (to od skatologii- niech ci przeczytają w SWO to sie
          dowiesz co to znaczy)
      • Gość: Snoop Re: POLSKI KATOLIKU ! (ZA)WSTYDŹ SIĘ !! IP: *.chello.pl / *.chello.pl 27.11.02, 16:18
        Ciekaw jestem czy cię to kręci, kiedy piszesz, tyle w tym emocji, napisz
        koniecznie czy podczas pisania odczuwałaś podniecenie, a może onanizowałaś
        się ???
        ;-)))))))))))))))
    • ip.168.103.126 A ja sie wstydze wierzacych ktorym sie wydaje 27.11.02, 17:39
      ze to wlasnie oni wiedza na czym polega wiara i uwazaja za konieczne nam o tym
      powiedziec. Pilnuj swojej duszy o moja sie nie martw.

shanti napisał:

> Twoja religia to mieszanina średniowiecznego i kontrreformacyjnego
      > chrześcijaństwa zaprawiona prymitywnym, chłopskim i drobnomieszczańskim
      > nacjonalizmem i antysemityzmem.
      > Nie przestrzegasz żadnego podstawowego przykazania ani nauk ewangelicznych
      > (np. miłość bliźniego, nadstawianie drugiego policzka, modlitwa "w ukryciu":
      > nie na pokaz, itd, itp)
      > Twoja religijnośc to religijnośc prymitywnego buraka. Nie znasz podstawowych
      > prawd wiary, wierzysz w gusła i zabobony, ktore twój kościół oficjalnie
      > potępia. Uwielbiasz pielgrzymkowe i procesyjne pochody. Uprawiasz kult
      > obrazów i "swiętych" figurek. Wbrew znaczeniu słowa "katolicki" (o ile
      > kiedykolwiek sie dowiesz co ono oznacza)jestes ksenofobem i mistrzem
      > nietolerancji.
      > Najlepiej się czujesz mogąc komuś (dosłownie lub w przenośni) dokopać, a
      > najlepiej jak tym ktosiem jest Żyd, Niemiec, liberał, itp.
      > Twoja bliska zeru,wiedza o świecie kształtowana jest przez prymitywnych
      > duchownych i media w rodzaju radiomaryja i nasz dziennik.
      >
      > A najśmieszniejsze w tym, że jestes z tego dumny. Zaprawdę,zaprawdę boki
      > zrywać.
      >
      > P.S. Szanownych czytelników TP i"Znaku" nie proszę bynajmniej o wybaczenie.
      > Oni wiedzą, ża mam rację. Bo oni stanowia jakieś 0,01 % polskich katolików.
      >
      >
    • Gość: Roz Re: POLSKI KATOLIKU ! (ZA)WSTYDŹ SIĘ !! IP: *.bratniak.krakow.pl 27.11.02, 20:21
      To smutne, co napisał shanti, ale niestety prawdziwe. Jest mi tym bardziej
      smutno, że jestem katolikiem. Pozdrawiam.
    • Gość: maka Re: POLSKI KATOLIKU ! (ZA)WSTYDŹ SIĘ !! IP: *.solutions.net.pl / *.west.tarnow.pl 27.11.02, 20:50
      A ja myślę,że ciemnogród zdarza się w każdym narodzie i w każdej wierze-
      zobaczcie co dzieje się np. w islamie(a podobno to bardzo piękna religia tylko
      jest fałszywie wykorzystywana).
      Jesteśmy społeczeństwem mało wykształconym i stosunkowo ubogim ,doświadczenia
      społeczne społeczne i historyczne mamy jakie mamy.Mam jednak nadzieję,że
      wyjdziemy z tego dołka - patrzcie ilu młodych ludzi się uczy.Trzeba tylko dużo
      czasu.
      Przyznaję,że czasami też mnie szlag trafia kiedy spotykam się z ludżmi będącymi
      tylko w gębie katolikami a w czynach- szkoda gadać.
      Nie jestem jakimś zgredem, ale razi mnie ostrość wypowiedzi.Dlaczego od razu na
      noże?
    • shanti Odpowiadam... 28.11.02, 08:53
      Mhm.. tylko komu? Bo przecież nie tym, którzy obrzucają mnie typowymi dla
      polskich katolików inwektywami. Com napisał, napisałem. I podtrzymuję w pełni.
      Amen.
      • Gość: Bond cos tu miauczy... IP: 213.171.64.* 28.11.02, 10:27
        shanti napisał:

> Mhm.. tylko komu? Bo przecież nie tym, którzy obrzucają mnie typowymi dla
        > polskich katolików inwektywami. Com napisał, napisałem. I podtrzymuję w
        pełni.
        > Amen.

Mhm...,zapomniales jeszcze dodac;"jakim glupek,tom napisal i podtrzymuję to w
        pełni"
        >Jehowa tu swiadkiem....
    • wolna_galicja A konkretnie? 28.11.02, 11:29
      Szanowna Pani,
      Kogo Pani ma na myśli? Proszę po nazwisku i z konkretami! W przeciwnym wypadku
      uznam to za atak histerii...
      Życze powrotu do zdrowia i równowagi psychicznej.
      Z poważaniem,
      • wolna_galicja O, PARDON - JEDNAK FACET!!!??? 28.11.02, 11:33
        Jako męska szowinistyczno-katolicka świnia i zacofaniec pomyślałem, że shanti,
        to ksywa p. Jarugi-Nowackiej. Przepraszam, omyliłem się...
      • skks Re: A konkretnie? 28.11.02, 11:34
        Bardzo rzadko wchodzę na takie wątki a pierwszy raz /no może drugi/ odpisuję.
        Wkurwiłeś mnie Shanti!!! i to strasznie!!! tym co napisałeś.
        Niestety masz rację:(
        Twoje słowa choć brzydkie, uogólniajace, niesprawiedliwie podane, są jednak
        prawdziwe! Czy się to komus podoba czy nie!
        I piszesz pod wpływen ostatniej "nagonki" na cud Ojca dyrektora, jesteś
        sfrustrowany / a to przywilej naszego Frustrata forumowego:)/ faktami z
        publikatorów:(
        Ale "daj se luz", to już "ostatnie miesiące" naszego Ojca dyr.
        Poprostu przegiął pałę jak przegina wielu księży, katolików, żydów, muzułman,
        ewangelików! a przede wzystkim polityków!
        • Gość: peteen Re: A konkretnie? IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 11:46
          a znasz, jasiu, przypowieść o źdźble i belce ? no to przypomnij ją sobie...
          po kiego grzyba wpieprzają sie do religii ludzie. którzy nie mają o niej
          zielonego pojęcia...
          • skks Re: A konkretnie? 28.11.02, 11:49
            jasiu a cy to do mnie?
            • Gość: peteen Re: A konkretnie? IP: *.bielsko.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 11:53
              oczekuję, iż w kwestiach religijnych zwrócisz się do mnie po korepetycje...
              inaczej dołączysz tylko do tłumu pieniaczy...
              • skks Re: A konkretnie? 28.11.02, 15:17
                Oczywiście, Peteenie gdy będą mnie interesowały kwestie religijne,
                religioznawstwa to na pewno się do Ciebie zwrócę:) niewątpliwie jesteś
                fachowcem w przeciwieństwie do mnie, profana, niewierzącego!!!
                Ale problemem tego wątku nie jest wiara, religia tylko moralność, płytkość
                wiary, nacjonalim WIELU /nie wszystkich/, antysemityzm tak Polakom nie obcy/nie
                wszystkim/, religijność na pokaz/Licheń, pielgrzymki, radio Maryja, ta nowa
                warszawska Opatrzność/, religijność polityków: Jurka, Łopuszańskiego, Bendera,
                Bubla, Leppera, Klapa Wałęsy/ zuważ duzą literę:)/, spróbuj nie posłać dziecka
                na religię w postawówce, zobaczesz tolerancję 12-latka!!:) a kto nauczył to
                dziecko nietolerancji?:(, czy nauczyciel, często ksiądz uczy na tych lekcjach
                ODPOWIEDNICH zachowań? Już nie jestem naiwny!
                Peteen, Twoja wiedza religijna jest w Polsce czymś wyjątkowym boś inteligentny!
                Moja, niewierzącego lub raczej wierzącego inaczej:) w stosunku do "średniej
                Polskiej, gwarantuję ci, że jest ogromna!!!/Leszek57/ Sprawdź wiedzę o
                religiach przepytując sąsiadów, znajomych zdziwisz się jak mało wiedzą, choc co
                chwilę lecą do kościoła pokazać nowy paltocik, futerko:(

I proszę Cię jeszcze raz nie mieszaj WIARY, RELIGIJNOŚCI z opisywanymi przez
                Shanti faktami!!!!!
                Peteen dobrze wiesz, że nigdy nie pozwoliłbym sobie na usmieszki z Wiary,
                wierzacych, księży, zakonników ale bedę zawsze i wszędzie kpił sobie z
                pokazówek, blichtru, obłudy. I nie zobaczyłem ani grama kpiny w poście Shanti!!
    • Gość: Bicz Boży na kolana ,rabie!!! IP: 213.171.64.* 28.11.02, 15:59
      Taki shanti-MAAAX wymaga niezwlocznego leczenia u psychiatry.Jest on klinicznym
      przypadkiem przygłupa,ktory nie trawiąc podstawowej wiedzy wziął się za
      nauczanie innych.Sam nick shanti (lub MAXX) jest juz dla studenta 2 roku
      medycyny oczywistą pochodną kompleksów wynikających z braku wykształcenia i
      wiary w samego siebie.Bardzo zabawne,że partacz piszący na poziomie drapania po
      drzwiach od ubikacji "love Bożenę",wyśmiewa niezniszczalna idde narodowo-
      katolicką.Podobno na weekend pojechal do UE,nalezy przypuszczac,ze wykopkowy
      charakter pobytu w UE nie wymusza na nim znajomości języków obcych,poza migowym.

• marceliszpak Re: na kolana ,rabie!!! 29.11.02, 10:32
        Gość portalu: Bicz Boży napisał(a):

> Taki shanti-MAAAX wymaga niezwlocznego leczenia u psychiatry.Jest on
        klinicznym
        >
        > przypadkiem przygłupa,ktory nie trawiąc podstawowej wiedzy wziął się za
        > nauczanie innych.Sam nick shanti (lub MAXX) jest juz dla studenta 2 roku
        > medycyny oczywistą pochodną kompleksów wynikających z braku wykształcenia i
        > wiary w samego siebie.Bardzo zabawne,że partacz piszący na poziomie drapania
        po
        >
        > drzwiach od ubikacji "love Bożenę",wyśmiewa niezniszczalna idde narodowo-
        > katolicką.Podobno na weekend pojechal do UE,nalezy przypuszczac,ze wykopkowy
        > charakter pobytu w UE nie wymusza na nim znajomości języków obcych,poza
        migowym
        > .
        >

powiem tak nie zgadzam sie z wieloa tezami shantiego ale powyzszy belkot pseudo
        narodowo-katolicki przyprawia mnie o torsje.
    • skks Re: POLSKI KATOLIKU ! (ZA)WSTYDŹ SIĘ !! 29.11.02, 07:26
      Kopana, bita - Dziennik Krakowski, dziś

"W środę wieczorem uczniowie Gimnazjum nr 22 wychodzili z kościoła św.
      Stanisława Kostki, gdzie odbywała się nauka religii, przygotowująca m.in. do
      bierzmowania. Na schodach doszło do przepychanki. - Do Agnieszki podeszła
      jedna z koleżanek z klasy, zaczęła ją popychać, wołać, żeby sobie poszła.
      Zaraz jednak podbiegła także druga dziewczyna (była z siostrą) z tej samej
      szkoły i zaczęły ją bić. Córka prawie się nie broniła. Była kopana, bita
      pięściami, uderzono ją "z łokcia" w tył głowy. Inne dzieci były świadkami tego
      zdarzenia i niektóre z nich robiły "zakłady"; było słychać krzyki "uderz ją
      krzesłem"... Zrobili sobie walkę jak na filmie. Jaka była przyczyna tej
      napaści? Prawdopodobnie nie było żadnej. Być może dlatego, że córka
      jest "inna" - jest wegetarianką, pacyfistką, nie pasuje do części kolegów i to
      pewnie wystarczy. Denerwuje niektórych. Już wcześniej zgłaszałam w szkole, że
      jest poszturchiwana, popychana, nękana przez niektórych kolegów, ale skończyło
      się niczym - mówi mama Agnieszki....."

Mam nadzieję, że nie jest to objaw katolickiej tolerancji i miłości bliźniego
      nauczany na lekcjach religii:((((
      Wiem , ze przesadzam ale....
      • skks Re: POLSKI KATOLIKU ! (ZA)WSTYDŹ SIĘ !! 29.11.02, 07:28
        A to link: mam nadzieję , że wyjdzie:)
        dzisiaj.dziennik.krakow.pl/dzisiaj/i/Krakow/02/02.htmlwww.kazimierz.com
        :-)))skks
        • skks Re: POLSKI KATOLIKU ! (ZA)WSTYDŹ SIĘ !! 29.11.02, 07:29
          dzisiaj.dziennik.krakow.pl/dzisiaj/i/Krakow/02/02.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka