Gość: way2ez IP: *.nfb.pl 28.02.06, 13:21 prosze wszystkich, ktorzy studniuja na oddziale krakowskim tej uczelni o ich opinie na jej temat, poziom zajec, atmosfere etc. pozdrawiam i dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niki Re: Opinie na temat Polish Open University IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:51 właśnie kończę studia na tej uczeli - w czerwcu bronię MBA, pracę już złożyłam. Co do samej uczelni to zależy co komu odpowiada. Ja jestem zadowolona. Najbardziej odpowiadała mi forma studiów, duża elastyczność, możliwość dostosowania terminów zajęć i egzaminów do swoich potrzeb. Szczególnie polecam zapracowanym. Poza tym na tej uczelni nie ma ustnych egzaminów-czego nie znoszę!!!(z wyjątkiem j.ang). Nie ma też ustnych zaliczeń, kolokwiów itp. Gonienie za wykładowcami w celu uzyskania wpisu też jest nam obce-po sesji oddajesz indeks do dziekanatu i po kilku tyg. odbierasz uzupełniony! Studia te często wymagają doświadczenia i wiedzy z zakresu biznesu-jest dużo łatwiej, szczególnie na mgr/mba. Ja jestem zadowolona i polecam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: way2ez Re: Opinie na temat Polish Open University IP: *.nfb.pl 03.03.06, 15:22 dziekuje za przydatne informacje i gratuluje tytulu MBA,ktory na pewno Pani zdabedzie:)przy okazji zycze powodzenia na obronie:> w moim przypadku chodzi o studia I-stopnia, jako ze studiuje juz dziennie stosunki miedzynarodowe na UJ, wiec studia na POU beda drugim fakultetem (dlatego elastycznosc w dopasowaniu godzin sie przyda:) zastanawiam sie jednak nad wyborem kierunku:czy rozsadnym jest studiowanie zarzadzania finansami lub kierunku finanse i systemy informatyczne w biznesie?czy tez kierunki na wydziale zarzadzanie i marketing nie roznia sie zbytnio od siebie, a specjalnosci to tylko ladnie brzmiace hasla? troche obawiam sie tego, iz kierunkiem studiow jest zarzadzanie i marketing (choc w sumie to biznesowa uczelnia) czy moglaby Pani polecic studiowanie tam, czy tez moze wybrac studia na AE w krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Opinie na temat Polish Open University IP: *.eranet.pl 03.03.06, 21:36 Witaj studiowałam POLECAM zdobylam tytuł licencjatai BBA, na MBA nie starczyło sił z angielskim i został mgr. Bez problemu zostałam pryzjeta na studia doktorskie na AE, pomimo ostrej konkurencji. POU uczy myśleć samodzielnie, nie zakuwa się jakiś grubych książek, nie wkuwa na pamięć odpowiedzi do testów z poprzednich lat ... zaliczenia na samodzielne opracowania case, na egzaminie również ale w trochę innej formie. Ja skończyłam mgr w 2003 wspominam miło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: way2ez Re: Opinie na temat Polish Open University IP: *.nfb.pl 08.03.06, 14:30 dzieki za wszystkie dotychczasowe odpowiedzi:) czy ktos jeszcze wie cos o tej uczelni i moglby ja polecic/odradzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witekkk Re: Opinie na temat Polish Open University IP: *.nfb.pl 10.03.06, 13:39 dobra szkola, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: way2ez Re: Opinie na temat Polish Open University IP: *.nfb.pl 13.03.06, 11:50 up Odpowiedz Link Zgłoś