Dodaj do ulubionych

Opinie na temat Polish Open University

IP: *.nfb.pl 28.02.06, 13:21
prosze wszystkich, ktorzy studniuja na oddziale krakowskim tej uczelni o ich
opinie na jej temat, poziom zajec, atmosfere etc.

pozdrawiam i dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: niki Re: Opinie na temat Polish Open University IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 12:51
      właśnie kończę studia na tej uczeli - w czerwcu bronię MBA, pracę już złożyłam.
      Co do samej uczelni to zależy co komu odpowiada. Ja jestem zadowolona.
      Najbardziej odpowiadała mi forma studiów, duża elastyczność, możliwość
      dostosowania terminów zajęć i egzaminów do swoich potrzeb. Szczególnie polecam
      zapracowanym. Poza tym na tej uczelni nie ma ustnych egzaminów-czego nie
      znoszę!!!(z wyjątkiem j.ang). Nie ma też ustnych zaliczeń, kolokwiów itp.
      Gonienie za wykładowcami w celu uzyskania wpisu też jest nam obce-po sesji
      oddajesz indeks do dziekanatu i po kilku tyg. odbierasz uzupełniony! Studia te
      często wymagają doświadczenia i wiedzy z zakresu biznesu-jest dużo łatwiej,
      szczególnie na mgr/mba. Ja jestem zadowolona i polecam.
      Pozdrawiam
      • Gość: way2ez Re: Opinie na temat Polish Open University IP: *.nfb.pl 03.03.06, 15:22
        dziekuje za przydatne informacje i gratuluje tytulu MBA,ktory na pewno Pani
        zdabedzie:)przy okazji zycze powodzenia na obronie:> w moim przypadku chodzi o
        studia I-stopnia, jako ze studiuje juz dziennie stosunki miedzynarodowe na UJ,
        wiec studia na POU beda drugim fakultetem (dlatego elastycznosc w dopasowaniu
        godzin sie przyda:)
        zastanawiam sie jednak nad wyborem kierunku:czy rozsadnym jest studiowanie
        zarzadzania finansami lub kierunku finanse i systemy informatyczne w
        biznesie?czy tez kierunki na wydziale zarzadzanie i marketing nie roznia sie
        zbytnio od siebie, a specjalnosci to tylko ladnie brzmiace hasla?
        troche obawiam sie tego, iz kierunkiem studiow jest zarzadzanie i marketing
        (choc w sumie to biznesowa uczelnia)
        czy moglaby Pani polecic studiowanie tam, czy tez moze wybrac studia na AE w
        krakowie?

• Gość: kasia Re: Opinie na temat Polish Open University IP: *.eranet.pl 03.03.06, 21:36
          Witaj

studiowałam POLECAM
          zdobylam tytuł licencjatai BBA, na MBA nie starczyło sił z angielskim i został
          mgr. Bez problemu zostałam pryzjeta na studia doktorskie na AE, pomimo ostrej
          konkurencji.
          POU uczy myśleć samodzielnie, nie zakuwa się jakiś grubych książek, nie wkuwa
          na pamięć odpowiedzi do testów z poprzednich lat ... zaliczenia na samodzielne
          opracowania case, na egzaminie również ale w trochę innej formie.
          Ja skończyłam mgr w 2003
          wspominam miło
    • Gość: way2ez Re: Opinie na temat Polish Open University IP: *.nfb.pl 08.03.06, 14:30
      dzieki za wszystkie dotychczasowe odpowiedzi:) czy ktos jeszcze wie cos o tej
      uczelni i moglby ja polecic/odradzic?
    • Gość: witekkk Re: Opinie na temat Polish Open University IP: *.nfb.pl 10.03.06, 13:39
      dobra szkola, polecam
    • Gość: way2ez Re: Opinie na temat Polish Open University IP: *.nfb.pl 13.03.06, 11:50
      up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka