26.03.06, 23:48
Witam,
Odebrałam mieszkanko na OE i zabrałam sie za wykończenie. Jestem na etapie
kuchni na wymiar. Gościu który miał mi robić, strasznie się krzywi na moje
pomysły i do tego wycenił mi dość wysoko (mała kuchnia połączona z salonem).
Ile płaciliście za swoje kuchnie i czy możecie kogoś polecić.

Pozdr.
Obserwuj wątek
    • atom34 Re: Kuchnia 27.03.06, 00:29
      Witaj
      Wszystko zależy z czego budujesz kuchnie:drewno - lite - najdroższe, plyty MDF,
      tanie, plyty ale fornirowane, tansze od drena drozsze od MDF.Ponadto
      blaty:marmur, drewno, plyta itd...opcji jest sporo.Ponadto osprzet, a wiec np
      czy szuflady maja hamulce, czy planujesz zabudowe cargo, czy zabudowujesz
      sprzet.
      Jesli ma byc fajnie to od 10 tys w gore...gornej granicy niestety nie ma...
      Przyzwoita kuchnia z dobrych materialow ( bez sprzetu) to ok15 tys

pozdrawiam
      Atom
    • kururu10 Re: Kuchnia 10.05.06, 22:50
      mogę ci polecić firmę, w której ja zamawiałem: SIMO z Dietla 51. Mam fajne
      meble za rozsądną cenę. Namiar dostałem od znajomych, którzy też są bardzo
      zadowoleni.
      • wtv Re: Kuchnia 11.05.06, 20:07
        a ja mam super kuchnie za 6tys. w nowoczesnym stylu(bez osprzetu). Ale firme
        ściągałem z poza krakowa. czym dalej tym lepiej. krakowiaki wyceniali mi taka
        kuchnie na 8-9tys. kuchnia na plytach austryjackich i oczywiscie zawiasach
        blum'a. nie polecam ci tez firm z kalwarii bo ceny mają tak samo chore jak w
        krakowie albo nawet wyższe..
        • czy.ja.wiem Re: Kuchnia 11.05.06, 21:15
          wtv - dasz jakies namiary-tak slyszalem ze firmy z poza Krakowa sa tansze-okna
          znajomym robila firma z Brzeska 1/3 mniej za analogiczne okna ogladane w Krk.
          Co to znaczy na "plytach austryjackich"?Rozumiem ze blum to jakas porzadna
          marka zawiasow?
    • hukers Re: Kuchnia 11.05.06, 21:01
      Naprzeciwko Ikei przy Bomarze jest studio mebli kuchenny, zamawiałem u nich i
      jestem zadowolony. Pan, który mnie obsługiwał miał sporą wiedzę na ten temat i
      był otwarty na nowinki i niekonwencjonalne rozwiązania (o ile dobrze pamiętam
      p.Jacek). Kuchnia za 7,5 tys, czyli w granicach rozsądku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka