Dodaj do ulubionych

DĄBIE DYMI

IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 20:26
Dąbie już awanturuje się w sprawie "115", "125" i "425". Na podstawie tych
monitów przedstawiam swoją propozycję - już ostateczną.
W związku z tym:
"15" - al. Pokoju (2x105Na, a GT6 na "2", "7" i "11") naprzemiennie z "14"
"115" - przez most kotlarski
"125" - przez Dąbie
"425" - zamiana na "185", jedzie kotlarskim i Meisnerra.

Decydenci !!! Czy to takie trudne do wymyślenia jest ???
Obserwuj wątek
    • Gość: mouset Re: DĄBIE DYMI IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 13.12.02, 20:44
      Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

Jak to dymi? W Kr. pisali?
      > Dąbie już awanturuje się w sprawie "115", "125" i "425".
      Niech się Dąbie uspokoi bo ma autobus na dworzec co 10 minut, a chyba do Huty
      nikt zdrowy nie jechał 125?

przedstawiam swoją propozycję - już ostateczną.
      > W związku z tym:
      > "15" - al. Pokoju (2x105Na, a GT6 na "2", "7" i "11") naprzemiennie z "14"
      > "115" - przez most kotlarski
      > "125" - przez Dąbie
      > "425" - zamiana na "185", jedzie kotlarskim i Meisnerra.
      Dawno o tym mówimy ale chyba hihihihihi nikt z Dąbia telefonicznie nie agitował
      za tym
      • Gość: ADAŚ DĄBIE DYMI IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 13.12.02, 20:52
        Gość portalu: mouset napisał(a):

Hej Mouset, dzwonili do GK (to nie byłem ja) i rzucali się o brak "125" -
        połączenie z Olszą.

> > W związku z tym:
        > > "15" - al. Pokoju (2x105Na, a GT6 na "2", "7" i "11") naprzemiennie z "14"
        > > "115" - przez most kotlarski
        > > "125" - przez Dąbie
        > > "425" - zamiana na "185", jedzie kotlarskim i Meisnerra.
        > Dawno o tym mówimy ale chyba hihihihihi nikt z Dąbia telefonicznie nie
        agitował
        >
        > za tym

Wiesz, napiszę list do Krakowskiej w tej sprawie.
        • Gość: mouset Re: DĄBIE DYMI IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 13.12.02, 21:17
          Ale po cholerę im połączenie z Olszą, a w projekcie Twoim 185 jedzie p. Dąbie?
          • Gość: merphy Opinia mieszkańca Dąbia IP: *.krakow.tdci.pl 14.12.02, 08:38
            DĄBIE ZAWSZE WIERNE 125 !! ...

U nas chodzą z jakimiś listami do podpisywania żeby wrócili 125 i 425 bo tu
            mieszkają ludzie a na zadupiu Klimeckiego nikt nie mieszka a komunikacja jest
            dla ludzi a nie od jeźdzenia przez niezamieszkane tereny ( takie sa
            opinie ) ... a co do pomysłu to 125 i 115 przez nowy most .. 425 i 428
            zlikwidować
            nową linie 185 na trasie ZŁOCIEŃ - MISTRZEJOWICE przez Dąbie R.Mogilskie
            Olsze ....

A żeby Dabie się nie piekliło to 15 przez Al.Pokoju co 20 minut obsługa przez
            GT6 ...
            I TAK
            - Klimeckiego obsługa lepsza niż teraz bo 115 w zamian za 425 :)
            - Płaszów zadowoleni bo nowa linia 185 zamiast pokrywającej sięn 125 i 425
            - Dąbie ..bez komentarza dopieszczone jak nigdy !! :)
            - Olsza też lepiej bo za 428 i 425 spoko linia 185 :)
            - MPK bez wysiłku i bez wymówke że nie ma taboru
            pozdro
    • kuba203 Re: DĄBIE DYMI 14.12.02, 10:03
      Gość portalu: ADAŚ napisał(a):

> "115" - przez most kotlarski
      > "125" - przez Dąbie
      > "425" - zamiana na "185", jedzie kotlarskim i Meisnerra.

NIE!!! Na Złocieniu też mieszkają ludzie, którzy nie chcą objeżdżać Dąbia i
      tracić czasu :) Przez Dąbie powinno jeździć TYLKO 425, jakby się nie nazywało,
      numer nie jest ważny :)
      • Gość: mouset Re: DĄBIE DYMI IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 14.12.02, 13:33
        Właśnie o to chodzi Dąbie nie jest pępkiem świata a poza tym uparcie nie
        korzysta z "1" do centrum, ona + 3,13,19,24 na dworzec dają możliwość dojazdu
        na dworzec gł. w 10 minut, a poza tym chyba nie jadą setki ludzi na dworzec z
        Dąbia, "14" wystarcza a jak nie to powinnna jechać w szczycie co 10, z Pleszowa
        ludzie chcą być szybko a nie oglądać Dąbie, to samo Złocień, a 425 i 428 zgadza
        się są głupie i mogą na Dąbie jechać , i 115 też p. Kotlarski
        • kuba203 Re: DĄBIE DYMI 14.12.02, 13:46
          O, właśnie, jakbym siebie czytał :)
          • Gość: mouset Re: DĄBIE DYMI IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 14.12.02, 14:25
            Nie cierpię tego jak wydziwiaja ludzie mający cztery linie tramwajowe średnio
            co 4 minuty, dwa duże sklepy w odległości 2 km i jeszcze autobus jeden z
            najczęściej kursujących w tym mieście, i jeszcze źle.
        • malopolanin Re: DĄBIE DYMI 14.12.02, 16:35

> Właśnie o to chodzi Dąbie nie jest pępkiem świata a poza tym uparcie nie
          > korzysta z "1" do centrum, ona + 3,13,19,24 na dworzec dają możliwość dojazdu
          > na dworzec gł. w 10 minut, a poza tym chyba nie jadą setki ludzi na dworzec z
          > Dąbia, "14" wystarcza a jak nie to powinnna jechać w szczycie co 10, z
          Pleszowa
          >
          > ludzie chcą być szybko a nie oglądać Dąbie, to samo Złocień, a 425 i 428
          zgadza
          >
          > się są głupie i mogą na Dąbie jechać , i 115 też p. Kotlarski

Co to znaczy ludzie z Pleszowa mają być szybko? Zrozum, że "15" PRAKTYCZNIE
          jedzie 2 minuty dłużej przez al. Pokoju niż przez JPII ( nie sugeruj się
          rozkładem). Jej potencjał nie jest wykorzystany do końca ( po puszczeniu "5" co
          10 minut frekwencja w "15" drastycznie spadła - tłok zdarza się wyjątkowo).
          Poza tym nie chodzi tu tylko o Dąbie, ale o cały ciąg al. Pokoju, szczególnie o
          dojazd do M1 i Plazy - zobacz na zatłoczoną "14". Są to najczęściej ludzie
          wsiadający na linii Bagatela - R. Mogilskie. Porównaj ilość kursów do Dworca z
          JPII i al. Pokoju (21:3!). Co by szkodziło, gdyby zrobić (18:6)?

Zgadzam się natomiast, że obecna sutuacja nic nie rozwiązuje: Mieszkańcy os.
          Lipska nie dojeżdżają szybciej do centrum ( bo "115" dookoła), "14" doładowana
          i co 20 minut ( ludzie czekają pod M1, Plazą, na Dąbiu), "15" nie wykorzystuje
          swego potencjału przewozowego ( mieszkańcom Pleszowa nic by się nie stało,
          gdyby do centrum jechali 2 minuty dłuej, a zyskaliby dogodne połączenie z
          centrami handlowymi na al. Pokoju).
          "115", "125" Most K., "425" Dąbie, "15" al. Pokoju. Może napiszemy wspólną
          petycję?
          • Gość: mouset Re: DĄBIE DYMI IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 14.12.02, 17:12
            poddaję się przekonałeś mnie , lepiej puścić 15 na Pokoju, niż szukać 3 składów
            dla "14" Daj mi mail przyślę Ci propozycję pisemka które skierujemy do MPK,
            Krakowskiej i........ jeszcze gdzieś?
            • malopolanin Re: DĄBIE DYMI 14.12.02, 17:19
              Przygotowywuję to samo. Napisz na
              malopolanin@gazeta.pl

P.S. Ja też piszę. Myślę, że z naszych wersji stworzymy jedną, ok?
            • malopolanin Re: DĄBIE DYMI 14.12.02, 21:03

> poddaję się przekonałeś mnie , lepiej puścić 15 na Pokoju, niż szukać 3
              składów
              >
              > dla "14" Daj mi mail przyślę Ci propozycję pisemka które skierujemy do MPK,
              > Krakowskiej i........ jeszcze gdzieś?

... Wyborczej i Dziennika.
              Napisałeś coś? Nawet jeśli nie to podaj mi proszę maila. Mam nadzieję, że ADAŚ
              jednak poczekał...
              • Gość: mouset Re: DĄBIE DYMI IP: morfeusz:* / 192.168.5.* 14.12.02, 21:09
                Nie było mnie chwilkę już piszę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka