Gość: ON.... Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 16:01 Budowa ostatnienie pietra idzie im jak krew z nosa - nie wiem czy to tylko moje odczucie. Teoretycznie przecież powinno im zależeć na ty żeby szybko wykończyc dach - ponieważ wtedy /przynajmniej ja tak mam / jest przelew kolejnej transzy za mieszkanie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.zax.pl / *.zax.pl 14.07.06, 14:33 ja też mam takie odczucie z ostatnim piętrem i dachem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.187.224.11.ip.airbites.net 24.07.06, 20:55 Zapomnijcie że activ odda mieszkania w tym roku. Znajomy kupil w activie na Wysłouchów, mial dostac w I kwartale odebrał w czerwcu 2006. na wiosne prawie nic przy jego bloku nie robili, tlumaczyli to pracami na Okulickiego ( ściema wykonawcami były różne firmy) Ja mam nadzieje że dostanę klucze przed Wielkanocą.IV klatka. uwazam ze nie dostaniemy mieszkań w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.zax.pl / *.zax.pl 27.07.06, 14:47 myślę, że termin listopad 2006 jest całkiem realny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.crowley.pl 28.07.06, 17:52 macie może jakieś świeże informacje z budowy I etapu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.zax.pl / *.zax.pl 28.07.06, 19:33 Dzisiaj byłem na budowie, rozpoczęli w tym tygodniu pracę z dachem nad IIi i IV klatką. Obecnie kładą -stopniowo- bele pod dach. W IV klatce brakuje jeszcze balkonów od południa tylko na 7 piętrze w innych segmentach są już wszędzie. Od zachodu jest gotowa płyta nad parkingiem. Od południa rozebrali płot aby poszerzyć wykop. Wywieźli ziemię i złożyli ją w zapadlisku niedaleko budynku sekty jehowickiej. Nadal trwają pracę wewnątrz budynku - tynkowanie gipsem ścian - III i IV klatka. W większości budynku są już okna poza parterem oraz 6 i 7 piętrem w III i IV klatce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.crowley.pl 01.08.06, 12:24 Dzięki :) Wczoraj też tam byłem i całkiem spory ruch panował na budowie :) Może to dobry prognostyk? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: 80.50.69.* 02.08.06, 11:28 ....Uważam że najwcześcniej wprowadzimy sie tam październik/listopad 2006-i już nie moge sie doczekać...prosze napiszcie kto kupił mieszkanko w 3 segmencie na 3 piętrze???? Było by miło poznać przyszłych sąsiadów..:))) Pozdrawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmike_b Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 16:39 Witam! Tez niecierpliwie wyczekuje chwili wprowadzenia sie do nowego mieszkanka ... rowniez III pietro w III segmencie :) Pozdrawiam serdecznie przyszlych sasiadow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.crowley.pl 02.08.06, 18:25 Ja kupiłem w I segmencie, I piętro. Z tego co słyszałem, segmenty I i II moga być oddane wczesniej (możliwe, że na przełomie wrzesnia i października), jeżeli się mylę, proszę o weryfikację, czy segmenty oddawane są etapami czy cały blok w jednym terminie. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 15:12 Ja własnie dzisiaj ide oglądać ... Postaram sie dowiedzeć jak najwięcej o wykończeniu , terminach. Śmiać mi się tylko chce bo odkąd umówilismy się na oglądanie to nasze mieszkanie się "wietrzy" ... Ciekawe co oni w nim roblili? Szkoda ,że nie można przyjść samemu tylko z kims z Activu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ag Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.chello.pl 04.08.06, 12:13 Cze, czy ktoś z Was wie cokolwiek na temat ocieplania ścian budynku? Czy prace będą wykonywane teraz, czy po oddaniu mieszkań? A może została zastosowana taka technologia, że blok nie potrzebuje ocieplenia... W końcu większość z nas wprowadzi się na zimę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsfd Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 13:29 W tej technologii blok musi byc ocieplony stypian co najmniej 10 cm i musza ocieplic blok zanim sie wprowadzicie, moim zdaniem optymistyczny termin to listopad 2006 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 14:58 Ogladałam mieszkanie.Teoretycznie wszystko jest ok jest tylko mała zmiana przy oknie balkonowym ale w sumie na lepsze.Co do terminów będą oddawać mieszkania od połowy pażdziernika. Jak to powiedział ... systematycznie. Budynak ma być gotowy, ocieplony, wykończony - bez tego nie pozwola im oddawać mieszkań.Hitem dla mnie sa komórki lokatorskie - rower na długość nie wejdzie... Coż pozostało nam tylko czekac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - pytanie/ IP: *.zax.pl / *.zax.pl 07.08.06, 20:18 Na czym polega ta mała zmiana przy oknie balkonowym? Interesuje mnie bo też mamy kupione mieszkanie z balkonem. Jak mieszkania są wykończone w środku? W jakim są stanie? W jakim stanie jest klatka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 13:49 Błagam o wasze opinie na temat bloków na Okulickiego jestem na etapie podpisywania umowy przedstępnej. Proszę o informacje czy któś sprawdził firmę i czy wywiązują się z podjętych zobowiązań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.zax.pl / *.zax.pl 11.08.06, 19:47 Firma jak dotąd wywiązuje się z zapewnień zawartych w umowie przedwstępnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 10:26 Byłam wczoraj na budowie na Okulickiego ok. 20.30 wciąż byli tam robotnicy i pracowali. Mieszkam bardzo blisko Okulickiego więc napewno będziemy tam wpadać i kontrolować prace (jeżeli nam tylko pozwolą wejść na plac budowy). Napewno trzeba będzie się żalić na ogólne zagospodarowanie wokół bloków i doprowadzenie jakichkolwiek normalnych chodników z kierunku szpitala Rydygiera skąd odchodzi bardzo dużo tramwaji i autobusów. Wczoraj przeszłam się z bloku z Okulickiego pod przystanek tramwajowy pod Szpitalem trwało to 10 minut czyli krótko ale droga prowadziła przez polną ścieżkę. Nie ma tam żadnego chodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej_z Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.chello.pl 11.08.06, 20:49 Jestem mieszkancem Wyslouchow. Szczerze mowiac jest roznie, blok stoi bo stoi, ale z egzekwowaniem czegokolwiek od Activu sa straszne problemy (przeciagajace sie terminy, ich niedotrzymywanie), jakosc wykonania jest miejscami fatalna, a przyjete "w projekcie" szczegolowe rowiazania (np. rozmieszczenie wlacznikow swiatla) co najmniej nielogiczne - ale "projekt" jest swiety.. Dodatkowo mam ogromne zastrzezenia co do nadzoru pracownikow Activ nad wykonawcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.zax.pl / *.zax.pl 12.08.06, 14:03 U nas na Okulickiego sami dobieraliśmy sobie gdzie mają być włączniki i gniazdka elektryczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej_z Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.chello.pl 12.08.06, 14:31 Zapomnialem napisac ze chodzi tu o czesci wspolne, garaze i otoczenie budynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ertito Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:49 to bardzo daleko,,,ciężko ci będzie sprzedac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: 195.75.207.* 12.09.06, 08:46 taaak, takie Kliny sa zdecydowanie blizej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.crowley.pl 12.01.07, 19:18 No cóż, powiem tak: inni mają gorzej ;) Tak na serio, to w zasadzie się wywiązują, choć trwa to baaaaaardzo długo. W moim przypadku odbiór opóźnił się o ponad 4 miesiące w stosunku do planu, podłączenie mediów to kolejny miesiąc, trzeba bardzo pilnować, żeby poprawili usterki zgłoszone podczas odbioru (odbierałem niemal miesiąc temu, a chyba dopiero dziś się wzięli za poprawki), miałem przeprawę z kluczami, bo wciąż dostawałem nie do swojego mieszkania, ogólny bałagan wokół samego bloku, żółwie tempo prac wykończeniowych etc. Ale przynajmniej nie robią takich numerów jak jak niektórzy developerzy, że zrywają umowę przedwstępną po kilku miesiącach, a później proponują wyższą cenę no i mieszkania są w miarę tanie. Gdybym miał się ponownie decydować i znalazłbym porównywalna ofertę cenową, to chyba dałbym sobie spokój z Activem, ale też nie mam pewności co by mnie spotkało u innych. Podsumowując, nie oszukują, ale co się naczekasz, to Twoje (vide pozwolenie na budowę II etapu). Powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.crowley.pl 12.01.07, 19:23 ups, podpiąłem się pod dość stary post ;) ale wszystko co piszę, to prawda :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S. Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.chello.pl 13.01.07, 00:35 W poniedzialek odbieramy dokumenty do kredytu (II etap) wiec chyba juz prawomocne. Zreszta zaczeli w fundamentach grzebabc.... Trzeba sie spieszyc z kredytem (zapis w umowie przedwstepnej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: 80.50.69.* 07.08.06, 09:12 ....OOO...to chyba bedziemy najbliższymi sąsaiadami...:)) a który masz nr miszkanka?? Ja zamieszkam pod 77 :))) POzdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agunia Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 02.08.06, 18:21 Cześć :) Z niecierpliwością czekam na nasze mieszkanko chociaż dopiero podobno wykopali "dziurę", mam nadzieję że activ wywiąże się z obietnic. Poza tym nie wiem czy słyszeliście o zmianie Vat-u od 1-ego stycznia 2007 , ciekawe czy zmieni to ceny naszych mieszkań? Pozdrawiam moich sąsiadów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.crowley.pl 02.08.06, 18:31 A zmiany VAT-u nie będzie przypadkiem od 2008 r.? W umowie jest zapis, że cena może się zmienić, gdy zmienią się stawki VAT, więc chyba mają prawo do takiego manewru... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.zax.pl / *.zax.pl 02.08.06, 20:10 Myślę, że Vat na mieszkania od 1 stycznia 2008 nadal pozostanie 7 %. Jestem tego pewien 99 %. Nie można zamordować budownictwa w Polsce, które jest motorem rozwoju gospodarczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agunia Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.chello.pl 02.08.06, 21:10 U nas wszystko jest możliwe :( niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agunia Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 02.08.06, 21:15 Chyba muszę podziałać coś w kierunku info o tym wz i zt zobaczymy , może się coś dowiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.zax.pl / *.zax.pl 02.08.06, 21:44 trzeba drążyć temat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha w spr.modernizacji chodnika przy ul. Okulickiego, IP: 80.50.69.* 07.08.06, 09:16 LUDZIE...dzwoniłam..do ZGiK i doradzono mi że najlepiej uderzyć do Rady Dzielnicy z wnioskami o przebudowe..a tak naprawde o budowe chodnika od strony naszego bloku. Ponieważ na podstwie wniosków (nie tylko indywid) Rady w ZGiK układają budżet inwestycyjny na następne lata...Jest to najprostsza droga...więc może już zacząć dmuchać na zimne? Zanim czekać na nasze zebranie czyli zebranie naszej wspólnoty rzecz jasna. Pozdrawiam....i dajcie cynk co w tej materii...Paaaaaaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm cd. w spr.modernizacji chodnika przy ul. Okulicki IP: *.zax.pl / *.zax.pl 07.08.06, 21:50 Zachęcam wszytskich zainteresowanych do interwencji w sprawie chodnika przy ul. Okulickiego i dojście od strony Os. Złota Jesień. A może macie inne propozycje np. odnośnie oświetlenia. Możecie pisać maile do Zarządu Gospodarki Komunalnej w Krakowie: sekretariat@zarzadgk.krakow.pl i koniecznie do Rady Dzielnicy XVI Rada Dzielnicy XVI - Bieńczyce Os. Kalinowe 4 31-812 Kraków tel. 012-641-45-67 dzielnica16@um.krakow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: cd. w spr.modernizacji chodnika przy ul. Okul IP: *.zax.pl / *.zax.pl 11.08.06, 09:00 Dowiedziałem się w byłym ZGK, iż na remont chodnika od strony Os. Złota Jesień nie ma szans bo w całości leży on na prywatnych działach. Natomiast na chodnik przy Okulickiego są duże szanse. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: cd. w spr.modernizacji chodnika przy ul. Okul IP: 80.50.69.* 14.08.06, 11:00 W sumie są trzy rozwiązania w kwetii chodnika...1.przez łąki w str.os.Złotej Jesieni (tzw.prywata..) 2.przez łąki do szpitala..( w przyszłości mają tam ponoć stać dodatkowo 2 nasze bloki..więc ta droga będzie naszą drogą osiedlową- pytanie tylko kiedy ;/ i ten "nieszczęśliwie" niedokończony chodnik przy okulickiego...ale miejmy nadzieje, że po nowym roku będzie szansa na jego realizację...tylko ludziska kochane piszcie do Zarz.Dróg i Komunikacji!! bo to droga krajowa...albo do Rady Dzielnicy....coby mieli nas już w planach na kolejny rok..bo wstyd będzie kogokolwiek zaprosić.. :D pozdrawiam wszystkich i szanownego sąsiada również ;))) .. G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: cd. w spr.modernizacji chodnika przy ul. Okul IP: *.zax.pl / *.zax.pl 14.08.06, 19:29 Podaje jeszcze maila do Krakowskiego Zarządu Dróg w Krakowie (b.ZDiK): dyspozytor@zdik.krakow.pl piszcie do nich koniecznie w sprawie chodnika przy Okulickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa20066 Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap 08.08.06, 11:56 Dla zainteresowanych II etapem budowy ... Wlasnie sie dowiedzialam w Activie, ze pozwolenie na budowe moze byc dopiero w pazdzierniku ... Powodzenia nam wszystkim zycze :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha DO OSOBY mmike_b IP: 80.50.69.* 08.08.06, 12:34 ....ojojojoj napisz jaki nr mieszkanka w tym segmencie będziesz mieć.??? Może będziemy mieszkać koło siebie...??? pozdrowienia G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmike_b Re: DO OSOBY mmike_b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 14:41 moj przyszly nr to 74, takze widac niedaleko ;) Mam tylko nadzieje, ze activ odda nam jeszcze w tym roku te mieszkanka... Pozdrawiam serdecznie przyszla sasiadke :) Michal Odpowiedz Link Zgłoś
cerveza Re: Do mmike_b i Gochy 15.08.06, 20:50 witamy, my tez w 3 segmencie na III pietrze :) goraco pozdrawiamy sasiadow Kasia&Filip Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakjacek Re: Okulickiego I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 15:23 A nasza rodzinka będzie mieszkać w II segmencie na I piętrze. Pozdrawiamy sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: DO OSOBY mmike_b IP: *.itn.com.pl 01.09.06, 12:48 Ja też pozdrawiam sąsiadów! Mamy nr 73 także całkiem blisko. Nie uważacie że drugi blok będzie bardzo blisko naszego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GT Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 62.233.163.* 08.08.06, 14:30 To sobie chyba zartuja, pozwolenie na budowe mieli dostac w czerwcu 2006, potem powiedzieli ze bedzie w sierpniu, a teraz wyskakuja ze w pazdzierniku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gtav Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap 08.08.06, 15:02 Czesc, Na którym piętrze macie mieszkanko ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.crowley.pl 17.08.06, 18:41 I segment ma być oddany w I połowie października (czyli pewnie raczej ok. 16.10 niż np. 2.10), drugi segment-koniec października/poczatek listopada. Cały czas guzdrają się z garażem, bo planowo miał być skończony 22.08, czyli jest to raczej nierealny termin. No to zobaczymy, czy się wywiążą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.zax.pl 22.08.06, 19:43 Dzisiaj (22.08.2006) minał termin planowego oddania budynku przy ul. OKULICKIEGO. Według moich potwierdzonych wiadomości za 2 miesiące budynek będzie oddany w całości do użytku. Niech się nie spieszą tylko solidnie wszystko wykończą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.chello.pl 24.08.06, 12:23 Jeżeli macie jakieś wieści z przebiegu budowy - piszcie. My idziemy wizytować budowę na początku wtrześnia; oczywiście damy znać co i jak z terminami oddania. Swoją drogą myślałam, że budynek musi być oddany w całości w jednym terminie, a tu niespodzianka: piszecie,że w częściach, segmentami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.crowley.pl 24.08.06, 15:11 Zrobią elewację i garaże oczywiście na całości, ale segmenty oddawać będą po kolei. Z jednej strony to dobrze, bo część mieszkańców już bedzie mogła swoje lokale wykańczać, a z drugiej to jeszcze przez kilka miesięcy bedzie tam w zasadzie plac budowy, bo zagospodarowanie otoczenia budynku ma być wykonane na końcu (do pół roku od oddania budynku, o ile dobrze sobie przypominam). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON.. Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 16:08 Moim zdaniem zagospodarownie terenu bedzie trwało długo dłuzej , ponieważ powoli zaczynaja budować drugi blok zaraz obok , a pewnie i powstanie trzeci. . Niedawno odwiedzaliźmy nasze mieszkanie , instalacja elektyczna zrobiona , czesciowo wytrynkowane . Na zewnatrz od strony szpitala jak dobrze załuważyłem to płyta na garażami jest w całości wylana , natomiast po drugiej stronie w 1/4 czesci. Nas tylko zdziwiły stosunkowo małe okna w pokojach. W activie twierdza że zaczną oddawać mieszkania w październiku / ja osobiście sadzę że chyba bardziej realny termin to przełom listopada i grudnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.crowley.pl 01.09.06, 18:48 Dziś znowu zawitałem na budowę, raczej przy okazji. Zauważyłem, że zaczynają wyrównywać teren od strony wschodniej, chyba juz przykryli parking betonem (nie widziałem dobrze, bo byłem nieco niżej niż poziom parkingu). Poza tym balkony w IV segmencie od południa już prawie wykończone (są jeszcze szlunki). To takie najważniejsze rzeczy, które rzuciły mi się w oczy. No to niech budują, niech budują :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakjacek Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 09:23 Bylismy wczoraj na budowie. Niestety nie wyglada to dobrze. Moim zdaniem zasiedlanie budunku zacznie się dopiero w przyszłym roku. Jeszcze maja duzo do zrobienia. Okna faktycznie małe. Garaż w dalszym ciągu w rozsypce. Pozdrawiamy sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benny Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.autocom.pl 10.09.06, 13:56 Może ktoś pójdzie do activa i się zapyta o te umowy ze wzmianką o TBS?Powiem szczerze,że ceny za metr mają naprawde atrakcyjne w porównaniu z innymi deweloperami gdzie ceny zaczynaja się od 4500 za metr.Myśle,że trzeba cierpliwie czekac-zobaczymy co dalej będzie.Piszcie jak coś będziecie wiedzieli.Pozdrawiam nowych sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.zax.pl 11.09.06, 14:58 od strony zachodniej stawiają rusztowanie do docieplenia budynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benny Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.autocom.pl 11.09.06, 15:20 Byłem dzisiaj i widziałem te okna,są ok.tylko czy nie lepiej było zrobić z jednej całości dwie połówki zamiast jednej?????Czyżby oszczędniej budowali,a podobno stawiają na jakość!!!!Z tego co widziałem pierwszy budynek napewno w terminie nie zostanie oddany,ale wygląda coraz lepiej.Mam pytanie-czy ktoś będzie rezygnował z mieszkania z pierwszego etapu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.zax.pl 12.09.06, 10:29 okna nie podzielone są droższe, a poza tym nie za bardzo jest co dzielić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.crowley.pl 13.09.06, 22:54 Dziś znów wizytowałem budowę. Cóż, termin oddania się przeciaga. Pewnie I segment najwcześniej oddany będzie w połowie listopada, może nieco wcześniej, ale już się nastawiam na późniejszy. Mierzyłem mieszkanie i okazało się że salon jest o 20 cm krótszy :/ Poza tym w przedpokoju różnica wysokości scian wynosi 2 cm i raczej ciężko bedzie to poprawić. Zaczynają ocieplanie bloku od zachodu, garaże jeszcze nie skończone, ale cały czas widać postępy. Wewnątrz jeszcze mnóstwo pracy, ale są postępy. Ciekawy jestem jednej rzeczy: w umowie planowane rozpoczęcie budowy to II kwartał 2005, czyli najpóźniej koniec czerwca, a czas budowy to 14 miesięcy, czyli początkiem września 2006 powinien być odbiór. Inwestor płaci kary developerowi za opóźnienia w budowie. A jakie my mamy sznase na otrzymanie jakiejkolwiek rekompensaty? Można ich jakoś ugruźć? Co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vnvn Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 11:45 Zeby oni Cie nie ugryzli przypadkiem ;-) Wszystko masz w umowie. Na pewno dali sobie zapasu conamniej 3-4 miesiace jak kazdy deweloper! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.zax.pl 14.09.06, 13:23 oczywiście dali sobie czas na ostateczne oddanie do 30 marca 2007 - tak zapisali w umowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.zax.pl 13.09.06, 22:44 okna aluplast Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laokoon Zapis w umowie - I etap IP: *.znak.com.pl 09.11.06, 10:17 Witam Czy macie zamiar domagać się wypłaty przez Activ zapisanych w umowie (&6 pkt 9) odsetek ustawowych z powodu niedotrzymania terminu zapisanego w &4. U mnie jest to 14 m-cy od rozpoczęcia budowy+dwa m-ce opóźnienia z powodu złych warunków atmosf. Termin minął 1 listopada. A może wasze umowy są inaczej skonstruowane, bo gdy dzwoniłem w tej sprawie do firmy, to pan C. był baaardzo zdziwiony, że w mojej umowie widnieje taki zapis i stwierdził, że oni z całą pewnością nie będą nic nikomu płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.autocom.pl 30.08.06, 08:26 Mdm - jesteś żałosny - twoje posty to tylko sztuczne podciąganie tego forum.Napisz kiedyś coś konkretnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.zax.pl 30.08.06, 20:09 mądrala się odezwał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agunia Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 31.08.06, 22:47 Czy ktoś pytał o wz i zt , kiedy coś w końcu ruszy, bo zastanawiam się czy nie zrezygnować. Jak budowa potrwa ze dwa lata to ja się wypisuję...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benny okulickiego ll IP: *.autocom.pl 06.09.06, 18:38 Byłem ostatnio w Activ i mają mieć zezwolenie na budowe pod koniec pażdziernika-co o tym sądzicie?Piszcie coś na temat II etapu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: okulickiego ll IP: 195.75.207.* 07.09.06, 11:31 Ale mnie wkurzaja ... W kwietniu podawali termin pozwolenia na budowe koniec czerwca ..., w czerwcu - przelom lica-sierpnia, w siepniu- wrzesien, potem pazdziernik a teraz mamy juz koniec pazdziernika ... Nie ciepie sciemy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agunia Re: okulickiego ll IP: 80.50.69.* 08.09.06, 14:52 Coraz bardziej mnie wkurza ta opieszałość !!!!! Sprzedaję chyba rezerwację!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: okulickiego ll IP: 87.239.57.* 07.09.06, 13:34 Witam, Chcę powrócić do wątku napisanego przez aa, też miałem podpisać umowę z Activ ale po przeczytaniu jej stanowczo zrezygnowałem. Po pierwsze, konstrują umowy pod siebie i są to umowy nie zgodne z prawem(np. sprzedaż mieszkanie + miejsce parkingowe jest niezdgodne z KC), po drugie TBS Południe. W Activ twierdzą że to dwie różne firmy ale jako siedziba TBS Południe figuruje Lubicz i ten sam numer telefonów. Co więcej głównym akcjonarjuszemTBS Południe jest Peter Podstawski, Prezes Activ (daje dużo do myślenia). O wspólnocie mieszkaniowej też nic nie było i wszystkim się oni zajmują. Tweirdzą że wsyscy dostawcy są już znani. Skoro tak dlaczego nie ma ich wymienionych w umowie??? Nie chcę was straszyć ale naprawdę ta firma mi śmierdzi!!! Pozdrawiam, www.tbspoludnie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benny Re: okulickiego ll IP: *.autocom.pl 07.09.06, 20:05 Nie rozumiem-jak każdy z nas kupujących mieszkanie w activ może mieć inne umowy(mam na myśli wzmianke o TBS)coś tu musi być nie tak skoro tak robią???Ja nie mam nic w umowie o TBS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: okulickiego ll IP: *.net154.okay.pl 07.09.06, 22:18 Witam, równiez zrezygnowałam z podpisania umowy, gdy dowiedziałam się ze by zagwarantowac stałą cene mieszkania (nie licząc zmian VAT)musiałabym wpłacić sporą część kwoty. NIe mając pozwolenia na budowę żaden bank nie dałby mi kredytu, a oszczędności nie chcialam ruszac. Takie same miałam obawy co do zapisu o zarządcy - TBS Południe i to na kilka lat! Umowe konsultowałam z 2 prawnikami i obaj mi odradzili z podowu braku zapisów chroniących kupującego + kilku zapisów nie zgodnych z prawem. Jednak teraz, jak nadal szukam mieszkania zazdroszczę Wam, ze jesteście choc trochę bliżej upragnionego M. A I etap wygładąda ok! więc pewnie i II też taki będzie. powodzenia;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: okulickiego ll IP: *.dns.com.pl 08.09.06, 08:42 Czesc, Ja tez mam ze zarządcą ma być też TBS Południe ale z tego co wiem to bez większych problemów wspólnota może to zmienic. Z umową nie jest tak znowu źle bo Activ jest na 7 miejscu w rankingu rzeczpospolitej jako jeden z najlepszych developerów. Umowa wcale nie jest źle skonstruowana bo jest precyzyjna i ma jasne zapisy co do cen, warunków oraz obowiązków Activ, jasno jest też napisane kiedy ma być płatność za konkretny etap budowy, są też przewidziane kary za brak oddania w terminie. Co ciekawe Activ zaczął już sprzedawać mieszkania w III bloku, planowany termin oddania Q1 2008. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elektra Re: okulickiego ll IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 18:22 Powiem Wam jedno kupiłam TBS od nich i od czerwca nie mam ciepłej wody na Borowinowej, gdyż nie zapłacili firmie dostarczającej, podobno nie tylko tutak tak jest ale w 4 innych tbs też. Bez wody są CAłE OSIEDLA!!! TBs oczywiście cały czas r\tłumaczy że rozmawia z dostawcami ale jakoś efeltów nie widać, boją się sezonu grzewczego w październiku czynsz oczywiście jest bez zmian, jakos nie wydaje im się, żeby w XXI wieku mieszkanie bez ciepłej wody było czymś nienormalnym. Uważam, że budują w miarę ok, ale kiedy oddadzą blok już nic ich nie interesuje, pomijam tutaj różne usterki na które reagowali wręcz wrogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ON Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:27 ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agunia Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 20.09.06, 10:14 Mam nadzieję że uda mi się sprawdzić co się dzieje z tą wz-tką dla II etapu:) Zaczynam się denerwować.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 195.75.207.* 20.09.06, 13:29 Wczoraj rozmawialam z Activem w sprawie pozwolenia na budowe II etapu i wydaje mi sie ze moze sie to przeciagnac nawet do konca roku, podobno przez afery w Wydziale Architektury ... w kazdym razie trzeba sie liczyc z poslizgiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benny Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.autocom.pl 20.09.06, 18:11 Oni chyba ocipieli z tym pozwoleniem,wydaje mi się,ze to oni właśnie mają zasrane papiery i dlatego tak sie to wszystko przeciaga.Pytałem sie u innych deweloperów którzy owiele pózniej składali dokumenty w sprawie pozwolenia i dostali już w sierpniu,a termin oddania bloków mają na koniec 2007roku,czyli tak samo jak ACTIV!!!!!..Ten ACTIV śmierdzi,az z daleka.To sie w głowie nie miesci,nie dosc,ze człowiek tyle kasy wywala na mieszkanie to jeszcze ACTIV w H..a leci i to ma być sprawdzony niby deweloper-chyba oni w tym momencie sobie żartują!!!!!!!!Trzeba ich sprawdzić w URZEDZIE MIASTA czy faktycznie mają zasrane te papiery czy tak URZAD zwleka z decyzją o wydaniu pozwolenia.Przepraszam wszystkich za nie które ostre słowa,ale ile w końcu człowiek może czekać i patrzyć bezczynnie co oni wyprawiają!!!!!!!POZDRO dla wszyskich sąsiadów z Okulickiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomeekgr Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap 20.09.06, 19:41 Ej Benny proszę cie nie strasz.Ewie się tylko wydaje więc po co siać panikę.Ja jestem dobrej myśli.Wydaje mi się że teraz jak pozbierają kasę za 3 etap to dopiero zaczną budować.POZYTYWNE MYŚLENIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benny Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.autocom.pl 21.09.06, 12:17 Dlaczego jak dopiero pozbieraja kase za 3 etap to maja budowac 2 etap?? 2 etap miał się juz rozpaczac w połowie lipca tak wiec nie widze sensu pozytywnego myslenia,zreszta nawet jak zaczna budowac w listopadzie to napewno tego do konca przyszlego roku nie zrobia i znowu bedzie poslizg 2,3 miesiace a moze nawet i wiecej,a jeszcze odpukać jak bedzie ostra zima to juz zupełnie kaplica bedzie!!!!!!!Poprostu ACTIV jest nie słowny co do warunków umowy.Mam mnadzieje,ze "BEKNIE" za to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju prosze o opinie o aktive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:01 prosze o opinie o aktivie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: prosze o opinie o aktive IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 18:33 ACTIV - jeest to firma bardzo nie terminowa - to jest napewno minus i to duzy. Natomiast jest firmą która predzej czy póxniej raczej później wybuduje ten 2 i 3 blok. Podobna sytuacja była z 1 blokiem . Pozwolenia na budowę nie mieli bardzo długo, ale wkońcu dostali, już nie wspomnę o mieszkaniach w Tbs Południe notaabene jest to moim zdaniem jedn i ten sam właścicil!!!!! Wnioski sa takie że mieszkania w firmie Activ są dla ludzi Bardzo Cierpliwych. Ps. Firma Activ tak jak ktoś nazwał napewno nie Beknie za opuźnienie, jestem tego w 100% pewien. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.zax.pl 28.09.06, 20:17 Co nowego na budowie? Był kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LALUNIA Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 80.50.69.* 05.10.06, 13:20 Podobno był problem z posadowieniem budynku i dojazdem do budynku, skądinąd wiem że na prawomocne pozwolenie możemy czekać do przyszłego roku :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 195.75.207.* 05.10.06, 19:09 Laluniu, czy mowisz o pozwoleniu na budowe II etapu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewic Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.itn.com.pl 06.10.06, 08:48 Może wymyślą jakieś lepsze rozwiązanie, bo według mnie odległość między pierwszym a drugim blokiem jest za mała. Pytałam w Activ i jest zaplanowana najmniejsza odległość dozwolona - tylko 20 metrów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BENNY Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.autocom.pl 06.10.06, 11:05 To kiedy ma być to pozwolenie w końcu?Czy bedzie ono jeszcze w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
bletilla Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap 06.10.06, 23:30 Witam przyszłych sąsiadów. Kupilam mieszkanie w II etapie. Na 3 piętrze w środkowej klatce :) Jeśli chodzi o pozwolenie na budowe to rozmawialam z Activem pod koniec września i mówili, że pozwolenie będzie "jesienią"... Odpowiedz Link Zgłoś
mr_s Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap 07.10.06, 08:36 My kupilismy w srodkowej na 6 pietrze. A z tym pozwoleniem to od Activa sie nieczego nie dowiemy. Ciagle tylko mowia, ze juz niedlugo itp... Mnie powiedzieli, ze chcialiby wystartowac z budowa jeszcze w tym roku... Czy odleglosc od budynkow liczy sie od jego scian czy moze scian garazy podziemnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
bletilla Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap 07.10.06, 19:59 Obawiam się, że faktycznie trudno będzie się od nich dowiedziec czegoś wiarygodnego. Najwidoczniej mówią to co kto chce usłyszec lub w ile uwierzy bo mi powiedzieli (w ostatnich dniach września), że zaczną budowac jesienią... I nie było to żadne "byc może" czy "chcielibyśmy" tylko "zaczniemy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 11:53 Witajcie najmniejsza dozwolona odległość między jednym a drugiem budynkiem to 12 metrów. Tak już budują inne firmy. Także może u nas nie będzi tak źle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: I etap - czego jeszcze brakuje? IP: *.zax.pl 30.09.06, 15:24 1. elewacja budynku (strasznie wolno robią, porównaj z innymi firmami zajmującymi się dociepleniem budynków) 2. tynki w IV klatce (zrobione tylko do 2 piętra) 3. brak tynków na klatkach schodowych 4. w III i IV klatce nadal brak poręczy na balkonach 5. brak wylewek na podłogach 6. nie zainstalowano dotąd wind osobowych 7. na klatkach brakuje poręczy 8. brak drzwi wejścowych do klatek i mieszkań 9. ................... dużo jeszcze brakuje...... 10 ................... a czasu coraz mniej....... Niedługo zima! Weźcie się do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: I etap - czego jeszcze brakuje? IP: *.zax.pl 03.10.06, 20:06 ...grzejników...płytek na balkonach...do malowania jeszcze daleko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego IP: *.zax.pl 07.10.06, 23:40 Z tego jak robią wynika, że odległość 20 metrów ma być od ścian budynku. Już można zauważyć że ściany garaży I i II są tuż obok siebie. Widać, że po trochu ruszają z II etapem ale idzie to baaardzo opornie. Mam wrażenie, że wszyscy budowlańcy opuścili już nasz kraj i pojechali "za chlebem". W dzień nie widać ani nie słychać żadnych robotników. No może czasami widać jedynie opalających się w oknach:) Elewacja I etapu idzie straszine opornie. Od zeszłego tygodnia ani grama kolorowej struktury nie nałożyli. Całą elewację zaczeli w połowie września a tutaj już zaraz połowa października a nawet w 50% nie zrobiona. Jedyna zmiana jaka rzuca się w oczy to bałagan na tarasie od strony "wmurowanego:)" dźwigu. Brakuje nadal barierek na balkonach i tynku w około połowie mieszkań 3 i 4 klatki. No i jeszcze wielu innych rzeczy.. Pewnie do końca roku nie dadzą rady - przy takim tempie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego IP: *.zax.pl 08.10.06, 15:32 póki co jest ładna pogoda, można nadrobić wiele opóźnień; trzeba tylko chcieć! prezes Podstawski (activ) zaangażowałby dodatkowego wykonawce jeśli dotychczasowi nie dają sobie rady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evic Re: ACTIV ul. Okulickiego IP: *.itn.com.pl 09.10.06, 09:43 Chyba Activ ma jakieś problemy. Ostatnio dowiedziałam się że jakąś Panią w-ce Prezes zwolnili, ciekawe za co? Być może za te opóźnienia i problemy z pozwoleniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego IP: *.crowley.pl 10.10.06, 15:19 Oglądałem dziś budowę. Garaże prawie skończone. Ocieplają budynek od zachodu i zrobili już to w ok. 3/4. Zaczynają nawet od góry malować I klatkę :) Activ twierdzi, że odbiór I segmentu to okolice 15 listopada i jest to ponoć realny termin, a oddanie całego bloku do końca roku. Jestem dość sceptyczny, ale zobaczymy. W środku nie byłem, ale dowiedziałem się, że zamontowali już drzwi wejściowe, a w przyszłym tyg. mają montować windę. Co do odległości miedzy blokami, to ma wynosić 20 metrów między najbardziej zewnętrznymi elementami budynku, czyli od ściany winkla od zachodu do ścian drugiego budynku. Znaczy trochę ciasno :/ Ciekawy jestem, czy jakieś słońce będzie do mnie docierać (I piętro). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 11:46 Nie lubie tej firmy...Pachnie tam PRLem - może dlatego że w starej nafcie siedzą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volver Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 86.42.1.* 11.10.06, 10:23 najnowsze informacje od Activu: co do I etapu: Palnowane zakończenie inwestycji to grudzień 2006 , z tym ze pierwsza klatkę zapewne oddadzą troche wczesniej to znaczy w listopadzie . co do II etapu: spodziewają sie uzyskać pozwolenia na budowe na przełomie listopad /grudzień - z powodów administracyjnych troche sie to przeciaga ale termin zakończenia budowy pozostaje bez zmian czyli IV kw 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evic Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.itn.com.pl 11.10.06, 13:23 Na stronie internetowej www.activ.krakow.pl/oferta/okulickiego_oferta.html Activ podaje nieco inne informacje dotyczące zakonczenia budowy II- go etapu tj. 1/2 kwartał 2008. 20 metrów to b. mało, blok przy bloku, zresztą ziemia pod 2 etap jest wybrana i widac jak to mało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 195.75.207.* 11.10.06, 16:21 Ten termin podobno dotyczy III etapu budowy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLJ Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:29 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalunia Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 14.10.06, 09:25 Z tego co udało mi się dowiedzieć, to ponownie zostały złożone dokumenty o pozwolenie (2 października), pierwsze podejście zawalili bo czegoś im w dokumentach brakowało.Jeżeli wszystko będzie ok to pozwolenie będzie w listopadzie.Jeżeli nie to nie mamy co liczyć na przyszły rok !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalunia Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 14.10.06, 09:26 nie mamy co liczyć na ten rok!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalunia Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 14.10.06, 09:28 Nawet jeśli dostaną pozwolenie na budowę w tym roku to tylko po to żeby ściągnąć od nas kasę a budowa i tak zacznie się na wiosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ERTYL Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 22:41 MAJĄ CHAMSKĄ OBSŁUGĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evic Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.itn.com.pl 16.10.06, 10:12 No i szkoda, że swojej strony internetowej nie raczą zaktualizować... Tłumaczą się, że jakiś Pan który ma to robić jest na urlopie ale jak wróci, to zrobi nową stronę. Szkoda, że ta samą śpiewkę mają już od pół roku, trochę źle to o nich świadczy. Wogóle jakieś dziwne rzeczy się tam dzieją, pani wmawia nam że jest cały tydzień na zwolnieniu, leży w łóżku i nie może iść na budowę( telefon na komórkę) a kolega z biura upiera sie że koleżanka jest w pracy, tylko nie może do niej przełączyć rozmowy bo mają nową centralę telefoniczną i nie może tego zrobić. Jakaś dziecinada, niech już skończą ten pierwszy etap zanim w nich zwątpię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - co nowego IP: *.zax.pl 18.10.06, 23:46 Co słychać na budowie? Czy nadal towarzystwo się obija? Listopadowo-grudniowy termin nierealny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - co nowego IP: 88.220.112.* 19.10.06, 08:37 Niestety wiele sie tam nie dzieje. Tynkowanie i docieplanie budynku idzie im tak jakby pracowala przy tym jedna osoba i to na pol etatu. Jesli w srodku prace ida w podobnym tempie to i na wielkanoc sie nie wyrobia. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - co nowego IP: *.zax.pl 19.10.06, 20:26 Panie Podstawski www.podstawski-immobilien.de cóż Pan za firmy zatrudniasz, że robią jak ślamazary. Gdzie nadzór? Za tempo prac na budowie winnien być zwolniony kierownik budowy ze strony Activ-u, który niewiele robi aby przyspieszyć prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benny Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap - co nowego IP: *.chello.pl 20.10.06, 11:44 Jeszcze jak tak dalej bede sobie w gumy z nami leciec to ide do telewizji obsmarowac im dupe bo to co oni wyprawiaja to ludzkie pojecie przechodzi,a telewizja lubi takie sensacje!! Albo sie gnoje wreszcie do roboty wezma albo inaczej bedziemy rozmawiac!!! Kase pozbierali i wszystko w dupie maja! Napewno zadnemu znajomemu nie polece tej beznadziejnej firmy! Ludzie nie spijcie tylko dzialajcie cos bo tak to my nigdy tych mieszkan nie dostaniemy,a oni caly czas tylko nas odsyłają do innych terminów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap - co nowego IP: *.bph.pl 06.11.06, 13:24 Witam, z tym kredytytem to nie do końca tak jest, że sie nie da. Jak sie chce to sie da załatwić kredyt bez pozwolenia na budowę. Ja pochodzilem poszukałem i znalazłem. Tylko teraz spać nie moge bo jak nie dostaną pozwolenia na budowę do końca roku to mi bank nie uruchomi kredytu, a co za tym idzie wypowie umowe. Co prawda Pani w banku powiedziala, że znają sytuację i można podpisać aneks ale to są dodatkowe koszty. Ech z drugiej strony mam wielu znajomych którzy kupowali mieszkania u innych deweloperów i tez mieli takie problemy chyba żaden deweloper nie rozpoczyna budowy w termini. Ciekawi mnie tylko zapis w umowie mówiący "o planowanym rozpoczęciu inwestycji w III kwartale 2006." Czy to ma jakąś moc prawną czy w przypdaku nie rozpoczęcia budowy w III kwartale możemy skierować sprawę do sądu. Dzwoniąc do Activu o to zapytałem ale dowiedziałem się, że prace zostały rozpoczęte obecnie prowadzone są prace ziemne tylko, że te prace trwają już kilka miesięcy. Napiszcie co o tym wszystkim myślicie bo może trzeba będzie nimi jakoś wstrząsnąć żeby się wzieli do roboty mimo wszytsko prawo powinno być po stronie konsumenta wiec może da się coś z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego - sąsiedzi z I klatki IP: *.zax.pl 24.10.06, 00:06 Czy u Was już wszystko gotowe wewnątrz? Czy kto był w środku? Windy zamontowane etc.? Odpowiedz Link Zgłoś
hansolo6 Re: ACTIV ul. Okulickiego - sąsiedzi z I klatki 24.10.06, 19:30 Byłem w swoim lokum 20.10. Wewnątrz prawie wszystko gotowe (oprócz sufitów), natomiast na zawnątrz... szkoda gadać. Dzwoniłem dziś do kierownika budowy, który z żalem w głosie wyjawił, że oddanie budynku nastapi pod koniec listopada. Toż to kpiny jakieś. W dodatku nie udostepni mieszkania do wykończenia, bo a to nie ma prądu, bo schnie gres na klatkach, bo zakładaja barierki, bo on nie chce bałaganu na budowie i tego typu pierdy. A poza tym - mówi mi kierownik budowy - że o wczesniejszym wpuszczeniu do mieszkania decyduje Activ. Ok - mówie. Zadzwoniłem więc do Activu, a tam mi mówią, że jesli się chce wejść przed oddaniem budynku, to trzeba wystosować oficjalne pismo z uzasadnieniem. Zaniosłem więc pismo do Activu, a oni na to, że decyzje podejmuje kierownik budowy. To mnie w tym momencie trafił szlag. To tyle na szybko. Napiszcie proszę, jakie Wy podejmujecie kroki w powyzszej sprawie, bo chyba nie czekacie biernie, aż łaskawie zaproszą Was na odbiór kluczy, tym bardziej że zapisane w Umowie przedwstepnej 14 m-cy + 60 dni opóźnienia mija 31.10. br. Czekam na odzew Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego - sąsiedzi z I klatki IP: *.crowley.pl 24.10.06, 23:39 Ja oglądałem mieszkanie 23.10. Samo mieszkanie (I pietro, I segment)) jest w zasadzie wykończone (zostały jeszcze chyba tylko płytki na balkonie). Na klatce póki co dramat, ale od góry podobno zrobili już wiekszość płytek na schodach (nie wchodziłem wyżej, tymbardziej, że ciemno już było). Co do udostępnienia mieszkań do wykończenia: usłyszałem, że jednak będziemy mogli coś wcześniej zacząć (przed podpisaniem umowy notarialnej), a prąd ma być użyczany ten z budowy. Umowy notarialne najwcześniej w grudniu. Upierają się, że termin oddania klatki to połowa listopada, a po odbiorze klatki będą oddwane mieszkania. Aż mi się nie chce w to wierzyć, bo roboty mają jeszcze całą masę! Nawet nie myślę, co z uporządkowaniem otoczenia budynku, ale nie wierzę, że zostanie to szybko zrobione. Jestem cierpliwy, ale niedługo też mnie coś trafi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ACTIV ul. Okulickiego - sąsiedzi z I klatki IP: 195.116.242.* 25.10.06, 12:03 Witam Nasze mieszkanko jest w IV segmencie (III piętro). Ktoś się orientuje jak IV segment. Jakieś 2 tygodnie kierownik budowy mówił o płowie grudnia, ale jak czytam można to wsadzić między bajki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego - sąsiedzi z I klatki IP: *.crowley.pl 25.10.06, 13:48 Sądzę, że IV segment będzie oddany jakieś 1-1,5 miesiąca po pierwszym (tak przynajmniej wynikało z rozmowy z Activem). Ja realnie liczę, że odbiorę swoje w I seg. na przełomie listopada i grudnia, czyli mam poważne obawy, czy całość bloku będzie skończona do końca roku :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eska Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.devs.futuro.pl 24.10.06, 12:46 Witam Mam pytanko do oczekujących na II etap, Czy załatwialiście juz kredyty mieszkaniowe, jesli "tak" to gdzie i na jakich zasadach - skoro nie ma pozwolenia na budowe jeszcze. Ja juz odchodze od zmysłów :( Dzwonie do Activa "....tak tak zalatwiac kredyt juz", a banki jak sie im mowi ze nie ma pozwolenie to mówia "ze bez pozwolenia to nie ma co zaczynac" I jestem w kropce. Pozdrawiam Eska Odpowiedz Link Zgłoś
tomeekgr Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap 25.10.06, 13:52 Cześć ESKA Niestety musisz czekać ponieważ tak jest, że załatwiając kredyt trzeba mieć pozwolenie. Ja czekam i czekam, dzwoniłem na początku października i mają mieć w listopadzie, więc zobaczymy. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. Z forum można przeczytać dlaczego tak się to przedłuża. Już prawie sprzedali III etap więc napewno wybudują II :-) Pozdrawiam Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eska Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.devs.futuro.pl 25.10.06, 15:07 Witam Ze trzeci etap juz sprzedali to podejrzewam, co więcej na ostatnich targach gość z Activu przyznał sie ze juz szykują kolejne etapy. Razem ma tam powstać 7 budynków. Za III etapem od strony szpitala jeden, kolejny obok niego wzdłuż ulicy Okulickiego i dwa na takiej wąskiej działce od strony os. Złotej Jesieni w poprzek do tych budynkow które powstają teraz. To jest wersja oficjalna. Tak poza tym to jeszcze podejrzewam ze powstanie jeszcze kilka : conajmniej jeden pomiędzy I etapem i tym chodniczkiem ze Złotej Jesieni do Okulickiego, i po drugiej stronie chodniczka (w tym dolku) tez cos moze powstac bo tam zbędna zemie wywozili z drugiego etapu. Tak więc obstawią nas doszczętnie, bo odległosci jakie są każdy widzi. Pozdrawiam Eska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.zax.pl 25.10.06, 19:48 Myślę że "oficjalnie" z ust Activu to wszystko należy przyjmować z przymrużeniem oka. Na razie po kolei to umszą wybudować II i III a resztę to chyba będą budować za ładnych parę lat jak już tamte ukończą a idzie im to wszystko jak krew z nosa. Wiadomość z pierwszej ręki że na działce wąskiej prostopadłej do powstałego I etapu będzie pszenica:) Facet nie ma ochoty sprzedawać na razie chyba że mu zapłacą jakąć lepszą stawkę w co nie wierzę bo obecnie dają groszę w porównaniu do faktycznych stawek ziemi w Krakowie. Przed I etapem od strony chodniczka jest teren wykupiony owszem ale ponoć przez inną firmę. Ziemia wywożona na dół w stronę Fatimskiej to była "przysługa" za użyczenie pasa obecnie zaoranego pod pszenicę:) Activ bardzo chciałby nabyć tę ziemię i sąsiednie działki ale właściciele są rozsiani po świecie więc to może jeszcze trochę potrwać. Ta wersja chyba bardziej "oficjalna" i na tę chwilę prawdopodobna. Oficjalnie Activ na duży problem jak wyrobić się z I etapem nie wspominając już o II i III które aby ukończyć tak jak obiecali szczęśliwym nabywcom to powinny być już dość zaawansowane a są DOSŁOWNIE w polu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Sąsiedzi z segmentu IV etap I zgłaszajcie się IP: *.zax.pl 25.10.06, 19:50 Będziemy wymieniać info o stanie naszych mieszkan. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Sąsiedzi z segmentu IV etap I zgłaszajcie się IP: 195.116.242.* 30.10.06, 08:33 Zgłaszam się, choć nie mam żadnych "świeżych" info. Nasze mieszkanko to III piętro. Ostatnim razem jak byłęm - jakieś 1,5 miesiąca temu to brakowało wylewek a w klatka była nietknięta. Co u Was? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: Sąsiedzi z segmentu IV etap I zgłaszajcie się IP: *.zax.pl 30.10.06, 09:12 Witamy sąsiadów:) U was IIIp. i na IIp. jest już robiona (tzn.leży styropian a na nim folia i jes gotowe do zalania) wylewka na podłodze, strasznie opornie to idzie. Klatka nie ruszona. Windy brak, kaloryferów także no cóż jeszcze poczekamy sobie... U nas na VIIp. jeszcze gorzej bo tynki kończą się na IVp. a rura z gipsem pociągnięta do IVp. już od ponad miesiąca. Elewacja też leży - tempo dramatyczne. Na pewno nie robią na akord - a zima idzie więc dbają o pracę, żeby jak najdłużej przeciągnąć. Kolory bloku to chyba daltonista dobierał bo gryzą się jak pieron. Barierki na połowie bloku szare na połowie czerwone:) No cudownie to wygląda. Aha są wstawione drzwi do klatek choć na moje oko większa kanapa to stanie w nich. Będziemy jak w alternatywach na linach wciągać albo dźwigiem ale tu kolejny problem bo okna też szerokością nie grzeszą:( To tyle z nowszych informacji Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.bph.pl 06.11.06, 13:29 Witam, z tym kredytytem to nie do końca tak jest, że sie nie da. Jak sie chce to sie da załatwić kredyt bez pozwolenia na budowę. Ja pochodzilem poszukałem i znalazłem. Tylko teraz spać nie moge bo jak nie dostaną pozwolenia na budowę do końca roku to mi bank nie uruchomi kredytu, a co za tym idzie wypowie umowe. Co prawda Pani w banku powiedziala, że znają sytuację i można podpisać aneks ale to są dodatkowe koszty. Ech z drugiej strony mam wielu znajomych którzy kupowali mieszkania u innych deweloperów i tez mieli takie problemy chyba żaden deweloper nie rozpoczyna budowy w termini. Ciekawi mnie tylko zapis w umowie mówiący "o planowanym rozpoczęciu inwestycji w III kwartale 2006." Czy to ma jakąś moc prawną czy w przypdaku nie rozpoczęcia budowy w III kwartale możemy skierować sprawę do sądu. Dzwoniąc do Activu o to zapytałem ale dowiedziałem się, że prace zostały rozpoczęte obecnie prowadzone są prace ziemne tylko, że te prace trwają już kilka miesięcy. Napiszcie co o tym wszystkim myślicie bo może trzeba będzie nimi jakoś wstrząsnąć żeby się wzieli do roboty mimo wszytsko prawo powinno być po stronie konsumenta wiec może da się coś z tym zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hopka I etap - TBS IP: *.bas504.dsl.esat.net 24.10.06, 15:24 Nasze mieszkanie mialo byc w TBSie ale ponieważ akctiv n ie dostal kredytu zaproponwano nam wlasnosciowe ale na dotychczasowych warunkach - czyli oddanie pod klucz. I tu moje pytanie - czy jest jeszcze ktos w podobnej do naszej sytuacji? Chodzi mi glównie o uzgadnianie/wybieranie wyposażenia. To znaczy koloru wykladzin itp. Jak to się odbywa, z kim się w tej sprawie kontaktujecie? Jestem za granicą i muszę to wszystko pozalatwiac na odleglosc dlatego proszę o pomoc. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TUP Re: I etap - TBS IP: 213.77.26.* 27.10.06, 12:13 Uzgadniasz z firma wskazaną przez ACTIV.Każdy dostał w tej sprawie list od nich.Różne firmy robią różne klatki z tego co wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Zdjęcia z budowy Etap I IP: *.zax.pl 30.10.06, 22:31 src="img125.imageshack.us/img125/4302/dscn2859tr3.th.jpg" border="0" alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" /></a> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: Zdjęcia z budowy Etap I IP: *.zax.pl 30.10.06, 22:35 Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: Zdjęcia z budowy Etap I IP: *.zax.pl 30.10.06, 22:53 Zdjęcie 3 Zdjęcie 4 Zdjęcie 5 Zdjęcie 6 Zdjęcie 7 Bonus ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: Zdjęcia z budowy Etap I IP: *.crowley.pl 01.11.06, 13:34 Ja już po prostu tylko czekam... Coraz to nowe zapewnienia Activu o terminach ostatecznych są dla mnie wysoce niewiarygodne, a wiarygodność ta jest jeszcze niższa w zderzeniu z widocznym gołym okiem postępem prac na budowie (mówiąc delikatnie: żółwie). Każdy miesiąc zwłoki to dla mnie strata pieniędzy, bo muszę jednocześnie płacić za wynajmowane obecnie mieszkanie i płacić odsetki od kredytu. Ręce opadają, średniocenzuralne słowa cisną się na usta, ale cóż można jeszcze zrobić... Nikt mnie tak nie nauczył cierpliwości jak Activ... A tak z innej beczki: parapety to mamy naprawdę "piękne" ;) Mimo, że to drobiazg to już się z żoną zastanawiamy jak naprawić tę radosną twórczość projektanta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em etap I segment II - Witam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:02 Powiem tak jak Dart. Juz się nie denerwuje . I tak nie mamy wyjścia. Pozostaje mam tylko czekanie. Tak przekornie zadzwoniłam przed chwilą do nich i uzyskałam informacje ,że między 15 a 20 listopada jest odbiór. Zdziwiło mnie jednak pytanie : czy moje mieszkanie to TBS ( oczywiście nie ...) ? wydaje mi sie ,że z mieszkaniami z tbs coś jest inaczej zaplanowanie… Umówiłam się na oglądanie w środę .. Zobaczymy na jakim etapie... Jeszcze jedna uwaga . Czy w Waszych mieszkaniach tez jest przesunięte okno balkonowe bliżej lewej strony ( generalnie tak jest lepiej ale zawsze mozna sie doczepić..) Zycze duzo cierpliwosci .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eska Re: etap I segment II - Witam IP: *.devs.futuro.pl 02.11.06, 15:36 Etap II hehehhe my mielismy miec "pozwolenie" na wrzesień i którego to dzis mamy ? ;) ale generalnie dobrze Wam zycze Pozdrawiam Eska Odpowiedz Link Zgłoś
aniak-i planuje zakup 01.11.06, 23:00 zastanawiamy sie nad kupnem mieszkanka własnie na okulickiego od activu. jutroi tam zadzwonie, ale chyba juz tylko III etap został. Napiszcie czy warto( w sumie to tylko tam jeszcze sa rozsadne ceny w Krk), czytałam ze maja opóznienie-jak duze. Na co jescze zwrócic uwage??? za odp. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: planuje zakup IP: *.itn.com.pl 02.11.06, 09:16 A w naszym mieszkanku -III segment - hydraulicy urządzili sobie kanciapę :((( Ostatnio chcieliśmy wejść do środka a tam podwójne drzwi, zaryglowane kłódkami. Mam nadzieję że syfu nie narobią i będzie się dało mieszkać. A jeśli chodzi o postępy w trzecim segmencie to praktycznie ich nie ma... Na klatce syf totalny, schody bez płytek, bark tynków na ścianach, nie ma windy. Kierownik budowy twierdzi, że pod koniec grudnia oddadzą, ale raczej nie ma co się na to nastawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: planuje zakup IP: *.zax.pl 02.11.06, 23:28 Muszisz nastawić się na koniecznie na opóźnienie! Blok przy Okulikciego I etap ma już 3 miesiące poślizgu i jeszcze pewnie dojdzie kolejne 3. Podobnie pewnie będzie w przypadku II i III trzeba się na to przygotować. Apel do wszystkich mieszkańców koniecznie musimy wspólnie wypowiedzieć umowę na administrację budynku TBS Południe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: planuje zakup IP: *.itn.com.pl 03.11.06, 07:25 A kto będzie nowym administratorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: planuje zakup IP: *.crowley.pl 03.11.06, 07:41 Z tego co wiem, administratoa możemy wybrać jakiego chcemy, oczywiście po ukształtowaniu się wspólnoty mieszkańców. A wspólnota powstanie dopiero wówczas, gdy wszyscy odbirą swoje mieszkania, czyli tak naprawdę nie mam pojęcia kiedy to nastapi :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ...Gocha Re: planuje zakup IP: 80.50.69.* 03.11.06, 08:12 Ludziska poczytajcie sobie....umowe którą podpisaliście z Activem. Jest tam zapis - który mówi że zgadzacie sie - by deweloper wybrał podmiot administrujący wspólnotą aż do 2011r....Więc teraz nie mamy takiej mocy prawnej - ale po 2011 r.będziemy działać. Mysle że warto natomiast zacząć myśleć nad poprawą chodników przy Okulickiego..i o umozliwienie stworzenia przejścia tzw."chodnika" w str. szpitala Rydygiera..przez naszych wykonawców..gdyż chodniczek od str.wsch. w str.Złotej Jesieni jest "nieciekawy" późnym wieczorem..wile tam tzw.pijących melin... ;(( POZDRAWIAM PRZYSZŁYCH SĄSIADÓW... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: planuje zakup IP: *.crowley.pl 03.11.06, 16:11 Prawnikiem nie jestem i mogę się mylić, ale wydaje mi się, że do końca 2011 r. będzie zarządzał TBS Południe, chyba, że wspólnota mieszkańców wybierze nowego zarządcę. Przy kupnie mieszkania pytałem o to Activ i stwierdzili, że możemy wybrać sobie nowego zarządcę przed 2001 r., czyli chyba nie jest źle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On Re: planuje zakup IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:06 Moim zdaniem też możemy zmienić zarzadzce /TBS POŁUDNIE/, decyzją wspólnoty mieszakniowej i nie musimy czekać do 2011 roku. Oczywiście decyzje musi podjąć większość mieszakańców. Pozdrawiam wszystkich cierpliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Zdjęcia 4.11.2006 IP: *.zax.pl 04.11.06, 14:44 Zdjęcia z 4 listopada 2006 r. Cóż tu dużo komentować... lepiej obejrzeć. Zdjęcie 1 Zdjęcie 2 Zdjęcie 3 Zdjęcie 4 Zdjęcie 5 Zdjęcie 6 Zdjęcie 7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: Zdjęcia 4.11.2006 IP: *.crowley.pl 04.11.06, 17:26 taaa... robota aż furczy ;P Kuźwa, nie widzę specjalnej różnicy ze stanem sprzed 2 tygodni :| A odbiór teoretycznie za 2 tyg. Witki opadają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Zdjęcia 4.11.2006 IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.11.06, 16:17 Co mnie ostatnio przekazano, to że kończą wylewki w IV segmencie - na dniach, dzięki czemu skubną przedostatnią ratę. Tym razem termin oddania pod klucz to koniec grudnia. Cóż ufajmy - Ci z IV segmentu, że dostaniemy prezent noworoczny w postaci kluczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Stan segmentu IV IP: *.zax.pl 05.11.06, 17:34 Ale ktoś opowiada bajki he he. Wylewki na podłogach są zrobione na 2 góra 3 piętrze. Tynki kończą się na 4 a teraz powolutku są nakładane na 5 piętrze. Ale tynki są robione już od dłuższego czsu więc jeszcze trochę to potrwa. Ciekawe kto udziela takich informacji śmiesznych. Zresztą tam wszystko miało być "na dniach". Jakby się wzieli do roboty to dwa tygodnie i było by po zabawie z tynkami ale tam nie ma komu robić. Na elewacji codziennie siedzi 3-4 ludzi, to to o czym tu mówić. Pojawiły się rusztowania od wschodu - co widać na zdjęciu- więc może też jakaś poważna ekipa się na nich pojawi. Ale to i tak musztarda po obiedzie. Myślę, że na Wielkanoc jest coraz niklejsza szansa stuknąć się jajem z nowymi sąsiadami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: Stan segmentu IV IP: *.itn.com.pl 06.11.06, 07:23 Witam, czy oni pobierają kolejne raty w różnym czasie? Ja przedostatnią ratę wpłaciłam już jakiś miesiąc temu (III segment). A też żadnych większych postępów nie ma, klatka to jedna wielka ruina, z zewnątrz faktycznie widać gołym okiem że się nie spieszą, a terminy podawane przez nich to utopia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Stan segmentu IV IP: 195.116.242.* 06.11.06, 15:09 Tak sądzę. Przedostatnia rata bodajże jest po zakończeniu w danym segmencie stolarki okienej, wylewek i tynków. Ostatnia wg umowy przy odebraniu klucza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.zax.pl 06.11.06, 20:44 Od dzisiaj nowa strona www Activu a na niej zdjęcia z września. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.itn.com.pl 07.11.06, 07:41 No nareszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 08:42 No w końcu. Odetchnąłem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darkness Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.bph.pl 07.11.06, 09:19 Nie rozumiem czemu odetchneliście ta dziura jest już tam od pół roku, a pozowlenia na budowe dalej nie ma. Jak zadzwonicie do activu i zapytacie o zapis w umowie dotyczący planowanego terminu rozpoczęcia budowy na III kwartał 2006 to wam powiedzią, że budowa się już rozpoczęła i obecnie prowadzone są prace zimne!?!?! od pół roku kopią dziure??? Zapytałem również co jest powodem tak długiego odresu oczekiwania na uzyskanie pozwolenia na budowę, czy były jakies błędy we wniosku, być może jakies dokumenty nie zostały dostarczone ale dowiedzialem sie tylko, że taka jest procedura i to nie jest zależne od nich ciekawi mnie tylko ile inni deweloperzy czekają na pozowlenie na budoę. Jak dla mnie to wcale nie odetchnołem uspokoje sie troche jak będzie pozowolenie na budową, a calkiem jak dostane klucze do ręki. Jak dzwoniłem jakiś w lipcu do nich to mi powiedzieli, że wycofali wniosek na II etap i zlożyli jeszcze jeden na II i III etam razem ale teraz ktoś na tym forum napisał, że tam ma być, aż 8 bloków wiec jak dobrze pójdzie to jeszcze 5 razy będa wycofywali wnioski ja mam nadzieje ze do końca tego roku dostaną pozwolenie i zaczną coś robić. Chociaż przez zime niewiele zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.zax.pl 07.11.06, 09:44 Na dzień dzisiejszy Activ nie jest właścicielami innych działek. W najbliższym czasie nie planują stawiać innych bloków poza naszymi 3 gdyż działki jak już pisałem są własnością ludzi rozsianych "po świecie" i trudno cokolwiek podobno ruszyć- ufff. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darkness Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.bph.pl 07.11.06, 09:50 nie zmienia to faktu, że pozwolenia na budowę nie ma i nie wiadomo dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.itn.com.pl 07.11.06, 10:48 Darkness ja odetchnęłam :) ponieważ dłuuugo czekałam na nową stronę i myślałam że nigdy się nie pojawi. Taka jest na razie przyczyna mojej ulgi. Na pozwolenie nie czekam więc az tak się nie denerwuję, wolałabym tylko zeby ten nowy blok był nieco dalej od pierwszego, więc może to jakoś lepiej przemyślą. Najbardziej interesuje mnie zakończenie pierwszego etapu. Pozdrawiam sąsiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 07.11.06, 15:59 Pewne osoby sieją tu panikę - po co?. Narzekanie nic nie da! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darkness Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.bph.pl 08.11.06, 06:15 Oczywiście lepiej siedzieć i czekać. Masz całkowitą racje w sumie to mi tak bardzo nie zależy. Jaka różnica czy budowa rozpocznie sie w tym roku czy w przyszłym albo za 2 lata. Super gratuluje postawy myśle, że wiele w życiu osiągniesz, naprawde. Poza tym jak ktoś nie ma ochoty to nie musi tego czytać. Ja tam wole sie dowiedzieć co inni o tym myślą i czego sie dowiedzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.itn.com.pl 08.11.06, 07:17 Nie wiem czy to było do mnie, ale ja napisałam że nie interesuje mnie pozwolenie ponieważ kupiłam mieszkanie w I etapie i II etap mnie nie dotyczy. Poza tym uważam że powinienieś się uzbroić w anielską cierpliwość, bo widząc po pierwszym etapie, to na pewno będziecie mnieć spore opóźnienia. Szkoda Twojego zdrowia i tak tempo otrzymania pozwolenia i budowy nie zależy od Ciebie, więc co ci przyjdzie z tych nerwów? Myślisz że jak tupniesz nogą to dzisiaj rozpoczną budowę? Niestety życie uczy pokory... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darkness Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.bph.pl 08.11.06, 09:34 To bylo do osoby, która pisała, że ktoś sieje Panike. Pewnie tak bedzie, że sie to wszystko sporo przeciągnie ale myśle, że nie można kłaść uszu po sobie i trzeba dociekać swoich praw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.itn.com.pl 08.11.06, 11:18 Myślę, że nie mamy szans wygrać z Activem, oni się zabezpieczają na różne okoliczności. Zresztą opóźnienia to powszechny problem, nie tylko w tej firmie. Pozostaje cierpliwie czekać lub zrezygnować z ich usług... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkanie Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.markom.krakow.pl 08.11.06, 19:14 gdzie znajdę wypowiedźi dotyczące etapu I kupiłem mieszkanie w klatce II pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.n4u.krakow.pl 09.11.06, 08:20 Wiele wypowiedzi dotyczy tu właśnie pierwszego etapu, także dobrze trafiłeś:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.crowley.pl 09.11.06, 11:29 Byłem dziś rano na budowie i... takiego ruchu jeszcze tam nie widziałem ;) Uwijają się chłopaki, bo już są piekielnie spóźnieni, ale roboty wciąż sporo. W I klatce kładą płytki. Akurat kładli przed moim mieszkaniem na I pietrze-czyli chyba u góry już zrobili :) Zastanawiam się na ile realny jest termin oddania I klatki 15-20.11, bo przy nim upiera się cały czas Activ. Przy okazji jest ponoć problem z MPEC-em, bo odbiór bedzie możliwy właśnie po przyłączeniu do sieci, a właśnie jest jakis problem, choć nie znam szczegółów. I i II klatka są już w miarę ogarnięte, ale podobno III i IV daleeeeko w tyle. Ciekawe jak szybko poradzą sobie z terenem wokół bloku, bo dziś błoto i syf były wszechobecne :/ No cóż, czekajmy dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: 195.116.242.* 09.11.06, 13:39 Cóż. Czyżby światełko w tunelu. Ja co prawda z IV segmentu, ale skoro zroią I i II to się kolejnymi zajmą. Dobre wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:54 Witam sąsiada z II klatki. Wczoraj byliśmy na budowie. Nie wpuścili nas do naszych mieszkań bo układali płytki . Oglądaliśmy garaże – ¾ już jest wyłożone kostką . Komórki lokatorskie są gotowe .Większość mieszkań jest gotowych i zamkniętych na klucz – segment I i II . Wykańczają klatki – tyki , tynki ,,,. Szyby windowe – puste . Termin jaki usłyszeliśmy to ,że od 20 listopada zaczynają oddawać mieszania z I segmentu . Czyli termin na II segment to około polowy grudnia .. Czyli wydaje mi się ,że realnie to polowa stycznia … Pozostaje nam tylko czekanie. Standard wykończenie – nie można narzekać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.zax.pl 08.11.06, 13:55 Ja myślę że opóźnienie w takich przypadkach należy głównie zrzucać na NIEREALNE aczkolwiek atrakcyjne dla klientów terminy. Budowa w sumie nie stoi - mówię o I etapie ale termin był zabójczy i od początku wątpliwy. II i III Etap podobno wstzymują urzędnicy jednak jak wiadomo jak się profesjonalnie i dokładnie przygotowuje ofertę do złożenia wniosku o powzolennie na rozpoczęcie inwestycji to nei ma problemów. Później tylko urzednikom się obrywa bo się czepiają-choć bywa i tak. Ja stawiam na nierealne terminy i nierzetelne przygtowanie wniosków przez Activ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 09.11.06, 21:21 Przyglądałem się dzisiaj waszej budowie z okna szpitalnego korytarza. Widok na południe będzie niespecjalny. Chyba, że zasłonią go następne bloki na działce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.zax.pl 09.11.06, 22:27 nie na południe tylko na zachód jest szpital! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 07:28 Znowu ofiara naszej edukacji? Szpital leży na południo-południowy wschód od budynku Activu. Popatrz sobie na mapę, jeśli potrafisz ją zinterpretować oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 08:52 ...szpital wzglendem budynku activu lezy na jego zachodnim boku ! a nie wschodnim lepiej najpierw dolecz sie w tym szpitalu zanim zaczniesz jakieś posty głupawe pisac na forum i obrazac innych ...........ofiaro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: 195.75.207.* 10.11.06, 08:54 Drogi Pacjencie, a co Cie obchodzi jaki MY bedziemy miec widok??? Moze wlasnie takie lubimy, zdrowia zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 10:03 To tam będą mieszkać dwie Ole? Jedna wyraźnie sympatyczniejsza, dziękuje za życzenia zdrowia. Życzę terminowego i bezusterkowego odbioru mieszkania. Obchodzi mnie tyle, że moja siostra kupiła tam mieszkanie i będę u niej częstym gościem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola1 Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:25 w sprawie dzwigu ..rozmawiałam z budowlańcami i maja go zamiar zdemontować w ciągu 2 najbliższych tygodni ( nie pytam juz tych kierowników z activu bo oni coś za duzo już kreca :)) byłam wczoraj na budowie opoznienie jest trzeba przyznać :( ..ale ludzi było jak nigdy i ogolnie ruch spory na budowie szkoda ze tak pożno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nacisk na ACTIV Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.markom.krakow.pl 12.11.06, 11:29 Witam przyszłych mieszkańców na Okulickiego postawmy się i niech nam pozwolą coś robić w mieszkaniach POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laokoon Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 13:05 Wreszcie!!! Jestem jak najbardziej za! Ale jak to zrobić - jakies zebranie i masowe wejście do siedziby Activu z pismami? My juz zlozylismy pismo w sprawie wczesniejszego wejscia 3 tyg. temu, ale nie otrzymalismy nawet zadnej odpowiedzi. Mieszkania sa juz w stanie, ktory nadaje sie do wykanczania. Piszcie, jak macie jakies pomysly - razem można zdzialac wiecej, bo jak dzwonią pojedyncze osoby, to łatwo ich spławiają. Wpłaciliśmy im już 95% wartości mieszkania i od tej pory wszystko się ślimaczy. Nam kieronik obiecał wejscie we wrześniu i od tamtej pory co rusz przedłuza terminy, pozamawialismy juz różne materiały, firme remontową - nie możemy tego w nieskonczonosc przedłuzać - to po prostu niepoważne. A nawet mówili, że na koniec października oddanie będzie na 100%. Jak w takiej sytuacji mozna sobie cos zaplanowac? 3 razy juz przedłuzalismy umowe najmu... Mam nadzieje, ze jest Was wiecej w podobnej sytuacji i wspolnie coś zdziałamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika segment II Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: 57.66.195.* 26.11.06, 18:01 Jestem za zbiorowym wejściem do biura Active. Od 3 tygodni obiecuja zrobic wylewki na parterze i nic sie nie dzieje. Jak dzwonie do biura i do kierownika budowy to slysze tylko w nastepnym tygodniu. I tak bez konca. Cholera musza mi wylewki wyschnac zanim zaczne cos zaczne robic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 07:52 W piątek sie dowiedziałam, że zaczęli oddawać mieszkania...Ponieważ nie do końca im wierzę to czekałam na to ,że coś się pojawi na forum a tu cisza...Czy ktoś może juz odebrał w pierwszym segmencie bo mi - II segment powiedzieli ,ze koło 10.12 odbiór a koło 20.12 podpisujemy papiery w notariacie ....Czy ktoś coś wie.. bo zaczynam sie martwić czy aby na pewno dobrze usłyszałam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.crowley.pl 04.12.06, 10:39 Przed chwilą dzwoniłem do Activu i usłyszałem, że najpóźniej 20.12, będę miał odbiór mieszkania (I segment). Notariusz być może w tym roku, ale tego nie chcieli obiecywać. Mam nadzieję, że tym razem już nie ściemniają. Czekam więc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gocha Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: 80.50.69.* 05.12.06, 08:17 Czy coś widomo w sprawie dostawy CO? Czy MPEC sie już podłączył?? Martwi mnie troche informacja z Activu, że były z tym problemy. Mam nadzieje że jak oddadzą I segment..to sprawa dostawy ciepła i ciepłej wody będzie pomyslna.. Pozdrawiam...sąsiadów. Ja niestety muszę troche poczekac..:( mieszkanko mam w segmencie 3. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.zax.pl 05.12.06, 11:17 Mam wrażenie, że MPEC już dotarł do bloku - tak przynajmniej można wnioskować po wykopach i tym co już zostało zrobione wkoło bloku. Skoro planują oddawać mieszkania w segmencie I to raczej powinno być podłączone wtedy ogrzewanie. Teraz niech zrobią podjazdy i dojście bo inaczej nic z tego oddawania no chyba że będą przenosić na własnych barkach lokatorów:) Niezdecydowany ton wypowiedzi wynika z tego, że z Activem niczego nie można być w 100% pewnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acha Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.itn.com.pl 07.12.06, 10:31 Jeśli chodzi o ulgę odsetkową to faktycznie nawet jeśli nie odbierzemy mieszkań w tym roku, będziemy je mogli odliczyć w przyszłym:"Odliczenia, dokonuje się najwcześniej za rok podatkowy, w którym została zakończona dana inwestycja. Odsetki, zapłacone przed tym rokiem mogą być jednak odliczone od podstawy obliczenia podatku za rok podatkowy, w którym podatnik po raz pierwszy odlicza odsetki." Nie rozumiem tylko co oznacza zakończenie inwestycji, czy to równoznaczne z oddaniem wszystkich mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
mairon1979 Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap 08.12.06, 15:16 Witam Jestem "szczęsliwym" posiadaczem a raczej przyszłym posiadaczem lokum w segmencie IV, niestety firma ACTIV coraz bardziej mnie drażni, tu już nawet nie chodzi o postępy prac (bo to że będzie opóźnienie to wiedziałem w marcu kiedy jedna z firm podwykonawczych a dokładnie SMALEC zrezygnował z budowy a na jego miejsce nie wzięto nikogo innego więc nie dziwne że trwa to 2 x dłużej) tylko o totalną ignorancję z ich strony, myśle że przynajmniej wypadało by powiadomić klientów o zwłoce podać przyczyne terminy itp. zresztą mam zamiar wysłać pismo z takim zapytaniem! co do jakości wykonania no coż ja specjalnie nie licze na jakieś cuda z tego co już widziałem to oceniam na 6/10 sam miałem przejścia z hydrauliką elektryką i wymiarami ścian (które całkowicie nie pokrywają się z planami konstrukcyjnymi!. Co do terminu oddania to twierdzą że początek 2007 roku ale ja oceniam to gdzieś na koniec lutego, choć ostatnio coś jakby drgneło i widać większe postępy. Kończąć wątek, postaram się założyć jakieś forum i podać tu linka, będzie łątwiej i przyjemniej powymieniać się opiniami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mairon1979 Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap 08.12.06, 16:18 zapraszam zainteresowanych ETAPEM I OKULICKIEGO na forum: free4web.pl/3/?143977 może nie jest piękne i wspaniałe ale lepsze to niż nic:) Odpowiedz Link Zgłoś