Dodaj do ulubionych

ACTIV ul. Okulickiego, II etap

• Gość: ON.... Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 16:01
      Budowa ostatnienie pietra idzie im jak krew z nosa - nie wiem czy to tylko moje odczucie. Teoretycznie przecież powinno im zależeć na ty żeby szybko wykończyc dach - ponieważ wtedy /przynajmniej ja tak mam / jest przelew kolejnej transzy za mieszkanie .
      • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.zax.pl / *.zax.pl 14.07.06, 14:33
        ja też mam takie odczucie z ostatnim piętrem i dachem
        • Gość: mis Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.187.224.11.ip.airbites.net 24.07.06, 20:55
          Zapomnijcie że activ odda mieszkania w tym roku. Znajomy kupil w activie na
          Wysłouchów, mial dostac w I kwartale odebrał w czerwcu 2006. na wiosne prawie
          nic przy jego bloku nie robili, tlumaczyli to pracami na Okulickiego ( ściema
          wykonawcami były różne firmy) Ja mam nadzieje że dostanę klucze przed
          Wielkanocą.IV klatka. uwazam ze nie dostaniemy mieszkań w tym roku.
          • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.zax.pl / *.zax.pl 27.07.06, 14:47
            myślę, że termin listopad 2006 jest całkiem realny.
            • Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.crowley.pl 28.07.06, 17:52
              macie może jakieś świeże informacje z budowy I etapu?
              • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.zax.pl / *.zax.pl 28.07.06, 19:33
                Dzisiaj byłem na budowie, rozpoczęli w tym tygodniu pracę z dachem nad IIi i IV
                klatką. Obecnie kładą -stopniowo- bele pod dach. W IV klatce brakuje jeszcze
                balkonów od południa tylko na 7 piętrze w innych segmentach są już wszędzie. Od
                zachodu jest gotowa płyta nad parkingiem. Od południa rozebrali płot aby
                poszerzyć wykop. Wywieźli ziemię i złożyli ją w zapadlisku niedaleko budynku
                sekty jehowickiej. Nadal trwają pracę wewnątrz budynku - tynkowanie gipsem
                ścian - III i IV klatka. W większości budynku są już okna poza parterem oraz 6
                i 7 piętrem w III i IV klatce.
                • Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.crowley.pl 01.08.06, 12:24
                  Dzięki :) Wczoraj też tam byłem i całkiem spory ruch panował na budowie :) Może
                  to dobry prognostyk? :)
                • Gość: Gocha Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: 80.50.69.* 02.08.06, 11:28
                  ....Uważam że najwcześcniej wprowadzimy sie tam październik/listopad 2006-i już
                  nie moge sie doczekać...prosze napiszcie kto kupił mieszkanko w 3 segmencie na
                  3 piętrze???? Było by miło poznać przyszłych sąsiadów..:))) Pozdrawiam..
                  • Gość: mmike_b Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 16:39
                    Witam! Tez niecierpliwie wyczekuje chwili wprowadzenia sie do nowego mieszkanka
                    ... rowniez III pietro w III segmencie :)

Pozdrawiam serdecznie przyszlych sasiadow :)
                    • Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.crowley.pl 02.08.06, 18:25
                      Ja kupiłem w I segmencie, I piętro. Z tego co słyszałem, segmenty I i II moga
                      być oddane wczesniej (możliwe, że na przełomie wrzesnia i października), jeżeli
                      się mylę, proszę o weryfikację, czy segmenty oddawane są etapami czy cały blok w
                      jednym terminie. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów :)
                      • Gość: em Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 15:12
                        Ja własnie dzisiaj ide oglądać ... Postaram sie dowiedzeć jak najwięcej o
                        wykończeniu , terminach. Śmiać mi się tylko chce bo odkąd umówilismy się na
                        oglądanie to nasze mieszkanie się "wietrzy" ... Ciekawe co oni w nim roblili?
                        Szkoda ,że nie można przyjść samemu tylko z kims z Activu.
                        • Gość: Ag Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.chello.pl 04.08.06, 12:13
                          Cze, czy ktoś z Was wie cokolwiek na temat ocieplania ścian budynku? Czy prace
                          będą wykonywane teraz, czy po oddaniu mieszkań? A może została zastosowana taka
                          technologia, że blok nie potrzebuje ocieplenia... W końcu większość z nas
                          wprowadzi się na zimę...
                          • Gość: dsfd Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 13:29
                            W tej technologii blok musi byc ocieplony stypian co najmniej 10 cm i musza
                            ocieplic blok zanim sie wprowadzicie, moim zdaniem optymistyczny termin to
                            listopad 2006 ;-)
                            • Gość: em Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 14:58
                              Ogladałam mieszkanie.Teoretycznie wszystko jest ok jest tylko mała zmiana przy
                              oknie balkonowym ale w sumie na lepsze.Co do terminów będą oddawać mieszkania
                              od połowy pażdziernika. Jak to powiedział ... systematycznie.
                              Budynak ma być gotowy, ocieplony, wykończony - bez tego nie pozwola im oddawać
                              mieszkań.Hitem dla mnie sa komórki lokatorskie - rower na długość nie
                              wejdzie... Coż pozostało nam tylko czekac...
                              • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - pytanie/ IP: *.zax.pl / *.zax.pl 07.08.06, 20:18
                                Na czym polega ta mała zmiana przy oknie balkonowym? Interesuje mnie bo też
                                mamy kupione mieszkanie z balkonem. Jak mieszkania są wykończone w środku? W
                                jakim są stanie? W jakim stanie jest klatka?
                              • Gość: Joanna Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 13:49
                                Błagam o wasze opinie na temat bloków na Okulickiego jestem na etapie
                                podpisywania umowy przedstępnej. Proszę o informacje czy któś sprawdził firmę i
                                czy wywiązują się z podjętych zobowiązań
                                • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.zax.pl / *.zax.pl 11.08.06, 19:47
                                  Firma jak dotąd wywiązuje się z zapewnień zawartych w umowie przedwstępnej.
                                  • Gość: Joanna Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 10:26
                                    Byłam wczoraj na budowie na Okulickiego ok. 20.30 wciąż byli tam robotnicy i
                                    pracowali. Mieszkam bardzo blisko Okulickiego więc napewno będziemy tam wpadać
                                    i kontrolować prace (jeżeli nam tylko pozwolą wejść na plac budowy). Napewno
                                    trzeba będzie się żalić na ogólne zagospodarowanie wokół bloków i doprowadzenie
                                    jakichkolwiek normalnych chodników z kierunku szpitala Rydygiera skąd odchodzi
                                    bardzo dużo tramwaji i autobusów. Wczoraj przeszłam się z bloku z Okulickiego
                                    pod przystanek tramwajowy pod Szpitalem trwało to 10 minut czyli krótko ale
                                    droga prowadziła przez polną ścieżkę. Nie ma tam żadnego chodnika.
                                • Gość: andrzej_z Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.chello.pl 11.08.06, 20:49
                                  Jestem mieszkancem Wyslouchow.
                                  Szczerze mowiac jest roznie, blok stoi bo stoi, ale z egzekwowaniem
                                  czegokolwiek od Activu sa straszne problemy (przeciagajace sie terminy, ich
                                  niedotrzymywanie), jakosc wykonania jest miejscami fatalna, a przyjete "w
                                  projekcie" szczegolowe rowiazania (np. rozmieszczenie wlacznikow swiatla) co
                                  najmniej nielogiczne - ale "projekt" jest swiety..
                                  Dodatkowo mam ogromne zastrzezenia co do nadzoru pracownikow Activ nad
                                  wykonawcami.
                                  • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.zax.pl / *.zax.pl 12.08.06, 14:03
                                    U nas na Okulickiego sami dobieraliśmy sobie gdzie mają być włączniki i
                                    gniazdka elektryczne.
                                    • Gość: andrzej_z Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.chello.pl 12.08.06, 14:31
                                      Zapomnialem napisac ze chodzi tu o czesci wspolne, garaze i otoczenie budynku.
                                • Gość: ertito Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:49
                                  to bardzo daleko,,,ciężko ci będzie sprzedac
                                  • Gość: ola Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: 195.75.207.* 12.09.06, 08:46
                                    taaak, takie Kliny sa zdecydowanie blizej ...
                                • Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.crowley.pl 12.01.07, 19:18
                                  No cóż, powiem tak: inni mają gorzej ;) Tak na serio, to w zasadzie się
                                  wywiązują, choć trwa to baaaaaardzo długo. W moim przypadku odbiór opóźnił się o
                                  ponad 4 miesiące w stosunku do planu, podłączenie mediów to kolejny miesiąc,
                                  trzeba bardzo pilnować, żeby poprawili usterki zgłoszone podczas odbioru
                                  (odbierałem niemal miesiąc temu, a chyba dopiero dziś się wzięli za poprawki),
                                  miałem przeprawę z kluczami, bo wciąż dostawałem nie do swojego mieszkania,
                                  ogólny bałagan wokół samego bloku, żółwie tempo prac wykończeniowych etc. Ale
                                  przynajmniej nie robią takich numerów jak jak niektórzy developerzy, że zrywają
                                  umowę przedwstępną po kilku miesiącach, a później proponują wyższą cenę no i
                                  mieszkania są w miarę tanie. Gdybym miał się ponownie decydować i znalazłbym
                                  porównywalna ofertę cenową, to chyba dałbym sobie spokój z Activem, ale też nie
                                  mam pewności co by mnie spotkało u innych. Podsumowując, nie oszukują, ale co
                                  się naczekasz, to Twoje (vide pozwolenie na budowę II etapu). Powodzenia :)
                                  • Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.crowley.pl 12.01.07, 19:23
                                    ups, podpiąłem się pod dość stary post ;) ale wszystko co piszę, to prawda :)
                                  • Gość: S. Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: *.chello.pl 13.01.07, 00:35
                                    W poniedzialek odbieramy dokumenty do kredytu (II etap) wiec chyba juz
                                    prawomocne. Zreszta zaczeli w fundamentach grzebabc.... Trzeba sie spieszyc z
                                    kredytem (zapis w umowie przedwstepnej).
                    • Gość: Gocha Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - info IP: 80.50.69.* 07.08.06, 09:12
                      ....OOO...to chyba bedziemy najbliższymi sąsaiadami...:)) a który masz nr
                      miszkanka?? Ja zamieszkam pod 77 :))) POzdrawiam...
    • Gość: agunia Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 02.08.06, 18:21
      Cześć :)
      Z niecierpliwością czekam na nasze mieszkanko chociaż dopiero podobno wykopali
      "dziurę", mam nadzieję że activ wywiąże się z obietnic. Poza tym nie wiem czy
      słyszeliście o zmianie Vat-u od 1-ego stycznia 2007 , ciekawe czy zmieni to ceny
      naszych mieszkań?
      Pozdrawiam moich sąsiadów :)
      • Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.crowley.pl 02.08.06, 18:31
        A zmiany VAT-u nie będzie przypadkiem od 2008 r.?
        W umowie jest zapis, że cena może się zmienić, gdy zmienią się stawki VAT, więc
        chyba mają prawo do takiego manewru...
        • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.zax.pl / *.zax.pl 02.08.06, 20:10
          Myślę, że Vat na mieszkania od 1 stycznia 2008 nadal pozostanie 7 %. Jestem
          tego pewien 99 %. Nie można zamordować budownictwa w Polsce, które jest motorem
          rozwoju gospodarczego.
          • Gość: agunia Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.chello.pl 02.08.06, 21:10
            U nas wszystko jest możliwe :( niestety
        • Gość: agunia Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 02.08.06, 21:15
          Chyba muszę podziałać coś w kierunku info o tym wz i zt zobaczymy , może się coś
          dowiem
          • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.zax.pl / *.zax.pl 02.08.06, 21:44
            trzeba drążyć temat:)
            • Gość: Gocha w spr.modernizacji chodnika przy ul. Okulickiego, IP: 80.50.69.* 07.08.06, 09:16
              LUDZIE...dzwoniłam..do ZGiK i doradzono mi że najlepiej uderzyć do Rady
              Dzielnicy z wnioskami o przebudowe..a tak naprawde o budowe chodnika od strony
              naszego bloku. Ponieważ na podstwie wniosków (nie tylko indywid) Rady w ZGiK
              układają budżet inwestycyjny na następne lata...Jest to najprostsza
              droga...więc może już zacząć dmuchać na zimne? Zanim czekać na nasze zebranie
              czyli zebranie naszej wspólnoty rzecz jasna. Pozdrawiam....i dajcie cynk co w
              tej materii...Paaaaaaaaaa
              • Gość: mdm cd. w spr.modernizacji chodnika przy ul. Okulicki IP: *.zax.pl / *.zax.pl 07.08.06, 21:50
                Zachęcam wszytskich zainteresowanych do interwencji w sprawie chodnika przy ul.
                Okulickiego i dojście od strony Os. Złota Jesień. A może macie inne propozycje
                np. odnośnie oświetlenia.

Możecie pisać maile do Zarządu Gospodarki Komunalnej w Krakowie:
                sekretariat@zarzadgk.krakow.pl

i koniecznie do Rady Dzielnicy XVI

Rada Dzielnicy XVI - Bieńczyce
                Os. Kalinowe 4
                31-812 Kraków
                tel. 012-641-45-67
                dzielnica16@um.krakow.pl
                • Gość: mdm Re: cd. w spr.modernizacji chodnika przy ul. Okul IP: *.zax.pl / *.zax.pl 11.08.06, 09:00
                  Dowiedziałem się w byłym ZGK, iż na remont chodnika od strony Os. Złota Jesień
                  nie ma szans bo w całości leży on na prywatnych działach. Natomiast na chodnik
                  przy Okulickiego są duże szanse.
                  • Gość: Gocha Re: cd. w spr.modernizacji chodnika przy ul. Okul IP: 80.50.69.* 14.08.06, 11:00
                    W sumie są trzy rozwiązania w kwetii chodnika...1.przez łąki w str.os.Złotej
                    Jesieni (tzw.prywata..) 2.przez łąki do szpitala..( w przyszłości mają tam
                    ponoć stać dodatkowo 2 nasze bloki..więc ta droga będzie naszą drogą osiedlową-
                    pytanie tylko kiedy ;/ i ten "nieszczęśliwie" niedokończony chodnik przy
                    okulickiego...ale miejmy nadzieje, że po nowym roku będzie szansa na jego
                    realizację...tylko ludziska kochane piszcie do Zarz.Dróg i Komunikacji!! bo to
                    droga krajowa...albo do Rady Dzielnicy....coby mieli nas już w planach na
                    kolejny rok..bo wstyd będzie kogokolwiek zaprosić.. :D pozdrawiam wszystkich i
                    szanownego sąsiada również ;))) .. G.
                    • Gość: mdm Re: cd. w spr.modernizacji chodnika przy ul. Okul IP: *.zax.pl / *.zax.pl 14.08.06, 19:29
                      Podaje jeszcze maila do Krakowskiego Zarządu Dróg w Krakowie (b.ZDiK):
                      dyspozytor@zdik.krakow.pl piszcie do nich koniecznie w sprawie chodnika przy
                      Okulickiego.
          • ewa20066 Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap 08.08.06, 11:56
            Dla zainteresowanych II etapem budowy ...
            Wlasnie sie dowiedzialam w Activie, ze pozwolenie na budowe moze byc dopiero w
            pazdzierniku ...
            Powodzenia nam wszystkim zycze :o)
            • Gość: Gocha DO OSOBY mmike_b IP: 80.50.69.* 08.08.06, 12:34
              ....ojojojoj napisz jaki nr mieszkanka w tym segmencie będziesz mieć.??? Może
              będziemy mieszkać koło siebie...??? pozdrowienia G.
              • Gość: mmike_b Re: DO OSOBY mmike_b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 14:41
                moj przyszly nr to 74, takze widac niedaleko ;)
                Mam tylko nadzieje, ze activ odda nam jeszcze w tym roku te mieszkanka...

Pozdrawiam serdecznie przyszla sasiadke :)
                Michal
                • cerveza Re: Do mmike_b i Gochy 15.08.06, 20:50
                  witamy, my tez w 3 segmencie na III pietrze :)
                  goraco pozdrawiamy sasiadow

Kasia&Filip
                  • Gość: krakjacek Re: Okulickiego I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 15:23
                    A nasza rodzinka będzie mieszkać w II segmencie na I piętrze. Pozdrawiamy sąsiadów.
                • Gość: acha Re: DO OSOBY mmike_b IP: *.itn.com.pl 01.09.06, 12:48
                  Ja też pozdrawiam sąsiadów!
                  Mamy nr 73 także całkiem blisko.
                  Nie uważacie że drugi blok będzie bardzo blisko naszego?
            • Gość: GT Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 62.233.163.* 08.08.06, 14:30
              To sobie chyba zartuja, pozwolenie na budowe mieli dostac w czerwcu 2006, potem
              powiedzieli ze bedzie w sierpniu, a teraz wyskakuja ze w pazdzierniku !!!
    • gtav Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap 08.08.06, 15:02
      Czesc,

Na którym piętrze macie mieszkanko ?
      • Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.crowley.pl 17.08.06, 18:41
        I segment ma być oddany w I połowie października (czyli pewnie raczej ok. 16.10
        niż np. 2.10), drugi segment-koniec października/poczatek listopada. Cały czas
        guzdrają się z garażem, bo planowo miał być skończony 22.08, czyli jest to
        raczej nierealny termin. No to zobaczymy, czy się wywiążą...
        • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.zax.pl 22.08.06, 19:43
          Dzisiaj (22.08.2006) minał termin planowego oddania budynku przy ul.
          OKULICKIEGO. Według moich potwierdzonych wiadomości za 2 miesiące budynek
          będzie oddany w całości do użytku. Niech się nie spieszą tylko solidnie
          wszystko wykończą.
          • Gość: ttt Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.chello.pl 24.08.06, 12:23
            Jeżeli macie jakieś wieści z przebiegu budowy - piszcie. My idziemy wizytować
            budowę na początku wtrześnia; oczywiście damy znać co i jak z terminami oddania.
            Swoją drogą myślałam, że budynek musi być oddany w całości w jednym terminie, a
            tu niespodzianka: piszecie,że w częściach, segmentami..
            • Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.crowley.pl 24.08.06, 15:11
              Zrobią elewację i garaże oczywiście na całości, ale segmenty oddawać będą po
              kolei. Z jednej strony to dobrze, bo część mieszkańców już bedzie mogła swoje
              lokale wykańczać, a z drugiej to jeszcze przez kilka miesięcy bedzie tam w
              zasadzie plac budowy, bo zagospodarowanie otoczenia budynku ma być wykonane na
              końcu (do pół roku od oddania budynku, o ile dobrze sobie przypominam).
              • Gość: ON.. Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 16:08
                Moim zdaniem zagospodarownie terenu bedzie trwało długo dłuzej , ponieważ powoli zaczynaja budować drugi blok zaraz obok , a pewnie i powstanie trzeci. . Niedawno odwiedzaliźmy nasze mieszkanie , instalacja elektyczna zrobiona , czesciowo wytrynkowane . Na zewnatrz od strony szpitala jak dobrze załuważyłem to płyta na garażami jest w całości wylana , natomiast po drugiej stronie w 1/4 czesci. Nas tylko zdziwiły stosunkowo małe okna w pokojach. W activie twierdza że zaczną oddawać mieszkania w październiku / ja osobiście sadzę że chyba bardziej realny termin to przełom listopada i grudnia.
                Pozdrawiam
                • Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.crowley.pl 01.09.06, 18:48
                  Dziś znowu zawitałem na budowę, raczej przy okazji. Zauważyłem, że zaczynają
                  wyrównywać teren od strony wschodniej, chyba juz przykryli parking betonem (nie
                  widziałem dobrze, bo byłem nieco niżej niż poziom parkingu). Poza tym balkony w
                  IV segmencie od południa już prawie wykończone (są jeszcze szlunki). To takie
                  najważniejsze rzeczy, które rzuciły mi się w oczy. No to niech budują, niech
                  budują :)
                • Gość: krakjacek Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 09:23
                  Bylismy wczoraj na budowie. Niestety nie wyglada to dobrze. Moim zdaniem
                  zasiedlanie budunku zacznie się dopiero w przyszłym roku. Jeszcze maja duzo do
                  zrobienia. Okna faktycznie małe. Garaż w dalszym ciągu w rozsypce. Pozdrawiamy
                  sąsiadów
                  • Gość: Benny Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.autocom.pl 10.09.06, 13:56
                    Może ktoś pójdzie do activa i się zapyta o te umowy ze wzmianką o TBS?Powiem szczerze,że ceny za metr mają naprawde atrakcyjne w porównaniu z innymi deweloperami gdzie ceny zaczynaja się od 4500 za metr.Myśle,że trzeba cierpliwie czekac-zobaczymy co dalej będzie.Piszcie jak coś będziecie wiedzieli.Pozdrawiam nowych sąsiadów.
                    • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.zax.pl 11.09.06, 14:58
                      od strony zachodniej stawiają rusztowanie do docieplenia budynku
                      • Gość: Benny Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.autocom.pl 11.09.06, 15:20
                        Byłem dzisiaj i widziałem te okna,są ok.tylko czy nie lepiej było zrobić z jednej całości dwie połówki zamiast jednej?????Czyżby oszczędniej budowali,a podobno stawiają na jakość!!!!Z tego co widziałem pierwszy budynek napewno w terminie nie zostanie oddany,ale wygląda coraz lepiej.Mam pytanie-czy ktoś będzie rezygnował z mieszkania z pierwszego etapu?
                        • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.zax.pl 12.09.06, 10:29
                          okna nie podzielone są droższe, a poza tym nie za bardzo jest co dzielić
                          • Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.crowley.pl 13.09.06, 22:54
                            Dziś znów wizytowałem budowę. Cóż, termin oddania się przeciaga. Pewnie I
                            segment najwcześniej oddany będzie w połowie listopada, może nieco wcześniej,
                            ale już się nastawiam na późniejszy. Mierzyłem mieszkanie i okazało się że salon
                            jest o 20 cm krótszy :/ Poza tym w przedpokoju różnica wysokości scian wynosi 2
                            cm i raczej ciężko bedzie to poprawić. Zaczynają ocieplanie bloku od zachodu,
                            garaże jeszcze nie skończone, ale cały czas widać postępy. Wewnątrz jeszcze
                            mnóstwo pracy, ale są postępy. Ciekawy jestem jednej rzeczy: w umowie planowane
                            rozpoczęcie budowy to II kwartał 2005, czyli najpóźniej koniec czerwca, a czas
                            budowy to 14 miesięcy, czyli początkiem września 2006 powinien być odbiór.
                            Inwestor płaci kary developerowi za opóźnienia w budowie. A jakie my mamy sznase
                            na otrzymanie jakiejkolwiek rekompensaty? Można ich jakoś ugruźć? Co sądzicie?
                            • Gość: vnvn Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 11:45
                              Zeby oni Cie nie ugryzli przypadkiem ;-) Wszystko masz w umowie. Na pewno dali
                              sobie zapasu conamniej 3-4 miesiace jak kazdy deweloper!
                              • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.zax.pl 14.09.06, 13:23
                                oczywiście dali sobie czas na ostateczne oddanie do 30 marca 2007 - tak
                                zapisali w umowie
                        • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, oddanie I segmentu IP: *.zax.pl 13.09.06, 22:44
                          okna aluplast
        • Gość: laokoon Zapis w umowie - I etap IP: *.znak.com.pl 09.11.06, 10:17
          Witam
          Czy macie zamiar domagać się wypłaty przez Activ zapisanych w umowie (&6 pkt 9)
          odsetek ustawowych z powodu niedotrzymania terminu zapisanego w &4. U mnie jest
          to 14 m-cy od rozpoczęcia budowy+dwa m-ce opóźnienia z powodu złych warunków atmosf.
          Termin minął 1 listopada.
          A może wasze umowy są inaczej skonstruowane, bo gdy dzwoniłem w tej sprawie do
          firmy, to pan C. był baaardzo zdziwiony, że w mojej umowie widnieje taki zapis i
          stwierdził, że oni z całą pewnością nie będą nic nikomu płacić.
    • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.zax.pl 29.08.06, 19:19
      up
      • Gość: Obserwator Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.autocom.pl 30.08.06, 08:26
        Mdm - jesteś żałosny - twoje posty to tylko sztuczne podciąganie tego
        forum.Napisz kiedyś coś konkretnego.
        • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.zax.pl 30.08.06, 20:09
          mądrala się odezwał...
          • Gość: agunia Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 31.08.06, 22:47
            Czy ktoś pytał o wz i zt , kiedy coś w końcu ruszy, bo zastanawiam się czy nie
            zrezygnować. Jak budowa potrwa ze dwa lata to ja się wypisuję......
    • Gość: Benny okulickiego ll IP: *.autocom.pl 06.09.06, 18:38
      Byłem ostatnio w Activ i mają mieć zezwolenie na budowe pod koniec pażdziernika-co o tym sądzicie?Piszcie coś na temat II etapu!
      • Gość: ola Re: okulickiego ll IP: 195.75.207.* 07.09.06, 11:31
        Ale mnie wkurzaja ...
        W kwietniu podawali termin pozwolenia na budowe koniec czerwca ..., w czerwcu -
        przelom lica-sierpnia, w siepniu- wrzesien, potem pazdziernik a teraz mamy juz
        koniec pazdziernika ...
        Nie ciepie sciemy ...
        • Gość: agunia Re: okulickiego ll IP: 80.50.69.* 08.09.06, 14:52
          Coraz bardziej mnie wkurza ta opieszałość !!!!! Sprzedaję chyba rezerwację!!
      • Gość: anonim Re: okulickiego ll IP: 87.239.57.* 07.09.06, 13:34
        Witam,

Chcę powrócić do wątku napisanego przez aa, też miałem podpisać umowę z Activ
        ale po przeczytaniu jej stanowczo zrezygnowałem.
        Po pierwsze, konstrują umowy pod siebie i są to umowy nie zgodne z prawem(np.
        sprzedaż mieszkanie + miejsce parkingowe jest niezdgodne z KC), po drugie TBS
        Południe. W Activ twierdzą że to dwie różne firmy ale jako siedziba TBS
        Południe figuruje Lubicz i ten sam numer telefonów. Co więcej głównym
        akcjonarjuszemTBS Południe jest Peter Podstawski, Prezes Activ (daje dużo do
        myślenia). O wspólnocie mieszkaniowej też nic nie było i wszystkim się oni
        zajmują. Tweirdzą że wsyscy dostawcy są już znani. Skoro tak dlaczego nie ma
        ich wymienionych w umowie???
        Nie chcę was straszyć ale naprawdę ta firma mi śmierdzi!!!

Pozdrawiam,

www.tbspoludnie.pl
        • Gość: Benny Re: okulickiego ll IP: *.autocom.pl 07.09.06, 20:05
          Nie rozumiem-jak każdy z nas kupujących mieszkanie w activ może mieć inne umowy(mam na myśli wzmianke o TBS)coś tu musi być nie tak skoro tak robią???Ja nie mam nic w umowie o TBS!
        • Gość: Kaska Re: okulickiego ll IP: *.net154.okay.pl 07.09.06, 22:18
          Witam,

równiez zrezygnowałam z podpisania umowy, gdy dowiedziałam się ze by
          zagwarantowac stałą cene mieszkania (nie licząc zmian VAT)musiałabym wpłacić
          sporą część kwoty. NIe mając pozwolenia na budowę żaden bank nie dałby mi
          kredytu, a oszczędności nie chcialam ruszac. Takie same miałam obawy co do
          zapisu o zarządcy - TBS Południe i to na kilka lat! Umowe konsultowałam z 2
          prawnikami i obaj mi odradzili z podowu braku zapisów chroniących kupującego +
          kilku zapisów nie zgodnych z prawem. Jednak teraz, jak nadal szukam mieszkania
          zazdroszczę Wam, ze jesteście choc trochę bliżej upragnionego M. A I etap
          wygładąda ok! więc pewnie i II też taki będzie. powodzenia;-)
          • Gość: mieszkaniec Re: okulickiego ll IP: *.dns.com.pl 08.09.06, 08:42
            Czesc,

Ja tez mam ze zarządcą ma być też TBS Południe ale z tego co wiem to bez
            większych problemów wspólnota może to zmienic. Z umową nie jest tak znowu źle bo
            Activ jest na 7 miejscu w rankingu rzeczpospolitej jako jeden z najlepszych
            developerów. Umowa wcale nie jest źle skonstruowana bo jest precyzyjna i ma
            jasne zapisy co do cen, warunków oraz obowiązków Activ, jasno jest też napisane
            kiedy ma być płatność za konkretny etap budowy, są też przewidziane kary za brak
            oddania w terminie.
            Co ciekawe Activ zaczął już sprzedawać mieszkania w III bloku, planowany termin
            oddania Q1 2008.
            • Gość: Elektra Re: okulickiego ll IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 18:22
              Powiem Wam jedno kupiłam TBS od nich i od czerwca nie mam ciepłej wody na
              Borowinowej, gdyż nie zapłacili firmie dostarczającej, podobno nie tylko tutak
              tak jest ale w 4 innych tbs też. Bez wody są CAłE OSIEDLA!!! TBs oczywiście cały
              czas r\tłumaczy że rozmawia z dostawcami ale jakoś efeltów nie widać, boją się
              sezonu grzewczego w październiku czynsz oczywiście jest bez zmian, jakos nie
              wydaje im się, żeby w XXI wieku mieszkanie bez ciepłej wody było czymś
              nienormalnym. Uważam, że budują w miarę ok, ale kiedy oddadzą blok już nic ich
              nie interesuje, pomijam tutaj różne usterki na które reagowali wręcz wrogo.
    • Gość: ON Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:27
      ????
      • Gość: agunia Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 20.09.06, 10:14
        Mam nadzieję że uda mi się sprawdzić co się dzieje z tą wz-tką dla II etapu:)
        Zaczynam się denerwować....
        • Gość: ewa Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 195.75.207.* 20.09.06, 13:29
          Wczoraj rozmawialam z Activem w sprawie pozwolenia na budowe II etapu i wydaje
          mi sie ze moze sie to przeciagnac nawet do konca roku, podobno przez afery w
          Wydziale Architektury ... w kazdym razie trzeba sie liczyc z poslizgiem ...
          • Gość: Benny Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.autocom.pl 20.09.06, 18:11
            Oni chyba ocipieli z tym pozwoleniem,wydaje mi się,ze to oni właśnie mają zasrane papiery i dlatego tak sie to wszystko przeciaga.Pytałem sie u innych deweloperów którzy owiele pózniej składali dokumenty w sprawie pozwolenia i dostali już w sierpniu,a termin oddania bloków mają na koniec 2007roku,czyli tak samo jak ACTIV!!!!!..Ten ACTIV śmierdzi,az z daleka.To sie w głowie nie miesci,nie dosc,ze człowiek tyle kasy wywala na mieszkanie to jeszcze ACTIV w H..a leci i to ma być sprawdzony niby deweloper-chyba oni w tym momencie sobie żartują!!!!!!!!Trzeba ich sprawdzić w URZEDZIE MIASTA czy faktycznie mają zasrane te papiery czy tak URZAD zwleka z decyzją o wydaniu pozwolenia.Przepraszam wszystkich za nie które ostre słowa,ale ile w końcu człowiek może czekać i patrzyć bezczynnie co oni wyprawiają!!!!!!!POZDRO dla wszyskich sąsiadów z Okulickiego!!!
            • tomeekgr Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap 20.09.06, 19:41
              Ej Benny proszę cie nie strasz.Ewie się tylko wydaje więc po co siać panikę.Ja
              jestem dobrej myśli.Wydaje mi się że teraz jak pozbierają kasę za 3 etap to
              dopiero zaczną budować.POZYTYWNE MYŚLENIE
              • Gość: Benny Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.autocom.pl 21.09.06, 12:17
                Dlaczego jak dopiero pozbieraja kase za 3 etap to maja budowac 2 etap??
                2 etap miał się juz rozpaczac w połowie lipca tak wiec nie widze sensu pozytywnego myslenia,zreszta nawet jak zaczna budowac w listopadzie to napewno tego do konca przyszlego roku nie zrobia i znowu bedzie poslizg 2,3 miesiace a moze nawet i wiecej,a jeszcze odpukać jak bedzie ostra zima to juz zupełnie kaplica bedzie!!!!!!!Poprostu ACTIV jest nie słowny co do warunków umowy.Mam mnadzieje,ze "BEKNIE" za to!!!
    • Gość: ju prosze o opinie o aktive IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:01
      prosze o opinie o aktivie
      • Gość: Wojtek Re: prosze o opinie o aktive IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 18:33
        ACTIV - jeest to firma bardzo nie terminowa - to jest napewno minus i to duzy.
        Natomiast jest firmą która predzej czy póxniej raczej później wybuduje ten 2 i 3 blok. Podobna sytuacja była z 1 blokiem . Pozwolenia na budowę nie mieli bardzo długo, ale wkońcu dostali, już nie wspomnę o mieszkaniach w Tbs Południe notaabene jest to moim zdaniem jedn i ten sam właścicil!!!!!
        Wnioski sa takie że mieszkania w firmie Activ są dla ludzi Bardzo Cierpliwych.
        Ps. Firma Activ tak jak ktoś nazwał napewno nie Beknie za opuźnienie, jestem tego w 100% pewien.
        Pozdrawiam
    • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.zax.pl 28.09.06, 20:17
      Co nowego na budowie? Był kto?
      • Gość: LALUNIA Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 80.50.69.* 05.10.06, 13:20
        Podobno był problem z posadowieniem budynku i dojazdem do budynku, skądinąd
        wiem że na prawomocne pozwolenie możemy czekać do przyszłego roku :(
        • Gość: ola Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 195.75.207.* 05.10.06, 19:09
          Laluniu,
          czy mowisz o pozwoleniu na budowe II etapu??
          • Gość: ewic Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.itn.com.pl 06.10.06, 08:48
            Może wymyślą jakieś lepsze rozwiązanie, bo według mnie odległość między
            pierwszym a drugim blokiem jest za mała. Pytałam w Activ i jest zaplanowana
            najmniejsza odległość dozwolona - tylko 20 metrów...
            • Gość: BENNY Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.autocom.pl 06.10.06, 11:05
              To kiedy ma być to pozwolenie w końcu?Czy bedzie ono jeszcze w tym roku?
              • bletilla Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap 06.10.06, 23:30
                Witam przyszłych sąsiadów. Kupilam mieszkanie w II etapie. Na 3 piętrze w
                środkowej klatce :)
                Jeśli chodzi o pozwolenie na budowe to rozmawialam z Activem pod koniec września
                i mówili, że pozwolenie będzie "jesienią"...
                • mr_s Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap 07.10.06, 08:36
                  My kupilismy w srodkowej na 6 pietrze.
                  A z tym pozwoleniem to od Activa sie nieczego nie dowiemy.
                  Ciagle tylko mowia, ze juz niedlugo itp... Mnie powiedzieli, ze chcialiby
                  wystartowac z budowa jeszcze w tym roku...

Czy odleglosc od budynkow liczy sie od jego scian czy moze scian garazy
                  podziemnych ?
                  • bletilla Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap 07.10.06, 19:59
                    Obawiam się, że faktycznie trudno będzie się od nich dowiedziec czegoś
                    wiarygodnego. Najwidoczniej mówią to co kto chce usłyszec lub w ile uwierzy bo
                    mi powiedzieli (w ostatnich dniach września), że zaczną budowac jesienią... I
                    nie było to żadne "byc może" czy "chcielibyśmy" tylko "zaczniemy".
            • Gość: Ania Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 11:53
              Witajcie najmniejsza dozwolona odległość między jednym a drugiem budynkiem to
              12 metrów. Tak już budują inne firmy. Także może u nas nie będzi tak źle.
              Pozdrawiam
    • Gość: mdm Re: I etap - czego jeszcze brakuje? IP: *.zax.pl 30.09.06, 15:24
      1. elewacja budynku (strasznie wolno robią, porównaj z innymi firmami
      zajmującymi się dociepleniem budynków)
      2. tynki w IV klatce (zrobione tylko do 2 piętra)
      3. brak tynków na klatkach schodowych
      4. w III i IV klatce nadal brak poręczy na balkonach
      5. brak wylewek na podłogach
      6. nie zainstalowano dotąd wind osobowych
      7. na klatkach brakuje poręczy
      8. brak drzwi wejścowych do klatek i mieszkań
      9. ................... dużo jeszcze brakuje......
      10 ................... a czasu coraz mniej.......

Niedługo zima! Weźcie się do roboty!
      • Gość: mdm Re: I etap - czego jeszcze brakuje? IP: *.zax.pl 03.10.06, 20:06
        ...grzejników...płytek na balkonach...do malowania jeszcze daleko!
    • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego IP: *.zax.pl 07.10.06, 23:40
      Z tego jak robią wynika, że odległość 20 metrów ma być od ścian budynku. Już
      można zauważyć że ściany garaży I i II są tuż obok siebie. Widać, że po trochu
      ruszają z II etapem ale idzie to baaardzo opornie.
      Mam wrażenie, że wszyscy budowlańcy opuścili już nasz kraj i pojechali "za
      chlebem". W dzień nie widać ani nie słychać żadnych robotników. No może czasami
      widać jedynie opalających się w oknach:)
      Elewacja I etapu idzie straszine opornie. Od zeszłego tygodnia ani grama
      kolorowej struktury nie nałożyli. Całą elewację zaczeli w połowie września a
      tutaj już zaraz połowa października a nawet w 50% nie zrobiona. Jedyna zmiana
      jaka rzuca się w oczy to bałagan na tarasie od strony "wmurowanego:)" dźwigu.
      Brakuje nadal barierek na balkonach i tynku w około połowie mieszkań 3 i 4
      klatki. No i jeszcze wielu innych rzeczy..
      Pewnie do końca roku nie dadzą rady - przy takim tempie...
      • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego IP: *.zax.pl 08.10.06, 15:32
        póki co jest ładna pogoda, można nadrobić wiele opóźnień; trzeba tylko chcieć!
        prezes Podstawski (activ) zaangażowałby dodatkowego wykonawce jeśli
        dotychczasowi nie dają sobie rady...
        • Gość: evic Re: ACTIV ul. Okulickiego IP: *.itn.com.pl 09.10.06, 09:43
          Chyba Activ ma jakieś problemy. Ostatnio dowiedziałam się że jakąś Panią w-ce
          Prezes zwolnili, ciekawe za co? Być może za te opóźnienia i problemy z
          pozwoleniem...
          • Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego IP: *.crowley.pl 10.10.06, 15:19
            Oglądałem dziś budowę. Garaże prawie skończone. Ocieplają budynek od zachodu i
            zrobili już to w ok. 3/4. Zaczynają nawet od góry malować I klatkę :) Activ
            twierdzi, że odbiór I segmentu to okolice 15 listopada i jest to ponoć realny
            termin, a oddanie całego bloku do końca roku. Jestem dość sceptyczny, ale
            zobaczymy. W środku nie byłem, ale dowiedziałem się, że zamontowali już drzwi
            wejściowe, a w przyszłym tyg. mają montować windę. Co do odległości miedzy
            blokami, to ma wynosić 20 metrów między najbardziej zewnętrznymi elementami
            budynku, czyli od ściany winkla od zachodu do ścian drugiego budynku. Znaczy
            trochę ciasno :/ Ciekawy jestem, czy jakieś słońce będzie do mnie docierać (I
            piętro).
    • Gość: ggg Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 11:46
      Nie lubie tej firmy...Pachnie tam PRLem - może dlatego że w starej nafcie
      siedzą:)
    • Gość: volver Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 86.42.1.* 11.10.06, 10:23
      najnowsze informacje od Activu:
      co do I etapu: Palnowane zakończenie inwestycji to grudzień 2006 ,
      z tym ze pierwsza klatkę zapewne oddadzą troche wczesniej to znaczy
      w listopadzie .

co do II etapu: spodziewają sie uzyskać pozwolenia na budowe
      na przełomie listopad /grudzień - z powodów administracyjnych troche sie to
      przeciaga ale termin zakończenia budowy pozostaje bez zmian czyli IV kw 2007.
      • Gość: evic Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.itn.com.pl 11.10.06, 13:23
        Na stronie internetowej
        www.activ.krakow.pl/oferta/okulickiego_oferta.html
        Activ podaje nieco inne informacje dotyczące zakonczenia budowy II- go etapu
        tj. 1/2 kwartał 2008.
        20 metrów to b. mało, blok przy bloku, zresztą ziemia pod 2 etap jest wybrana i
        widac jak to mało.
        • Gość: ola Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: 195.75.207.* 11.10.06, 16:21
          Ten termin podobno dotyczy III etapu budowy ...
    • Gość: KLJ Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:29
      ???
    • Gość: lalunia Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 14.10.06, 09:25
      Z tego co udało mi się dowiedzieć, to ponownie zostały złożone dokumenty o
      pozwolenie (2 października), pierwsze podejście zawalili bo czegoś im w
      dokumentach brakowało.Jeżeli wszystko będzie ok to pozwolenie będzie w
      listopadzie.Jeżeli nie to nie mamy co liczyć na przyszły rok !!!
      • Gość: lalunia Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 14.10.06, 09:26
        nie mamy co liczyć na ten rok!!!!
      • Gość: lalunia Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 14.10.06, 09:28
        Nawet jeśli dostaną pozwolenie na budowę w tym roku to tylko po to żeby ściągnąć
        od nas kasę a budowa i tak zacznie się na wiosnę.
    • Gość: ERTYL Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 22:41
      MAJĄ CHAMSKĄ OBSŁUGĘ
      • Gość: evic Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.itn.com.pl 16.10.06, 10:12
        No i szkoda, że swojej strony internetowej nie raczą zaktualizować... Tłumaczą
        się, że jakiś Pan który ma to robić jest na urlopie ale jak wróci, to zrobi
        nową stronę. Szkoda, że ta samą śpiewkę mają już od pół roku, trochę źle to o
        nich świadczy. Wogóle jakieś dziwne rzeczy się tam dzieją, pani wmawia nam że
        jest cały tydzień na zwolnieniu, leży w łóżku i nie może iść na budowę( telefon
        na komórkę) a kolega z biura upiera sie że koleżanka jest w pracy, tylko nie
        może do niej przełączyć rozmowy bo mają nową centralę telefoniczną i nie może
        tego zrobić. Jakaś dziecinada, niech już skończą ten pierwszy etap zanim w nich
        zwątpię
    • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - co nowego IP: *.zax.pl 18.10.06, 23:46
      Co słychać na budowie? Czy nadal towarzystwo się obija?
      Listopadowo-grudniowy termin nierealny!
      • Gość: S Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - co nowego IP: 88.220.112.* 19.10.06, 08:37
        Niestety wiele sie tam nie dzieje.
        Tynkowanie i docieplanie budynku idzie im tak jakby pracowala przy tym jedna
        osoba i to na pol etatu. Jesli w srodku prace ida w podobnym tempie to i na
        wielkanoc sie nie wyrobia.

S.
        • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap - co nowego IP: *.zax.pl 19.10.06, 20:26
          Panie Podstawski www.podstawski-immobilien.de cóż Pan za firmy
          zatrudniasz, że robią jak ślamazary. Gdzie nadzór? Za tempo prac na budowie
          winnien być zwolniony kierownik budowy ze strony Activ-u, który niewiele robi
          aby przyspieszyć prace.
          • Gość: Benny Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap - co nowego IP: *.chello.pl 20.10.06, 11:44
            Jeszcze jak tak dalej bede sobie w gumy z nami leciec to ide do telewizji obsmarowac im dupe bo to co oni wyprawiaja to ludzkie pojecie przechodzi,a telewizja lubi takie sensacje!!
            Albo sie gnoje wreszcie do roboty wezma albo inaczej bedziemy rozmawiac!!!
            Kase pozbierali i wszystko w dupie maja!
            Napewno zadnemu znajomemu nie polece tej beznadziejnej firmy!
            Ludzie nie spijcie tylko dzialajcie cos bo tak to my nigdy tych mieszkan nie dostaniemy,a oni caly czas tylko nas odsyłają do innych terminów!!!
            • Gość: gość Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap - co nowego IP: *.bph.pl 06.11.06, 13:24
              Witam,
              z tym kredytytem to nie do końca tak jest, że sie nie da. Jak sie chce to sie da
              załatwić kredyt bez pozwolenia na budowę. Ja pochodzilem poszukałem i znalazłem.
              Tylko teraz spać nie moge bo jak nie dostaną pozwolenia na budowę do końca roku
              to mi bank nie uruchomi kredytu, a co za tym idzie wypowie umowe. Co prawda Pani
              w banku powiedziala, że znają sytuację i można podpisać aneks ale to są
              dodatkowe koszty. Ech z drugiej strony mam wielu znajomych którzy kupowali
              mieszkania u innych deweloperów i tez mieli takie problemy chyba żaden deweloper
              nie rozpoczyna budowy w termini.

Ciekawi mnie tylko zapis w umowie mówiący "o planowanym rozpoczęciu inwestycji w
              III kwartale 2006." Czy to ma jakąś moc prawną czy w przypdaku nie rozpoczęcia
              budowy w III kwartale możemy skierować sprawę do sądu. Dzwoniąc do Activu o to
              zapytałem ale dowiedziałem się, że prace zostały rozpoczęte obecnie prowadzone
              są prace ziemne tylko, że te prace trwają już kilka miesięcy.
              Napiszcie co o tym wszystkim myślicie bo może trzeba będzie nimi jakoś
              wstrząsnąć żeby się wzieli do roboty mimo wszytsko prawo powinno być po stronie
              konsumenta wiec może da się coś z tym zrobić.
    • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego - sąsiedzi z I klatki IP: *.zax.pl 24.10.06, 00:06
      Czy u Was już wszystko gotowe wewnątrz? Czy kto był w środku? Windy zamontowane
      etc.?
      • hansolo6 Re: ACTIV ul. Okulickiego - sąsiedzi z I klatki 24.10.06, 19:30
        Byłem w swoim lokum 20.10. Wewnątrz prawie wszystko gotowe (oprócz sufitów),
        natomiast na zawnątrz... szkoda gadać.
        Dzwoniłem dziś do kierownika budowy, który z żalem w głosie wyjawił, że oddanie
        budynku nastapi pod koniec listopada. Toż to kpiny jakieś. W dodatku nie
        udostepni mieszkania do wykończenia, bo a to nie ma prądu, bo schnie gres na
        klatkach, bo zakładaja barierki, bo on nie chce bałaganu na budowie i tego typu
        pierdy. A poza tym - mówi mi kierownik budowy - że o wczesniejszym wpuszczeniu
        do mieszkania decyduje Activ.
        Ok - mówie. Zadzwoniłem więc do Activu, a tam mi mówią, że jesli się chce wejść
        przed oddaniem budynku, to trzeba wystosować oficjalne pismo z uzasadnieniem.
        Zaniosłem więc pismo do Activu, a oni na to, że decyzje podejmuje kierownik
        budowy. To mnie w tym momencie trafił szlag.

To tyle na szybko.
        Napiszcie proszę, jakie Wy podejmujecie kroki w powyzszej sprawie, bo chyba nie
        czekacie biernie, aż łaskawie zaproszą Was na odbiór kluczy, tym bardziej że
        zapisane w Umowie przedwstepnej 14 m-cy + 60 dni opóźnienia mija 31.10. br.
        Czekam na odzew

• Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego - sąsiedzi z I klatki IP: *.crowley.pl 24.10.06, 23:39
          Ja oglądałem mieszkanie 23.10. Samo mieszkanie (I pietro, I segment)) jest w
          zasadzie wykończone (zostały jeszcze chyba tylko płytki na balkonie). Na klatce
          póki co dramat, ale od góry podobno zrobili już wiekszość płytek na schodach
          (nie wchodziłem wyżej, tymbardziej, że ciemno już było). Co do udostępnienia
          mieszkań do wykończenia: usłyszałem, że jednak będziemy mogli coś wcześniej
          zacząć (przed podpisaniem umowy notarialnej), a prąd ma być użyczany ten z
          budowy. Umowy notarialne najwcześniej w grudniu. Upierają się, że termin oddania
          klatki to połowa listopada, a po odbiorze klatki będą oddwane mieszkania. Aż mi
          się nie chce w to wierzyć, bo roboty mają jeszcze całą masę! Nawet nie myślę, co
          z uporządkowaniem otoczenia budynku, ale nie wierzę, że zostanie to szybko
          zrobione. Jestem cierpliwy, ale niedługo też mnie coś trafi...
          • Gość: Maciej Re: ACTIV ul. Okulickiego - sąsiedzi z I klatki IP: 195.116.242.* 25.10.06, 12:03
            Witam

Nasze mieszkanko jest w IV segmencie (III piętro). Ktoś się orientuje jak IV
            segment. Jakieś 2 tygodnie kierownik budowy mówił o płowie grudnia, ale jak
            czytam można to wsadzić między bajki.
            Pozdrawiam
            • Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego - sąsiedzi z I klatki IP: *.crowley.pl 25.10.06, 13:48
              Sądzę, że IV segment będzie oddany jakieś 1-1,5 miesiąca po pierwszym (tak
              przynajmniej wynikało z rozmowy z Activem). Ja realnie liczę, że odbiorę swoje w
              I seg. na przełomie listopada i grudnia, czyli mam poważne obawy, czy całość
              bloku będzie skończona do końca roku :/
    • Gość: Eska Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.devs.futuro.pl 24.10.06, 12:46
      Witam
      Mam pytanko do oczekujących na II etap,
      Czy załatwialiście juz kredyty mieszkaniowe, jesli "tak" to gdzie i na jakich
      zasadach - skoro nie ma pozwolenia na budowe jeszcze.
      Ja juz odchodze od zmysłów :(
      Dzwonie do Activa "....tak tak zalatwiac kredyt juz", a banki jak sie im mowi ze
      nie ma pozwolenie to mówia "ze bez pozwolenia to nie ma co zaczynac"
      I jestem w kropce.
      Pozdrawiam Eska
      • tomeekgr Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap 25.10.06, 13:52
        Cześć ESKA

Niestety musisz czekać ponieważ tak jest, że załatwiając kredyt trzeba mieć
        pozwolenie. Ja czekam i czekam, dzwoniłem na początku października i mają mieć
        w listopadzie, więc zobaczymy. Trzeba się uzbroić w cierpliwość. Z forum można
        przeczytać dlaczego tak się to przedłuża. Już prawie sprzedali III etap więc
        napewno wybudują II :-) Pozdrawiam Tomek
        • Gość: Eska Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.devs.futuro.pl 25.10.06, 15:07
          Witam

Ze trzeci etap juz sprzedali to podejrzewam, co więcej na ostatnich targach
          gość z Activu przyznał sie ze juz szykują kolejne etapy. Razem ma tam powstać 7
          budynków.
          Za III etapem od strony szpitala jeden, kolejny obok niego wzdłuż ulicy Okulickiego
          i dwa na takiej wąskiej działce od strony os. Złotej Jesieni w poprzek do tych
          budynkow które powstają teraz.
          To jest wersja oficjalna.
          Tak poza tym to jeszcze podejrzewam ze powstanie jeszcze kilka : conajmniej
          jeden pomiędzy I etapem i tym chodniczkiem ze Złotej Jesieni do Okulickiego, i
          po drugiej stronie chodniczka (w tym dolku) tez cos moze powstac bo tam zbędna
          zemie wywozili z drugiego etapu.
          Tak więc obstawią nas doszczętnie, bo odległosci jakie są każdy widzi.

Pozdrawiam Eska
          • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.zax.pl 25.10.06, 19:48
            Myślę że "oficjalnie" z ust Activu to wszystko należy przyjmować z
            przymrużeniem oka. Na razie po kolei to umszą wybudować II i III a resztę to
            chyba będą budować za ładnych parę lat jak już tamte ukończą a idzie im to
            wszystko jak krew z nosa. Wiadomość z pierwszej ręki że na działce wąskiej
            prostopadłej do powstałego I etapu będzie pszenica:) Facet nie ma ochoty
            sprzedawać na razie chyba że mu zapłacą jakąć lepszą stawkę w co nie wierzę bo
            obecnie dają groszę w porównaniu do faktycznych stawek ziemi w Krakowie. Przed
            I etapem od strony chodniczka jest teren wykupiony owszem ale ponoć przez inną
            firmę. Ziemia wywożona na dół w stronę Fatimskiej to była "przysługa" za
            użyczenie pasa obecnie zaoranego pod pszenicę:) Activ bardzo chciałby nabyć tę
            ziemię i sąsiednie działki ale właściciele są rozsiani po świecie więc to może
            jeszcze trochę potrwać. Ta wersja chyba bardziej "oficjalna" i na tę chwilę
            prawdopodobna.
            Oficjalnie Activ na duży problem jak wyrobić się z I etapem nie wspominając już
            o II i III które aby ukończyć tak jak obiecali szczęśliwym nabywcom to powinny
            być już dość zaawansowane a są DOSŁOWNIE w polu.
            • Gość: mdm Sąsiedzi z segmentu IV etap I zgłaszajcie się IP: *.zax.pl 25.10.06, 19:50
              Będziemy wymieniać info o stanie naszych mieszkan.
              Pozdrawiam
              • Gość: Maciej Re: Sąsiedzi z segmentu IV etap I zgłaszajcie się IP: 195.116.242.* 30.10.06, 08:33
                Zgłaszam się, choć nie mam żadnych "świeżych" info. Nasze mieszkanko to III
                piętro. Ostatnim razem jak byłęm - jakieś 1,5 miesiąca temu to brakowało
                wylewek a w klatka była nietknięta. Co u Was?
                Pozdr
                • Gość: mdm Re: Sąsiedzi z segmentu IV etap I zgłaszajcie się IP: *.zax.pl 30.10.06, 09:12
                  Witamy sąsiadów:) U was IIIp. i na IIp. jest już robiona (tzn.leży styropian a
                  na nim folia i jes gotowe do zalania) wylewka na podłodze, strasznie opornie to
                  idzie. Klatka nie ruszona. Windy brak, kaloryferów także no cóż jeszcze
                  poczekamy sobie... U nas na VIIp. jeszcze gorzej bo tynki kończą się na IVp. a
                  rura z gipsem pociągnięta do IVp. już od ponad miesiąca. Elewacja też leży -
                  tempo dramatyczne. Na pewno nie robią na akord - a zima idzie więc dbają o
                  pracę, żeby jak najdłużej przeciągnąć. Kolory bloku to chyba daltonista
                  dobierał bo gryzą się jak pieron. Barierki na połowie bloku szare na połowie
                  czerwone:) No cudownie to wygląda. Aha są wstawione drzwi do klatek choć na
                  moje oko większa kanapa to stanie w nich. Będziemy jak w alternatywach na
                  linach wciągać albo dźwigiem ale tu kolejny problem bo okna też szerokością nie
                  grzeszą:(
                  To tyle z nowszych informacji
                  Pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.bph.pl 06.11.06, 13:29
        Witam,
        z tym kredytytem to nie do końca tak jest, że sie nie da. Jak sie chce to sie da
        załatwić kredyt bez pozwolenia na budowę. Ja pochodzilem poszukałem i znalazłem.
        Tylko teraz spać nie moge bo jak nie dostaną pozwolenia na budowę do końca roku
        to mi bank nie uruchomi kredytu, a co za tym idzie wypowie umowe. Co prawda Pani
        w banku powiedziala, że znają sytuację i można podpisać aneks ale to są
        dodatkowe koszty. Ech z drugiej strony mam wielu znajomych którzy kupowali
        mieszkania u innych deweloperów i tez mieli takie problemy chyba żaden deweloper
        nie rozpoczyna budowy w termini.

Ciekawi mnie tylko zapis w umowie mówiący "o planowanym rozpoczęciu inwestycji w
        III kwartale 2006." Czy to ma jakąś moc prawną czy w przypdaku nie rozpoczęcia
        budowy w III kwartale możemy skierować sprawę do sądu. Dzwoniąc do Activu o to
        zapytałem ale dowiedziałem się, że prace zostały rozpoczęte obecnie prowadzone
        są prace ziemne tylko, że te prace trwają już kilka miesięcy.
        Napiszcie co o tym wszystkim myślicie bo może trzeba będzie nimi jakoś
        wstrząsnąć żeby się wzieli do roboty mimo wszytsko prawo powinno być po stronie
        konsumenta wiec może da się coś z tym zrobić.
    • Gość: hopka I etap - TBS IP: *.bas504.dsl.esat.net 24.10.06, 15:24
      Nasze mieszkanie mialo byc w TBSie ale ponieważ akctiv n ie dostal kredytu
      zaproponwano nam wlasnosciowe ale na dotychczasowych warunkach - czyli oddanie
      pod klucz. I tu moje pytanie - czy jest jeszcze ktos w podobnej do naszej
      sytuacji? Chodzi mi glównie o uzgadnianie/wybieranie wyposażenia. To znaczy
      koloru wykladzin itp. Jak to się odbywa, z kim się w tej sprawie kontaktujecie?
      Jestem za granicą i muszę to wszystko pozalatwiac na odleglosc dlatego proszę o
      pomoc. Dzieki
      • Gość: TUP Re: I etap - TBS IP: 213.77.26.* 27.10.06, 12:13
        Uzgadniasz z firma wskazaną przez ACTIV.Każdy dostał w tej sprawie list od
        nich.Różne firmy robią różne klatki z tego co wiem.
    • Gość: mdm Zdjęcia z budowy Etap I IP: *.zax.pl 30.10.06, 22:31

src="img125.imageshack.us/img125/4302/dscn2859tr3.th.jpg" border="0"
      alt="Free Image Hosting at www.ImageShack.us" /></a>
      • Gość: mdm Re: Zdjęcia z budowy Etap I IP: *.zax.pl 30.10.06, 22:35
        Zdjęcie 1

Zdjęcie 2
        • Gość: mdm Re: Zdjęcia z budowy Etap I IP: *.zax.pl 30.10.06, 22:53
          Zdjęcie 3
          Zdjęcie 4
          Zdjęcie 5
          Zdjęcie 6
          Zdjęcie 7
          Bonus ;)

• Gość: dart Re: Zdjęcia z budowy Etap I IP: *.crowley.pl 01.11.06, 13:34
            Ja już po prostu tylko czekam... Coraz to nowe zapewnienia Activu o terminach
            ostatecznych są dla mnie wysoce niewiarygodne, a wiarygodność ta jest jeszcze
            niższa w zderzeniu z widocznym gołym okiem postępem prac na budowie (mówiąc
            delikatnie: żółwie). Każdy miesiąc zwłoki to dla mnie strata pieniędzy, bo muszę
            jednocześnie płacić za wynajmowane obecnie mieszkanie i płacić odsetki od
            kredytu. Ręce opadają, średniocenzuralne słowa cisną się na usta, ale cóż można
            jeszcze zrobić... Nikt mnie tak nie nauczył cierpliwości jak Activ... A tak z
            innej beczki: parapety to mamy naprawdę "piękne" ;) Mimo, że to drobiazg to już
            się z żoną zastanawiamy jak naprawić tę radosną twórczość projektanta :)
            • Gość: em etap I segment II - Witam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:02
              Powiem tak jak Dart. Juz się nie denerwuje . I tak nie mamy wyjścia. Pozostaje
              mam tylko czekanie. Tak przekornie zadzwoniłam przed chwilą do nich i uzyskałam
              informacje ,że między 15 a 20 listopada jest odbiór. Zdziwiło mnie jednak
              pytanie : czy moje mieszkanie to TBS ( oczywiście nie ...) ? wydaje mi sie ,że
              z mieszkaniami z tbs coś jest inaczej zaplanowanie… Umówiłam się na oglądanie
              w środę .. Zobaczymy na jakim etapie... Jeszcze jedna uwaga . Czy w Waszych
              mieszkaniach tez jest przesunięte okno balkonowe bliżej lewej strony
              ( generalnie tak jest lepiej ale zawsze mozna sie doczepić..) Zycze duzo
              cierpliwosci ....
              • Gość: Eska Re: etap I segment II - Witam IP: *.devs.futuro.pl 02.11.06, 15:36
                Etap II
                hehehhe
                my mielismy miec "pozwolenie" na wrzesień i którego to dzis mamy ? ;)
                ale generalnie dobrze Wam zycze

Pozdrawiam Eska
        • aniak-i planuje zakup 01.11.06, 23:00
          zastanawiamy sie nad kupnem mieszkanka własnie na okulickiego od activu.
          jutroi tam zadzwonie, ale chyba juz tylko III etap został. Napiszcie czy warto(
          w sumie to tylko tam jeszcze sa rozsadne ceny w Krk), czytałam ze maja
          opóznienie-jak duze. Na co jescze zwrócic uwage???
          za odp. dziekuje
          • Gość: acha Re: planuje zakup IP: *.itn.com.pl 02.11.06, 09:16
            A w naszym mieszkanku -III segment - hydraulicy urządzili sobie kanciapę :(((
            Ostatnio chcieliśmy wejść do środka a tam podwójne drzwi, zaryglowane kłódkami.
            Mam nadzieję że syfu nie narobią i będzie się dało mieszkać. A jeśli chodzi o
            postępy w trzecim segmencie to praktycznie ich nie ma... Na klatce syf totalny,
            schody bez płytek, bark tynków na ścianach, nie ma windy. Kierownik budowy
            twierdzi, że pod koniec grudnia oddadzą, ale raczej nie ma co się na to
            nastawiać.
          • Gość: mdm Re: planuje zakup IP: *.zax.pl 02.11.06, 23:28
            Muszisz nastawić się na koniecznie na opóźnienie! Blok przy Okulikciego I etap
            ma już 3 miesiące poślizgu i jeszcze pewnie dojdzie kolejne 3. Podobnie pewnie
            będzie w przypadku II i III trzeba się na to przygotować. Apel do wszystkich
            mieszkańców koniecznie musimy wspólnie wypowiedzieć umowę na administrację
            budynku TBS Południe!
            • Gość: acha Re: planuje zakup IP: *.itn.com.pl 03.11.06, 07:25
              A kto będzie nowym administratorem?
              • Gość: dart Re: planuje zakup IP: *.crowley.pl 03.11.06, 07:41
                Z tego co wiem, administratoa możemy wybrać jakiego chcemy, oczywiście po
                ukształtowaniu się wspólnoty mieszkańców. A wspólnota powstanie dopiero wówczas,
                gdy wszyscy odbirą swoje mieszkania, czyli tak naprawdę nie mam pojęcia kiedy to
                nastapi :/
            • Gość: ...Gocha Re: planuje zakup IP: 80.50.69.* 03.11.06, 08:12
              Ludziska poczytajcie sobie....umowe którą podpisaliście z Activem. Jest tam
              zapis - który mówi że zgadzacie sie - by deweloper wybrał podmiot
              administrujący wspólnotą aż do 2011r....Więc teraz nie mamy takiej mocy
              prawnej - ale po 2011 r.będziemy działać. Mysle że warto natomiast zacząć
              myśleć nad poprawą chodników przy Okulickiego..i o umozliwienie stworzenia
              przejścia tzw."chodnika" w str. szpitala Rydygiera..przez naszych
              wykonawców..gdyż chodniczek od str.wsch. w str.Złotej Jesieni jest "nieciekawy"
              późnym wieczorem..wile tam tzw.pijących melin... ;(( POZDRAWIAM PRZYSZŁYCH
              SĄSIADÓW...
              • Gość: dart Re: planuje zakup IP: *.crowley.pl 03.11.06, 16:11
                Prawnikiem nie jestem i mogę się mylić, ale wydaje mi się, że do końca 2011
                r. będzie zarządzał TBS Południe, chyba, że wspólnota mieszkańców
                wybierze nowego zarządcę. Przy kupnie mieszkania pytałem o to Activ i
                stwierdzili, że możemy wybrać sobie nowego zarządcę przed 2001 r., czyli chyba
                nie jest źle :)
                • Gość: On Re: planuje zakup IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 17:06
                  Moim zdaniem też możemy zmienić zarzadzce /TBS POŁUDNIE/, decyzją wspólnoty mieszakniowej i nie musimy czekać do 2011 roku.
                  Oczywiście decyzje musi podjąć większość mieszakańców.
                  Pozdrawiam wszystkich cierpliwych.
    • Gość: mdm Zdjęcia 4.11.2006 IP: *.zax.pl 04.11.06, 14:44
      Zdjęcia z 4 listopada 2006 r.
      Cóż tu dużo komentować... lepiej obejrzeć.

Zdjęcie 1

Zdjęcie 2

Zdjęcie 3

Zdjęcie 4

Zdjęcie 5

Zdjęcie 6

Zdjęcie 7
      • Gość: dart Re: Zdjęcia 4.11.2006 IP: *.crowley.pl 04.11.06, 17:26
        taaa... robota aż furczy ;P Kuźwa, nie widzę specjalnej różnicy ze stanem sprzed
        2 tygodni :| A odbiór teoretycznie za 2 tyg. Witki opadają...
        • Gość: Maciej Re: Zdjęcia 4.11.2006 IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.11.06, 16:17
          Co mnie ostatnio przekazano, to że kończą wylewki w IV segmencie - na dniach,
          dzięki czemu skubną przedostatnią ratę. Tym razem termin oddania pod klucz to
          koniec grudnia. Cóż ufajmy - Ci z IV segmentu, że dostaniemy prezent noworoczny
          w postaci kluczy.
          • Gość: mdm Stan segmentu IV IP: *.zax.pl 05.11.06, 17:34
            Ale ktoś opowiada bajki he he. Wylewki na podłogach są zrobione na 2 góra 3
            piętrze. Tynki kończą się na 4 a teraz powolutku są nakładane na 5 piętrze. Ale
            tynki są robione już od dłuższego czsu więc jeszcze trochę to potrwa. Ciekawe
            kto udziela takich informacji śmiesznych. Zresztą tam wszystko miało być "na
            dniach". Jakby się wzieli do roboty to dwa tygodnie i było by po zabawie z
            tynkami ale tam nie ma komu robić. Na elewacji codziennie siedzi 3-4 ludzi, to
            to o czym tu mówić. Pojawiły się rusztowania od wschodu - co widać na zdjęciu-
            więc może też jakaś poważna ekipa się na nich pojawi. Ale to i tak musztarda po
            obiedzie.
            Myślę, że na Wielkanoc jest coraz niklejsza szansa stuknąć się jajem z nowymi
            sąsiadami:)
            • Gość: acha Re: Stan segmentu IV IP: *.itn.com.pl 06.11.06, 07:23
              Witam,
              czy oni pobierają kolejne raty w różnym czasie? Ja przedostatnią ratę wpłaciłam
              już jakiś miesiąc temu (III segment). A też żadnych większych postępów nie ma,
              klatka to jedna wielka ruina, z zewnątrz faktycznie widać gołym okiem że się
              nie spieszą, a terminy podawane przez nich to utopia...
              • Gość: Maciej Re: Stan segmentu IV IP: 195.116.242.* 06.11.06, 15:09
                Tak sądzę. Przedostatnia rata bodajże jest po zakończeniu w danym segmencie
                stolarki okienej, wylewek i tynków. Ostatnia wg umowy przy odebraniu klucza.

• Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.zax.pl 06.11.06, 20:44
      Od dzisiaj nowa strona www Activu a na niej zdjęcia z września.
      • Gość: acha Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.itn.com.pl 07.11.06, 07:41
        No nareszcie...
      • Gość: Łysy Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 08:42
        No w końcu. Odetchnąłem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Darkness Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.bph.pl 07.11.06, 09:19
          Nie rozumiem czemu odetchneliście ta dziura jest już tam od pół roku, a
          pozowlenia na budowe dalej nie ma. Jak zadzwonicie do activu i zapytacie o zapis
          w umowie dotyczący planowanego terminu rozpoczęcia budowy na III kwartał 2006 to
          wam powiedzią, że budowa się już rozpoczęła i obecnie prowadzone są prace
          zimne!?!?! od pół roku kopią dziure??? Zapytałem również co jest powodem tak
          długiego odresu oczekiwania na uzyskanie pozwolenia na budowę, czy były jakies
          błędy we wniosku, być może jakies dokumenty nie zostały dostarczone ale
          dowiedzialem sie tylko, że taka jest procedura i to nie jest zależne od nich
          ciekawi mnie tylko ile inni deweloperzy czekają na pozowlenie na budoę. Jak dla
          mnie to wcale nie odetchnołem uspokoje sie troche jak będzie pozowolenie na
          budową, a calkiem jak dostane klucze do ręki. Jak dzwoniłem jakiś w lipcu do
          nich to mi powiedzieli, że wycofali wniosek na II etap i zlożyli jeszcze jeden
          na II i III etam razem ale teraz ktoś na tym forum napisał, że tam ma być, aż 8
          bloków wiec jak dobrze pójdzie to jeszcze 5 razy będa wycofywali wnioski ja mam
          nadzieje ze do końca tego roku dostaną pozwolenie i zaczną coś robić. Chociaż
          przez zime niewiele zrobią.
    • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.zax.pl 07.11.06, 09:44
      Na dzień dzisiejszy Activ nie jest właścicielami innych działek. W najbliższym
      czasie nie planują stawiać innych bloków poza naszymi 3 gdyż działki jak już
      pisałem są własnością ludzi rozsianych "po świecie" i trudno cokolwiek podobno
      ruszyć- ufff.
      • Gość: Darkness Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.bph.pl 07.11.06, 09:50
        nie zmienia to faktu, że pozwolenia na budowę nie ma i nie wiadomo dlaczego?
        • Gość: acha Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.itn.com.pl 07.11.06, 10:48
          Darkness ja odetchnęłam :) ponieważ dłuuugo czekałam na nową stronę i myślałam
          że nigdy się nie pojawi. Taka jest na razie przyczyna mojej ulgi. Na pozwolenie
          nie czekam więc az tak się nie denerwuję, wolałabym tylko zeby ten nowy blok
          był nieco dalej od pierwszego, więc może to jakoś lepiej przemyślą. Najbardziej
          interesuje mnie zakończenie pierwszego etapu. Pozdrawiam sąsiadów
          • Gość: ttt Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 07.11.06, 15:59
            Pewne osoby sieją tu panikę - po co?. Narzekanie nic nie da!
            • Gość: Darkness Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.bph.pl 08.11.06, 06:15
              Oczywiście lepiej siedzieć i czekać.
              Masz całkowitą racje w sumie to mi tak bardzo nie zależy. Jaka różnica czy
              budowa rozpocznie sie w tym roku czy w przyszłym albo za 2 lata.
              Super gratuluje postawy myśle, że wiele w życiu osiągniesz, naprawde.
              Poza tym jak ktoś nie ma ochoty to nie musi tego czytać.
              Ja tam wole sie dowiedzieć co inni o tym myślą i czego sie dowiedzieli.
              • Gość: acha Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.itn.com.pl 08.11.06, 07:17
                Nie wiem czy to było do mnie, ale ja napisałam że nie interesuje mnie
                pozwolenie ponieważ kupiłam mieszkanie w I etapie i II etap mnie nie dotyczy.
                Poza tym uważam że powinienieś się uzbroić w anielską cierpliwość, bo widząc po
                pierwszym etapie, to na pewno będziecie mnieć spore opóźnienia. Szkoda Twojego
                zdrowia i tak tempo otrzymania pozwolenia i budowy nie zależy od Ciebie, więc
                co ci przyjdzie z tych nerwów? Myślisz że jak tupniesz nogą to dzisiaj
                rozpoczną budowę? Niestety życie uczy pokory...
                • Gość: Darkness Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.bph.pl 08.11.06, 09:34
                  To bylo do osoby, która pisała, że ktoś sieje Panike.
                  Pewnie tak bedzie, że sie to wszystko sporo przeciągnie ale myśle, że nie można
                  kłaść uszu po sobie i trzeba dociekać swoich praw.
                  • Gość: acha Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.itn.com.pl 08.11.06, 11:18
                    Myślę, że nie mamy szans wygrać z Activem, oni się zabezpieczają na różne
                    okoliczności. Zresztą opóźnienia to powszechny problem, nie tylko w tej firmie.
                    Pozostaje cierpliwie czekać lub zrezygnować z ich usług...
                    • Gość: mieszkanie Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.markom.krakow.pl 08.11.06, 19:14
                      gdzie znajdę wypowiedźi dotyczące etapu I
                      kupiłem mieszkanie w klatce II
                      pozdrawiam
                      • Gość: acha Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.n4u.krakow.pl 09.11.06, 08:20
                        Wiele wypowiedzi dotyczy tu właśnie pierwszego etapu, także dobrze trafiłeś:)
                        • Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.crowley.pl 09.11.06, 11:29
                          Byłem dziś rano na budowie i... takiego ruchu jeszcze tam nie widziałem ;)
                          Uwijają się chłopaki, bo już są piekielnie spóźnieni, ale roboty wciąż sporo. W
                          I klatce kładą płytki. Akurat kładli przed moim mieszkaniem na I pietrze-czyli
                          chyba u góry już zrobili :) Zastanawiam się na ile realny jest termin oddania I
                          klatki 15-20.11, bo przy nim upiera się cały czas Activ. Przy okazji jest ponoć
                          problem z MPEC-em, bo odbiór bedzie możliwy właśnie po przyłączeniu do sieci, a
                          właśnie jest jakis problem, choć nie znam szczegółów.
                          I i II klatka są już w miarę ogarnięte, ale podobno III i IV daleeeeko w tyle.
                          Ciekawe jak szybko poradzą sobie z terenem wokół bloku, bo dziś błoto i syf
                          były wszechobecne :/
                          No cóż, czekajmy dalej :)
                          • Gość: Maciej Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: 195.116.242.* 09.11.06, 13:39
                            Cóż. Czyżby światełko w tunelu. Ja co prawda z IV segmentu, ale skoro zroią I i
                            II to się kolejnymi zajmą. Dobre wieści.
                      • Gość: em Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 17:54
                        Witam sąsiada z II klatki. Wczoraj byliśmy na budowie. Nie wpuścili nas do
                        naszych mieszkań bo układali płytki . Oglądaliśmy garaże – ¾ już jest wyłożone
                        kostką . Komórki lokatorskie są gotowe .Większość mieszkań jest gotowych i
                        zamkniętych na klucz – segment I i II . Wykańczają klatki – tyki , tynki ,,,.
                        Szyby windowe – puste . Termin jaki usłyszeliśmy to ,że od 20 listopada
                        zaczynają oddawać mieszania z I segmentu . Czyli termin na II segment to około
                        polowy grudnia .. Czyli wydaje mi się ,że realnie to polowa stycznia …
                        Pozostaje nam tylko czekanie. Standard wykończenie – nie można narzekać .
    • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.zax.pl 08.11.06, 13:55
      Ja myślę że opóźnienie w takich przypadkach należy głównie zrzucać na NIEREALNE
      aczkolwiek atrakcyjne dla klientów terminy. Budowa w sumie nie stoi - mówię o I
      etapie ale termin był zabójczy i od początku wątpliwy.
      II i III Etap podobno wstzymują urzędnicy jednak jak wiadomo jak się
      profesjonalnie i dokładnie przygotowuje ofertę do złożenia wniosku o
      powzolennie na rozpoczęcie inwestycji to nei ma problemów. Później tylko
      urzednikom się obrywa bo się czepiają-choć bywa i tak.
      Ja stawiam na nierealne terminy i nierzetelne przygtowanie wniosków przez Activ.
    • Gość: pacjent Re: ACTIV ul. Okulickiego, II etap IP: *.chello.pl 09.11.06, 21:21
      Przyglądałem się dzisiaj waszej budowie z okna szpitalnego korytarza.
      Widok na południe będzie niespecjalny.
      Chyba, że zasłonią go następne bloki na działce.
      • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.zax.pl 09.11.06, 22:27
        nie na południe tylko na zachód jest szpital!
        • Gość: pacjent Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 07:28
          Znowu ofiara naszej edukacji?
          Szpital leży na południo-południowy wschód od budynku Activu.
          Popatrz sobie na mapę, jeśli potrafisz ją zinterpretować oczywiście!
          • Gość: ola Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 08:52
            ...szpital wzglendem budynku activu lezy na jego zachodnim boku ! a nie
            wschodnim
            lepiej najpierw dolecz sie w tym szpitalu zanim zaczniesz jakieś posty
            głupawe pisac na forum i obrazac innych ...........ofiaro
            • Gość: ola Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: 195.75.207.* 10.11.06, 08:54
              Drogi Pacjencie, a co Cie obchodzi jaki MY bedziemy miec widok??? Moze wlasnie
              takie lubimy, zdrowia zycze!
              • Gość: pacjent Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 10:03
                To tam będą mieszkać dwie Ole?
                Jedna wyraźnie sympatyczniejsza, dziękuje za życzenia zdrowia.
                Życzę terminowego i bezusterkowego odbioru mieszkania.
                Obchodzi mnie tyle, że moja siostra kupiła tam mieszkanie i będę u niej częstym
                gościem.
              • Gość: ola1 Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 14:25
                w sprawie dzwigu ..rozmawiałam z budowlańcami i maja go zamiar zdemontować w
                ciągu 2 najbliższych tygodni ( nie pytam juz tych kierowników z activu bo oni
                coś za duzo już kreca :))
                byłam wczoraj na budowie opoznienie jest trzeba przyznać :(
                ..ale ludzi było jak nigdy i ogolnie ruch spory na budowie
                szkoda ze tak pożno
                • Gość: Nacisk na ACTIV Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.markom.krakow.pl 12.11.06, 11:29
                  Witam przyszłych mieszkańców na Okulickiego postawmy się i niech nam pozwolą
                  coś robić w mieszkaniach
                  POZDRAWIAM
                  • Gość: laokoon Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 13:05
                    Wreszcie!!! Jestem jak najbardziej za! Ale jak to zrobić - jakies zebranie i
                    masowe wejście do siedziby Activu z pismami? My juz zlozylismy pismo w sprawie
                    wczesniejszego wejscia 3 tyg. temu, ale nie otrzymalismy nawet zadnej
                    odpowiedzi. Mieszkania sa juz w stanie, ktory nadaje sie do wykanczania.
                    Piszcie, jak macie jakies pomysly - razem można zdzialac wiecej, bo jak dzwonią
                    pojedyncze osoby, to łatwo ich spławiają. Wpłaciliśmy im już 95% wartości
                    mieszkania i od tej pory wszystko się ślimaczy. Nam kieronik obiecał wejscie we
                    wrześniu i od tamtej pory co rusz przedłuza terminy, pozamawialismy juz różne
                    materiały, firme remontową - nie możemy tego w nieskonczonosc przedłuzać - to po
                    prostu niepoważne. A nawet mówili, że na koniec października oddanie będzie na
                    100%. Jak w takiej sytuacji mozna sobie cos zaplanowac? 3 razy juz
                    przedłuzalismy umowe najmu... Mam nadzieje, ze jest Was wiecej w podobnej
                    sytuacji i wspolnie coś zdziałamy.
                    • Gość: Monika segment II Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: 57.66.195.* 26.11.06, 18:01
                      Jestem za zbiorowym wejściem do biura Active. Od 3 tygodni obiecuja zrobic
                      wylewki na parterze i nic sie nie dzieje. Jak dzwonie do biura i do kierownika
                      budowy to slysze tylko w nastepnym tygodniu. I tak bez konca. Cholera musza mi
                      wylewki wyschnac zanim zaczne cos zaczne robic.
                      • Gość: em Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.06, 07:52
                        W piątek sie dowiedziałam, że zaczęli oddawać mieszkania...Ponieważ nie do
                        końca im wierzę to czekałam na to ,że coś się pojawi na forum a tu cisza...Czy
                        ktoś może juz odebrał w pierwszym segmencie bo mi - II segment powiedzieli ,ze
                        koło 10.12 odbiór a koło 20.12 podpisujemy papiery w notariacie ....Czy ktoś
                        coś wie.. bo zaczynam sie martwić czy aby na pewno dobrze usłyszałam...
                        • Gość: dart Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.crowley.pl 04.12.06, 10:39
                          Przed chwilą dzwoniłem do Activu i usłyszałem, że najpóźniej 20.12, będę miał
                          odbiór mieszkania (I segment). Notariusz być może w tym roku, ale tego nie
                          chcieli obiecywać. Mam nadzieję, że tym razem już nie ściemniają. Czekam więc...
                          • Gość: Gocha Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: 80.50.69.* 05.12.06, 08:17
                            Czy coś widomo w sprawie dostawy CO? Czy MPEC sie już podłączył?? Martwi mnie
                            troche informacja z Activu, że były z tym problemy. Mam nadzieje że jak oddadzą
                            I segment..to sprawa dostawy ciepła i ciepłej wody będzie pomyslna..
                            Pozdrawiam...sąsiadów. Ja niestety muszę troche poczekac..:( mieszkanko mam w
                            segmencie 3. ;))
                            • Gość: mdm Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.zax.pl 05.12.06, 11:17
                              Mam wrażenie, że MPEC już dotarł do bloku - tak przynajmniej można wnioskować
                              po wykopach i tym co już zostało zrobione wkoło bloku. Skoro planują oddawać
                              mieszkania w segmencie I to raczej powinno być podłączone wtedy ogrzewanie.
                              Teraz niech zrobią podjazdy i dojście bo inaczej nic z tego oddawania no chyba
                              że będą przenosić na własnych barkach lokatorów:)
                              Niezdecydowany ton wypowiedzi wynika z tego, że z Activem niczego nie można być
                              w 100% pewnym.
                              • Gość: acha Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap IP: *.itn.com.pl 07.12.06, 10:31
                                Jeśli chodzi o ulgę odsetkową to faktycznie nawet jeśli nie odbierzemy mieszkań
                                w tym roku, będziemy je mogli odliczyć w przyszłym:"Odliczenia, dokonuje się
                                najwcześniej za rok podatkowy, w którym została zakończona dana inwestycja.
                                Odsetki, zapłacone przed tym rokiem mogą być jednak odliczone od podstawy
                                obliczenia podatku za rok podatkowy, w którym podatnik po raz pierwszy odlicza
                                odsetki."
                                Nie rozumiem tylko co oznacza zakończenie inwestycji, czy to równoznaczne z
                                oddaniem wszystkich mieszkań?
                                • mairon1979 Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap 08.12.06, 15:16
                                  Witam

Jestem "szczęsliwym" posiadaczem a raczej przyszłym posiadaczem lokum w segmencie IV, niestety firma ACTIV coraz bardziej mnie drażni, tu już nawet nie chodzi o postępy prac (bo to że będzie opóźnienie to wiedziałem w marcu kiedy jedna z firm podwykonawczych a dokładnie SMALEC zrezygnował z budowy a na jego miejsce nie wzięto nikogo innego więc nie dziwne że trwa to 2 x dłużej) tylko o totalną ignorancję z ich strony, myśle że przynajmniej wypadało by powiadomić klientów o zwłoce podać przyczyne terminy itp. zresztą mam zamiar wysłać pismo z takim zapytaniem! co do jakości wykonania no coż ja specjalnie nie licze na jakieś cuda z tego co już widziałem to oceniam na 6/10 sam miałem przejścia z hydrauliką elektryką i wymiarami ścian (które całkowicie nie pokrywają się z planami konstrukcyjnymi!.
                                  Co do terminu oddania to twierdzą że początek 2007 roku ale ja oceniam to gdzieś na koniec lutego, choć ostatnio coś jakby drgneło i widać większe postępy.
                                  Kończąć wątek, postaram się założyć jakieś forum i podać tu linka, będzie łątwiej i przyjemniej powymieniać się opiniami.
                                  pozdrawiam
                                  • mairon1979 Re: ACTIV ul. Okulickiego, I etap 08.12.06, 16:18
                                    zapraszam zainteresowanych ETAPEM I OKULICKIEGO na forum:

free4web.pl/3/?143977
                                    może nie jest piękne i wspaniałe ale lepsze to niż nic:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka