Dodaj do ulubionych

mala, krotka prosba

IP: *.chello.pl / *.chello.pl 28.12.02, 18:43
Sluchajcie Panowie!
Z przerazeniem przejrzalem watek zatytulowany "inicjatywa..."
Wiele juz extra glupich pomyslow sie tu pojawialo,
ale ten kwiatuszek bije wszelkie rekordy!

Mam prosbe - niech kazdy z pomyslodawcow tej nie lada atrakcji usiadzie na 5
minut i pomysli nad konsekwencjami jakie taka awantura przyniesie.

Po pierwsze - NIE BYLO I NIE MA czegos takiego jak jakas z gory wyznaczona
minimalna dlugosc zycia T4 w Krakowie, nie wiem kto takie horrendalne brednie
wymyslil, ale naprawde sa to bujdy na resorach!!!
Te wagony sa skrajnie zajezdzone i maja technicznie tylko taka wartosc ile
kosztuje sprzedaz ich zlomiarzom. Dlatego sugeruje by docenic to ze w ogole
jakikolwiek taki wagon zostanie na muzealny. Bo to jest tylko dobra wola MPK.
A takim wlasnie swoim postepowaniem (zeby nie napisac wprost - swoja glupota)
zabijacie te dobra wole i nastawiacie firme przeciw milosnikom. Chcecie zeby
bylo tak jak w katowicach zawodziu czy na warszawskim zoliborzu gdzie wejscia
na zajezdnie po prostu nie ma?? Prosze bardzo - powojujcie dalej.
To forum, z tego co wiem (jesli sie myle, to dla mojej wlasnej edukacji niech
mnie ktos poprawi) ma byc miejscem konstruktywnych dyskusji ktore maja na
celu poprawe krakowskiej komunikacji. Natomiast to co sie ostatnio dzieje to -
przepraszam za kolokwializm - "sranie po fortepianie".
przespijcie z tym i zastanowcie czy warto podcinac galaz na ktorej sie siedzi!
pozdrawiam Misiek K
Obserwuj wątek
    • Gość: Locutus Re: mala, krotka prosba IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.12.02, 18:47
      Jaja sobie z was wszystkich robię, a ty, Misiek, bierzesz wszystko koszmarnie
      poważnie. A zresztą MPK jest i tak już "ustawione". Pamiętasz, co było, jak
      chcieliśmy wjechać na Dajwór i Dworcową? Wymodzili ceny z sufitu za
      przeczyszczenie szyn. A na Kopiec Wandy i tak wjechaliśmy, czyszcząc szyny
      naszą tramwajką...
      • Gość: kuba203 Re: mala, krotka prosba IP: *.biezanow.net 28.12.02, 18:55
        Gość portalu: Locutus napisał(a):

> A zresztą MPK jest i tak już "ustawione". Pamiętasz, co było, jak
        > chcieliśmy wjechać na Dajwór i Dworcową?

Wiesz, to rzeczywiście było przykre, ale to był jeden przypadek, czy nie
        sądzisz, że pozostawienie zabytkowego T4 to reczywiście gest w naszą stronę?
        Chcesz, to sobie pisz do Niemców, ale ja wtedy z tym forum nie będę już chciał
        mieć nic wspólnego :(
        • Gość: Locutus MPK vs. miłośnicy IP: *.lama.net.pl / 192.168.11.* 28.12.02, 19:00
          Przecia mówię, że nic nie będę pisał do Niemców, ino sobie z was jaja zrobiłem,
          coby wasze reakcje sprawdzić. A zostawienie zabytkowego T4 to nie gest, tylko
          norma - 102Na też zostawili jedno, podobnie jak 102N, czy nasze oryginalne
          102NaD. Właściwie tylko enek nie zostawili z zabytków. Więc to żaden ukłon
          specjalnie w naszą stronę. MPK robi miłośników w wała jak chce.
          • pavlack Re: MPK vs. miłośnicy 28.12.02, 19:11
            Gość portalu: Locutus napisał(a):

> A zostawienie zabytkowego T4 to nie gest, tylko
            > norma

Jak norma? Wiesz ile kosztuje utrzymanie takiego wagonu? Powinniśmy się
            cieszyć, że to zostawili.

> - 102Na też zostawili jedno, podobnie jak 102N, czy nasze oryginalne
            > 102NaD. Właściwie tylko enek nie zostawili z zabytków.

Dawniej nikt żadnych zabytków nie zostawiał. Właściwie wagonów zostawionych
            jako zabytki to z T4+B4 jest 4 (102Na, 102NaD, T4+B4). Reszta była
            odremontowywana.
            I pocieszę Cię, że już niedługo będzie także eNka.

> Więc to żaden ukłon specjalnie w naszą stronę.

To jest duży ukłon! W innych miastach to miłośnicy muszą stowarzyszenia
            zakładać i sami kasę na odnowę i pozostawianie takich wagonów zbierać, a my to
            mamy bez żadnych problemów!
            • krzysiek111 Re: MPK vs. miłośnicy 28.12.02, 22:26
              pavlack napisał:

>
              > To jest duży ukłon! W innych miastach to miłośnicy muszą stowarzyszenia
              > zakładać i sami kasę na odnowę i pozostawianie takich wagonów zbierać, a my
              to
              > mamy bez żadnych problemów!
              >
              Chcialem tylko przypomniec ze wagony zabytkowe sa wlasnoscia MPK a nie
              milosnikow, wiec my nic nie mamy oprocz mozliwosci 2 razy do roku przejechania
              sie jakims zabytkiem.

pdr Krzysiek
              • pavlack Re: MPK vs. miłośnicy 28.12.02, 22:33
                krzysiek111 napisał:

> pavlack napisał:
                >
                > >
                > > To jest duży ukłon! W innych miastach to miłośnicy muszą stowarzyszenia
                > > zakładać i sami kasę na odnowę i pozostawianie takich wagonów zbierać, a m
                > y
                > to
                > > mamy bez żadnych problemów!
                > >
                > Chcialem tylko przypomniec ze wagony zabytkowe sa wlasnoscia MPK a nie
                > milosnikow, wiec my nic nie mamy oprocz mozliwosci 2 razy do roku
                przejechania
                > sie jakims zabytkiem.

Zawsze możemy go wypożyczyć... (niestety trzeba za to zapłacić)
        • Gość: Misiek K Re: mala, krotka prosba IP: *.chello.pl / *.chello.pl 28.12.02, 19:01
          > Wiesz, to rzeczywiście było przykre, ale to był jeden przypadek, czy nie
          > sądzisz, że pozostawienie zabytkowego T4 to reczywiście gest w naszą stronę?

no wreszcie, jakies zrozumienie ;)
          Moge Cie "ucalowac internetowo" Kuba?? ;)

> Chcesz, to sobie pisz do Niemców, ale ja wtedy z tym forum nie będę już
          chciał
          > mieć nic wspólnego :(

popieram...

• kuba203 Re: mala, krotka prosba 28.12.02, 20:42
            Gość portalu: Misiek K napisał(a):

> no wreszcie, jakies zrozumienie ;)
            > Moge Cie "ucalowac internetowo" Kuba?? ;)

Ojej, bo się czerwienię... ;)
            • Gość: ADAŚ mala, krotka prosba IP: *.wielkopole.sdi.tpnet.pl 28.12.02, 22:34
              kuba203 napisał:

> Gość portalu: Misiek K napisał(a):
              >
              > > no wreszcie, jakies zrozumienie ;)
              > > Moge Cie "ucalowac internetowo" Kuba?? ;)
              >
              > Ojej, bo się czerwienię... ;)

A kiedyś mnie i Merphy'ego przedrzeźniali, hę !!!
    • pavlack Re: mala, krotka prosba 28.12.02, 19:03
      Gość portalu: Misiek K napisał(a):

> Po pierwsze - NIE BYLO I NIE MA czegos takiego jak jakas z gory wyznaczona
      > minimalna dlugosc zycia T4 w Krakowie, nie wiem kto takie horrendalne brednie
      > wymyslil, ale naprawde sa to bujdy na resorach!!!

Tak podobno twierdzi człowiek nadzorujący kasację tych wagonów. Czy to prawda
      nie wiem. Ja tylko powtarzam zasłyszane informacje. I widzę, że niepotrzebnie...

> To forum, z tego co wiem (jesli sie myle, to dla mojej wlasnej edukacji niech
      > mnie ktos poprawi) ma byc miejscem konstruktywnych dyskusji ktore maja na
      > celu poprawe krakowskiej komunikacji. Natomiast to co sie ostatnio dzieje to -
      > przepraszam za kolokwializm - "sranie po fortepianie".

Oj racja, racja... niektóre pomysły to mnie po prostu powalają na ziemię...
      • Gość: merphy Re: mala, krotka prosba IP: *.krakow.tdci.pl 28.12.02, 19:58
        TO samo mówiłem że nie ma żadnego limitu czasu T4, więc spokój i nie kóócimy
        sie ... ale mam jedno pytanko .. :)

Czy to jest prawda, a jak prawda czemu nie wolno robić zdjęć, ani ich
        umieszczać w internecie kasowanym wagonom ?? jest jakiś cel w tym czy to jest
        tylko głupia plotka ?? pozdrawiam :) ..
        • kuba203 Re: mala, krotka prosba 28.12.02, 20:43
          Gość portalu: merphy napisał(a):

> jest jakiś cel w tym czy to jest
          > tylko głupia plotka ??

Zapewne cel jest jakiś, ale jaki, to ja już nie wiem :) Plotka to na pewno nie
          jest, bo "własnousznie" słyszałem, jak mistrz zabronił...
          • Gość: mouset konsekwencje służbowe w MPK IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 29.12.02, 18:46
            To jest podstawowy problem który paraliżuje działalność wszystkich w MPK od
            motorniczych po rzecznika, za otworzenie drzwi poza przystankiem lub samowolną
            zmiane trasy nawet najmniejszą grozi wylota z pracy, za zlekceważenie
            podwójnego przystanku, odjazd z pętli przed czasem lecą po premii a ta stanowi
            nieraz 30% wynagrodzenia, stąd głupie dla nas decyzje wynikają z wewnętrznych
            zarządzeń a to o zakazie foto wynika prawdopodobnie z niechęci dyrekcji do
            propagowania starych i złomowanych tramów w dobie certyfikatów ISO, a posłuch
            najłatwiej wymusić strachem i to jest przykre
            • pavlack Re: konsekwencje służbowe w MPK 29.12.02, 19:23
              Gość portalu: mouset napisał(a):

> To jest podstawowy problem który paraliżuje działalność wszystkich w MPK od
              > motorniczych po rzecznika, za otworzenie drzwi poza przystankiem lub
              samowolną
              > zmiane trasy nawet najmniejszą grozi wylota z pracy, za zlekceważenie
              > podwójnego przystanku, odjazd z pętli przed czasem lecą po premii a ta
              stanowi
              > nieraz 30% wynagrodzenia, stąd głupie dla nas decyzje wynikają z wewnętrznych
              > zarządzeń a to o zakazie foto wynika prawdopodobnie z niechęci dyrekcji do
              > propagowania starych i złomowanych tramów w dobie certyfikatów ISO, a posłuch
              > najłatwiej wymusić strachem i to jest przykre

Tiak... MPK - przedsiębiorstwo FAIR PLAY

Ciekawe dla kogo?
              • Gość: mouset Re: konsekwencje służbowe w MPK IP: *.ghnet.pl / 192.168.5.* 29.12.02, 20:20
                Dla szefostwa, a tak naprawde wszyscy pracują dla tych premii, jak będziesz
                grzeczny to dostaniesz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka