Gość: jan pawel III Re: Siostry w Koranie IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.06, 19:52 A co wy myslicie-nie ma unii eurp.bez araböw.Juz za pözno!Oni sobie jesze Polske zdobeda a raczej kupia!Oni bogaci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kamil_max1 Re: Siostry w Koranie 07.05.06, 20:34 jako niewierzacy chcialbym powiedziec ze mam lepszych przyjaciol ktorzy sa wyznania islamskiego i ktorzy wyznaja buddyzm niz Ci w Polsce ktorzy wyznawali katolicyzm. zreszta nie religia sie liczy tylko osobowosc. pamietaj ze w Afganistanie rzad wprowadzil te prawa a nie koran. a zreszta ja wole ludzi ktorzy sie przynajmniej staraja sie w cos wierzyc. jako naukowiec mam inne spojrzenie na swiat i trudno mi spojrzec na istnienie z perspektywy religii. Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina [...] 07.05.06, 21:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: Siostry w Koranie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 21:47 Elementy wiedzy o islamie, choc nie jest to absolutnie strona o nim... >>> www.rozmowy.all.pl 4 zony sa takze "dostepne" w chrzescijanstwie..tyle, ze po prostu zyjemy w spoleczenstwie ktore wytorowalo mozliwosc posiadania 1 zony. Jest jednak wazniejsza kwestia od ilosci zon...kobieta brana za zone musi byc dziewica, inaczej ta zona nie jest... www.rozmowy.all.pl/index.php?option=com_minibb&action=vthread&forum=6&topic=23 ale to tylko jeen z wielu tematow...ktore nalezoaloby pznac Pozdrawiam Sandra www.rozmowy.all.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TATAR [...] IP: *.dip.t-dialin.net 07.05.06, 22:18 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdab Re: Siostry w Koranie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.05.06, 22:34 Ten artykuł naprawdę mnie zadziwił, gdyż mam przyjaciółke z Algierii, gdzie Islam jest powszechny, ona jest już nie wierząca, za to jej rodzina wierzy i praktykuje. To zupełna nieprawda z tą wolnością kobiet, wcale tak się nie praktykuje tej religii, muzułmanki nie maja za wiele do powiedzenia, mąż może ją bić ile mu sie podoba czy jest w ciąży czy też nie i w nikim z sąsiadów to nie wzbudzi żadnych uczuć, może zabić własne dziecko przed domem i nikt się tym nie zainteresuje, bo na to zezwala Koran. Może ten przetłumaczony na język polski mówi inaczej. Opowiadała mi ona jak zabijali chrześcijan tylko za to że nie byli muzułmanami i nadal się to praktykuje tylko że po cichu. Z resztą co tu dużo opowiadać, polecam ciekawą lekturę dla zainteresowanych www.islam.own.pl/I.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rogallik Re: Siostry w Koranie IP: *.netcologne.de 07.05.06, 22:43 nie chcę być złośliwy ale bardzo podobny tekst, oparty na rozmowach dokładnie z tymi samymi paniami (muzułmankami) ukazał się całkiem niedawno w Naszym Dzienniku - no,no... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mahmud Re: Siostry w Koranie IP: 193.17.14.* 07.05.06, 22:48 Kobiety, które przeszły z Islamu na inną religię wg niektórych interpretacji koranu powinny zostać zamordowane przez rodzinę, aby zmyć hańbę. Nie będziemy zabijać kobiet, które przeszły na islam, ale ich synowie będą chcieli nas zabijać. Jeśli kobieta pozwala aby jej potomstwo było przyuczane do zbrodni a tak się dzieje często w szkołach koranicznych to zasługuje na miano kur() Prawdziwe kur() to kobiety, które przeszły na islam, ponieważ zdradzają swoją kulturę, tożsamość narodową i stanowią przedmioty do masowej produkcji dzieci a to jest metoda na stworzenie światowego kalifatu. Stają się bezwolnym elementem ekspansji islamu, który jawnie wieszczy swoje zwycięstwo poprzez naszą śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Siostry w Koranie IP: *.158.228.134.Dial1.Chicago1.Level3.net 07.05.06, 22:50 Padło pytanie „ .. Tak jak w całym świecie Zachodu, również w Polsce kobiety przechodzą na islam znacznie częściej niż mężczyźni. Dlaczego? - Tego nikt nie wie. Po prostu tak jest. Może Allah tak chce?.. „ Odpowiedz jest prosta. Białe lubieć murzynka bo takie ładne, czarne i jest go tak mało wśród innych. A dlaczego mężczyźni nie przechodzą (w Polsce) ? Ano dlatego, że ta super równość miedzy kobietą a mężczyzna proponowana przez Islam nie pozwala samotnych arabkom wyjechać gdziekolwiek samotnie np. na studia do Polski, nie mówiąc o tym co by się z nimi mogło stać gdyby tak zachciało się opuścić tą niesamowicie tolerancyjną religię Machometa na rzecz innej np. przyszłego męża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Islam nie dziekuje Re: Siostry w Koranie IP: *.olsztyn.mm.pl 07.05.06, 23:36 Księga Urantii www.members.optusnet.com.au/~pmjaworski/ i nic nie jest już takie same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostra Łucja Re: Siostry w Koranie IP: *.aster.pl 08.05.06, 00:40 Nieszczęsne istoty. Za jakie winy Bóg odebrał wam rozum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aisza Re: Siostry w Koranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 00:50 Chciałabym poprawić dwie wypowiedzi sióstr z reportarzu. Pierwsza odnośnie noszenia chusty. Jest to OBOWIĄZEK każdej dojrzałej płciowo muzułmanki!!! Dla podtwierdzenia tego przetaczam hadis: "O, Asmo! Jeśli kobieta bedzie miała miesiączke, to nie wypada by widoczne było i niej, oprócz tego - tu Prorok (SAAŁ) wskazał na swoją twarz i dłonie" relacjonował al - Bhiki 2/226 oraz Abu Dałud 2/182. W Koranie jest napisane, co w języku polskim oznacza: "A kobiety starsze, które już nie spodziewają małżeństwa, nie będą miały grzechu, jeśli zdejmą szaty, jednakże w taki sposób, aby nie ukazywać swych ozdób. Lecz lepiej dla nich, żeby sie od tego powściągały" (tłumaczenie Koranu, sura 24, werset 60). Tak więc wyrażnie jest powiedziane, że noszenie chusty jest OBOWIĄZKIEM!!!!a nie chęcią "zyskania sobie punktów". Jak tak można w ogóle powwiedzieć??? Druga sparawa odnosi się do wypowiedzi: "Po raz pierwszy islam przemówił do Anny.(...) Zaczytywała się w książkach o islamie, przeszukiwała internet. Nawiązała kontakt z warszawskimi muzułmanami. Przechodziła wtedy ciężki okres w swoim życiu. Żeby się uspokoić i znaleźć odpowiedzi na różne dręczące ją pytania, czytała zarówno Biblię, jak i Koran. Zdecydowała się na Koran. - Biblia była za słaba, by mi pomóc. Z całym szacunkiem dla tej księgi. Uważa, że Koran jest bardziej wiarygodny." Koran NIE JEST księgą, bardziej wiarygodna od Biblii, tylko księgą prawdziwą.Od jego zpisania za życia Proroka (SAAŁ) nie została zmieniona ani jedna literka w tekście, w przeciwieństwie do Biblii, która napisano długo po śmierci Jezusa i wielokrotnie zmienino treść. Faktów na prawdziwość Koranu jest bardzo wiele i są one niepodwarzalne!!! np. -najwięcej opisanych dowodów jest na tej stornie: www.islam-in- poland.org/forum/viewtopic.php?t=422 ale mozna tez przeczytac tu: -o tym jak postał wszechśiwat:www.islam.net.pl/index.php?menu=77 -etapy kształtowania sie zarodka:www.islam.net.pl/index.php?menu=76 -fakty naukowe w koranie: www.islam.net.pl/index.php?menu=81 -narodziny istoty ludzkiej: www.islam.net.pl/index.php?menu=180 Aisza, muzułmanka (boli mnie gdy muzułmanie przyczaniają się do przekazwyania złej wiedzy o islamie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNI Re: Siostry w Koranie IP: *.l3.c1.dsl.pol.co.uk 08.05.06, 01:24 MOJ MAZ JEST MUZUMANINEM, JA KATOLOCZKA...NIE MA Z TEGO POWODU ZADNYCH KOMPLIKACJI.MUZUMANKA RACZEJ NIE ZOSTANE, A TO DLATEGO, IZ NIE CZUJE POTRZEBY, NI "POWOLANIA", A NIE DDLATEGO, IZ RELIGJA TA JEST GORSZ , CZY TEMU PODOBNE. JESLI KTOS WYBIERA TAKA A NIE INNA RELIGJE, JEGO WYBOR, JEGO WOLA.JESLI TE PANIE SA SZCZESLIWE, CZY MOZNA ICH WYBOR "RYTYKOWAC"?! ZBYT WIELE OSOB KARMI SIE INFORMACJAMI ZE SRODKOW MASOWEGO PRZEKAZU... Odpowiedz Link Zgłoś
kowbojzuzia Kobiety w Koranie 08.05.06, 06:12 Mohamet uczył, że większość ludzi w piekle to kobiety! Prorok powiedział, "Pokazano mi ogień piekielny i większość jego mieszkańców była kobietami" (HADISY t. I nr 28, 301; t. II nr 161). Powód, dla którego większość znajdujących się w piekle ludzi była kobietami podaje Hadisa nr 541 t. II: Och kobiety! Nie widziałem kogoś bardziej wybrakowanego umysłowo i religijnie jak wy. Mohamet był przekonany, że kobietom nie dostaje pod względem intelektualnym, stąd nie można dać im równych praw według prawa islamskiego. Na przykład w sądzie waga świadectwa kobiety jest warta jedynie połowę tego, co mężczyzny. Stąd potrzeba zeznań dwóch kobiet aby przeważyć świadectwo jednego mężczyzny. Można sobie wyobrazić jak traktowane jest zeznanie zgwałconej kobiety! Prorok powiedział "Czy zeznanie kobiety równe jest połowie zeznania mężczyzny?" Kobiety odpowiedziały -Tak. Powiedział on, "Jest tak dlatego, że umysł kobiety ma braki" (t. III nr 826). Mohamet zarządził również, że kobiety mają otrzymywać w spadku tylko połowę tego, co ich bracia (t. IV nr 10). Stąd kobiety są karane finansowo za bycie kobietami. Najbardziej jednak degradującym obrazem kobiety jest Raj; pełen pięknych kobiet, których jedyną rolą jest zaspokajanie chęci mężczyzn, na których czekają przykute w rogach komnat. Stwierdzenie Allaha "Piękne kobiety zatrzymane [np. przykute] w komnatach. Apostoł Allaha powiedział, "W Raju znajduje się komnata z jednej perły sześćdziesiąt mil szerokiej, w rogach której będą żony. Nie będą one widzieć tych w przeciwległych rogach; wierni będą je odwiedzać i radować się nimi." (z R.Morey Islamska Inwazja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobudka pl Re: Siostry w Koranie IP: *.cable.mindspring.com 08.05.06, 02:06 islam to religia fanatizmu i przemocy niech rzad RP przestaje wydawac wizy tym nacjom bo to nic dobrego dla starego kontyntu kto lubi arabow w europie? niech polski szanowny rzad popatrzy jakie klopoty ma europa zachodnia krotko mam pytanie do naszych szanownych polek ktore pod wplywem swoich arabskich uwodzicieli poddaly sie po takie jest dokladne tlumaczenie slowa islam pytanie moje jest takie czy arabia saudyska stolica islamu, czy pozwolilaby niemcom polakom holendrom francuzom postawic kosciol? no jak mozna, a ile meczetow w polsce ? rzad pownien zadbac o tradycje a ludzie powinien zrozumiec londyn i 9/11 walka trwa a krzyzacy sie jednocza w anglii i w irlandii i zobaczymy do polski blisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paaricia Re: Siostry w Koranie IP: *.c.001.ncl.iprimus.net.au 08.05.06, 02:18 Jaaasne... Kobiety sa roztrzepane wiec to mezczyzna musi podejmowac decyzje... Idealne szczescie! Ciekawe jak daleko my bysmy zaszli, gdyby to moj maz sie zajmowal decyzjami... No i na jakiej podstawie mowia, ze mezczyzni nie sa monogamiczni??? Te kobiety wierza w te wszystkie bajeczki i jeszcze z wlasnej woli sie w nie pakuja! Nie do pojecia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ares_ Re: Siostry w Koranie IP: *.range86-143.btcentralplus.com 08.05.06, 03:34 Dziewczyny- Perzechodząc na islam nie rozwiążecie swoich problemów.Jeśli dookoła was otoczenie i ludzie byli źli to problem był w was. Jeśli jesteście niedowartościowane, zakompleksione i macie podświadomie zakodowane negatywne wzorce z wychowania w katolickiej rodzinie(dominacja jednego rodzica, przemoc, alkoholizm)to problem musicie rozwiązać w sobie. Tak jak problemy z jednej pracy przechodzą do drugiej. Islam musi się dopiero ucywilizować, wyrzucić całą złość i pogardę dla drugiego czlowieka. Chrześcijańswo i Europa są znacznie bliższe wolności i godności człowieka. Przyszłość nie należy do fanatyzmu jakiejkolwiek religi. Człowiek może popełniać tylko dwa grzechy - krzywdzić siebie i krzywdzić innych ludzi. Boga człowiek nie jest w stanie obrazić. Mężczyźni z krajów arabskich będąc w Europie starają sie być mili i kulturalni. Po powrocie ze swoimi żonami do swoich krajów stają się inni. Polki w zachodniej Europie czesto wiążą sie z Arabami ale bardziej dla zysku niż z miłości. Szkoda tylko tych dzieci, bowiem w mieszanych związkach przeważnie są wychowynane w islamie jako religi dardziej dominującej i fanatycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Siostry w Koranie IP: *.uni.wroc.pl 08.05.06, 11:07 Islam ma wiele twarzy i twierdzenie, że jedyną właściwą i prawdziwą jest ta znana z Afganistanu, to grube nadużycie. Talibowie to była banda niepiśmiennych bandytów i karierowiczów, którzy "mięli w głębokim poszanowaniu" jakąkolwiek religię, dopóki nie okazało się, że na "islamie" można sporo ugrać. Polecam książkę "Talibowie"-świetnie to pokazuje.A co do europejskich muzułmanów.Mam bardzo bliskiego prezyjaciela Pakistańczyka, który jest wierzącym muzułmaninem i nigdy nie spotkałam kogoś bardziej odpowiedzialnego, rozsądnego i wyrozumiałego.Natomiast faktem też jest, że kiedy chce iść na piwo, musi się kryć przed własną rodziną, która jest mniej tolerancyjna i nie potrafi zrozumieć, że dla niego islam nie jest tożsamy z abstynencją i nie spotykaniem sie z kobietą, chyba,że w celach matrymonialnych. W sumie według mnie problem niektórych, fundamentalistycznych muzułmanów polega na tym, że nie wierzą w przyjaźń, która może łączyć ludzi innej płci. Między kobietą i facetem, to albo ślub, albo nic.Nic dziwnego, że potem chcą klinczować swoje córki za rozmowę ... Przykre to niestety, ale taka jest prawda.Problemem jest też bardzo shierarhizowany układ wzajemnych relacji w rodzinie: family join system. Każdy jest krewnym, kuzynem, siostrzeńcem kogoś i każdy o każdym wszystko wie. Młodszy powinien bezwzględnie słuchać starszego, bo to jego obowiązek. W takim systemie wystarczy kilku konserwatywnych fundamentalistów za dziadków, wujków, ciocie i po zawodach. Bunt jest praktycznie niemożliwy.To dobre dla kogoś, kto lubi jak się zaniego podejmuje decyzję, ale nie do zniesienia dla samodzielnie myślących i wierzcych, nieważne w co...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leXXX Re: Siostry w Koranie IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 08.05.06, 05:18 Nie jestem wojujacym chrzescijaninem ale ktos kto ma korzenie europejskie i orzechodzi na islam powinien byc zamkniety w zakladzie bez klamek.Wole juz chyba komunizm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtsk [...] IP: *.200.237.197.adsl.online.kz 08.05.06, 07:04 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik gdy przyjmiesz wiare proroka 08.05.06, 07:24 jest super, gdy sie jej wyrzekniesz-podrzynają ci gardło jak wierzyc takiej religii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasio Re: Siostry w Koranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 07:25 Cudze chwalicie, swego nie znacie, sami nie wiecie co posiadacie! Współczuję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BigFish Bo one lubia Arabow IP: *.bbtec.net 08.05.06, 07:31 To sa dziewczyny ktore lubia Arabow i nic wiecej. Wychodzac za maz za Araba i tak musialyby przejsc na Islam wiec lepiej teraz od razu. W ten sposob maja lepszy start. Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Bo one lubia Arabow 08.05.06, 16:27 i łatwiej im złapać mąż z tego kręgu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Siostry w Koranie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 07:56 To tragedia. Cofamy się do średniowiecza. Jestem przerażony, że kiedyś ktoś może zmuszać mnie do przyjęcia tego prymitywu. Jest bowiem tak, że zorganizowana religia nie znosi "wolnych strzelców". Te porąbane panienki chcą po prostu mieć pretekst, aby się oryginalnie ubierać. Historia pokazuje, że wynikiem zorganizowanych religii jest zwykle mordowanie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz dlaczego nie wyjeżdżacie do krajów islamskich ?? IP: *.visp.energis.pl 08.05.06, 08:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salma Re: Siostry w Koranie IP: *.skbbip.com 08.05.06, 09:06 Tak, islam "chroni" kobiety przed utratem majatku, ale nie przed reka meza:) oby tak dalej, good luck Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kozex Re: Siostry w Koranie IP: 80.51.250.* 08.05.06, 09:07 Dokładnie-zgadzam się z przedmówcą,chciałbym jeszcze dodać,że w krajach muzułmańskich jest tak cudownie,że praktycznie nie ma analfabetów;))) Odpowiedz Link Zgłoś