Dodaj do ulubionych

Budomat Dobrego Pasterza - opinie

08.05.06, 10:20
Zarezerwowalismy tam mieszkanko i ciekawa jestem jakie macie opinie na temat
firmy, wykonawców itd. Bradzo będę wdzięczna za wszelkie opinie ;)

A może ktos z Was rezerwuje/kupuje tam mieszkanie ??
Obserwuj wątek
    • zbigniew74 ile dalas za rezerwacje? n/t 08.05.06, 13:12
      • neja Re: ile dalas za rezerwacje? n/t 08.05.06, 18:57
        Nic, rezerwacja na tydzień jest bezpłatna :)
    • mike26 Re: Budomat Dobrego Pasterza - opinie 08.05.06, 21:05
      Interesuję się tą inwestycją.Nawet tam byłem dzisiaj.W pobliżu wielkie
      blokowisko.
      • zbigniew74 Blokowisko? 08.05.06, 22:13
        Budomat buduje w dwóch miejscach na Czerwonym Prądniku.

www.budomat.com.pl

Przy Majora zgodzę się jest kilka 10piętrowców sam blok ma mieć tyle pięter. A
        druga inwestycja jest zlokalizowana przy Dobrego Pasterza po stronie gdzie nie
        ma bloków tylko park Dominikański z tyłu.
        Ciekawe położenia jak dla mnie (miszkam w okolicy) tylko trochę drogo:( Chociaż
        patrząc na sąsiadów:

www.zalesie-mkd.pl/nasza_oferta2.htm
        To wcale nie jest drogo.
        • neja Re: Blokowisko? 09.05.06, 14:43
          MKD ma drożej to fakt :( My też tam byliśmy, dla mnie jedynym minusem są tylko
          te miejsca postojowe - jakas paranoja. Myślimy.
          Okolica ładna cicha i blisko wszędzie, z małym prawdopodobieństwem że coś tam
          dostawią bo na około niska zabudowa i domy jednorodzinne :)

Sprzedali 5 mieszkań w tym tygodniu
          • neja Re: Blokowisko? 09.05.06, 14:51
            P.S. Pomijając fakt że ceny jak za taki standard są i tak chore, wyśrubowane na
            max :( cały krakowski rynek ograneła jakas paranoja cenowa niestety :(
          • Gość: michał Re: Blokowisko? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 15:06
            od 3 lat nueszkam przy D.Paserza 29.
            O ile przeprowadzajac sie tam, podchodzilem do tego miejsca z ogromnym
            dystansem, to teraz jestem baardzo pozytywnie zaskoczony okolica,
            odleglosciami, infrastruktura, jakoscia zycia. Jest park, sa sklepy, punkty
            uslugowe, swietny dentysta (agmadent), cisza, spokoj, bezpiecznie. Wczesniej
            mieszkalem na ul. Lea - to byla masakra, wlamania, kradzieze, wysprejowane
            samochody, korki
            Goraco polecam te miejsca - beda jeszcze drozsze, sa naprawde atrakcyjne
            • zbigniew74 Michał 09.05.06, 16:37
              No a w Hallo Pizza byłeś to już za Majorem(Tesco) z lewej strony? Oprócz
              wyśmienitej pizzy piwo pszeniczne za 5zł:)
              • Gość: michał Re: Michał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 18:01
                Byłem, faktycznie jest dobra.
                Ostatnio otworzono kolejne - "biesiada.." tez jest ok ;)
                • zbigniew74 Biesiada 09.05.06, 22:08
                  Zawiodłem się na biesiadzie ostatnio:(

Grzane piwo okazało się piwem podgrzanym w mikrofalówce, wina grzanego nie
                  mieli, grochówka podgrzana w mikrofalówce (miejscami zimna miejscam gorąca
                  feee), w pierogu znaleźliśmy włosa.

Niby za jedną porcję nie policzyli ale zawiodłęm się srasznie.

Wcześniej było OK, a placki ziemiaczane suuper:)

W hotelu też mają miłą restaurację:)
          • zbigniew74 Budomat bliżej Parku 09.05.06, 16:38
            No i taniej:)

Ale niestety nie znam tych deweloperów:(
            • neja Re: Budomat bliżej Parku 09.05.06, 17:16
              Przy samym parku i wśród starych drzew :))))
              Kto się zastanawia nad kupnem ??
              • zbigniew74 Mieszkania D są super:) 09.05.06, 22:10
                neja napisała:

> Przy samym parku i wśród starych drzew :))))

Park dzielnica będzie niebawem porządkować:)

> Kto się zastanawia nad kupnem ??

Chętnie bym się pozastanawiał, ale wolę działkę kupować:)
                • krzychut Re: Mieszkania D są super:) 10.05.06, 08:15
                  Znam szefa i właściciela Budomatu, współpracowałem z nimi, bardzo porządna
                  firma.
                  • zbigniew74 Znam Krychuta:) 10.05.06, 09:39
                    krzychut napisał:

> Znam szefa i właściciela Budomatu, współpracowałem z nimi, bardzo porządna
                    > firma.

Można mu ufać, jak mówi, że zna to zna:)
                    • neja Re: Znam Krychuta:) 10.05.06, 12:52
                      Też myśleliśmy nad działką/domem ale.... chyba stanie na mieszkanku. Jeszcze
                      myślimy :)
                      • neja Re: Znam Krychuta:) 10.05.06, 12:53
                        P.S. właśnie D mamy zarezerwowane :)
                        • Gość: Iris Re: Znam Krychuta:) IP: 87.192.231.* 10.05.06, 13:48
                          Ja tez sie zastanawiam, a czy mozesz powiedziec jake mieszkanie wybralas i jak
                          to wyglada z rezerwacja?
                          • neja Re: Znam Krychuta:) 11.05.06, 17:19
                            Rezerwacja na tydzień nie kosztuje nic. Zarezerwowaliśmy mieszkanie D/III
                            Pozdrawiam i czekam na odzew zastanawiających się :))
                            • neja Re: Znam Krychuta:) 12.05.06, 11:41
                              Jak na razie wiemy ze taras będzie większy, wprawdzie niewiele bo tylko 0,5
                              więcej ale być może że jednak uda sie jeszcze cos dolozyc :)
                              • neja Iris :) 15.05.06, 08:45
                                Iris i jak z zastanawianiem sa juz jakies efekty ? Ciekawa jestem jak wyglada
                                sytuacja po targach ?
                                • neja up 16.05.06, 15:37
                                  Jakieś opinie o Budomacie ??
    • Gość: inwestor Re: Budomat Dobrego Pasterza - opinie IP: *.interia.pl 16.05.06, 16:42
      Zwroccie uwage ze przed uzyskaniem pozwolenia wplaca sie 20 % ceny mieszkania !
      tak naprawde nie ma gwarancji kiedy otrzymaja pozwolenie moze to byc nawet 12
      miesiecy w czarnym scenariuszu. Ponadto przy podpisaniu umowy przedwstepnej
      wplaca sie kolejne 30 %. Czyli lacznie 50 % ceny mieszkania na etapie wstepnym
      czyli przed dziura w ziemi!!! Swiadczy to ze firma jest malo powazna fiannsuja
      swoja dzialanosc kosztem przyszlych klientow. Zaden bank na to nie pojdzie.
      Firma korzysta z dobrej koniuktury
      • neja Re: Budomat Dobrego Pasterza - opinie 16.05.06, 16:51
        Te punkty umowy ja znam życie są nie do ruszenia, ale jak bardzo są
        niebezpieczne ??
    • Gość: m Re: Budomat Dobrego Pasterza - opinie IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 17.05.06, 22:47
      A co z oprotestowaniem przez kogoś z sąsiedztwa tej inwestycji? Niestety banki nie chcą dawać kredytu na tą inwestycję ze względu właśnie na ten protest.
      • Gość: m Re: Budomat Dobrego Pasterza - opinie IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 18.05.06, 23:16
        up
        • Gość: tyu Re: Budomat Dobrego Pasterza - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 00:36
          Po pierwsze bank nie wyda Ci decyzji kredytowej jesli nie maja pozwolenia na
          budowe!!! Faktycznie wpłata rzedu 50% na etapie dziury w ziemi, to niezle
          zdzierstwo i duze ryzyko... Panowie z budomatu chyba zanim zbuduja juz dziela
          zyski ;-)))
          • neja Re: Budomat Dobrego Pasterza - opinie 19.05.06, 15:19
            Umowe mozna negocjowac, wplaty i wielkosc % kolejnych rat też. Jakie sa protesty
            na temat tej inwestycji ?? Wiecie cos konkretnie ??
            • neja up 23.05.06, 14:07

• pinn do neji 24.05.06, 12:18
      gratuluję wyboru, widziałem na internecie, sam też jestem zainteresowany. A w
      jaki sposób sprawdzałaś (lub będziesz) tę firmę przed wpłaceniem zaliczki?
      • neja Re: do neji 24.05.06, 15:32
        Tym zajmował sie mój M :) werfyfikacja wypadła pomyślnie ;)
        Jakim metrazem jestes zainteresowany ? Ktore mieskzanko ?
        • neja Re: do neji 28.05.06, 15:49
          up
          • neja Re: do neji 02.06.06, 09:40
            up 2 - ceny na Dobrego też poszły w górę ....
            • Gość: obserwator Re: do neji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 15:23
              No cóż, kolejna firma która jak sęp żeruje na obecnej sytuacji na rynku
              nieruchomości. Sam byłem mocno zainteresowany tą inwetycją...przestudiowałem co
              mogłem na necie, pospacerowałem po trawce na działce pod budowe tegoż budynku
              no i ostateczne trafiłem na rozmowę o konkretach do Budomatu (ale o tym za
              chwilkę). Moja wizja na przyszłej budowie odbyła sie pod bacznym okiem "żuli",
              którzy mają wspaniałą melinę w opuszczonej (a zamieszkałej przez nich)ruderze
              przy samej działce Budomatu. Oczywiście firma twierdzi, że nic o tym nie wie i
              stwierdzenie że to już nie jest na ich działce odczytałem "i mamy to głęboko w
              d... No cóż wiem, że to nie jest jakiś problem (bo 2-3lata i sama się rozsypie)
              więc poszedłem do nich bo byłem skłonny zapłacić, jeszcze wtedy 4700zl/m2 za
              2p. Zaproponowałe inny harmonogram spłat (lecz nie bardzo odbiegający
              od "oryginału")co ze względu na nieobecność prezesa miało być zaakceptowane
              (lub nie) po weekendzie. Tak więc pomimo tego co było wcześniej napisane, że
              można negocjować, nie było mi to tak naprawdę dane! Pani zapewniała, że zaraz
              po weekendzie zadzwoni z informacją...widocznie musiała zgubić mój numer;).
              Jaka jest moja opinia o firmie - dla nich Klient to ktoś kto ma kupić tylko
              mieszkanie a reszta jakoś pójdzie (chyba nigdy nie słyszeli że zadowolony
              klient poleca firmę dalej...). A o czym świadczy nagły wzrost ceny! - Brak
              konsekwencji....Jak się już powiedziało "A" to wypadało by dla zachowania
              dobrej opinii utrzymać tą decyzję. W końcu po coś się kalkuluje cenę przy
              planowaniu inwestycji! To chory rynek pozwala takim firmom działać w taki
              sposób i gdyby nie to piszczeli by cieńkim głosem. Zresztą historia Budomatu
              pokazuje a raczej nie pokazuje ich zbyt dużego dorobku na rynku nieruchomości a
              to co im się udało zbudować - np przy Kapelance, okupione było mnóstwem
              pretensji niezadowolonych Klientów.
              Jakie wnioski z tego wszystkiego...Dla osób, które podpisały już umowy - życzę
              im jak najlepiej ale trzymajcie się na baczności i patrzcie im na ręce! Dla
              potencjalnych kupców - pamiętajcie o przysłowiu "mądry Polak po szkodzie" i nie
              tylko Budomat w Krakowie buduje.
              Oczywiście to moja opinia i każdy ma swój rozum wiec dla wszystkich
              powodzenia!... również dla Budomatu.
              • Gość: bobo Re: do obserwatora IP: *.ghnet.pl 02.06.06, 21:01
                Ceny mieszkan w Krakowie są wysokie - fakt, ale wynika to z faktu ze Ty i inni
                zainteresowani gotowi są je zapłacić, praktyke z podnoszeniem ceny w trakcie
                trwania oferty stosują wszyscy - nie widze w tym nic zdrożnego (dostosowywanie
                ceny do popytu).
                A sam developer jest ok. Jestem wlascicielem mieszkania przy
                Rozdrożu /Kapelance i nie przypominam sobie wiekszych pretensji do Inwestora
                (bylo na czas, bez wiekszych usterek).
                W tym roku kupilem mieszkanie u innego developera i jest znacznie gorzej.
                Reasumując - twoja ocena jest chyba pochopna, ale skoro ją juz masz to zycze
                powodzenia w kontaktach z innymi developerami.
                • neja Re: do obserwatora 07.06.06, 09:40
                  up
                  • neja up 19.06.06, 09:41

• hako80 Re: Budomat Dobrego Pasterza - opinie 23.06.06, 17:32
      no ja sie skusilem, zarezerwowalem. Szukalem cos w necie na temat budomatu - jedyne info mozna znalezc chyba tutaj. Chyba sie przejade po ich inwestycjach i po prostu popytam ludzi... Nie mam za bardzo czasu zeby to wybadac porzadnie od strony prawnej - niestety taka sytuacja ze w Polsce bywam rzadko. Pasowaloby zeby to forum ruszylo i ludzie zaczeli sie jakos wymieniac informacjami. Moze jest jakies inne miejsce gdzie mozna cos znalezc?
      Poki co bylem na dzialce... mala, fakt ze jakis menel sie tam krecil, malo zachecajaco, choc lokalizacja ok.
      • neja Re: Budomat Dobrego Pasterza - opinie 25.06.06, 12:01
        ;) A gdzie nie ma meneli :) a lokalizacja faktycznie rewelacyjna, pełna
        infrastruktura i wszystko zagospodarowane - tak się składa że właśnie tam
        szukaliśmy mieszkania :)

Działeczka mała ale za to bez ryzyka że coś wybudują przed nosem, bo w okolicy
        są domki jednorodzinne.
        Które mieszkanie zarezerwowałeś ?
        Jak znajdziesz miejsce gdzie ludziska coś jeszcze piszą daj koniecznie znać !
        • neja up 29.06.06, 12:06

• Gość: ela UP IP: *.tomaszow.mm.pl 01.08.06, 20:10
        UP
        • neja Re: UP 12.08.06, 11:35
          No i jak jest ktoś na forum z pośród tych 52 nowych loatorów ?
          W inwestycji zostało 20 mieszkań, może ktoś z Dobrego zagląda na forum ?
          • neja Re: UP 21.08.06, 12:58
            up :)
            • Gość: gosc Re: UP IP: *.deltavista.pl 21.08.06, 13:36
              Sa, sa przyszli lokatorzy :)

Jakies newsy w temacie pozwolenia na budowe?
              • neja Re: UP 21.08.06, 13:40
                Ooooooo miło miło który poziom/nr ?
              • neja Re: UP 21.08.06, 13:41
                W temacie pozwolenia mam info ze juz biegnie termin bo projekt i wnioski
                poskladane, protestow na razie nie ma i przewidywany termin wydania pozwolenia
                to max 12.10
                • Gość: gosc Re: UP IP: 193.101.24.* 22.08.06, 12:27
                  Hejka,

Wielkie dzieki za info - fajnie ze sie to zaczyna zbierac. Firma jest ok, wiec
                  powinno sie wszystko udac.
                  Mieszkanie F, drugie pietro.

Pozdrowienia.
                  • neja Re: UP 22.08.06, 12:51
                    Dostałeś już projekt architektoniczny mieszkania ?
                    Pozdrawiam,
                    D 3p. ;)
                    • Gość: gosc Re: UP IP: 193.101.24.* 23.08.06, 12:38
                      hejka

Pytalem w zeszly piatek, nie bylo. W przyszlym tygodniu bede napadal.

Mam nadzieje, ze juz bedzie. Pora zaczac rozrysowywac szafki w kuchni :)

P.
                      • neja Re: UP 23.08.06, 12:41
                        Napadaj ja tez napadalam w zeszlym, dowiedzialam sie tylk ze projekt jest, ma go
                        architekt ktory skladal paiery do urzedu. Kopia ma trafic do biura - pytanie
                        kiedy trafi, mam nadzieje ze niedlugo ;)
                        My chcielibysmy to i owo poprzesuwac i pousuwac w mieszkaniu, poza tym
                        powiekszalismy taras i chcemy zobaczyc ile sie udalo dolozyc ;)
                        • neja I jak z projektem ? 29.08.06, 11:37
                          Udało Ci się coś załatwić ?
                          • neja Re: I jak z projektem ? 31.08.06, 14:35
                            Dostalam wlasnie info na maila ze projekty mozna juz odbierac w biurze ;)
                            • Gość: gosc Re: I jak z projektem ? IP: *.deltavista.pl 01.09.06, 15:49
                              hej hej

Dawno nie zagladalem na forum - super, ze w koncu sie udalo. Pytanie jak dlugo
                              teraz bedzie trzeba czekac na pozwolenie.

BTW - taras powiekszony? Ciekaw jestem jak mozna to bylo zrobic.
                              • neja Re: I jak z projektem ? 02.09.06, 15:37
                                Hej, pozwolenie max 60 dni - czyli koniec pażdziernika. Taras powiększony ale
                                nie do końca tak jak się umawialiśmy więc czekamy na drobną korektę. My
                                rozmawialiśmy przy podpisywaniu umowy z architektem o tym tarasie ;)
                                • neja up 06.09.06, 12:15

• Gość: jaco Re: Budomat Dobrego Pasterza - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:08
      dobra rada...
      zwróć uwagę na paragraf 7 umowy
      • neja Re: Budomat Dobrego Pasterza - opinie 09.09.06, 07:45
        ?? A mozesz rozwinąć myśl :) Co widzisz tutaj niepokojącego z polskiego na
        nasze ?
        • neja Re: Budomat Dobrego Pasterza - opinie 13.09.06, 09:23
          ??
          • Gość: Kreolka Re: Budomat Dobrego Pasterza - opinie IP: *.69.rev.vline.pl 10.10.06, 18:11
            Witam Drodzy sąsiedzi!Macie jakies wiadomości kiedy wreszcie zacznie sie budowa
            naszego lokum?A co sadzicie o okolicy Dobrego Pasterza?Nie jestem z Krakowa,
            tak wiec niewiele wiem.Ja cały czas trzymam kciki,żeby wreszcie ta budowa się
            zaczęła bo tak jakoś dziwnie powoli to się dzieję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka