Gość: aha IP: *.chello.pl 24.05.06, 22:34 Bujakiewicz, kto Cię wybrał? Nikt. Kozdronkiewicz - masz jak w banku, ze Cie juz nie wybiorą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czesio Koniec straganów na placu Nowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 22:48 Właśnie! "Mieszkańcy mają prawo mieszkać w ciszy i spokoju". Proponuję zrobić zbiórkę wśród bywalców "trzeszczących lad" i właścicieli knajp na wykupienie okolicznych kamienic. Zrobią sobie z całego placu jedną wielką kanjpę i będą mogli imprezować bez przerwy dzień i boc przez cały rok. Na razie mieszkają tam ludzie, kótrzy mają dziwny zwyczaj spania w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieeetek Bardzo dobrze! Niech piją po knajpach! IP: *.crowley.pl 24.05.06, 23:06 Odpowiedz Link Zgłoś
speckomisarz A turyści niech siedzą po hotelach. a w ogóle to 25.05.06, 13:14 Polska dla Polaków*! (*Polak: Burakus katolikus- pastewny gatunek pieniacza występujący na wschodnich rubieżach Europy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barany Re: Koniec straganów na placu Nowym IP: *.crowley.pl 25.05.06, 09:54 a ja mam pod domem 2 pasmówke. Tez mi przeszkadza nie życzę sobie jej. Jesteś ograniczony ty i twoi przedstawiciele i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crowley Re: Koniec straganów na placu Nowym IP: *.kompania.net 25.05.06, 11:43 A ty jesteś poprostu głupi i zajmij się czymś innym niż pisaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tubylec Re: Koniec sku*** Kozdronkiewicza IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.05.06, 17:04 Gość portalu: czesio napisał(a): > Na razie mieszkają > tam ludzie, kótrzy mają dziwny zwyczaj spania w nocy. Kozdronkiewicz mieszka zupełnie gdzie indziej. A ja mieszkam na pl. Nowym. I rozmawiam z sąsiadami. To jest kompletna ściema. Lady na pl. Nowym nikomu nie przeszkadzały (w przeciwieństwie do paru innych rzeczy, w sprawie których żaden skur*** radny palcem nie kiwnął). Jak już kiedyś pisałem - jak mi te składane ławy będą trzaskać rano i wieczorem, to pójdę i, kurde, nie wiem co zrobię temu palantowi z I dzielnicy. Do sądu go podam o odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rye Re: Koniec straganów na placu Nowym IP: *.chello.pl 24.05.06, 23:34 Ani chybi jakiś deweloper będzie robił w kamieniach apartamenty. Przecież na prośby rodowitych mieszkańców radni by ucha nie nadstawiali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j. a zdziwisz się IP: *.netcontrol.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 00:32 90% ludzi, którzy balowali i balują po nocach na Kazimierzu nie głosuje w wyborach w Dzilnicy Kozdronkiewicza. Za to 100% tych, którym hałas przeszkadzał - tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nocny Marek Ławki też wywozić na noc! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 02:49 Mam jeszcze lepszy pomysł: usuwanie na noc ławek z plant i innych parków. Drewniane ławki też skrzypią, zwłaszcza sosnowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ławki też wywozić na noc! IP: *.kompania.net 25.05.06, 08:31 najbardziej to przeszkadza wszystko tym "czynszowym" bo inni to nawet sporą kasę płacą by mieszkać właśnie w okolicy Placu Nowego. Swoją drogą to po 24 BYWALCE drą mordy jakby byli na łące ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
manra Re: Ławki też wywozić na noc! 25.05.06, 08:44 ja się przychylam do propozycji i dodaję swoje 1. obwieść Rynek drutem pod napięciem, żeby ludzie tam nie przychodzili i nie robili hałasu 2. zwiększyć liczbę patroli policyjnych na ulicach - niech odwożą wszystkich, którzy po 23 nie śpią do jakiegoś specjalnego ośrodka dla dewiantów i społecznie nieprzystosowanych 3. zakazać ruchu tramwajów i autobusów nocnych, najlepiej już po 21:00, bo o tej porze też niektórzy już śpią 4. wprowadzić absolutny zakaz trzymania zwierząt w mieszkaniach - jak jakiś pies zaszczeka w nocy to od razu pół kamienicy budzi 5. ogródki piwne- jeśli już muszą istnieć- obudować dźwiękoszczelnymi ekranami a najlepiej to wyrzucić tych wszystkich wstrętnych turystó i studentów z Krakowa, bo kto ich tu chce i kto ich tu prosił, same z nimi problemy. a tak na poważnie- brak mi słów, żeby skomentować te genialne pomysły na miarę Einsteina. zupełny brak wyobraźni, brak zorientowania w tym, w jakim kierunku miasto się rozwija i -chyba niestety- ograniczenie umysłowe. jeżeli mieszkańcom Krakowa przeszkadza hałas, dlaczego radni nie zajmują się kibolami, którzy po każdym meczu terroryzują miasto nożami i zapijaczonymi głosami? dlaczego nikogo nie interesują autokary parkujące przy Dajworze i buczące silnikami od 4 rano do późnej nocy? czemu nikt nie zwraca uwagi na prawdziwe problemy, a zajmuje się utrudnianiem życia tym, od których zależy rozwój Krakowa - studentom i turystom? smutno mi, kiedy takie rzeczy czytam. dzięki takim właśnie wspaniałym pomysłom, długo jeszcze będziemy zaściankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin Re: Ławki też wywozić na noc! IP: *.kompania.net 25.05.06, 11:57 Umożliwiając dziczy odkrywanie jej prawdziwej "twarzy" a jest ona tym większa u większości im więcej jest wolności, miasto się nie rozwija, miasto wtedy upada. Zgoda na trzymanie psów w mieszkaniach to też jakaś paranoja, bo równie dobrze ktoś inny może (idąc tym tokiem myślenia) w mieszkaniu urządzić strzelnicę i ćwiczyć ten sport w nocy. Nie mogącym spać przez hałasy w nocy przecież jest wszystko jedno, czy budzi ich pies, czy huk. Trzeba być kompletnym idiotą i chamem, żeby nie szanować praw jako takich, ustalonych dla dobra wszystkich i praw ludzi do spokoju. Jeżeli u prymitywów kultura i obowiązek przestrzegania prawa nie funkcjonuje samoistnie to musi być wymuszana pałą i Sądami Grodzkimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr.eco widze że kolega na odwyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 18:22 a tak poza tym, zakaz trzymania psów w mieszkaniach uczyniłby cię bezdomnym, faszystowski kundlu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taranoga Re: widze że kolega na odwyku IP: *.kompania.net 25.05.06, 22:34 Załatwię ci gaz, palancie, bezpłatnie jako prezent i pomogę ci się obsłużyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Re: Koniec straganów na placu Nowym IP: *.kompania.net 25.05.06, 11:41 Swoje "szaleństwa studentko" wnoś koło swojej stodoły na wsi, bo tam to przystoi. Tam nie ma zaściankowości i swoje "potrzeby kulturalne" możesz kultywować do woli, chyba, że krowy wystraszysz i tatuś ci wp...li za zbyt duże wyjście ze swojego statusu społecznego. Odkąd znalazłaś się w mieście to musisz przystosować się społecznie do praw i obowiązków a także do szacunku i praw do spokoju mieszkańców. Jesteś i tak w dobrej sytuacji, bo jak miasto nie pozwoli Ci rozwinąć skrzydeł i ryczeć w nocy przy piwku to zawsze masz gdzie wrócić a ludzie mieszkający obok placu niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olaf Koniec straganów na placu Nowym IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 25.05.06, 11:46 Mysle ze juz niedlugo ktos wykupi wreszcie kamienice i wyrzuci upierdliwych lokatorow i bedzie swiety spokoj z ludzmi, ktorym wszystko przeszkadza. A jak przeszkadza to niech sie wyniosa na obrzeża miasta, a nie robią z Centrum skansenu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin Re: Koniec straganów na placu Nowym dla "Olafa" IP: *.kompania.net 25.05.06, 12:04 Ja sądzę, że to wy, nieokrzesane i chamowate lumpy zostaniecie wyeksmitowani poza miasto, bo w mieście dla was nie ma i nie będzie miejsca. W nowym, przystosowanym dla waszej mentalności ogrodzonym drutem kolczastym placu, będziecie mogli pić, wyć i rzygać całą noc a taże realizować swoje potrzeby kulturalne przez darcie mordy i obijanie sobie ryjów. W realizacji tych rychłych a nieodzownych czynności pomogę osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
speckomisarz RE: 25.05.06, 12:46 Czemuś się nie ewakuował z resztą nazistów dziadzie? idź wyprasuj mundur i daj ludziom pożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowianin Re: RE: IP: *.kompania.net 25.05.06, 15:17 Jak wyprasuje to zdegenerowanej i prymitywnej, bezmózgiej hołocie nie dam, gnoju. Odpowiedz Link Zgłoś
o13y tak sie składa 25.05.06, 19:30 że coponiektórzy kupili I teraz się żołądkują, że ani spać, ani mieszkać w tych kupionych za cięzką forsę mieszkaniach przy Żydzie sie nie da A gdzie chodza na skargę? Do radnych -miejskich -dzielnicowych -do gazet -na policję (tu chyba efekt minimalny) Oraz sądem straszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Koniec straganów na placu Nowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:44 pomyśleć, że wystrczyłoby, gdyby straż miejska wystarzcajaco poprawnie wykonywała swe zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
speckomisarz Re: Koniec straganów na placu Nowym 25.05.06, 14:58 Jakie zadania masz na myśli? Jedyne czym się zajmują to ściganie studenciaków za picie piwka pod chmurką i nawet mają w tym duże osiągnięcia. To jest paranoja, za ich budżet można by raz, dwa załatać wszystkie dziury w Krakowie, a tak mamy policję antystudencką. Nie każdego stać na piwo za 7 zł na ogródku, czy to oznacza, że studenci są skazani na siedzenie w stęchniałych akademikach? czemu picie przy stoliku nad Wisłą jest ok, a 3 metry dalej już zbrodnią? W Berlinie ludzie wracając z pracy piją piwko w metrze, czy siedząc na skwerku w centrum, nawet w garniakach, i nikomu to nie przeszkadza. Tylko Niemcy to jest wyższa kultura, rozsądek i tolerancja. Coś, czego u nas próżno szukać. U nas Niemiec to faszysta, Żyd to Żyd, ateista to komuch, gej to pedofil, a pijący piwo to lump. Chamstwo, zawiść, głupota i zaściankowość. Byle dosr.. bliźniemu i samemu się ustawić. Lokatorzy czynszowi nie chcą sie przeprowadzać do TBSów, bo im się w centrum podoba, tylko żeby im nikt nie łaził i najlepiej w ogóle płotami wszystko pogrodzić, ewentualnie Biedronkę gdzieś blisko wybudować. Gminne chamstwo ma uczyć nas kultury, a straż miejska ma karać niekumatych. Magiczny Kraków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Koniec straganów na placu Nowym IP: *.elpos.net / *.elpos.net 25.05.06, 20:30 zascianek bez kitu az smutno sie robi:( Odpowiedz Link Zgłoś