Dodaj do ulubionych

Wawel odda dzieła sztuki

IP: *.chello.pl 24.05.06, 23:29
A czy ród Tarnowskich wypłaci pensje i odszkodowania rodzinom pracujących u
nich chłopów pańszczyźnianych ?
Obserwuj wątek
    • Gość: spadkobierca Głupota nie zna granic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 16:29
      A czy Pan wypłaci odzszkodowanie bezdomnemu z dworca Centralnego za to że ma
      pan mieszkanie a on nie !!!!
      • jacg Re: Głupota nie zna granic 25.05.06, 17:34
        twoja glupota spadkobierco? rzeczywiscie (za co kupili sobie portreciki itd.
        tarnowscy? z pracy własnych rąk? przeciez jakakolwiek praca hańbiła każdego
        szlachciurę...). takie zabytki sa czescia spuscizny narodowej i nie powinny po
        latach wracac do jakichs poarystokratycznych pociotków.
        • peteen oddać im, co ich... 25.05.06, 17:39
          i pilnować własności prywatnej juz po wsze czasy...

ps. skąd czerpiesz wiedzę o "hańbiącej" pracy jakiegokolwiek szlachciury, boć
          przecież nie z empirii, a z socjalistycznych podręczników, co najwyżej (za
          pokutę polecam ci wspomnienia, lub wręcz wyjazd do księżnej pani w żywcu)
          • jacg Re: oddać im, co ich... 25.05.06, 18:00
            jak napisałes? "boć przecież nie z empirii"? z XVIII-wiecznego kałamarza
            Tarnowskich wyskoczyłeś mopanku? co to jest socjalistyczny podręcznik? czy tak
            nazywasz książki z dziedziny historii, które przypominają, że podjęcie
            jakiejkolwiek pracy zarobkowej przez szlachcica groziło deklasacją i
            wykluczeniem towarzyskim? mogli co najwyżej piastować urzędy (nadzwyczaj
            liczne...)... ty mi pokuty nie zadawaj bo nie jesteś moim spowiednikiem, za to
            możesz po mordzie dostać moją plebejską ręką za takie pouczenia. dyletanckie,
            co nie dziwi, gdy ktos swoją znajomość historii opiera na "wspomnieniach
            księżnej pani z zywca" i popiera złodziejskie starania cwaniaczków okradających
            państwo, które już tyle razy ich przodkowie kiedyś sprzedali... polska jest
            obecnie demokracją i wlasnoscia calego narodu, a nie 10% pasożytów.
            • moped oddac wlascicielom co do nich nalezy! 25.05.06, 23:02
              jacg, przejales sie czytaniem histori z "czerwonej cegly"!

Prywatna wlasnosc jest prywatna wlasnoscia i musi wrocic w wlasciciela rece.

Po pi erdo leni sa ci ludzie w Polsce!
              Pora skonczyc z chlopem panszczyznianym oraz mysleniem
              "przodujaca klasa robotniczo-chlopska"...
              teraz wychodzi twoje myslenie z sojuszu chlopsko-robotniczego!

Inaczej bedziesz mial to co sie dzieje- korupcja, kradzieze, oszustwo,
              zlodziejstwo, ku-restwo..itd..sam sobie dodaj!

• jacg Re: oddac wlascicielom co do nich nalezy! 25.05.06, 23:20
                moped rozumiem, że chciałbys także powrotu ordynacji zamoyskich, zwrotu ziemi
                na ukrainie (większosc ziemi w tym kraju nalezala do 3% jej mieszkancow, w
                wiekszosci polakow), no i przede wszystkim: zwrotu majatkow niemieckich na
                slasku, pomorzu, w prusach wschodnich oraz zydowskich np. w warszawie, lodzi,
                krakowie, bialymstoku i lublinie.
            • peteen Re: oddać im, co ich... 25.05.06, 23:06
              z chęcią bym, twoją plebejską komuchowską mordę zobaczył, oj z chęcią, wtedy
              byś tak nie miotał tych prostackich obelg...
              ale cóż, pewnieś z głębokiego gminu, a mimo to z pewnym wykształceniem, przeto
              rozumiem twoje frustracje, byłego fornala u Tarnowskich - jestem całym sercem
              za nimi...
              • jacg Re: oddać im, co ich... 25.05.06, 23:14
                czytając wypociny takich jak wy dochodze do wniosku, że polsce potrzebna jest
                nowa lewica. bełkoczecie farmazony o własności prywatnej, kurestwie, mordach
                tak samo, jak bełkotalibyście o walce klas za peerelu.
                • ksylolit Re: oddać im, co ich... 25.05.06, 23:15
                  na razie "kurestwo" tylko z twoich słów wychodzi, kmiotku, który nie potrafi
                  dyskutować
                  • jacg Re: oddać im, co ich... 25.05.06, 23:26
                    poprawnie byłoby gdybyś napisał: "kmiotku NIE POTRAFIĄCY dyskutować",
                    arystokrato słowa i ducha. od takich właśnie pajaców, którzy nic nie umieli
                    tylko dziedziczyli, komuniści oczyścili tą ziemię. może jakieś korepetycje z
                    języka sobie zafundujesz, jeśli cie stać?
                    • jacg Re: oddać im, co ich... 25.05.06, 23:35
                      klaszczcie spryciarzom, którzy wyprowadzają eksponaty z Wawelu, bo ich
                      pradziadek się we właściwej klice urodził.
                      • annamarta8 niczego im nie oddawac!!! 27.05.06, 00:06
                        - jestem z Toba jacg. Twoi interlokutorzy nie przekonali mnie. Zamiast
                        argumentow uzyli inwektyw. Przegrali. Wygladaja mi na bardzo zadufanych w sobie
                        mopankow.
                        Pozdrawiam :)
                        • Gość: krakus oddawac, oddawac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 00:27
                          musialas zle czytac, moja pani
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka