Gość: arti IP: 62.233.150.* 31.05.06, 09:45 Proszę podzielmy się informacjami na temat budowy domów szeregowych w Węgrzcach czy ktoś z czytających ma iakieś informacje na tema sm. Grodzka podobno budowała osiedle Jurajskie w Mydlnikach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joasija Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.lerkins.com 03.09.06, 17:42 Mieszkam na osiedlu Jurajskim... A co do spółdzielni..Hmm...jest ok, choć prezes niestety "oszust"- jedno mówi, drugie robi..Obiecuje gruszki na wierzbie, a potem robi tak, żeby sie jemu opłacało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.chello.pl 04.09.06, 17:28 doworze tam tower na tą budowe i to co widze mnie przeraża. Sposób budowania jest karygodny a jeśli ktoś już kupił swój wymażony domek na magicznym wzgórzu to za rok może dwa zobaczy jakie gó.. za przproszeniem sobie kupił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale jaja Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.compower.pl 04.09.06, 21:26 no , jeżeli taki towar im dostarczasz jak znasz ortografię to ja im współczuję. „doworze i wymażony” pisze się trochę inaczej- a mówili że aby dostać prawo jazdy trzeba mieć skończoną jakąś szkołę- czyzby Gertych to już zmienił???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.fortisbank.com.pl 27.09.06, 10:15 Napisz proszę, o którym Magicznym Wzgórzu piszesz? Bo są 2! Czy o tym budowanym przez sm.Grodzką z północno-wschodniej częsci Fortu (są tam same szeregówki)czy o tym z południowej jego części (tam ma być 10 szeregówek i osiedle bloków) budowanym przez innego dewelopera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: confused:) Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.cust.homechoice.net 05.09.06, 00:30 dolaczam sie do pytania...... nie wiem czy sie myle ale istnieje dwie inwestycje pod nazwa "Magiczne Wzgorze" w Wegrzcach - jedno jest budowane przez SM Grodzka a drugie przez developera Euro- Projekt.... Czy ktos moze ma wiecej informacji na ten temat, szczegolnie firme Euro-Projekt i jak blisko jest ta slynna trasa E7 do tych inwestycji?? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 27.09.06, 12:29 Ja kupiłem szeregówkę na Węgrzcach budowaną przez SM Grodzką.Domki są daleko od E7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.fortisbank.com.pl 27.09.06, 12:56 Hej, ale tam ma być budowana inna droga-szybkiego ruchu. 500 m od osiedla w stronę Krakowa, zostaiona jest wolna przestrzeń na tak zwaną Północną Obwodnicę Krakowa.Tylko jeszcze nie wiadomo, kiedy bedzie budowana i jaki bedzie miała charakter. Na pewno nie bedzie to autostrada, tyle udało mi się dowiedzieć w Gminie i w Dyrekcji Dróg w Krakowie. I co zadowolony jesteś z zakupu? Wszystko jest ok, z dogadaniem się, terminami, przeróbkami, wykonaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 27.09.06, 13:58 Oferta domków jest porównywalna do pobobnych w tej okolicy,choć dla mnie najlepsza.Obwodnica północna będzie dość daleko od zabudowy,jeśli ją będą budować bo ponoć miasto się wycofało z budowy tej drogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.fortisbank.com.pl 27.09.06, 14:11 Zgadzam się, ze oferta jest dobra, ale chodziło mi o jakieś szczegóły, ewentualne negatywne/pozytywne spostrzeżenia dotyczące samej budowy, zmian wprowadzanych przez kupującego, rozliczeń ze spółdzielnią, Kogoś kto, może już w praktyce się z tym zetknął. A co do drogi, to w każdej chwili ustalenia się mogą zmienić, jak zmienią się np.rządy:) Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 27.09.06, 14:33 Wpłaty do uzgodnienia w czasie trwania bubowy /do lipca 2007/. Zmiany w projekcie też do uzgodnienia z kierownikiem dudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.fortisbank.com.pl 27.09.06, 14:55 ok, dzieki, o tym wszystkim to ja świetnie wiem, Spółdzielnia mnie poinformowała :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec A co to jest przy wejściu na osiedle? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.06, 15:09 Przy wjeździe na osiedle od strony fortu budowali jakąś halę. Czy już stoi i co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: A co to jest przy wejściu na osiedle? IP: *.gemini.net.pl 27.09.06, 16:50 A nie uruchomili jeszcze tego? podobno to miała być jakaś hodowla roślinna? nie przeszkadza Wam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry wujek Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.chello.pl 29.09.06, 17:50 ludzie gdzie wy chcecie mieszkać? Wasze wymażone domki są postawione na kiepskim terenie; jak pada to woda jest wszędzie w niektórych garażach już jest grzyb na ścianach no ale przed oddaniem wszystko się pomaluje jeszcze raz i będzie jak nowe. W pobliżu będzie obwodnica to tylko kwestia czasu a wjazd do Krakowa 7 to istny koszmar zwłaszcza w porannych godzinach kiedy jedziemy do pracy.Podobno te które już stoją to dachy w niektórych przeciekają. Wiem to bo jestem tam codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: 129.35.231.* 03.10.06, 13:02 dobry wujku napisz pls o którym magicznym wzgórzu piszesz: tym budowanym przez spółdzielnie grodzką po wschodniej stronie fortu, czy tym od południa budowanym przez dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: 129.35.231.* 03.10.06, 13:02 dobry wujku napisz pls o którym magicznym wzgórzu piszesz: tym budowanym przez spółdzielnie grodzką po wschodniej stronie fortu, czy tym od południa budowanym przez dewelopera. Odpowiedz Link Zgłoś
emma71 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 03.10.06, 14:17 A skąd wiesz,że jest grzyb na ścianach i dachy przeciekają?Czy jesteś pracownikiem z budowy?Chętnie się wszyscy dowiemy jak to wygląda w praktyce... Spółdzielnia pozwala wejść na budowę i to do dowolnego domku więc można sprawdzić czy takie rzeczy rzeczywiście mają miejsce.Najlepiej oczywiście wybudować samemu ale nie każdy może.Ja interesowałam się szeregówką w Zielonkach i okazało się,że trzeba wymienić ziemię bo na tej obecnej nie da się budować.Trzeba to dobrze zrobić a też nabywcy nie mają gwarancji,że developer dobrze zrobi.Nie wspomnę,że to łąka na której byle kiedy stała woda.Oczywiście mówiono o drenażu ale wiadomo... Dookoła stoją okoliczne domy i nie wygląda,żeby miały jakieś problemy z podmakaniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry wujek Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.chello.pl 03.10.06, 22:01 pisałem o magicznym wzgórzu budowanym przez s-nie grodzką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.fortisbank.com.pl 04.10.06, 09:55 Hej, czy w takim razie to dotyczy całej budowy? Podobno poszczególne enklawy budowane są przez róznych powykonawców!? Nie słyszałam też, aby teren ten był kiedyś terenem np. podmokłym, skąd tam niby woda? Ale być może rzeczywiście, my jako laicy nie mamy pojecia o pewnych sprawach związanych z budową. Czy mógłbyś w takim razie dać nam jakiś konkretny przykład, abyśmy mogli na własne oczy (idąc na budowę) przekonać się jaka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
emma71 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 09.10.06, 11:56 Powiem tak.Każda dodatkowa informacja jest cenna bo oczywiście nie wszystko człowiek jest w stanie sprawdzić czy zobaczyć. Ja byłam na budowie w ostatni piatek.Chodziłam po domkach w enklawie 1,3 i 4.Byłam w różnych bo ciekawiło mnie jak są zrobione w środku.Nie widziałam grzyba ani wody z przeciekającego dachu na poddaszu w enklawie 1 (a w czwatek padał tam deszcz).Jakieś tam błoto na budowie było (jak to po deszczu) a nawet stojące kałuże (ale obok były krany więc pewnie lali wodę do używania na budowie).Wg.mnie było ok.Domy z enklawy 1 wyglądają,że są dobrze zrobione i wykończone (ładne kafelki na balkonach i prawdziwe marmurowe parapety w środku).Podobało mi się.Fakt,nie wiem co jest pod ścianami ale oni wpuszczają ludzi na budowę bez ograniczeń większych więc pewnie można pilnować budowy na bieżąco.Ja z zasady mam ograniczone zaufanie do developerów i spółdzielni więc nie łudzę się,że wszystko będzie idealnie ale przy własnej budowie ekipa też może spartaczyć i rozkraść wiele rzeczy jak się jej nie pilnuje codziennie i nie patrzy na ręce. Jeśli teren rzeczywiście jest podmokły to byłoby niefajnie ale trochę to dziwne bo osiedle leży raczej na górce w porównaniu do reszty wsi i dziwne,że woda nie spływałaby w dół tylko stała. Enklawy rzeczywiście są budowane przez różnych podwykonawców.3 i 4 przez tego samego Takbud. Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 23.11.06, 16:22 W umowie jest wzmianka, że przyłącze elektryczne i gazowe opłaca kupujący. Czy wiecie jaki to jest koszt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.devs.futuro.pl 24.11.06, 23:15 dzwoniłam do biura i poinformowano mnie ze 4 tys..... Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 26.11.06, 13:39 To jest nic w porównaniu z opłatami za przepisanie na własność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry wujek Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.chello.pl 27.11.06, 21:16 mam pytanie do wszystkich z magicznego wzgórza, mianowicie , płacąc takie kwoty za mieszkanie w szeregowych domkach z tak małymi ogródkami nie mając pewności jakich będziecie mieli sąsiadów za ścianą wszędzie kostka itd czy nie lepiej za jakieś 80% tej kwoty wybudować sobie własny domek z ogrodem bez sąsiadów za ścianą itd? czym rózni sie mieszkanie w bloku od waszego domu? może to już lenistwo bo wlasna budowe trzeba doglądać pilnować zalatwiac wszystko ale ma sie to o czym sie marzyło . odpiszcie co o tym sądzicie Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 27.11.06, 22:12 Jak wysokie sa to opłaty? Mam rezerwacje jednego z domów ale cały czas sie zastanawiam. Jakie koszty sa jeszcze ukryte? Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 28.11.06, 11:39 Opłata za przyłącz mediów i koszt przepisania na własność.Ale jak masz zarezerwowany dom skoro wszystkie są już sprzedane? Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 28.11.06, 15:47 zwolniło się kilka - ludzie nie dostali kredytów Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 28.11.06, 15:48 liczyłeś już ile wyniesie w Twoim przypadku opłata za przepisanie na wlasność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.compower.pl 28.11.06, 17:53 Nie ma już nic wolnego. Byłem dzisiaj w spółdzielni. wszystko sprzedane !! skąd wy macie takie wiadomości ?. czytam cały ten wątek od początku i rozumiem obawy ale wkońcu masz kontrole na budową Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 28.11.06, 18:18 Przepisanie około 15 tys. złotych. Wszystko już sprzedane. A enklawa nr.1 już gotowa do odbioru przez właścicieli. Można pojechać i zobaczyć gotowe domki. Według mnie na dzień dzisiejszy cena jest dość atrakcyjna w porównaniu z innymi podobnymi inwestycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.compower.pl 28.11.06, 18:24 mike26 . w której enklawie kupiłeś i jaki masz moduł Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 28.11.06, 19:05 A może najpierw ty podaj swoje numery. Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 29.11.06, 12:50 mike 26 skąd ty masz takie dane na temat tych kwot????? Przyłącze gazowe+elektryczne max 4000 pln przeniesienie własności - 2 400, 00 pln - rozmawiałam z notariuszem obsługującym SM Grodzka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.compower.pl 29.11.06, 19:00 Segment D w enkl.II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.compower.pl 02.12.06, 12:36 To trochę wcześniej odbierzesz nisz ja. Wiem że I enklawa ma małe opóźnienia. Mam nadzieję że to nie wpłynie na twój i mój termin odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 02.12.06, 18:54 Ja mam segment D enklawa III. Szukamy innych sąsiadów;) Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 02.12.06, 18:58 oczywiście pomyłka nie D tylko F:) Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 03.12.06, 12:17 Ja tez mam segment F.Ale dowiedziałem się ze przy wejściu do domku nad drzwiami nie będzie daszków co według mnie zepsuje architekture. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.compower.pl 03.12.06, 13:57 Architektura architekturą ale śnieg na dzwiach wejsciowych będzie leżał. Daszki tak na dwie dachówki w zupełności by wystarczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.compower.pl 03.12.06, 14:00 Interesują mnie też opłaty wynikające z administrowania SM GRODZKA naszego osiedla przez 3 lata. Jakie to kwoty ? wiadomo że prócz prądu,wody,gazu,napraw (po okresie gwarancyjnym) Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 03.12.06, 14:39 Pytałam o opłatę za administrowanie - teraz w SM Grodzka jest to 0,50 zł za 1m2. Do tego dojdą nam opłaty za części wspólne np. oświetlenie, ochrona itp. Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 03.12.06, 14:42 A jak wygląda kwestia ogrodzenia pomiędzy domami. Byłam tam wczoraj i widzę, że całe osiedle bedzie ogrodzone całkiem przyjemnym murkiem z drewnianymi bramami. W enklawie V domy odgrodzone są od siebie niewielkimi murkami. Czy to wszystko? Czy będą jakieś płotki odgradzające poszczególne działki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.compower.pl 08.12.06, 18:59 Czy ktoś wie jaki zamontowany będzie piec gazowy. Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 08.12.06, 21:44 Viessman dwufunkcyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniew74 Uważajcie na administracje ! 03.12.06, 14:41 Jeżeli deweloper zmusza Was do jego administracji w okresie gwarancji oznacza to, że będzie unikał napraw gwarancyjnych. jak tylko Wasza wspólnota powstanie natrychmiast musicie zatrudnić własnego administratora z zewnątrz. Na pewno będzie taniej i będziecie mieli wpływ na usuwanie usterek gwarancyjnych, które zawsze się pojawiają! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.compower.pl 05.12.06, 22:14 a propos dachówek . Będziemy mieli angobowane antracytowe TOMDACH .a tu link www.tondach.pl/dane-techniczne/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.compower.pl 05.12.06, 22:13 a propos dachówek . Będziemy mieli angobowane antracytowe TOMDACH .a tu link www.tondach.pl/dane-techniczne/ Odpowiedz Link Zgłoś
emma71 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 18.12.06, 11:49 Hej, A czy to istotna zmiana?Nic mi nie mówi taka nazwa i parametry dachówek?To dobrze czy źle że zmienili? W sumie myślałam,że mój dom będzie wyglądał kolorystycznie tak jak enklawa 1 a teraz grafitowa dachówka...i to jeszcze z dziwną nazwą. A już informacja o braku daszku na wejściem zdecydowanie mi się nie podoba.Redukują koszty czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.compower.pl 18.12.06, 20:28 hmm zmana? to nie zmiana, tylko informacja dla nas użytkowników bo znajomość nazwy producenta dachówek daje możliwość sprzwdzenia czy aby dobry wybór za nas podjędy ale nie tylko o producenta tu chodzi. Genaralnie chodzi tu o "angobowanie" i ten ciemno brązowy kolor gdyż podczas ewentualnego używania kominka osadza się nalot ciemnego koloru i nie chce diabeł zejść razem z deszczem lecz dzięki tej technice angobowania czyli uzyskania specjalnej powierzchni dłużej dach będzie czysty a dachówka nie pokrywa się od strony północnej mchem i to bardziej istotne bo wydłuża się trwałość twojego dachu. p.s. Następne święta na swoim !! Odpowiedz Link Zgłoś
emma71 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 19.12.06, 09:10 Dzięki za wyjaśnienia.Też się cieszę na święta w nowym domu.Mam nadzieję,że nie opóźnią się z oddaniem.Póki co czekam aż mi dach zrobią bo na razie leje mi się na antresolę deszcz i martwi mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.compower.pl 19.12.06, 20:24 Póki mrozu nie ma ,to i obaw nie ma . Woda na i beton ( w początkowej fazie wiązania) zyją z sobą w symbiozie hehe. Owszem dłużej schnie wszystko ale to jedyny kłopot zapewniam. Ja też w przyziemiu w jednym z rogów zauważyłem wode po podeszwy ale to wszystko zniknie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.compower.pl 19.12.06, 20:27 Ma ktoś plany prądowe naszych domków ?? ( enkl 2 seg D mnie interesuje)oraz instalacji ogrzewania ? czy SM to ma a ja o niczym nie wiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 19.12.06, 21:23 Wszystkie plany dostałam w SM. Na prośbę mojego architekta dostaniemy je również w formie elektronicznej. Ja mam dom F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek cofnięcie bramy wjazdowej IP: *.compower.pl 19.12.06, 20:33 Czy ktoś rozważał przesunięcie bramy wjazdowej. Czy ktoś zauważył że od zamkniętej bramy garażu jest tam miejsce akurat tylko na auto .Jak myć swoją pszczółke ? mamy po dwa auta ,może popchnąć bramę 1m w kierunku ulicy ? jakie macie spostrzeżenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: cofnięcie bramy wjazdowej 19.12.06, 22:41 Kupujesz dom w zabudowie szeregowej a nie wolnostąjący. Czy sądzisz, że otrzymasz zgodę na "wyjście" poza obrys enklawy? Od frontu będzie jeszcze jedna droga dojazdowa, równoległa do tej istniejącej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: cofnięcie bramy wjazdowej IP: *.compower.pl 19.12.06, 23:05 No nie wiem jak tam u Ciebie wyglądają plany ale u mnie przed garażem do bramy jest tak jak wcześniej opisałem ~5m i od bramy do początku wjazdu na posesje też jest sporo miejsca więc nie ma tu mowy o wyjsciu poza obys a jedynie przesunięcie bramy kawałek dalej w ramach wjazdu (bynajmniej biore to pod uwagę) A poza tym jesteś właścicielką tej drogi przecież ,poczatkowo miało jej niebyć ale naszczęście uwarunkowania wymogły podrowadzenie drogi ale po twoim gruncie a więc wolnoć Tomku (oczywiście zgodnie z literą prawa) Odpowiedz Link Zgłoś
emma71 Re: cofnięcie bramy wjazdowej 20.12.06, 10:57 Ja nie wiem jaka u nas jest odległość (segment F) ale pewnie też reflektowałabym na przesunięcie z tych samych powodów co Ty. Podejrzewam ,że rację ma Magda5005 czyli ,że się nie da ze względu na jednolity wygląd szeregu ale z drugiej strony spytać zawsze można.Zresztą na enklawie 4 jest przecież wyjątek czyli dziwna "jaskółka" na dachu,która moim zdaniem psuje i zakłóca wygląd szeregu a jednak się zgodzili na to. Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 08.12.06, 21:47 Rozmawialiśmy z kierownikiem budowy - nie będą takie jak w projekcie tylko trochę inne. Zmieniono projekt. Porozmawiaj z kierownikiem budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.kkibci.pl 16.12.06, 18:05 ja też F Enklawa III - witam sąsiadkę Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 16.12.06, 22:21 Bardzo miło - kolejna osoba. A który masz numer domu? Ja 29. Odpowiedz Link Zgłoś
macko71 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 18.12.06, 17:55 Widzę, że coraz więcej osób ze "wzgórza" się ujawnia. Czy przyszli sąsiedzi byliby zainteresowani przeskoczeniem na zewnętrzne forum, na którym możnaby się zapoznać z przyszłymi sasiadami i podyskutowac jak ma wyglądać plac zabaw? ;-) Maciek ps. Dom 27 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
macko71 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 20.12.06, 23:32 Chwilę to trwało ale znalazłem promocję na domeny więc postanowiłem zaszaleć, skorzystać, a potem musiałem poczekać dobę, żeby się rozpropagowało ;-) Zapraszam zatem wszystkich przyszłych mieszkańców Osiedla Magiczne Wzgórze w Węgrzcach na świeżutkie i cieplutkie forum znajdujące się pod adresem: www.magiczne-wzgorze.pl Na początek ustawiłem to tak, że forum wymaga rejestracji użytkownika. Mam nadzieję, że to nikomu nie przeszkadza i mam nadzieję, że się tam poznamy i porozmawiamy. Pozdrawiam, Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.mofnet.gov.pl 22.12.06, 10:23 ja 26, to blisko, pozdrawiam wszystkich przyszłych mieszkańców Magicznego Wzgórza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.interia.pl 22.12.06, 13:03 Czesc Ania, czy my sie czasem nie znamy - ja z 42 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.devs.futuro.pl 22.12.06, 15:17 Hej Michał i Ania zarejestrujcie się na naszym forum załozonym przez Maćka. www.magiczne-wzgorze.pl Jeśli znacie innych sąsiadów to dajcie im znać o tym forum. Planujemy zrobić zebranie przyszłych mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
beesok Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 05.12.06, 00:52 Czy ktos moze mi podac wiecej informacji na temat osiedla Magiczne Wzgorze ale nie tego budowanego przez SM Grodzka tylko przez firme Euro-Projekt - konkretnie chodzi mi o osiedle, ktore ma powstac obok juz wybudowanych domkow? Dzieki z gory Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 05.12.06, 10:21 Wejdz na ich stronę www.euro-projekt.krakow.pl Zostały im 2 domy wolne i kilka mieszkań. Szczególy dotyczące tych domów mam w mailu, bo kiedyś się nimi intersowałam. Jeśli chcesz to mogę Ci to przesłać. Odpowiedz Link Zgłoś
beesok Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 06.12.06, 20:07 dzieki :) strone przegladalam :) Licze na odpowiedz od osob, ktore kupily tam mieszkania - jakie doswiadczenia? Czy deweloper solidny?? Rozumiem, ze nie skorzystalas z ich oferty? Przepraszam, za nachalnosc, ale czy mozesz powiedziec dlaczego? Czy jest cos co Ci sie nie spodobalo w ofercie? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 06.12.06, 21:31 Nie przyglądałam się szczegółowo tej ofercie ponieważ te dwa domy które im zostały są dla mnie za duże a co za tym idzie cena ich jest bardzo wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
beesok Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 06.12.06, 23:36 Dzieki za odpowiedz, ja akurat sie interesuje tylko mieszkaniem wiec moze nie bedzie tak zle :) Lokalizacja, moim zdaniem niezla :) Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 18.12.06, 13:03 Mój numer to 35 enklawa 4.Kiedy macie odbiór? Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 18.12.06, 14:24 odbiór według umowy - 30 lipiec 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 18.12.06, 17:39 Chyba się wyrobią.A powiedz mi czy adaptujesz antresolę? Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 18.12.06, 21:37 Robię adaptację poddasza. Zaniosłam już pismo do SM. Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 19.12.06, 13:18 Po co informować spółdzielnię o adaptacji poddasza to jest spawa indywidualna każdy robi na swój koszt i jak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 19.12.06, 14:22 Wzmacniają mi strop, kładą na podlogę jakaś specjalną płytę (tu ekspertem jest mój mąż), podciągają elektrykę i c.o, w dachu umieszczają dodatkowe okno. Odpowiedz Link Zgłoś
emma71 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 20.12.06, 10:51 My też adaptujemy poddasze.Nam powiedziano,żeby w sprawie elektryki i CO się dogadywać bezpośrednio z fachowcami.W kalkulacji dodatkowych kosztów wzmocnienia stropu, ocieplenia i dodatkowego okna tego nie ma. A tak z ciekawości zrobiłaś jakieś przeróbki w domu jeśli oczywiście można wiedzieć?Nam zależało na otwartej kuchnii i salonie ale niestety było już za późno.Powiększyliśmy troszkę łazienkę kosztem 1 sypialnii. Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 20.12.06, 12:17 Jestem na etapie przeróbek - zleciłam to architektowi. Mimo, że wszystkie ścianki już są będę niektóre z nich wyburzać. Powiększam kuchnię kosztem holu, likwiduję pomiszczenie gospodarcze przy kuchni, poszerzam wejście do salonu. Odnośnie schodów do przyziemia rozmawilismy z kierownikiem budowy i jest możliwe ich zmnijszenie i wstawienie drzwi. Ja też mam małe dziecko i nie wyobrażam sobie aby te schody nie były zabezpieczone. Sama bramka nie wystarczy bo będzie wiać z przyziemia. Na piętrze też poszerzam łazienkę kosztem sypialni i wstawiam dodatkowe okno połaciowe w 2 sypialni. Nie wiem na co wpadnie mój architekt - mam dostarczyć wszystkie zmiany do SM do 15.01. Oczywiście będę za wszystko płacić - bo ściany już stoją. chcę zdąrzyć przed wszystkimi instalacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma71 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 13:58 A ile kosztuje taki architekt? Dla mnie pewnie już za poźno bo my już donosiliśmy zmiany i podobno postawili już te nasze ścianki jakie chcieliśmy.Ale to były takie nasze przemyślenia i kompromisy a nie opinie fachowca.Otworzyłam trochę kuchnię na hol ale pomieszczenie gospodarcze zostało.Najbardziej to mi żal tej otwartej kuchni.Ale chociaż chętnie powiększyłabym wejście do salonu, zwłaszcza,że i tak nie zamierzaliśmy tam wstawiać drzwi. Powiedziano mi,że tutaj jest specjalny rodzaj wzmocnienia fundamentów i jest za późno na burzenie ściany nośnej w salonie.No to fajnie... Jeśli chodzi o 2 okno w tej małej sypialni to też chciałam ale powiedziano mi,że ze względu na więźbę dachową będzie ono tak wciśnięte,że pół okna będzie zasłonięte przez dach z poprzedniego segmentu.Biłam się z myślami i z żalem zrezygnowałam bo skoro ma być częściowo zasłonięte i woda z dachu będzie kapać na okno to nie ma sensu.Teraz sama nie wiem.Cały czas żałuję,że będzie tylko 1 okno. A z kim rozmawiałaś w sprawie zmian?Z L.Orchelem? Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 20.12.06, 14:54 cena architekta zalezy od ilosci zmian, czy robi też projekt instalacji elektrycznych i c.o. czy nie.Mój robi wszystko. O wszystkich zmianach rozmawiał mój mąż z p.Orchelem. Odpowiedz Link Zgłoś
magda5005 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 19.12.06, 14:25 Odnośnie domów F - przyjrzeliscie sie wyjściu z WC na parterze wprost na schody do przyziemia. Jest to fatalne i niebezpieczne. Ja zmieniam te schody (skracam je o 2 stopnie) i wstawiam drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
emma71 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 20.12.06, 10:59 Mnie powiedziano,że schody na poddasze mają być zabiegowe (bo mało miejsca) i ma to być lekka konstrukcja drewniana (czyli nie żelbetowe takie jak są na niższych kondygnacjach). Odpowiedz Link Zgłoś
emma71 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 20.12.06, 10:47 Hmm.Też się ich obawiałam ale myślałam,że tak musi być. Schody są już przecież zrobione.W jaki sposób wprowadzasz taką zmianę? Oni skują to co jest i zrobią bez tych 2 schodów czy sama zrobisz taką zmianę po otrzymaniu domu?Postawią też ściankę do drzwi? Ja mam małe dziecko i tym bardziej się obawiam.Myślałam ewentualnie o takiej bramce na schody jak się ma malutkie dzieci. My chyba mamy projekt elektryki ale raczej papierową wersję. Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 20.12.06, 13:27 Jeśli chodzi o schody na poddasze to mam pytanie czy macie już jakieś pomysły lub namiary na wykonawce tych schodów? Mój otwór na poddasze wynosi 2m x 1,7m a jak to wygląda u was ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry wujek Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.chello.pl 27.12.06, 15:47 podziwiam was , za pare miesięcy po wprowadzeniu sie zobaczycie co kupiliście pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka IP: *.chello.pl 31.12.06, 23:31 dobry wujku masz swoje zmartwienia to nie zaglądaj do naszych domów co my sobie kupiliśmy to nasza sprawa . kim jesteś że tak bardzo orientujesz się w temacie . rozmawiałem z okolicznymi mieszkańcami i bardzo chwalą okolice Odpowiedz Link Zgłoś
mike26 Re: Magiczne Wzgórze sm. Grodzka 28.12.06, 18:21 To sobie kup mieszkanie za 7.tyś. zł w blokowisku a wtedy ciekawe jakie bedziesz miał wspaniałe życie. Przemyśl to Dobrze Odpowiedz Link Zgłoś