Dodaj do ulubionych

WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ ?

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 08:49
Dlaczego kamienice w Polsce rozsypią się w pył?
Odpowiedź znajdziesz na www.kamienica.pl
Klasa właścicielska została rozbita przez komunistów.
Ci nieliczni, mocno zastraszeni, poddali się nacjonalizacji.
Pojedyńczy właściciele walczą z prawdziwym komunizmem w Polsce.
Są na wykończeniu.
Opluwają ich wszyscy, z mediami, czwartą władzą w Polsce na czele.
Dlatego jedyną siłą właścicieli jest propagowanie PRAWDY.
Polska, u progu wejścia do Unii, barbarzyńsko depcze wolność i własność,
fundament demokracji europejskiej.
Uczciwy człowieku!
Rozpropaguj stronę WWW.KAMIENICA.PL drogą elektroniczną.
Zrób to za dziennikarzy, którzy tuszują problem.
Wyślij maila na każdy znany Ci adres.
Niech wszyscy czytają !!!
To ważne dla Polski.

Obserwuj wątek
    • Gość: Kamień Odpowiedź znajdziesz tutaj IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 08:52
      Polaku!
      Trzy razy przeczytaj ten artykuł a zobaczysz, że sieczkę masz w głowie zamiast
      rozumu

arch.rp.pl/a/rz/2002/12/20021221/200212210015.html?k=on;t=2002121920030121
      • Gość: Kamień I tutaj IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.03, 08:55
        www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=61&w=2212198
        • Gość: dora5 To jest STWIERDZENIE - KAMIENICE PADAJĄ... IP: beton:* / 192.168.1.* 21.01.03, 14:41
          Znacząco zmieniłeś tytuł...Niestety tak! masz rację - to już nie jest pytanie.
          To jest STWIERDZENIE, klasyczna forma dokonana. Kamienice padają... Dziś od
          rana rozliczałam administrację z ciocią za zeszły rok z dochodów i wydatków,
          proporcje są zniewalajace. Grunt że lokatory mają sie dobrze a ja pewnie już
          dyplom z księgowości zrobić mogę.
          Tylko na co mnie i małemu dworkowi jedno i drugie?

Serdecznie pozdrawiam

nie potrafię o tym przestać myśleć, tak bardzo, bardzo chcę aby jutro wszystko
          dobrze się skończyło!
          Dora

• Gość: Kamień Skomplikowana sprawa IP: 213.17.234.* 21.01.03, 17:57
      Co o tym myślisz?

arch.rp.pl/a/rz/2002/12/20021219/200212190070.html?k=on;t=2002121820021221
      • Gość: dora5 Re: Skomplikowana sprawa IP: beton:* / 192.168.1.* 21.01.03, 19:59
        Nie, o tym pomyślę później.
        Teraz nie.

Ważne jest tylko i wyłącznie jutro.

• Gość: Kamień Dlaczego zburzono zabytkową kamienicę w Warszawie IP: 213.17.234.* 21.01.03, 18:03
      arch.rp.pl/a/rz/2002/12/20021219/200212190051.html?k=on;t=2002121820021221
    • Gość: Kamień Jakie podatki od nieruchomości IP: 213.17.234.* 21.01.03, 18:07
      Nabici w najem

arch.rp.pl/a/rz/2002/12/20021230/200212300042.html?k=on;t=2002122220030121
      • Gość: jacek2 Re: Jakie podatki od nieruchomości IP: *.abo.wanadoo.fr 21.01.03, 21:32
        Gość portalu: Kamień napisał(a):

> Nabici w najem
        >
        > <a href="arch.rp.pl/a/rz/2002/12/20021230/200212300042.html?
        k=on;t=20021
        >
        22220030121"target="_blank">arch.rp.pl/a/rz/2002/12/20021230/200212300042.html?
        > k=on;t=2002122220030121</a>
        Ludzie ! Niech to wszystko sie rozleci(w/w kamienice) - i niech urzad miasta
        wezmie sobie tych tak drogich sercu polskim poslom, nieplacacych czynszu na
        wlasny garnuszek ! Nie wiem za ile pokolen ten narod zmadrzeje :-(
    • Gość: dora5 WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: beton:* / 192.168.1.* 22.01.03, 20:36
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=63&w=4360605
      ..i od nas WSZYSTKICH z Krakowa i Orawy!
      Dora
      • Gość: Kamień Dziennikarze to dno społeczne IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.03, 23:48
        Po raz pierwszy były wszystkie stacje radiowe i telewizyjne. Kręciły i
        nagrywały obszerne materiały. Co puścili? NIC. Po co kręcili? Bo szukali
        sensacji. A może powiem coś głupiego, przeciwko sobie? A może uda się zrobić
        materiał antywłaścicielski? Tymczasem uważam na każde słowo, żeby nie pocięli,
        nie zmanipulowali, ci szmaciarze. To ich wina, że Polska stoi w miejscu w
        sprawie własności. To oni robią wodę z mózgu polskiego narodu.
        Chyba największym wrogiem reform są polscy dziennikarze.
        Prokurator chce 2 lata w zawieszeniu na pięć lat pomimo że sam stwierdził, że
        nie dopatrzył się, jakobym groził lokatorom utratą życia.
        To nie schizofrenia, to manipulacja i naciski SLD.
        Wyrok 28-go.
        Doro, może wpadniesz? Poznamy się, a Ty będziesz sławna! Znowu będą wszystkie
        media, wypowiesz się w sposób wyważony (mnie nie stać na to w rozmowie z tymi
        nieuczciwymi debilami) i będziesz w wiadomościach.
        To co?
        • Gość: dora5 Re: Dziennikarze to dno społeczne IP: beton:* / 192.168.1.* 23.01.03, 13:05

od tylu godzin nie wiem co zdecydować

• Gość: dora5 Re: Dziennikarze to dno społeczne IP: beton:* / 192.168.1.* 23.01.03, 13:13
            proszę, nie przykrywaj tego sławą, niechcący przykrość mi robisz
            • Gość: dora5 Re: Dziennikarze to dno społeczne IP: beton:* / 192.168.1.* 23.01.03, 13:46
              od samego początku chodzi o PRAWDĘ
              • Gość: dora5 Re: Dziennikarze to dno społeczne IP: beton:* / 192.168.1.* 23.01.03, 18:23
                nie wiem czy jestem na tyle silna, aby tak zdyscyplinować całą siebie by
                powiedzić coś w sposób wyważony
    • Gość: Kamień O ZBRODNIARZU IP: 213.17.234.* 23.01.03, 16:13
      www.lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/242561.html
      • Gość: Kamień Re: O ZBRODNIARZU IP: 213.17.234.* 23.01.03, 17:00
        www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030123/prawo/prawo_a_11.html
      • Gość: dora5 Re: O ZBRODNIARZU IP: beton:* / 192.168.1.* 24.01.03, 09:15
        W wyniku śledztwa ustalono PRZESTĘPSTWO:
        - wytaczanie spraw w sadzie o uniewaznienie świętych umów najmu - jest to
        według prokuratury przestepstwo!

Listy, listy, listy...szły w obie strony. Według prokuratury lokatorom wolno
        wszystko pisać a Tobie nie wolno tego robić bo jest to przestępstwo.

Wnikliwe śledztwo wykazało również pozbawienie lokatorów ciepła i wody.
        Ale dlaczego Ciebie za to winią?! a nie tych co odcięli?!
        nic nigdy nie stało na przeszkodzie by ci dwaj dostawcy dalej sobie sprzedawali
        swoje produkty a lokatorzy je kupowali.
        Nigdy im tego nie zabraniałeś i nie przeszkadzałeś.

A co by się stało, gdyby któryś z lokatorów zatruł się spalinami, albo nastąpił
        wybuch?!
        Instalacja gazowa była wykonana bezprawnie i całkowicie niezgodnie ze sztuka
        budowlaną. Te SZTYWNE przepisy BEZPIECZEŃSTWA po coś są. Należy je bezwzględnie
        przestrzegać aby nigdy nie doszło do TRAGEDII! I to według prokuratury jest
        przestępstwo? przestrzeganie przepisów budowlanych?!

I co? ZBRODNIĄ Twoją jest że bogaci lokatorzy kupili sobie mieszkania a inni
        niezamożni dostali je od gminy?!

I za to wszystko grożą Ci dwa lata więzienia???!!!!

• Gość: Kamień PROKURATOR POKIEROWAŁ GROŹBY ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.03, 23:35
          Idąc tym tropem, prokurator pokierował groźby w moją stronę! Przecież skoro
          stwierdził, że gróźb nie kierowałem, jednak wystarczy że moje pisma wzbudziły w
          lokatorach poczucie zagrożenia, więc słowa prokuratora o dwóch latach więzienia
          wzbudzają we mnie poczucie zagrożenia i podlegają karze pozbawienia wolności do
          lat dwóch.
          Dobrze rozumuję? (jak SLD)
          • Gość: dora5 Re: PROKURATOR POKIEROWAŁ GROŹBY ! IP: beton:* / 192.168.1.* 26.01.03, 00:06
            Ja rozumuję podobnie. Wzbudzają stan zagrożenia.
            A nie są to słowa zwykłego obywatela ale osoby urzędowej!

Dobranoc
            Dora
          • Gość: dora5 Komunistyczne : tak, ale... IP: beton:* / 192.168.1.* 26.01.03, 18:37
            Logika prokuratora jest przedziwna. A raczej jego dwie przeplatające się
            logiki. Jedna - listy mogły wzbudzić, mimo że ( tu do głosu dochodzi druga jego
            logika ) gróźb nie zawierały, ale ( głos ma ponownie jego logika numer 1 )
            domaga się dwóch lat więzienia dla Ciebie.
            Żądanie dwóch lat więzienia za coś, czym nie jest ( jak sam prokurator
            powiedział ) wzbudza uzasadnione poczucie zagrożenia.

www.kamienica.pl/pismo3.jpg
    • Gość: dora5 WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: beton:* / 192.168.1.* 23.01.03, 18:58
      mam wątpliwości czy jak nie będę w stanie nic mówić, to ma sens mój przyjazd

bo podjęliśmy decyzję że przyjedziemy
      • Gość: Kamień Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 22:14
        Najwyżej nic nie będziesz mówić. Najwyżej usłyszysz, co ja mówię, a czego nigdy
        nie pokazała i nie pokaże telewizja. Bo ja mówię tak, że wszyscy mają dość.
        Na to się nastaw, żeby nie było rozczarowania. Ja mówię do komunistów językiem
        takim, żeby NA PEWNO ZROZUMIELI.
        Nie każdemu się to podoba. To jest twarda gra o prawdę
        • Gość: dora5 Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: beton:* / 192.168.1.* 24.01.03, 01:46
          Dobrze.

Pozdrawiam
          Dora
        • Gość: dora5 Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: beton:* / 192.168.1.* 24.01.03, 11:46
          To co sie dzieje jest nieprawdopodobne, to się nie mieści w głowie. Nie ma
          winnych prawdziwej śmierci noworodków, sprawa Wujka tez jest a jej nie ma. A tu
          za takie bzdury...znów mi słów brakuje
          Czy przywieźć magnetofon?
          • Gość: Kamień Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: 213.17.234.* 24.01.03, 18:05
            Rzeczywiście można to nagrać i wpuścić na www clip audio. Będzie checa!
            To uatrakcyjni stronę!
            • Gość: dora5 Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: beton:* / 192.168.1.* 25.01.03, 10:56
              Nie wiem jak jest ze zgodą sądu. Ale co się da nagrać, to sie nagra.
              (Taki dziś atlantycki dzień, a ja muszę kilka spraw pozałatwiać, może wreszcie
              zdecyduje się wyjść z domu. Idę.)
              • Gość: dora5 Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: beton:* / 192.168.1.* 25.01.03, 23:51
                www.kamienica.pl/adam.htm
                28 stycznia
                Sąd Rejonowy w Łodzi Al.Kościuszki 109
                sala 104b
                godz. 10,30

Jak długo przeważnie jedziesz z Katowic? muszę policzyć godzinę wyjazdu z
                Krakowa + poprawkę na nieznaną topografię Łodzi.
                Ale mgła dziś! miejscami na szosie ledwie widać środkowa linię.
                • Gość: Kamień Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 21:53
                  Dwie godziny. No ale wiesz, zależy od stylu jazdy, wiedzy, gdzie stoją
                  radarowcy, znajomości dziur w drogach itd. W Łodzi musisz dojechac do
                  skrzyzowania Mickiewicza i Kościuszki, gdzie stoi moja kamienica. Jedź przez
                  Łódź cały czas na Gdańsk, wszędzie są znaki. Jak zobaczysz Geanta po prawej, to
                  nie wjeżdżaj na górę na rozległy most, tylko jedź dołem równolegle po prawej,
                  potem na światłach skręt w prawo (ten most to skrzyżowanie Alei Włókniarzy z
                  Mickiewicza). Za Mc Donaldem (po prawej) będą światła. Jesteś na skrzyżowaniu,
                  gdzie stoi moja kamienica. Na światłach skręć w prawo (musisz przeciąć trzy
                  pasy ruchu w prawo na krótkim odcinku, ale wolno). Sad jest 200 metrów dalej po
                  prawej. Żeby zaparkować, za sądem na światłach musisz nawrócić i naprzeciwko
                  sądu jest parking niestrzeżony. Kawałek dalej naprzeciwko kamienicy jest
                  parking strzeżony.
                  Do zobaczenia ! (jak Cię poznam?)
                  • Gość: dora5 Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: beton:* / 192.168.1.* 27.01.03, 09:56
                    W kazdej innej sytuacji żartowała bym że po pomarańczowej czapeczce.
                    Jak mnie poznasz? Jaka ja jestem?....a bo ja wiem...
                    Myślę że poznasz mnie po Dużym Andrzeju. Mocno wierzę, ze nie będę się chować
                    za jego plecami.
                    • Gość: Kamień Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 22:12
                      No to umawiamy się, że Wy pierwsi podejdziecie? W końcu znacie mnie lepiej, niż
                      ja Was. O.K?
                    • Gość: Kamień Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 22:14
                      A poza tym jak przyjedziecie wcześniej, to wpadnijcie do kamienicy (100-200
                      metrów od sądu), bo będę tam od 9.45 - lokatorzy oddają ostatnie mieszkania.
                      To ta z reklamą Idei na dachu. Wejście od podwórza
                      • Gość: dora5 Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: beton:* / 192.168.1.* 27.01.03, 23:58
                        Dobrze.
                        Nie wiem o której dojedziemy, nastawiłam budzik na trochę po piątej. Myślę że
                        będziemy o czasie, jak nie wcześniej.
                        Dobranoc
              • Gość: Kamień Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 23:09
                Wybrałem to miejsce, żeby byle kto nie czytał.
                Sprawą ...................................................................
                No niestety, dla dobra sprawy wyciąłem treść tego postu. Prokuratura czyta
                wszystko, co piszemy. Tak zakładam. Chodzi o to, żeby zaskoczyć wroga.
                Wizytówkę mam w firmie, a jestem w domu, więc nie pośle Ci maila, co planuję. A
                checa się szykuje nie z tej ziemi!
                Pozdrawiam!
        • Gość: dora5 Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: beton:* / 192.168.1.* 26.01.03, 19:54
          Nad wszystkim dominuje strach jaki będzie wyrok.
          Jak przestaję myśleć o sądzie, zastanawiam się co jest silniejsze: moja
          naturalna obawa przed konfrontacją w realu czy ciekawość?
          A właściwie też to nie jest tak. Ja się zwyczajnie cieszę ze Cię poznam, Pana z
          którym od wielu miesięcy prawie codziennie rozmawiam.
          Czy napisanie myśli jest trudniejsze czy prostsze od ich wypowiedzenia...
          • Gość: Kamień Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.03, 21:56
            Jest ryzyko, że potem przestaniemy pisać. Ale kto nie ryzykuje ...
            • Gość: dora5 Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: beton:* / 192.168.1.* 27.01.03, 10:00
              A może jeszcze gazety przestaniemy czytać...

Lecę parę spraw załatwić. Koniecznie jeszcze chcę na jutro uwarzyć cały termos
              bigosu.
            • Gość: dora5 Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: beton:* / 192.168.1.* 27.01.03, 16:55
              Szanse na zebranie wszystkich pieniędzy na wodną fakturę. Coś się klimat po
              podwyżce mieni, jeszcze nie umiem go określić.

Bigos udał mi się wyjatkowo dobrze!
              jadasz bigos? bo wielka porcja jest dla Ciebie przygotowana
              • Gość: krotki Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: 4.2.* / *.torun.mm.pl 27.01.03, 18:45
                u mnie w domu też ruszył bigos dzisiaj kwaśna kapusta i czerwone mięsa jutor
                słodka kapusta i boczki - ma byc gotowy na niedzielę ale zawsze podjadamy
                cześniej i zostaje niewiele a obiecujemy sobiee zamrozić :))) hehehehe
                Pozdrawiam
                PS Jutro wyrok ciekawe ?? jaki gdyby sądził sąd spoza Łodzi byłbym
                spokojniejszy ale niestety Łódź ten hałas!!!!
                • Gość: dora5 Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: beton:* / 192.168.1.* 27.01.03, 20:03
                  O jak miło że się odezwałeś!

Też warzysz bigos? a jak? bo u mnie jest na "winie" czyli co się nawinie to do
                  garnka ogromnego. Kapusta kiszona, trochę włoskiej, mięsiwo pieczone oraz
                  gotowane, przypieczone kiełbasa i boczek z cebulą, suszone grzyby i sliwki,
                  powidło i jałowiec. Oczywiście zero oleju, wszystko na świeżej słonince.
                  Myślałam że będzie na tydzień, a już pół zjedzone.
                  Ech, widzisz znajduje sobie prostą robotę, tak aby nie myśleć stale co będzie
                  jutro w sądzie. A to Łódź.
                  Pozdrawiam
                  Dora
                  • Gość: krotki Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: 4.2.* / *.torun.mm.pl 27.01.03, 20:35
                    ja to jestem raczej konsumentem a robimy tez na winie ale nawijamy sporo tak po
                    staropolski oczywiście że na słoninie nie oleju czy my jakieś makaroniarze??
                    coby na oleju - a robimy tydzień bo tak było drzewiej!! a potem kieliszek
                    wódki zmrożonej ( ja nie piję niestety wódki) i nocne polaków rozmowy (pewnie i
                    o Kamieniu)
                    Pozdrawiam
              • Gość: Kamień Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.03, 22:17
                Bo jasne! Będzie urozmajcenie do czarnego chleba z wodą
    • Gość: Kamień SKĄD POLACY CZERPIĄ WIEDZĘ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.03, 22:24
      Z talawizora. A jak to działa?
      Prawda, że największym zaufaniem społecznym cieszy się Pan Tomasz Lis z Faktów
      TVN? Tymczasem Pan Tomasz Lis we wczorajszych Faktach o 19-tej powiedział, że
      groziłem lokatorom pozbawieniem życia i dokonałem szeregu bezprawnych czynów
      jak np. odvięcie ciepła. Pan Tomasz Lis już nie powiedział, że SAM PROKURATOR w
      mowie końcowej stwierdził, że "po zebraniu materiału dowodowego rzeczywiście
      nie można się dopatrzyć, bym kierował groźby o pozbawienie życia lokatorów..."
      (jednak zażądał 2 lata ??? schizofrenia???)
      Również PAn Tomasz Lis nie dodał, że przez półtora roku pisałem do instytucji o
      to, żeby ciepło w kamienicy było, jednakże rozliczane indywidualnie. Nie
      powiedział również, że wypowiedzenie umowy dostawy ciepła jest czynnością jak
      najbardziej prawną, a sprawą dostawcy jest, że ODCIĄŁ ON CIEPŁO, a mógł
      przecież nadal grzać.
      To wszystko zarejestrowała na taśmie dziennikarka TVN, którą tam wysłał.
      Więc ile jest wart Pan Tomasz Lis, do którego zawsze miałem tyle szacunku?
      • Gość: dora5 Re: SKĄD POLACY CZERPIĄ WIEDZĘ IP: beton:* / 192.168.1.* 24.01.03, 08:14
        Dlatego właśnie tak rzadko włączany jest u nas ogłupiający telewizor.

Tak, widzielismy. Ucięło kilka pierwszych słów, ale słyszelismy o "szeregu
        bezprawnych działań". Przeciez nigdy jako właściciel nie zabraniałeś wodociągom
        i ciepłowni dostarczania wody i ciepła do mieszkań - jedynie wykluczyłeś siebie
        jako pośrednika, tego który ma zapłacić.
        Czy to tak ciężko pojąć?!

Przecież to nie Ty tylko właśnie ci dwaj dostawcy - wodociągi i ciepłownia
        odcięli swoje media i to oni winni usiąść na ławie oskarżonych za bezprawne
        utrudnianie korzystania lokatorom z mieszkań.

Z wyemitowanego materiału niewiele co zrozumiałam - ot, jest taki zły
        kamienicznik, gdzieś tam jest w sądzie ale ma telefon! ma też zniszczoną
        kamienice. Wprawdzie ma plany modernizacji, przebudowy i remontu ale prawie
        wszystkie mieszkania stają puste! przy tym głodzie mieszkań, takie
        marnotrawstwo!
        • Gość: Kamień Re: SKĄD POLACY CZERPIĄ WIEDZĘ IP: 213.17.234.* 24.01.03, 18:08
          Odebrałaś to jak najbardziej prawidłowo, po myśli dziennikarzy. W końcu są
          fachowcami od przedstawiania PRAWDY.
    • Gość: dora5 WYROK SKAZUJĄCY JEST SKANDALEM ! IP: beton:* / 192.168.1.* 28.01.03, 21:01
      Wyrok zapadł na wniosek prokuratora, który w wystąpieniu końcowym stwierdził,
      że po zebraniu materiału dowodowego właściciel kamienicy rzeczywiście nie
      kierował gróźb o pozbawienie życia lokatorów, lecz jednak zażądał dla niego 2
      lat pozbawienia wolności w zawieszeniu na 5 lat.

Sędzia orzekła rok więzienia w zawieszeniu na 3 lata i wysoką grzywnę.

DLACZEGO?

www.kamienica.pl/adam.htm
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=28&w=4425512
    • Gość: Kamień-garucha Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.03, 21:41
      Chciałem bardzo serdecznie podziękować za obecność właścicieli kamienic na
      procesie w Łodzi. Rzeczywiście jest to budujące, dodaje otuchy, dzięki temu
      człowiek czuje, że nie mieszka na bezludnej wyspie.
      Doro! Bigos był wspaniały, a receptura godna opatentowania! Dziękuję!!!
      Pozdrawiam serdecznie!
      Bogusław Adamczyk
      Właściciel kamienicy w Łodzi, skazany na rok więzienia
      • Gość: krotki Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: 4.2.* / *.torun.mm.pl 29.01.03, 07:32
        lepiej powiedz co sie działo rano przed rozprawą czyżbys stracił kolejnych
        lkoatorów ;)))))) nie zapomnij o terminie na uzasadnienie!!1 jeszcze przed
        Toba II instancja i Strasburg - tam się dopiero rozegra!!
        Pozdrawiam
    • Gość: dora5 Byłam w łódzkim sądzie. IP: beton:* / 192.168.1.* 29.01.03, 11:14
      Te słowa kieruję głównie do moich internetowych przyjaciół, których w
      większości znam z reala, mogą również przeczytać jak chcą ci wrogo nastawieni
      lub obojętni.

Na korytarzu piątego piętra czekał tłum dziennikarzy i fotoreporterów, kilka
      ekip rozgłośni radiowych i telewizyjnych.
      Oprócz lokatorów, przyjechali właściciele kamienic w Warszawie, Katowicach,
      Łodzi i Krakowie.

W momencie rozległy się głosy: to on...to on...to ON! i natychmiast w ruch
      poszły kamery i flesze aparatów. Oskarżony serdecznie przywitał się ze
      wszystkimi.

Ponieważ ogłoszenie wyroku opóźniło się o pół godziny, właściciel siadł na
      ławce i w zgodzie z lokatorami podpisywał protokoły zdawczo-odbiorcze mieszkań.
      Następnie z teczki wyciągnął komórkę i szczoteczkę do zębów oraz piżamkę w
      więziennym kolorze. Przymierzałam ją mężowi, sobie i jemu.
      A że nie pasowała nikomu z nas, zaczęliśmy więc oglądać plany rozbudowy
      kamienicy. Porównywaliśmy współczesne zdjęcia z tym, co można zrobić. To może
      być coś cudownego! Jeżeli uda mu się dokonać takiej modernizacji to będzie miał
      najpiękniejszą kamienice w Łodzi.

Zawołano na salę sądową. Dokładnie sprawdzali akredytację. Było tak wiele ludzi
      i tak dużo sprzętu na sali, to mimo iż siedziałam w pierwszym rzędzie, z trudem
      mogłam dostrzec zarówno sędzinę jak i siedzącego samotnie na ławie oskarżonych
      właściciela kamienicy.
      Poproszono o powstanie. Wszystkich, jak podkreślano i młoda sędzia zaczęła
      czytać wyrok.
      Niestety! padły słowa, których najbardziej się obawiałam: winny.
      Wsłuchiwałam się w uzasadnienie, moim zdaniem nieskładne i chaotyczne.
      Zrozumiałam z niego tyle że sędzia jest pewna, iż skazany więcej przestępstw
      już nie popełni, a wysoką grzywnę wyznacza, bo znana jest jej sytuacja
      materialna skazańca.
    • Gość: dora5 .................byłam w łódzkiej kamienicy IP: beton:* / 192.168.1.* 29.01.03, 13:21
      ...i nie dziwię się że większość lokatorów z gminnym przydziałem wielkim głosem
      krzyczała że kamienica jest właściciela a mieszkania ich. A robili wszystko by
      to osiągnąć, jednocześnie nie poczuwając się do ponoszenia opłat za ich
      utrzymanie.
      W tej chwili prawie wszyscy zamożni lokatorzy przeprowadzili się do własnych,
      kupionych za własne pieniądze mieszkań. A niezamożni otrzymali mieszkania od
      gminy - mogli wybierać spośród 132 gminnych pustostanów.

Kamienica ulokowana jest w ścisłym centrum Łodzi.
      Wysoka, solidna, elegancka. Mieszkania w niej są widne, przestronne i
      przemyślnie zaprojektowane. Ale po ponad pięćdziesięciu latach rabunkowej
      eksploatacji wymaga kosztownego remontu i modernizacji.
    • Gość: dora5 ..................................poznałam IP: beton:* / 192.168.1.* 29.01.03, 19:31
      ....i tu najtrudniejsze - jak powiedzieć aby nie napisać za dużo.
      Może tak:
      Mimo mojego początkowo ogromnego onieśmielenia czułam się w Twoim towarzystwie
      tak jak bym Cię znała od dawna. Nie pomyliłam się też co do Twojej Osoby.
      Bardzo! bardzo cieszę się że Cię poznałam.
      Dora
      • Gość: Garucha Wzajemnie ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 22:50
        Mam baaaardzo sympatyczne odczucia i wspomnienia!
    • Gość: Garucha Na krzesło elektryczne ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 22:52
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/244019.html
    • Gość: Garucha PROKURATOR ŻĄDA 2 LAT ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 22:55
      lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/244018.html
    • Gość: Garucha ROZŻALONY PRZESTĘPCA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.03, 23:01
      www.rp.pl/gazeta/wydanie_030129/prawo/prawo_a_12.html
      • Gość: Garucha Ewa Jaworska - Głosek IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 22:20
        Rzepa spaliła sędzinę! Kto wie, czy celowo nie wymienili jej nazwiska na
        okładce dodatku prawnego. W końcu to czytają chyba wszyscy prawnicy w Polsce.
        Marnie się zapowiada jej kariera po wejściu do Unii.
        O Boże, mam tyle roboty w firmie, że znów zapomniałem o wizytówce. A chcę Ci
        napisać maila, co się święci w sprawie
        • Gość: Garucha NIE MA PAŃSTWA BEZ PRAWA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 22:26
          arch.rp.pl/a/rz/2003/01/20030128/200301280077.html?k=on;t=2003012720030130
          • Gość: dora5 Re: NIE MA PAŃSTWA BEZ PRAWA IP: beton:* / 192.168.1.* 31.01.03, 19:19
            Pierwsza myśl jak nasunęła mi się po przeczytaniu: jedynie "rosnąca w siłę
            narodu" Samoobrona skwapliwie wykorzystuje fakt znikomej ilości prawników w
            sejmie czy senacie. I co się słyszy? to, że kilkoro z posłów Samoobrony z
            Hojarska na czele zamierzają rozpocząć studia prawnicze, pewnie w myśl hasła:
            nie matura, lecz chęć szczera zrobi z ciebie...Litości!!! toż to będzie sekcja
            na żywym organizmie. Naprawdę nie mamy prawdziwych prawników? Mamy, ale
            wyraźnie dobrym prawnikom taka sytuacja najbardziej odpowiada - im gorzej tym
            lepiej, bo wiadomo, czego więcej.
        • Gość: dora5 Re: Ewa Jaworska - Głosek IP: beton:* / 192.168.1.* 31.01.03, 10:52
          Myślę, że dla sędzi dużym zaskoczeniem było zobaczenie swojego nazwiska w
          najbardziej poczytnym ( przez określona grupę ludzi, oczywiście!) dziennika
          Polski. A tą gazetę czytają Polacy nie tylko u nas, ale i ci, mieszkający na
          całym świecie, zwłaszcza w Ameryce. Aż słychać głośny śmiech i niedowierzanie:
          jak w Polsce, mieniącej się dumnie na arenie międzynarodowej: państwem prawa,
          można skazać właściciela kamienicy, dochodzącego swych praw i broniącego się
          przed utrzymywaniem gminnych lokatorów, za jak to określono: "straszenie" na
          rok więzienia. ( dobrze że się za stracha na wróble nie przebierałeś -
          przysoliłaby z pół roku więcej )
          Sędzia Ewa Jaworska - Głosek do końca swojej ledwie chyba co rozpoczętej
          kariery zawodowej, obojętne co dalej osiągnie, w środowisku prawniczym kojarzyć
          się zawsze będzie z tym stalinowskim wyrokiem.
          • Gość: Garucha Re: Ewa Jaworska - Głosek IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.03, 21:07
            Rzeczywiście to chyba precedens, że za gadanie zasądzono odsiadkę.
            I to jakie gadanie! Aż sam się boję własnych słów.
            Powinni wsadzać za zaklęcia
            • Gość: dora5 Re: Ewa Jaworska - Głosek IP: beton:* / 192.168.1.* 01.02.03, 10:48
              Od wczoraj net mi się rwie na okragło. Właściwie mam go tylko chwilami, nawet
              nie mogę dostać się na własciwą skrzynkę.
              Tak, to jest precedens aby za gadanie skazywac na odsiadkę. Potwierdzam to całą
              soba bo dokładnie znam sprawę i jej akta.

Idę do pracowni. Trzeba przygotowac swój powrót bo robi się coraz cieplej. A i
              musze zrobić za "właścicielkę" bo pewne rzeczy coraz mniej mi pasują i
              odpowiadają.

A ciekawa jestem, czy coś z tego mi powtórzysz jak się spotkamy?

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=63&w=4429863&a=4472275
              bardzo dawno już tak się nie naśmiałam!

Wszystkiego dobrego!
              Dora
        • Gość: dora5 Ewa Jaworska - Głosek .......Nierówni wobec prawa IP: beton:* / 192.168.1.* 01.02.03, 21:46
          www.tygodnik.com.pl/numer/279303/krol-felieton.html
    • Gość: dora5 Elektrociepłownia ponownie wkracza do akcji? IP: beton:* / 192.168.1.* 30.01.03, 08:37
      Forpoczta już jest w piwnicy!

Na jaki cel Z.E. S.A. przeznaczy kamienice, gdy już ją kupi za 20.000.000,00
      PLN ?
      a) lokale użytkowe;
      b) mieszkania dla bezdomnych;
      c) mieszkania dla pracowników.

www.kamienica.pl/wniosek.gif
    • Gość: dora5 WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: beton:* / 192.168.1.* 30.01.03, 17:22
      Jestem wstrząśnięta po kilkakrotnym przeczytaniu reportaży i niektórych wpisów.
      Gdzie my żyjemy?!
      W jakiej rzeczywistości?!
      • Gość: dora5 WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: beton:* / 192.168.1.* 30.01.03, 21:36
        To jest straszne ile złego czynią ustawy pisane pod samych siebie, pod
        elektorat, kiedy brakuje rozsądku i zwyczajnej uczciwości u tych którzy tworzą
        za pomocą prawa nasza rzeczywistość. Co moze uczynić nagonka prasowa, podająca
        fakty niezgodne z prawdą. Jak jeszcze się natrafi na poddatny grunt pełen
        zawiści, złodziejstwa, głupoty

Ech!...czymś miłym wieczór zakończyć - ale masz swietne autko! A jak szybko nim
        jeździsz! próbowaliśmy Cię gonić ale gdzie tam!
        Dobranoc
        Dora
        • Gość: Garucha Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 22:16
          Faktycznie ludzie mieliby zupełnie inne zdanie, gdyby ustawy były inne. To rząd
          kształtuje mentalność i ludzi, i dziennikarzy (z premedytacją)
      • Gość: Garucha Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 22:13
        Taak, to rzeczywiście inna bajka. Potworów tyle, że Władca Pierścieni wysiada!
    • Gość: Garucha ALE WOJNA ! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 22:10
      info.onet.pl/638356,11,item.html
    • Gość: dora5 Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: beton:* / 192.168.1.* 01.02.03, 19:14
      Próbowałam przesłać emilka, potem SMSa - trochę mało istotnych informacji - ale
      chyba mi się to nie udało. Dla samej zasady spróbuję jeszcze raz!
    • Gość: dora5 WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: beton:* / 192.168.1.* 01.02.03, 19:54
      MASZ ABSOLUTNĄ RACJĘ - TO SĄ REALNE GROŹBY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/komentarze/244018_60.html

To JEST sprawa dla PROKURATORA!!!!!
      A treść łódzkich reportaży URĄGA wszystkiemu!
      Mnie od kilku dni dosłownie słów brakuje!!!!
      Jakież to DRAŃSTWO!
      Jeżeli trzeba - jestem do dyspozycji.
    • doktor_hiszpan Bo mają hałaśliwych promotorów. To nie pomaga. 01.02.03, 20:07

• Gość: dora5 Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: *.radio / 10.3.11.* 02.02.03, 08:56
      Jest list!dziękuje! jeszcze go nie czytałam. Idę teraz
      jako "ekipa" na poranek literacki do Teatru Słowackiego.
    • Gość: dora5 Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: *.radio / 10.3.11.* 02.02.03, 13:16
      Po przeczytaniu listu: jestem dumna że podałeś mi rękę w
      łódzkim sądzie!

Krakowski Salon Poezji Anny Dymnej w Teatrze Słowackiego
      zdominowały tym razem wyłącznie limeryki. A Nowicki
      przeszedł dosłownie samego siebie, jest świetnym aktorem.
      Żałuję, że nie udało mi się ich (limeryków oczywiscie)
      dokładnie zapamietać.
      Jedziemy ku domowi, jaka jestem głodna.
      • Gość: Garucha Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.03, 22:33
        Do Katowic "kultura i sztuka" raczej nie zagląda. Ale za to mamy Geanta,
        multikino, kręgielnię, ruletkę i kilkanaście barów piwnych. Trzeba tylko
        lekuśko uważać pod wieczór, mogą zgwałcić, pociąć a na pewno okraść.
        Fajowo jest na Ślónsku!

• Gość: dora5 Re: WWW.KAMIENICA.PL - DLACZEGO KAMIENICE PADAJĄ IP: beton:* / 192.168.1.* 03.02.03, 10:41
          Przecie i jest to samo i tak samo mogą w Krakowie.
          A wszystko jest kwestią odpowiedniego wyboru, w myśl powiedzenia: "co kto woli!
          ksiądz kapustę, organista mięso"
          Hm...czyżby dlatego od dawna warzę i jadam dobry bigos?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka