Dodaj do ulubionych

I CO TERZ POWIECIE WIELBICIELE KUCHNI WSCHODU???

IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 23.01.03, 13:21
Od dawna mówiłem , że w tzw. barach i "restauracjach" orientalnych panuje
jeden syf, brud, smród i ubóstwo, ale ZNAWCY i AUTORYTETY roztrząsały - gdzie
lepiej, gdzie taniej - a teraz mogą się podzielić opiniami czy lepszy był
piesek na ul. Długiej , czy kotek na Rynku Głównym w tej miłej i taniej
restauracyjce....
SMACZNEGO!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: piotr_ek Re: I CO TERZ POWIECIE WIELBICIELE KUCHNI WSCHODU IP: *.bphpbk.pl 23.01.03, 14:22
      No pewno - zmielona brudna świnka + dodatki w postaci trocin, śmieci z podłogi
      i petów jest lepsza od czystego pieska, czy mniamniuśnego kotka.

*p*
      • Gość: verte Re: I CO TERZ POWIECIE WIELBICIELE KUCHNI WSCHODU IP: 62.233.163.* 23.01.03, 15:28
        Dobry piesek nie jest zły. :-)
    • peteen Re: I CO TERZ POWIECIE WIELBICIELE KUCHNI WSCHODU 23.01.03, 17:05
      a ty co, żywisz się resztkami spod blachy ?
      • Gość: tyle Re: I CO TERZ POWIECIE WIELBICIELE KUCHNI WSCHODU IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 25.01.03, 11:07
        peteen napisał:

> a ty co, żywisz się resztkami spod blachy ?
        www.żydowin.com
        • peteen Re: I CO TERZ POWIECIE WIELBICIELE KUCHNI WSCHODU 28.01.03, 14:46
          wal się na ryj durny palancie...
          smacznych resztek...
          • mikolaj7 Re: I CO TERZ POWIECIE WIELBICIELE KUCHNI WSCHODU 28.01.03, 18:55
            peteen napisał:

> wal się na ryj durny palancie...
            > smacznych resztek...

hy hy, moze on tym watkiem probuje odwrocic uwage od
            tego, co serwuja pod blacha?:))
          • Gość: kot Re: I CO TERZ POWIECIE WIELBICIELE KUCHNI WSCHODU IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 10:52
            peteen napisał:

> wal się na ryj durny palancie...
            > smacznych resztek...
            ALE KULTURKA.....
            Pogratulować słownictwa
            nerwy puszczają?
            • Gość: peteen mam w dupie polemiki z tobą, dotarło ? IP: *.zielonki.sdi.tpnet.pl 02.02.03, 12:40
        • Gość: Doktor_Hiszpan Znów jakiś nazi się zdążył rozmnożyć. IP: 62.121.128.* 13.03.03, 20:31
          sieć nie przyjmuje adresów zawierających polskie znaki - zapewne się pomyliłeś.
          Właściwa lektura fanzinów tak wpływa na intelekt. Jeśli rozumiesz, co mam na
          myśli.

pzdr

DH

Gość portalu: tyle napisał(a):

> peteen napisał:
          >
          > > a ty co, żywisz się resztkami spod blachy ?
          > www.żydowin.com
    • krzysq Re: I CO TERZ POWIECIE WIELBICIELE KUCHNI WSCHODU 24.01.03, 16:57
      Witam
      Rozumiem, że jako największy znawca i autorytet od dawna regularnie chodzisz
      do restauracji orientalnych, sprawdzasz jaki panuje brud, syf oraz czy
      śmierdzi, następnie zaglądasz w miche klientom czy dalej podają pieski na
      Długiej i tanie kotki na Rynku Głównym. Mam nadzieję, że jako prawdziwy znawca
      zwracasz uwagę gością czy obsłudze na temat smrodu, syfu, jakości psów itp.
      Mając takie poglądy nie konsumujesz potraw bo nie przepadasz za pieskami czy
      kotkami no i oczywiście takim syfem, brudem itp.
      Ja osobiście często jadam w takich barach, nie zauważyłem większego brudu,
      smrodu i ubóstwa niż w tzw "narodowo - polskich" restauracjach, zawsze też
      widzę świnie, woły i kurczaki na stołach a nie psy i kotki.
      Dlatego różnice po między nami są takie: ja chodzę po barach orientalnych by
      zjeść posiłek a "gość tyle" po to by widzieć brud, smód i ubóstwo a także psy
      i koty na stołach i oczywiście nic nie jeść.
      Jeżeli nie jesteś z SANEPIDu to najwyższy czas by zacząć się leczyć. Proponuję
      odwiedzić okulistę, ale doradzam najpierw udać sie do psychiatry. Kilka
      tygodni temu w też TVNie występowała osoba która wszędzie widziała właśnie
      brud, zarazki, nie mówiąc już o zwierzętach które były wulkanami brudu i
      lekarz stwierdził, że da się to wyleczyć. Można się oczywiście nie leczyć
      wystarczy założyć lepszy dresik lub krawat w biało czerwone paski (albo jedno
      i drugie) i z takim doświadczeniem spokojnie uchodzić za eksperta. Wtedy nawet
      chodzenie po knajpach czy pomaganie Talibom w Klewkach jest jak najbardziej
      normalne i życie jest takie ciekawe i niesamowite.

Pozdrawiam i życzę smacznego.
    • Gość: """Henio""" Re: I CO TERZ POWIECIE WIELBICIELE KUCHNI WSCHODU IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.03, 17:23
      Co ty wiesz o kuchni wietnamskiej???Popatrzyłeś się na swoją i teraz piszesz że
      to gdzie indziej.Wystarczy że zobaczyłeś jeden program w super tv jaką jest TVN
      gdzie powtórka goni powtórke prowadzony przez wyznawce buddy(czyt.M.Wrona)i
      myślisz że wiesz wszystko najlepiej.Chlopie nie oglądaj TV bo media mają na
      ciebie straszny wpływ.Budda nie miał żadnego innego tematu na program to zaczął
      sie czepiać biednych wietnamczyków,bo za co wzioł by kase jakby nie zrobił
      programu ???Przecież nie zrobi programu że wyznawca buddy coś przeskrobał bo za
      nich to on by dał se uciąć .... -no wiecie co.A tak to w następnych programach
      zgnębi daleki wschód,afryke,papuasów i inne narody których u nas mało.Tak że
      chłopie przemyś sobie swoje stanowisko zanim się będziesz wypowiadać na forum,a
      jak to nie pomoże to weż sobie panorame firm,otwórz na stronach z lekarzami i
      znajdz sobie rubryke "psychiatra całodobowo".
      • Gość: tyle Re: I CO TERZ POWIECIE WIELBICIELE KUCHNI WSCHODU IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 10:07
        UDERZ W STÓŁ A...... wietnamczycy się odezwą...
        pozdrawiam henia i krzysia - przedstawicieli bratniego narodu WIETNAMSKIEGO
        • krzysq Re: I CO TERZ POWIECIE WIELBICIELE KUCHNI WSCHODU 27.01.03, 10:45
          Aleś zabłysnął.
          No cóż - bardzo rzeczowa i kontretna odpowiedź, jak ktoś ma inny gust czy lubi
          coś innego to tak jak w piosence "W siódmym niebie nienawiści", a na forum
          można każde bzdury napisać bo się jest anonimowym.

Popełniłem, tylko jeden błąd w poprzedniej wiadomości - stwierdziłem, że da
          się to leczyć.
          Jak ktos urodził się w dresie to szkoda go leczyć i marnować pieniądze
          podatnika.

Do zobaczenia na innych wątkach dyskusji.

PS. Szkoda, że nawet na tak szacownym forum jak KRAKÓW zaczyna szerzyć się
          coraz większe gówniarstwo.
          • odyseusz Re: I CO TERZ POWIECIE WIELBICIELE KUCHNI WSCHODU 29.01.03, 08:22
            Ja lubiękuchnię orientalną, ale od czasu tej afery jakoś nie mogę sie przełamać
            i cos tam zjesc....
    • Gość: Restautrator Re: I CO TERZ POWIECIE WIELBICIELE KUCHNI WSCHODU IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 12:48
      Skoro został wywołany temat Sanepidu, to musimy sobie cos wyjaśnić.
      Jestem właścicielem dużej knajpy w Krakowie. Moja kuchnia i zaplecze ma około
      90 m2 i -zdaniem Pani z Sanepidu - trzeba by jeszcze trochę powiększyć, żeby
      sprostać przepisom. Co kwartał płacę mandaty, nieduże, bo "uchybienia" są
      malutkie: rozbita płytka w podłodze - 100zł, zaciek na suficie - 200 zł,
      zepsuty wentylator 300 zł. Usterki niezwłocznie usuwam. Nigdy nie dałem i nie
      dam ani grosza prezentu.

Ale z drugiej strony nie rozumiem, jak można uzyskać zezwolenie na prowadzenie
      restauracji lub baru z tzw. produkcją od podstaw (czyli od surowego produktu),
      dysponując kuchnią wielkości 2 na 2 metry, w której mistrz ze Wschodu (a tak
      na prawdę ekspedient trampek z Tandety) stając po kostki w błocie pichci na
      jednej patelni, a lokal nie ma nawet sprawnej zmywarki?

Przykład jest autentyczny, a lokal z tradycją...

Ps. Lubię kuchnię orientalną.
      • Gość: tyle Re: I CO TERZ POWIECIE WIELBICIELE KUCHNI WSCHODU IP: *.pradniki.sdi.tpnet.pl 17.02.03, 17:03
        mówiłem i jeszcze raz powtarzam - panie z sanepidu tam po prostu nie chodzą -
        bo się boją - to autentyczne wyjaśnienie jednej z nich po pytaniu dlaczego
        tolerują brud,syf ,brak badań personelu, brak pozwoleń na pracę w RP i inne
        drobniejsze uchybienia, które normalnie powinny spowodować natychmiastowe
        zamknięcie lokalu
    • Gość: melassa Re: I CO TERZ POWIECIE WIELBICIELE KUCHNI WSCHODU IP: 1.5.* / 192.168.2.* 17.02.03, 22:18
      Nie wiem jak jest z czystościa. Jeśli chodzi o kotki i pieski, to wyczuwałam
      tylko wołowinę oraz wieprzowinę (kur, ryb, kaczek oraz owoców morza nie
      zamawiałam). Wszystko było ok oprócz jednego. Pieprzonego ryżu, który zawsze
      jest lepki, zbity w grudę i po prostu niejadalny. Za ten ryż powinni pozamykać
      ten cały pseudowietnamski bajzel.
      P.S. A może ten ryż właśnie taki powinien być?!
    • rozaola Re: I CO TERZ POWIECIE WIELBICIELE KUCHNI WSCHODU 12.03.03, 13:10
      Nic nie powiemy, bo nadal bedziemy jedli pyszne mieso kurczaka w chinskich
      restauracyjnkach. Ja jestem wierna moim Azjatom. Nie ejstem tak glupia zeby
      niepoczuc ze jem mieso inne niz drob. A innego nie jadam.

Pozdrowionka

Rozaola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka