Gość: Makary IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.06, 23:13 Włodzimierz Press się nie wybił jako aktor, więc brak tantiem za Grigorija na pewno walnie go po kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ZBYSZEK S Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: 83.16.130.* 08.07.06, 00:13 Powinien Pan pójść do lekarza, i się zbadać. Ja wielokrotnie oglądałem zarówno "Czterech pancernych i psa" oraz "Klossa" i nie widzę żadnej demoralizacji o jakiej Pan mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptok Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.chello.pl 08.07.06, 00:24 W jakim kraju ja żyję. Mam 48 lat, wychowałem się na tych serialach i nie czuję się zdemoralizowany ideowo. Ten facet jest "mądry inaczej". Ale dlaczego ja nie mogę z tego powodu oglądnąć szarika? Gosciu. Jak Ci się film nie podoba, to wyłącz telewizor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cx Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.chello.pl 08.07.06, 00:31 Strach pomyśleć, kto i kiedy nam bomby na głowy zrzuci, gdy młodzież inspirowana Kuklińskim "z wypiekami na twarzy" zacznie się parać szpiegostwem na rzecz innych. Albo będzie tak lojalna swoim przełożonym jak Anders. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: Debilizm!!! Teraz będą kazania Rydzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 01:06 Będziemy oglądać "Plebanie" Rysia z Klanu" i kazań oo Rydzyka Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadekts Re: Socjalizmie wróć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 01:07 W tej Polsce z tymi oszołomami żyć się nie da Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Zacni przedmówcy 08.07.06, 01:15 ...w materii meritum jesteście ciency jak papier. Nawet nie wiecie o czym Bukowski mówi. No bo niby skąd macie wiedziec? To niezły oryginał Bogiem a prawdą - ale rację ma. Niestety.Wolałabym, żeby nie miał. Zarówno Czterej Pancernii jak i Kloss to filmy, które za propagandowe pieniądze miały napisać od nowa historię Polski. Tymczasem historia Polski jest jedna. A to że przez lata edukacji karmiono Was bełkotem telewizji i filmu, i że Wasi rodzice oddali was na wychowaie telewizji partyjnej a nie robili tego sami - to już nie jest wina Bukowskiego. Ja nie miałam tych kłopotów. Na filmy chodziłam do kina, wiadomości słuchałam od dzieciątka z Wolnej Europy albo BBC, a jak już musiałam jeśc TV (mistrzostwa w 1974 albo Znak Zorro) to szłam do koleżanki z parteru. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kxxx Re: Zacni przedmówcy IP: *.crowley.pl 08.07.06, 05:43 To jest bełkot. Ja też wychowałem się na Wonej Europie, BBC i Głosie Ameryki. Od małego dziecka wiedziałem kto popełnił mord katyński. Nie przeszkadzało mi to w oglądaniu tych wszystkich wymienionych seriali. Może wystarczy przymrużyć oko... Widocznie nie potrafiłaś i dlatego rodzice musieli Cię chronić przed "szkodliwymi nowinkami" Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Przymrużenie oka. 08.07.06, 11:13 Bełkot - ładne słowo. ASkieruj je do lustra - efekt murowany. Tak jak z piciem do lustra. Ja nie napisałam, że ich NIE ZNAM, albo,że ich NIE OGLĄDAłAM. Jakże mogłabym je oceniać bez znajomości rzeczy? Chwilka zastanowienia... Juz? No dobra. Przymrużenie oka którego domagasz się ode mnie? Dużej dziewczynki (prawiwe piątka)w nowej Polsce? Czy też przymrużenie wymagane od małych dzieci 40 lat temu? Prawda to zgodnośc z kontekstem, między innymi oczywiście. A ten kontekst był wtedy inny niż teraz. Zapomnieliśmy już - albo zgoła nie wiedzieliśmy nigdy...Janusz Przymanowski, piewca Jaruzela i stanu wojennego, wieeeeelki pisarz. Albo kapitan Kloss, gwiazda GRU i Informacji Wojskowej. To ma być prawda historyczna? Porównaj ją z "Kanałem", może Ci to pomoże? Przymrużenie oka na najwyższym poziomie to były przygody kaprala Dolasa - ale to już inna liga. Porównaj, przemyśl. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łubudubu Re: Przymrużenie oka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 14:39 masz rację, że nie ma przymrużenia oka, ale na Boga, do obkiwania całegop narodu przez Szarika cwaniaka i spryciarza Cywila - daleka droga. a o to mnię chodzi - nie mój się o mnie, zostaw mą spódnicę mnie, zajmuj się swoją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Przymrużenie oka. IP: *.chelm.mm.pl 27.07.06, 21:26 Helenka 17 ty naprawde chyba masz coś z głową ,tak jak ten cały pseudopatriota bukowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Zacni przedmówcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 06:20 Pani Helenko ! Zakazać wyświetlania filmu "Sami swoi" - tyż. Boc przecież Kargule i Pawlaki wypisywały na scianach " 3 x tak!". opuściły Kresy (krainę miodem, mlekiem, że nie wspomne o krwi, płynącą), popierały władzę ludową, wzięły ziemię po obszarnikach i propagowały picie samogonu, nie wspominając o modlitwie w języku wrogów (niemiecku). Pani Helenko, Mądrze Pani pisze i myśli. Tylko jakos pokracznie. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Dzińdobry. 08.07.06, 11:17 Z faktu, że wielu ludzi uważa tak samo powaznie rzecz biorąc nic nie wynika. No i pomiędzy "Sami Swoi" a Klossem jest przepaść historycznego kłamstwa. Do tego "Stawka" to jednak nie była komedia. A że miliony ją jadły i były szczęśliwe? No cóż... Jakie miliony, taka i strawa. Nie zamierzam żreć tego, co wszyscy tylko z powodu powszechności. To się nazywa (zdaje się) "syndrom Alamo". H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudtrka .dzidybry zwaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 14:36 a nie żryj, co to kogo obchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciocia Klocia Re: Zacni przedmówcy IP: *.ghnet.pl 08.07.06, 09:23 > Ja nie miałam tych kłopotów. Na filmy chodziłam do kina ... a w kinach to wtedy szedł nieustająco pełny przegląd światowej kinematografii;) a wyświetlana przed filmem rodzima Kronika Filmowa wolna była od propagandy PRL:) Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 skądże znowu - Ciociu Klociu 08.07.06, 11:23 Chodziłam tylko na "Krzyżaków" i filmy radzieckie. Na okrągło. A Felliniego kupowałam w Peweksie? Tak? Westerny też. Teraz Ci to pasuje do teorii? Kronika Filmowa jakoś mnie mniej ukształtowała politycznie, była za to - czego nie wiesz - paradą najlepszej polskiej sztuki operatorskiej i montażowej, miała znakomity sygnał (Szpilman!) i najlepszych lektorów. Kawał dobrego warsztatu. Nawet w latach 50-tych, gdy była ciężką tubą stalinizmu. Kwestia analizy. Polecam. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciocia Klocia Re: skądże znowu - Ciociu Klociu IP: *.ghnet.pl 10.07.06, 08:51 Drogie Dziecko! Napiszę tak, bo z wiekiem wszak się dziecinnieje. Serdecznie Ci Dziękuję za polecenie Hańczy czy Łapickiego. BTW: czy uważasz, że np. Jasne Łany z rolą tego ostatniego też nie powinny być emitowane w publicznej tv? Bo tzw. prawdy w tym filmie nie było chyba za grosz. A filmy radzieckie mnie też się b. podobały; Krzyżacy, niestety, już mniej (książka lepsza;); Szkoda tu chyba na powagę się silić, ale spróbuję: J 23 czy szarik są częścią polskiej historii; misją publicznej tv jest m. in. przybliżanie tej historii, a osoby nawołujące do jakichś "zakazów/ograniczeń wyświetlania" są smutnym świadectwem, iż złe czasy w jakimś stopniu, niestety, pozostają w nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptok Re: Zacni przedmówcy IP: *.chello.pl 08.07.06, 10:12 Nie oglądałaś szarika i J-23? Bardzo serdcznie Ci współczuję. Ale to nie moja wina, że miałaś takie smutne dzieciństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzinator Re: Zacni przedmówcy, ciency jak papier 11.07.06, 17:45 tak oto dokonuje sie obrażanie przedmówców(zacnych,dodaje helenka)juz na wstepie juz na dzień dobry(i zamiast dzień dobry)przykład braku kindersztuby niemal klasyczny.To jakby helenka w pigułce, cała jej istota i charakter.Temat o tym co M<aryna ma najlepszego,a tu całe wywody ,cała ideologia i wykłady dla maluczkich nie licząc Kpt.Piotrowskiego.Toż to istny kabaret,szkoda ze tak nie czesto goszczacy na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 06:09 Paranoja ze schizofrenią... Czy w tym kraju tylko nawiedzeni i matołki mogą być cytowani i pokazywani w telewizji ?! Z całą pewnością mniejsze zło czynił Szarik i "jego drużyna" niż filozofowie i ci, którzy obecnie dyktują co ja mam oglądać, słuchać i czytać. Mikulskiego winno się posadzic w pierdlu bo grał gestapowca i oficera informacji wojskowej, Szarikowi uciąć ogon bo szczekał z wyczuwalnym ruskim akcentem, Pola Rakasa z Niemirska winny byc odesłane do agencji towarzyskiej za popełnione grzechy, nie wspomnę o Gajosie i Pieczce. Tylko co zrobić z Bukowskim i jemu podobnymi ?!?! Niech nakręci film o kombatanckiej drodze prezydenta Kaczorowskiego, popijawach "kombatanta" wildsteina lub... swojej walce o wolność i niepodległość. Aktorami, autorami i...widzami serialu winni się zająć: 1. Ziobro - "doberman Prawa" 2. Wassermann - "Mastif Porządku" 3. Bukowski - "La Passionaria Jedynie Słusznej Ideologii" pozdrawiam Klossa i Brunnera (choć, podobno, był świnią) Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Ooo... 08.07.06, 11:26 to gorzej jest, niż myślałam. Mikulski nie grał gestapowca, moja Ty gwiazdo edukacji - ale oficera Abwehry. Taki niuans. Nie każdy to widzi. No to pa. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciocia Klocia Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.ghnet.pl 10.07.06, 08:59 >Szarikowi uciąć ogon bo szczekał z wyczuwalnym ruskim >akcentem Sprawa psa Szarika została pozytywnie załatwiona - od lat stoi wypchany w gablocie w policyjnym ośrodku szkolenia; > Mikulskiego winno się posadzic w pierdlu bo grał gestapowca i oficera > informacji wojskowej ... i popierał WRONĘ; niestety, nie pamiętam już, czy popierał PRONCIE; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.m Re: Jerzy Bukowski: Debil IP: 82.177.97.* 08.07.06, 07:18 Kretyn, debil i psychicznie walnięty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasna masa Re: Jerzy Bukowski: Debil IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 07:27 Jeśli to ten sam Bukowski, który produkuje się prawie w każdym wydaniu "Dziennika Polskiego" w listach do redakcji, to by się zgadzało. Jest człowieczkiem najbardziej pokrzywdzonym przez naturę, a przez to jadowitym, złośliwym i najbardziej durnym mieszkańcem Małopolski. On się mści za to, że w dzieciństwie podczas zabaw podwórkowych grał rolę lufy czołgu Rudy. Na granie Szarika był za brzydki i za głupi.Wybaczcie mu więc,to złe sny z dzieciństwa. A swoją drogą w "Dzienniku P." przydał by się ktoś mądry, który oceniał by listy do redakcji przed drukowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik DP Re: Jerzy Bukowski: Debil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 07:45 niestety to te oraz bywalec korniki karkowskiej - drrramat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Klosa Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.netcontrol.pl 08.07.06, 07:22 ze tak zacytuje prezydenta: "SPIEPRZAJ DZIADU" Ogladalem te filmy od malego i rece precz. Jak Twoi zrobia lepsze "gnioty" niefalszujace i nienaginajace historie to pogadamy. Fan Klosa Kuklinski niezaleznie od pobudek byl zdrajca. Moze szlachetnym Konradem Wallenrodem, ale jednak zdradzil! W przeciwienstwie do Klosa ktory przeniknal w szeregi wroga, taka jest roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Ciekawy pogląd na historię...ciekawy 08.07.06, 11:27 A von Stauffenberg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jared Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: 195.205.24.* 10.07.06, 10:53 Zgadzam się z Tobą! W pełni! Może by tak zaprotestować na ulicy? Teraz tak wszyscy wychodzą i o coś walczą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: 82.160.10.* 08.07.06, 07:38 oszołomy jeżeli przyjmiemy że kilkadziesiąt lat histori to samo zlo oddajcie dyplomy ,świadectwa bo przeciesz idąc takim rozuwaniem legitymujecie się komunistycznymi papierami podajecie wyksztalcenie komunistyczne a jak ktoś z takim wykształceniem może wiedzieć o czym mówi .Przyszlo mi żyć w bardzo pięknym kraju ale opanowanym przez pasożytów i PSEUDO PATRIOTÓW którzy wszystkim się zajmują byle nie tymi którzy tworzą tą społeczność.Ja osobiście w trosce o historie zabral bym wszystkie renty i emerytury bo przeciesz budowaliśmy KOMUNISTYCZNE PAŃSTWO a to trzeba tępić.Czterej Pancerni przeszkadzają a może zweryfikujemy Powstanie Warszawski gdzie pseudo patrioci wyslali wierzących im niewinnych BOHATERÓW na pewną śmierć bo trudno sobie wyobrazić że sowieci wiedząc że powstanie zostalo zainicjowane przez WRGÓW ZSRR będą im pomagali .Prawda jest taka zawdzięczamy wszystko tak zachodowi jak i ZSRR jedni i drudzy patrzyli swich interesów a nie naszych.Teraz jest inna trzecia strona pseudo patriotów oszolomow pasozytów. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Jasieńku 08.07.06, 11:29 Dowodem na to, że edukacja komunistyczna odniosła sukces jest m. in. Twoja ortografia. Pa. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Jasieńku IP: 82.160.10.* 10.07.06, 07:29 Najważniejsze są szczegóły BÓG,HONOR,OJCZYZNA,ORTOGRAFIA i naród znający się na wszstkim,wszystko wiedzący -efekty widać na kazdym kroku a za parę lat wyprowdzi się ludzi na ulice pretekst się znajdzie i winnego się znajdzie oczywiście mam na myśli stan gospodarki i zasobność portfela POLAKÓW Narazie "elity" (dzeci ,wnukowie robotników,chłopów) polityczne wszystkim się zajmują tylko nie społeczeństwem .Co zrobiono dla społeczeństwa przez te 15 lat ? "Zrobiono" bardzo dużo dla POLSKI,dla DUMY narodowej np.kapitalne manifestacje solidarności w Warszawie pod hasłem precz z komuną a kto uczestniczyl w tym byli członkowie pzpr nie jednokrotnie działacze bo pseudo zwycięsce komuny WAŁĘSE nie było stać na punkt w statusie związku NIE PRZYJMUJEMY CZŁONKÓW PZPR i to nie dlatego żeby ich prześladować tylko dla zasady bo komuna to samo zło a my jesteśmy WROGAMI KOMUNY Dowodem następnym jest działacz który dobrowadził do decyzji o zakazie pokazywania filmów w TVP a potem to już tylko lustracja ,służby specjalne którymi kierują ideolodzy i mieszają ludziom w głowach a dla szaraków co - kilkaset albo kilkanaście stówek miesięcznie a jak jesteś chory to umieraj a renta emerytura na opłaty i na chleb itd. Tak więc zajmujcie się dalej ideologią i czekajcie co wasi idole zrobią z Polską i społeczeństwem. pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frustrat Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 08:16 Brawo!!! Koniecznie trzeba nakręcić serial o Kuklińskim oraz o Kuklinowskim. Obaj są postaciami tego samego formatu - zdradzili swój kraj i swoich rodaków. Mam nadzieję, że wkrótce wymrą kombatanci a potem jeszcze szybciej "kombatanci styropianu". Może wreszcie będzie normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwilowy_nick Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.cable.ubr09.croy.blueyonder.co.uk 08.07.06, 08:57 Pan Jerzy Bukowski (to chyba Pan Dr filozofii o ile sie nie myle) dzieki jego postawie wiele osób nie zobaczy filmów z ktorych jeden (4 panc i pies) tak po czesci jest o wojnie, bardziej o przyjazni, milosci (Marusia Aganiok) ogladalem ten film wiele razy i nigdy nie kojarzylem tego z historia, ze film ten ma uczyc historii. Moze niedlugo trzeba bedzie zniszczyc serial Reksio bo w ktoryms odcinku niewiadomo czy nie goni jakiegos kaczora, a przeciez to komunistyczny pies. Ciekawe co zawinila "stawka..", Polak agent rosyjskiego wywiadu działający tu i tam bardziej w sumie dla Polski niz ZSRR,jakie zakłamanie historii? A moze lepiej nakrecic o wyczynach Narodowych Sił Zbrojnych, albo od razu wesołe wspomnienia z Berezy Kartuskiej , jak komuś odbije to sa tego przykłady, jako ze właścicielem praw do tych serialów jest TVP to pewnie nie udostepni ich konkurencji. A szkoda bo wtedy wildstein widziałby od razu spadek wpływów z reklamy, no ale jest abonament, ciekawe jak to sie ma odnosnie tej sprawy ze ludzie placa abonament a grupka oszołomów nie życzy sobie żeby reszta oglądała seriale na których wychowały się pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewy kibic Z pewnością Cywil był mądrzejszy od Bukowskiego IP: *.citynet.pl 08.07.06, 09:18 Wypowiedzi Bukowskiego mnie i śmieszą i żenują. Prawdopodobnie ten zakompleksiony facet za komuny był cenzorem. Ciekawi mnie, jakie to organizacje za nim stoją. Ile kanap? Gazeta - o ile chce być w marę wiarygodna - powinna się od niego trzymać z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: Z pewnością Cywil był mądrzejszy od Bukowskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 10:06 Panie Lewy Kibicu ! Jakiekolwiek porównanie Cywila do doktora Bukowskiego jest obrazą dla...CYWILA. Panem Bukowskim - tylko z tego powodu - powinno się zająć Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami. Pies typu CYWIL jest nieporównywalny z tym doktorem. A Pan Doktor ?! No, cóż kombatant. Tylko jakich walk i z kim ?! Po prostu, zbowidowiec nowych czasów. Łapska precz od Cywila i Szarika !!! Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Panie kapitanie Piotrowski 08.07.06, 11:30 niech Pan nie zapomina, że warunkowe zwolnienie może się nagle skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mister Q Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 14:07 fakt, obaj panowie są debeściaki na literkę q i to mają wspolne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wścięknięta Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 09:24 tak, jestem dzieckiem PRL, od tego nigdy nie ucieknę, gdy w zgrzebnych latach 60. w srode rano puszczano film, fajny film - nigdy nie wpdałam na to, by się uczyć na nim histroii, no napewno. Ale - to ja będę włacząc mój telewizor i wyłaczać, kiedy chcę. Pan B. nie bedzie o tym decydował, co ja bede lub nie będe oglądać. 4P sa nakręceni wg schematu powiesci płasczyka i szpady - jest typowy schemat powieści łotrzykowskiej, walterskotowskiej i dumasowsakiej wraz z mieszaniną wątków - pt. zabili go i uciekł, gdzie pies własnymi łapami wygrywa wojnę z głupim szkopem. Science historical fiction poraziła p. Bukowskiego, czy przekonanie, że widz tak głupi, że wiedzy nie ma, jaka prawda była i kiedy powstał ten film w okresie zimnje wojny... - a odpindol się B. - odpindol, bo ci się polasowało we łbie od upału. PS. Prosze mi zaraz "Krzyżaków" Forda zamknąć na półkę, bo tam też jest tendencja zimnowojenna, ewidentna, jak tak mozna było w latach 60 uprawiac tania politkę. a przy okazji, ja proszę w łeb Sienkiewiczowi, który pisał prezede wszytskim o współczesności, czyli XIX wieku, pisząc o średniowieczu - ja proszę zamnknąć mi "Krzyżaków" na index librorum porhibitiorum, gdyż Maćko to pospolity łobuz, chuligan i zbój, panie Ziobro - międzynarodowy nakaz za Maćkiem z Bogadca, to przeciez była.... mafia... dawać mi tu tez tego ochlaptusa Zagłobę... - a wtrylogii zniekształcenie historii sie panu B. podoba, czy nie, bo jest straszliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
adam-1949 Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila 08.07.06, 09:39 pan Kuklinski to zdrajca!!!!! tak uczę moich 3 wnuków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapalniczka Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: 81.219.149.* 08.07.06, 10:43 Tak, zdrajcą i zadziwiające jest, że tacy szubrawcy są teraz wzorcami moralnymi i stawiani jako przykład patriotyzmu. Świadczy to wyrażnie, że jego zwolennicy i propagatorzy takich działań z ch...i się na łby pozamieniali. Konieczna im jest szybka pomoc w z-dach psychiatrycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Będą mogli o tym opowiadać kolegom 08.07.06, 11:32 w Irlandii. Ucz ich, ucz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vidi Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: 62.29.138.* 08.07.06, 10:38 Zamiast Pancernych Klosa i Cywila TV będzie nas na okrągło karmić "O dwóch takich co ukradli księżyc" czy okradli ..... nie pamiętam dokładnie tytułu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 10:51 Pełny tytuł tego filmu: "O dwóch takich co ukradli księżyc". Teraz będzie kręcony remake tego filmu ale pod nowym tytułem: PIS ( Podp....lą i słońce). Oczywiście z Kaczorami w rolach głównych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.elisa-laajakaista.fi 08.07.06, 10:43 No tak "Czterej pancerni i pies ", "Cywil" itp. to demoralizacja. No to jestem zdemroalizowana bo na tych filmach się wychowałam. I chętnie je oglądam. A na złość Wildsteinowi i kombatantom kupię te filmy na DVD i będę pokazywać mojemu dziecku i jego kolegom - cudoziemcom - b takich głónie ma. Jszcze im przetłumaczę!!!! Niedługo zakazany będzie Janosik - bo demoralizacja - napadał i zabijał (ale to pół biedy) a Maryna długo żyła z Janosikiem bez ślubu (co najbardziej demoralizujące). Kariery Nikodema Dyzmy też nie wyświetlą - bo jak pokazać film który negatywnie pokazuje Polskę Pisudskiego? Za to będziemy oglądać filmy o zdrajcach (ale donoszących "właściwej" stronie) czy przestępcach (bo jak nazwać kogoś kto organizuje przerwoty i nie dopuszcza do reform???) i mnóstwo jedynie właściwego amerykańskiego chłamu - oczywiście nie demoralizującego i pokazującego świętą prawdę, co do joty. Ci kombatanci powinni się leczyć z nietolerancji i głupoty , śmiem twierdzić, a Wildsteina też należy pod leczenie poddać bo jak można takim chorym ideom ulegać???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.elisa-laajakaista.fi 08.07.06, 10:46 no tak sobie jeszcze pomyślałam, że jedyna nadzieja w prywatnych mediach. Może oni od czasu-do czasu się zlitują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 11:07 Powinno się także zakazać projekcji filmu "O dwóch takich co ukradli księżyc". Powód: 1. wyprodukowano go za reżimowe pieniądze przez reżimowych twórców i artystów 2. propaguje ten film wartości złodziejskie 3. tych złodziejaszków z filmu (aż strach wymienić z nazwisk) winienj Ziobro (Doberman Prawa) i Wassermann (Mastif Porządku) powinno sie postawic przed kolejna komisją śledczą 4. scenariusz filmu oparty był na dziele autora mającego skłonności masońsko- ateistyczne 5. fabuła filmu jest tak zawiła, że nawet DOKTOR FILOZOFII BUKOWSKI jej nie zrozumiał Doktorze! Prosimy o częstsze wystąpienia, z których płynie jeno mądrość i wielkośc autora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 11:25 Bukowski -kolejny psychopata /poza tym napewno mu czegoś tam brakuje / z Krakowa ,uniżono współpracujacy z pisdzielcami. Że też tutaj zawsze znajdzie się jakiś nowy osioł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidon Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 11:28 No dalej, tfurcy, do dzieła, kręcić "Czterech ministrantów i psa Pikusia", "Przygody płk Kuklińskiego", "Życie i dzieło arcybiskupa Paetza" itp., itd. tematów i bochateruf nie zabraknie Odpowiedz Link Zgłoś
mika9930 Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila 08.07.06, 11:37 "pon bukowski"to taki dzałacz jak z koziej d... trąba.Potrafi się tylko sądzic ze staruszkami o starą szablę znalezioną na śmietniku,twierdząc,że tylko on jest" prawdziwym polakiem"."Wykształcony"za nasze pieniądze,mądry ,że nawet do PZPR go nie przyjeli.bukowski ŁAPY PRECZ OD SZARIKA I KLOSA. Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Ale ładnie się pieklicie dzieciątka PRL-u. 08.07.06, 11:36 Pianka Wam kapie z pyszczków...to znak, że kopniak był celny. Brawo Bukowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parysek Helcia, dziepo... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 12:47 tac w ryjka cie nie trafił kobniaczkiem, a winien, juści, winien 0 poprawi ci, poprawi, gdy zakaze grac Bronkie, z daleko łot szosyy, tudzies Jaguś Janktokwo borynowo.. Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kynolog cholera, może trzeba gosciowi kynologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 12:49 p. sędzio, Osuch - robota dla Pani, pscy nam wywalają z TV, do czegóz to doszło, nawet psy musza teraz miec teczki TW w porządku... i komu to przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Ale ładnie się pieklicie dzieciątka PRL-u. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 15:51 Helenka, masz niestety 100 procent racji. Niestety widać jakie uszkodzenia psychiczne spowodowały wyżej wymienione filmy u Twoich interlokutorów. Pełna indoktrynacja, kupili to. PRL może to przypisywać sobie jako sukces. A ludzie maluczcy. Ale trzymaj się! Tylko mało nas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vatermannshoevarek Re: Ale ładnie się pieklicie dzieciątka PRL-u. IP: 170.148.92.* 10.07.06, 22:11 Helenko, zajmij sie czyms pozytecznym zamiast siedziec przed monitorem doznajac orgazmu z powodu rozpetanej przez siebie klotni. To zajecie jak tez twoja powyzsza wypowiedz uwlaczaja twojemu intelektowi. Naprawde. Over and out. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loktir Helcia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 15:59 1. Za miotłe i do sprzatania 2. jako urzędniczka okradasz urząd, w którym pracujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 A to kolezka z LPR-u 11.07.06, 16:37 sądząc po poglądach. Świetlana przyszłość przed waszmością. Ale mamy też pewien kłopot - nie pracuję w urzędzie... trzeba się dokształcić ociupinkę. H. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no co ty? Re: A to kolezka z LPR-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:52 na tobie robić maturę, a fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
jazzinator Re: Ale ładnie się pieklicie dzieciątka PRL-u. 11.07.06, 17:31 Hey tatusiowy szarawarek o jakim ty intelekcie ?\ jesli mozna spytac \ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 103 czy ten gość nie wykłada na AE? IP: *.wh22.tu-dresden.de 08.07.06, 12:18 czy to jest ten bukowski z AE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Re: czy ten gość nie wykłada na AE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 12:30 Ten sam. Pamiętam go, bo był dziwny. Tak jakby miał jakieś problemy ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle Film "4 pancerni" miał duże walory wychowawcze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 12:48 Zwłaszcza dla dzieci. Pamiętam, że w dzieciństwie ani dla mnie, ani dla moich kolegów nie miało żadnego znaczenia, jaką armię reprezentują pancerni. Nie zastanawiało nas również, dlaczego bohaterowie są zawsze zdrowi, wypoczęci i uśmiechnięci, bo przecież na wojnie jest zupełnie inaczej. Takie rzeczy po prostu do dzieci nie docierają. Zaczyna się je rozumieć dużo później. Pamiętam tylko, że film promował przyjaźń, lojalność i poszanowanie drugiego człowieka nawet w tak trudnym czasie, jak wojna. Przykładowo, odcinek o zagubionym niemieckim chłopcu miał bardzo mądre przesłanie - nie wolno winić dziecka za to, co robią jego dorośli rodacy. Pamiętam też, ze studiów na AE, że panu Bukowskiemu mocno przeszkadzali wszyscy, którzy myśleli inaczej niż on. A nawet tacy, którzy w ogóle myśleli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Telewidz Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.chello.pl 08.07.06, 13:01 > Koniecznie trzeba zrobić piękne filmy fabularne z historią w tle: > rok 1920, serial o pułkowniku Ryszardzie Kuklińskim > (jestem pewien, że młodzież oglądałaby to z wypiekami na twarzy i byłoby > lepsze niż niejeden "Bond") Maj nejm is Kukliński, Dżejms Kukliński... Wstrząchnięty, nie mieszany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elle A jeżeli chodzi o Klossa... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 13:02 ... to tutaj naprawdę trzeba mieć obsesję, żeby dopatrywać się propagandy komunistycznej. Dopiero niedawno, gdy przypadkiem obejrzałam pierwszy odcinek, dowiedziałam się, dla kogo Kloss pracował. W pozostałych odcinkach nie ma o tym ani słowa. Można odnieść wrażenie, że Kloss jest agentem bliżej nieokreślonych sił antyhitlerowskich, prawdopodobnie polskich. Na pewno jest to jednak świetnie zrobiony serial sensacyjny. O Kuklińskim nikt takiego dobrego serialu panu Bukowskiemu nie nakręci. Jakoś tak się składa, nie wiem czemu, że ludzie reprezentujący "jedynie słuszne poglądy" są lekko ociężali intelektualnie. Zupełnie brakuje im polotu. Czyżby to było genetyczne obciążenie związane z genetycznym patriotyzmem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ae Re: Jerzy Bukowski: Ani do Szarika, ani do Cywila IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.06, 21:06 Bukowski to najwiekszy debil na Akademii Ekonomicznej , no moze jeszcze rektor Borowiecki mu dorównuje Odpowiedz Link Zgłoś