crazy_horse 05.02.03, 06:15 postujcie rekordy predkosci na krakowskich ulicach (z czystej ciekowosci) p.s podajcie najlepiej jakim autem i na jakiej ulicy :O) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaholec Re: predkosc w krakowie :) 05.02.03, 07:11 Mój rekord głupoty (mądry teraz...) to 165km/h - aleje Trzech około 21,00 oraz ok.180 Opolska w godzinach okołopołudniowych. Nigdy więcej !!!! Obiecuję, przypadki były ekstremalnie ważne ale,przyznaję niestety, tylko dla mnie..... (Ford Focus, 1.8Turbodiesel) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys01 Re: predkosc w krakowie :) 05.02.03, 10:35 zaholec napisał: > Mój rekord głupoty (mądry teraz...) to 165km/h - aleje Trzech około 21,00 oraz > ok.180 Opolska w godzinach okołopołudniowych. Nigdy więcej !!!! Obiecuję, > przypadki były ekstremalnie ważne ale,przyznaję niestety, tylko dla mnie..... > (Ford Focus, 1.8Turbodiesel) ===================================== Należy wyrazić zadowolenuie, ze to zrozumiałeś. ======== 29 października 2001 o godz 18:00 pirat drogowy Władysław Dz., jadąc z nadmierną prędkością, boczną ulicą Nowej Huty (dop. predkość 40/h) zabił moją 24 letnią corkę i jej 18 letniego kolegę. Na wszystko na co się zdobył to tylko to, ze oznajmił przed sądem, zę jest mu przykro, że zgięło dwoje mlodych ludzi. Po za tym, ten .... milczy przed sądem jak głuchoniemy czym przyczynia się do odświeżania bolesnych wydarzeń w sprawie już ponad rok, zamiast przyznać się do bezsprzecznie popełnionego czynu i opwiedzieć bez żmudnego dowodzenia przed sądem wszystkich okoliczności sprawy. Kuriozalnym jest, że prokurator M.Kupczak, z Nowej Huty nie chciał przesłuchać świadkowe w sprawie i nie umożliwił rodzicom ofiar na złożenie jakichkolwiek wniosków dowodowych. Praktycznie biorą,c całe śledztwo toczy się przed Sądem. Prokurator , który był na miejscu wypadku nawet nie przypilnowal gdzie leżały ofiary wypadku, a byłu rozwłóczone na odległość ponad 60m. Przestępca jest przestępcą i ma prawo do każdej drogi obrony ale jak oceniać funkcjonariuszy państwowych dopuszczających się świadomie takich zaniedbąń przy aprobacie swich szefów, w tym przypadku szefa Prokuraturyn Powiatowej w Nowej Hucie. Za co biorą wynagrodzenie i dlaczego zajmują miejsce na państwowych posadach za nasze podatki, zamiast dopuścić do pracy uczciwych prawnikow. Przepraszam za osobisty post, ale sprawa ma związek z przekraczaniem prędkości na krakowskich ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj24 Re: predkosc w krakowie :) 05.02.03, 10:47 tygrys01 napisał: > zaholec napisał: > > > Mój rekord głupoty (mądry teraz...) to 165km/h - aleje > Trzech około 21,00 oraz > > ok.180 Opolska w godzinach okołopołudniowych. Nigdy > więcej !!!! Obiecuję, > > przypadki były ekstremalnie ważne ale,przyznaję > niestety, tylko dla mnie..... > > (Ford Focus, 1.8Turbodiesel) > ===================================== > Należy wyrazić zadowolenuie, ze to zrozumiałeś. ======== > 29 października 2001 o godz 18:00 pirat drogowy Władysław > Dz., jadąc z nadmierną prędkością, boczną ulicą Nowej > Huty (dop. predkość 40/h) zabił moją 24 letnią corkę i > jej 18 letniego kolegę. Na wszystko na co się zdobył to > tylko to, ze oznajmił przed sądem, zę jest mu przykro, że > zgięło dwoje mlodych ludzi. Po za tym, ten .... milczy > przed sądem jak głuchoniemy czym przyczynia się do > odświeżania bolesnych wydarzeń w sprawie już ponad rok, > zamiast przyznać się do bezsprzecznie popełnionego czynu > i opwiedzieć bez żmudnego dowodzenia przed sądem > wszystkich okoliczności sprawy. Kuriozalnym jest, że > prokurator M.Kupczak, z Nowej Huty nie chciał przesłuchać > świadkowe w sprawie i nie umożliwił rodzicom ofiar na > złożenie jakichkolwiek wniosków dowodowych. Praktycznie > biorą,c całe śledztwo toczy się przed Sądem. Prokurator > , który był na miejscu wypadku nawet nie przypilnowal > gdzie leżały ofiary wypadku, a byłu rozwłóczone na > odległość ponad 60m. Przestępca jest przestępcą i ma > prawo do każdej drogi obrony ale jak oceniać > funkcjonariuszy państwowych dopuszczających się świadomie > takich zaniedbąń przy aprobacie swich szefów, w tym > przypadku szefa Prokuraturyn Powiatowej w Nowej Hucie. > Za co biorą wynagrodzenie i dlaczego zajmują miejsce na > państwowych posadach za nasze podatki, zamiast dopuścić > do pracy uczciwych prawnikow. Przepraszam za osobisty > post, ale sprawa ma związek z przekraczaniem prędkości na > krakowskich ulicach. przykre i dziwne , ze tacy debile mają prawo jazdy współczuje Ci z całego serca. Odpowiedz Link Zgłoś
zaholec Re: predkosc w krakowie :) 05.02.03, 16:48 mikolaj24 napisał: > przykre i dziwne , ze tacy debile mają prawo jazdy > współczuje Ci z całego serca. > Z czystej ciekawości zapytam. Ten "debil" to o mnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trudny Że się wtrące... IP: *.localdomain / 192.168.5.* 05.02.03, 16:52 Jak nie palę to nie, ale jak palę to tak spoko "dwa machy"... Szybko nie? I ja myślę. trudny A myslenie zawsze warto zalecić. No chyba że komuś nudno i juz nas zegna. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj24 Re: predkosc w krakowie :) 05.02.03, 17:29 zaholec napisał: > mikolaj24 napisał: > > > przykre i dziwne , ze tacy debile mają prawo jazdy > > współczuje Ci z całego serca. > > > > Z czystej ciekawości zapytam. Ten "debil" to o mnie? Nie dokonca.Ale debile to tacy , ktorzy nie umieja zapanowac nad samochodem , a jada z predkoscia nawet o 30-50 i wyzej km/h szybszą niz mozna w danym miejscu , a co najgorsze powoduja wypadek ps.A jakie to byly powody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tygrys01 Re: predkosc w krakowie :) IP: *.chello.pl 05.02.03, 18:18 Debil to ten który popełnia błąd i nie wyciąga z tego żadnych wnioskow na przyszłość. Człowiekowi nawet popełnione błedy mogą wyjść na dobre o ile wyciągnie z nich konstruktywne wnioski i będzie się starał bład naprawić lub co najmniej unikać powtarzania. Oczywiście bezmyślność i hojracka brawura są przyczynami wielu nieodwracalnych tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
zaholec Re: predkosc w krakowie :) 06.02.03, 07:30 mikolaj24 napisał: > ps.A jakie to byly powody? Opolska - tęsknota do żony, domku... Aleje - przyjaciel prosił o pomoc... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: predkosc w krakowie :) 05.02.03, 18:24 crazy_horse napisał: > postujcie rekordy predkosci na krakowskich ulicach (z czystej ciekowosci) > p.s podajcie najlepiej jakim autem i na jakiej ulicy :O) 58 km/h rowerem na ul. Żelazowskiego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
skks Re: predkosc w krakowie :) 05.02.03, 18:26 Cała Stojałowskiego - z prędkością światła, jamnikiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś