Dodaj do ulubionych

Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie

03.08.06, 10:59
Witamy w Royston Vasey. You'll never leave! :]]
Obserwuj wątek
    • Gość: Maniek Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: *.elpos.net 03.08.06, 11:14
      Ale ma wize hiszpańską
      • geralt9 Terminal - Hanks 03.08.06, 12:09
        To pewnie spotka Toma Hanksa. On juz tam dlugo mieszka...
        • Gość: bla Re: Terminal - Hanks IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 03.08.06, 14:55
          Tom Hanks mieszkal w Nowym Jorku ;)

To jednak kawalek od Krakowa ;)
    • Gość: krakowianka Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: 213.17.159.* 03.08.06, 11:17
      cos sie nie zgadza: jezeli dowiedziala sie od straznikow, ze jest w Krakowie a
      nie w Madrycie, to jak mogla nie chciec wyjsc z samolotu, GDZIE NIE MA
      STRAZNIKOW???? gdzie logika???? a co ma rzecznik Karpackiego Oddzialu Strazy
      Granicznej w NOWYM SACZU do Balic???? jak jej zapewniono tylko mieszkanie i
      wyzywienie, to czego mozna sie w takiej sytuacji spodziewac wiecej... tancerek?
      kina?
      • Gość: dorota751 a jak weszła na pokaład samolotu? IP: *.pekao.com.pl 03.08.06, 11:21
        Jeśli miała bilet do Madrytu to jakim cudem znalazła się na pokładzie samolotu
        lecącego do Krakowa? Czy ja też mogę kupić bilet do Berlina a wsiąść do
        samolotu lecącego np. do Tokio?
        dr
        • Gość: flug Re: a jak weszła na pokaład samolotu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.06, 11:41
          Zetknęłaś się kiedyś ze zjawiskiem znanym jako "pomyłka"?
        • Gość: maciek Re: a jak weszła na pokaład samolotu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:38
          Normalnie - leciałem w lutym z Majorki do Madrytu. Na lotnisku, senna pani z
          obsługi otwarła bramkę i poszła drzemać na zaplecze dalej. Obok podobna odprawa
          odbywała się do jakiegoś innego hiszpańskiego miasta. Mogłem sobie polecieć
          gdziekolwiek. Nikt nie sprawdzał kart pokładowych.

• mut Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 14:26
        > cos sie nie zgadza:

wszystko się zgadza ;)))

> jezeli dowiedziala sie od straznikow, ze jest w Krakowie a
        > nie w Madrycie, to jak mogla nie chciec wyjsc z samolotu, GDZIE NIE MA
        > STRAZNIKOW????

bo jak nie chciała wyjść to poszli tam strażnicy

>gdzie logika????

tutaj ;)

> a co ma rzecznik Karpackiego Oddzialu Strazy
        > Granicznej w NOWYM SACZU do Balic????

Straż Graniczna w Balicach jest posterunkiem oddziału straży z Nowego Sącza
        Przecież nie będą tworzyli oddziału straży dla jednego lotniska.

> jak jej zapewniono tylko mieszkanie i
        > wyzywienie, to czego mozna sie w takiej sytuacji spodziewac wiecej...
        > tancerek? kina?

a czy ktoś mówi że należy się spodziewac czegoś innego ??
        ot po prostu historyjka jakich wiele w sezonie ogórkowym kiedy nie ma o czym
        pisać ;)
      • Gość: efez Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: *.autocom.pl 03.08.06, 15:32
        rzecznik Karpackiego Oddziału Straży Granicznej ma dużo do Balic, ponieważ
        Balice jako lotnisko międzynarodowe jest naszą granicą, a granię na południu
        Polski droga krakowianko ochrania Karpacki Oddzial Straży Granicznej.
    • Gość: mozna_tu_bez_nicka Manipulacja IP: *.spokonet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 11:20
      Jeszcze minute temu artykuł nosił tytuł: Barcelona-Kraków-Madryt.
      Olałem.
      Teraz tytuł jest bardziej społeczno - wyciskający łzy i musiałem sprawdzić(sic!).
    • Gość: Tomek Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 11:23
      To fajnie działa odprawa w Barcelonie i tamtejsza straż graniczna. Przecię ktoś
      ją musiał - jako osobę lecącą do Polski - odprawiać na granicy, bo jeszcze nie
      jesteśmy w Schoengen. Więc jak to możliwe? Coś mi tu nie gra...
      • blue911 Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 14:05
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

> To fajnie działa odprawa w Barcelonie i tamtejsza straż graniczna. Przecię
        ktoś
        > ją musiał - jako osobę lecącą do Polski - odprawiać na granicy, bo jeszcze nie
        > jesteśmy w Schoengen. Więc jak to możliwe? Coś mi tu nie gra...
        Pewnie ja Al-Kaida wyslala na probe ? heheh - sprawdzic szczelnosc granic? LOL
      • blue911 Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 14:06
        O,k....a! Moja dziewczyna sie odnalazla!!!Troche glupiutka byla,ale jaka
        ladnaaaa....
    • faqu Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 11:23
      Welocome to the Kaczoland.
      A czy tak trudno do kufy nedzy dac jej landing vise?
      • ppo A za upały też kaczory obwiniasz? 03.08.06, 11:56
        Wyluzuj się! Pomyłka nastąpiła w Hiszpanii i kaczory nie mają z tym nic
        wspólnego. Też ich nie lubie, ale obwiniam o konkretne sprawy, a nie o
        wszystko. Obowiam się jednak, że kaczki będa rządzić wiecznie, jeśli mają taką
        durnowatą "opozycję", jak ty i tobie podobni.
        • faqu Re: A za upały też kaczory obwiniasz? 03.08.06, 12:06
          Niuniek.. naucz sie czytac i nie obrazaj.
          W moim poscie nie sugeruje, ze to kaczorow wina.

fyi God = DJ
    • mlody-inwestor Wszystko jasne 03.08.06, 11:24
      Po prostu spoznila sie zapewne na samolot i obsluga wpuscila ja na poklad bez dokladnego sprawdzania Biletu.
    • irini Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 11:26
      1. I nikt jej nie sprawdził biletu? Hłe hłe.
      2. A co na to służby antyterrorystyczne?
      3. Skoro już jest w Krakowie, to moglibyśmy jej chociaż Rynek pokazać
      4. Ja też muszę tak spróbować, tylko wybrałabym sobie inny kierunek, ponieważ w
      Polsce to ja mieszkam !!!
    • wrojoz Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 11:34
      To PiS tak rządzi.
      • Gość: szeforezada Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 11:43
        nie dziwi nic ...
        ona do Madrytu ląduje w Krakowie
        Ja głosowałem na Po a rządzi Pis ....
        czy nie widzicie logiki :-)
    • Gość: ja Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: *.warszawa.pp / *.poczta-polska.pl 03.08.06, 11:41
      ale jazda... jak w filmie
    • Gość: FreakyMisfit Kto widział film Terminal? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 03.08.06, 11:54
      Kto widział film Terminal? Widzę, że sytuacja podobna.
      • mikrobyznesmen Re: Kto widział film Terminal? 03.08.06, 12:00
        "Terminal" był chyba oparty na prawdziwej historii, tylko mocno pozmienianej,
        jak to w filmach?
    • mikrobyznesmen Ach te linie lotnicze... 03.08.06, 11:59
      To już wiem, że anegdota o pasażerze na lotnisku to może nie anegdota tylko prawda:

Pasażer: Poproszę jeden bilet na najbliższy samolot do Nowego Jorku, z tym, że
      chcę też wysłać jedną moją walizkę do Dallas a drugą do San Francisco
      Kasjerka: Ależ proszę pana, nie możemy w ten sposób, to niemożliwe!
      Pasażer: Jak to niemożliwe? Poprzednim razem tak właśnie zrobiliście. :)

A w filmie Kieślowskiego ("Biały"?) Zamachowski nadał _się_ w walizce na samolot
      z Paryża do Warszawy. Niestety na Okęciu go ukradli, to znazy walizkę :)
      • Gość: hehe jak w "Misiu::) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:16
        Nie ma Madrytu, jest Kraków! Uprze się chamka i jej daj! :)
        • Gość: hehe Re: jak w "Misiu::) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:22
          A w ogóle to wpuszczać tylko pasażerów w krawacie! Pasażer w krawacie jest mniej
          awanturujący się!
          • Gość: Ochódzki Rysio Re: jak w "Misiu::) IP: *.chello.pl 03.08.06, 12:25
            Madryt, Madryt? Nie ma takiego miasta jak Madryt. Jest Kraków, Kraków Zdrój ...
    • Gość: Jolka Bobek niech ma za Mundial IP: *.chello.pl 03.08.06, 12:23
      Obywatelka Ekwadoru, mówicie? A potrzymać ją na tym terminalu jeszcze ze dwa
      tygodnie, za Mundial. Odechce im się wygrywać z nami jak nasz premierciunio
      drużynę motywował.
    • Gość: Andzka Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: 212.244.51.* 03.08.06, 12:53
      Prawie jak w filmie "terminal"....
    • p-iotr Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 12:54
      Myślę ze błąd nastąpił po przejsciu gate'a - wskazano jej pewnie zły autobus..
      Ale ale... ale czy w samolocie nie powinna sie zgadzac liczba pasazerow z listą
      pokładową? Tu jest chyba prawdziwy "myk"....

pzdr
    • Gość: Wykrywacz_bzdur To są jakieś bzdury z tą wizą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:54
      Z tym brakiem polskiej wizy to jakieś bzdury są. Przecież Polska i Hiszpania są
      w Unii Europejskiej. Jeżeli kobieta wjechała legalnie do Unii to znaczy, że
      miała ważną wizę hiszpańską, a co za tym idzie miała wizę uprawniającą do
      poruszania się po wszystkich krajach Unii.
      • Gość: greg0,75 To są jakieś bzdury z tą wizą - wcale nie IP: *.ceramika.agh.edu.pl 03.08.06, 13:11
        Jej hiszpańska wiza upoważnia ją do poruszania się po strefie Schengen, którego to traktatu Polska póki co nie podpisała.
    • bergman1 szkoda bo smoka nie zobaczy 03.08.06, 13:00
      bidulka.
    • Gość: maria10344 Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: *.jpk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 13:39
      A może stać państwo polskie na zafundowanie tej pani człowieka,który pokaże jej
      Kraków.To byłaby najlepsza reklama Polski,nie trzeba tworzyć specjalnych
      urzędów,tylko trochę ruszyć głową.Sprawa jest chyba do załatwienia Panie
      Prezydencie Kaczyński.
    • sjeg Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 13:45
      "Okazało się, że w Barcelonie wskazano jej ten samolot jako odbywający rejs do
      Madrytu na liniach wewnętrznych Hiszpanii" - samolot to nie autobus i nie
      wsiada sie do tego, ktory ktos wskaze palcem.W artykule brakuje informacji o
      tym jakie to linje lotnicze przywiozly pasazerke do Krakowa bez waznego biletu.
      • maheda Można samemu sprawdzić: 03.08.06, 13:55
        www.lotnisko-balice.pl/przyloty.asp
        ;)
      • Gość: ogrodnik można inaczej, tylko kto zapłaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:14
        no właśnie, co to za przewoźnik, bo jak kilkanaście lat temu Lufthansa zgubiła
        walizkę memu koledze, to czekaliśmy na to, aż ją znajdą w pięciogwiazdkowym
        Sheratonie przy terminalu we Frankfurcie, każdy w oddzielnym pokoju (mimo,że mi
        nic nie zgubili) i dostaliśmy gustowne niezbędniki (w pełni wyposażona
        kosmetyczka, niezbędnik krawiecki, szczotka i pasta do butów,szczotka do
        ubrania, komplet bielizny, skarpety z małym logo Lufthansy, czepek i obuwie pod
        prysznic)- wszysko na koszt przewodnika (oczywiście obiad i śniadanie również)
        i jeszcze 5 razy nas przepraszali!
    • me-e no i wyladowala... 03.08.06, 13:56
      ...do madrytu miejsc nie bylo...a chodzi o to zeby leciec...i wyladowala
    • Gość: Lula Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:11
      Ciekawe, dlaczego wpuścili ją na pokład tego samolotu.... skoro miała bilet do
      Madrytu.... BRAWO strażnicy graniczni!!!!!
      • Gość: lathe Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:26
        Lecialas kiedys samolotem badz bylas na lotnisku ?
      • barcia Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 18:21
        moja siostra leciala z londku zdrój do poznania, a po przejsciu odprawy mogla
        leciec do warszawy i nikt by nic jej nie powiedzial a ona by sie o tym dopiero
        zorientowala w warszawie (jesli by poszla do nieodpowiedniego samolotu), to
        jest mozliwe chyba na kazdym lotnisku. poza bydgoszcza bo tam w ciagu dnia
        odlatuje tylko jeden samolot :)
    • Gość: haman Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: 172.16.2.* 03.08.06, 14:16
      spoty.blox.pl/html
    • Gość: Andriej Angielscy "turyści się nią 'zaopiekują". IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 03.08.06, 14:39
      Angielscy "turysci" się nią "zaopikują" . Taka zagubiona owieczka.
    • michalparadowski Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 14:57
      Czy to były tzw."tanie linie lotnicze"?
      Autor:
      Miłośnik podróży samochodem, a jak przeszkadza woda to statkiem
    • Gość: Z Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: *.k2.pl / *.k2.pl 03.08.06, 15:28
      A nie była zdziwiona, że coś długo leci i leci i nie może dolecieć? Poza tym to
      chyba w samolotach informują gdzie będzie następna stacja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka