kronopio77 03.08.06, 10:59 Witamy w Royston Vasey. You'll never leave! :]] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maniek Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: *.elpos.net 03.08.06, 11:14 Ale ma wize hiszpańską Odpowiedz Link Zgłoś
geralt9 Terminal - Hanks 03.08.06, 12:09 To pewnie spotka Toma Hanksa. On juz tam dlugo mieszka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla Re: Terminal - Hanks IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 03.08.06, 14:55 Tom Hanks mieszkal w Nowym Jorku ;) To jednak kawalek od Krakowa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: 213.17.159.* 03.08.06, 11:17 cos sie nie zgadza: jezeli dowiedziala sie od straznikow, ze jest w Krakowie a nie w Madrycie, to jak mogla nie chciec wyjsc z samolotu, GDZIE NIE MA STRAZNIKOW???? gdzie logika???? a co ma rzecznik Karpackiego Oddzialu Strazy Granicznej w NOWYM SACZU do Balic???? jak jej zapewniono tylko mieszkanie i wyzywienie, to czego mozna sie w takiej sytuacji spodziewac wiecej... tancerek? kina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota751 a jak weszła na pokaład samolotu? IP: *.pekao.com.pl 03.08.06, 11:21 Jeśli miała bilet do Madrytu to jakim cudem znalazła się na pokładzie samolotu lecącego do Krakowa? Czy ja też mogę kupić bilet do Berlina a wsiąść do samolotu lecącego np. do Tokio? dr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flug Re: a jak weszła na pokaład samolotu? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.06, 11:41 Zetknęłaś się kiedyś ze zjawiskiem znanym jako "pomyłka"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: a jak weszła na pokaład samolotu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:38 Normalnie - leciałem w lutym z Majorki do Madrytu. Na lotnisku, senna pani z obsługi otwarła bramkę i poszła drzemać na zaplecze dalej. Obok podobna odprawa odbywała się do jakiegoś innego hiszpańskiego miasta. Mogłem sobie polecieć gdziekolwiek. Nikt nie sprawdzał kart pokładowych. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 14:26 > cos sie nie zgadza: wszystko się zgadza ;))) > jezeli dowiedziala sie od straznikow, ze jest w Krakowie a > nie w Madrycie, to jak mogla nie chciec wyjsc z samolotu, GDZIE NIE MA > STRAZNIKOW???? bo jak nie chciała wyjść to poszli tam strażnicy >gdzie logika???? tutaj ;) > a co ma rzecznik Karpackiego Oddzialu Strazy > Granicznej w NOWYM SACZU do Balic???? Straż Graniczna w Balicach jest posterunkiem oddziału straży z Nowego Sącza Przecież nie będą tworzyli oddziału straży dla jednego lotniska. > jak jej zapewniono tylko mieszkanie i > wyzywienie, to czego mozna sie w takiej sytuacji spodziewac wiecej... > tancerek? kina? a czy ktoś mówi że należy się spodziewac czegoś innego ?? ot po prostu historyjka jakich wiele w sezonie ogórkowym kiedy nie ma o czym pisać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efez Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: *.autocom.pl 03.08.06, 15:32 rzecznik Karpackiego Oddziału Straży Granicznej ma dużo do Balic, ponieważ Balice jako lotnisko międzynarodowe jest naszą granicą, a granię na południu Polski droga krakowianko ochrania Karpacki Oddzial Straży Granicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozna_tu_bez_nicka Manipulacja IP: *.spokonet.com / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 11:20 Jeszcze minute temu artykuł nosił tytuł: Barcelona-Kraków-Madryt. Olałem. Teraz tytuł jest bardziej społeczno - wyciskający łzy i musiałem sprawdzić(sic!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 11:23 To fajnie działa odprawa w Barcelonie i tamtejsza straż graniczna. Przecię ktoś ją musiał - jako osobę lecącą do Polski - odprawiać na granicy, bo jeszcze nie jesteśmy w Schoengen. Więc jak to możliwe? Coś mi tu nie gra... Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 14:05 Gość portalu: Tomek napisał(a): > To fajnie działa odprawa w Barcelonie i tamtejsza straż graniczna. Przecię ktoś > ją musiał - jako osobę lecącą do Polski - odprawiać na granicy, bo jeszcze nie > jesteśmy w Schoengen. Więc jak to możliwe? Coś mi tu nie gra... Pewnie ja Al-Kaida wyslala na probe ? heheh - sprawdzic szczelnosc granic? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 14:06 O,k....a! Moja dziewczyna sie odnalazla!!!Troche glupiutka byla,ale jaka ladnaaaa.... Odpowiedz Link Zgłoś
faqu Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 11:23 Welocome to the Kaczoland. A czy tak trudno do kufy nedzy dac jej landing vise? Odpowiedz Link Zgłoś
ppo A za upały też kaczory obwiniasz? 03.08.06, 11:56 Wyluzuj się! Pomyłka nastąpiła w Hiszpanii i kaczory nie mają z tym nic wspólnego. Też ich nie lubie, ale obwiniam o konkretne sprawy, a nie o wszystko. Obowiam się jednak, że kaczki będa rządzić wiecznie, jeśli mają taką durnowatą "opozycję", jak ty i tobie podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
faqu Re: A za upały też kaczory obwiniasz? 03.08.06, 12:06 Niuniek.. naucz sie czytac i nie obrazaj. W moim poscie nie sugeruje, ze to kaczorow wina. fyi God = DJ Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Wszystko jasne 03.08.06, 11:24 Po prostu spoznila sie zapewne na samolot i obsluga wpuscila ja na poklad bez dokladnego sprawdzania Biletu. Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 11:26 1. I nikt jej nie sprawdził biletu? Hłe hłe. 2. A co na to służby antyterrorystyczne? 3. Skoro już jest w Krakowie, to moglibyśmy jej chociaż Rynek pokazać 4. Ja też muszę tak spróbować, tylko wybrałabym sobie inny kierunek, ponieważ w Polsce to ja mieszkam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 11:34 To PiS tak rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szeforezada Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 11:43 nie dziwi nic ... ona do Madrytu ląduje w Krakowie Ja głosowałem na Po a rządzi Pis .... czy nie widzicie logiki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: *.warszawa.pp / *.poczta-polska.pl 03.08.06, 11:41 ale jazda... jak w filmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Kto widział film Terminal? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 03.08.06, 11:54 Kto widział film Terminal? Widzę, że sytuacja podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Re: Kto widział film Terminal? 03.08.06, 12:00 "Terminal" był chyba oparty na prawdziwej historii, tylko mocno pozmienianej, jak to w filmach? Odpowiedz Link Zgłoś
mikrobyznesmen Ach te linie lotnicze... 03.08.06, 11:59 To już wiem, że anegdota o pasażerze na lotnisku to może nie anegdota tylko prawda: Pasażer: Poproszę jeden bilet na najbliższy samolot do Nowego Jorku, z tym, że chcę też wysłać jedną moją walizkę do Dallas a drugą do San Francisco Kasjerka: Ależ proszę pana, nie możemy w ten sposób, to niemożliwe! Pasażer: Jak to niemożliwe? Poprzednim razem tak właśnie zrobiliście. :) A w filmie Kieślowskiego ("Biały"?) Zamachowski nadał _się_ w walizce na samolot z Paryża do Warszawy. Niestety na Okęciu go ukradli, to znazy walizkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe jak w "Misiu::) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:16 Nie ma Madrytu, jest Kraków! Uprze się chamka i jej daj! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: jak w "Misiu::) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:22 A w ogóle to wpuszczać tylko pasażerów w krawacie! Pasażer w krawacie jest mniej awanturujący się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ochódzki Rysio Re: jak w "Misiu::) IP: *.chello.pl 03.08.06, 12:25 Madryt, Madryt? Nie ma takiego miasta jak Madryt. Jest Kraków, Kraków Zdrój ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Bobek niech ma za Mundial IP: *.chello.pl 03.08.06, 12:23 Obywatelka Ekwadoru, mówicie? A potrzymać ją na tym terminalu jeszcze ze dwa tygodnie, za Mundial. Odechce im się wygrywać z nami jak nasz premierciunio drużynę motywował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzka Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: 212.244.51.* 03.08.06, 12:53 Prawie jak w filmie "terminal".... Odpowiedz Link Zgłoś
p-iotr Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 12:54 Myślę ze błąd nastąpił po przejsciu gate'a - wskazano jej pewnie zły autobus.. Ale ale... ale czy w samolocie nie powinna sie zgadzac liczba pasazerow z listą pokładową? Tu jest chyba prawdziwy "myk".... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wykrywacz_bzdur To są jakieś bzdury z tą wizą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 12:54 Z tym brakiem polskiej wizy to jakieś bzdury są. Przecież Polska i Hiszpania są w Unii Europejskiej. Jeżeli kobieta wjechała legalnie do Unii to znaczy, że miała ważną wizę hiszpańską, a co za tym idzie miała wizę uprawniającą do poruszania się po wszystkich krajach Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg0,75 To są jakieś bzdury z tą wizą - wcale nie IP: *.ceramika.agh.edu.pl 03.08.06, 13:11 Jej hiszpańska wiza upoważnia ją do poruszania się po strefie Schengen, którego to traktatu Polska póki co nie podpisała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria10344 Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: *.jpk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 13:39 A może stać państwo polskie na zafundowanie tej pani człowieka,który pokaże jej Kraków.To byłaby najlepsza reklama Polski,nie trzeba tworzyć specjalnych urzędów,tylko trochę ruszyć głową.Sprawa jest chyba do załatwienia Panie Prezydencie Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
sjeg Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 13:45 "Okazało się, że w Barcelonie wskazano jej ten samolot jako odbywający rejs do Madrytu na liniach wewnętrznych Hiszpanii" - samolot to nie autobus i nie wsiada sie do tego, ktory ktos wskaze palcem.W artykule brakuje informacji o tym jakie to linje lotnicze przywiozly pasazerke do Krakowa bez waznego biletu. Odpowiedz Link Zgłoś
maheda Można samemu sprawdzić: 03.08.06, 13:55 www.lotnisko-balice.pl/przyloty.asp ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodnik można inaczej, tylko kto zapłaci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:14 no właśnie, co to za przewoźnik, bo jak kilkanaście lat temu Lufthansa zgubiła walizkę memu koledze, to czekaliśmy na to, aż ją znajdą w pięciogwiazdkowym Sheratonie przy terminalu we Frankfurcie, każdy w oddzielnym pokoju (mimo,że mi nic nie zgubili) i dostaliśmy gustowne niezbędniki (w pełni wyposażona kosmetyczka, niezbędnik krawiecki, szczotka i pasta do butów,szczotka do ubrania, komplet bielizny, skarpety z małym logo Lufthansy, czepek i obuwie pod prysznic)- wszysko na koszt przewodnika (oczywiście obiad i śniadanie również) i jeszcze 5 razy nas przepraszali! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e no i wyladowala... 03.08.06, 13:56 ...do madrytu miejsc nie bylo...a chodzi o to zeby leciec...i wyladowala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lula Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:11 Ciekawe, dlaczego wpuścili ją na pokład tego samolotu.... skoro miała bilet do Madrytu.... BRAWO strażnicy graniczni!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lathe Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 14:26 Lecialas kiedys samolotem badz bylas na lotnisku ? Odpowiedz Link Zgłoś
barcia Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 18:21 moja siostra leciala z londku zdrój do poznania, a po przejsciu odprawy mogla leciec do warszawy i nikt by nic jej nie powiedzial a ona by sie o tym dopiero zorientowala w warszawie (jesli by poszla do nieodpowiedniego samolotu), to jest mozliwe chyba na kazdym lotnisku. poza bydgoszcza bo tam w ciagu dnia odlatuje tylko jeden samolot :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haman Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: 172.16.2.* 03.08.06, 14:16 spoty.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andriej Angielscy "turyści się nią 'zaopiekują". IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 03.08.06, 14:39 Angielscy "turysci" się nią "zaopikują" . Taka zagubiona owieczka. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie 03.08.06, 14:57 Czy to były tzw."tanie linie lotnicze"? Autor: Miłośnik podróży samochodem, a jak przeszkadza woda to statkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z Re: Leciała do Madrytu, wylądowała w Krakowie IP: *.k2.pl / *.k2.pl 03.08.06, 15:28 A nie była zdziwiona, że coś długo leci i leci i nie może dolecieć? Poza tym to chyba w samolotach informują gdzie będzie następna stacja. Odpowiedz Link Zgłoś