Dodaj do ulubionych

Romanistyka na AP Krakow - cala prawda

IP: 82.139.43.* 06.08.06, 18:49
Tak sie sklada ,ze mam kolezanke na Filol rom na UJ a druga na AP i musze
przyznac ,ze AP ksztalci nowoczesnie i praktycznie zas filologie na UJ to
skansen - nie polecam a wiem co mowie ,bo sama ukonczylam ten kierunek na UWr
i nie wiem skad te opinie o studiach na AP ,gdzie co jak co ale filologie sa
na wysokim poziomie a ich absolwenci z latwoscia odnajduja sie na rynku
pracy .
Obserwuj wątek
    • klymenystra Re: Romanistyka na AP Krakow - cala prawda 06.08.06, 20:10
      popatrz, a ja okolo 100 znajomych na uj i nikt tak nie twierdzi.
      nowoczesnie? moze i tak. ale poziom naukowy tez sie liczy. ile jest rocznie
      publikacji i konferencji, w kotre ap ma swoj wklad ?
      • Gość: Daga Re: Romanistyka na AP Krakow - cala prawda IP: 82.139.43.* 10.08.06, 17:26
        Elu ,popieram Cie w calej rozciaglosci,ucza na AP tego co jest potrzebne na
        rynku pracy ,ludzie potrafia dostosowac sie do potrzeb pracodawcy nawet
        b .wymagajacego natomiast studia na UJ tez maja swoj poziom ,no ale coz -sama
        teoria czlowiek nie zyje , a szczegolowa analiza literacka potrzebna jest
        jedynie naukowcom lub tlumaczom literatury .
        • klymenystra Re: Romanistyka na AP Krakow - cala prawda 11.08.06, 02:30
          hehe, to polecam przyjsc do nas na zajecia z gramatyki praktycznej....
          analiza literacka? w zyciu czegos takiego nie robilam, wyklady byly arcyciekawe,
          na cwiczeniach dyskutowalo sie o ksiazkach i o zyciu, niesamowita sprawa.
    • flamengista co za bzdury... 11.08.06, 08:03
      Jedyne sensowne zdanie w poście to to, że AP kształci nowocześnie. Faktycznie,
      romanistyka na AP nie jest zła i tylko trochę ustępuje UJ (co i tak jest niezłym
      wynikiem).

Co do absolwentów filologii odnajdujących się na rynku pracy to bym polemizował...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka