Dodaj do ulubionych

Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Hucie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 19:42
Operetki ekologicznej akt 100030302020203 trwa. Na scenie pojawia się
błotniak stawowy i wygłasza decydującą kwestię: "Protestuję"! Chór glisd
ziemnych śpiewa unisono: "Wara od naszego błota, na kolejkę przejdzie wam
ochota". Na proscenium wniesiona zostaje kukła architekta Obtułowicza.
Rozpoczyna sią sąd, któremu przewodniczy czterech ekologów o zielonym kolorze
skóry. Ława przysięgłych złożona z rzadkich okazów pcipuszek-podfruwajek
łąkowych (gatunek zagrożony) wydaje wyrok. Kukła płonie. Kurtyna (też
płonie). Widownia (w płomieniach) oszalała z radości, burzy teatr a następnie
całą Nową Hutę (nareszcie). Epilog: Wszędzie błota, po których krąży duch
Obtułowicza w objęciach Majchrowskiego i błotniaka stawowego. Ekolodzy
świętują zwycięstwo. W błocie walają się puste flaszki po tanich jabolach.
Amen.
Obserwuj wątek
    • Gość: marcin Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci IP: 217.153.131.* 07.08.06, 20:07
      z ta wizja to imho przesadziles.
      ekolodzy czesto musza przesadzac/przerysowywac problemy czy tez zagrozenia, aby
      "zwykli" obywateli dostrzegli, ze czlowiek nie jest jedynym mieszkancem ziemi,
      miast rowniez.
      krakoff.info
      • Gość: krakauer Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 20:56
        krakofilu widocznie ekolodzy potrzebują przesady by zrozumieć sens słów ale to
        bardzo niedobre to trzeba leczyć lub całkowicie bagatelizować lecz niestety
        chodzi o pieniądze wyłudzanie należy karać
      • Gość: HN a zielonym i tak zależy tylko na zielonych... IP: *.um.krakow.pl 10.08.06, 08:55
        banknotach....
    • Gość: Pikpok Budowa tam kolejki to jakis absurd - kto nią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 20:48
      bedzie jezdzil? Turysci? Dresiarze?

Ale jeszcze bardziej interesuje mnie jak to jest ze wszystkie projekty
      Majchrowskiego wygrywa firma Obtułowicza? sitwa.... a moze to zadanie dla CBA?

juz cie Majcgrowski kiedys rozlicza (za Tajstera rowniez)
      wszyscyscie siebie warci komuchy jedne
    • Gość: krakauer Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 20:50
      mam dosyć takiej demokracji to jest ciemnogród do czego to doszło ?
      • martvica Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci 07.08.06, 21:08
        Nie jestem z Nowej Huty, ale ten projekt - mówię o całości, nie tylko o kolejce
        - uważam za totalnie chory. Zwłaszcza ten gaj oliwny, w naszych warunkach
        klimatycznych, przeczytałam 2 razy to zdanie, żeby się upewnić czy dobrze
        zrozumiałam, a następnie dostałam ataku śmiechu.
        Co do przyrody - należy ją chronić, ale po wczorajszej/dzisiejszej wypowiedzi
        miłościwie nam panującego Pana Premiera czaaarno to widzę :/
      • Gość: kii Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci IP: *.76.classcom.pl 08.08.06, 08:28
        kto nie szanuje przyrody nie uszanuje też innych ludzi ( bliźnich)
        • Gość: nuevahuta Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 09:50
          ja mieszkam w nh i ciągle słyszę, że prezydent to planuje, tamto planuje to niby
          zrobione, a jakoś tego nie wudać, ciągal huta postrzegana jest jako siedlisko
          przestępczości. teraz jeszcze najidiotyczniejszych pomysłó, gaj oliwny, no nie,
          po prostu boki zrywać, wieża widokowa,hmmm.. w sumie to tu większość mieszkańców
          ma widok jak z wieży, np. z 10 piętra swojego mieszkania. fajnie, że są pomysły,
          intencje zrobienia czegoś, co ożywi tę dzielnicę, ale nie takimi kosmicznymi
          projektami!!
    • Gość: nowa huta Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 22:36
      budować nie pytać ścierwa ekologów , do roboty ich zagonić niech kopią rowy
      brudasy w sweterkach !!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: aqwa Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci IP: *.N4U.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 07.08.06, 23:32
      Najlepiej niech ci ekolodzy od siedmiu boleści protestujący przeciw wszystkiemu "a priori" wejdą sobie na drzewo i obgryzą korę. Może im przejdzie...
    • Gość: eeeee Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci IP: *.wolfson.cam.ac.uk 08.08.06, 03:52
      krotkie pytanie:
      Centrum krakowskiej Nowej Huty zostało wpisane do rejestru zabytków kultury.
      Jak to wiec mozliwe, ze planuje sie przemiane zabytku w gaj oliwny?
    • Gość: mdkozuch Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 09:38
      Ekologów czas skończyć !!! Dla nich zawsze ważniejsze były żaby niż ludzie. To
      jest humanitaryzm made in green !
    • Gość: msnbetterthan Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 10:40
      magiczne miasto...
      _____
      Apartmentsale Krakow
      Cheap accommodationKrakow
      • Gość: marcin Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci IP: 217.153.131.* 08.08.06, 11:37
        wieszacie psy na ekologach, ale jesli uda im sie zablokowac ten chory, jak sie
        wyrazacie pomysl z gajem oliwnym i kolejka linowa, co to go majchrowski z
        obtulowiczem wymyslili, to kto im podziekuje.
        krakoff.info
    • Gość: xyz Panie Janie. Świetnie Pan to ujął IP: *.centertel.pl 08.08.06, 19:15
    • Gość: m Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 02:21
      a nie sensowniej byłoby wybudować wyciąg krzesełkowy do Tyńca n.p.? Przy takiej
      ilości turystów jaka teraz jest to by się pewne opłacało.
      • Gość: m2 Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci IP: *.chello.pl 09.08.06, 09:44
        Proponuję kolejkę linową z Wawelu do Koscioła Mariackiego (stacja końcowa w
        trzeciej wieży o wz której wystąpili sympatycy Podgórza). Będzie fajny widok
        na stare miasto, na pewno będą chętni do przejażdżki i kasa sie zwróci.
    • Gość: jk Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci IP: *.autocom.pl 09.08.06, 07:36
      niestety, w tym kraju nic niczego nie da się wybudować.
    • Gość: nowohutas Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:10
      Stop szantażystom ekologicznym. We łbach im się przewraca!
    • Gość: żaba Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci IP: *.chello.pl 09.08.06, 12:29
      Co jeszcze p majchrowski wymysli ? Lepiej by było żeby nie myslał!! Może zróbmy
      metro nad ziemia ? stacje kolejki w całym krakowie liny, wagoniki nie tylko nad
      Huta ale wszedzie stare miasto, kazimierz, lasek wolski , błonia, sawator,
      ruczaj,zakrzówek i wiele innych Bedzie pieknie . Mpk splajtuje wiecej miejsca
      dla prywatnych samochodów . Fantastycznie. Mam nadzieje,ze ekolodzy wytłumacza
      niektórym nieśwadomym mieszkancom Krakowa jaka wazna role spełniaja te łaki.
    • Gość: ja Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 14:10
      Zamiast się czepiać ekologów, lepiej zobaczcie co też nam Pan Architekt chce
      zafundować... Skąd im się biorą te pomysły?! Ja protestuję przeciwko
      zamienianiu naprawdę sympatycznego Placu Centralnego w żywiczną pustynię z
      gajem oliwnym!!! Trochę rozsądku, panowie, trochę rozsądku przy zatwierdzaniu
      projektów!
      • martvica Re: Protest przeciwko kolejce linowe w Nowej Huci 09.08.06, 14:28
        Ja właśnie nie rozumiem, dlaczego jest ogólne pomstowanie na
        złychwstrętnychokropnych ekologów, odpowiedzialnych jak wiadomo za Całe Zło
        Świata (to jabłko to też pewnikiem oni), zamiast zastanowienia się na zimno po
        cholerę gaj oliwny i kolejka linowa...
        Ale to teraz trendy, psioczyć na ekologów, premier i minister środowiska mogą,
        to Naród tyż.
        • Gość: mariusz tekst protestu IP: *.chello.pl 09.08.06, 15:45
          Tekst pisma który został wystosowany do Prezydenta Krakowa znajduje się na
          stronie www.tnrop.most.org.pl Myślę że jego przeczytanie wyjaśni pewne
          nieporozumienia. Pod pismem podpisało się 6 organizacji. Zachecam innych do
          skladania podobnych pism.
          Tym którzy bredzą o ekoharaczach proponuję chwilę zastanowienia. Kto w
          przypadku inwestycji miejskiej miałby wręczać kasę i komu? Czy urząd miasta ma
          specjalny fundusz na takie cele, a moze ma lewą kasę z której moze wspomóc
          wszystkie te organizacje? No bo chyba nie myslicie że prezydent miałby zaplacic
          z własnej kieszeni.
          • Gość: gość Re: tekst protestu IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.06, 13:20
            Durniów i tak nie obchodzi, o czym jest mowa.
            Słyszą słowa "inwestycja" "protest" i włączają im się
            odpowiednie teksty, bez względu na to, o co chodzi,
            co widać po tych komentarzach (stąd te "nieporozumienia").
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka