Dodaj do ulubionych

Auchan i IKEA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 23:22
Nie wiecie kiedy rozpocznie sie rozbudowa IKEI, Auchan i estakady na
Katyńskim?
Obserwuj wątek
    • Gość: gwen Re: Auchan i IKEA IP: 212.75.118.* 25.08.06, 12:45
      ja slyszalam ze tam ma byc tesco. Poza tym pewnie nie zdazyli z wszystkimi
      wnioskami i nie zdobyli doplat z uni i znowu wszystko sie pzedluzy o kilka lat.
    • Gość: xxx Re: Auchan i IKEA IP: *.autocom.pl / *.autocom.pl 25.08.06, 14:27
      Ostatnie informacje o CH.Auchan informowały o otwarciu w 2007 roku,zaś jeśli
      chodzi o rondo to pieniadze z uni są tylko nie ma pozwolenia bo kilku osobom
      bardzo zalezy zaby przez swoje idiotyczne protesty nic nie zbudowac...
      • Gość: Jupiter Re: Auchan i IKEA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 18:18
        Tak troche off-topic w sprawie protestów:
        Jechałem ostatnio autostradą A-4 przez górę św. Anny i przypomniały mi się
        ówczesne protesty ekologów z przykuwaniem sie do drzew itepe...
        Jednakowoż nie będąc przedstawicielem lobby ekologicznego (uważam sie raczej za
        technokratę) uważam, że przebieg tej drogi został wytyczony FATALNIE.
        Abstrahując od dewastacji znacznej powierzchni lasu (podobno za wyrąb firma
        wzięła jak za przecinkę w puszczy amazońskiej) to podjazd na wzniesienie i zjazd
        z niego przypomina nieco kolejkę górską. Dziwi to, tym bardziej że w terenie
        widać alternatywne możliwości poprowadzenia tej trasy - znacznie mniej górzyste
        a i ekologicznie do przełknięcia. Zresztą patrząc na mapę - autostrada
        specjalnie skręca aby z mozołem wspiąć sie na wzniesienie po czym wraca do
        pierwotnego "koryta"
        Teraz wychodzi dolina Rospudy...
        Moze czasem lepiej jest wysłuchać "tych paru osób"???

Krzysztof
        • Gość: kasia Re: Auchan i IKEA IP: *.autocom.pl 31.08.06, 17:45
          no to juz nie bedzie Auchan w Bronowicach, radni tam nie chcą hipermarketów....
          • Gość: Jan Re: Auchan i IKEA IP: 82.160.241.* 18.09.06, 20:02
            Ale ludzie chcą.
            • Gość: havi Re: Auchan i IKEA IP: 80.50.251.* 18.09.06, 22:05
              To powinna być "hipermarketowa dzielnica" one są niskie więc nie będą zasłaniać
              miasta od płn. zach strony a tym nie będa przeszkadzac w przewietrzaniu miasta
              jak postulują ekolodzy
              więc powinny powstać i estakada również

• Gość: breslauer Re: Auchan i IKEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 16:49
                trzeba jednak przewietrzyć trochę niektórym radnym głowy. Okazja nadarza się
                wkrótce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka